Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 12 минути, parmobil написа:

Нека е за 8г. Расте, казваш?

https://www.xe.com/currencycharts/?from=USD&to=JPY&view=5Y

А в крах ли е а ? Я да чуем как и колко е в крах...

За валутата не се пъни, вече ти казах, дори ти пускам линк с " краха " на японската Йена от 2021-ва до 2023-та , 30% крах за 2 години , от 103 до 133 

За същото време 2021-2023 руската валута се е обезценила само на мижави няколко процента , от 73 до 80 ;) 

https://www.xe.com/currencycharts/?from=USD&to=RUB&view=5Y

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 13 минути, parmobil написа:

За менты ще ме пробваш? Дай нещо по-сериозно! Анализ на Лермонтов? Узник на Пушкин?

За военно дело не ти се бъркам, ти не ми се пъни за руски език! Само пеене и физкултура не са ми били на руски. Да не те почвам на падежи и склонения.

Давай, ако щеш и за Тях, все ми е тая смешко... И на военно не можеш да се пънеш, и на руски .... Алабализмите остави настрана, не съм ти ни цацата , ни дебелогъзата ментовка рупченска...  Сободен текст какъвто си поискаш не ми е проблем... 

Аман от най най сороспии, ба си... не знам откъде у вас такова самомнение особено когато не знаете опонента бе смешници... чувли били ... пфффф....учили били, само вие демек, бреййй....

преди 31 минути, Реджеп Иведик написа:

Кратуната му е куха, аз ви казах.

Е такава е. След като не успя да се усетиш и трябваше да ти показват защо.

преди 22 часа, miro20 написа:

Недай Боже да напишеш "МИР" , и "Ребята давайте жить дружно  " .... реален срок в колония не ти мърда поне за 5 г.

Онази патица заминава за Германия!

Няма как хем да е в колония, хем да е в Германия.

Ти се оказа лъжец!

У лево:hit:

преди 2 часа, parmobil написа:

Според Яков Кедми - не

Не само според Яков Кедми.

Това е положение от международното право.

САЩ не са във война с Русия, на Макстън кратуната му е куха, аз ви казах.

Завършил бил артилерийското в Шумен.

Зад Шумен

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Онази патица заминава за Германия!

Няма как хем да е в колония, хем да е в Германия.

Ти се оказа лъжец!

У лево:hit:

Ако говорите за онази говорителката що не я помолите да се  върне обратно да си проверите тезите? Едва ли ще е проблем - все пак всичко е демокрация там нали?

Малко са се пообъркали пропагандаторите:

FtcRf-iaEAAWUfu?format=jpg&name=medium

преди 37 минути, kosyo написа:

Захарова пак се е пообъркала @Moriati - как така украински земи. Нали тъкмо ги присъединиха към самая могучая. Те как така ще заразяват руска земя?

https://tass.com/politics/1602253

Ще успееш ли да вържеш изречение някакво по темата или някой друг ако трябва да помогне?

https://t.me/MariaVladimirovnaZakharova/5185

На това се базира статията, я да сравним и видим какво е имала предвид първо...

Как говорится, ШОК-КОНТЕНТ:
Минобороны Британии 
заявило, что воздействие обеднённого урана на военнослужащих, боеприпасы с которым англичане начнут поставлять Украине, будет, «вероятно (likely – похоже, их любимое слово) низким».

Видимо, испытано на коте Скрипалей и утках в солберецких прудах.

Теперь я расскажу про обеднённый уран в боеприпасах, только без хайли-лайкли, а как есть.

Но сначала немного истории. Крайне показательно, что первыми применять обеднённый уран в бронебойном оружии догадались... нацисты. Рейхсминистр вооружения и военного производства нацистской Германии Альберт Шпеер 
вспоминал«Летом 1943 года импорт вольфрамита из Португалии был прекращен, что создало критическую ситуацию для боеприпасов с твёрдым бронебойным сердечником. Поэтому я приказал использовать урановые сердечники для этого типа боеприпасов».

