Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

2021 сл. хр. защо Исус не идва?

Featured Replies

преди 7 минути, Just a Stranger написа:

А ти искаш да кажеш, че твоето е по темата ли? Т

Никъде няма призив да се дарява. Благодарността е друго. Но ти написа, че в 80% от посланията има призив да се дарява на светиите в Йерусалим. Така и намекът, който опита да направиш се оказва неоснователен. Агитиране към даряване няма. 

В по-горен пост казах, че не съм бил прав за това (80-те процента), след като изчетох по диагонал посланията на Павел.

Процентът е 4/14 по сто.

• Отговори 667
  • Прегледи 47,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Няма Зелен сертификат и не го пускат да дойде. 

• Това че не си християнин или религиозен, не е основание да простееш.

• Емил Костов
    Емил Костов

Никой няма да дойде и да те спаси. Сам трябва да го направиш. Колкото до Религията и Исус тук даже няма да влизам в никакви спорове. 

Публикувани изображения

преди 1 час, _Aumi_ написа:

:lol6:Ма душици, "преценка" е подигравка с думичката. Тя включва когнитивни процеси по сравнение и т.н. "оценка" - сравнения, през опорен модел, чрез критерии.

На фона на всичкото  "българско изтрещяване" ( не само през годината) за каква точно 'преценка' се дърляте че правите? :) Точно 'вярващите' можете да правите "оценки" само когато абсолютния приоритет на повярваното не е заплашено от дисонанс или да конфликтира с неговите базови устои. 

"Преценка" - може и да става за лаф в хоримага, и на "по бира на море"... Много точен е избора на думичката "РЕПЛИКА" в горното журналистическо заглавие - въобще е "имитация на осъзнат избор", за който упорито се настоява че се изиграва. :) А няма такъв. Няма как да има - просто това е народния вариант в който неизказаната фраза е - "всеки да се оправя", докато го оправят неговите "карастанчови"

Въобще народа си има език, култура и нрави... на равнището на Хомо... някакъв си. В същото разни думички са си с народни и битови значения - повърхностни, дуални и елементарни - за да стават за каканижене, ръмжене и кудкудякане... ( по форуми включително)

преди 3 часа, Just a Stranger написа:

А ти искаш да кажеш, че твоето е по темата ли?

Мдааа - съвсем по темата. Ти видя ли й заглавието, и съответствието с моите въпроси, или просто ще се правиш на "тапа"? Може и да "не се правиш, а просто да си си така" - знам ли! :) Ти как се виждаш?

преди 3 часа, Аралампи написа:

Процентът е 4/14 по сто.

Да, ама ти се хванаха за процентите, а не за твърденията? Не било това "интерпретацията", пък те ги разбират тия работи - поне на претенция. :)

преди 41 минути, _ramus_ написа:

Да, ама ти се хванаха за процентите, а не за твърденията? Не било това "интерпретацията", пък те ги разбират тия работи - поне на претенция. :)

Вярно ли? Или така му се иска на рамус за да си подкрепи възгледите, дето умее да си ги сменя... Смешко. Не е само до процента - обърнах внимание и на нещо по-подвеждащо в твърденията на" колегата", но който разбрал - разбрал. 

преди 42 минути, _ramus_ написа:

Мдааа - съвсем по темата.

Забравих, че за теб темата винаги и навсякъде е една и съща. Та, все си в нея. А няма шанс и да излезеш. 

преди 35 минути, Just a Stranger написа:

Забравих, че за теб темата винаги и навсякъде е една и съща. Та, все си в нея. А няма шанс и да излезеш. 

Слаб си с провокациите, колега. Опитваш, но не става така. Нужен е подход, иска се не просто напън, а и познание, умения. :)  С папагалене не става, пък в анонимките и свещените книжки не ги пише тия работи.

Относно "забравянето" - спокойно. Не се умира, ти си спокоен, стабилен, силен, владееш ги нещата... Ако вземеш и манджата на "Гинка билобова" ... :lol6:А според рецептите на бабите - мента, глог и валериан - оправят и другото, дето не е "забравяне". Рискуваш да станеш разсеян, но пък вероятно наистина ще си "над нещата" и няма да изпадаш в емоционални изблици и дупки.

Много си праволинеен и това издава много неща и характерови особености. Липсва ти поведенческа и когнитивна свобода, липсват самоирония, чувство за хумор, гъвкавост, възможност за леко възприемане и шеги... Много си надъхан и вкопчен и заради това остро реагираш. Ти опитваш със същото, но просто аз не съм такъв човек. Толкова години ми търсите слабите места - толкова хора... пък по вашите си рефлексии. А това още по-добре ми открехва света ви отвътре - точно онова, което криете "като на всяка цена"...

Просто нямаш шанс да не го разкриеш - онова вътре, дето го криеш. Няма как, няма и начин, щом е налице слово и комуникативна среда за обмен - просто няма как...

