Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

2021 сл. хр. защо Исус не идва?

Featured Replies

преди 2 часа, witness написа:

Прелест и психоза не е едно и също,

иначе щяха да пращат на психиатър всеки надувко.

Не думай, сигурна ли си че това съм написал, за да почнеш с отрицанието му? А сещаш ли се защо така си го "прочела"

кой да го праща? Бог ли? Те от две хилядолетия точната рецепта за религиозно спасение да не би да е "пратете го на психиатър"! :)

Въобще погледна ли какво си написала?

преди 1 час, Just a Stranger написа:

Има толкова условности, които не са взети под внимание

О, душици! :)

Рипнаха децата с психичните проблеми. Засега само някои се заявиха, но другите в момента се прелестват и тролстват по други темички - я политика, я кковид, я кабинета на тоя или оня, я блоговите пространства... 

Тематичните прелестни душици самички рипнаха, сами се списаха! Може би чак сега се "разкриха" и ревнаха заедно "ма как - ние психично и характерово-проблемните също сме духовни. Даже по-духовни сме от много други, щото четем словото, учим го, сравняваме го с други свещени слова и даже знаем кое какво е, знаем божествената истина - щото четем и папагалим - та сутри, та тесофски анонимки, дето дори били "образеца относно безусловната любов", или на Хайдел щуротиите или тараланкането на подобията им от форумната розова фантазьорка, говорителка на вселенските истини през ДНК-то й, или пък библейските локуми и едно и също вече години...

Единствен БАДР намекна само няколко думички, семпло и обрано - отново са "точните думички", а някой да го е забелязал да сее проповеди? Някой да е виждал той да пише за 'божествената истина", да я сочи, пояснява, наставлява? Мнеее, пък странно - той дори има основание и вероятно кетап, да го прави, пък сред форума никъде не съм забелязал години да се натиска и да бленува фанатичните си трели, дори и религиозни съждения...

Може би и защото навремето Камен не пишеше подобното, пък и в будизма също не е налице явлението - и без бог, и без молитви, но пак религиозните залитания, защото не е измислено на едно място и психично и характерово-нестабилните да са само на едно място по глобала или в едни години на историята...

Да не би защото основната маса "западни будисти" да са си намерили нужната скрита ясла за да си преживят 'духовните фантазии с будистки привкус"? При това - будистки самоделки от типа "моят тайвански учител, дето е просветлен", до "разбрах основните будистки истини, затова ви повтарям с години един и същ папагалски припев писмено сред форума и темата ми - за Любопитните". Или ще са чуждици, или ще са глупотевини от на прадядо му времето.

Та кой какви висши имал, какво бил "чел" и "какво пишело по свещените писания и че той го бил разбрал точно както е истината". Волни и произволни стъкмистики по аналогии чрез "кое на какво приличало и че напомняло на друго".

Пък няма резултат от нито едно "висше"... няма го дори за гимназиална обща култура.  Точно провалените - и от образованието, и от социума под предлога че са разочаровани и липсата е коменсирана с четене на духовни текстове по виртуала - за фантазен спасителен материал.

Точно вие - "душиците" говорите празните си приказки, защото от вас тия думички са празни от съдържание. И не заради думичките... Хората, които се трепят по духовните вътрешни фронтове пишат думички, идващи от пътя, провалите и победите над 'дивото, дето отвътре зове'. Пътя през страховете, през проблемите и конфликтите...

Вие, прелестни душици - може би е път папагаленето на тия думички по виртуала, докато се върне всеки от работа и се сгуши отново сред любимите си фантастични преживявания "колко сте духовни"? Вероятно е много духовно да папагалите думички на които не им знаете значението, нямате представа докъде с стигнало това значение отвъд бляновете и "духовните преживявания". Защото сума хора се трепят за да го задълбават значението... докато вие сте на хорото на "вечните повторения" по виртуалните и форумни лаладжийски полета. И ако може - даже и сред вечността, преражданията, отвъдностите...

Празното на думите, дори и като цитати, идва от празното на папагалите. Щото пред монитора да лаладжийстваш вероятно ви се струва "духовно" само с имитации на чужди духовни думички и бомбастичните заявки от същото, но в дадена човчица, да и помогне да преживее "спасението си". И веднага след това - вижте ме че съм спасен - това са точните думи и са истини, щото се 'спасих' чрез тях. И що да не спася и други - такива като мен...

