Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 9 часа, miro20 написа:

защо Зеленски не си самовзриви и АЕЦа и държавата когато нямаше пълномащабна война ?  Когато никой не му пречеше , а сега видиш ли, руснацит дойдоха да му развалят ядрения апокалипсис .

Много по лесно би било  нали ?  Сега "благородните руснаци" само му пречат да осъществи пъкления си план.

-------------------

През 1986-та защо украинците са си самовзривили АЕЦа, когато нямаше пълномащабна война?

Твоите украинци вече имат опит с взривяването на реактори и с ядрените апокалипсиси.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 8 часа, miro20 написа:

Появиха се първите спътникови снимки от летището край Новофедоривка

Маленький хлопок как говорится. 😁 А на вкусно и точка му викали вече шеговито вкус очка...

Язък за парадите по 9 май, сега вече се чудя дали ще има такъв следващата година, най-вероятно ща направят некъв напън на пропагандата, но няма да е същото вече, една идея по-смешно ще изглежда особено с тоя шайгу и американският гражданин(егаси корупцията), сега аз открито си казвам, че не разбирам от танкове, но това ако е истина бем ти великата армия, вместо да си пазиш състава и да изпалзваш предполагаемото технологично надмощие ти да пилееш хора като пилци, исках и имах да добавя още, но аз нищичко не разбирам, но по вътрешно усещане ако бях вожда на бананова република бих наел Блекуотър отколкото вагинир, тя само едната пропагандна машина си струва дет са вика.

Това си е финландската война на Путин, но той е вече стар и на залязване, пряк наследник да продължи същата политика не виждам да има, освен 🐩 пуделът мечков на който синковеца му май беше барман в америката, а все си мисля, че следващият ще е ала Елцин продажник, не мисля, че могат да се стегнат во време как си треба, изложиха се доста, то не бяха изрази на добра воля, хвърлени фасове (Мацква за нами) и т.н, пак казвам нищо не разбирам от прословутото военно дело, но да си изразходваш хората щот си зле подготвен и за да ми се правиш, че не бомбардираш от хуманитарност, а всъщност да нямаш възможностите, но пък знае ли човек може да им се отдаде да се извъртят от ситуацията.

Американците досега да са сринали Украйна, без значение колко са украинските жертви, да са сменили правителството, да си осигурят бъдещ жив тренировъчен лагер за армията си, търговия за промишленият комплекс, новото правителство ще подпише отказване от половината си територия и ще се зароби да плаща репарации и контрибуция и да бъде тъпкано и експлоатирано поне следващите 10 години, а тук уж суровите руснаци действат като джендъро меки китки и мрът кат пилци явно.

преди 37 минути, Zornovolnik написа:

....... сега аз открито си казвам, че не разбирам от танкове, но това ако е истина бем ти великата армия, вместо да си пазиш състава и да изпалзваш предполагаемото технологично надмощие ти да пилееш хора като пилци, исках и имах да добавя още, но аз нищичко не разбирам, но по вътрешно усещане ако бях вожда на бананова република бих наел Блекуотър отколкото вагинир, тя само едната пропагандна машина си струва дет са вика.

Американците досега да са сринали Украйна, без значение колко са украинските жертви, да са сменили правителството, да си осигурят бъдещ жив тренировъчен лагер за армията си, търговия за промишленият комплекс, новото правителство ще подпише отказване от половината си територия и ще се зароби да плаща репарации и контрибуция и да бъде тъпкано и експлоатирано поне следващите 10 години, а тук уж суровите руснаци действат като джендъро меки китки и мрът кат пилци явно.

И аз от танкове не разбирам, но. Абсолютно съгласна съм с каквото си написал за това, как биха действали американците.

Което е основното, в случая. И което обяснява много неща. Руснаците не са като американците. Руснаците не са движени от милитаристични интереси, нито Путин го е избрала оръжейната промишленост, с уговорката да й осигури баснословни печалби. Руснаците са убедени, че въпреки всичките си усилия да се разберат по мирен начин с американците да не им заобикалят границите с натовски бази и да не милитаризират Украйна, не са срещнали никакво разбиране и уважение. И да, постъпиха както американците винаги са постъпвали- щом с добро не става, влязоха със сила. Но, целта им не е да прегазят държавата, както стана в Ирак, нито да избият възможно повече хора. нищо от това, което и ти си описал, че биха направили американците.

Мисля си, че ако искат да създадат равновесен център и нови отношения, руснаците не бива да действат като краварите, а трябва да продължат да щадят колкото могат и населението, и инфраструктурата.

преди 5 часа, ivottoshev написа:

Защото краварите го излъгаха, че може да дразни руската мечка безкрайно, а те винаги ще са зад гърба му. Само че мечката си показа зъбите и краварите подвиха опашки.

фантазията ти отново е нагоре с краката :) 

Всичко е точно обратното - оркие си въобразиха че ще превземат Украйна за 3 дни , самоч е хохола си показа зъбките и рашистите  подвиха опашки позорно още с онази 60 км унищожена колона към Киев :)

А тогава дориоще не бе започнала мащабната военна помощ от цивилизования свят към Украйна  !!

