Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

2021 сл. хр. защо Исус не идва?

Featured Replies

преди 37 минути, valkiria1 написа:

защо не се страхувам

Може би защото си тежиш на мястото и не ти пречи с нищо да наричаш едни дечица из форума "кукумицини". :) И не им цепиш басма и ги режеш изкъсо и безпощада. И те намират арогантна и нахална, надменна... И пиша го - хааа - дежавю някакво.

Защото имаш и светски живот, обща култура и от нея идват и различни виждания и доста по-широк мироглед.

Така ми се струва и БАДР.  А пък - човек като него не съм срещал въобще, нито познавам такъв. За мен той е явление и в моите очи е уникат!  Отношенията между двама ви - също са уникални и са пример как вярванията нямат значение, когато е налице съдържание, респект и уважение - така, както е при зрелите хора. Защото - за ХОРА става въпрос, докато малчуганите им стигат драканията и вживяванията в проповедници и шумно да си каканижат фантазиите и игрите...

А иначе - кукумицинчетата са си такива и са сред най-шумните не само сред виртуала. Както е в площадката на детската градина, малките деца имат непрекъснато нужда от изливане на емоции, викове, крясъци, вживяване, игри, дрънкане, внимание... Едни - между тях си. Други - с "госпожата"...

Ето това е значителна маса от тия раздели на форума. И ако има някои дето се правят на възвишено-религиозни, има и няколко далеч по-изтрещели и свободно изливат делюзиите си "по-встрани" - да си намират спокойни нишички и дупчици сред калдата , в които да се сврат без да им пречат.

преди 36 минути, Śūnyatā написа:

Тоест, светът е това, което се явява, и сам носи в себе си доказателствата за своята несъстоятелност.

Разбира се - светът се явявал... и сам носил в себе си... :lol6:"света" е забременен от себе си, в себе си и доказателствата са отново в "него си". Папагалчетата имитират философски напъни, но театрото е толкова постно, нефелно... и весело.

"СВЕТЪТ" няма нищо общо с делюзиите ти относно него. Ти си този, който с наивинитета и ескейпсизма си "сам носиш в себе си... своята несъстоятелност". Но не ти стиска да го напишеш, нито да си го помислиш. Заради едното шубе цял живот се пънете да бягате в своя си черупчица, пък тя и да я обличаш в "духовни боички" пак е мъничка и такава ще остане заради Сврения в нея. С каквито и дрешки да я облечеш - "малкия" си върви с "малката" си черупка.

В замяна на това - другите са "също пешки, призраци и кукли на конци" - не за друго, а защото на теб така ти изглежда "света" през кривото ти огледало, начертан и рисуван от "карастанчовите ти...

Но пък иначе - "злото, страданието, обиждането... че и емпатията - били феномени, дето били олицетворявани от рамус. :)

• Отговори 667
  • Прегледи 47,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Няма Зелен сертификат и не го пускат да дойде. 

• Това че не си християнин или религиозен, не е основание да простееш.

• Емил Костов
    Емил Костов

Никой няма да дойде и да те спаси. Сам трябва да го направиш. Колкото до Религията и Исус тук даже няма да влизам в никакви спорове. 

Публикувани изображения

преди 2 часа, _ramus_ написа:

Ти пак си пил "чайчета" или си гледал "матрицата".

Първоначалният сценарий на "Матрицата" е съвсем различен от това, което видяхме. Ние не сме реални хора. Ние се смятаме за хора, докато всъщност сме програми. Като агент Смит, с тази разлика, че агент Смит знае, че е програма.

И ти рамусче не си нищо повече от глупава програма, която се мисли за нещо повече от другите. Краят ти ще бъде толкова травиален, колкото и на всички останали. С тази разлика, че няма познаеш що е то доброта, съпричастност, да обичаш и да си обичан.

Ако имаше нещо трайно и реално в нас, нямаше да умираме, нали. А мъртвите нямаше да ни липсват. 

