Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Западна Европа изглежда подкрепя финансово Путин

Экспорт товаров из Евросоюза в Россию за месяц вырос на 18%

В июне страны Евросоюза нарастили экспорт товаров в Россию до €4,45 млрд. Это на 18% больше, чем в мае (€3,78 млрд). Больше всего вырос экспорт парфюмерии и косметики (38%, до €234 млн), а также медицинских инструментов (оптических, измерительных, контрольных) — на 38% до €286 млн. Об этом пишет РБК со ссылкой на данные Евростата.

Также вырос экспорт пластмасс и пластмассовых изделий — на 16%, до €234 млн, и электрооборудования и компонентов — на 7%, до €187 млн.

Крупнейший экспортер товаров в России среди стран ЕС — Германия (€1,16 млрд в июне, +5,4% к маю). Второе место занимает Италия (€523 млн, +2,9% к маю). Экспорт из стран Балтии в июне по сравнению с маем вырос на 34%, до €481 млн.

Экспорт из европейских стран в Россию растет уже второй месяц подряд, восстанавливаясь после апреля, когда был зафиксирован его наименьший объем (€2,78 млрд), отмечает издание. Однако он все еще значительно ниже уровня 2021-го. За июнь того года Евросоюз экспортировал товаров на общую сумму €7,21 млрд.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Това е лъжа. Никога не съм обявявал за лъжа подобно твърдение.

Наглостта ти няма граници ей.

Така ли?!? Тук кое твърдение обявяваш за лъжа?

647339278_.png.05b908d24a10ae4e1b993d11a5707e4a.png

преди 1 час, miro20 написа:

пак забравяш причините  и за намесата в Ирак, и в Либия и в Сърбия.

Странно защо от гладкия ти мозък са изтрити както Кувейт, Сребреница и т.н.

Както и което ти навирам 1001 пъти за разликите  на случаите с рашистката агресия и случаите с Косово и  др.

:hush:

Искаш ли отново да ти ги навра /копипейстна/ тролчо оакан ?? :

За Кувейт, Иракчаните бяха наказани по време на Ирак 1. За второто нахлуване в Ирак, Кравария изтъкна фалшивият повод "химическо оръжие" и под този фалшив претекст изби стотици хиляди невинни иракчани. 

Сребреница е в Босна и случката е от 1995г. Това няма нищо общо със събитията които се разиграха 5-6 години по-късно, когато  Кравария на своя глава и без никакво разрешение от ООН, бомбардира Белград и отцепи от суверенна Сърбия сегашната територия на Косово

Както и което ти навирам 1001 пъти за разликите  на случаите с рашистката агресия и случаите с Косово и  др.

:hush:

Искаш ли отново да ти ги навра /копипейстна/ тролчо оакан ?? :

на 4.08.2022 г. в 12:38, ivottoshev написа:

Фейкометчоооо, разликата е единствено в доставчика на помощ за малцинствата, които се отцепиха 

Кравария реши да помогне на Косово - ти одобряваш

Русия реши да помогне на ЛДНР - ти не одобряваш, и поради тази причина носиш от девет дерета вода и изтъкваш разлики в подробностите само и само за да изкараш, че двата случая не са идентични

Иска ми се хората да водят нормална дискусия, а не да лсушат лъжи ипропаганда катотвоята. И хилядите ти спамове , заяжданици и офтопици.

