Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 7 минути, ruraru написа:

Нали имат далекобойни Здравей Марс и Сянка на бурята, но могат и с обикновена артилерия.

Хайде малко по-сериозно.

Антоновакият мост колко време го гърмяха и не можаха да го бутнат.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 9 минути, Без умствен капацитет написа:

само дето повтаряш пак клипа

Ватата в Плевен, не се слави като особено интелигентна. Дотук двама от двама, тотал щета. Но поне са нагли до посиняване.

току-що, Митко Вълчев написа:

Жалко плевенско човече,     нагло що лъжа изрече,        че изобщо има смисъл        нещо дето си написал?        Денонощно тука спамиш    нула шанс да се  поправиш  даже Трола sliderym  с повече от теб е ум.    Мишките и троловете са анонимни, провокиращи и пишещи неща изместващи темата. Те са винаги на барикадата, не подкрепяйки никого, но провокирайки и заяждайки се само с хора заявили и подкрепящи Украйна. Никога, срещу абсолютно дебилните писания на рашистките фенове и фейковете им, като на другия плевенски Малоум например. Ти си тролеща , жалка , анонимна мишка. Която няма дори достойнството да заяви подкрепата си за тези, на страната на които е очевадно. Харесваш ли се като се гледаш в огледалото, хуманоид?

Признах, че по "поетичен неталант" нимоа ти съпернича, Шуши...

По глупост също...

По тролене, лъжи, клевти, каруцарски ругатни също...

И дотук...

Казах, че имаш пълното право да твърдиш, каквото си искаш, стига да можеш да го докажеш....

Кога съм "слагал знак на равенство между благотворител и безскрупулен", както вече на няколко пъти заяви, невежо неграмотно и плъшливо "мъжЪленце"?

Ще докажеш ли твърдението си или още ти държи влага за "мито-собственост", "Русия с два пъти повече аборти и убийства от САЩ", "Русия с повече изоставени деца от САЩ", "материалното благополучие е ценност и то общочовешка", "10-те Божи заповеди са общочовешка ценност" , а за що е то фашизъм и има ли почва в главата на Шушумитко да не говорим....

Ка па не ти прай впечатление, че и с не всички от подкрепящите Украйна не споря...

А само с такива нагли неграмотници като теб...

Които освен да избиват гащническите си комплекси, друго не правят...

Както казах, "ватниците" явно имат повече гънки от такива като тебе, та когато им направя забележка не скачат с рогите напред, в опит да изглеждат "МъжЪ"...

Ако подкрепях някого, то никога не бих го крил, бре копимаус...

Проблема не е в мен, че неграмотници като теб не могат да го схванат...

Ще докажеш ли, че твърдението ти е вярно с точен цитат и линк, или  да приема, че признаваш, че си това, което трябва да напишеш в подписа си?

Това, че си хвърлил телефонния си номер в темата, не те измъква от анонимност, обясних ти признак на какво е, на това, на което е признак цялото ти писане...

Винаги си бил и винаги ще бъдеш анонимник, дори и в реалността...

Безкрайно невеж и тотално функционално неграмотен комплексар...

преди 14 минути, Митко Вълчев написа:

Ватата в Плевен, не се слави като особено интелигентна. Дотук двама от двама, тотал щета. Но поне са нагли до посиняване.

Доказвай, че си "Мъжъ", плъшотролски...

По-ниско интелигентен досега от теб доказано няма...

Да чете и да не разбира, какво чете...

Теб и от Вършец биха те изгонили навремето....

Доказвай на дела, че си "МъжЪ", а не шушинце...

Казал си нещо, застани зад думите си и ги докажи...

Или си признай, че клеветиш за спорта...

преди 40 минути, BANKATA написа:

Хайде малко по-сериозно.

Антоновакият мост колко време го гърмяха и не можаха да го бутнат.

Навремето Вашингтон пост беше написал, че Украйна е извършила тестов удар с HIMARS по язовир Каховка.

...Русия трябваше да въоръжава и храни своите сили през три прехода: Антоновския мост, Антоновския железопътен мост и язовир Нова Каховка, част от водноелектрическо съоръжение с път, минаващ отгоре му.

Двата моста бяха ударени с доставени от САЩ високомобилни артилерийски ракетни системи M142 - или пускови установки HIMARS , които имат обсег от 50 мили - и бързо бяха направени непроходими.