преди 38 минути, Śūnyatā написа:

Ако имаше нещо трайно и реално в нас, нямаше да умираме, нали. 

Въпросът е наивен и елементарен - както е и всичкото ти останало. Хората преди да умрат "живеят" и ЖИВОТА ИМ определя кои са, какви са... а не умирането, нито "след него".

И ти се надпираш да снасяш фантазмите си, пък били без значение, без стойност, нито са трайни или реални.  Но напираш да го повтаряш вече толкова години - вероятно "нереално".

Папагалът няма значение какво повтаря, защото не го разбира. И веселото идва именно от това - затова му се смеят на Джаро и е популярен.

преди 38 минути, Śūnyatā написа:

Като агент Смит

Матрицата е просто художествен продукт - както е и всеки филм. А недоумните се вживяват в него като "истински". Хубаво е било да пораснеш поне малко, щото още залъгалките ти се струват "истински" и им се вживяваш като на такива. И "будизма" ти е такъв - залъгалка.

Сред фантазния й делюзорен свят Алиса смята и "шапкаря" за истински. И тия, дето четат книжката - се вживяват и преживяват като на "истина". И ти преживяваш делюзиите си като "истински" че и ги настояваш чрез микс от готови заемки, наречени от теб "убеждения и възгледи". Пък са просто делюзии.

Делюзии са и на Чарли Джонсъм нарекъл се със псевдонима Луис Карол. Имал е неврологично заболяване, при което се пораждат няколко типа халюцинации. Заболяването е открито след него и е наречено вместо "синдром на ТОД" - синдром "Алиса в страната на чудесата". ..

А още от "пътешествията на гъливер" Суифт ползва един худобествен похват - наричат го " реалистична фантастика или фантастичен реализъм". Хората с фан(т)а(с)тични наклонности преживяват тия "фантастики" като "реални". Самият похват в киното е изключително печеливш, заради масовата провокация на преживяване като "на реалност". Киното ползва това още от зората на създаването си. Братя/сестри Уашовски направиха от популярните народни митологии маса пари и известност - именно защото киното ползва чудесна сугестия и лесните и отворените за нея налапват с готовност стръвта.

Но не е само киното така - книжките имат също чудесна роля за вживяването и подмяната на реалността. Цяла плеяда от псевдодуховни книжки са в основата на сегашните варианти на народни митологии. Колко деца още преживяват и въздишат по "дон Хуан" и дори цяла система направиха, че и "магьосници" от двата пола... А всичко това е една чудесна измислица - в правилното време, по правилния начин, на точния таргет. Отгоре на всичкото - Кастанеда си е бил изключително делюзионна личност, живееща в измисления си свят още от тийнейджър.

Толкова хора са се занимавали с биографията му... и къде ли и какъв ли не се е представял, лъгал, заблуждавал кой е, какъв е, измислял си минало, настояще... сменял версии, да не говорим за брака... Въобще - дезадаптирани деца, бягащи сред фантастичния си свят, живеещи според същото, пишещи такива книжки... и съответните на тях се лепят да ги ползват за "преживявания".

Да изброявам ли колко от социалните фантазми идват от хора с проблемна психика и девиации - примерно от Блаватска, та до цялата теософска плеяда от "наместници" и посланици на "духовни същества"... всички са проблемни натури. Именно такива имат точният усет за огромната маса готови да фантазират деца и нуждата им да бягат в "духовните си реалности". Не по-различни са "духовните игри" с тия от "Алиса", или от "матрицата".

За зрелите хора това е метафоричен и художествен език, докато за "децата" това са материалчета за вживяване. И досега виртуала събира огромен брой комиксови "герои, образи, описания" като материали за вживяване. И децата вместо да порастват, просто спират за да си живуркат сред фантазмите си.

