Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 3 минути, andiay написа:

Кое ти е смешно, изключая образа, който виждаш в огледалото?

Казвам кое е за мен...

Без да ме интересува статистиката....

Моите критерии не подлежат на обхващане от статистика...

Да, между САЩ, Европа и Русия, Русия би била вариант само, ако е единствен...

Иначе нито една от трите възможности не ми е в приоритетите....

Как да пишем постове(този не е убийствено дълъг по изключение) без да казваме нищо. Спамер номер едно в темата.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 минути, glen написа:

Ужасяващо  2000+ мъртви украински войници в сражения за една нощ

През изминалата нощ, между 23:00 ч. и 8:00 ч. източно американско време днес, понеделник, 5 юни 2023 г., малко повече от две хиляди (2000) украински войници бяха убити при опит за контраофанзива срещу руските войски.

През нощта загубите на Украйна в Запорожката посока и Южна Донецка област възлизат на близо 17 БТР, 11 БМП, 9 танка и над 900 души персонал. Настъплението на Украйна е само 700 метра при Велкя Новоселика; украинците се опитаха да преминат в настъпление в Авдеевка, но претърпяха значителни загуби и се оттеглиха.

В Угледарски и Победа (Марински тактически район); въоръжените сили на Украйна (AFU) се опитаха да изследват селата около Победа; претърпя загуби в размер на близо 250 души персонал и 8 превозни средства и се оттегли.

В тактическия район Угледариски ВСУ се опитаха да изследват селата Милиске и Павловка, но претърпяха загуби в размер на 13 превозни средства (5 БМП и 8 БМП и БТР) и около 5 танка.

Общо загубите са близо 2000 души персонал и почти 45 унищожени превозни средства от една нощ на нападение.

Битките продължават и днес, тъй като AFU се опитват да направят нова широкомащабна проучвателна атака. Замесени са западни превозни средства.

АКТУАЛИЗАЦИЯ 13:15 EDT --

Напълно УЖАСЯВАЩО, разтърсващо, видео излезе от бойното поле, показващо абсолютно УЖАСИТЕЛНИТЕ наранявания, претърпени от украинските войски. Видеото, заснето от руски войници, след като ракетна система за залпов огън ТОС-1А удари район на украинските войски, показва почти неописуем ужас.

Руснаците оказват първа помощ

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Този видеоклип съдържа ужасяващи , графични кадри с наранявания на бойното поле, които НЕ МОЖЕТЕ ДА ОТМЕНИТЕ, ако ги гледате.

https://htrs-special.s3.us-west-2.amazonaws.com/Horrific+Footage+18%2B%2B%2B+AFU+Are+Torn+Apart+By+Russian+Artillery+-++Finish+Me+Off!++18%2B%2B%2B.mp4

Толкова тъжно, че украинските войници нямат шанс да се предадат или да избягат от собствената си страна

Тъжното е че не украинците, а рашистите нямат шанс да избягат от своята страна :giggle1:

Относно загубите...  в България викаме " пОсмали мангооо" :)  

преди 6 минути, andiay написа:

Кое ти е смешно, изключая образа, който виждаш в огледалото?

Казвам кое е за мен...

Без да ме интересува статистиката....

Моите критерии не подлежат на обхващане от статистика...

Да, между САЩ, Европа и Русия, Русия би била вариант само, ако е единствен...

Иначе нито една от трите възможности не ми е в приоритетите....

Що бе. Даже съм съгласен, особенно с последното ти .

преди 1 час, glen написа:

Освен че загуби 250 войници, Украйна вече не разполага с 16 танка и 21 бойни бронирани машини. Украйна няма непокътната отбранителна индустрия, произвеждаща нови танкове и бронирани машини.

Зеленски тича из Европа като бездомник, който моли за ресто. Но вместо да получи шекели в ръждясалата си чаша, той моли за танкове и превозни средства, които вече не се предлагат широко.

Завземането на Украйна на няколко километра навътре от руската територия е само временно постижение, което не може да се консолидира в продължителна офанзива.

Никоя армия в историята на войната не може да понесе такива загуби и да надделее. Украйна не следва военната доктрина. Тя е принудена от Запада да започне отчаяни самоубийствени мисии, които няма да променят стратегическата картина на място. Вместо това, това е просто повече мелене на месо,това е ненужно клане.