Во второй половине ХХ века натовцы взяли нацистские разработки на вооружение и начали массово производить и применять боеприпасы с обеднённым ураном (БсОУ) в своих операциях. Самой печально известной из них стала агрессия против Югославии.

И вот здесь мы переходим к современной фактологии.

Как я уже неоднократно говорила, в значительной степени операции с БсОУ в натовском контингенте проводили итальянские военнослужащие. У нас есть цифры, они 
доступны. В зону ответственности итальянских солдат в Югославии входили территории, по которым было выпущено более половины всех БсОУ (17237 выстрелов - 56,47%). По сути, натовцы поставили, вольно или невольно, живой эксперимент не только на сербах, но и на самих итальянцах. Сербов назначили на роль прямых жертв, а итальянцев – второстепенных, изучая то, как обеднённый уран воздействует на применяющий его персонал. Возможно, никто не планировал оценивать результаты эксперимента. Но родственники погибших от рака итальянских военных заставили парламент сделать это.

Результат – 
доступен по ссылке. Этот 252-страничный документ – один из множества отчётных докладов о последствиях воздействия обеднённого урана и радиоактивного тория на военнослужащих Вооруженных сил Италии. Если вкратце, то согласно данным исследований, проведённых по заказу парламентской комиссии, в местах, где применялись БсОУ, фиксируется кратный рост онкозаболеваний. Опубликованы точные данные по итальянским военным, использовавшим боеприпасы с обеднённым ураном. Из 7500 подвергшихся воздействию токсичных веществ и радиации от БсОУ скончались 372 человека (5% – летальность: каждый 20-й человек). Причём умирали от мучительных онкоосложнений: дисфункция почек, рак легких, костный рак, рак пищевода, дегенеративное развитие кожи, лимфома Ходжкина, лейкемия.

Мы даже знаем имена погибших: 
капрал Антонио Аттьянезе, рядовой Леопольдо ди Вико и многие другие. Все они погибли от рака в тяжёлой стадии.

Постоянно растёт количество исков итальянцев к своему Минобороны, и основная причина та же – онкология. Рак, полученный в ходе обращения с боеприпасами с обеднённым ураном.

Британия, поставляя БсОУ на Украину, хочет превратить её территорию в выжженную и безлюдную землю. Там не будут говорить по-русски, не будут говорить по-украински, там вообще будет тишина. Как в Припяти и Чернобыле.

Смисъла се вижда...

преди 13 минути, kosyo написа:

Ако се напънете ще видите нещастния, плачещ Стугна оператор в долния десен ъгъл:)

А може ли да се напънем и ти най-вече да обясниш защо така се оказва, че е Стугна? Нещо специфично ли има в самата ракета по време на полета?

преди 7 минути, Реджеп Иведик написа:

Това е положение от международното право.

Е такова е положението, но все тъй не можеш да го покажеш.

току-що, Moriati написа:

https://t.me/MariaVladimirovnaZakharova/5185

На това се базира статията, я да сравним и видим какво е имала предвид първо...

Как говорится, ШОК-КОНТЕНТ:
Минобороны Британии заявило, что воздействие обеднённого урана на военнослужащих, боеприпасы с которым англичане начнут поставлять Украине, будет, «вероятно (likely – похоже, их любимое слово) низким».

Видимо, испытано на коте Скрипалей и утках в солберецких прудах.

Теперь я расскажу про обеднённый уран в боеприпасах, только без хайли-лайкли, а как есть.

Но сначала немного истории. Крайне показательно, что первыми применять обеднённый уран в бронебойном оружии догадались... нацисты. Рейхсминистр вооружения и военного производства нацистской Германии Альберт Шпеер вспоминал: «Летом 1943 года импорт вольфрамита из Португалии был прекращен, что создало критическую ситуацию для боеприпасов с твёрдым бронебойным сердечником. Поэтому я приказал использовать урановые сердечники для этого типа боеприпасов».