преди 1 час, _ramus_ написа:

Така ми се струва и БАДР.  А пък - човек като него не съм срещал въобще, нито познавам такъв. За мен той е явление и в моите очи е уникат!  Отношенията между двама ви - също са уникални и са пример как вярванията нямат значение, когато е налице съдържание, респект и уважение - така, както е при зрелите хора

Прав си във всяка една дума. Пиша го не за да върна жест , а за да попитам : колко тук са обърнали внимание на подписа на Бадр??!! .

Цитирам го :

"Не са равни добрината и злината. Отблъсквай я с най-доброто и тогава онзи, от когото те е деляла вражда, става като близък приятел. Но с това са удостоени само търпеливите. С това са удостоени само щастливците" .

Ще се самоцитирам от една моя публикация :

"Лично аз познавайки в голяма степен основните постулати и канони на трите световни религии, които водят началото си от Авраамовата вяра отдавна съм стигнала до извода ,че между тях се съдържат много сходни идеи, което обективно създава предпоставка за водене на един полезен и плодотворен диалог. Защото мисията и на трите религии е на базата на свещените писания да насочват хората към доброта, справедливост, любов, честност, смирение, искреност.Твърдо стоя на позицията, че принципът за религиозен плурализъм имплицитно съдържа  идеята за мирни отношения между различните вероизповедания."

Сега,драги ми Рамус ,  можеш да разбереш защо с Бадр, сме близки и скъпи приятели, и защо сме щастливи заедно и поотделно.

преди 17 минути, valkiria1 написа:

можеш да разбереш защо сме близки и скъпи приятели, и защо сме щастливи заедно и поотделно.

Да, мога!

А аз като човек, за който религиозното няма никакво значение , разбирам и това, че не религията прави човека, а ако е налице ЧОВЕК, то религията само го оцветява. ЧОВЕКЪТ прави религиозното, цветното, шареното или сивото - те са негови производни.

Ако има ЧОВЕК, ако има център и той е зрял, намира своят начин да мине отвъд отраженията на религиите, националностите, груповите или племенните си влияния и те за него спират да придобиват ролята да се оглежда и определя по тях.

За мен религиите са онова, през което човека преминава докато израства и узрява. Всичко друго социално значимо за него - е в същата роля. Всичко това се преминава, защото неговата роля е етапна и смисълът на всичко е да се израсне значението му.

Няма значение кой, защо, в кое и какво вярва. Зрелите хора дори вярванията им са зрели. Зрелите хора се разбират и отвъд вярването си, защото когато ядрото е вече събрано и "излекувано и стабилизирано" то  вече има и надрелигиозно или надсоциално значение и влияние. Според мен това е неизбежно и е част от пътя на развитието.

Хм, безмилистните (по техните думи, но в случая верни) валкирия и рамус се разбират чудесно. Е останалите да го духат, но такъв е животът. Ок, така да бъде. 

преди 16 минути, Just a Stranger написа:

такъв е животът.

Айде - поредния дето 'виждал ЖИВОТЪТ". Пък гледа в огледалото си!

преди 16 минути, Just a Stranger написа:

Е останалите да го духат

Ти попита ли ги - че пак си говорител на някои си - дали искат, дали не искат... И какво точно ще духате, пък и защо точно това ще правите? :) Пък като толкова напирате -вижте там кои сте и го задухайте, след като това ви изразява "ДУХовно". А после - нямало свобода!!!

Дори не ти стиска да говориш относно себе си... пък "ти си си ок" и оакваш тема след тема. :)

преди 29 минути, _ramus_ написа:

Зрелите хора дори вярванията им са зрели. 

Дано да правиш разлика между "зрели" и "презрели". 

преди 12 минути, Śūnyatā написа:

Дано да правиш разлика между "зрели" и "презрели".

недей да се напрягаш с въпроси дето не са за малчугани. Вживявай се в "матриците" и си играй на "реалности" - за друго е още ранко.