Сега "краварите" подписаха поредния пакет от 1 млрд $ помощ ,  докато рашистите все повече им пари под краката.

Буквално пари ...

Я виж какво става не на фронта а досами Миосква !

Тук вече наистина  мога да се съглася че някой е пушил в непозволено място ....

:) 

В Донецк е взривен завод за бира.

Както гори обаче пламъка , не мис е струва че точно така гори бирата :) 

За Еленовка обаче, рашистите така и не са пуснали представители на Червения Кръст и ООН, но затова пък докарали познатите раша пропагандисти известни с фейковете си за Буча,  плюс 'ексепрти " от Никарагуа :

Вааах таз бира, сякаш от амониева селитра я праят
Селитра не, но се използва амоняк. Снощи всички бяха затворени по къщите си.

Sent from my Ericsson R320s via WAP browser.

преди 11 часа, gagodrago написа:

Щом като САЩ и ЕС мо..ГА-ГА-ГА..т еднолично да нападат назависими държави...ГА-ГА-ГА

Един от полезните идиоти ( думи на Ленин ) си показа невежеството. Нищо умно до сега не си казал. Свършиха зелените "рубли" и сега нямаш спуснати нови опорки, а?

Нека погледнем ситуацията откъм хубавата страна.Вече е абсолютно доказано, че ВСЕКИ (прав е бил Ленин, пра-а-а-ав!) може да стане управник у нас...Ето, народе! Надеждата за просперитет в случая е най-важното нещо...особено ако е подплатена така убедително с примери...
Та, наесен - с песен. Пък била тя и "Да строим неуморно, другари/...и т.н...Тук поантата е в действието, не в резултата...Е, дано не е поне песента "Изправи се, гора от стомана/насочете се бойни дула..."...Да не говорим пък за варианта "Вихры враждебные воют над нами..."...
преди 11 минути, ivottoshev написа:

Да не е на Руско-турската граница :cool:

Студено, Географе, Русия за твое сведение, не граничи с Турция.

На полуостров Крим се намира, дето лъжеш, че украинците са го забравили.

Плащат ли ти за да лъжеш, или те боде отвътре ?

преди 2 часа, miro20 написа:

фантазията ти отново е нагоре с краката :) 

Всичко е точно обратното - оркие си въобразиха че ще превземат Украйна за 3 дни , самоч е хохола си показа зъбките и рашистите  подвиха опашки позорно още с онази 60 км унищожена колона към Киев :)

Мои "фантазии" ли? Ми нека да сложим на везните успехите срещу загубите на укрите.

Успехи - крайцерът "Москва", спирането на колоната към Киев, друго има ли?

Загуби - Азовско море, Луганска област

Това са фактите към ден днешен. Кое е с по-голяма тежест според теб?

преди 1 час, maxthon написа:

Селитра не, но се използва амоняк. Снощи всички бяха затворени по къщите си.

Заради амоняка в бирата ?

Ей, не е лесно да си ватенка...

преди 17 минути, Реджеп Иведик написа:

Студено, Географе, Русия за твое сведение, не граничи с Турция.

Така ли?!? Я виж твоето друго "аз" какви ги плещеше:

928193886_.png.85d97cfb1a6bb5f7f0f255de04feaab6.png 

преди 16 минути, ivottoshev написа:

Ми нека да сложим на везните успехите срещу загубите на укрите.

Успехи - крайцерът "Москва", спирането на колоната към Киев, друго има ли?

Да

1.Освобождаване на Киевска област.

2.Освобождаване на Черниговска област.

3. Освобождаване на Сумска област.

4. Освобождаване на почти цялата Харковска област.

5. Освобождаване на остров Змейни.

6. Взривяване на военновъздушната база Саки на полуостров Крим, дето лъжеш, че украинците го били забравили.

Към момента върви постепенно освобождаване на Херсонска област.

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Така ли?!?

Това какво е бе, лъжецо ?

преди 39 минути, ivottoshev написа:

Да не е на Руско-турската граница

Това пак ли ще отречеш, че ти го написа ?

Остави, Тошев, познанията ти по география ги знаем.

За Новофедоривка те питах. Ако не знаеш, погледни в Гугъл и се извини, че излъга.

преди 14 часа, N1K17Y написа:

Да пусна ли списъче с кремълските опорки и да броим, колко от тях не ги повтаряш тук като папагал ? :D 

Колко пъти си пускал, оная снимка с изгореният от нацистките украинци "българин, инженер Христо" какъв си беше, дето се оказа, че изобщо не съществува ? Ама неее, това и стотиците фейкове дето ги въртите не идват от рубладжии, ей така, от нищото се появяват. А ти, господин собствено мнение, ги чете само от достоверни и уважавани медии. 

Христо?
Какъв е този Христо?
Я си вземи гинкобилобата най добре преди да кажеш че съм пуснал и плакат на Джонджа.