„Имаше моменти, в които напълно изключвахме техните линии за доставки и те все пак успяваха да изградят прелези“, каза Ген-майор Андрий Ковалчук, първоначалният командир на украинската контраофанзива в района на Херсон. „Успяха да попълнят боеприпасите. … Беше много трудно.“

Ковалчук обмисляше да наводни реката. Украинците, каза той, дори са извършили пробен удар с пускова установка HIMARS по един от шлюзовете на язовир Нова Каховка, като са направили три дупки в метала, за да видят дали водата на Днепър може да се повиши достатъчно, за да унищожи руските прелези, но да не наводни близките села.

Тестът е успешен, каза Ковалчук, но стъпката остава последна мярка...

The Washington Post - 29 декември 2022 г.

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

Дърдорковците от Бяла Слатина се славят като "особенно интелигентни". Особенно обичат да се кълнат и кълнат наред всички. За обидите не говорим те така си говорят из махалата ... 

трептил митков ме е блокирал ! Заключил ме е с 16 катинара да не го пребия брутално :mad:

Иначе много лае , ама си подбира жертвите !  

Срещу Сирена е сключил 18 катинара , направил е огнен кръг в средата на стаята и седи гол в него с библията в ръка ! :D

А е вдигнал катинарите , а са се разхвърчали пера и перушини ! :biggrin:

От мъжете в темата не го е страх , обаче от Сирена пот му избива .

А така ме сърбят ръцете да го разформировам .:rolleyes:

Сега очакваме Всички "Конспиративни Теории " да бъдат ПОТВЪРДЕНИ !  

Всички щрауси , които си завираха главите в пясъка , понеже Истината ги Ужасяваше ще се наложи да си изправят главите и да разберат , че са били лъгани от същите тези медийни преси , които ги манипулираха и успокояваха срещу Интелигентните хора , наричайки ги конспиратори , луди , идиоти и т.н. 

Цирка , обаче е добре режисиран и трябва да излязат на сцената Отбор юнаци и Нинджи , които да изиграят Победата на Доброто , щото представяте ли си Суматохата от разочаровани , лъгани и прогледнали Невежи , които са вярвали сляпо на правителства и медийни регулатори как резко  минават в обратният отбор на "конспираторите " ?   Ще се Получи такава Критична Маса , че Хаосът ще бъде Неизбежен ! 

И какво ни трябва в случая ?   Нещо , което да Успокои страстите !  Ама не само на отбора на Невежите Примитиви , ами и на "конспираторите " , които разбирайки , че са били прави през цялото време ще Изригнат още по-Мощно !  

Спектакълът е Много як !    Изгледайте го на първият ред и не забравяйте , че ВСИЧКО Е ХОЛОГРАМИ !  

И вие се РАЗВИВАТЕ В ТЕЗИ ХОЛОГРАМИ ! Всичко е Егрегор !  Това по никакъв повод не го ЗАБРАВЯЙТЕ ! 

Защото това е КЛЮЧЪТ за " Спасението на Съзнанието ви " !

преди 6 часа, Inana.. написа:

трептил митков ме е блокирал ! Заключил ме е с 16 катинара да не го пребия брутално :mad:

Иначе много лае , ама си подбира жертвите !  

Срещу Сирена е сключил 18 катинара , направил е огнен кръг в средата на стаята и седи гол в него с библията в ръка ! :D

А е вдигнал катинарите , а са се разхвърчали пера и перушини ! :biggrin:

От мъжете в темата не го е страх , обаче от Сирена пот му избива .

А така ме сърбят ръцете да го разформировам .:rolleyes:

Във входа имаме една Дафинка . Онази вечер някъде към 3 без 15 часа /през нощта/   беше излезнала  на терасата и с мощен глас/ама какъв глас/ вика: Мамо ,къде си.Мамо ,защо ме предаде . Мамо,обичам те и т.н./майка и  в Гърция работи за да се издържат/  Всички околни блокове светнаха. Общо взето човешко същество със сгрешен софтуер  и  е  за съжаление . Иначе като се ъпдейтне  с хапче е нормална. Аз понякога и купувам цигари и тя ,когато закъса с парите ме чака да се прибера на входа. Та и нашата инана по същия начин  вика за рассия : Рассия обичам те, рассия НЕ ме изоставай и т.н. Явно трябва да се ъпдейтне с хапче  понякога . И на нея някой трябва да и купува цигарки и да се грижи от съжаление  . Иначе да  ни весели тук във форума ,лично аз нямам против.

