Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Войната ще свърши, когато украинците се надигнат с руските си братя и тръгнат към Варшава, след като са смазали 4-тия райх в Киев. Това, че не са го направили, вече ме учудва. Ще се случи по-рано, отколкото си мислите.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 5 минути, parmobil написа:

Работя отпреди 1989 г. и имам пряка представа. Спомените не са ми от роднини и "една жена ми каза на пазара".

Водихме този разговор, не помниш ли?

Може и да не ми вярваш, но аз се радвам че си богат и че сега живееш по-добре. В смисъл материално.

Само че ми се иска над 60% и даже повече да са като теб хората в България. Тогава и България ще е богата държава. Защото хората правят държавата.

А надявам се знаеш че сме най-бедни в Европа. За съжаление супер богати за нашите представи (милионери например) са под 4-5%. Прочети най-скорошните статистики за тия данни. За израза "работещи бедни" и т.н.

Така че материалния просперитет е само едната страна на медала.

Мен ме боли и ми е мъчно повече за другата страна - духовната. Това богатство ми е по-важно. И най-вече за младото поколение.

А да не говорим и подхващаме темата за това младите сами да се определяли дали са мъже или жени...

преди 2 минути, vpvelev написа:

Мен ме боли и ми е мъчно повече за другата страна - духовната. Това богатство ми е по-важно. И най-вече за младото поколение.

духоност от рашист новонацист ??? :giggle1: Абсурд.

Американците са възхитени от успехите на Пейтриът системите и ще предоставят на Украйна още 5 освен сегашните два комплекса.

Цитат

Американская компания Raytheon Technologies, разработчик ЗРК Patriot, намерена отправить в Украину еще пять комплексов к концу 2024 года. Об этом в интервью The Wall Street Journal (WSJ) заявил глава корпорации Грег Хейс.

По словам гендиректора Raytheon, в компании были «очень удивлены» эффективностью комплексов противовоздушной обороны Patriot в Украине. Вместе с другими системами ПВО они перехватывали 90% снарядов. 

Хейс отметил, что Украина изменила программное обеспечение Patriot, чтобы система могла отслеживать и уничтожать гиперзвуковые ракеты, летящие в два раза быстрее, чем те, для которых ее изначально разработали. 

Именно из ЗРК Patriot были сбиты российские гиперзвуковые ракеты «Кинжал», которые, как считалось, нельзя было перехватить. Это событие породило оживленное обсуждение в Минобороны США, рассказывал CNN высокопоставленный военный источник в Вашингтоне. Раньше, запуская эти ракеты, Россия была уверена, что цели будут поражены. Но теперь эти расчеты сломаны, пояснял собеседник издания. При этом перехват «Кинжала» показал, что Patriot способен поражать не только баллистические, но и ракеты воздушного базирования, что прежде считалось лишь теоретической возможностью, отмечал он.

Сейчас в Украине находятся два комплекса Patriot: один передали США, а другой — Германия и Нидерланды. Сообщалось, что один из них был поврежден в результате российской атаки. Позже выяснилось, что повреждение несущественное. 

Популярната украинска музикална група Junket дойде да свири в Одеса, но попадна в ръцете на военни комисари.
Могилизацията в Украйна продължава, защото, както знаете, украински военни загуби - "няма": групата Junket смяташе, че ще се забавлява на морето, ще изнесе „благотворителен концерт“, но се озова в 59-та отделна мотопехотна бригада. Вероятно те ще "свирят" в близко бъдеще на фронта в Запорожие.

преди 6 минути, glen написа:

Войната ще свърши, когато украинците се надигнат с руските си братя и тръгнат към Варшава, след като са смазали 4-тия райх в Киев. Това, че не са го направили, вече ме учудва. Ще се случи по-рано, отколкото си мислите.

Към Москва ... Москваааа :) 

Защото никой от стотиците политици, личности и всякакви които посетиха Украйна, така и не намери никакви  намеци  за "бандеровски" режим , нито нацисти нито нищо .

Защото нацисткия режим е в Кремъл в момента.

Това и децата го разбраха вече, само вие си плямпате ъжите и пропагандата :)

преди 10 минути, miro20 написа:

Отделно не аз, а всякакви статистики показват къде е по добър стандарта на живот и към какво се стремят хората.

Така де. Само откъм материалната му част. И колко % имат висок стандарт на живот?

А че ученици избиват ученици в прехвалените ти държави с висок стандарт, че масово се вземат наркотици (и тук вече вървим по тоя път, което го нямаше при социализма), че вземат превес налудничеви и противоприродни идеологии за родител1 и родител2, за това нищо не казваш.

