Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

на 14.10.2022 г. в 22:48, glen написа:

Голямото нулиране е крайната цел. И почти всеки западен политически лидер е съгласен с това. На пътя им стоят Русия и Китай. Те не желаят да бъдат част от глобалното село!

Русия и Китай стоят на пътя на едно световно правителство и глобална цифрова валута, което  означава края на индивидуалните права и свобода.

мдааа доообреее :giggle1:

За новата рубрика "преди и сега"

:giggle1:

И другия еврейски рашистки пропагандон Кедми :

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 40 минути, maxthon написа:

Ами примерно деиндустриализация реално има два фактора. Единственото нещо, което влияе на една индустрия да е конкурентноспособна е енергията. Енергията ще продължи да е скъпа и то изцяло заради решения взети тук в Европа. Дали са взети или не под чуждо влияние е отделна тема. Оттам забрави изобщо за каквато и да е конкурентноспособност на цялото ни производство в Европа. Втория фактор е чисто политически. Примерно едната от партиите в управляващата коалиция в Германия са твърдо за деиндустриализация и не го крият.

Тук се питахме за лични впечатления - предполагам си плащаш ток/други енергоносители нейде в Европа и в Русия?  Кой ,къде, как живее по-добре ти тръгна да ми цитираш Ленин  - Комунизъм = съветска власт + електрифиция. Не че нещо, ама ако не желаеш да ме събудиш най-накрая, кажи се ще го преживея някак. Аз Марксизъм и Ленизъм никога не съм ги обичал като предмети ...

преди 5 минути, БаалБек написа:

Икономиките разчитат на международната търговия, която може да бъде прекъсната от конфликт и това води до оскъпяване.

Инфлационните процеси в момента не започнаха 24 февруари тази година и много добре го знаеш. Та този конфликт сега ако обичаш не го изкарвай единствено съпричастен към тези процеси. Как са се породили надявам се може и да си запозната (принципно се съмнявам). Тя международната търговия ок, но когато произвеждаш скъпо или казано иначе си неконкурентноспособен. Е сещаш се какво става от това. Поскъпването на енергията (газ, електрическа енергия) започна още миналата година. Навсякъде се тръбеше, че Русия намалила доставки на газ. Както обичат да казват господата американци bullshit. Договорните отношения за природен газ винаги са се основавали на заявки от купувача. За да има по-малко количество газ, значи има и по-малка заявка. Разликата все пак трябва да се попълни с алтернатива разбира се по-скъла. А да си заявиш няколко месеца поред по-малко, а след това да обвиниш доставчика си в намаление на доставките си е чиста проба шизофрения. По-скъпата газ доведе и до скъп ток произвеждан от газоцентралите из цяла Европа. Скъпа енергия преминава по всички нива на производство и отива във всеки краен продукт. И директния пример скъп ток=скъп алуминий или никакъв ако спреш производство. Обратно стартиране - щрак с пръста и готово (де да беше така). Е няма проблем ще си внесем. Е то от там пак идва скъпо. Въведохме санкции на Русия като голям производител и айде пак цените са нагоре (доста умно как му казваха - самозастрелване в крака?).

преди 2 минути, kosyo написа:

Тук се питахме за лични впечатления

Е личното впечатление като влезеш в какъвто и да е магазин не го ли виждаш? Или предпочиташ да си спиш? Индустриалната инфлация в България е 78%. В сектора, в който работя отива на 100% (какво да правиш доста енергоемък е).

преди 11 минути, maxthon написа:

Инфлационните процеси в момента не започнаха 24 февруари тази година и много добре го знаеш. Та този конфликт сега ако обичаш не го изкарвай единствено съпричастен към тези процеси. Как са се породили надявам се може и да си запозната (принципно се съмнявам). Тя международната търговия ок, но когато произвеждаш скъпо или казано иначе си неконкурентноспособен. Е сещаш се какво става от това. Поскъпването на енергията (газ, електрическа енергия) започна още миналата година. Навсякъде се тръбеше, че Русия намалила доставки на газ. Както обичат да казват господата американци bullshit. Договорните отношения за природен газ винаги са се основавали на заявки от купувача. За да има по-малко количество газ, значи има и по-малка заявка. Разликата все пак трябва да се попълни с алтернатива разбира се по-скъла. А да си заявиш няколко месеца поред по-малко, а след това да обвиниш доставчика си в намаление на доставките си е чиста проба шизофрения. По-скъпата газ доведе и до скъп ток произвеждан от газоцентралите из цяла Европа. Скъпа енергия преминава по всички нива на производство и отива във всеки краен продукт. И директния пример скъп ток=скъп алуминий или никакъв ако спреш производство. Обратно стартиране - щрак с пръста и готово (де да беше така). Е няма проблем ще си внесем. Е то от там пак идва скъпо. Въведохме санкции на Русия като голям производител и айде пак цените са нагоре (доста умно как му казваха - самозастрелване в крака?).