И братът ти "по оръжие и душа" декларира че ще духате нещо си... Защо не го послушаш - той се играе на вселенски посланик... :) и знае "полезни закони", според които явно "духането има значение" ( а не само размера) .

Виж там... тръпне форума по тия групови "духовни" игри... Съжалете очакващите и не ги разочаровайте, дайте най-доброто от себе си.  Собствениците на Калдата вече са завързали форума, да не го отнесе "духовния вятър". Дет що има "буди", тибетци, вселенски учители, розенкройцери - всички са се затаили в очакване на "чудото"...

Дори аз ще си направя пуканки и ще докарам фотьойла пред монитора... !!! :lol6:

Собствениците на Калдата вече са завързали форума, да не го отнесе "духовния вятър". Дет що има "буди", тибетци, вселенски учители, розенкройцери - всички са се затаили в очакване на "чудото"...

Дори аз ще си направя пуканки и ще докарам фотьойла пред монитора... !!! :lol6:

Абе ти хубаво се каниш да "гледаш" сеири, ама питаш ли ги хората..от какво по- напред да треперят от Ковид, или от мен и теб ?

Има такава "титла "тук ,дето не знам защо са я измислили -дали за смях,  поука, или подсещане ..."живее в Калдата "

С тоя Ковид ,хората пуснаха корени и изпуснаха две години от живота си във висене в тая социална седянка. Да ги изключат от възрастта си ли ?!

Аз лично като една 100 годишна катедрала и прабабата на форума/в която почти всичките ми внуци и правнуци са по-големи от мен с две-три десетилетия/   и да прибавя нещо към еклетиката си няма да ми се отрази..толкова години работих за името си,сега съм го оставила то да работи за мен.. С времето човек трябва да се научи да  може  да трансформира всяко едно определение от обидно до абсолютно незначително/особено хейта от цървули/ , само и единствено работейки върху това да бъде брилянтната ,най- устойчивата и недосегаема версия на самия себе си.

----------------------------------

за теб честно не знам...ти полагаш толкова усилия, някои семпли присъствия тук да не бъдат поредните забравени  и издухани от пустинните ветрове ....колкото и години да прибавят или махат от възрастта си ,това никога няма да "избие"  под формата на търпение и мъдрост.

Абеееее да благодарят на Ковид,че им се случваме аз и ти..кой иначе ще ги вади от махмурлука на живота.

Понякога да ти плеснат един шамар зад врата е много по -полезно и носи повече ползи, отколкото ,ако ти поднесат чаша шампанско с фалшива усмивка.... колко обаче са дорасли да разберат тази мъдрост ?!?

Прекратявам спама и пробиването на дупки в духовните чакри на праведниците тук  поради  важна причина:детето иска шарен балон, а не "Баленсиага"...това, ако не е повод за радост здраве му кажи

Не знам за 'здравето", обаче си стоя с пуканките и... нищо. :lol6:

Отново разни "духовни" приказки се оказаха празни бълбукания. Но пък друго си е да се повтаря папагалски "аз съм си ок".

Някой си бил чакал нещо си. друг нямало защо да го чака, щото не си бил отишъл. Трети - вярвал че ще го познае (като се появи). Празни приказки си плямпа, но пък вярва и това му е достатъчно.

Сред войни живеят, пък са религиозни. Имало "закони" дето даже били полезни и те ги разбират. Според разбирачите и тълкувателите на закони - рамус "ще види той" как ще го накаже вселената, а сред форума дето му пригласяли - " ще видят и те от същото".

Шушумиги и лилипути се надпреварват да кълнат и се препират кой как си ги знае нещата и кое, какво и как трябвало да е и какво означавало.

Едни и същи изтрещели хора участват в лудата си игра, под предтекст че са "религиозни". И чакат... нещо си - я вселената, я исус. Други пък чакат "Годо" ... :)

преди 11 часа, _ramus_ написа:

Хората преди да умрат "живеят" и ЖИВОТА ИМ определя кои са, какви са... а не умирането, нито "след него".

