Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

2021 сл. хр. защо Исус не идва?

Featured Replies

преди 30 минути, Just a Stranger написа:

явно имаш много врвме за губене... 

Не, той не си губи времето, а като не намира смисъл в действителността, то тук се изживява като Дон ки Хок, но без Дол си нея ... :)

Може би като насъбере нахокване от някой/някоя в действителността, то тук идва той пък да хока. = Един вид се изживява на този който може да "начуква" канчето на невежите. :)

п.п. Някакви ролеви игри .... ;) 

• Отговори 667
  • Прегледи 47,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Няма Зелен сертификат и не го пускат да дойде. 

• Това че не си християнин или религиозен, не е основание да простееш.

• Емил Костов
    Емил Костов

Никой няма да дойде и да те спаси. Сам трябва да го направиш. Колкото до Религията и Исус тук даже няма да влизам в никакви спорове. 

Публикувани изображения

преди 6 часа, dioib написа:

И това глупаво "звучи" ... :) = Може по глуповат начин да съм изписал нещата, но звукът е в твоя мозък, а не в моя ... :)

Пишеш неща,които не знаеш, не покриват нито едно изискване за мнение ,което може да бъде от полза за развитие на дискусия. Дори извинението ,че пишеш повечето от постовете си пиян ,не е оправдание. В такива случаи хората ходят да изтрезняват на чист въздух и не дращят по форуми глупости и небивалици. И за протокола ти си ясен , но глупостите и нелепиците трябва да бъдат изобличавани. Това е от полза за други в дискусията. За теб е ясно-ти си до следващата чаша с ракия.

Единствения от апостолите или пророците  с римско гражданство е Павел. Това е основанието му да иска да бъде съден не от Синедриона, а от римски съд. За тази цел ,понеже в Йерушалаим не може да му бъде осигурен такъв, той прекарва под защита на римска охрана в крепостта Антония известно време и е изпратен в Рим за да бъде съден там. Синедриона може да съди само в рамките на своите земи и то не и римски граждани. Дори в Рим не е осъден, а си живее спокойно, писателства и се среща с подръжници.

Йоан не е съден. Той  е убит защото е упрекнал царя Ирод ,че е нарушил закона на Мойсей за избор на съпруга. Неговата смърт е по-скоро отмъщение от страна на царицата  за неговата дързост да  я посочи като нелигитимна такава . Танца на Саломе съвсем не е причината. Дъщерята става оръдие в ръцете на отмъстителната царица.Пише го в Библията.

... 

Иначе добре знаеш, че едно е по вашия календар, но не знаеш аз по кой календар се движа. ;) 

Ти никога не си бил ,не си и няма да бъдеш от значение за никой исраелтянин,календар  или за иудаизма.

Може би ти вече си броиш годинките, но не и аз. 

Моите години ги брои тук Алгор. Аз съм отправната точка за ново летоброене, ако не си наясно...преди и след баба Айрис. :whist:

Математиката показва ,че човечеца  като извади от "моите" 100 навършени  години  числото 48 ,излиза че неговата "съпруга" е била на 52 години ,когато се е регистрирала в този форум. Това в случаите, когато Дрьндьо му напомня,че тя има рожден ден ,за да я поздрави.

Това сте вие смешниците в този форум...

на 17.12.2021 г. в 20:20, algor написа:

Извади 48 от годините на оная милиардерка   и ще получиш възрастта на рожденичката към оная дата на регистрация 😜

преди 1 час, dioib написа:

В основа на това, че е последният който е премахнат от действителността и е имал способност да въздейства на множество невежи човеци без да е с аристократична кръв. ;) = Един вид чрез неговата смърт управляващите към момента си вкарват "автогол". ;)

Последния еврейски пророк е Малахия !!

Останалото са твои алкохолни интерпретации.

преди 28 минути, valkiria1 написа:

Пишеш неща,които не знаеш, не покриват нито едно изискване за мнение ,което може да бъде от полза за развитие на дискусия.

Мислиш ли, че може да има дискусия по това, защо не идва?! :) 

Не си обърнала внимание на първото ми мнение по въпроса ли?! С него съм приключил за себе си темата. Не ти е понятно моето първо мнение ли?! Не смятам да ти обяснявам точно на теб особено, защо съм дал въпросното по мой си начин, а не разбираемо на другите. 

От там на сетне са мои коментари към мнението на друг. И хоп .... кога се намесваш ти?! 

