Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 час, teo-glavata написа:

Не се притеснявай - ще има бой и то не само на територията на Украйна. Обръча на САЩ oколо раша се затяга! 101-ва въздушнодесантна дивизия тръгна на сам. А от тук и към масква. Нали знаеш, че тия не вземат пленници - унищожават всико живо!

Я, Комплексарчо с нов профил. К'во стана със стария? Прекалено много глупости са писани от него и вече те е срам ли?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 часа, absurt написа:

Човекът ти показва поста си и твоя отговор

От което ясно си личи, че Лъжеца Тошев излъга.

Хем сам се опроверга със снимка.

Че и нагъл, аз да съм се обяснявал.

току-що, Реджеп Иведик написа:

От което ясно си личи, че Лъжеца Тошев излъга.

Хем сам се опроверга със снимка.

Че и нагъл, аз да съм се обяснявал.

Ето я снимката. Обвиняваш ли ме в лъжа заради твърдението ми че Русия и Турция нямат обща граница, или не ме обвиняваш :lol6:

828458850_.png.311bb05c9d02c71c478e2b70988a29f4.png

Радул ми липсва, да вземе да драсне нещо ли, та съвсем да се изпоядат трололинките помежду си. Вече се ръфат, сигурно гранта в краварски центове е станал бая постен и гледат да си изхвърлят конкуренцията, за да не умрат от глад.

преди 1 час, teo-glavata написа:

И какво като сте цел? Вий гледайте да не станете цел на САЩ и НАТО, че натам вървят нещата.

---------------

Абе главоч, ти преди нали се наричаше червенДрагон, защо си смени профила?

Да не би защото всички са те натикали в игнор-листа и никой вече не ти обръща внимание на истеричните тъпотии?:laughing5:

преди 55 минути, Sliderum2 написа:

https://old.segabg.com/article.php?id=622313

Не беше преди 80 години, ама трололинките удобно са забравили. Мерси, че ме сети да им напомня.

Забравил съм селото и люцерната с лозе съм я объркал, но важното е това:

Цитат

...двама получиха леки огнестрелни рани в краката, а на третия бе счупен носът.

Двама се спасили от боя с бягство.

преди 34 минути, Sliderum2 написа:

Радул ми липсва, да вземе да драсне нещо ли, та съвсем да се изпоядат трололинките помежду си.

Той се переше, че нищо му нямало след ваксините и може да си е сложил 10-ти бустер. Докато са безплатни. Кяра е голямо нещо.

Шамар да е - ама аванта да е :)

Операция Z !

Резюме на Министерството на отбраната на Руската федерация за хода на специална военна операция на територията на Украйна (12.08.2022)

В резултат на настъпателните действия на съюзническите сили в района на Соледар загубите на 14-та механизирана бригада от ВСУ възлизат на над 2000 души. Остатъците от личния състав на бригадата бяха изтеглени от украинското командване в тиловите райони.

В районите на населените места Опитне и Невелское на Донецката народна република в резултат на високоточни удари на ВКС на Русия загубите в живата сила на 56-а мотопехотна бригада на Въоръжените сили на Украйна надхвърлят 70 процента от номера на списъка.

Личният състав на 23-ти батальон на бригадата в пълен състав доброволно напусна бойните си позиции и замина в тиловите райони.

При високоточен удар на ВКС на Русия по пункта за временно дислокиране на 28-а механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна в района на село Новогригорьевка в Николаевска област са унищожени до 100 бойци и 9 единици военна техника.

В резултат на концентрирани огневи удари по бойните позиции на украинските националисти в района на Маринка на Донецката народна република загубите на 3-ти батальон на 66-та механизирана бригада в живата сила възлизат на над 50%.

Освен това, в резултат на разгрома на опорния пункт на 58-ма мотопехотна бригада, в района на селището Зайцево на Донецката народна република бяха унищожени до 40 националисти и пет единици автомобилна техника.

През деня бяха поразени пет контролни точки, включително 4-та танкова бригада в района на селището Залиман, Харковска област, 103-та бригада на териториалната отбрана в района на Николаевка, Донецка народна република, както и жива сила, оръжие, военни и специална техника в 157 области.

Унищожени са: склад за гориво за украинска военна техника в район Курахово на Донецката народна република, шест склада за боеприпаси в районите на Велико Артаково, Николаевска област, Залиман, Харковска област, Краматорск, Зайцево, Красногоровка и Авдиевка на Донецката народна република.

В района на селището Час Яр на Донецката народна република руските ВКС унищожиха контрабатарейна радарна станция AN/MPQ-64, доставена от САЩ на режима в Киев.

В рамките на контрабатарейната борба четири взвода от реактивни системи за залпов огън „Град“ бяха потиснати в районите на населените места Серебрянка, Соледар на Донецката народна република, Широкое и Велика Александровка на Херсонска област.

