Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 5 минути, Филипов написа:

Кога ти свършва работния ден за копипейстовете или може когато искаш и те после ти броят мненията?

току-що, maxthon написа:

И само да се уточни. Не е добра идея (за него) да прочете как стоят нещата точно през 2021.

Е, аз съм цитирал как стоят...

4 убийства на 100 000 души в Русия, 6,9 убийства на 100 000 души в САЩ...

И в двете страни е сравнително високо за развити държави...

Но с тези статистики накрая ще "докаже" май точно това, което не му се иска да докаже...

А със сигурност доказва, че абер си няма от нищо...

Всяка статия, която му казва това, което иска да чуе, за него се превръща във "факт"...

Все едно аз некогиш да съм приемал за "факт", това което пишеше в "Работническо дело" или "Народна младеж"...

Нов комсомол, сър, в неговия случай - бившият стар такъв...

Не е фейк:

Fx3y7KYWAA8jzLm?format=jpg&name=900x900

Не е фейк :

Fx3zTp1XsAAgLgF?format=png&name=small

Жал ми е само за унижощените Абрамси , още не бяха ги доставили.

Fx17MQIXwAENT84?format=jpg&name=small

Губим я тази война...

преди 4 минути, kosyo написа:

Губим я тази война...

Военни операции са -няма обявена война.   Невъзможно е украинските руснаци да бъдат бандеровци.    Грешката е на Майданистите в Киев, че се продават за пари на НАТО.

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

Гнусен трол, аз съм единственият дал източник. В абсолютен размер сравни Раша с Монако, вата негодна и гнусна

Айдеее, войната взе още една жертва. И мамин Митко не издържа на напрежението.

преди 12 минути, attj написа:

Военни операции са -няма обявена война.   Невъзможно е украинските руснаци да бъдат бандеровци.    Грешката е на Майданистите в Киев, че се продават за пари на НАТО.

Fx3b0XOXsAAWgd_?format=jpg&name=small

преди 2 минути, kosyo написа:

Fx3b0XOXsAAWgd_?format=jpg&name=small

Тази маймуна и тя ли се надява на долари и евро от НАТО?   

току-що, attj написа:

Тази маймуна и тя ли се надява на долари и евро от НАТО?   

Не просто се чуди защо няма вой за Шебекино, а само за казаците. Ей на днес онзи губернатор  дето избяга каза че пари за ремонти - -нъцки...Ще помагаш ли за там? Вместо за Рио удари едно рамо за твойте хора

Освен че загуби 250 войници, Украйна вече не разполага с 16 танка и 21 бойни бронирани машини. Украйна няма непокътната отбранителна индустрия, произвеждаща нови танкове и бронирани машини.

Зеленски тича из Европа като бездомник, който моли за ресто. Но вместо да получи шекели в ръждясалата си чаша, той моли за танкове и превозни средства, които вече не се предлагат широко.

Завземането на Украйна на няколко километра навътре от руската територия е само временно постижение, което не може да се консолидира в продължителна офанзива.

Никоя армия в историята на войната не може да понесе такива загуби и да надделее. Украйна не следва военната доктрина. Тя е принудена от Запада да започне отчаяни самоубийствени мисии, които няма да променят стратегическата картина на място. Вместо това, това е просто повече мелене на месо,това е ненужно клане.

преди 3 часа, andiay написа:

Шуши, когато приказвам, говоря...

И след това доказвам...

Ето ти за Русия, от 1991 до 2021...

Най висок процент е имала 2002-а, а от тогава насам само рязък спад, за да стигне до 4 на 100 000 души...

https://www.statista.com/statistics/1045368/homicide-rate-in-russia/

Сега за САЩ от 1990 до 2021...

Спад до 2014-а последван от рязък скок през последните 3 години, за да стигне до 22 900 случая през 2021-а, което съотносено на 100 000 души (332 млн. население към 2021-а) ще рече 6,9 убийства на 100 000 души...

https://www.statista.com/statistics/191134/reported-murder-and-nonnegligent-manslaughter-cases-in-the-us-since-1990/

Сега схващаш ли, че някой друг те лъже, привидно казвайки истината?

Статия в "Клуб Z" не е факт, Шушумитко...

Това, което аз цитирам е сухия факт...

Умния човек проверява, а не чете буквално и не спори, без да е проверил...

Дали е нужен или не, не съм аз който може да каже...

Абсолютно сигурен съм, че никога нито ще раждам, нито ще правя аборт...

Евентуално мога да взема отношение, ако съм пряко замесен, но само като мнение...

Жените имат право да решават, кое от двете предпочитат....

Въпроса бе, че ти изтъкваше причина, че аборта е лош, защото бил опасен за здравето...

После се съгласи, че не е по-опасен от раждането (поредния винтоверт)....