преди 21 минути, bigiadri написа:

Във входа имаме една Дафинка . Онази вечер някъде към 3 без 15 часа /през нощта/   беше излезнала  на терасата и с мощен глас/ама какъв глас/ вика: Мамо ,къде си.Мамо ,защо ме предаде . Мамо,обичам те и т.н./майка и  в Гърция работи за да се издържат/  Всички околни блокове светнаха. Общо взето човешко същество със сгрешен софтуер  и  е  за съжаление . Иначе като се ъпдейтне  с хапче е нормална. Аз понякога и купувам цигари и тя ,когато закъса с парите ме чака да се прибера на входа. Та и нашата инана по същия начин  вика за рассия : Рассия обичам те, рассия НЕ ме изоставай и т.н. Явно трябва да се ъпдейтне с хапче  понякога . И на нея някой трябва да и купува цигарки и да се грижи от съжаление  . Иначе да  ни весели тук във форума ,лично аз нямам против.

Е да,но все пак трябва да се лекуват тия хора....  :)

преди 9 часа, Митко Вълчев написа:

А има ли "интелигентна вата" :)

преди 9 часа, andiay написа:

Признах, че по "поетичен неталант" нимоа ти съпернича, Шуши...

По глупост също...

По тролене, лъжи, клевти, каруцарски ругатни също...

И дотук...

Казах, че имаш пълното право да твърдиш, каквото си искаш, стига да можеш да го докажеш....

Кога съм "слагал знак на равенство между благотворител и безскрупулен", както вече на няколко пъти заяви, невежо неграмотно и плъшливо "мъжЪленце"?

Ще докажеш ли твърдението си или още ти държи влага за "мито-собственост", "Русия с два пъти повече аборти и убийства от САЩ", "Русия с повече изоставени деца от САЩ", "материалното благополучие е ценност и то общочовешка", "10-те Божи заповеди са общочовешка ценност" , а за що е то фашизъм и има ли почва в главата на Шушумитко да не говорим....

Ка па не ти прай впечатление, че и с не всички от подкрепящите Украйна не споря...

А само с такива нагли неграмотници като теб...

Които освен да избиват гащническите си комплекси, друго не правят...

Както казах, "ватниците" явно имат повече гънки от такива като тебе, та когато им направя забележка не скачат с рогите напред, в опит да изглеждат "МъжЪ"...

Ако подкрепях някого, то никога не бих го крил, бре копимаус...

Проблема не е в мен, че неграмотници като теб не могат да го схванат...

Ще докажеш ли, че твърдението ти е вярно с точен цитат и линк, или  да приема, че признаваш, че си това, което трябва да напишеш в подписа си?

Това, че си хвърлил телефонния си номер в темата, не те измъква от анонимност, обясних ти признак на какво е, на това, на което е признак цялото ти писане...

Винаги си бил и винаги ще бъдеш анонимник, дори и в реалността...

Безкрайно невеж и тотално функционално неграмотен комплексар...

Доказвай, че си "Мъжъ", плъшотролски...

По-ниско интелигентен досега от теб доказано няма...

Да чете и да не разбира, какво чете...

Теб и от Вършец биха те изгонили навремето....

Доказвай на дела, че си "МъжЪ", а не шушинце...

Казал си нещо, застани зад думите си и ги докажи...

Или си признай, че клеветиш за спорта...

Мишка, аборти миналата година имало изравняване, но сам въртиш и се гърчиш как по единия показател повече Русия, по другият САЩ. За цялото останало време на статистика Русия по Зле, до в пъти по зле. Криминални убийства, същото, промяна за година две, сега след неподкрепяната от ТролАнди сво, ще си култивират хиляди завършени убийци.       Влагата която усещаш, не е тази която се надяваш. Достатъчно много анализи има за процесите които протичат в граничните области с Китай, за да може лъжещия дори когато пише истината трол да промени реалността. Изоставени деца, кога станаха повече в САЩ? Материалното благополучие е ценност в едно общество, само съзнателно лъжеш трол може да твърди обратното. Страхлива мишка, има ли някой който дори за момент допуска, че не подкрепяш никого. Ако наистина го вярваш, имаш сериозен психически проблем, който на тази възраст ме съмнява да е лечим.  