преди 16 минути, miro20 написа:

По темата :

Хубаво е да четеш и какво става днес. Реално украинците са се възползвали от предните дни лошо време и невъзможността да се използва авиация от страна на руснаците. Днес времето се оправи. И да речем, че е по-добре на главите на украинците да вали дъжд от колкото нещо друго. Или с няколко думи днес нещата са съвсем други.

преди 3 минути, vpvelev написа:

Може и да не ми вярваш, но аз се радвам че си богат и че сега живееш по-добре. В смисъл материално.

Само че ми се иска над 60% и даже повече да са като теб хората в България. Тогава и България ще е богата държава. Защото хората правят държавата.

А надявам се знаеш че сме най-бедни в Европа. За съжаление супер богати за нашите представи (милионери например) са под 4-5%. Прочети най-скорошните статистики за тия данни. За израза "работещи бедни" и т.н.

Така че материалния просперитет е само едната страна на медала.

А да не говорим и подхващаме темата за това младите сами да се определяли дали са мъже или жени...

Не се имам за богат. Но нямам проблем да посрещна ежедневните си нужди и да дам .... за глупости. Неща, които родителите ми не можеха и да помислят. 

преди 9 минути, miro20 написа:

Американците са възхитени от успехите на Пейтриът системите и ще предоставят на Украйна още 5 освен сегашните два комплекса.

Идеално! Руснаците ги чакат :) Може и още на гарата да ги опаткат :)

A9F6UBl.png

преди 1 час, andiay написа:

Благодаря за пожеланието, дзверче...

Наистина бе приятна...

А безпричинното хилене предполагам знаеш признак на какво е...

Откриването на красотата е до очи и до знание къде да я търсиш...

Дори и в снимките, които си показал, моите очи виждат красотата, макар и поругана чрез боклуци, нахвърляни от други "боклуци"....

Но... не ме учудва, че точно ти свързваш разходка сред природата с подобни места...

Аз мразя боклука и в прекия, и в преносния смисъл на думата...

Затова ходя на места, където ходят по-малко "боклуци", които да си хвърлят боклука, където им скимне, а ходят повече "боклукчии" като мен, които бързо отстраняват боклука оставен от "боклуците" и не позволяват да се натрупва...

Вчера отстранихме една малка пластмасова бутилка, две кенчета и няколко опаковки и мокри кърпички...

Явно малко "боклуци" са ходили...

Ето ти клипче от мястото..

Е, не успяхме да стигнем до подножието на водопада, защото заваля...

Но... всяко зло за добро, казват хората....

Заради дъжда се нагледахме на саламандри (дъждовник, млечник), като този...

image.jpeg.3bf643d6183ae2517df5d3c66c47b7a0.jpeg

Ако те интересува, какво според мен е чиста природна красота, то виж в спойлера...

Затвори скритото съдържание

image.jpeg.55130baf14ce3471ad1957c15feb1e18.jpeg

image.jpeg.edae3ebe6d46d775af7ec3e5d4d81491.jpeg

image.thumb.jpeg.df7ddff41fce30cff6391ea605ee9e93.jpeg

Пресни, пресни фотоси от вчера...

Вирчето на средната снимка е дълбоко около метър и половина, но можеш да видиш и най-малкото камъче на дъното му...

Просто на това място ходят повече "боклукчии" като мен и по-малко "боклуци"...

Та, насладих се на красотата на природата в пълна степен, като не пропуснах да й се отблагодаря, че не ме е създала "боклук"...

Шуши, не си шизо бре, казах ти, лудостта се влияе от медикаменти, твоето не...

Затова и винаги ще бъдеш с когнитивен дисонанс и ще приемаш желаното за реално....

А на мен ко ми пукаше, кои магазини в Плевен ще посетиш и кво си плюскал в мола, докато домочадието ти се развихрило по магазините (типичният съвременен пасторал на тема "Селянчета посещават града", не случайно на този мол му викат в Плевен - гащническия мол)...

Е, тогава ти каза, че съм бил мишка, че не съм отишъл да видя Негово невежо величество как хапвал "Биг Мак" (с подобно нещо нормален човек не се хвали, но за невежия гащник това си е повод за хвалба)...

Е, сега аз ти казах къде ще бъда, ти отвърна, че щяло да ти отнеме три часа и аз ти обясних, че имаш на разположение поне 7 часа...

Сега ти мишка ли си, шушинце?

Ич не съм се и сещал за тебе, камо ли да "очаквам", някой гащник да се приближи, за да ми обяснява къв трол съм бил...

6 часа пълен релакс от глупаци, посредством прекрасна природа...

А ти гледам не си спрял да тролиш....