Животът започва, когато човек разбере, че няма такъв. 

Звучи като дзен коан, но е скрит дълбок смисъл, който ни насочва към освобождение от всички представи. Без свобода от представите, без осъзнаване "живота им" е само дума, поредната заблуда в пълната симулация. 

Как се определяш няма никакво значение за другите. Има значение дали гниеш в калта на негативните емоции или си свободен като птиците в небето, които не оставят следа. 

Що за изродщина? Някои тук се правят на много загрижени как другите си живеят живота, но упорито им пречат да се проявяват така, както искат. Че даже се изкараха, че едва ли не ни правят услуга предпазвайки ни от нежеленаи (според тях) отклонения. Но това е типичното елитарно мислене (наличието му не означава задължително, че съответните хора са от някакъв елит - може да са или да не са, без значение). Те искат всичко да става според капризите им, да налагат волята си и определят съдбата на другите. За пред себе си може да маскират тези си стремежи с хиляди оправдания и извинения, и както в случая едва ли не да се изкарат светии загрижени за другите. Но истината е, че са едни скрити диктатори. Просто са нямали условия да се проявят в пълна степен. На тях им харесва да са котките играещи си с мишлетата. И както се вижда помежду си се разбират отлично и се уважават, просто защото са от една порода. 

преди 3 часа, Śūnyatā написа:

Звучи като дзен коан, но е скрит дълбок смисъл, който ни насочва към освобождение от всички представи.

Коан  ли?  :) "освобождение от всички представи" - пък то това си е точно "представа", пък ти не си се освободил с нищо от нея, даже напротив - вече близо 10 години я папагалиш вдъхновено сред калдата. 

И в тоя филм играеш непрекъснато. Това е обикновен напън към проповедничене, с който сте свикнали да се изразявате и да папагалите няколко "духовни призрака" сред калдата. И просто на инерция, щото манджичката дето я гълтате просто я копирате дословно и се вживявате по нея. Така ви е в главиците, така си я и изписвате щом ви хване "напъна".

преди 2 часа, Just a Stranger написа:

Що за изродщина?

да не забравиш да пишеш че "ти си си ок". :) Силен, духовен, непречупим, добър... уверен и убеден в истината... и "вселенските полезни закони".

А, да - и в това че ще познаеш Джизъса... А най-важното е - "той" дали ще те познае... Само не му показвай какви ги снасяш по виртуала, че ще се разминеш с "райската вечност".

преди 2 часа, Just a Stranger написа:

да налагат волята си и определят съдбата на другите....

Но истината е, че...

Малко си се объркал, но публика няма - за да мине тая почти политическа популистка изцепка. Добре че я знаеш "истината" :) ами освен това си толкова нахакан за да я снасяш публично и да я обясняваш на любимата си виртуална фантастична публика.

И байдъуей - много има да учиш още реторика, докато стигнеш някои корифеи на средно ниво. И като проповедник нямаше да стане работата, освен някъде сред провинцията и по селата.

Те това е велика изцепка - за бисерите на форума е и ще трепе класациите за "умнотии". :lol6:

Вече съм разколебан - смятах че рекорда в дисциплината тъпомер се държи от крилатата фраза "в моята обективна реалност съм си ок"... Сега товаааааа - вече не знам... но пък е смешно :lol6:

============

Отвъд шегата - такава фраза може да изрази чудесно един вътрешно изпразнен човек. Човек, който отдавна е с усещане че "няма смисъл". Не живота - той не е намерил смисъла си в него, заради ... едни негови си, детски неща - още от детството...

И такива фрази и летящи готови клишенца от различни ментални и философски упражнения, чудесно прилягат на тия празни хора. Не по-различни са също и напъните на калдатския "милки" да уверява че животът има смисъл тогава, когато спрем да причиняваме на децата да се раждат. Щото на него светът му изглеждал кофти място - не за друго, ми щото го зарязвали жените и той си намерил подходящ представен пашкул. И си го развява по виртуала фанатично вторачен в миража си.