"Това, че си хвърлил телефонния си номер в темата, не те измъква от анонимност, обясних ти признак на какво е, на това, на което е признак цялото ти писане..." Пореден уникален тролски бисер. Това, че заставам публично не ме изкарва от анонимност, а това че ти се въртя и гърчи да избегнеш среща и да си останеш велик задклавиатурен воин,  прави теб човека с позиция, който има смелост и доблест. Не знам за Вършец, но в Карлуково може да пробваш да се поправиш.

преди 14 минути, miro20 написа:

А има ли "интелигентна вата" :)

Не, но обучена да троли и защитава на майка си русията псевдоинтелигентна, тук там се намира.

преди 7 часа, nikssi написа:

Дърдорковците от Бяла Слатина се славят като "особенно интелигентни". Особенно обичат да се кълнат и кълнат наред всички. За обидите не говорим те така си говорят из махалата ... 

Ето, доказа интелигентността на Ватата по безспорен начин.

Добро утро, Червеноармейци. След като пекнах на грила домашния любимец мога да споделя с вас пресни новини от фронта.

Цел ешелон Леопарди са пленени и вече пътуват за анализ от братските Северна Корея, Иран и Китай:

https://twitter.com/PStyle0ne1/status/1666323699488702465?s=20

Зелените са от зелената сделка, а някои дори идват и фабрично боядисани в червено - така си ги поръчваме

Украйна се поддава на международния натиск и започва злополучна офанзива

След месеци на обещания да нанесе удар, уж за да изтласка Русия обратно към първоначалната й граница, Украйна е на поход и, както се очакваше, понася огромни загуби в хора и техника. И загубите ще стават все по-големи. Русия вече твърди, че е убила почти 4000 украински войници за период от 48 часа. Причините за предстоящия провал на Украйна са доста прости.

image-6.png?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=bg&_x_t

Вчера имахме малко премеждие по линията Крим-Херсон. Редник Табуреткин по погрешка свали един ирански дрон:

https://twitter.com/NOELreports/status/1666306424434032643?s=20

За наказание сега ще го отработва като табуретка.. Вика бил ирански и затова го свалил - така е като ЗКПЧ-то не си върши работата качествено да обясни че ние като 2-рата армия в света си купуваме ирански дронове и им пренабиваме номерата само. ЗКПЧ-то ще го играе козичка на кадировците за да усвои някои нови техники.

Тъжна вест :

Fx_y_c0X0AANR-5?format=png&name=small

Бръснещ полет над минно поле - каква съдба..

*3715 войници*, за да бъдем точни

// Общо за 3 дни боеве във всички посоки загубите на ВСУ възлизат на *3715 войници*, 52 танка, 207 бойни бронирани машини, 134 моторни превозни средства, 5 самолета, 2 хеликоптера, 48 единици полева артилерия, и 53 безпилотни летателни апарата. //

( https://t.me/fred33flint/798 )

преди 1 минута, glen написа:

*3715 войници*, за да бъдем точни

// Общо за 3 дни боеве във всички посоки загубите на ВСУ възлизат на *3715 войници*, 52 танка, 207 бойни бронирани машини, 134 моторни превозни средства, 5 самолета, 2 хеликоптера, 48 единици полева артилерия, и 53 безпилотни летателни апарата. //

( https://t.me/fred33flint/798 )

Леопардите в това число ли са или са в отделна графа?

преди 1 минута, kosyo написа:

Леопардите в това число ли са или са в отделна графа?

Сега има съобщения, че руската армия открива и унищожава германските танкове Leopard.

Докато този лигав корпоративен генерал Мили заявява, „Украйна е добре подготвена за контранастъпление“. Разбира се.

преди 2 минути, glen написа:

Сега има съобщения, че руската армия открива и унищожава германските танкове Leopard.

Докато този лигав корпоративен генерал Мили заявява, „Украйна е добре подготвена за контранастъпление“. Разбира се.

Ако случайно намерят електронни части от "Леопард" - нека ме имат в предвид. Чувал съм че електрониката на John Deere е много добра, но искам да се уверя от първа ръка.Казват че не била като на пералните/дроновете с тия STM32

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.