Во второй половине ХХ века натовцы взяли нацистские разработки на вооружение и начали массово производить и применять боеприпасы с обеднённым ураном (БсОУ) в своих операциях. Самой печально известной из них стала агрессия против Югославии.

И вот здесь мы переходим к современной фактологии.

Как я уже неоднократно говорила, в значительной степени операции с БсОУ в натовском контингенте проводили итальянские военнослужащие. У нас есть цифры, они доступны. В зону ответственности итальянских солдат в Югославии входили территории, по которым было выпущено более половины всех БсОУ (17237 выстрелов - 56,47%). По сути, натовцы поставили, вольно или невольно, живой эксперимент не только на сербах, но и на самих итальянцах. Сербов назначили на роль прямых жертв, а итальянцев – второстепенных, изучая то, как обеднённый уран воздействует на применяющий его персонал. Возможно, никто не планировал оценивать результаты эксперимента. Но родственники погибших от рака итальянских военных заставили парламент сделать это.

Результат – доступен по ссылке. Этот 252-страничный документ – один из множества отчётных докладов о последствиях воздействия обеднённого урана и радиоактивного тория на военнослужащих Вооруженных сил Италии. Если вкратце, то согласно данным исследований, проведённых по заказу парламентской комиссии, в местах, где применялись БсОУ, фиксируется кратный рост онкозаболеваний. Опубликованы точные данные по итальянским военным, использовавшим боеприпасы с обеднённым ураном. Из 7500 подвергшихся воздействию токсичных веществ и радиации от БсОУ скончались 372 человека (5% – летальность: каждый 20-й человек). Причём умирали от мучительных онкоосложнений: дисфункция почек, рак легких, костный рак, рак пищевода, дегенеративное развитие кожи, лимфома Ходжкина, лейкемия.

Мы даже знаем имена погибших: капрал Антонио Аттьянезе, рядовой Леопольдо ди Вико и многие другие. Все они погибли от рака в тяжёлой стадии.

Постоянно растёт количество исков итальянцев к своему Минобороны, и основная причина та же – онкология. Рак, полученный в ходе обращения с боеприпасами с обеднённым ураном.

Британия, поставляя БсОУ на Украину, хочет превратить её территорию в выжженную и безлюдную землю. Там не будут говорить по-русски, не будут говорить по-украински, там вообще будет тишина. Как в Припяти и Чернобыле.

Оф, ама верно по-добре прасето да дойде. Хич даже не говорим за урана  а това дето го е казала:

"The United Kingdom wants to turn the territory of Ukraine into a "scorched earth" by supplying Kiev with depleted uranium munitions, Russian Foreign Ministry spokeswoman Maria Zakharova said.

Уж голям анализатор пък не вникваш в детайлите, а не е като да не съм ти казала . Няма да мога да ти го изплякам на това твойто уж така наречено български че да ме разбереш.. Каква Украйна - нали това са земите вече на Русия.

преди 4 минути, maxthon написа:

А може ли да се напънем и ти най-вече да обясниш защо така се оказва, че е Стугна? Нещо специфично ли има в самата ракета по време на полета?

Не. Аз с не-артилеристи не разговарям

преди 11 минути, kosyo написа:

Малко са се пообъркали пропагандаторите

Понеже бота в Туитър така ти каза нали?

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Бележка от чичо Доктор? 

Ми скучно е човек - един не знае български другия не вижда и все се съмнява. Само в тебе ми е надеждата

преди 1 минута, kosyo написа:

Не. Аз с не-артилеристи не разговарям

Ама ти на никой не можеш да обясниш.

току-що, maxthon написа:

Ама ти на никой не можеш да обясниш.

Ми не знам как, но само на тебе не успявам. Ти предполагам имаш опровержение и можеш да ме обориш с друго видео, друг анализ..

