Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, attj написа:

Половината ми роднини са някъде и вече това не им е най-важно. И аз не съм длъжен все  да си стоя във Варна или в Бургас.  Тук при нас  сега е пълно с украински руснаци.

Добре де ама Шебекино и то ли не е важно? Няма ли да ги вземеш при тебе да им помогнеш малко ако нямаш друга  възможност?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Населението на Украйна през януари 2022 г.  е 44 милиона. Смалило се е наполовина. Мачът приключи за Украйна.

Никой не остана да управлява страната и нейната икономика, освен жените и старците. Изгасени светлини. Мъртво е.

току-що, glen написа:

Населението на Украйна през януари 2022 г.  е 44 милиона. Смалило се е наполовина. Мачът приключи за Украйна.

Никой не остана да управлява страната и нейната икономика, освен жените и старците. Изгасени светлини. Мъртво е.

Като тези ли  (+21):

Касапницата на украинската армия е ужасяваща.

Какво, по дяволите, се опитва да постигне НАТО, известен още като: САЩ? Украйна вече не е жизнеспособна национална държава.

преди 6 минути, glen написа:

5,5 милиона украински руснаци са в Русия и може да не се върнат.   А Косьо се притеснява за  Шебекино.

Зеленски е жалък просяк клоун, който се разхожда из Европа и иска и заплашва това и онова,няма начин Украйна и НАТО да успеят да изместят непрекъснато растящата военна сила в Урал.

Украйна-НАТО стават все по-жалъки с всеки изминал ден.

преди 12 минути, attj написа:

5,5 милиона украински руснаци са в Русия и може да не се върнат.   А Косьо се притеснява за  Шебекино.

Ясно това село с 4-5 хиляди човека кучета го яли... Що ли не се учудвам . Значи е готово за присъединяване към някой който му пука за него.

Китайците казват, че САЩ са предизвикали и финансирали целенасочено  украинската криза.    В НАТО  после са разбрали.

преди 1 минута, kosyo написа:

Ясно това село с 4-5 хиляди човека кучета го яли... Що ли не се учудвам . Значи е готово за присъединяване към някой който му пука за него.

Някой нещо пита ли те?   

„Европейците, от друга страна, дори не могат да решат какъв тип танк от следващо поколение да построят след 2030 г.“

Забравете танковете; европейците дори не могат да решат какво е жена.

преди 2 минути, attj написа:

Китайците казват, че САЩ са предизвикали и финансирали целенасочено  украинската криза.    В НАТО  после са разбрали.

Някой нещо пита ли те?   

Всичко по ПЛАНА ли е?

… сега виждаме дългоочакваната така наречена контраофанзива на Укронази и изглежда, че последната офанзива на Укронази-НАТО вече е приключила.

https://www.actualno.com/europe/prigojin-trybi-za-novo-rusko-porajenie-pri-bahmut-ruski-strah-kakvo-stava-v-zaporojieto-video-news_1985132.html аз така и не разбрах, Бахмут взехте ли? След колко години/месеци/дни автоматично става ваш и казвате "къща"?  И разни птички хвъркат в небето, любувайте им се.   https://www.actualno.com/europe/gensirski-pokaza-ukrainskata-armija-ot-dronove-nad-bahmut-video-news_1985249.html

преди 7 часа, Митко Вълчев написа:

.Не, никой не се интересува от Русия.Тя заема последните места в интересите на нормалните хора.
Защо - защото тази страна с нищо не се представя пред света.

кажи някоя страна  от която се интересува някой

току-що, Митко Вълчев написа:

"Само идиот може да приеме подобни изрази буквално...." само идиот може да внушава, че има такъв организъм и след като види, че тотално се е осрал, да даде задна .        

"И казах, никога не се напъвам, дори и в тоалетната...

Напъването води до главоболие, а в тоалетната до хемороиди..." И след като обясни, че само идиот може да го приеме буквално, буквално доказваш че си такъв, опитвайки се да обясниш, че не, не се напъваш.

С което доказваш, че и най-елементарните неща ти се губят...

Четеш така, както чете дете в трети клас....

Там някъде е останало развитието ти....

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

наче, както е казал по-умен от мен - "Всички сме в л@йната, но някои гледаме звездите"...." нямаше нужда да уточняваш, че го е казал по умен от тебе, то се подразбира.   

Това, което твоята "глава" "подразбира"  не е това, което нормалния човек подразбира....

Да я бе напълнил с нещо, та поне да имаш некви претенции за подразбиране...

