Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 12 минути, andiay написа:

Което доказва пак неграмотността ти, Шуши....

"Никога не се напъвам, дори и в тоалетната" - хипербола...

"Никога не затварям очи, освен когато спя" - хипербола и алюзия...

Та, дай да видим за какво съм излъгал, че така казано ангро "Излъгал си стотици пъти", означава че всъщност ти лъжеш, отправяйки клевети....

"Казвам, че сестра ти е "завой (на лат.), па ти доказвай, че нямаш сестра"....

Аз ти доказвам непрекъснато, че лъжеш, включително, че лъжеш себе си...

Много рядко го правиш умишлено, по-често е от невежество и глупост...

Чакам пример за кое съм излъгал, копимаус...

Да бе, да. Абсолютно буквално ги беше написал 🐭, не вадя нищо от контекста. Даже после обясняваше как перисталтиката и храносмилането ти били великолепни. Давай сега на задна. Та огромна хипербола е, че ти си умен и алюзия, че брътвежите ти имат някакъв смисъл освен като спам.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Безаналогово ми е. Мястото в което са настанени евакуираните деца от Шебекино:

А аз си мислех че нещо се е променило за толкова години..

преди 38 минути, Митко Вълчев написа:

Имат и аборти и разводи и изоставени деца, също и СПЖ и криминални убийства също. Има добро и лошо общество и руското е лошото. А ти умишлено разводняваш темата, тролските ти номера са ясни на всички, мишле. Съвременният аборт, не е по високорисков от раждане, никой не го е твърдял. Просто всяко раждане и аборт са някакъв риск. Такива като мен намирали материалното за ценност, пък ти само на ползу роду и за идеята се бъхтиш. Мамина нематериална мишка. Не те знам кой и какъв си, но явно твърденията ти се разминават прекалено много с реалността. Шанса, ти да си дал безвъзмездно на други, хора или животни макар, по голям процент от това което си имал отколкото аз съм дал,  е пренебрежимо малък.

Това, което четеш и това, което смяташ, че си прочел, нямат нищо общо по между си...

Казах ти и преди, че по всички тези критерии, Русия и САЩ са с приблизително еднакви показатели, изключая СПЖ....

Добро / лошо са морални категории и не са никакъв аргумент...

Нямат никакво място в тема за войната....

Е, сега па сам влизаш в противоречие - щом и раждането и аборта са еднакво рискови за здравето на жената, да спре и да ражда ли?

Дадох ти да четеш научен труд за благополучие, ценност и връзката им с материалното...

За мен материалното е средството, което ми помага да постигам нещата, които са мои ценности...

Самото материално благополучие не може да бъде ценност и самоцел...

През годините съм имал и доста по-високо материално благополучие и доста по ниско материално благополучие...

Днес имам точно толкова, колкото ми е нужно, за да мога да защитавам това, което е ценност за мен...

Благотворителността не се измерва в проценти от доходите, Шушумитко....

Парадиране с благотворителност е признак, че нямаш и представа що е то благотворителност....

Просто при теб всичко е куха поза, за да изглеждаш в очите си нещо, което много ти се иска да бъдеш, но което поради невежество дори не можеш да имитираш сполучливо....

Копимаус...

преди 1 минута, andiay написа:

Това, което четеш и това, което смяташ, че си прочел, нямат нищо общо по между си...

Казах ти и преди, че по всички тези критерии, Русия и САЩ са с приблизително еднакви показатели, изключая СПЖ....

Добро / лошо са морални категории и не са никакъв аргумент...

Нямат никакво място в тема за войната....

Е, сега па сам влизаш в противоречие - щом и раждането и аборта са еднакво рискови за здравето на жената, да спре и да ражда ли?

Дадох ти да четеш научен труд за благополучие, ценност и връзката им с материалното...

За мен материалното е средството, което ми помага да постигам нещата, които са мои ценности...

Самото материално благополучие не може да бъде ценност и самоцел...

През годините съм имал и доста по-високо материално благополучие и доста по ниско материално благополучие...

Днес имам точно толкова, колкото ми е нужно, за да мога да защитавам това, което е ценност за мен...

Благотворителността не се измерва в проценти от доходите, Шушумитко....