Не мисля, че твоята компетентност по отношение защо не идва, въпреки, че е вече даже 2022 ще е вярно, поради факта, че не си християнка. 

И как ти развиваш тема свързана с християнството? = Като хулиш човек който е споделил, че е християнин. :) = Това, ако не е наглост от твоя страна ... то какво е?! = Колко по-знаеща си от мен за миналото ... :) И, :) колко по-добре си сега .... :) но, то е, че си чела по "правилния" начин писанията ... :) И е важно само твоето тълкование, а не начина по който някакъв невеж ги тълкува .... :) 

= Вижда се твоето отношение към невежите = С доволно пренебрежение и надменност. Щото си?! Личност ли?! Щото си компетентна!? :) 

Вярващ в нещо различно от християнството бил по-компетентен, щото бил обективен спрямо християнството отколкото обикновен мирянин. Да, бе, да .... :)    

преди 16 минути, dioib написа:

Не смятам да ти обяснявам точно на теб особено, защо съм дал въпросното по мой си начин, а не разбираемо на другите. 

На мен няма никой тук / и не само/какво да ми обясни ,разясни или каже нещо съществено за иудаизма.

Както се вижда не познавате и НЗ...нито историята,нито географията на библейските събития. Иначе нямаше да плещиш че Йоан е римски гражданин и летоброенето е прекъсвано. .

Без значение дали ще го определиш като надменост или арогантност,това са фактите.

И помни ..преди и след баба ти Айрис... :whist::lol6:

преди 2 минути, valkiria1 написа:

Йоан е римски гражданин.

Знатните хора по онова време са били граждани на римската империя. ;) Или какво, неговите родители не са били знатни човеци?! :)

Или може би не съществуват документи с които да се докаже, че са признали светската власт по ония земи ли?! Все пак в една империя няма едно вероизповедание или какво?! :)  

преди 23 минути, dioib написа:

Знатните хора по онова време са били граждани на римската империя. ;) Или какво, неговите родители не са били знатни човеци?! :)

Кои са знатните в онези времена в Иудея-царя  и свещениците от Синедриона-кои от тях са римски граждани ?

Йоан не е бил римски гражданин. Чети историята и Библията. Най-малко нямаше да го убият като куче в килията и то по време в което Иудея е римска провинция . Не случайно ти дадох за пример Павел.

Йоан и Исус са братовчеди, Йосиф е от Давидовото коляно /според Библията/ него/Исус/ защо не го отнасяш към знатни римски граждани?Давидовите потомци римски граждани ли са ?

Несъзнателно ли пробутваш тия нелепици или наистина не си в час за нищо писано в Библията ?!

преди 17 минути, valkiria1 написа:

Несъзнателно ли пробутваш тия нелепици или наистина не си в час за нищо писано в Библията

и двете е. До това резултира мутацията между псевдохристиянин, комунист, патриот, пенсиониран военен фатмак, професор по всичкология, глупология и всичкопиене. Подобно на мутацията между кон, хлебарка, птицечовка и калкан... - абсурда резултира само до абсурд.

Що се занимаваш с него, въобще? Той е само на улов кой да му се закачи на глупостите, да си бори самотата и махмурлука.

преди 11 минути, valkiria1 написа:

Йоан не е бил римски гражданин.

Цитат

Наказан е чрез отсичане на главата по заповед на Ирод Антипа. 

Оспорваш светските писания ли?! :) По-точно как определени светски граждани са разтълкували определени текстови било то свързани с НЗ и СЗ ли?! 

И коя история да прегледам, т.е. Вашата, християнската или световната?! :) О, твоята истина била меродавна ... :) Що?! Щото си повярвала на определени книжки които само на избрани се дават да се четат .... :) 

Бъди щастлива в това което мислиш, че знаеш! О, суета .... :) = Не ми пречи, че си суетна .... :) 

преди 1 час, valkiria1 написа:

мнение ,което може да бъде от полза за развитие на дискусия.

о, моля те - "дискусия"... Ако се брои 'наздраве" за дискусия... :)

преди 2 часа, Just a Stranger написа:

явно имаш много врвме за губене...

Имам, верно е. Остава ми много свободно време защото не съм виртуален йогин от приказката за "ала-бала-йога". Вие, Йогините сте заети хора - едвам смогвате да споделяте сред виртуала своите духовни постижения... :)

преди 21 минути, _ramus_ написа:

Той е само на улов кой да му се закачи на глупостите, да си бори самотата и махмурлука.