Требе да ти се обяснява като на бавноразвиващ...

Самата претенция за това, че материалното благополучие е ЦЕННОСТ вече показва самоцел...

При условие, че и с мои думи, и с научни публикации ти показах, че това не е така...

Последен опит, но се опасявам, че е твърде абстрактен за теб - "Има неща, които не се купуват с пари, за всичко останало има Мастъркард"...

Ми щом се опитваш да се правиш на врачка и да твърдиш, че "Благотворителността мий, йе мноо по-голяма от благотворителността тий" това е парадиране...

Нямам намерение да падам на това гащническо ниво...

Дали и колко съм давал за благотворителност, касае само мен и евентуалните рецепиенти...

Виж, спокойно мога да заявя, че в един момент от живота си, аз съм бил субект на благотворителност и никога няма да забравя хората, които са ми помогнали...

Тцъ, ти си това, което си - Шушумитко, но в себе си изграждаш образ на Мъжъ, а така за околните е още по-ясно, че си простО Шушумитко, копимаус...

И казах, никога не се напъвам, дори и в тоалетната...

Напъването води до главоболие, а в тоалетната до хемороиди...

За мен здравето е ценност, затова се грижа да го опазвам...

Напъването е вредно за здравето...

Ей, го ако ти не се напъваше да "спориш" за неща, които са ти тотална мъгла, то нямаше да докажеш така явно, че си неграмотен Шушумитко...

Е, давай да видим кво съм казал след първата "забележка"....

Само идиот може да приеме подобни изрази буквално....

Ти от раждането си в нея, Шуши, природата така е отредила...

Иначе, както е казал по-умен от мен - "Всички сме в л@йната, но някои гледаме звездите"....

А ти си избрал да търсиш звездите на дъното...

Няма какво да ти се вземе, а е невъзможно да ти се даде или да си купиш...

Роден Шушумитко, цел живот Шушумитко...

"Само идиот може да приеме подобни изрази буквално...." само идиот може да внушава, че има такъв организъм и след като види, че тотално се е осрал, да даде задна .        

"И казах, никога не се напъвам, дори и в тоалетната...

Напъването води до главоболие, а в тоалетната до хемороиди..." И след като обясни, че само идиот може да го приеме буквално, буквално доказваш че си такъв, опитвайки се да обясниш, че не, не се напъваш.          "Иначе, както е казал по-умен от мен - "Всички сме в л@йната, но някои гледаме звездите"...." нямаше нужда да уточняваш, че го е казал по умен от тебе, то се подразбира.                    " "Има неща, които не се купуват с пари, за всичко останало има Мастъркард"..." няма да е последен, знаем ви троловете. Гнусното ТролАнди , сега ще внушаваш, че съм намекнал дори, че материалното благополучие е самоцел.    " Дали и колко съм давал за благотворителност, касае само мен и евентуалните рецепиенти..." . Съгласен съм, няма начин някой път и ти да не си давал нещо, но не си се напъвал особено. Е аз съм давал, никога не съм вземал насрещен документ или парадирал. Споменал съм го в контекста на внушението ти, какъв безскрупулен материалист съм, твърдейки как материалното благополучие е ценност за едно общество. Ами да, ценност е, а аз не съм безскрупулен материалист.        

"Дали е нужен или не, не съм аз който може да каже...

Абсолютно сигурен съм, че никога нито ще раждам, нито ще правя аборт..." е има си хас, да ти стигне мозъка да прецениш дали аборта, който не е по медицински причини и е можело да бъде предотвратен е нужен или не. Та ти си просто трол, обективната преценка не е по силите ти, когато не подкрепя тезата ти.           Единственото, което подкрепя твоите твърдения, наистина категорично и е различно от тролене, са данните които си дал за предумишлените убийства в САЩ и Русия последните години с тези "резки" намаления в Русия и увеличения в САЩ. Това(стига да е вярно) прави Русия по добро място за живот по ТОЗИ показател. Фактите са факти. И предумишлените убийства и абортите са от показателите добро или лошо е едно общество, никой факт сам по себе си не определя крайния резултат, а съвкупността от всички тях. Като това с убийствата за мен има голяма тежест.

преди 1 минута, glen написа:

Освен че загуби 250 войници, Украйна вече не разполага с 16 танка и 21 бойни бронирани машини. Украйна няма непокътната отбранителна индустрия, произвеждаща нови танкове и бронирани машини.

Зеленски тича из Европа като бездомник, който моли за ресто. Но вместо да получи шекели в ръждясалата си чаша, той моли за танкове и превозни средства, които вече не се предлагат широко.

Завземането на Украйна на няколко километра навътре от руската територия е само временно постижение, което не може да се консолидира в продължителна офанзива.