да да.. дообре ... временно колко да е временно .. Единствено пребиваването на рашистките ви войски в Украйна е наистина ВРЕМЕННО . Освен наторилите вече земята де.

преди 5 часа, glen написа:

Украйна започва „мащабна офанзива“ – руското Министерство на отбраната

Украинските сили са атакували руските войски по пет участъка от фронтовата линия в Донбас по време на тяхната  „мащабна офанзива“,  съобщи руското министерство на отбраната в ранните часове на понеделник.  

Според Министерството на отбраната нападението е започнало в неделя сутринта. „Целта на врага беше да пробие нашата защита в това, което те предположиха, че е най-уязвимата част от фронтовата линия“,  се казва в изявление на министерството.

„Врагът не успя да постигне целите си и беше неуспешен“,  посочват от министерството.

Министерството на отбраната съобщи, че Украйна е разположила 23-та и 31-ва механизирана бригада от своите  „стратегически резерви“,  които са подкрепени в боя от други части.

„Украинските въоръжени сили са загубили повече от 250 военнослужещи, 16 танка, 3 машини на пехотата и 21 бронирани машини“,  казаха от Министерството на отбраната.

Както казах... само руското МО може всеки ден да се насира от евентуално "начало" на контраофанзивата.

и те точно това правят :) 

преди 2 часа, BANKATA написа:

https://dzen.ru/a/ZHxDqS3dWjPLOWYx

Тези нали имаха безаналогово ПВО, що опират до пенсионери?

Е аз колко пъти питах макстонката за тези  нови методи за противодействие срещу дронове :) 

Ако се замислим, с пенсионерите е по реално и по евтино, отколото онова предложение на руския депутат от Госдумата за обучение на ята орли ...

:giggle1:

току-що, Митко Вълчев написа:

"С което доказваш, че и най-елементарните неща ти се губят...

Четеш така, както чете дете в трети клас....

Там някъде е останало развитието ти"

спокойно мога да го напиша за тебе и да има същата доказателствена стойност. 

Ти спокойно си пишеш куп глупости, една по-малко или една повече, кой ти гледа...

Вече дори не е нужно аз да доказвам що за невежа си, отлично се справяш и сам...

преди 5 минути, Митко Вълчев написа:

"Това, което твоята "глава" "подразбира"  не е това, което нормалния човек подразбира....

Да я бе напълнил с нещо, та поне да имаш некви претенции за подразбиране..."

още от същото от професионален трол. 

Ми за "човек" като теб, доказано функционално неграмотен, всичко си е напълно вярно...

Тролско е да казваш, че някой лъже, но да не можеш да покажеш нито една негова лъжа....

Тролско е да копираш от статии и да наричаш това факт...

Тролско е да вкарваш морални категории в тази тема, а да обвиняваш други, че не говорят по темата...

Все неща, които са в твоя репертоар...

преди 12 минути, Митко Вълчев написа:

"Давал / не давал, много / малко са все неща, които не засягат никой....

Благотворителността и материализма хич не се изключват взаимно, най-известните благотворители са и най-известните и безскрупулни"

точно, то си е логическа връзка, отдавна известна в благотворителността, "безскрупулен равно на известен благотворител".

Винаги съм се чудел къде са ви сделали такива?

Отдавна ти казах, че и понятието благотворителност ти се губи....

Да, повечето от хората, които са най-щедри благотворители, едновременно с това са и безскрупулни материалисти....

Хайде да не се връщаме по-назад от век...

Всички главатари на американската "мафия" са били и едни от най-щедрите дарители....

Всички американски мулти милиардери - също...

Мога да ти изреждам безкрайно много имена, които са и щедри дарители и безскрупулни материалисти...

Е, за теб не се чудя, къде си "сделан"...

Има много подходящ израз - "В час по трудово обучение"....

преди 21 минути, Митко Вълчев написа:

Имат близки показатели? Давай останалите, СПИН, разводи, изоставени деца, БВП на най богат един процент? Може и да вкараш твои по желание. 

За разводите ти давах бре Шуши....

Там САЩ е с един "косъм" по-добре от Русия, разлика САта е 0,2 пункта...

Изоставените деца в САЩ са повече, както и повече са престъпленията срещу деца...

По принцип в почти всички престъпления срещу личността, САЩ са с по-лоши показатели...

За БВП спор няма, къде е по-висок...