Е личното впечатление като влезеш в какъвто и да е магазин не го ли виждаш? Или предпочиташ да си спиш? Индустриалната инфлация в България е 78%. В сектора, в който работя отива на 100% (какво да правиш доста енергоемък е).

Още бягаш по тъча и тупкаш топката навсякъде другаде само не и в полето- правим сравнение базирано на ЛИЧНИ впечатление между Запада и Русия. Ако не разбираш въпроса по - лесен: 2+2=?

преди 14 минути, maxthon написа:

е потай къде са парите по програма енергийна ефективност - парите идват от Европа не от Русия

всъщност Русия кога ни е дала пари - програма за пари

преди 6 минути, kosyo написа:

42 е по-вероятно

Мда, 42 е отговора....

Но забравихме какъв бе въпроса....

преди 3 минути, M.Николов написа:

Някой спал в различни страни и сега търси някой да му разкаже как е там.

:D

Най-кофтито че и това не успяват. Вече не знам кой да питам...

преди 1 минута, kosyo написа:

Най-кофтито че и това не успяват. Вече не знам кой да питам...

Нали, де го чукаш, де се пука.

преди 10 часа, Богатир написа:

Много готино клипче и макар да ми се видя дългичко го изгледах, защото исках да видя точно как ще станат нещата. Това ще се случи и с укрите, нека ги оставим да се порадват на великата перемога. Вярно, че имат успехи, но в Харков те се дължаха на огромното числено превъзходство, а в Херсон все пак хаймърсите  си казаха думата и нямаше начин руския контингент да остане. Всъщност имаше начин и не мога да разбера как никой не се сети за него. Ами просто руската армия трябваше да влезе в действие. Това, което сега се  използва е една минимална част от нея. Чакаха големия враг, ами ето го, той се бие на страната на укрите и дори не го крие. Не знам защо вече не се намеси активно и с решаващо числено и техническо предимство да им види сметката за нула време. И само да вмъкна между другото - руснаците взривиха сами Антоновския мост и този на Новая Каховка ... други мостове трябваше да взривяват още в началото и споменатите мърси нямаше да могат да дойдат, но това го дъвча отдавна и след като не е направено, няма смисъл да го повтарям. Сега идва ред на Запорожие и руснаците отново са в отбрана, но:

Русия има едномилионна армия, нато се бие срещу тях уж с наемници, сащ въоръжава укрите, парите, които хвърлиха досега там са повече от военния бюджет на Русия, надеждата републиканците да спечелят конгреса увиснаха, защото демократите вече са отработили фалшификацията до съвършенство (защо ли ми напомнят за едни други избори) и могат да бъдат победени само от наистина харизматичен лидер, какъвто е Рон Десантис, но това ще стане чак след две години. Изобщо врагът е налице, воюва срещу нея и не знам за кой друг се пази армията.

Победата няма да дойде само като трепеш укрите, трябва и да атакуваш, защото на мястото на отстреляните идват други, пък и "наемниците" на нато попълват загубите. Затова трябва да се почне с ликвидацията, явно само с демилитаризация и денацификация няма да стане.