:offtopic_s:Се изказа "свръх компетентния психолог". :)  

Научи я да ползва "игнор" ... :) Само където, уви, тя не търпи невежи да я наддумват ... :) 

преди 21 минути, _ramus_ написа:

Имам, верно е. Остава ми много свободно време защото не съм виртуален йогин от приказката за "ала-бала-йога". Вие, Йогините сте заети хора - едвам смогвате да споделяте сред виртуала своите духовни постижения... :)

Това и хиляда пъти да го повториш - все тая. Но пък ти си продължаваш да упорстваш. И къде видя споделяне на постижения. Или не правиш разлика между възгледи и постижения?

преди 36 минути, Just a Stranger написа:

възгледи и постижения?

Айде по-сериозно де. Искаш да кажеш че сред безкрайните си проповеди не се изцепи относно 'постиженията ти ли"? Не е изключено, защото думите ти се пишат от фантазиите ти и ти не си наясно без същите какво си изцепил.

И откога възгледите на "йогина" , Възнесените, Сияйните и ала-бала-йога станаха достойни за споделяне сред виртуала? Да не би да ти се иска да преиграеш филмчето ти за 'Проповедникът и Страдащите - жадни за спасение' ?

Банално филмче, байдъуей, но изключителната повторяема упоритост навява извода, че ти е много важна роличката и преживяването от нея. Пък не става сред калдата - кофти, ама ти си силен и ще понесеш провала.

Лошото е, че и на тия от Ъркейн скул им е нужна сценката, пък не е лесно да се намери пред кого.

И махдямика, завалията, не му минават ролите и му става самотно и скучно само сред фантазиите и сутрешните 'чайчета". И фантазният кораб бавно се влачи... А той вече е напускал някои "кораби", докато зацикли в 'сегашния'...

Всъщност - "капитана" най-добре ги разбира работите - особено "просветлените". Там нямаш шанс за нищо, но пък ти е 'другарче' по фантазии - нещо като "колега". :)

преди 32 минути, _ramus_ написа:

Айде по-сериозно де. Искаш да кажеш че сред безкрайните си проповеди не се изцепи относно 'постиженията ти ли"? Не е изключено, защото думите ти се пишат от фантазиите ти и ти не си наясно без същите какво си изцепил.

Ами хайде по-сериозно, ама виж си думите колко са сериозни. Отново мантричката за фантазиите - една от няколкото, които непрекъснато ги въртиш из темите.

преди 35 минути, _ramus_ написа:

И откога възгледите на "йогина" , Възнесените, Сияйните и ала-бала-йога станаха достойни за споделяне сред виртуала? Да не би да ти се иска да преиграеш филмчето ти за 'Проповедникът и Страдащите - жадни за спасение' ?

Виж това с достойнството е нещо ново. Но защо трябва да ме интересува? За мен е достатъчно някой да намери нещо смислено в това, което ще напиша или цитирам. Кой и какво си е негова работа. Ако не намери нищо, също няма проблем за мен. 

Колкото до това дали проповядвам и какво проповядвам, то ще кажа само, че изпълнението на "препоръките" в Агни Йога е дотолкова трудно, че едва ли ще се намерят много доброволци. Но някак си е много лесно да се правят заключения, без да се познава нещо. Много съм далеч от мисълта да убеждавам някого в нещо. Който е със същата или подобна нагласа като моята, ще разбере.

:offtopic_s:Мда .... и тук виждам "революция" .... :) = някаква еволюция в миналото се пренася, чрез същите повторения в разясняване на взаимоотношения между двама сред тема на трети. :)

Определено развиват темата .... :) Определено голяма дискусия става и то между ИИ-чета които се вземат на сериозно .... че са със съответните стойности в мненията си .... :)

Много ум .... и умни неща се споделят .... мда ....  :) 

преди 1 час, Just a Stranger написа:

Отново мантричката за фантазиите

плагиатстваш толкова наивно, и толкова по детски...

то ще кажа само, че изпълнението на "препоръките" в Агни Йога е дотолкова трудно, че едва ли ще се намерят много доброволци

о, исус - покъртен съм... И впечатлен!  Брех, къв разбирач, на кви трудни работи... Нема толкова сложна йога, просто... Една йога,  направена от толкова много "възгледи" и "препоръки", които и даже са и "толкова трудни"... малииии!

Който е със същата или подобна нагласа като моята, ще разбере.