Освен това два артилерийски взвода с оръдия „Акация“ и четири взвода гаубици Д-30 са поразени по огневи позиции в районите на населените места Георгиевка, Константиновка, Новгородское, Веселое, Андреевка и Дзержинск на Донецката народна република.

Средствата на руската противовъздушна отбрана през деня унищожиха пет украински безпилотни летателни апарата в районите на населените места Егоровка, Спартак на Донецката народна република, Архангеловка и Волхов Яр на Харковска област.

Освен това две реактивни системи за залпов огън "Хаймар" бяха свалени във въздуха в района на Нова Каховка и четири снаряда за РСЗО "Олша" в района на Чернобаевка, Херсонска област.

Общо от началото на специалната военна операция са използвани 267 самолета, 146 хеликоптера, 1732 безпилотни летателни апарата, 365 зенитно-ракетни комплекса, 4293 танка и други бойни бронирани машини, 797 реактивни системи за залпов огън, 3290 полева артилерия и миномети, т. както и 4844 единици специална военна техника.

преди 4 часа, maxthon написа:

Е още ли не разбрахте, че големия вой е от другата страна заради това, че Аеца се изключва от мрежата на Украйна? Росатом вече започнаха активни постъпки за това. Ако стрелбата по Аеца е с цел да се забави това хубаво, но риска за авария си остава. Кой в момента отбранява централата и кой стреля по нея мисля е ясно?

Sent from my Ericsson R320s via WAP browser.

Има една малка подробност. Бомбандират се високоволтовите електропроводи ,които са свързани към Украйна! Защо ли? И това стана след като Украйна свърза мрежата си с ЕС и започна да изнася ел.енергия!  Това е елементарната логика на нещата , а не обясненията на руски трол!

преди 3 минути, bigiadri написа:

Има една малка подробност. Бомбандират се високоволтовите електропроводи ,които са свързани към Украйна! Защо ли? И това стана след като Украйна свърза мрежата си с ЕС и започна да изнася ел.енергия!  Това е елементарната логика на нещата , а не обясненията на руски трол!

Така трябва. Да видят друг път дали ще се перят и на кого ще се зъбят от ЕС.

Зимата на европейското недоволство

rUplrP2.png

преди 4 часа, maxthon написа:

Туитър? Проблема, че трябва да дойдат през Украйна и да стигнат до Енргодар. Та кой не иска да стигнат и защо прави си изводите. Имаше преди време и друго искане за провеждане на инспекция по същия начин - влизане през Украйна.

Sent from my Ericsson R320s via WAP browser.

Това не е вярно ,точно Украйна иска инспекция и защита от ООН , да се превърне Централата в демилитеризирана зона.

преди 1 минута, vpvelev написа:

Зимата на европейското недоволство

rUplrP2.png

Злобата изкривява човека до неузнаваемост и той повече НЕ е човек ,няма човешки образ , не е дори животно ,защото при тях НЯМА злоба!

преди 2 минути, vpvelev написа:

EС и САЩ имат една обща цел - да се разкара от картата на света т.нар руска федрация! Трябва да се разцепи на джуджета и постепенно да се завладее! А дали зимата ще е студена - зависи. За тебе може и да е студена

преди 3 часа, Bubbles написа:

Е те и тук готвят помощи, тока вече го увеличиха, плямпат да пестиме, даже има ограничение до каква температура да се ползва климатик...
...Готина зима иде.

Ми пишете благодарствено писмо на путин, нали е ВАШ човек!

преди 2 минути, teo-glavata написа:

EС и САЩ имат една обща цел - да се разкара от картата на света т.нар руска федрация! Трябва да се разцепи на джуджета и постепенно да се завладее! А дали зимата ще е студена - зависи. За тебе може и да е студена

Това със сигурност ще стане, когато бедните ,държани в подчинение ,републики  от федерацията се обвържат с Китай ,както например Узбекистан , Казахстан  . Всичко е въпрос на време.

преди 10 минути, bigiadri написа:

Злобата изкривява човека до неузнаваемост и той повече НЕ е човек ,няма човешки образ , не е дори животно ,защото при тях НЯМА злоба!

Изкривява го. Но това което пиша не е от злоба. Много лесно е така да се каже. Зная ги тия тактики. Дано не ги използваш целенасочено.

Не може някой да те обижда, да ти се подиграва, да ти дрънка оръжие пред портата и ти като го напсуваш (като за начало само) той да ти каже че си много злобен. И не бива така да правиш, защото ще се изкривиш.

преди 19 минути, bigiadri написа:

които са свързани към Украйна!

Далекопроводите към Запорожие и Херсон са обстрелваните.

преди 1 час, ivottoshev написа:

Ето я снимката. Обвиняваш ли ме в лъжа заради твърдението ми че Русия и Турция нямат обща граница, или не ме обвиняваш :lol6:

828458850_.png.311bb05c9d02c71c478e2b70988a29f4.png

Ми аз съм го написал бе, какъв е смисъла на написаното от мен, ако твърдението ти е невярно ?

Лъжата е в предните няколко поста, които явно умишлено не цитираш.

