Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

2021 сл. хр. защо Исус не идва?

Featured Replies

преди 16 часа, _ramus_ написа:

Дечицата са свикнали някой винаги да им е виновен. Това е един от защитните психични механизми на всяка маймунка. Огромна маса по света така си карат цял живот, от невъзможност и безсилие да понесат личната си отговорност.

А иронията че именно "маймунките" най-силно се фантазират на 'духовни'... И напират всички сили за този им мираж.

Намерил си пред кой да се правиш на зрял. Има маса интелигентни хора, експерти, пред които ти изглеждаш с перманентен биберон. Ти не си експерт по нищо. Самохвалко с надуто его. 

• Отговори 667
  • Прегледи 47,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Няма Зелен сертификат и не го пускат да дойде. 

• Това че не си християнин или религиозен, не е основание да простееш.

• Емил Костов
    Емил Костов

Никой няма да дойде и да те спаси. Сам трябва да го направиш. Колкото до Религията и Исус тук даже няма да влизам в никакви спорове. 

Публикувани изображения

преди 15 минути, Śūnyatā написа:

перманентен биберон

пак изплагиатства... :lol6: Пак повтаряш, пак ползваш наготово...

Те извисените, щастливите, спокойните, прозрелите "неоспоримите истини", сте си така.

преди 18 минути, Śūnyatā написа:

Има маса интелигентни хора, експерти, пред които ти изглеждаш

тиии - от тяхно име ли се изфантазира, че евентуално... през твоите очички, евентуално през техните очички... как изглеждал рамус? :)

Обикновено се изразявам с "защо си толкова елементарен", но спирам, защото няма смисъл. И ти, като "йогина, от "духовната и изключително трудна за изпълнение "йога" " просто сте си така... Толкова и дотам.

Сравненията имат смисъл само до възможност за алтернатива, а такава няма. Това е положението, а и сами сред сънищата си "сте си ок". Но останалият "свят" не се намира сред сънищата ви. Доброволните заточеници в 'свои фантазни кралства" са си царе там и настояват че всеки и всичко "са им поданици"... Пък не става и се дразнят... :) .

преди 3 часа, _ramus_ написа:

пак изплагиатства... :lol6: Пак повтаряш, пак ползваш наготово...

Просто обяснявам с думи, които се предполага че разбираш, понеже ги ползваш непрекъснато. Но от бибероните, които ти се привиждат в другите, не можеш да видиш своя.

Ти не ползваш ли българските думи наготово? И за какво ги ползваш - да лигавиш биберона в калдата, докато чакаш да ти гръмне бушона.

Намери си достоен противник, ако тук само скърцат биберони. Но другаде ще те поставят много бързо на място, както се е случвало във форум наука и др. 

По какво си експерт рамусче? Да беше станал детска учителка в яслите :D Да можеше да се видиш отстрани - каква карикатура си. Ползвай огледало по-често, то ще ти напомни за какво иде реч и какво следва. 

като се набозаеш със следващото "чайче" пак си налапай залъгалките. Иначе - нищо.  Даже си забрави любимите рецитации, но ти на сутрешния ритуал пак ще си нахакаш дозичката - за поредния "щастлив ден сред фантазии". Уж илюзии, уж "неоспорими истини"... - толкова години лъжи и измишльотини редите няколкото изгубени сред фантазиите си.

преди 3 часа, Śūnyatā написа:

Да беше станал детска учителка в яслите

Пак скапанящини повръщаш. В детските ясли няма "учителки". :) Ти нали някакви "деца" се пънеше да "възпитаваш". Ми как са стигнали до тийнейджъри, ако не са били на детски ясли? Всъщност ти също може да си пропуснал...  затова си оставаш дечко за цял живот.

Колкото до самото детско заведение - в калдата добре сте се подредили... на фантазния мегдан.

преди 3 часа, Śūnyatā написа:

Намери си достоен противник

В какво бе - пак ли пуснахте военните филми?

Нали бяхте миролюбиви, благи, добри, пояснители, обяснители... докато иначе - "противници"... битки!!!

преди 7 часа, _ramus_ написа:

като се набозаеш

:offtopic_s:Много спам, много плитък хумор и показва до колко зряла личност стои зад този образ който си създал тук. 

Банално е! Толкова ли си инфантилен?!  

преди 5 часа, dioib написа:

Банално е! Толкова ли си инфантилен?!  