Трудно ми е да си представя цял един живот как се живее от човек толкова изпразнен отвътре... И да се налага толкова фантазни бягства, толкова зор и разход на енергия, вместо тя да отива в креативност и  развитие.

преди 34 минути, _ramus_ написа:

Коан  ли?  :) "освобождение от всички представи" - пък то това си е точно "представа", пък ти не си се освободил с нищо от нея, даже напротив - вече близо 10 години я папагалиш вдъхновено сред калдата.

Правилната представа е лодка, която да те отведе до другия браг, след това се изоставя. Докато ненавистта и омразата към другите, липсата на емпатия, водят само до още ненавист и омраза. Това не го осъзнаваш и надали някога ще го осъзнаеш, защото си зациклил в това да се подиграваш на другите от позицията "аз съм много сапиенс", а вие сте още смешни и глупави маймуни. Но всеки с кармата си... 

преди 9 минути, Śūnyatā написа:

Правилната представа е лодка, която да те отведе до другия браг, след това се изоставя.

Няма лодка, няма бряг, няма представи, няма как да са правилни и няма кой, какво да "изостави". Но пък има пледоарии, които също не съществуват, те са илюзии , както са илюзорни и Пледоарниците им.

Потънал си толкова години в една празна кошница от думички, чрез които си доставяш "да ти е по-добре". В това няма нищо духовно, а е инстинктивно предпоставено. Цял живот се самозаблуждаваш като редиш един свой фантастичен и представен театър. Дали ще е религиозно обусловен, сред коя точно приказка - това няма никакво значение, а и ти си опитвал вече "не една".

Преживяващият ги всички тия - прави всичко заради невидимите нишки на несъзнаваното си и неслучайно масовата представа "за спасението' ( и изходите от страданието) е толкова универсална. Отгоре на всичко - в твоят случай е чисто емоционално и чувствено предпоставено. Философските и концептуални нагласации са само за "подходящите шарени дрешки" - да изглежда заявеното и изразеното повече шик и да изглежда "обективно и непоклатимо".

Няма как да минат всичките тия излияния и да изглеждат вселенски значими, независимо как си ги фантазираш докато ги преживяваш. Именно това е проблемът на няколкото религиозни имитации сред калдата.

да не забравиш да пишеш че "ти си си ок". :)

Факт. Но ти в мъдростта си вече си го прозрял. Тя мъдростта направо блести насред думите ти. Направо да се чуди човек как го побираш този мозък в главата си. 

Той и Исус затова не идва - рамус вече е тук.

преди 3 часа, _ramus_ написа:

Няма лодка, няма бряг, няма представи, няма как да са правилни и няма кой, какво да "изостави". Но пък има пледоарии, които също не съществуват, те са илюзии , както са илюзорни и Пледоарниците им.

Потънал си толкова години в една празна кошница от думички, чрез които си доставяш "да ти е по-добре". В това няма нищо духовно, а е инстинктивно предпоставено. Цял живот се самозаблуждаваш като редиш един свой фантастичен и представен театър. Дали ще е религиозно обусловен, сред коя точно приказка - това няма никакво значение, а и ти си опитвал вече "не една".

Преживяващият ги всички тия - прави всичко заради невидимите нишки на несъзнаваното си и неслучайно масовата представа "за спасението' ( и изходите от страданието) е толкова универсална. Отгоре на всичко - в твоят случай е чисто емоционално и чувствено предпоставено. Философските и концептуални нагласации са само за "подходящите шарени дрешки" - да изглежда заявеното и изразеното повече шик и да изглежда "обективно и непоклатимо".

Няма как да минат всичките тия излияния и да изглеждат вселенски значими, независимо как си ги фантазираш докато ги преживяваш. Именно това е проблемът на няколкото религиозни имитации сред калдата.