Твърдението ти няма връзка с другите постове.

Ни в клин ни в ръкав хвърлено очеизвадно вярно твърдение.

А моите думи са ясни. Аз се включвам отстрани, не съм страна в дискусията. То и дискусия няма де, твое поредно просташко подвикване, което използвам, за да покажа презрението си към поредния войнстващ неграмотник в темата.

преди 15 минути, vpvelev написа:

Но това което пиша не е от злоба.

Ти сериозно ли ?

Що за хора сте вие бе ???

преди 10 минути, maxthon написа:

Далекопроводите към Запорожие и Херсон са обстрелваните.

Е и ?

преди 16 минути, vpvelev написа:

Изкривява го. Но това което пиша не е от злоба. Много лесно е така да се каже. Зная ги тия тактики. Дано не ги използваш целенасочено.

Не може някой да те обижда, да ти се подиграва, да ти дрънка оръжие пред портата и ти като го напсуваш (като за начало само) той да ти каже че си много злобен. И не бива така да правиш, защото ще се изкривиш.

нищо такова няма да стане  - от злоба невиждате че зимата вече е подсигурена на почти 80% с газ

преди 5 часа, absurt написа:

Ами, така си кажи- че си фашист, какво го увърташ?

Като Матросов си. И как са ни освободили , като никой и един изстрел не е произвел срещу тях.Имало е умрели в Бургас ,но те са пили метилов алкохол и за това  има  благодарствена плоча . Това ,което се прави като паметници не винаги отговаря на истината! Това съм имал предвид .

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Е и ?

Включи малко логическия модул да поработи. Днеска обяснявах няколко пъти да си чел...

преди 3 минути, Без умствен капацитет написа:

от злоба невиждате че зимата вече е подсигурена на почти 80% с газ

преди 3 часа, teo-glavata написа:

Първите 2400 + бойна сухопътна техника са в Румъния от вчера. В неделя на Ново село иидват 950 обучени убийци и почват чистката - първо в бг, че явно има много народ за "изчезване" в бг

Ти да не си оня изветрелник дракона, скрит зад нов ник, който ти ходи идеално?

Няма ли да се завърти някой админ ли, що ли, та вместо да банва за "мили думи", да озапти откровено откачили люде? 

току-що, maxthon написа:

Днеска обяснявах няколко пъти

Чия терористична армия нахлу в централата бе ?

Обяснявал той...

Инсайдерска информация ли имаш, или звездите ти го говорят ?

преди 5 минути, bigiadri написа:

Като Матросов си. И как са ни освободили , като никой и един изстрел не е произвел срещу тях.Имало е умрели в Бургас ,но те са пили метилов алкохол и за това  има  благодарствена плоча . Това ,което се прави като паметници не винаги отговаря на истината! Това съм имал предвид .

Моча трябва да се взриви !!!

преди 2 минути, Филипов написа:

това трябва да се знае...

От Ръсел „Тексас“ Бентли в телеграма, повторно публикувано от „Ukraine Exposed ZOV“ също в телеграма....

Запорожката атомна електроцентрала, „вторият Чернобил“ и невинната Украйна

В световните медии цари паника заради обстрела на най-голямата атомна електроцентрала в Запорожие в Европа: въоръжените сили на Руската федерация (sic!) искат да организират ядрена катастрофа и не позволяват на въоръжените сили на Украйна да спасят света . Фактът, че ударите се нанасят от украинска страна, не притеснява никого.

Екипът на @rybar реши да анализира и обясни дали нова катастрофа очаква света, кой е виновен и защо се случва това, което се случва.

*Разхерметизиране на реактори

Феновете на поредицата "Чернобил" са добре запознати с реакторите, прътите, щетите на корпуса и други ужаси, които съпътстваха катастрофата от миналия век.

*Обстрелът не представлява заплаха за самите реактори.

Външната обвивка на реактора е метър и половина от стомана и бетон. За да се унищожи, е необходимо да се използват тактически ядрени оръжия. А капакът на реактора може да издържи удар от 20 тона при скорост 200 км/ч.

*Но сега въоръжените сили на Украйна удрят електропроводи. Ако реакторите бъдат изключени от консуматорите, ще настъпи аварийно спиране - АЕЦ няма да може да произвежда електроенергия.

Спирането на реактора е въпрос на 10 секунди. Но след това трябва да се охлади още две или три години: да се прокара вода през него, за да не се прегрее, тъй като ще настъпи вторично разпадане на ядреното гориво.

*Ударите на AFU могат да доведат до окончателно спиране на реактора.

Достатъчно е просто да нарушите процеса на водоснабдяване след повреда на електропровода. Вече няма да е възможно охлаждането на изключения реактор. Ще има нажежен метален варел с въздушно охлаждане, който не може да бъде стартиран обратно.

*Няма да има заплаха от ядрена катастрофа, но със Запорожката АЕЦ ще получите класиката „тогава да не сте ничии“.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.