Парадиране с благотворителност е признак, че нямаш и представа що е то благотворителност....

Просто при теб всичко е куха поза, за да изглеждаш в очите си нещо, което много ти се иска да бъдеш, но което поради невежество дори не можеш да имитираш сполучливо....

Копимаус...

Я сравни криминални убийства на сто хиляди души, това за САЩ с масовите убийства заради достъпа до оръжие? Били приблизително еднакви, ама винаги по добри показатели в САЩ, иначе щеше да оспамиш темата още повече. За мене моралните категории добро и зло имат огромно значение, но хора разни.   ,  "Е, сега па сам влизаш в противоречие - щом и раждането и аборта са еднакво рискови за здравето на жената, да спре и да ражда ли?" Ами щом смяташ , че  аборта е нужен като раждането, има логика да се спре. Копай си, знаем те.                    "Самото материално благополучие не може да бъде ценност и самоцел..." и, къде посочих аз, че трябва да е самоцел, както знаех, че рано или късно ще опиташ да внушиш, ТролАнди?                 Колко да парадирам с благотворителност, шушляк. Ти внушаваш, че за мен материалното е пред духовното. Сравнен с теб, се чувствам като Ганди и майка Тереза едновременно. Никога, не се правя на нещо повече, от това което съм. И е НИКОГА наистина, не като твойто непрекъснато "ненапъване" в тоалетната и в темата.

преди 4 минути, Митко Вълчев написа:

Я сравни криминални убийства на сто хиляди души, това за САЩ с масовите убийства заради достъпа до оръжие?

Не оръжието стреля, а устройството зад него. Проблема там не е от това, че има лесен достъп до оръжие. Мат'риала не го бива. Именно когато му предоставиш такава свобода и си проличава колко не го бива. И не само мат'риала къде ходи да стреля по разни места не го бива.

преди 10 минути, Митко Вълчев написа:

Да бе, да. Абсолютно буквално ги беше написал 🐭, не вадя нищо от контекста. Даже после обясняваше как перисталтиката и храносмилането ти били великолепни. Давай сега на задна. Та огромна хипербола е, че ти си умен и алюзия, че брътвежите ти имат някакъв смисъл освен като спам.

Перисталтика и храносмилане - метафора, Шуши...

Щом за теб някой, който отговаря на това - "Поне да бяха хубави жени та да си затворим очите за някои неща" с това - "Тцъ, аз никога не ги затварям, освен когато спя", говори буквално, значи имаш изключително висока степен на функционална неграмотност....

Смяташ ли,, че и Николов е говорил буквално, че ще си затвори очите?

Или на това - "Не се напъвай, да не получиш инфаркт / инсулт" с това - "Никога не се напъвам, дори и в тоалетната"...

И в двата случая, хората на които отговорих са разбрали, какво съм им отговорил...

Само ти не си разбрал....

Това е най-забавното при глупаците, дай им трибуна и те сами ще се "хвалят" с глупостта си, търсейки изход в дъното на септичната яма в която сами са се вкарали...

Роден Шушумитко, цел живот Шушумитко, без значение от материалното благополучие....

И твърдиш, че имаш достатъчно "познания", за да коментираш политика?

Че то аз направо ясно се изразявам, бре Шуши, при политическия говор хиперболите, метафорите и алюзиите са със степени по-сложни от моите...

Буквално ги разбират само такива неграмотници като теб...

Благодарение на РЕБ-а едни дронове направо се борят за плячката (+21):

Озверели са от глад направо..

Още един комплимент към РЕБ-а:

преди 19 минути, andiay написа:

Перисталтика и храносмилане - метафора, Шуши...

Щом за теб някой, който отговаря на това - "Поне да бяха хубави жени та да си затворим очите за някои неща" с това - "Тцъ, аз никога не ги затварям, освен когато спя", говори буквално, значи имаш изключително висока степен на функционална неграмотност....

Смяташ ли,, че и Николов е говорил буквално, че ще си затвори очите?

Или на това - "Не се напъвай, да не получиш инфаркт / инсулт" с това - "Никога не се напъвам, дори и в тоалетната"...

И в двата случая, хората на които отговорих са разбрали, какво съм им отговорил...

Само ти не си разбрал....