Всички един ден ще наторим Земята. Защо не поставиш знак на равенство между себе си и другите и не преустановиш ненавистта, нападките, обидите към тези които погрешно смяташ за по-нисши от теб? Защо не се опиташ, ей така за разнообразие, да бъдеш добър човек през малкото време което ти остава? 

Аз бях дотук, защото ще трябва да ти дам пример как се спира с ненавистта и омразата. 

"Ненавистта се прекратява с отсъствието на ненавист".

Буда

Цитат

Всички един ден ще наторим Земята

ако имаш предвид биологичните ни тела, то аз не го смятам тялото ми за някаква съществена част от същността ми, така че ми е все тая какво ще стане след като се отделя от биологичното тяло (или стане така нареченото умиране според фолклора от разбирания, които царят на планетката Земя)

Цитат

Защо не се опиташ, ей така за разнообразие, да бъдеш добър човек през малкото време което ти остава? 

какво малко време ви остава, като се отделите от тялото, тоест умрете и после сте на мисловна енергия само, то тогава вечността е пред вас,  няма умиране, самоубийците вече не могат да се убиват  нито сами, нито от някой друг.

Цитат

"Ненавистта се прекратява с отсъствието на ненавист".

Буда

той Буда нещо много "умен" се изкара, сигурно иска да каже, че ако имаме един водопроводен кран и водата тече (крана е пуснат), та ако спрем крана и водата нямало да тече вече, тоз Буда много "умен" .......

преди 9 часа, Śūnyatā написа:

Реално живота ти почва когато се пенсионираш. Иначе не си виждал как на смъртен одър 90 годишен желае да продължи, но е до там. 

Това, че ти нямаш живот, то не означава, че други не желаят още на 20 да живеят поне още 150 години ... :) 

Та, ай като се поминеш пак ще си говорим ... :) 

преди 5 часа, Just a Stranger написа:

Той и Исус затова не идва - рамус вече е тук.

Имаш шанс... алелуйа! :) Най-после да се ориентираш в правилната посока, правилните възгледи, за правилната истина, за правилните убеждения.

Чети какво е написал рамус, запомняй го внимателно... и един ден ще станеш гуру на новата религия... Аз и името съм си оставил тук - да се знае, да не е като от оная анонимка.

преди 2 часа, Śūnyatā написа:

Защо не се опиташ, ей така за разнообразие, да бъдеш добър човек през малкото време което ти остава? 

Защото му е по-интересна ролята на лош човек - такъв който непрекъснато върви след другите и се хваща за всяка тяхна дума да развива празните си и лишени от всякакъв смисъл теории.

Но аз отдавна ви казах да го игнорирате и да не подхранвате енергията му.

Колкото повече внимание му се обръща - толкова по-угоен се чувства, защото изглежда пуканките с които се храни не са му достатъчни и търси кого да захапе и да засмуче.

А колко е мазен - леле Боже, такова лицемерие не съм срещала!

Така че, пишете си, и хич да не ви дреме за неговите безкрайни еднотипни бъртвежи.

Виждате, че той никога не обсъжда темите, а единственото което прави е да се заяжда с пишещите. 

Докато му обръщате внимание - така  ще е! 

Защо не поставиш знак на равенство между себе си

Постави го ти, не рамус. Ти си този, който слага рамус като някакъв, не рамус. Равенството е било винаги и не е нарушавано. Други имат проблем и си го менкат, но то си е в тях си и нямам отношение към тяхното си. НЯМАМ ОТНОШЕНИЕ !!! То се разиграва при теб и няколкото дечица, дето живеят някъде в главите си и всичко, което правят сред форума е да са говорители на 'главиците си'.

И е толкова просто и очевидно - хората, дето нямат тия проблеми с главичките си - нямат проблем и с рамус. Имат си други проблеми, но с рамус - никакъв. И ви го написаха - ама нъц...

