Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 час, N1K17Y написа:

Не разбирам, защо модераторите все още не са ти взели адреса и да те докладват на ДАНС :D 

Аа недей ще си жсгубим комичката и нема кой да мята ядрени пиратки и да плюе навред :)

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 15 минути, BANKATA написа:

Не знам кой повтаря кремълските опорки.

За всяка една новина от войната повтаряте дословно думите на официалните руски източници.

Разбира се че сте русороби. Готови сте на мизерия в името на някаква кауза. Готови сте да захвърлите цялата държава за малко евтин газ и бензин. Като си тръгнат западните компании ще си го навираш в з***а този бензин.

Намери някоя руска компания в България и виж какви заплати дават.

Вместо да сме в групата на богатите държави, ще ни дърпате към групата на идио*ските.

Сериозно?
Знаеш ли, тъпото е, че вие не сте за Украйна, вие сте против Русия, там е разликата тъпако. Аз нямам нищо против Украйна, нито против Русия или коя да е друга страна, всъщност ако ме питаш и двете страни са си виновни за тоя бой дето стана, а са виновни защото се вързаха на външни приказки и се сбиха за нищо.
А такива като теб подскачат просто защото ги(ви) сърби като чуете Русия, а че сте платени е видно и ясно, просто щото не вярвам да сте толко задръстени че толкова хора да нямате повече от 20 думи речник.

преди 7 минути, Bubbles написа:

Сериозно?
Знаеш ли, тъпото е, че вие не сте за Украйна, вие сте против Русия, там е разликата тъпако. Аз нямам нищо против Украйна, нито против Русия или коя да е друга страна, всъщност ако ме питаш и двете страни са си виновни за тоя бой дето стана, а са виновни защото се вързаха на външни приказки и се сбиха за нищо.
А такива като теб подскачат просто защото ги(ви) сърби като чуете Русия, а че сте платени е видно и ясно, просто щото не вярвам да сте толко задръстени че толкова хора да нямате повече от 20 думи речник.

Да, "умнико", против сме Русия да напада и превзема територии на независими европейски държави. Голямо прозрение си получил. Не, недей писа за 87-ми път, опроверганата кремълска опорка "8 години избиваха руснаци в Донбас" 

2 ч.  ·

Появиха се първите спътникови снимки от летището край Новофедоривка във временно окупирания Крим. Коношенков да започва да брои колко самальотчета не са преживяли 09. 08. 😁😁
Съдейки по последствията на снимката, анализаторите на InformNapalm предполагат, че е нанесен удар с две ракети ATACMS с касетъчни бойни глави, изстреляни от M270 MLRS.
Като допълнителен пример на видеото се виждат последствията на удар (https://youtu.be/Ipr_hPAcR_Q?t=54) с ракета ATACMS Block II.
Струва си да се отбележи, че тези спътникови снимки не отразяват всички последствия от удара. Според източници на InformNapalm от Крим, загубите на руснаците в самолети след този удар са: 8 бр. Су-27, 4 бр. Су-30СМ, 5 бр. Су-24, 6 бр. Ми-8 и 1 бр. Ил-20.
(По време на атаката там са били съсредоточени не само самолетите на 43-ти авиационен полк)
Вчера InformNapalm публикува версия, че точно ATACMS (https://t.me/informnapalm/11211) успешно со джстшгнали целите си.
@informnapalm

преди 24 минути, N1K17Y написа:

Да, "умнико", против сме само Русия да напада и превзема територии на независими държави. Но не сме против, когато САЩ и ЕС нападат независими държави. Голямо прозрение си получил. Не, недей писа за 87-ми път, опроверганата кремълска опорка "8 години избиваха руснаци в Донбас" 

--------------

Щом като САЩ и ЕС могат еднолично да нападат назависими държави, защо Руската федерация да не може? 

преди 48 минути, N1K17Y написа:

Да, "умнико", против сме Русия да напада и превзема територии на независими европейски държави. Голямо прозрение си получил. Не, недей писа за 87-ми път, опроверганата кремълска опорка "8 години избиваха руснаци в Донбас" 

Нищо не е опровергано. Продължава да си е истина!

преди 8 минути, Mediterranean написа:

за да стана гадже на сергеев ще дам всичко дори 2 литра бира  всеки ден !

е  добре

щом така си решила.

преди 1 час, Mediterranean написа:

понеже ЗНАМ,  че г-н  сергеев е моногамен и високоморален  и не се интересува от кифли,  а само от ядене и пиене, и  осъвршестване,  и диктатура на света, мисля че съм идеална да

изпълнявам  неговите желания .

e  добре и аз съм съгласен 

преди 41 минути, Реджеп Иведик написа:

Сергеев ся не му е до гаджета. Крие се от Степан Бандера

молим ти се   не познавате сергеееев

има супер либидо

ако  бандера беше жиф щеше  да го излупка 

преди 5 часа, miro20 написа:

Интересно, защо Зеленски не си самовзриви и АЕЦа и държавата когато нямаше пълномащабна война ? 