преди 2 минути, crazy katon написа:

Много готино клипче и макар да ми се видя дългичко го изгледах, защото исках да видя точно как ще станат нещата. Това ще се случи и с укрите, нека ги оставим да се порадват на великата перемога. Вярно, че имат успехи, но в Харков те се дължаха на огромното числено превъзходство, а в Херсон все пак хаймърсите  си казаха думата и нямаше начин руския контингент да остане. Всъщност имаше начин и не мога да разбера как никой не се сети за него. Ами просто руската армия трябваше да влезе в действие. Това, което сега се  използва е една минимална част от нея. Чакаха големия враг, ами ето го, той се бие на страната на укрите и дори не го крие. Не знам защо вече не се намеси активно и с решаващо числено и техническо предимство да им види сметката за нула време. И само да вмъкна между другото - руснаците взривиха сами Антоновския мост и този на Новая Каховка ... други мостове трябваше да взривяват още в началото и споменатите мърси нямаше да могат да дойдат, но това го дъвча отдавна и след като не е направено, няма смисъл да го повтарям. Сега идва ред на Запорожие и руснаците отново са в отбрана, но:

Русия има едномилионна армия, нато се бие срещу тях уж с наемници, сащ въоръжава укрите, парите, които хвърлиха досега там са повече от военния бюджет на Русия, надеждата републиканците да спечелят конгреса увиснаха, защото демократите вече са отработили фалшификацията до съвършенство (защо ли ми напомнят за едни други избори) и могат да бъдат победени само от наистина харизматичен лидер, какъвто е Рон Десантис, но това ще стане чак след две години. Изобщо врагът е налице, воюва срещу нея и не знам за кой друг се пази армията.

Победата няма да дойде само като трепеш укрите, трябва и да атакуваш, защото на мястото на отстреляните идват други, пък и "наемниците" на нато попълват загубите. Затова трябва да се почне с ликвидацията, явно с демилитаризация и другото там дълго само няма да стане.

С тебе от по-лесното 2+2=? или 42=? кое си избираш

преди 6 минути, bulljo написа:

Отговора на всичко.

Дефинирай всичко...

току-що, bulljo написа:

Всичко е 42, да не забравиш да благодариш за рибките.

Тцъ бре, те мишките не ядат рибки...

Делфините са друго нещо, те не търсят нито отговори, нито въпроси, само наблюдават и внезапно изчезват...

Па аз са чудих що около Галата и Калиакра веч не са виждат....

Па то вийш ли, вогоните са са задействали...

Май трЕбе вече да наметнем кърпата и да включим палеца...

Ако 42 е всичко, то на кой въпрос е отговор всичко?

преди 2 часа, miro20 написа:

Мисля че не за пръв път те питам - мга ли официално да те наричам фейкомет ?

Сравни оригиналното аудио - викат "слава Украине"

https://twitter.com/bayraktar_1love/status/1592090565142790144/video/4

фейкомет :hit:

Не бе, той е неутрален :lol6:Само по една чиста случайност се случва всеки път да пуска руска пропаганда. И пак по някаква случайност пуска и фейкове :lol6:

Ни моа, ей. Якото на путлеристите е, че дори не трябва да си губиш времето да се пишат сложни думички, те сами си показват колко са зле. 

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Аз казах ли ви а ?

Возьмем Киев за три дняяяяяяяяяяяяяяя

преди 4 часа, ivottoshev написа:

Докато Великият стратег Еленски си мислеше че трябва да пази Киев, щото на там настъпвала огрооооомната руска армия от 10 000човека... загуби огромни територии оставени без защита. Изгуби ги за три дни, а вече осем месеца се опитва да ги освободи. Евала на Зельончик, евала на туй страхотно стратегистче, евала на таз звезда на бъдещите учебници по риболов на гола кука :giggle1:

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Докато Великият стратег Еленски си мислеше че трябва да пази Киев, щото на там настъпвала огрооооомната руска армия от 10 000човека... загуби огромни територии оставени без защита. Изгуби ги за три дни, а вече осем месеца се опитва да ги освободи. Евала на Зельончик, евала на туй страхотно стратегистче, евала на таз звезда на бъдещите учебници по риболов на гола кука :giggle1:

Брау ТошеФ в соц чугуна ти пращи на умрели винарки :yanim:  Викаш друго си е без да имаха тежки оръжия в началото да отидеха и да спираха ватенките с лъкове :drunk:

Ма сега твоя Путлер бяга ли бяга и то с 200 :bye1:

313391794_666743531776714_5151489845453579173_n.jpg

на 8.11.2022 г. в 17:38, БаалБек написа:

Само за справка:

pogled.png

medipol.png

Правиш ли разлика?

А това?

pogled-1.png

medipol-1.png

:popcorn2:

Имаш ли нещо против да ми обясниш какво точно се мъчиш да докажеш с това и какво точно трябва да означава информацията в тези screenshot-чета?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.