Това е най-забавното при глупаците, дай им трибуна и те сами ще се "хвалят" с глупостта си, търсейки изход в дъното на септичната яма в която сами са се вкарали...

Роден Шушумитко, цел живот Шушумитко, без значение от материалното благополучие....

И твърдиш, че имаш достатъчно "познания", за да коментираш политика?

Че то аз направо ясно се изразявам, бре Шуши, при политическия говор хиперболите, метафорите и алюзиите са със степени по-сложни от моите...

Буквално ги разбират само такива неграмотници като теб...

Говори, че лъжеш всякога и за всичко, ако мислиш, че лъжата ти ще мине. Имаше шанс след първа забележка да извъртиш, че не си го писал буквално. Ти се запъна, сега не се напъвай. Късно е.               "търсейки изход в дъното на септичната яма в която сами са се вкарали..." за теб изход няма, избрал си да живееш в нея. В твоя случай е. Насила се взема, насила не се дава.

преди 27 минути, maxthon написа:

Не оръжието стреля, а устройството зад него. Проблема там не е от това, че има лесен достъп до оръжие. Мат'риала не го бива. Именно когато му предоставиш такава свобода и си проличава колко не го бива. И не само мат'риала къде ходи да стреля по разни места не го бива.

Точно пич. В Русия има много повече криминални убийства някъде 11.2 на сто хиляди срещу 6.2 в САЩ. Калпав материал, много калпав. Като БГ феновете им.

https://twitter.com/lentaruofficial/status/1665676059428233220?s=20

Спрете земята искам да сляза.... Има и клипове че енотите са пуснали фалшив запис на другаря Пу който каза да се евакуират хората от приграничните зони.

преди 6 минути, Митко Вълчев написа:

Точно пич. В Русия има много повече криминални убийства някъде 11.2 на сто хиляди срещу 6.2 в САЩ. Калпав материал, много калпав. Като БГ феновете им.

Е аз за САЩ говорех, ти се чудиш как да си напишеш пак навитото на пръста. Някъде не са 11.2, а са 7.4. И в абсолютна стойност са два пъти повече в Сащ убийствата. Значи имаме и два пъти повече убийци ако приемем фактора масови убийства, че ги има и на двете места.

преди 6 часа, miro20 написа:

Виновен ви е който се защитава, а не който напада.

Винаги за вас не е виновен изнасилвача педофил , а детето което дръзнало да бъде на детската площадка.

Ти нали беше уж  запасен офицер? Защо все  си излъган толкова лесно!?     Бандеровците още през 2014 година  тръгнаха с военна операция да убеждават насила украинските руснаци в своите  идеи.   Минаха 9 години и още са обсебени от фиксидеята да си отвоюват Крим и Донбас.   Ами те украинските руснаци не са нападали средна и западна Украйна, тях превратаджиите от Майдана  ги нападнаха насила да ги украинизират.   Сега е налице  сериозен тактически проблем за украинските настъпателни операции и численото им превъзходство няма да им помогне.    Срещу тях вече е малка част от редовната армия на Федерацията.  Не могат да убедят Путин да увеличи личния състав на място.  Той смята, че тези 370 000 бойци ще се правят.    Ако са го подвели - той може да ги удвои или утрои.    Би било вече като реална война, която за бандеровците все е безнадеждна.    НАТО в бъдеще никак не смята да участва.  Украинските руснаци досега не са навредили на никоя страна от НАТО и от ЕС.   НАТО иска да се разширява в техните земи, а те се отбраняват.  Недей да обръщаш пропагандата наопъки!  Мисли.

преди 1 час, maxthon написа:

Е аз за САЩ говорех, ти се чудиш как да си напишеш пак навитото на пръста. Някъде не са 11.2, а са 7.4. И в абсолютна стойност са два пъти повече в Сащ убийствата. Значи имаме и два пъти повече убийци ако приемем фактора масови убийства, че ги има и на двете места.

https://news.bg/int-politics/v-sasht-blizo-dva-pati-po-malko-ubiystva-v-sravnenie-s-rusiya.html трол гнусен. 