преди 3 минути, kosyo написа:

Оф, ама верно по-добре прасето да дойде. Хич даже не говорим за урана  а това дето го е казала:

"The United Kingdom wants to turn the territory of Ukraine into a "scorched earth" by supplying Kiev with depleted uranium munitions, Russian Foreign Ministry spokeswoman Maria Zakharova said.

Уж голям анализатор пък не вникваш в детайлите, а не е като да не съм ти казала . Няма да мога да ти го изплякам на това твойто уж така наречено български че да ме разбереш.. Каква Украйна - нали това са земите вече на Русия.

Косички, аз не цитирам извадки от речта , аз давам целия и пост , за да прочетеш и осмислиш смисъла..... 

А това какви извадки от отделни части на пръднапъните си правиш ти, си е твой проблем дорогой...

Ако не разбираш руски, помоли другарчето си дето уж е перфекто в него, да ти преведе, ако може :whist: .. 

Смешници опят, ба си.... Извадки ще ми дава без да вниква в смисъла на казаното ....само защото там било Украина .. И това според теб е признаване че са украински земи ли ?? хе хе, ще ти се, Косенцето Босеце като кокошките гладно просо засънувало , айде няма нужда :biggrin:

преди 29 минути, miro20 написа:

:lol6: Е, не е истина как сам си сереш у устата :lol6:

Твърдиш че за такова нещо "реален срок в колония не ти мърда поне за 5 г.".... и в подкрепа на думите си ми даваш линкове с глобени хора. Ти правиш ли разлика между "глоба" и "пет години в колония" :lol6:

Ново дъно изкопа тук, Лоботомир Насраний. Респект, човече :wors:

преди 5 минути, kosyo написа:

Ми скучно е човек - един не знае български другия не вижда и все се съмнява. Само в тебе ми е надеждата

Опаа, имаме си претендент на знаещ Български език дами и господа, цаци, дебелогъзи, кокошки , овци и всички останали нормални люде :D

Сороспят ли бе да го опишеш, ах маминия сладък Босичкин бре бре :D 

преди 1 минута, ivottoshev написа:

:lol6: Е, не е истина как сам си сереш у устата :lol6:

Твърдиш че за такова нещо "реален срок в колония не ти мърда поне за 5 г.".... и в подкрепа на думите си ми даваш линкове с глобени хора. Ти правиш ли разлика между "глоба" и "пет години в колония" :lol6:

Ново дъно изкопа тук, Лоботомир Насраний. Респект, човече:wors:

Е това не е дъното му, това си е нормалното за него , не го прехвалвай де  :wub:

преди 1 минута, Moriati написа:

Косички, аз не цитирам извадки от речта , аз давам целия и пост , за да прочетеш и осмислиш смисъла..... 

А това какви извадки от отделни части на пръднапъните си правиш ти, си е твой проблем дорогой...

Ако не разбираш руски, помоли другарчето си дето уж е перфекто в него, да ти преведе, ако може :whist: .. 

Смешници опят, ба си.... Извадки ще ми дава без да вниква в смисъла на казаното ....само защото там било Украина .. И това според теб е признаване че са украински земи ли ?? хе хе, ще ти се, Косенцето Босеце като кокошките гладно просо засънувало , айде няма нужда :biggrin:

Ми не човек - не мога да повярвам че политик от такъв калибър ще прави такива елементарни грешки. Да не помни последно какво са присъединили към територията си.. Излагаме се, а знаеш как гледат сега на тия неща онези от НАТО. Излагаме се пред чужденците така.

току-що, Реджеп Иведик написа:

Синдбад е гола вода и кал в ушите

Цацааа, смирррно, спусниии веслата... Напрееед греби, раз два,раз два, раз дваа.... Молодец, нормата е до сутринта да наловиш поне кило, казах ...  :hush:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.