Никоя армия в историята на войната не може да понесе такива загуби и да надделее. Украйна не следва военната доктрина. Тя е принудена от Запада да започне отчаяни самоубийствени мисии, които няма да променят стратегическата картина на място. Вместо това, това е просто повече мелене на месо,това е ненужно клане.

Виетнам дават около 600-900 хил. жертви при 15 млн. население (1960г.) през виетнамската война. И печелят.

преди 1 час, maxthon написа:

Нали от толкова гледане кой е гнусен и не видя, че има и по-нови данни? Гледай хубаво. Коефициента на Индия е около 3 на 100хил. понеже са много хора. Но пък имат двойно повече убити от САЩ, а те на свой ред имат двойно повече от Русия.

Къде да гледам. Линк

преди 2 минути, BANKATA написа:

Виетнам дават около 600-900 хил. жертви при 15 млн. население (1960г.) през виетнамската война. И печелят.

От действията на Зеленски може да се разбере, че той губи. Хората, които печелят война, не обикалят света и молят за нови оръжия и пари.

Победителите обикновено показват ниво на увереност и спокойствие, което напълно липсва. Виждате обаче руснаците да показват това поведение.

преди 1 минута, kosyo написа:

Вместо за Рио удари едно рамо за твойте хора

В Рио нямам родственици.  Как да помагам на свои роднини в САЩ, Канада, Испания, Германия, Холандия, Норвегия плюс Маруся в Донецк!?   Да се оправят.   Някои ще кажат - Бойко Борисов е виновен.     Пръснали са се къде ли не.  Нямам съмнения за безнадеждните бандеровци относно споровете им с бившите украински руснаци.   Хохлите прогонват москалите извън Бандеристан и скоро ще осъзнават, че сами са си причина за развитията и за  последствията. 

преди 1 час, maxthon написа:

И само да се уточни. Не е добра идея (за него) да прочете как стоят нещата точно през 2021.

Само и единствено за 2021 от 20 години. Нали?

преди 2 минути, glen написа:

От действията на Зеленски може да се разбере, че той губи. Хората, които печелят война, не обикалят света и молят за нови оръжия и пари.

Победителите обикновено показват ниво на увереност и спокойствие, което напълно липсва. Виждате обаче руснаците да показват това поведение.

Не си чел руZките канали от вчера и днес нали? Забавни са -аз ги чета за успокоение само.

преди 52 минути, andiay написа:

Е, аз съм цитирал как стоят...

4 убийства на 100 000 души в Русия, 6,9 убийства на 100 000 души в САЩ...

И в двете страни е сравнително високо за развити държави...

Но с тези статистики накрая ще "докаже" май точно това, което не му се иска да докаже...

А със сигурност доказва, че абер си няма от нищо...

Всяка статия, която му казва това, което иска да чуе, за него се превръща във "факт"...

Все едно аз некогиш да съм приемал за "факт", това което пишеше в "Работническо дело" или "Народна младеж"...

Нов комсомол, сър, в неговия случай - бившият стар такъв...

Като четеш макстона, той какъв е? А себе си да погледнеш отстрани, не подкрепящи никого ТролАнди.

преди 3 минути, attj написа:

В Рио нямам родственици.  Как да помагам на свои роднини в САЩ, Канада, Испания, Германия, Холандия, Норвегия плюс Маруся в Донецк!?   Да се оправят.   Някои ще кажат - Бойко Борисов е виновен.     Пръснали са се къде ли не.  Нямам съмнения за безнадеждните бандеровци относно споровете им с бившите украински руснаци.   Хохлите прогонват москалите извън Бандеристан и скоро ще осъзнават, че сами са си причина за развитията и за  последствията. 

Е помогни на Шебекино тогава или и ти като другия не ти пука за тях, стига да не засяга България?

Човек се чуди дали Зеленски и неговият екип в НАТО наистина знаят, че войната е загубена, но също се надяват да сключат сделка.

Майсторски камуфлаж:

преди 3 минути, glen написа:

Човек се чуди дали Зеленски и неговият екип в НАТО наистина знаят, че войната е загубена, но също се надяват да сключат сделка.

преди 3 минути, Митко Вълчев написа:

Само и единствено за 2021 от 20 години. Нали?

Ето ти линка има всякаква информация - брой убити, бройка на 100 хил. човека. Русия намалява обща бройка за 2021г. спрямо годините преди това, Сащ са в обратен тренд. Особено пък и последните две години. С политиката на Байдън на границата като швейцарско сирене да пуска всякакъв кандидат електорат за него и партията му доведе именно до това. Когато приоритета ти е някъде навън от страната ти се случват точно такива неща.

преди 1 минута, kosyo написа:

стига да не засяга България?

Половината ми роднини са някъде и вече това не им е най-важно. И аз не съм длъжен все  да си стоя във Варна или в Бургас.  Тук при нас  сега е пълно с украински руснаци.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.