Това, което ти наричаш "спамове , заяжданици и офтопици"... аз го наричам "разбиване на абсурдните опорки, разпространявани от тролската централа чрез техният служител - Лоботомирко Двайсти" 

Ето ти и пример от днес:

Много добре знаеш, че за второто нахлуване на Краварите в Ирак причината не е Кувейт - но ти споменаваш Кувейт в опит да защитиш краварската агресия

Много добре знаеш, че Сребреница е в Босна - но ти споменаваш Сребреница за да опарвдаеш краварските действия за отцепването на Косово 

Точно това разбиване на поредната ти опорка, ти определяш като "спамове , заяжданици и офтопици" :getout:

преди 9 часа, Реджеп Иведик написа:

Хайде сега още една лъжа. Не съм цитирал нищо. Ти цитираш както дявола евангелието. Ти написа вчера, че съм бил твърдял, че Русия има обща граница с Турция. Нямам намерение да ти търся точно поста, в който изричаш поредната си нагла лъжа за енти път. Ако те е срам, задето излъга, отречи се от думите си. При теб явно да се отричаш от това, което си писал е национален спорт.

....................

Пан Марко, мерзавците не може да ги диша. Интелигентен човек.

И на мен ми се иска да коля и беся подонките, без да съм нито руснак, нито украинец.

Излагаш се, Реджепчо- вчера отново ти показаха поста и твоя отговор. Питах те, да не би да не ти стига пипката да схванеш какво си отговорил в мерака си за заяждане, та да ти дам сламка да се измъкнеш от тинята, дето продължаваш да се окопаваш.

Относно болднатото. На теб ти се иска да колиш, защото си превъртял тотално! То не е до националност, а до болна психика. На никой нормален човек, не намиращ се на фронта и задължен от обстоятелствата да убива, не му се иска да коли и беси. Върви на доктор докато е време!

...

Ами то се виждат бе. От руските репортажи и снимки  какви са пораженията. Не виждам ни един нормален военен експерт да потвърди че това може да е от хаймерс снаряди.

А Показаните "останки и осколки" от хаймерси рашистите имат в изобилие. От взривените им военни складове и бази , с котето толквоа ги тормозят украинците.

...

Миро, що се правиш на луд, а? Ако отвътре беше гръмнал взрив - отломките щеха да са на стотици метри. Я виж снимката от взрива в Горни Лом-

20150922.jffmucsoxu.jpg.f833e744cf388f0b695912592fd25bc8.jpg

Приказваш дивотии... май - срещу заплащане, а?

преди 22 минути, dimy написа:

Миро, що се правиш на луд, а? Ако отвътре беше гръмнал взрив - отломките щеха да са на стотици метри. Я виж снимката от взрива в Горни Лом-

Според мен, дори не му плащат! Няма толкова ненормален платец, който да си хвърля парите по латерна без грам здрав разум.

преди 25 минути, dimy написа:

----------------

Там е работата, че няма кой да му даде заплащане за неговите дивотии... колкото и да му се иска на лоботоМиро.:giggle1:

Продължава настъплението на ЗСУ на Херсонското направление.

Путлер си е признал, че спецоперацията не върви по план

преди 1 час, ivottoshev написа:

Не трябваше ли в началото да зададеш този въпрос лъжецо Тошев ?

И то преди да почнеш психоспама, който упорито не спираш вече амнайсе дена ?

Ти твърдиш, че съм казал, че Турция граничи с Русия лъжецо нагъл Тошев.

Къде съм казал това, лъжецо ?

Ще си признаеш ли най после, че излъга нарочно, че съм казал, че Русия граничи с Турция или ще продължаваш да се гърчиш с малоумни снимки, на които ясно се вижда, че казвам съвсем друго ?

Лъжецо Тошев, знаеш ли руски ?

Хе хе хе...

преди 27 минути, Реджеп Иведик написа:

И то преди да почнеш психоспама, който упорито не спираш вече амнайсе дена ?

Че да не е за пръв път. Колко пъти и аз съм го затапвал , оня обаче посран и унижен повтаря със седмици осирането си :) 

Що за болнав мазохизъм не знам... негов си проблем :giggle1: Иматакива "филми за възрастни"  където някои обичат да се мацат с фекалии да ги лпюят, бият с камшици и изпитват невероятно удоволствие от това.