преди 13 часа, N1K17Y написа:

Да, "умнико", против сме Русия да напада и превзема територии на независими европейски държави. Голямо прозрение си получил. Не, недей писа за 87-ми път, опроверганата кремълска опорка "8 години избиваха руснаци в Донбас" 

Именно, каквото и да става все ще скачате срещу Русия, това означава че НЕ сте обективни, просто защото за вас е важно да скачате срещу това име, а не защото знаете нещо за него или се интересувате какво реално става. Същото би било ако скачахте така срещу САЩ или друга държава.
Все пак съм любопитен за колко с'тинки на пост блещите глупости по форумите?

преди 12 минути, Bubbles написа:

Христо?
Какъв е този Христо?
Я си вземи гинкобилобата най добре преди да кажеш че съм пуснал и плакат на Джонджа.

Именно, каквото и да става все ще скачате срещу Русия, това означава че НЕ сте обективни, просто защото за вас е важно да скачате срещу това име, а не защото знаете нещо за него или се интересувате какво реално става. Същото би било ако скачахте така срещу САЩ или друга държава.
Все пак съм любопитен за колко с'тинки на пост блещите глупости по форумите?

Да си подкрпиш твърденията с примери можеш ли или само ще плещиш празни приказки, как всички сме срещу невинната онеправдана Русия ? 

На мен ми е любопитно, как аз получих седмица бан за вулгарни думи, а твоят пост в който обиждаш друг потребител си стои :) 

преди 1 минута, N1K17Y написа:

Да си подкрпиш твърденията с примери можеш ли или само ще плещиш празни приказки, как всички сме срещу невинната онеправдана Русия ? 

На мен ми е любопитно, как аз получих седмица бан за вулгарни думи, а твоят пост в който обиждаш друг потребител си стои :) 

Кои твърдения да подкрепя?
Че не сте обективни?
Ти ще трябва да доказваш обратното, обаче не можеш и дорбре го знаеш.
И "Тъпак" не е обида, за разлика от камарите простотии които лееш ти.

А пък Америка я бил открил също българин- Драган, ти да видиш! Само дето, макетата вече са депозирали в краварския парламент твърдение, че Америка е открита от македонец! 

А, да видим чии комплекси са по- дълбоки.........и безнадеждни.....

Всичко им е фалшиво на руснаците. Дори и пропагандата.

Медведев инспектира щетите в Крим!!! :lol6:

image.png

преди 5 минути, Bubbles написа:

Кои твърдения да подкрепя?
Че не сте обективни?
Ти ще трябва да доказваш обратното, обаче не можеш и дорбре го знаеш.
И "Тъпак" не е обида, за разлика от камарите простотии които лееш ти.

Причните да "скачаме" срещу Русия са публикувани тук много пъти. Това, че ти не им вярваш, а предпочиташ дя вярваш на Кремъл и не си спрял да ги повтаряш, си е само в твоята реалност, така че айде стига се прави на обективен наблюдател, тъпако ;) 

Рубладжиичетата искат да приличаме на тях - орките.

В град Саратов 42% от хората нямат топла вода. 32% нямат тоалетни и канализация. 21% въобще нямат водоснабдяване." За останалото във видеото не е нужно да знаете руски за да го разберете... Слава.

https://www.facebook.com/watch/?v=426766596089818

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Причните да "скачаме" срещу Русия са публикувани тук много пъти. Това, че ти не им вярваш, а предпочиташ дя вярваш на Кремъл и не си спрял да ги повтаряш, си е само в твоята реалност, така че айде стига се прави на обективен наблюдател, тъпако ;) 

Ау, Аглая Епанчина- чиста рускиня, дама, с такъв език! Срамота, бе, жено!

А, че ти и останалите подложки, сте публикували многократно опорките си, като причина да скачате безмозъчно за всичко срещу русия, е вярно. Но, нищо повече не означава, освен че сте коне с капаци. Пардон- кобилка с капаци, що се отнася до твоята личност.

И не, Аглайка, не е необходимо сляпо да вярваш, както ти и сие правите, на централата и Вашингтон. Ако го разбереш, ще стоплиш, че никой не вярва на Москва "реципрочно". Щото вашата вяра е смешна и парадоксална без вкарването на грам мисъл.

преди 4 минути, absurt написа:

Ау, Аглая Епанчина- чиста рускиня, дама, с такъв език! Срамота, бе, жено!

Баси, счупи нов рекорд. Толкова думи и една вярна да няма. Да не забравиш и ти ОТНОВО да пуснеш фейка с "изгорения български инженер", преди да напишеш как всички несъгласни с теб сме платени от краварите :) 

преди 14 минути, N1K17Y написа:

И пак не схващаш какво ти казвам.
Тук не е въпроса срещу кого скачаш, а как.
В конкретния случай за теб и подобните ти не е важно че е нападната Украйна, а че нападателя е Русия, ако ще и руснаците да бяха треснали ИД пак срещу тях щяхте да подскачате. Тук е и разликата между мен и вас, аз не гледам тая страна, оная страна, а какво реално се случва или поне се опитвам, старая се да вниквам и в гледната точка на другия и когато разбера че греша си признавам, така се води дискусия, но при вас това го няма, вие едно си знаете, едно си баете и най смешното е че дословно се повтаряте един друг.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.