Обикаляш по темите и ми сипваш едни и същи мантри и етикети. Говориш си с призраци и сенки, някъде в главата си. И с будизма си пак така - виж си написаното в "темата ти". Всъщност - и да го видиш - пак си в главата си.

Забрави вече как тоя филм - с "добротата" - вече си ми го играл няколко пъти. И други филми си ги играл - както и филма с "илюзиите" и "безспорната ти истина", която била такава, защото сме били забравяли че е илюзия...

И филма с "аз бях дотук" - също си го играл вече, даже бая пъти през годините. Даже с оправданието че "медитираш", че някакъв си "месец"... и ала-бала филмарски измишльотини.

Извън главите си, извън сродните, припознати чрез сродната договорена заблуда, всичко е друго, живота е друг. Ти говориш за ЖИВОТЪТ, но не споменаваш че това е просто "твоят живот". Говориш за "истината", но никъде не спомена простичкото "че това е твоята истина". И няколкото отворковци дето са си наметнали халатите на заучените си фантазийки - те също напират за "истината", ама оная - в главиците им и си нямат представа че извън тия главици и ЖИВОТИТЕ и ИСТИНИТЕ са съвсем други.

Същото правят само няколко човека... Позна ли ги кои са - сродните души. Даже и не можете да се познаете помежду си - само заради черупката на всеки от вас дето си я е избрал да се гушка в нея, криейки се от "ЖИВОТА - дето почвал когато някой си бил разбрал че нямало живот".  И като не се познахте даже и помежду си, пак си оставате самотници. А идеята е поне това да си намери някой - сродните, че това също е част от "сгушването в черупката".

преди 6 часа, Just a Stranger написа:

Направо да се чуди човек как го побираш този мозък в главата си. 

Ми питай, да ти обясня - да не се напрягаш да се чудиш:

Не го побирам в главата си. Ползвам назаем няколко други глави и преливам непрекъснато. Като не стигат главите - с цистерни и самосвали викам да дойдат... Тва е - мат'рял има - кво да правя. Те тва е вече "съдба" (но не карма - кармата я измислих после). :)

преди 36 минути, _Aumi_ написа:

леле Боже

И с това обръщение ти пишеш че някой си друг бил 'лицемерен". Пък ти си лицемерка с бог, в който вярваш, дето си нямаш понятие кое, какво ако не го видиш някъде написано. Слагаш това уж "свято име" - като обръщение насред простотиите които снасяш... С изрази на пенсионерка насред селска вечеринка - нали се сещаш че показваш къде и сред какво си израсла и възпитана. :) Не че не го правиш непрекъснато.

Нелепостта на клишенцата нямат никакво значение за кифлите. Те просто така са си по натюрел. Поредната демонстрация - отново!

преди 31 минути, _ramus_ написа:

Поредната демонстрация - отново!

Ти не виждаш твоите поредни и нескончаеми демонстрации, но пък си тръгнал да одумваш вярванията на другите!

Не ми пука какво пишеш за мен! Каквото и да пишеш то няма нищо общо с моя живот, с моята реалност и с моята личност!

Остави хората на мира, да си вярват в каквото им харесва и престани непрекъснато да вървиш след всеки и да се заяждаш.

Много си елементарен и банален вече! 

преди 37 минути, _Aumi_ написа:

Не ми пука какво пишеш за мен!

Да, да... Затова са и тия балалайкания - щото "не ти пука".

Съвсем като казуса с "Повтарящия "аз съм си си ок" :) докато не спира да мрънка и упражнява в популизъм.

преди 56 минути, _Aumi_ написа:

то няма нищо общо с моя живот, с моята реалност и с моята личност!

Няма общо... и има общо - защото и трите се събират в общо - през "очичките които четат".

Ти си общото и всичко се събира в едно - и фантазиите, и отношението, и невежеството са именно от това същото "общо". Не че ще разбереш нещо, но това не пречи да го напиша.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.