преди 10 часа, _ramus_ написа:

Слаб си с провокациите

Докато ти пишеш тук с основната цел да провокираш, на мен това не ми е интересно. Така че не проектирай манията си върху мен. Не ме интересува и това дали съм слаб или силен във въпросните провокации. Ти имаш необходимостта да се покажеш като по- по- най. С горното чудесно го демонстрираш.

преди 10 часа, _ramus_ написа:

Просто нямаш шанс да не го разкриеш - онова вътре, дето го криеш.

Ти не можеш да видиш дори и това, което не крия. Но пък фанатазирай си, че си голям разбирач на човешката психика, щом искаш. 

преди 20 минути, =Alex&Vanko= написа:

Що не идва тоя боклук исус да ми направи една свирка?

Толкова ли си я закъсал?

преди 2 часа, Just a Stranger написа:

Ти не можеш да видиш дори и това, което не крия.

не думай! Сигурно е много трудно за "виждане". :lol6:Спокоен съм - никой не те вижда, щот си черна нинджа! Теб те няма, щото си само призрак и бродиш по фантазии...

преди 2 часа, Just a Stranger написа:

Докато ти пишеш тук с основната цел да провокираш, на мен това не ми е интересно.

В едно изречение две греди - въобще не пиша тук с 'тая цел', а от време на време го ползвам за инструмент. Ти си скучен и лесно се хващаш, вече няма нужда да те провокирам, ти вече си "на инерция" и си върви така "самичко".

А дали ти е интересно - не е важно, защото опитваш огледални трикчета някъде от твоите тийн-години. :) Делата ти показват едно, думите - друго...

За главичката ти имат значение фантазиите ти, за извън нея - делата и разминаванията показват чудесно докато разказваш фантазиите и Вкопчения в тях.

Криеш, не криеш - няма значение, както и няма значение "кое ти е интересно". Това е положението.

-------------

Такааа - пак за някаква МАНИЯ папагалиш - ще обясниш ли тая думичка какво означава сред селските кръчми и народните чалга сговори? Пише ли я в сутрите или в постблаватските разклонения? А може би в ала-бала-йогата?

Знам ли тия сияйни и вселенски същества - може и да ги разбират тия работи. Те - може би, но децата, дето четат комиксите им - нямат шанс.

преди 54 минути, _ramus_ написа:

не думай! Сигурно е много трудно за "виждане". :lol6:Спокоен съм - никой не те вижда, щот си черна нинджа! Теб те няма, щото си само призрак и бродиш по фантазии...

Изопачаването на думите ми показва само безсилието и липсите ти. С емотикони не можеш да се прикриеш. Рамус е един най-обикновен заядливец, а всичко останало е само фантазия в главата му, прикриваща жалката му действителност. Колко ли ще ти трябва да осъзнаеш, че маската ти вече е паднала за всички останали, поне тук във форума?

преди 42 минути, Just a Stranger написа:

Рамус е един най-обикновен заядливец, а всичко останало е само фантазия в главата му, прикриваща жалката му действителност. 

Рамус има нужда от теб и раздела за да се разграничи от мизерия си животец. Ти го извличаш от небитието и му даваш съществуване, в което той се мисли за всемогъщ. 

преди 2 часа, _ramus_ написа:

В едно изречение две греди - въобще не пиша тук с 'тая цел', а от време на време го ползвам за инструмент. 

преди 1 час,  Just a Stranger написа

Рамус е един най-обикновен заядливец, а всичко останало е само фантазия в главата му, прикриваща жалката му действителност. 

На Рамус му плащат собствениците и той добре си върши работата. Отвреме навреме и умни и интересни работи пуска.

преди 21 минути, Sleda написа:

На Рамус му плащат собствениците и той добре си върши работата. Отвреме навреме и умни и интересни работи пуска.

😄  Рамус - платен трол?! 😁

преди 21 минути, Sleda написа:

Допускал съм тази възможност, предвид активността, която генерира (а не е тайна, че съдържанието не е от значение за рекламодателите). Но в същото време рамус е наистина вманиачен в това, което прави. Този човек има психическа обремененост свързана с религията и това е видимо. 

преди 7 минути, _Aumi_ написа:

😄  Рамус - платен трол?! 😁

Или е платен или е луд. Вре се навсякъде и носи на бой. На мен ми прилича на заядлива боксова круша. 

Платена фрустрация?

преди 3 часа, Sleda написа:

добре си върши работата

Не е добре, но е нормално.
Ако всички отидеха на небето, кой щеше да остане на земята ?

Разказваха такава история.
Имало учител, който бил достигнал способности да живее без да се храни с нищо.

Веднъж го попитали, защо не научи и другите хора на тази полезна практика ?
Той отговорил нещо такова - посочил едно дърво с прекрасни плодове и казал:
- ами тогава кой щеше да яде тези вкусни плодове,
ако всички започнеха да живеят без храна ?

преди 4 часа, Śūnyatā написа:

Или е платен или е луд. Вре се навсякъде и носи на бой. На мен ми прилича на заядлива боксова круша. 

Освен това лъже, краде и въшки има.За това - Бой по канчето.

А за какви пари е пазарен - не зная, шефа не казва.