Ми то ко друго да прайш, като за всичко друго се иска поне малко акъл...

Та, такива ми ти работи, копипусикетмауси, благодарих на природата, че ме е пощадила, да не се превърна в недоразумение като теб...

А ето нещо, което има отношение по темата...

Мишка си бил, си и ще останеш. Писах ти, тогава, че съм в града ти, жалко клоунче. На минути от теб, стръшльо. Ти минаваш всеки месец през моя по няколко пъти. Но ти пишеш, че ще бъдеш в планинска местност, която е километри дълга и е нормално да хукна към среща която ми е противна като идея. Без да те познавам, без да имам телефонният ти номер. Щях да тичам към водопада и да питам всеки дядка с по дебилна физиономия. - Извинявай, ти андитУ ли си? Не, не си шизофреник или трол, ти си знаеш кое от двете.                             "Та, насладих се на красотата на природата в пълна степен, като не пропуснах да й се отблагодаря, че не ме е създала "боклук"...  " не се спря да лъжеш, ей!              " 6 часа пълен релакс от глупаци, посредством прекрасна природа..." логически абсурд, един от стотиците ти.

преди 6 минути, morandis написа:

Популярната украинска музикална група Junket дойде да свири в Одеса, но попадна в ръцете на военни комисари.
Могилизацията в Украйна продължава, защото, както знаете, украински военни загуби - "няма": групата Junket смяташе, че ще се забавлява на морето, ще изнесе „благотворителен концерт“, но се озова в 59-та отделна мотопехотна бригада. Вероятно те ще "свирят" в близко бъдеще на фронта в Запорожие.

Ашколсун! Толкова ниЗка душица не е писала тук. 

преди 3 минути, vpvelev написа:
преди 12 минути, miro20 написа:

Идеално! Руснаците ги чакат :) Може и още на гарата да ги опаткат :)

Факта че след рашисткия провален обстрел спряха изпозлването на безаналоговите супер мупер  Кинжал-и, че западните партньори ще продължат изпозлването на това ПВО , показва много ясно кой се е провалил.

И това не е Пейтриът :) 

преди 4 часа, Митко Вълчев написа:

Госпожо, под 10 процента от бюджета на НАТО за една година, обърна войната, срещу трупаните десетилетия руски оръжия.

Странното е че един готвач, заедно със затворниците въоръжени с лопати и летящи перални, наритаха най-добрата и въоръжена част на НАТО - украинската армия

преди 8 минути, miro20 написа:

Факта че след рашисткия провален обстрел спряха изпозлването на безаналоговите супер мупер  Кинжал-и, че западните партньори ще продължат изпозлването на това ПВО , показва много ясно кой се е провалил.

И това не е Пейтриът :) 

Следи поръчките за Патриоти от онзи момент.

:D

преди 23 минути, miro20 написа:

Даже си нямаш на идея какво са доставили досега, а и не четеш какво пише и тук. Края на 2024г. означава и декември месец на годината.

преди 10 минути, miro20 написа:

Спряха защото няма по какво да стрелят. Пейтриът капут......

преди 3 часа, miro20 написа:

И кой я е изкарал ? :)  И не се оказамечка,а проскубан надут балон  :) 

А от какво се изплашиха финландци и шведи та изтърчаха веднага да се скрият под полата на НАТО?!? Та нали те са с едни от най-високотехнологичните и добре оборудвани армии в света? К'во ги бърка някакъв си "проскубан надут балон"?

преди 7 минути, ivottoshev написа:

Странното е че един готвач, заедно със затворниците въоръжени с лопати и летящи перални, наритаха най-добрата и въоръжена част на НАТО - украинската армия

От Харьков коя армия се изтегли, драги? На Пригожин или руската? Няма и година, а толкова късопаметни?

преди 17 минути, miro20 написа:

показва много ясно кой се е провалил 

Нима НАТО вече са се разширили в Крим и в Донбас!?   Те много добре знаят и разбират  колко е възможно това.  Бандеровците са последни за всички истини - както винаги досега през годините.  Повярвали са си колко са важни за ЕС и за НАТО.  Развалиха вековно разбирателство с казаците. 

преди 2 часа, vpvelev написа:

Прочети какво си написал пак. Една мисъл с две протипоположни тези.

Последно - сега добре ли живеем или лошо?

КУХ Е КАТО ХРАЛУПА. Аз ви казвах...

преди 22 минути, Митко Вълчев написа:

свършват и безаналоговите оръжия. 

Не са спрели да свършват от миналата година насам.

преди 1 час, attj написа:

Не им признават референдумите.  То и кой ги пита.   

референдума е за отцепване, не за самоопределние. Измисли нещо друго.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.