Инфантилно е, защото се държи като малко дете. "Ей, вижте ме, аз рамусчо съществувам, и вече съм мнооого голям". 

Опитва се да докаже, че съществува, но за целта му е необходим някой, нищо че се прави на независим. Не може да осъзнае, че не е самодостатъчен. Че субективната му реалност е илюзорна. 

преди 34 минути, Śūnyatā написа:

Инфантилно е, защото се държи като малко дете.

Държанието му е на дърт ерген(А може зад неговия образ да е стара мома... Не случайно Валки го спомена ;) ). Изживява се като човек със знания, но изказа му е на новобогаташ с нечистоплътно минало.  

Това, че е инфантилен е ясно. Това, че се изживява на знаещ също. Той е ТО. = Същество което не знае какво е. Определено не виждам детското в него, а само някаква неудовлетвореност от живота му досега. 

Гневът му е в следствие, че очакванията, че нещо не може да се адаптира към бъдещето, което си мисли, че зависи от него. 

Нормално е да се противопоставя, но "дикиш" (тези които "спорите" с него) сред вашия начин на изява. 

Замисли се, защо мен ме е игнорирал и ме обсъжда на "заден фон"?! = Типични ролеви игри в които има "Идиоти поканени на вечеря". ;) 

Да, някои хора по този начин се забавляват, а тези които препарират мъртви мишки не са им по вкуса и за това залагат на сигурност = хората с предразсъдъци и нямащи своя личност. 

На всеки човек се случва да се държи понякога инфантилно. Дори и на най-интелигентите. Въпросът в случая е защо рамус пише в тези теми. Открил е някаква истина, която иска да сподели с другите, да им отвори очите? Или пък нещо друго. Каква е мотивацията...

преди 33 минути, ncl написа:

Открил е някаква истина,

айде малко по-сериозно де! Не ме интересуват "истините". Нито "нечиите истини". Истини - колкото са тия, дето им трябват за да екзистенцират.

Ако някой нещо иска да схване - да чете. Ако не може - просто си чете каквото може. Ако въобще не може - просто си списва вътрешния монолог. Но и по последното - всички "неможения" си личат ясно.

преди 1 час, Śūnyatā написа:

Инфантилно е, защото се държи като малко дете. "Ей, вижте ме

фантазьорче от детските ясли да ползва "инфантилност" като нарицателно и етикет обобщаващ личната му представност за нещо - е поредния изблик на глупотевини, които раждат едни и същи душички.

заради същото - тема , след тема продължавате да се занимавате с някой си рамус - ма какво правил, ма за какво пишел, ма защо тука, ма защо сред тия... ма не си ли намирал друго място... Клюкарщините са си част от битието на даден ментално-дефицитен статут.

преди 6 минути, ncl написа:

Ако не те интересуват ничии истини, защо пишеш?

какво общо има писането на рамус, с истините на някой си друг? Основният проблем на дечицата е, че са свикнали в живота си да се мерят по онова, което преживяват, като го наричат "истина".  И си търсят сходни, сродни... за да не са сами в преживяванията си, както и че преживяванията им са оцветени и образувани преди всичко на емоционално-чувствена основа. И това си обменят дори когато се дрънкат помежду си.

Какво общо има писането на рамус спрямо тия малчугански напъни?

преди 4 минути, ncl написа:

Ти не пишеш ли истини?!

Не. Нито пиша "истини", нито са ми нужни.

Написал съм го толкова пъти, но точно тия, дето не четат, си задават въпроси "защо рамус пише, пък що дразни другите, пък какво точно иска, защо го иска..."

така ли? :lol6: Щом някой не обича - значи мрази... Щом някой не е черен, значи е бял... Щом не от наште - е враг. Ако не е добър - значи е зъл...

Вие чернобелите си истини ли написахте дотук?Това ли научихте от "исус"?

преди 14 минути, ncl написа:

Опитвам се да си обясня защо пишеш тук...

За да осмисли "сивото" си ежедневие ... 

п.п. Прави се на "Сив кардинал", т.е. в действителността му нищо не зависи и е подчинен ... та тука се изживява като някакъв който има власт над собственото си Его .... 

преди 3 часа, ncl написа:

Опитвам се да си обясня защо пишеш тук...

Защо ви е да си го обяснявате? Нали вярвате - повярвайте си в нещо дето ви допада и сте ок.