преди 1 час, NVJ написа:

Имало учител, който бил достигнал способности да живее без да се храни с нищо.

Така разправят и за магарето на Настрадин Ходжа.Научил го да не яде, но...........

преди 7 минути, badr написа:

Така разправят и за магарето на Настрадин Ходжа.Научил го да не яде, но...........

Ето ти една моя снимка от Родопите.....някъде малко  преди Гърция. Кажи сега, защо на гроба на магарето на Настрадин Ходжа има кръст;):P

spacer.png

spacer.png

преди 6 часа, Just a Stranger написа:

Рамус е един най-обикновен заядливец, а всичко останало е само фантазия в главата му, прикриваща жалката му действителност.

Значи излиза,че само на мен в този форум, Рамус не ми пречи .........защо така :questions:

преди 15 минути, valkiria1 написа:

Значи излиза,че само на мен в този форум, Рамус не ми пречи .........защо така :questions:

Защото се страхува от острата ти сабя! :lol6:

преди 7 минути, valkiria1 написа:

Кажи сега, защо на гроба на магарето на Настрадин Ходжа има кръст

Веднага ще кажа.

Събрахме се съвета на ходжите и решихме:

Магарето на Настрадин е станало християнин.Повело се е по оная притча  "Не само с храна може да живее човек'.

Освен туй е изпаднало в ерес сравнявайки битието си с човешко, сиреч изказало е недоволство от положението си.

Затова издадохме фетуа, че може да погребано само като християнско магаре.Като шериатско - не.В никакъв случай.

Тъкмо и Настрадин малко да се смири.От него грош не сме видели.

преди 19 минути, valkiria1 написа:

Тя простотията на простаците не ви пречи. 

преди 5 часа, Sleda написа:

На Рамус му плащат собствениците и той добре си върши работата.

Браво бе - що не са ми казали досега? Чудесна новина за новата година. Къде са парите - само да разбера.

преди 5 часа, Just a Stranger написа:

не е от значение за рекламодателите

душко, какво рекламодатели бре. Вероятно е на кликове всичко, защото в почти всички браузъри вече има филтри за рекламите, а добавянето им става само с няколко клика. В моя не виждам съвсем нищо - освен самия форум.

Каканижите си глупости, ъгейн. И то точно "обичайните заподозрени". :lol6:

На интелигентните и умерените хора сред форума нищо и никой не ни пречи - що ли така? Просто на няколкото фантазни хлапетии все някой им е пречи да си развяват театрото пред монитора.

Нищо де, животът продължава - хлапетиите няма да пораснете и така ще е и 'сред вечността". Понякога е забавно, друг път - скука, заради което аз си го правя по-забавно. Като няма друго - шоу маст гоу он.

Единствено нивото на глупостите е проблемът и когато се качи прекалено, ми идва вповече. Предполагам че управата на форума ме ползва наготово, защото така не се занимават те да усмиряват лудостите и хлапащините на един или друг. :)

преди 27 минути, _ramus_ написа:

Браво бе - що не са ми казали досега? Чудесна новина за новата година. Къде са парите - само да разбера.

И аз искам парици за новата година…Като разбереш къде са парите ми кажи.

преди 1 час, badr написа:

Веднага ще кажа.

Магарето на Настрадин е станало християнин.Повело се е по оная притча  "Не само с храна може да живее човек'.

Освен туй е изпаднало в ерес сравнявайки битието си с човешко, сиреч изказало е недоволство от положението си.

Затова издадохме фетуа, че може да погребано само като християнско магаре.Като шериатско - не.В никакъв случай.

Скъпи на сърцето ми принце на вярата ...друга е историята за молла Настрадин.

Описала съм я тук :

https://travellingphantom.blogspot.com/2019/11/blog-post.html

Настрадин е бил суфи. Всички религии имат своите суфии. Християнския такъв е Св. Франциск. Евреите имат Каббала.

Суфиите-мистиците на Исляма ..тръгнах да го издирвам този мистичен Ислям и стигнах до Кония,където снимах свещенния Кур`ан от който е чел мевляна Руми.

https://religionandtravel.blogspot.com/2020/10/blog-post.html

преди 52 минути, _ramus_ написа:

На интелигентните и умерените хора сред форума нищо и никой не ни пречи

Втората част само е вярна. Но ти и нищо позитивно не правиш за да има изобщо на какво да ти се пречи. Лесно е да провокираш без реално да ти пука за последствията. Затова у спокойствието ти е фалшиво и измамно. Тест би могла да е ситуация в която можеш да изгубиш нещо на което държиш, а тук няма такова. 

преди 1 час, badr написа:

Веднага ще кажа.

мдаа ще почакаме да одобрят поста ми към теб Бадр, който се оцвети в розово,защото филтъра на форума намира за неприлично изписването  и произнасянето на арабски език на свещената  книга на Исляма...филтър ли бе да го опишеш....за модератора пък, който изтри изписването на името на книгата на български  в редакцията на поста ми .. ми нямам думи..хайде да вземе някой  да сложи хора,които разбират малко от малко  от това за което са ги накичили с титли тук.....убавци невежи

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.