Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 23 минути, maxthon написа:

Запиши го на видео, че в Св. Наум няма да ти повярват.

По география си го учил предполгам? Укропитеците там учат как са люлката на цялата европейска цивилизация. Явно си учил по тяхната програма. Какво означава за една река долно и горно течение?  Ще си отговориш и на въпроса какво означава да е спусната вода нагоре по течението и. Та от другия край на водохранилищего има още една стена и централа (показа я), от която от вчера се изпускат количества вода. Идеята е повече наводнение надолу по течението и може би все пак Аец да не остане без охлаждане. Уж имало и алтернативни източници на вода за него.

Сори че съм малко досаден но реших да ти проверя едно твърдение и познай какво открих:

https://hydroweb.theia-land.fr/?lang=en&basin=DNIEPR

Ще бъдеш ли така добър да покажеш кое доказва че са задържали водата от горния басейн? Ако обичаш... не знам защо мисля че пак няма да ми говориш. Не че е загуба ама другите не слаба ракия.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 час, maxthon написа:

Достатъчно добре съм обяснил. Не можеш да питаш пак.

Яко се нахендри с това и ще ти го напомням от време на време.

ПП: Един интересен документ с дата 30 май

photo-2023-06-06-10-53-33.jpg

преди 8 часа, glen написа:

Много е жалко, че установеното от САЩ украинско правителство очевидно вярва, че опитът да се убият хора, които говорят руски, защото говорят руски, е начинание, за което си струва да умреш.

Опитът за „контранастъпление“ на режима в Киев се провали – Министерството на отбраната на Русия:
https://odysee.com/@RT:fd/ukrainian-counteroffensive-failed:5

Руските Ка-52 заличават офанзивата на режима в Киев (евентуално е унищожен танк Leopard 2A4):
https://odysee.com/@Overthrown:6/IMG_0436_MP4:9

Руските въздушнодесантни войски стрелят с ПТРК "Корнет" по вражеска позиция в гора:
https://rutube.ru/video/2f39ce19297ddf0688a01c1159c59ec8/

Руска система ТОС-1А в действие край Красни Лиман:
https://rutube.ru/video/a2df672ed35976a0ab8c9595b31bebc9/

Ботуши в стил водолаз на ВМС на САЩ бяха открити близо до място за саботаж на тръбопровод „Северен поток“ (разкрити са още доказателства за пряко участие на САЩ в атаките):
https://odysee.com/@RT:fd/boot-nord:4

Толкова много ли  мразиш  настоящия си живот? Искаш да замениш  чистенето на парфюмираните английски тоалетни с бърсането на задниците на ватенките в руските кенефи. Ми бегай, чакат те:_2023-06-06_09-34-47.png.3ba8f5e97797d6e49891c6bed9e7486d.png

Губим я тази война момчета. Щом и на Леопардите посегнаха вече.. Акциите на едни "зелени" американци яко се вдигнали  след това видео.

преди 49 минути, BANKATA написа:

Яко се нахендри с това и ще ти го напомням от време на време.

ПП: Един интересен документ с дата 30 май

photo-2023-06-06-10-53-33.jpg

Да, подготвиха се за терракта.

И аз го споменах , даже се сетих за едни подобни предварителни действия в случая с малайзийския Боинг.

https://www.kaldata.com/forums/topic/264077-русия-и-путин-обсъждане/page/171/#comment-5594403

преди 2 часа, crazy katon написа:

И когато "Вагнер" се върне с двойно по-голяма численост, и когато "Ахмат" вземе Маринка и когато най-после руската армия се включи в тази операция, е тогава, тогаваааа ...

и тогава ....  се събуждаш и си переш чаршафа от полюциите :) :) :)

преди 39 минути, NEY написа:

9 години мъки.

Ко стана че пак смени ника ?  :) 

преди 5 часа, BANKATA написа:

Знам че пак ще си намерите някакво оправдание за това престъпление, но.... да го д***е.

Всички рашистки тролове се хвърлиха на амбразурата :) 

Дори и у нас "полезните идиоти' и те също разбира се.

преди 4 часа, maxthon написа:

Сутринта е едно, после вече е друго. А може и сутринта леко да е послъгал. Както добре виждаме явно го е направил. Вода е спусната и нагоре по течението с цел тук да има максимално голямо наводнение. Каква ще е целта на това ще разберем съвсем скоро.

Гърчовеееееее... А просто човека не бе съгласувал изказванията си с рапистките методички и опорки . След час два се е "поправил"

:)

В съседната тема и аз показах същото

А иначе .... да припомним какво говореха самите рашисти :

Взривът на Каховската ВЕЦ ще засегне България, Турция и Румъния

Става дума за повече от 80 хиляди хектара, защитена от закона природна територия - тя е част от Националния природен парк "Нижнеднепровски". "Стотици островчета, райони с уникални заливни гори, водни ливади и степни зони ще изчезнат. Сега е сезонът на чифтосването, периодът на гнезденето и хвърлянето на хайвера ... Стотици видове живи организми ще умрат, от които 71 вида животни и 32 вида растения са включени в Световния червен списък, Червената книга на Украйна и други". Отделно ще трябва да се оцени мащабът и последствията от замърсяването на Черно море, въздействието върху организмите и здравето на хората. Предполага се, че ще има ужасяващи последици да застигнат България, Турция и Румъния.