• Отговори 667
  • Прегледи 47,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Няма Зелен сертификат и не го пускат да дойде. 

• Това че не си християнин или религиозен, не е основание да простееш.

• Емил Костов
    Емил Костов

Никой няма да дойде и да те спаси. Сам трябва да го направиш. Колкото до Религията и Исус тук даже няма да влизам в никакви спорове. 

Публикувани изображения

преди 51 минути, _Aumi_ написа:

А ако ти нямаш пари да заведеш една жена на ресторант, не заслужаваш вниманието на жените. 

ако бог някога го е имало, и сега го има, да прочете до какъв деволюционен упадък е довел неговият "експеримент" - би се засрамил - сам от себе си.

Ако исус някога го е имало, и сега пак го има - ако прочете какви глупости и каква човешка чалга се стеле из света - никога не би дошъл да спасява никого.

преди 39 минути, _ramus_ написа:

ревнаха заедно "ма как - ние психично и характерово-проблемните също сме духовни

Що не пробваш да покажеш мненията си само в тази тема на някой психолог. Хубаво раздаваш диагнози иначе. Явно ти е необходимо. Не е лесно да си сам сред луди. Толкова хора с психични проблеми бродят из твмите... 

преди 1 час, Just a Stranger написа:

Толкова хора с психични проблеми бродят

Те бродят не само по темите. Бродяги по фантазии и блянове - и то ако може, за вечни времена.

Сам самичък - отново скочи първосигнално, емоционално, необмислено... защото е защитно, с локумите "това имало много условности" и ти стигна да скалъпиш небивалици. От толкова години винаги когато се усетиш пресиран е точно така. :)

Ти - спокойният, стабилният, обраният, мислещият, извеждащият, утвърждаващият, сигурният, убеденият... наужким де, докато криеш много внимателно и с много старание и усилия проблемите си отвътре, ранимостта си, самотата... на които емоционалните изблици сред форума са само лакмус. Няма нужда от самота, защото с няколкото други по форума е съвсем същото и всеки търкаля своя си сезифен камък, още от дете. А нанагорнището е обречено да не свършва. Сами се обричате, само заради фантазните дрешки от духовност, просветленост и възвишености - с които го маскирате, с илюзията че това е единственият шанс - като умиращия от жажда "привижда миража на кладенеца".

Бълнуваш за някакво "развитие", пък никакво го няма... Съвсем никакво и с нищо и това е приликата между проповедите и празните думички. Щото да пействаш и вярваш в "романи и рисунки на някого" за безусловната любов, не е като  същото извън фантазните сънища. И остават само блянове, за вярване.

И отново правиш забежки относно "психология" някаква. :) Пак за думички, дето само ги подозираш, но ги дъвчеш, че даже и за балончета напираш да надуваш. На конвейра ли ви правят - с опитите да се пъчите с нарисувани дрешки и съвсем по детски - с тия опити да ползваш чуждици, пък не ги разбираш. То ако "разбирането ставаше" така... :) ама не става.

преди 1 час, _ramus_ написа:

Сам самичък - отново скочи

А ти отново избяга. Пак фокусът към другия, пак рисуваш образи с черни бои, сякаш това ще те направи по-цветен (за бял да не говорим). Отработени схвми зад които да се скриеш. Да, ама те работят до време. И когато друго няма, поддържането им се превръща я гротеска... 

Бълнуваш... 

Каквото прави и твоето желе, наречено мозък. По откъслечна информация се опитваш да съставиш и представиш някаква картина, в която твоето желе е с "най-сечащо" пипе, а другите са с мозък на "каракуди" и "шарани". Смешен си... 

преди 11 часа, Śūnyatā написа:

Каквото прави и твоето желе, наречено мозък. По откъслечна информация се опитваш да съставиш и представиш някаква картина, в която твоето желе е с "най-сечащо" пипе, а другите са с мозък на "каракуди" и "шарани". Смешен си... 

Крайно време е да вземе огледало и да се огледа в него, вместо непрекъснато да търси слабостите на другите и да пълни темите със своите анализи, които нямат за цел да отговарят конкретно по темата, а са непрекъснати опити за обрисуване на пишещите. Което наистина е не само смешно, но говори за някакъв остър психологичен проблем. 