Но... не забравяй, че "ножицата" е следствие на поне век, а в последните години в САЩ дялът  на т.н. "средна класа" все повече се свива, съответно "ножицата" все повече се разтваря...

Но... чисто иконокически САЩ е много пред Русия, макар че тези дни едвам се договориха републиканци и демократи за вдигане тавана на дълга, защото имаше опасност да спрат плащанията....

Сделката бе орязване на плащания в социалната сфера....

Не е толкова просто, колкото ти смяташ...

За СПИН никога не съм се интересувал, просто тази тема никога не ме е вълнувала...

От това, което четох % -но Русия има повече болни от СПИН от САЩ, в абсолютен брой САЩ има повече болни...

В Русия най-разпространен е сред хероинозависимите, а в САЩ сред хомосексуалните мъже....

Тъпо е да ползваш СПИН като критерий...

Както и която и да е друга болест...

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

Тоест, да уточним, винаги досега в САЩ/ЕС е било по добре, сега последните година две преди войната, беше скъсила дистанцията? А как ще се променят статистиката, след успешната СВО на Путин?

Тцъ, в САЩ и ЕС е било по-добре и е по-добре от Русия, поне за мен...

По твоите статистически критерии, Русия бързо наваксва не през последните 2-3 години, а от 20 години насам...

И в почти всички вече е сходна със САЩ, изключая СПЖ и икономическите...

Войната ще се отрази на всички национални статистики, не само на Руската...

Аз знам, че не съм врачка и не мога да гадая как и с колко...

Всеки, който в момента прави "прогнози" спекулира...

Прекалено много неизвестни има, за да се направи приемлива прогноза....

Като излязат ще разберем...

"Дори само едната от тях да е единствена възможност,пак знам как да направя правилният за мен избор...

Защото дори и тогава имам избор..."

според споделеното от теб, всичко друго но не и в правилните  избори ти е силата. От къде такова самочувствие, може да е професионален прийом при теб.

И ка па обърканата ти глава реши, че може да прецени кой е правилният за мен избор?

Аз мога да предположа с голяма вероятност за точност, спрямо всичките ти писаници, че по-голямата част от САЩ и ЕС  не би трябвало да са ти избор...

Самочувствието идва от знанията ми, образованието ми и практическото им прилагане в основната ми работа и в допълнителните ми ангажименти....

Оценявали са ги някога и сега постоянно ги оценяват....

Пита се твоето от къде идва, при условие, че си функционално неграмотен, невеж по почти всеки въпрос и най-вече не си в състояние да промениш това...

И компенсираш с арогантна наглост...

Ма то само с нея не става, Шуши, както се казваше в една реклама - "Требе и акъл! -Аааа.."

преди 3 часа, glen написа:

От действията на Зеленски може да се разбере, че той губи. Хората, които печелят война, не обикалят света и молят за нови оръжия и пари.

Победителите обикновено показват ниво на увереност и спокойствие, което напълно липсва. Виждате обаче руснаците да показват това поведение.

Руснаците имат прекалено голямо его за да тръгнат да търсят оръжие.

То всички те разбират какъв си. Можеш да си сигурен.

Знаеш ли кои говорят от името на всички?

Тоя е гений. В спаменето, но си е гений. Или поне обучен.

В сравнение с теб - да, мога да мина за гений....

Но това не ме ласкае, то и котката ми ще мине за гений пред теб....

преди 1 час, miro20 написа:

Че аз некогиш да съм твърдял друго?

Как да пишем постове(този не е убийствено дълъг по изключение) без да казваме нищо. Спамер номер едно в темата.

Как да четем, без да разбираме, какво сме прочели...

Напрао си "академик" в тази категория, Шушумитко...

Гледайте американофилите какви нелепи обяснения дават и се измъкват като мокра връв от неудобни въпроси, в случая - за недоставените в срок от САЩ самолети и защо не идвали у нас..............

Цитат
Сега това ли е опорката - не идват платени самолети заради -фили?

Това вероятно за умишлено повредени мигове е нелепо и без коментар.

преди 6 часа, andiay написа:
преди 7 часа, miro20 написа:

Ами нещо питаше защо се усмихвам и да си гледам  огледало .... :getout:

Очевидно не си разбрал защо ти обърнах внимание ... Но и няма значение :) 

преди 6 часа, BANKATA написа:

Руснаците имат прекалено голямо его за да тръгнат да търсят оръжие.