преди 16 минути, Митко Вълчев написа:

Защо ли се учудвам, че пак даваш стари данни? Има малко по-актуални такива от 2020г. и по-интересно е да се гледат убийствата в абсолютен размер, а не в отношение бройка на 100 хил. човека. Имаш точна бройка убити и приблизителна бройка убийци. Там Сащ води с доста гърди напред. Иначе и Индия има доста нисък рейтинг в отношението към 100 хил. човека, но пък и те на свой ред имат два пъти повече убити от САЩ.

Украйна започва „мащабна офанзива“ – руското Министерство на отбраната

Украинските сили са атакували руските войски по пет участъка от фронтовата линия в Донбас по време на тяхната  „мащабна офанзива“,  съобщи руското министерство на отбраната в ранните часове на понеделник.  

Според Министерството на отбраната нападението е започнало в неделя сутринта. „Целта на врага беше да пробие нашата защита в това, което те предположиха, че е най-уязвимата част от фронтовата линия“,  се казва в изявление на министерството.

„Врагът не успя да постигне целите си и беше неуспешен“,  посочват от министерството.

Министерството на отбраната съобщи, че Украйна е разположила 23-та и 31-ва механизирана бригада от своите  „стратегически резерви“,  които са подкрепени в боя от други части.

„Украинските въоръжени сили са загубили повече от 250 военнослужещи, 16 танка, 3 машини на пехотата и 21 бронирани машини“,  казаха от Министерството на отбраната.

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

Я сравни криминални убийства на сто хиляди души, това за САЩ с масовите убийства заради достъпа до оръжие? Били приблизително еднакви, ама винаги по добри показатели в САЩ, иначе щеше да оспамиш темата още повече. За

Шуши, когато приказвам, говоря...

И след това доказвам...

Ето ти за Русия, от 1991 до 2021...

Най висок процент е имала 2002-а, а от тогава насам само рязък спад, за да стигне до 4 на 100 000 души...

https://www.statista.com/statistics/1045368/homicide-rate-in-russia/

Сега за САЩ от 1990 до 2021...

Спад до 2014-а последван от рязък скок през последните 3 години, за да стигне до 22 900 случая през 2021-а, което съотносено на 100 000 души (332 млн. население към 2021-а) ще рече 6,9 убийства на 100 000 души...

https://www.statista.com/statistics/191134/reported-murder-and-nonnegligent-manslaughter-cases-in-the-us-since-1990/

Сега схващаш ли, че някой друг те лъже, привидно казвайки истината?

Статия в "Клуб Z" не е факт, Шушумитко...

Това, което аз цитирам е сухия факт...

Умния човек проверява, а не чете буквално и не спори, без да е проверил...

Ами щом смяташ , че  аборта е нужен като раждането, има логика да се спре. Копай си, знаем те. 

Дали е нужен или не, не съм аз който може да каже...

Абсолютно сигурен съм, че никога нито ще раждам, нито ще правя аборт...

Евентуално мога да взема отношение, ако съм пряко замесен, но само като мнение...

Жените имат право да решават, кое от двете предпочитат....

Въпроса бе, че ти изтъкваше причина, че аборта е лош, защото бил опасен за здравето...

После се съгласи, че не е по-опасен от раждането (поредния винтоверт)....

Требе да ти се обяснява като на бавноразвиващ...

преди 2 часа, Митко Вълчев написа:

къде посочих аз, че трябва да е самоцел, както знаех, че рано или късно ще опиташ да внушиш, ТролАнди? 

Самата претенция за това, че материалното благополучие е ЦЕННОСТ вече показва самоцел...

При условие, че и с мои думи, и с научни публикации ти показах, че това не е така...

Последен опит, но се опасявам, че е твърде абстрактен за теб - "Има неща, които не се купуват с пари, за всичко останало има Мастъркард"...

преди 2 часа, Митко Вълчев написа:

Колко да парадирам с благотворителност, шушляк. Ти внушаваш, че за мен материалното е пред духовното. Сравнен с теб, се чувствам като Ганди и майка Тереза едновременно. Никога, не се правя на нещо повече, от това което съм. И е НИКОГА наистина, не като твойто непрекъснато "ненапъване" в тоалетната и в темата.

Ми щом се опитваш да се правиш на врачка и да твърдиш, че "Благотворителността мий, йе мноо по-голяма от благотворителността тий" това е парадиране...

Нямам намерение да падам на това гащническо ниво...