преди 57 минути, _Aumi_ написа:

Което наистина е не само смешно, но говори за някакъв остър психологичен проблем. 

От психопатия страда и не се лекува с години. 

преди 5 часа, Śūnyatā написа:

От психопатия страда

Списвате се самички, прелестни душици! :)

И лайкването едни други - няма да промени с нищо прикрякването на думички, които нямат нищо общо с вас, освен че ви служат да си вярвате и сънувате.

Списването  на неразбираеми думички ви прави обикновени папагалчета и това върви вече повторяемо от няколкото човека, който сходствайки си спрямо общия си дразнител, си гледат и имитират едни на други. Като се вземе предвид наличието на толкова глупости, които се снесаха в темите, вие сте единствените които се взимате сериозно в напъните да си покажете кой колко му е "голям" стъпил на личното си вярване, под предлога на недомислици и фантазни построения.

Интелигентността няма никаква връзка към сънуването - просто служи по-добре за да укрепва вярванията, за тия дето я имат повече. И няма как - защото интелекта е сведен до ратай, а в някои случаи - на роб, към режисираните конструкции служещи за житейски черупчици.

Писаното слово предполага свобода на интерпретирането и когато в словото съдържанието е специфично, предполага сложни вътрешни процеси по неговото 'конструиране' и съответно - вживяване.

Писано слово или видеоматериали от рода на филми клипчета - понякога са изключително зарибяващи и творците им предлагат чудесни описания на "светове" по които зрителите се захласват. Но книгата стига до финалната корица, клипчето или филма свършват, салона светва и край на магията. Но някои не могат да слагат "край" ... и си продължават сънуването си в себе си, защото магнетизма му предлага ползи, които няма как да бъдат оставени.

Потребителите на всичко това го ползват... някак си, за справяне с екзистенцията и в това също няма никакъв проблем - така е от много хилядолетия, по целия глобал и всяка култура.

Не е проблемът нито исус, нито буда, нито една или друга идеология. Колективни истории и митове - колкото щеш. Едни стават повече полулярни, други - си ги намират по-малки групи да се вживяват. Социалните инстинкти си работят, кервана от маймунки си върви. Нека върви - има за всекиго-неговото.

за пътуването:

Не може  да се надраства нещо, в което някой се е окопал. Растежът предполага движение - идва си, отива си, докато Пътника пътува.

За да "дойде" нещо, е нужно Пътника да го приеме, прегърне.

За да си отиде нещо - е нужно Пътника да го пусне, да го остави. Чак тогава Пътникът прегръща "следващото" по пътя си... Ако не може - спира с "прегърнатото", което се превръща във "вкопченост". И няма пускане.

И Пътникът спира и вече не е "пътник". И няма Пътуване, нито Път.

Има и значение сред къде е "пътят" - фантазно всеки може да се преживява дори на 'пътник между звездите, дори вселените' - но само на сън. Докато извън съня е просто една черупка, осигуряваща всичко нужно за да сънува някойм, защото сънят също носи преживявания, а те имитират екзистенция.

Оригиналът и имитацията - е въпрос на вкус... и на възможности. Не бих казал - "на избор'. Но това че някой силно вярва че е "свят, духовен, добър, мъдър или опитен оригинал", пък той си е имитация - е проблем на "имитаторите".

Няма изход от това - за Имитаторите и имитациите. Това си е сякаш отделна вселена, в която огромен брой деца са потънали и все сили напират да се гушкат и живуркат сред миражите и мераците си. За тях - вече това е "живеенето' и "живота" и няма сила, която да ги отдели, защото не е останало някой, който да "излезе". Магията действа директно и направо 'в главата' и личната привъзаност и сливане с нея - няма как да се разкъса под претекста - "мен ми е добре така". Ако "скъсам" - няма да ми е добре, дори и до "мен няма да ме има". 

Ако даден сън се насити и омръзне - се сменя с друг. Ако образите или сценария се компрометира - ще се стиска и крепи... щото в тях е привидян 'живота" и "живеенето".