Амииии.. всъщност май я позакъсали  :)  

преди 8 часа, andiay написа:

Ти спокойно си пишеш куп глупости, една по-малко или една повече, кой ти гледа...

Вече дори не е нужно аз да доказвам що за невежа си, отлично се справяш и сам...

Ми за "човек" като теб, доказано функционално неграмотен, всичко си е напълно вярно...

Тролско е да казваш, че някой лъже, но да не можеш да покажеш нито една негова лъжа....

Тролско е да копираш от статии и да наричаш това факт...

Тролско е да вкарваш морални категории в тази тема, а да обвиняваш други, че не говорят по темата...

Все неща, които са в твоя репертоар...

Отдавна ти казах, че и понятието благотворителност ти се губи....

Да, повечето от хората, които са най-щедри благотворители, едновременно с това са и безскрупулни материалисти....

Хайде да не се връщаме по-назад от век...

Всички главатари на американската "мафия" са били и едни от най-щедрите дарители....

Всички американски мулти милиардери - също...

Мога да ти изреждам безкрайно много имена, които са и щедри дарители и безскрупулни материалисти...

Е, за теб не се чудя, къде си "сделан"...

Има много подходящ израз - "В час по трудово обучение"....

За разводите ти давах бре Шуши....

Там САЩ е с един "косъм" по-добре от Русия, разлика САта е 0,2 пункта...

Изоставените деца в САЩ са повече, както и повече са престъпленията срещу деца...

По принцип в почти всички престъпления срещу личността, САЩ са с по-лоши показатели...

За БВП спор няма, къде е по-висок...

Но... не забравяй, че "ножицата" е следствие на поне век, а в последните години в САЩ дялът  на т.н. "средна класа" все повече се свива, съответно "ножицата" все повече се разтваря...

Но... чисто иконокически САЩ е много пред Русия, макар че тези дни едвам се договориха републиканци и демократи за вдигане тавана на дълга, защото имаше опасност да спрат плащанията....

Сделката бе орязване на плащания в социалната сфера....

Не е толкова просто, колкото ти смяташ...

За СПИН никога не съм се интересувал, просто тази тема никога не ме е вълнувала...

От това, което четох % -но Русия има повече болни от СПИН от САЩ, в абсолютен брой САЩ има повече болни...

В Русия най-разпространен е сред хероинозависимите, а в САЩ сред хомосексуалните мъже....

Тъпо е да ползваш СПИН като критерий...

Както и която и да е друга болест...

Тцъ, в САЩ и ЕС е било по-добре и е по-добре от Русия, поне за мен...

По твоите статистически критерии, Русия бързо наваксва не през последните 2-3 години, а от 20 години насам...

И в почти всички вече е сходна със САЩ, изключая СПЖ и икономическите...

Войната ще се отрази на всички национални статистики, не само на Руската...

Аз знам, че не съм врачка и не мога да гадая как и с колко...

Всеки, който в момента прави "прогнози" спекулира...

Прекалено много неизвестни има, за да се направи приемлива прогноза....

Като излязат ще разберем...

И ка па обърканата ти глава реши, че може да прецени кой е правилният за мен избор?

Аз мога да предположа с голяма вероятност за точност, спрямо всичките ти писаници, че по-голямата част от САЩ и ЕС  не би трябвало да са ти избор...

Самочувствието идва от знанията ми, образованието ми и практическото им прилагане в основната ми работа и в допълнителните ми ангажименти....

Оценявали са ги някога и сега постоянно ги оценяват....

Пита се твоето от къде идва, при условие, че си функционално неграмотен, невеж по почти всеки въпрос и най-вече не си в състояние да промениш това...

И компенсираш с арогантна наглост...

Ма то само с нея не става, Шуши, както се казваше в една реклама - "Требе и акъл! -Аааа.."

Дълъг чаршаф тролАнди, не се Напъвай. Отдавна си спечелил златен ватник , не подкрепящи никого.            " Ма то само с нея не става, Шуши, както се казваше в една реклама - "Требе и акъл! -Аааа.." " на тия години, не мисля, че имаш шанс. Иначе, да опитваш да слагаш знак за равенство между благотворител и безскрупулен, само за да надделееш в спора и да докажеш малоумните си тези, чудесно те охарактеризира като личност. Както и сравнението, между сталиновите репресии и Маккартизма.