Защото краварите го излъгаха, че може да дразни руската мечка безкрайно, а те винаги ще са зад гърба му. Само че мечката си показа зъбите и краварите подвиха опашки.

Сега изведнъж се оказва, че следствие от малоумието на шаранчето Зеленски, което е кълвало на гола краварска кука, АЕЦ-а може би вече няма да е включен в укропската електропреносна мрежа, също както може би укрите вече никога няма да имат достъп до Азовско море и както вече забравиха за Крим и още, и още, и още... 

Няколкото изядени сникерса, раздавани от Виктория Нюланд на онзи площад през 2014г, се оказаха мноооого скъпи за украинците

Да напомня че цитираните AGM88 HARM е същата, която захвана радара на софийското летище и разруши къщата в Горна Баня преди повече от 20 години. Не и стигна горивото до жълтите павета и дървените кратуни с кравешки възторг от разрушаването на Сърбия.

преди 13 часа, vpvelev написа:

Принудиха Русия да нападне Украйна като я провокираха

Не я принудеха , а просто я ИЗРАБОТИХА/има съществена разлика/ ,като имаха предвид тяхното самомнение ,че е НАЙ-ВЕЛИКА ,непобедима и т.н в комбинация  с един глупак ,който си повярва ,че е управител на света.Виж с Китай ще им бъде трудно ,те са разумни ,тях ще ги работят ,като ги дразнят да дрънкат оръжие, за да им избягат инвестициите. След посещението на Пелоси в Тайван ,това доведе до почти моментална реакция с увеличение на цените на  акциите на технологичните компании в Европа и Америка ,подкрепа има и от американското правителство със зеления план от 380 милиарда и предполагаема частна подкрепа за над 1 трилион.А у нас ,Копейкин отиде в посолството на Китай за да подкрепи техния план,което е добре ,защото от Китай ще бягат не само чуждите компании ,но и китайски. Всичко зависи от нас,дали сме ДОСТАТЪЧНО умни!

преди 6 часа, dimy написа:

Нищо не е опровергано. Продължава да си е истина!

Като биолабораториите.

преди 44 минути, Филипов написа:

Да напомня че цитираните AGM88 HARM е същата, която захвана радара на софийското летище и разруши къщата в Горна Баня преди повече от 20 години. Не и стигна горивото до жълтите павета и дървените кратуни с кравешки възторг от разрушаването на Сърбия.

Това някакъв опит да ни покажеш че тези ракети са лоши ли е?

преди 2 часа, ivottoshev написа:

...  може би укрите вече никога няма да имат достъп до Азовско море и както вече забравиха за Крим и още, и още, и още... 

Предвид сегашния баланс на силите, стратегическото значение на Крим за Русия, както и лоялността на огромното мнозинство от жителите му към Москва, в момента изглежда направо невъзможно  Крим  отново да стане украински.   Може така да стане и за земите на казаците в досегашната югоизточна Украйна.   Ще има и още промени.

преди 8 часа, miro20 написа:

Исателитни снимки

След фалшифициараната сателитна снимка от Буча според теб мислиш ли, че бих повярвал на някоя снимка при положение, че и тези няколко са обиколили Туитър и още няколко социални мрежи?

От медиите се създава впечатление, че Въоръжените сили на Украйна /ВСУ/ получават от съюзниците в НАТО  колосални партиди от оръжие, които съществено променят ситуацията в тяхна полза. В действителност, по сметките(link is external) на Института за световна икономика в Кил (Германия), общият обем на анонсираната военна помощ за Украйна е на стойност 20 млрд. евро, а самото оръжие е за  €14 млрд (останалото са целеви финансови средства). От тези €14 млрд. в ръцете на украинските военни е оръжие за €8,5 млрд. САЩ например обявиха, че ще доставят на ВСУ военна техника за €6,4 млрд, а реално е пристигнала само за €2,4 млрд. Други военно-политически партньори на Киев много по-оперативно изпълняват своите ангажименти, но техният обем на общия фон не е особено голям.  Очаква се изравняване на възможностите при артилерията - без никаква яснота спрямо възможни нови руски ракетни удари.

Общо взето всички твърдят че до фронта и ВСУ достигат само 1/3 от западните оръжия. Всичко останало заминава към черния пазар и какви ли не терористи. И касто цяло попълва сметките ка укроолигархията.

Чуждестранните кредитори на Украйна одобриха нов двугодишен мораториум върху плащанията по облигации за близо 20 милиарда долара.
Днес в Копенхаген започва конференция на министрите на отбраната на държавите, които подкрепят Украйна. Те ще обсъдят нова военна помощ за Киев.  Нито дума отново не казват какво имат против казаците в Украйна.  Навремето същите те бяха много против Сърбия -заради сродни националистични проблеми в Косово, Босна и Черна гора.    Днес съвсем им го няма разсъдъка - заради указанията от САЩ. Просто е -бандеровци и казаци трябва да бъдат разделени, за да спрат да се избиват.  Няма други решения.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.