Аналогично всеки наркоман е в същото положение и всяко пристрастяване е пълен аналог на горните процеси. Но съществената разлика - е че "магийката е отвътре и тя предлага благини, ползи, блясък... на мястото на отсъствието на тия, ако я няма магията. А веднъж вкусен - няма откъсване - както е всеки силен и мощен наркотик. И ужасът от абстиненцията - е направо смъртоносна тегоба, още повече че доста "прилича и се драматизира като умиране"...

Въобще - една банална самомагийка.

преди 2 часа, _ramus_ написа:

Няма изход от това - за Имитаторите и имитациите.

Ти също си една имитация. Не става ясно какъв изход визираш. 

Рамус е циник, скептик, критик и драматизатор. За него в раздела всички са изтрещели психопати и наркомани, с изключение на Бадр и скепсис. 

Втръсна ми да го повтара, внуците му да станат наркомани и психопати. 

преди 1 час, Śūnyatā написа:

Не става ясно

Пише се "не МИ стана ясно...".

Тая вечер да кажеш на буда да ти обясни - след като си пропускал в даскалото. :)

преди 1 час, Śūnyatā написа:

Ти също си...

Ааа - ето, това хем не си учил го училище, но пък инстинктите са живи, силни и напират.

Тази мантра рамус може да ти я обясни. Не е будистка, но той рамус ги разбира всички мантри. В този случай мантрата е вградена тайно в народна приказка, в която фразата "огледалце, огледалце - я кажи..." (колко шунята тежи?)  - е мъдростта на древните учители.

Не ми благодари че ти я разкривам - просто ми е широко сърцето и в душата. И съм добър - не само скромен. :lol6:

Предай му 'поздрави' от мен - на буда. Не съм го виждал от миналата седмица, когато с исуската си пихме чая на закуска и ми каза за неговия авер - ангелиста. Приятна вечер и малко по-упорито да се трудиш, за да пораснеш голям, силен, мъдър и добър. Вярвам в теб!

Разнищихте ли що аджеба Иисуската не идва?  

Поне тоя месец измежду купуването на безсмислени предмети и преяждането, и препиването, ще имате материал за размисъл. 

Но едва ли. Обикалянето по магазините е изнурително начинание... Смилането на погълнатата храна - също ... 

Та, телата ви ще храносмилат, а подутите глезени от търчането по магазини и базари, ще отпочиват. Разсъждаването върху духовни ценности също "папка" ресурс ... 

Нейде назад ще остане същината на тези прекрасни празници... А Иисуската не идвал, та не идвал ... 

преди 9 минути, _ramus_ написа:

Пише се "не МИ стана ясно...".

Ами обясни на другите, ако мислиш, че лично не мога разбера нищо от това което пишеш. Всъчност ти с кого пишеш? Какво според теб означава да си човек и по-точно терминът човечност? Нещо върху което и Исус акцентира. Не само той а и Йоан и Павел. Човечност, а не божественост. Какво е това което ни отличава от камъните, дърветата и метала около нас?

преди 3 минути, васил козарев написа:

Разнищихте ли що аджеба Иисуската не идва?

ъъ - не разбрах коя е публиката и коя е сценката. Явно и публиката не разбра и  няма да ти пляскат на правилното място.

преди 2 минути, Śūnyatā написа:

Какво е това което ни отличава от камъните, дърветата и метала около нас?

Че ти осъзнаваш, че не си камък или дърво, а дървото - не. 

преди 8 минути, Śūnyatā написа:

Какво е това което ни отличава от камъните, дърветата и метала около нас?

Много ясно какво е - можем да преживяваме фантазиите си. Спокойно - ти си човек. Един биоробот ти го казва - вярвам в теб.

преди 8 минути, Śūnyatā написа:

лично не мога разбера нищо от това което пишеш

Да, най-после едно отрезвяващо признание. Днес си настроен на откровеност - направо съм възхитен. Какво чайче точно пи сутринта - виж, че понякога стават грешки. Всъщност - по-често да пиеш от същото...

преди 6 минути, васил козарев написа:

Че ти осъзнаваш,

За колегата ли става дума, или вие сте пред огледалото и това е само част от "диалога" с "тоя срещу вас"? Виждам че и монитора върши работата за рефлексията и се постига чудесно вживяване в "образ".