те тва е - нагласа било това... :) значи - "аз си играя на проповедник, пък знае ли човек - някой " с подобна нагласа на моята" - ще МЕ разбере (ама надали). 

Няма двама фантазьори, дето да имат една и съща фантазия. Има сходства и могат да си играят на "сходни", но вътрешното пречупване за всеки е уникално и всеки фантазьор е самообречен на самотност... А инстинкта да не е сам ( за да не полудее) и да споделя с други, да търси 'свои/сходни' - остава. Това е огромен проблем и това търсите из виртуала и специално Калдата няколкото фантазни човечета, докато се маскирате като 'религиозни'.

В някакъв смисъл вътрешният филм и вкопчеността в него може и да се нарече 'религия', още повече че е от стандартни религиозни и привидени за 'сродни', заемки. Сглобката е налице, както и "търсенето на 'сходни', докато си играете на проповедници.

Но някак си е много лесно да се правят заключения, без да се познава нещо.

значииии.,. с думички като "РАЗБИРАНЕ'' и ПОЗНАВАНЕ така произволно си се заиграл... и само заради фантазните си сънища на които тия думички служат.

С тия две думички си играеш, защото не те интересува какво означават. Вече нищо не те интересува какво означава отвъд фантазните ти нужди. Сред фантазиите си пишеш тук, фантазията те изразява, тя те е оцветила кой си ти, за да се сънуваш според нея.

Така правят фанатиците. Дотолкова са вживени сред фантазния си свят, че дори за миг вече не са способни да го "пуснат"... И ако от всичките им бърборки махнеш фантазиите... и "какво ли ще остане"!!! Ще има ли "някой" да остане?

преди 17 минути, dioib написа:

Определено развиват темата ....

Аз по темата каквото смятах за необходимо да напиша, го написах още в началото. За повече евентуално е необходимо и други да се включат по нея, но конструктивно. 

преди 2 минути, Just a Stranger написа:

а повече евентуално е необходимо и други да се включат по нея, но конструктивно. 

Не очаквай такова нещо, но поне друг път пренасочвай на някъде другаде вечния Ви дебат. ;)

преди 9 минути, _ramus_ написа:

о, исус - покъртен съм... И впечатлен!  Брех, къв разбирач, на кви трудни работи... Нема толкова сложна йога, просто... Една йога,  направена от толкова много "възгледи" и "препоръки", които и даже са и "толкова трудни"... малииии!

Иронията ти показва само на какво ниво си. Вече би следвало да ти е станало ясно, че ми е все едно твоето мнение за моите възгледи, практики и вярвания. Но ти всъщност имаш други цели и то доста долни.

преди 13 часа, Just a Stranger написа:

Аз по темата каквото смятах за необходимо да напиша, го написах още в началото.

:lol6:Аууу - ми как сме пропуснали да прочетем??? излиза че каквото е написано в началото... останалото вече е без всякакво значение. (по темата)

Тя и темата е направо израз на мъдростта на великия си ****** автор - заедно с антрето му. А и основния експозитор и радетел на сериозните дискусии - го бива само в спиртните напитки... Вероятно и той... също е "написал вече каквото е необходимо" - останалото си е просто видове моабети относно самотните наздравици...

преди 12 часа, Just a Stranger написа:

то доста долни.

:lol6:Много ясно че са 'долни". Всичките ми намерения са такива. Не трябва да бъде друго и няма да отричам, щом го казва толкова извисен и духовен списващ.

Освен това същия вече показа няколко пъти напъни за ясновидстване, за познаване на 'полезните вселенски закони"... за благост, разум, гоооуемо осъзнаване - направо вселенско...

Но най-много ме възрадва, когато поредния калдатски член, бива разкрит като 'злобен и заядлив'. Поредния... чудесно намираш сходните и сродните на рамус - разбира се, че е според 'вселенските полезни закони", които ти "разбираш" и всеки с 'твоята нагласа' и духовно ниво ( и в "трудната йога" ) би "разбрал"

Редактирано от darkterminal
Излишна грубост (преглед на промените)

преди 12 минути, _ramus_ написа:

те тва е - нагласа било това... :) значи - "аз си играя на проповедник, пък знае ли човек - някой " с подобна нагласа на моята" - ще МЕ разбере (ама надали). 

Да, добре. Рамусчо се опитва да си оправдае ника. Жалко че не си срещу мен очи в очи, за да видиш колко си далеч от истината. Но пък фантазирай си, че си ме изкарал извън релси та да се успокоиш, ако искаш. Тези безкрайни провокации целящи само да накарат някой да излезе от равновесие, за да може рамус да е щастлив - жалка картинка. Жалко и, че някои хора, все още не могат да те видят какво представляваш. Но има време.