Кой съм аз че да им преча на това ? :)

преди 55 минути, dimy написа:

умньо, защо ми даваш снимки от гръмналия склад за утилизация  и сравняваш с Еленовка ?? Савняваш взрив на склад със 6500 мини и 10 тона тротил ! !

В Еленовка целите сгради ли са били пълни с барут и снаряди бре ... Естествено че са употребили толкова взрив, колото е било необходимо да се опожарят и избият хората вътре.

Една от версиите е:

"....Специалисти по пиротехника, анализирайки руските видеа от Еленовка, твърдят, че кадрите повече приличат на подхвърлен вътре в зданието взрив с висока температура на горене, отколкото на артилерийски обстрел..."

Колко тъп трябва да си за да сравняваш взрив на цял склад боеприпаси с 5600 мини и 10 тона тротил,   с взрива в Еленовка  ???

Вашите малоумщини минават всякакви граници.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 час, ivottoshev написа:

647339278_.png.05b908d24a10ae4e1b993d11a5707e4a.png

За Кувейт, Иракчаните бяха наказани по време на Ирак 1. За второто нахлуване в Ирак, Кравария изтъкна фалшивият повод "химическо оръжие" и под този фалшив претекст изби стотици хиляди невинни иракчани. 

Сребреница е в Босна и случката е от 1995г. Това няма нищо общо със събитията които се разиграха 5-6 години по-късно, когато  Кравария на своя глава и без никакво разрешение от ООН, бомбардира Белград и отцепи от суверенна Сърбия сегашната територия на Косово

Абе ти защо се занимаваш с този, като виждаш че е в един отбор с Миро?

преди 34 минути, absurt написа:

Според мен, дори не му плащат! Няма толкова ненормален платец, който да си хвърля парите по латерна без грам здрав разум.

Според мен отново си лаеш за спорта.:getout:

преди 6 минути, miro20 написа:

Че да не е за пръв път. Колко пъти и аз съм го затапвал , оня обаче посран и унижен повтаря със седмици осирането си

Типично за Тошката

преди 8 минути, miro20 написа:

Че да не е за пръв път. Колко пъти и аз съм го затапвал , оня обаче посран и унижен повтаря със седмици осирането си :) 

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Типично за Тошката

ВНЛ

преди 35 минути, Реджеп Иведик написа:

Ти твърдиш, че съм казал, че Турция граничи с Русия лъжецо нагъл Тошев.

Да обобщим:

1-во: Ти не си бил казал, че Русия граничи с Турция

2-ро: Когато аз казвам, че наистина такава граница няма - ти ме обвиняваш в лъжа!

Е, тогава КОЕ ТОЧНО Е ЛЪЖАТА МИ?!?

:popcorn2:

Ето как украинците правят "кореспонденции" за зверствата на руснаците:

https://t.me/Mikle1On/4724

преди 24 минути, miro20 написа:

Колко пъти бре :lol6:

Само на един от нас му се е налагало да казва "тези думи не са мои" за нещо, което е написано в негов пост...

Само на един от нас му се е налагало да трие линкове от собствените си постове...

Мога да дам и още примери. Ти за мен можеш ли да дадеш нещо подобно?

преди 31 минути, Аралампи написа:

И Миро 1 и Миро 2 кълват като шарани.:lol6:

преди 47 минути, ivottoshev написа:

Колко пъти бре :lol6:

Само на един от нас му се е налагало да казва "тези думи не са мои" за нещо, което е написано в негов пост...

Само на един от нас му се е налагало да трие линкове от собствените си постове...

Мога да дам и още примери. Ти за мен можеш ли да дадеш нещо подобно?

Само един от нас спазва коректно правилата на форума, и то точно това в което ти ме обвиняваш.

За това че коректно се позовавам кого съм цитирал и чии са думите, и за коректиране на цитат който да съответства на линка.

Забрави ли че даже ти благодарих за това ?

Посран тролчо . Пак наакан и унижен.

Колко пъти вече, наистина ??