Освен това - има проблем. Ако нещо се опитвате, защо досега така и не прочетохте какво съм написал и в написаното да намерите отговор?

И след като досега след толкова мое писане така и не сте го прочели - по-добре повярвайте си в нещо си, вместо да се мъчите. Ето толкова много други деца как лесно решават тия си ... "опити".

преди 5 часа, _ramus_ написа:

Истини - колкото са тия, дето им трябват за да екзистенцират.

преди 1 час, ncl написа:

И все пак? Каква ти е мотивацията?

Екзистенцира чрез форума. Иначе никой не го бръсне за слива, а тук го разпитват, обръщат му внимание. Малко се получава като с онзи йогин, който твърдял, че вече не ака, но въпреки това акал, но карай да върви :D

преди 2 часа, Śūnyatā написа:

Иначе никой не го бръсне за слива,

----------

а тук го разпитват, обръщат му внимание.

Хм, интересно - мадхямиците бръснат сливи ли? :lol6:Заблудил съм се че друго бръснете. А "неоспоримите истини" - тях бръснете ли ги?

-----------

Тук ме питат и ми обръщат внимание... :) Гледам че бая твои последни коментари нямат никакво отношение към исус, към темата... а се отнасят до някой си рамус. Благодаря за вниманието!

--------

Изпростяваш, пожарникарче! От чайчетата ли е, възрастово ли е, простак ли си си по натюрел - не е важно. Трендът е доста стабилен и насочен.

на 14.01.2022 г. в 0:11, _ramus_ написа:

Пак скапанящини повръщаш. 

преди 8 часа, _ramus_ написа:

простак ли си си по натюрел - 

Като стана дума за изпростяване, надали има кой да те бие. Че и забележки прави :D

Екзистенцираш културно отношение и писане по темата ли? Покажи как се прави. Сам дай пример. 

преди 13 часа, ncl написа:

И все пак? Каква ти е мотивацията?

:offtopic_s:

За да се "види" мотивацията, т.е. какъв е мотивът, за да се изявява по този начин, то първо трябва да се разбере целта му. 

Да напомня едно от правилата във форума. 

Цитат

1.1 Форумът на kaldata.com има за цел да предоставя възможност на всеки да сподели своите мисли и опит, както и да общува с останалите потребители – информацията трябва да е за всички и всички са добре дошли да я споделят; да се срещнат хора с общи интереси; да има ползотворни материали и дискусии и да се отсее в тях истината.

Кратко: За едни това е целта и са мотивирани да постват някаква информация, за други е пък да са ползотворни материалите. 

Целите се разминават и вместо да се получат дискусии, то тенденциозно дебата е сведен до: Това е глупост = казва единия, а другия не е глупост. 

Детска свада. = За някои това им е потребно. Да има някаква свада, а не да се водят смислени дискусии дори самото формулиране на темата да е направена не до там "стойностно", било то стилно или значимо. 

В случая нямаме среща на потребители с общ интерес, а потребител с някакъв интерес и друг който е "бяло петно" в зоната обособена за деклариране на какво го интересува. 

Ха сега ми кажи какъв му е интереса на Рамусчуглу?! По-важно за него е да се изявява и да се прави на разбирач. = Изцяло е подставено лице или група с неизвестен интерес. = Може да е някакъв вид маркетингово проучване, а може и друго да е, един вид "лоша реклама" няма. ;) 

Моята цел, за да съм тук е свързана със споделяне на мои мисли и опит. Тук не съм, за да общувам. Информацията е за всички. Не издирвам съмишленици и/или да правя ползотворни материали. Дискутирам винаги, за да се отсее истината. Спрямо Калдата съм обективен и с позитивно усещане.

п.п. Едва ли някой ще ти обясни какъв му е мотива да е с неясна амбиция. ;) 

преди 4 часа, Śūnyatā написа:

Сам дай пример. 

както теб ли - с "вниманието към рамус", вместо към исус. Което, байдуей, би трябвало да ме ласкае, но не става...

Може би "бръсненето на сливите"... - :lol6: ще да е будистки ритуал некакъв - възвишен, духовен, извисен... Няма ли да плеснеш някой цитат, нещо... дори и от Далай Лама да е?

преди 8 часа, _ramus_ написа:

както теб ли - с "вниманието към рамус", вместо към исус. 

Пиши за Исус, кой те спира. Но ти кога си писал по темите в които се появяваш? 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.