Дали и колко съм давал за благотворителност, касае само мен и евентуалните рецепиенти...

Виж, спокойно мога да заявя, че в един момент от живота си, аз съм бил субект на благотворителност и никога няма да забравя хората, които са ми помогнали...

Тцъ, ти си това, което си - Шушумитко, но в себе си изграждаш образ на Мъжъ, а така за околните е още по-ясно, че си простО Шушумитко, копимаус...

И казах, никога не се напъвам, дори и в тоалетната...

Напъването води до главоболие, а в тоалетната до хемороиди...

За мен здравето е ценност, затова се грижа да го опазвам...

Напъването е вредно за здравето...

Ей, го ако ти не се напъваше да "спориш" за неща, които са ти тотална мъгла, то нямаше да докажеш така явно, че си неграмотен Шушумитко...

Говори, че лъжеш всякога и за всичко, ако мислиш, че лъжата ти ще мине. Имаше шанс след първа забележка да извъртиш, че не си го писал буквално. Ти се запъна, сега не се напъвай. Късно е.               "търсейки изход в дъното на септичната яма в която сами са се вкарали..." за теб изход няма, избрал си да живееш в нея. В твоя случай е. Насила се взема, насила не се дава.

Е, давай да видим кво съм казал след първата "забележка"....

Само идиот може да приеме подобни изрази буквално....

Ти от раждането си в нея, Шуши, природата така е отредила...

Иначе, както е казал по-умен от мен - "Всички сме в л@йната, но някои гледаме звездите"....

А ти си избрал да търсиш звездите на дъното...

Няма какво да ти се вземе, а е невъзможно да ти се даде или да си купиш...

Роден Шушумитко, цел живот Шушумитко...

преди 1 час, glen написа:

Украйна започва „мащабна офанзива“ – руското Министерство на отбраната

Украинските сили са атакували руските войски по пет участъка от фронтовата линия в Донбас по време на тяхната  „мащабна офанзива“,  съобщи руското министерство на отбраната в ранните часове на понеделник.  

Според Министерството на отбраната нападението е започнало в неделя сутринта. „Целта на врага беше да пробие нашата защита в това, което те предположиха, че е най-уязвимата част от фронтовата линия“,  се казва в изявление на министерството.

„Врагът не успя да постигне целите си и беше неуспешен“,  посочват от министерството.

Министерството на отбраната съобщи, че Украйна е разположила 23-та и 31-ва механизирана бригада от своите  „стратегически резерви“,  които са подкрепени в боя от други части.

„Украинските въоръжени сили са загубили повече от 250 военнослужещи, 16 танка, 3 машини на пехотата и 21 бронирани машини“,  казаха от Министерството на отбраната.

Браво, хубави новини, да продължава все така!:yanim::yanim::yanim:

преди 1 час, maxthon написа:

Защо ли се учудвам, че пак даваш стари данни? Има малко по-актуални такива от 2020г. и по-интересно е да се гледат убийствата в абсолютен размер, а не в отношение бройка на 100 хил. човека. Имаш точна бройка убити и приблизителна бройка убийци. Там Сащ води с доста гърди напред. Иначе и Индия има доста нисък рейтинг в отношението към 100 хил. човека, но пък и те на свой ред имат два пъти повече убити от САЩ.

Гнусен трол, аз съм единственият дал източник. В абсолютен размер сравни Раша с Монако, вата негодна и гнусна

преди 5 минути, Митко Вълчев написа:

Гнусен трол, аз съм единственият дал източник.

Нали от толкова гледане кой е гнусен и не видя, че има и по-нови данни? Гледай хубаво. Коефициента на Индия е около 3 на 100хил. понеже са много хора. Но пък имат двойно повече убити от САЩ, а те на свой ред имат двойно повече от Русия.

току-що, Митко Вълчев написа:

Гнусен трол, аз съм единственият дал източник. В абсолютен размер сравни Раша с Монако, вата негодна и гнусна

Дал съм ти истински източник, Шуши...

Не вестникарски публикации....

За периода 1990 2021...

преди 15 минути, andiay написа:

За периода 1990 2021...

И само да се уточни. Не е добра идея (за него) да прочете как стоят нещата точно през 2021.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.