преди 34 минути, Just a Stranger написа:

Жалко че не си срещу мен очи в очи, за да видиш колко си далеч от истината.

Не си пожелавай неща, които ще те разочароват. Да ти кажа че коледа мина и си припуснал "писъмцето". А може би - щото и не си слушкал.

за "истината" винаги е весело, когато фантазните момиченца и момченца упорито настояват. При това - помпозно, нахакано, като че са в маркетинговият отдел на КокаКола.

Но никой не знае съдбата... и намеренията докъде ще докарат събитията. Дори и ти - с "познаването на вселенските закони" и тия бабини изразни мурафети.

преди 34 минути, Just a Stranger написа:

за да може рамус да е щастлив

И що трябва да е "щастлив" рамус? :) Аааа - щото според 'духовната истина' и нейните мисионери рамус е нещастен...

А защо трябва да си толкова плосък емоционар, след като образът на духовно извисен ти е сглобен уж да не е наивен и също толкова плосък? 

Не ми е нужно отдавна да те провокирам - просто се забавлявам. Циркът и клоуните вече толкова са омръзнали на всички, че си правя сам шоуто. На толкова много и неспирни глупости няма какво друго да се прави.

Колкото до "очи в очи" - искаш ли да го уредим? Лесно е и за осъществяване и организация и няма нужда от пожелания, дядо Коледа или разни "закони"...

Ще снимаме събитието, ще сложим теми за дебат... - да го пуснем на всеослушание и всевиждане ... да се чуе и види... и знае - кой, какво, кое, как... Да го чуе и види исус, или пък Тибетеца, или пък ДК... Може и бабите Ленчета... Пък и така ще се изненадаш извън фантазията ти камерата какво е запечатала и аха - може и да има "еврика" - че имало и свят отвъд въ-образ-еният.

преди 7 часа, _ramus_ написа:

и двете е. До това резултира мутацията между псевдохристиянин, комунист, патриот, пенсиониран военен фатмак, професор по всичкология, глупология и всичкопиене. Подобно на мутацията между кон, хлебарка, птицечовка и калкан... - абсурда резултира само до абсурд.

Що се занимаваш с него, въобще? Той е само на улов кой да му се закачи на глупостите, да си бори самотата и махмурлука.

е, аз имам правило :

Като подреждам кукумицините за почетната годишна  класация, трябва да им се даде думата за изява.

Как да сложиш някой такъв в класация, ако той сам не даде заявка затова ?!

В момента се колебая между него, Реално и една вдетинена стара  мома..но както се казва годината е пред нас...

После Валкирия и Рамус виновни...ми да им четат постовете ..

преди 3 часа, Just a Stranger написа:

Рамусчо се опитва да си оправдае ника

Моля за разяснение. Какво означава Рамус? Зная, че има лаборатории с това име, а на латински значи клон, но не виждам смисъл това да се оправдава. 

преди 9 часа, dioib написа:

Или може би не съществуват документи с които да се докаже, че са признали светската власт по ония земи ли?! Все пак в една империя няма едно вероизповедание или какво?! :)  

https://bg.wikipedia.org/wiki/Римско_гражданство

https://bg.wikipedia.org/wiki/Павел_(апостол)

https://bg.wikipedia.org/wiki/Древен_Рим

https://bg.wikipedia.org/wiki/Римска_република

https://bg.wikipedia.org/wiki/Римска_империя

https://bg.wikipedia.org/wiki/Религия_в_Древен_Рим

https://bg.wikipedia.org/wiki/Императорски_култ

преди 5 часа, Търсещ истини написа:

Моля за разяснение.

:) Дали мислите че ще ви ... "разясни" (каквото и да е), ако не го е прочел в приказките сред които се сънува?

Трябва да прецизирате на кого точно задавате този въпрос - ако въобще ви интересува някакъв негов отговор.

преди 6 часа, valkiria1 написа:

Валкирия и Рамус виновни

Дечицата са свикнали някой винаги да им е виновен. Това е един от защитните психични механизми на всяка маймунка. Огромна маса по света така си карат цял живот, от невъзможност и безсилие да понесат личната си отговорност.

А иронията че именно "маймунките" най-силно се фантазират на 'духовни'... И напират всички сили за този им мираж.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.