Другото няма нужда от коментар, като всяко клише. Ползват се пред огледалото - както пяната за бръснене. ( ако има какво да се бръсне)

преди 11 минути, _ramus_ написа:

За колегата ли става дума, или вие сте пред огледалото и това е само част от "диалога" с "тоя срещу вас"? Виждам че и монитора върши работата за рефлексията и се постига чудесно вживяване в "образ".

Другото няма нужда от коментар, като всяко клише. Ползват се пред огледалото - както пяната за бръснене. ( ако има какво да се бръсне)

Личният ти опит и драми изобщо не ме касаят. Не искам и да знам какво правиш с дясната си ръка, докато си пред огледалото. 

На тия от нас, на които едно нещо все още ни става, правим и секс. Но всеки с проблемите си... с простатата.  

преди 6 минути, васил козарев написа:

правим и секс

Правите го - така ли му казвате, пред огледалото? Браво! :lol6: -

Жалко че аз така и си останах девствен и жена не видях... Но мъдростта иска жертви. Разбрах че не съм мъж в мига когато преди бая години (когато все още надничах в "телевизора), в една реклама да се казва "каменица - мъжете знаят защо'. Отчаях се и разбрах вселенската истина - че не съм мъж, щото така и не разбрах 'защо'.

Радвам се че вие знаете. Истински мъж сте, макар че вие в търновско сте от друга бира направени. Не ви завиждам. Явно и някаква проста... простата... там, нещо си било проблем. Питайте оня пред вас - в огледалото: да не би нещо проста... там дето - да е от "бирата"?

преди 8 минути, васил козарев написа:

Ще пусна сълза, а ако искаш и малко драматизъм

Искам , разбира се. Благодаря - много сте състрадателен, освен че ръсите клишенца и театъра ви се отдава, макар и "насаме с огледалото".

Казват че по коледа ставали чудеса - писахте ли писъмце на добрия дедко да ви донесе други проблеми - а не тия с проста..там, нещо си? А за другата коледа не забравяйте да си поръчате "ново огледалце". Казват че 'секса' имал значение - особено пред ново и чистичко огледало.

Като споменах бръсненето - не съм пояснявал че е само за космите лицето. Който каквото си има ... там... по другите косми, по избор. 😂

Проблемите с простата са типични за вашата възраст. Както и с лумбагото, разширените вени, изпускането в памперса и подобни битовизми. 

Старческата злоба и изглупяване не са оригиналност, но щом това ви прави по-щастлив и по-малко фруструран от жалкото настояще, самозаблудата е полезна за психическото ви здраве. Психиатриите са пълни със също толкова оригинални люде като вас. Някои се мислят за Наполеон, и в това си качество са по-интересни за наблюдение, че и за общуване от някой, който просто се напъва да бъде интересен. Напъва, напъва, а все досаден. 

Психиатриите са пълни със също толкова оригинални люде като вас.

аааа - ето че това от личен опит явно го знаете. Опитът винаги има значение.

Ваш колега ли беше "наполеон"? А калдатски търновски мъдрец - имаше ли там? Горкият доктор - тъжно е гледал, вероятно... и строго - както е от снимчицата под ника, с лика на Хю Лори

вашата възраст

Вие доста свободно постулирате спрямо възрастта на някакъв си рамус.

Сигурни ли сте че имате предвид въпросния или така наричате "другия пред огледалото"?

преди 5 минути, _ramus_ написа:

аааа - ето че това от личен опит явно го знаете. Опитът винаги има значение.

Ваш колега ли беше "наполеон"? А калдатски търновски мъдрец - имаше ли там? Горкият доктор - тъжно е гледал, вероятно...

Ще си дойдем на думата с "огледалцето", и кой се самозадоволява на отражението на голия си седалищник в него. :D

Нарцис се любувал на отражението си във водата, нищо чудно, че в репертоара ти е "огледалцето". "Огледалце, огледалце, на стената, кой е най-красив на земята" :D 

Много ясно какво е - можем да преживяваме фантазиите си. 

Това е така, но какво е качеството на тези фантазии? В твоите фантазии присъства ли доброта към другите? Ако приемем, че всичко е фантазия, фикция или илюзия, това не ни освобождава, не е изход, защото ние трябва да си взаимодействаме с илюзиите за да живеем на този свят. Според мен антисоциолното поведение е вредно за индивида който го изповядва и практикува. Според теб не е. За което всеки си носи последствията. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.