Само орките се радват. Те и без това не се приемат за европейци. Но този път изтеглиха късата клечка.

преди 13 часа, miro20 написа:

Ами нещо питаше защо се усмихвам и да си гледам  огледало .... :getout:

Очевидно не си разбрал защо ти обърнах внимание ... Но и няма значение :) 

Тцъ, питах те огледалото гледаш та се хилиш...

Не виждам смешка в поста си, та затова попитах кое ти е смешно...

Е, освен огледалото може и да си от тези, на които всичко им е смешно, възможно е...

Да се чувствам поласкан, че си ми обърнал внимание ли?

Въх, уби ма...

преди 11 часа, Митко Вълчев написа:

Дълъг чаршаф тролАнди, не се Напъвай. Отдавна си спечелил златен ватник , не подкрепящи никого. 

Е, казах ти неведнъж, по-добре е екземпляри като теб да ме имат за "ватник", отколкото аз да се асоциирам с тях...

И да, не подкрепям никого...

А ти освен да тролиш, било  поради глупост или нещо друго, друго не си в състояние да правиш...

Опорки, фейковв, статии, които дори не си прочел, а пък като ги прочетеш, не разбираш какво си прочел...

Всичко това гарнирано със селяндурски обиди и безкрайна арогантност...

Типичния комплексиран нагъл посредственик, напълно невеж и функционално неграмотен...

Още чакам да посочиш за какво аз съм излъгал...

Както се вижда, аз постоянно доказвам, че ти лъжеш...

" Ма то само с нея не става, Шуши, както се казваше в една реклама - "Требе и акъл! -Аааа.." "

на тия години, не мисля, че имаш шанс.

Това има смисъл само за такива като теб...

При вас развитието на "акъла" е спряло още в началното училище, а последствие даже има и деградация...

Природа, нимой я пребориш...

Иначе, да опитваш да слагаш знак за равенство между благотворител и безскрупулен, само за да надделееш в спора и да докажеш малоумните си тези, чудесно те охарактеризира като личност.

Това, което четеш и това, което смяташ, че си прочел, нямат нищо общо помежду си...

Дай да видим къде съм "сложил знак за равенство, между благотворител и безскрупулен"...

Цитирай ме, ако обичаш...

Направил ли съм това, то повече няма да пиша в тази тема и в подписа си ще сложа "Аз съм тотален идиот"...

Ако обаче се окаже, че никъде не съм "слагал знак за равенство между благотворител и безскрупулен", то ти ще напишеш същото в подписа си, но без условието за писане в темата, все пак не бих желал да лишавам публиката от толкова упорит неграмотник...

Нъл си "МъжЪ", стиска ли ти да се пробваш с точни цитати?

Тотално и безвъзвратно функционално неграмотен комплексар....

Както и сравнението, между сталиновите репресии и Маккартизма.

Туй пък съвсем нема шанс да го разбере празното пространство между ушните ти миди...

Все едно да обясняваш на някой, който знае само да събира и изважда, що е то корен квадратен....

Шушумитко...

"В сравнение с теб - да, мога да мина за гений....

Но това не ме ласкае, то и котката ми ще мине за гений пред теб...."

тъй де, но само на спаменето. ТролАнди 

А, по спам и фейкове малко хора моат ти се опрат, Шуши....

То за друго не те и бива, копимаус, освен да ти се подиграва човек, за друго не ставаш...

Това е съдбата на невежите и функционално неграмотни екземпляри...

преди 11 минути, БаалБек написа:

Взривът на Каховската ВЕЦ ще засегне България, Турция и Румъния

Става дума за повече от 80 хиляди хектара, защитена от закона природна територия - тя е част от Националния природен парк "Нижнеднепровски". "Стотици островчета, райони с уникални заливни гори, водни ливади и степни зони ще изчезнат. Сега е сезонът на чифтосването, периодът на гнезденето и хвърлянето на хайвера ... Стотици видове живи организми ще умрат, от които 71 вида животни и 32 вида растения са включени в Световния червен списък, Червената книга на Украйна и други". Отделно ще трябва да се оцени мащабът и последствията от замърсяването на Черно море, въздействието върху организмите и здравето на хората. Предполага се, че ще има ужасяващи последици да застигнат България, Турция и Румъния.

Само орките се радват. Те и без това не се приемат за европейци. Но този път изтеглиха късата клечка.

Странно е да го наричаме екологична катастрофа, когато повечето истински еколози виждат язовирите като по своята същност антиприродни конструкции, така че унищожаването им, освен разпръскването на замърсители в природата, е възстановително в екологичен смисъл

преди 2 часа, kosyo написа:

Ще бъдеш ли така добър да покажеш кое доказва че са задържали водата от горния басейн?