преди 6 минути, Митко Вълчев написа:

"Има неща, които не се купуват с пари, за всичко останало има Мастъркард"..." няма да е последен, знаем ви троловете. Гнусното ТролАнди , сега ще внушаваш, че съм намекнал дори, че материалното благополучие е самоцел.

Нищо не внушавам, обясних ти го - щом приемаш материалното благополучие за ЦЕННОСТ, то това автоматично го поставя в категорията САМОЦЕЛ, защото никога не е било и не може да бъде ЦЕННОСТ...

Не че има шанс някога да го схванеш...

преди 11 минути, Митко Вълчев написа:

" Дали и колко съм давал за благотворителност, касае само мен и евентуалните рецепиенти..." . Съгласен съм, няма начин някой път и ти да не си давал нещо, но не си се напъвал особено. Е аз съм давал, никога не съм вземал насрещен документ или парадирал. Споменал съм го в контекста на внушението ти, какъв безскрупулен материалист съм, твърдейки как материалното благополучие е ценност за едно общество. Ами да, ценност е, а аз не съм безскрупулен материалист.   

Казах ти отдавна бре, не ставаш за врачка...

Давал / не давал, много / малко са все неща, които не засягат никой....

Благотворителността и материализма хич не се изключват взаимно, най-известните благотворители са и най-известните и безскрупулни материалисти....

Затова и са известни благотворители...

Не, материалното благополучие не е ЦЕННОСТ, научно доказан факт, а е СРЕДСТВО подпомагащо постигане и защитаване на ЦЕННОСТИТЕ...

Нямам идея дали си безскрупулен материалист, но знам, че не разбираш смисъла на думите...

преди 20 минути, Митко Вълчев написа:

"Дали е нужен или не, не съм аз който може да каже...Абсолютно сигурен съм, че никога нито ще раждам, нито ще правя аборт..." е има си хас, да ти стигне мозъка да прецениш дали аборта, който не е по медицински причини и е можело да бъде предотвратен е нужен или не. Та ти си просто трол, обективната преценка не е по силите ти, когато не подкрепя тезата ти. 

Имах си аз да разбереш, какво си прочел...

Има десетки причини, извън чисто медицинските, които могат да наклонят везните в полза на аборта за една жена...

Но... невежа като теб, останал в мисленето си десетилетия назад, няма как да схване това....

И кой тръгнал да говори за обективна преценка, при условие, че приема статии за факт, просто защото тезата на статиите му допада....

Шушумитко....

преди 27 минути, Митко Вълчев написа:

Единственото, което подкрепя твоите твърдения, наистина категорично и е различно от тролене, са данните които си дал за предумишлените убийства в САЩ и Русия последните години с тези "резки" намаления в Русия и увеличения в САЩ. Това(стига да е вярно) прави Русия по добро място за живот по ТОЗИ показател. Фактите са факти.

За абортите също ти цитирах официалните източници, и за Русия, и за САЩ, и за Швеция...

Стига да е вярно?

Ти погледна ли поне линковете?

Абонамента за сайта е 49$ на месец, така ще имаш пълен достъп до базата им данни...

Значи по вече по два показателя, Русия е по-добро място за живот от САЩ, според теб?

Да ги докараме и до повече, желаеш ли?

Баси, накрая от тез статистики ша ти са прииска да бегаш в Раша, а?

Е, за мен и двете места не представляват интерес, но ако требе да избирам между тях, знам как да направя правилния за мен избор...

Дори само едната от тях да е единствена възможност,пак знам как да направя правилният за мен избор...

Защото дори и тогава имам избор...

Шушумитко...

преди 40 минути, Митко Вълчев написа:

И предумишлените убийства и абортите са от показателите добро или лошо е едно общество, никой факт сам по себе си не определя крайния резултат, а съвкупността от всички тях. Като това с убийствата за мен има голяма тежест.

Нито едни от статистическите данни не може да ти покаже дали едно общество е добро или лошо за теб...

Ако щеш да имаш всичките пред теб...

Не си в състояние да направиш анализ....

Както ти казах, Русия и САЩ имат много близки показатели по всички твои критерии, изключая СПЖ...

Навсякъде Русия, ако не е с по-добри, то поне е скъсила адски много дистанцията...

Това спрямо САЩ, но и спрямо Европа, Русия скъсява постоянно по всички твои критерии...

Въпреки това, за мен Русия би била последна "алтернатива"....

преди 14 минути, kosyo написа:

Всичко по ПЛАНА ли е?

Питай САЩ за същото.   