преди 8 часа, andiay написа:

Знаеш ли кои говорят от името на всички?

В сравнение с теб - да, мога да мина за гений....

Но това не ме ласкае, то и котката ми ще мине за гений пред теб....

Как да четем, без да разбираме, какво сме прочели...

Напрао си "академик" в тази категория, Шушумитко...

"В сравнение с теб - да, мога да мина за гений....

Но това не ме ласкае, то и котката ми ще мине за гений пред теб...." тъй де, но само на спаменето. ТролАнди 

преди 10 часа, kosyo написа:

Ясно  кофти ти е.. Добре де ще свикнеш

В Украйна още от Майдана на всички там им е кофти - и така вече 9 години военни операции.   Не съм при тях.   Доста украинскси руснаци са при нас по Черноморието ни. 

преди 1 час, miro20 написа:

Поредното бедствие  причинено от рашистите.

Нали? И поредния опит да се представи някой като терорист. Сега по масовите медии ще има масово този наратив. Една лъжа изречена 1001 пъти......

преди 43 минути, attj написа:

В Украйна още от Майдана на всички там им е кофти - и така вече 9 години военни операции.   Не съм при тях.   Доста украинскси руснаци са при нас по Черноморието ни. 

Прати им поне една "Стюардеса" на хората, нали са ти като братя, Обичаш ги а не те е еня за тях в труден момент. А съм убеден че едно време си им помагал.

преди 2 минути, maxthon написа:

Нали? И поредния опит да се представи някой като терорист. Сега по масовите медии ще има масово този наратив. Една лъжа изречена 1001 пъти......

Значи щом си на барикадата значи няма начин да не са те.. к

Сега ще извадиш и железните аргументи.

преди 48 минути, attj написа:

Сега е момента да ги пратим са събират с кофи водата от гръмнатият язовир.

преди 2 часа, miro20 написа:

Амииии.. всъщност май я позакъсали  :)  

Значи оная опорка, дето и малкото останало оръжие го пилеят за стрелба по цивилни, вместо за борба с великата украинска армия... май все пак си е била за коша, а?

Казвах ти аз че опорката не струва, ама ти отново, и отново, и отново, и отново държеше да ставаш за смях :angry:

преди 36 минути, maxthon написа:

Те са си били винаги.

Кажи харесва ли ти да подкрепяш терористи ? Доставя ли ти вътрешен оргазъм да подкрепяш такива хора ?

Днес кой знае колко цивилни са се издавили, а ти !? Получаваш душевен оргазъм :clap:

Много е жалко, че установеното от САЩ украинско правителство очевидно вярва, че опитът да се убият хора, които говорят руски, защото говорят руски, е начинание, за което си струва да умреш.

Опитът за „контранастъпление“ на режима в Киев се провали – Министерството на отбраната на Русия:
https://odysee.com/@RT:fd/ukrainian-counteroffensive-failed:5

Руските Ка-52 заличават офанзивата на режима в Киев (евентуално е унищожен танк Leopard 2A4):
https://odysee.com/@Overthrown:6/IMG_0436_MP4:9

Руските въздушнодесантни войски стрелят с ПТРК "Корнет" по вражеска позиция в гора:
https://rutube.ru/video/2f39ce19297ddf0688a01c1159c59ec8/

Руска система ТОС-1А в действие край Красни Лиман:
https://rutube.ru/video/a2df672ed35976a0ab8c9595b31bebc9/

Ботуши в стил водолаз на ВМС на САЩ бяха открити близо до място за саботаж на тръбопровод „Северен поток“ (разкрити са още доказателства за пряко участие на САЩ в атаките):
https://odysee.com/@RT:fd/boot-nord:4

преди 22 минути, BANKATA написа:

Кажи харесва ли ти да подкрепяш терористи ? 

Понякога се чудя на себе си -защо подкрепям САЩ, когато преследват интересите си дори и с брутални методи.    Всичко е относително.     В Донбас терористи са бандеровците вече 9 години.  Получават сега контратероризъм и ореваха света да просят още пари и оръжия.  Ще е така - докато има кои да им дават.   Скоро НАТО ще изгуби желанието си да го прави.  Не си струва заради някакви самозабравили се украински националисти.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.