Нищо не мога да кажа. Навсякъде данните в линка с стари от преди няколко дена.

преди 14 минути, glen написа:

Странно е да го наричаме екологична катастрофа, когато повечето истински еколози виждат язовирите като по своята същност антиприродни конструкции, така че унищожаването им, освен разпръскването на замърсители в природата, е възстановително в екологичен смисъл

Това рашистите наистина сте тотални квадратни гьонсурати :hit:

Сигурно за вас рашистите сриването на градовете със земята е вид... екологично възстановяване в занулен първичен вид , близък до Големия Взрив ? и борба срещу урбанизацията ???

преди 14 минути, andiay написа:
преди 14 часа, miro20 написа:

Ами нещо питаше защо се усмихвам и да си гледам  огледало .... :getout:

Очевидно не си разбрал защо ти обърнах внимание ... Но и няма значение :) 

Тцъ, питах те огледалото гледаш та се хилиш...

Не виждам смешка в поста си, та затова попитах кое ти е смешно...

Е, освен огледалото може и да си от тези, на които всичко им е смешно, възможно е...

Да се чувствам поласкан, че си ми обърнал внимание ли?

Въх, уби ма...

много букви , мисъл ноль. :getout:

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

току-що, glen написа:

Е, това вече е прекалено...

То на този принцип и градовете и селата са антиприродни конструкции...

Животновъдството и земеделието също...

Далекопроводите също...

Предприятията също и т.н....

И кво, да станем "ловци и събирачи на плодове" ли?

Крайните залитания в нито една област не води до нищо добро...

Екологията е баланс...

Природата е по своему жив организъм и като такъв и за нея напълно важи принципа за приспособяването...

А да не забравяме, че ако не е в състояние да се приспособи, то тя е най-силния, а най-силния винаги побеждава...

току-що, miro20 написа:

много букви , мисъл ноль. :getout:

Пак ли гледаш огледалото?

преди 12 минути, maxthon написа:

Добре де а ти твойте данни от къде ги имаш, да ти задам така въпроса? Ще ти напомня това след 1 месец да не забравиш случайно.

преди 17 минути, glen написа:

Достигаш нови върхове.

преди 17 минути, maxthon написа:

Момко, разрушен язовир (особенно с такива размери) от преливане НЕМА и не може да има.

току-що, parmobil написа:

Достигаш нови върхове.

По принцип има логика в това за язовирите, но по нея посочих до къде се стига...

https://www.nbcnews.com/news/world/live-blog/khakovka-dam-live-updates-ukraine-russia-blew-up-kherson-rcna87855#rcrd13603

Няма да се плашите дедо щял да декласифицира малко данни. Не напразно онези самолети  и дронове обикалят денонощно наоколо и слухтят за безаналогова комуникация.  Започвам да си водя записки за най-висок отскок още от сега че после ще бъда много ... критичен:) До тук има ясно изразен победител-ще има специална награда, така че пробвайте да го биете по-бързо.

преди 1 минута, andiay написа:

По принцип има логика в това за язовирите, но по нея посочих до къде се стига...

То за язовирите трябват и природни дадености, релеф и т.н. Холандия, пардон, Нидерландия къде да си прави язовири?

Нищо лично към опонентите в темата, но glen се престарава.

И най-после положителна новина от РуZия . Най-после един истински празник НЯМА да бъде отменен :

https://m.gazeta.ru/social/news/2023/06/06/20608532.shtml

Само се надявам да не извадят от специалната партида, дето те отнася в един по-добър свят.

Да благодарим на РЕБ-а(+21):

току-що, parmobil написа:

То за язовирите трябват и природни дадености, релеф и т.н. Холандия, пардон, Нидерландия къде да си прави язовири?

Нищо лично към опонентите в темата, но glen се престарава.

Тцъ, логиката е друга...

Мога нагледно със снимки да ти покажа, какво се случва с речните корита около един от големите български язовири след сушаво лято, когато отбиват водите към него...

Но от друга страна, благодарение на този язовир един от големите български градове е забравил що е това воден режим...

Винаги едно е за сметка на друго...

Затова трябва да се търси баланса...

преди 2 минути, andiay написа:

Тцъ, логиката е друга...

Мога нагледно със снимки да ти покажа, какво се случва с речните корита около един от големите български язовири след сушаво лято, когато отбиват водите към него...

Но от друга страна, благодарение на този язовир един от големите български градове е забравил що е това воден режим...

Винаги едно е за сметка на друго...

Затова трябва да се търси баланса...

Приемам, но как да се направи прост язовир без релеф? Как да се спуска естествено тази вода? Реторично е, не те питам? За другото са нужни каскади, помпи и всякакви съоръжения.

преди 19 минути, kosyo написа:

Най-после един истински празник НЯМА да бъде отменен :

Те преди празника няколко бройки /мисля 16/ опънаха крачолите  , а на празника  кой знае какъв ще е максимума.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.