:)

Преди месец бях един цял ден на плажа Кабакум, между Варна и Зл. пясъци. Половината плажуващи бяха рускоговорещи.

Чист руски език, нито една украинска не чух – даже и тригодишните деца. И си изглеждаха баш като руснаци. Повечето жени с деца. Доволни, загладени, едни ми ти бели кълки... мани-мани! ;)

Но надали бяха руснаци, защото нямаше нито една кола с руска регистрация, а много с украинска. А колите скъпи, нови, лъскави.

"Изгнаници клети, отломка нищожна

...

далеч от родина, в край чужди събрани, изпити и бледни, в порутен бордей,

...

че рани разяждат ранени сърца, че злоба ги дави в кипежа си бесен и сълзи изстисква на бледни лица... Че злъчка препълня сърца угнетени, че огън в главите разсъдък суши, че молния свети в очи накървени, че мъст, мъст кръвнишка жадуват души."

Яворов, от стихотворението "Арменци".

преди 58 минути, Аралампи написа:

Някой снима кино. Е и ?  Разрушения, вривове, тотална война и сринати градове плюс 10 млн бежанци от Украйна значи са лъжа ли ?

Я дай това което са снимали "уж" да го представят като зверства на "добрите" руснаци ?

т.е. да сравним сниманото и представено като бягащи тичащи  покрай огън и разрушения, и това показващо че е режисирано ?

Отделно че това по никакъв начин не опровергава стотиците вече документирани от международни институции военни престъпления на рашистките войски.

Някои ги застига възмездието, други... дори  от  собтвеното  командване

Цитат

По данным американского Института изучения войны (ISW) (https://www.iswresearch.org/), 64-я мотострелковая бригада российских войск, скорее всего, была полностью уничтожена в бою. Напомним, что по данным украинской стороны, бойцы этой бригады участвовали в расстрелах и пытках мирного населения в Буче. По данным экспертов из США, бригада была уничтожена во время тяжелых боев на Изюмском и Славянском направлениях. Они уверены, что Кремль намеренно избавился от бойцов, чтобы скрыть военные преступления, совершенные ими в Киевской области.

А иначе рашистите са майстори в "правенето" на репортажи :

https://www.dialog.ua/war/251025_1651391281

преди 7 минути, miro20 написа:

Някой снима кино. Е и ?  

Възможно е и това тълкуване. Някой снима филм-художествена измислица за войната по време на войната. Възможно е.

Но кво ше кажеш за оня френски наемник, върнал се от Украйна и даващ интервюта по френска телевизия – с лицето си и името си – който твърди, че е наблюдавал филмовата постановка, широкоизвестна в западната пропаганда като "Клането в Буча"?

ПП. Не помня името, но е много известен (хъм, а може би не?.. ).

преди 3 минути, Аралампи написа:

Възможно е и това тълкуване. Някой снима филм-художествена измислица за войната по време на войната. Възможно е.

Но кво ше кажеш за оня френски наемник, върнал се от Украйна и даващ интервюта по френска телевизия – с лицето си и името си – който твърди, че е наблюдавал филмовата постановка, широкоизвестна в западната пропаганда като "Клането в Буча"?

Мине не мине и преповтаряте тоя или някой друг фейкомет :) 

Сякаш за пръв път чувате че е разобличен отдавна :

https://www.facebook.com/watch/?v=569402997947445

https://www.stopfake.org/bg/kak-frantsuzint-adrien-boke-opravdava-ruskite-prestpleniya-v-bucha/

https://www.stopfake.org/bg/frantsuzint-adrien-boke-pristigna-v-moskva-s-nova-portsiya-fejkove-za-ruskiya-kanal-pervyj/

преди 44 минути, Bubbles написа:

И Миро 1 и Миро 2 кълват като шарани.:lol6:

Даже вече са си решили, че не разбират турски или друг език и няма и да го гледат, а какво остава и да го коментират.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.