преди 42 минути, Митко Вълчев написа:

Като четеш макстона, той какъв е? А себе си да погледнеш отстрани, не подкрепящи никого ТролАнди.

Кво ме интересува кой какъв е?

Аз знам какъв съм, а как ме възприема "човек", доказано функционално неграмотен и невеж, изобщо не ме вълнува....

В случая Макстон е прав...

И ти го доказах...

преди 28 минути, andiay написа:

Както ти казах, Русия и САЩ имат много близки показатели по всички твои критерии, изключая СПЖ...

Навсякъде Русия, ако не е с по-добри, то поне е скъсила адски много дистанцията...

Това спрямо САЩ, но и спрямо Европа, Русия скъсява постоянно по всички твои критерии...

Цитат

Наистина блестящ анализ направи :giggle1:

Ужасяващо  2000+ мъртви украински войници в сражения за една нощ

През изминалата нощ, между 23:00 ч. и 8:00 ч. източно американско време днес, понеделник, 5 юни 2023 г., малко повече от две хиляди (2000) украински войници бяха убити при опит за контраофанзива срещу руските войски.

През нощта загубите на Украйна в Запорожката посока и Южна Донецка област възлизат на близо 17 БТР, 11 БМП, 9 танка и над 900 души персонал. Настъплението на Украйна е само 700 метра при Велкя Новоселика; украинците се опитаха да преминат в настъпление в Авдеевка, но претърпяха значителни загуби и се оттеглиха.

В Угледарски и Победа (Марински тактически район); въоръжените сили на Украйна (AFU) се опитаха да изследват селата около Победа; претърпя загуби в размер на близо 250 души персонал и 8 превозни средства и се оттегли.

В тактическия район Угледариски ВСУ се опитаха да изследват селата Милиске и Павловка, но претърпяха загуби в размер на 13 превозни средства (5 БМП и 8 БМП и БТР) и около 5 танка.

Общо загубите са близо 2000 души персонал и почти 45 унищожени превозни средства от една нощ на нападение.

Битките продължават и днес, тъй като AFU се опитват да направят нова широкомащабна проучвателна атака. Замесени са западни превозни средства.

АКТУАЛИЗАЦИЯ 13:15 EDT --

Напълно УЖАСЯВАЩО, разтърсващо, видео излезе от бойното поле, показващо абсолютно УЖАСИТЕЛНИТЕ наранявания, претърпени от украинските войски. Видеото, заснето от руски войници, след като ракетна система за залпов огън ТОС-1А удари район на украинските войски, показва почти неописуем ужас.

Руснаците оказват първа помощ

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Този видеоклип съдържа ужасяващи , графични кадри с наранявания на бойното поле, които НЕ МОЖЕТЕ ДА ОТМЕНИТЕ, ако ги гледате.

https://htrs-special.s3.us-west-2.amazonaws.com/Horrific+Footage+18%2B%2B%2B+AFU+Are+Torn+Apart+By+Russian+Artillery+-++Finish+Me+Off!++18%2B%2B%2B.mp4

Толкова тъжно, че украинските войници нямат шанс да се предадат или да избягат от собствената си страна

преди 32 минути, attj написа:

Питай САЩ за същото.   

Ясно  кофти ти е.. Добре де ще свикнеш

преди 21 минути, andiay написа:

С което доказваш, че и най-елементарните неща ти се губят...

Там някъде е останало развитието ти....

Това, което твоята "глава" "подразбира"  не е това, което нормалния човек подразбира....

Да я бе напълнил с нещо, та поне да имаш некви претенции за подразбиране...

Нищо не внушавам, обясних ти го - щом приемаш материалното благополучие за ЦЕННОСТ, то това автоматично го поставя в категорията САМОЦЕЛ, защото никога не е било и не може да бъде ЦЕННОСТ...

Не че има шанс някога да го схванеш...

Казах ти отдавна бре, не ставаш за врачка...

Давал / не давал, много / малко са все неща, които не засягат никой....

Благотворителността и материализма хич не се изключват взаимно, най-известните благотворители са и най-известните и безскрупулни материалисти....

Затова и са известни благотворители...

Не, материалното благополучие не е ЦЕННОСТ, научно доказан факт, а е СРЕДСТВО подпомагащо постигане и защитаване на ЦЕННОСТИТЕ...

Нямам идея дали си безскрупулен материалист, но знам, че не разбираш смисъла на думите...

Имах си аз да разбереш, какво си прочел...

Има десетки причини, извън чисто медицинските, които могат да наклонят везните в полза на аборта за една жена...

Но... невежа като теб, останал в мисленето си десетилетия назад, няма как да схване това....

И кой тръгнал да говори за обективна преценка, при условие, че приема статии за факт, просто защото тезата на статиите му допада....

Шушумитко....

За абортите също ти цитирах официалните източници, и за Русия, и за САЩ, и за Швеция...

Стига да е вярно?

Ти погледна ли поне линковете?

Абонамента за сайта е 49$ на месец, така ще имаш пълен достъп до базата им данни...

Значи по вече по два показателя, Русия е по-добро място за живот от САЩ, според теб?

Да ги докараме и до повече, желаеш ли?

Баси, накрая от тез статистики ша ти са прииска да бегаш в Раша, а?

Е, за мен и двете места не представляват интерес, но ако требе да избирам между тях, знам как да направя правилния за мен избор...

Дори само едната от тях да е единствена възможност,пак знам как да направя правилният за мен избор...

Защото дори и тогава имам избор...

Шушумитко...

Нито едни от статистическите данни не може да ти покаже дали едно общество е добро или лошо за теб...

Ако щеш да имаш всичките пред теб...

Навсякъде Русия, ако не е с по-добри, то поне е скъсила адски ли много дистанцията...

"С което доказваш, че и най-елементарните неща ти се губят...

Там някъде е останало развитието ти" спокойно мога да го напиша за тебе и да има същата доказателствена стойност.                              

"Това, което твоята "глава" "подразбира"  не е това, което нормалния човек подразбира....

Да я бе напълнил с нещо, та поне да имаш некви претенции за подразбиране..." още от същото от професионален трол.            "Нищо не внушавам, обясних ти го - щом приемаш материалното благополучие за ЦЕННОСТ, то това автоматично го поставя в категорията САМОЦЕЛ" щом харесвам картофена салата, харесвам единствено нея. Мамин ТролАнди, ти си гений без малко. Тоест Генка.                          

"Давал / не давал, много / малко са все неща, които не засягат никой....

Благотворителността и материализма хич не се изключват взаимно, най-известните благотворители са и най-известните и безскрупулни" точно, то си е логическа връзка, отдавна известна в благотворителността, "безскрупулен равно на известен благотворител". Винаги съм се чудел къде са ви сделали такива? Имат близки показатели? Давай останалите, СПИН, разводи, изоставени деца, БВП на най богат един процент? Може и да вкараш твои по желание.    " Навсякъде Русия, ако не е с по-добри, то поне е скъсила адски ли много дистанцията..." Тоест, да уточним, винаги досега в САЩ/ЕС е било по добре, сега последните година две преди войната, беше скъсила дистанцията? А как ще се променят статистиката, след успешната СВО на Путин?  

"Дори само едната от тях да е единствена възможност,пак знам как да направя правилният за мен избор...

Защото дори и тогава имам избор..." според споделеното от теб, всичко друго но не и в правилните  избори ти е силата. От къде такова самочувствие, може да е професионален прийом при теб.

преди 39 минути, glen написа:

… сега виждаме дългоочакваната така наречена контраофанзива на Укронази и изглежда, че последната офанзива на Укронази-НАТО вече е приключила.

Абе тва рашистите забелязах всеки ден вече,  се насирате при всеки украински обстрел и ревете за "начало на котраатаката" :giggle1:

преди 49 минути, attj написа:

сириъсли ??? На мозе да бъде... :giggle1:

преди 48 минути, glen написа:

„Европейците, от друга страна, дори не могат да решат какъв тип танк от следващо поколение да построят след 2030 г.“

Е рашистите нямате такива проблеми ... Проблемите са от рода... как се маха смазка от танк Т62 , че и Т34 и подобни... 

:giggle1:

преди 33 минути, andiay написа:

Кво ме интересува кой какъв е?

Аз знам какъв съм, а как ме възприема "човек", доказано функционално неграмотен и невеж, изобщо не ме вълнува....

В случая Макстон е прав...

И ти го доказах...

То всички те разбират какъв си. Можеш да си сигурен.

преди 9 минути, miro20 написа:

Тоя е гений. В спаменето, но си е гений. Или поне обучен.

току-що, miro20 написа:

Кое ти е смешно, изключая образа, който виждаш в огледалото?

Казвам кое е за мен...

Без да ме интересува статистиката....

Моите критерии не подлежат на обхващане от статистика...

Да, между САЩ, Европа и Русия, Русия би била вариант само, ако е единствен...

Иначе нито една от трите възможности не ми е в приоритетите....

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.