Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 3 минути, питам написа:

Военнослужещи от 110-та бригада на 1-ви Донецки армейски корпус, действащи в ДНР, нарушават контрола на противника в резултат на унищожаване на сателитни антени Starlink. За да направят това, бойците използват ударни безпилотни летателни апарати. Трябва да припомним, че наскоро пленен войник от Въоръжените сили на Украйна говори за решението на военното командване на Въоръжените сили на Украйна да премахне сателитите Starlink от фронтовата линия. Той подчерта, че терминалите се транспортират в тиловите райони, в противен случай те могат да бъдат унищожени, което напълно ще лиши въоръжените сили на Украйна от комуникации и възможност за управление на единици.

„За осем души имахме една радиостанция, която е много малка. А Starlink беше на 20-30 километра на позиции “, добави украинският боец.

Как си с руския?

https://t.me/dva_majors/17607

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 21 минути, maxthon написа:

Нещо винаги може да свърши, освен ако можеш да се снабдиш с нови бройки.

Разбира се. Руската икономика цъфти, санкциите не работят. Всичко по план.

преди 9 минути, kosyo написа:

И днес един паднал. Добре е поработил.

Военнослужещи от Северно-Ахматския полк на Министерството на отбраната на Руската федерация, действащ в Мариинско направление, унищожиха хеликоптер и самолет на въоръжените сили на Украйна. Това заяви в своя Telegram канал ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров. „Свален вражески хеликоптер, самолет, голям брой унищожени вражески огневи точки - това е само малка част от работата, извършена от бойците на Север-Ахматския полк на Министерството на отбраната на Руската федерация в посока Мариински. Постигнатите резултати мотивират момчетата за по-нататъшни успехи“, написа Кадиров. По-специално, ръководителят на региона добави, че бойците от Север-Ахматския полк имат мотивацията и необходимите умения, всичко това ще им позволи да изпълнят задачата си. Според Кадиров това подразделение е обезпечено с всички необходими средства и ресурси. И украинските военнослужещи също разбират това.

Ръководителят на Чечения добави, че в Мариинско направление врагът действа максимално внимателно и с изключителна предпазливост. Такъв „страшен подход“ от страна на врага, както подчертава Кадиров, депресира бойците от Север-Ахмат, които абсолютно не са против да се измъкнат от въоръжените сили на Украйна в близък бой.

„Но засега те трябва да проследят украинските бойци, които винаги се крият, и да ги неутрализират стъпка по стъпка“, обобщи Кадиров.

току-що, Митко Вълчев написа:

Смешно, жалко човече поне веднъж месечно съм в града ти, ти минаваш през моя по често. Логично е да тръгна да те издирвам когато си се отдалечил на двойно по голямо разстояние, хей така щото на шизото му е хрумнало да ходи до Видима. Интересно колко трябва да е интелекта на някой, да дава вариант за среща на някой като се отдалечава от някой, а не когато са на пешеходно разстояние един от друг. Да питам нормален ли си няма смисъл. То е очевадно.

Шуши, неграмотно Шушинце...

Кое от това не разбра- "Среща с природно недоразумение като теб, за мен е нещо безсмислено", буквално го казвам, няма метафори, хиперболи, алюзии, които включват блендера в яйцето, което ти служи за глава...

Ходя където и когато си поискам и се срещам с който и когато пожелая...

Ти не си сред приоритетите ми....

Казах ти, ти си нормален и това е добрата новина, а лошата за теб е, че за глупостта лечение няма...

Още един дрон- камикадзе , че и затвърдиха резултата:

https://twitter.com/PaulJawin/status/1668331170797613056?s=20

Военнослужещи от Северно-Ахматския полк на Министерството на отбраната на Руската федерация, действащ в Мариинско направление, унищожиха хеликоптер и самолет на въоръжените сили на Украйна. Това заяви в своя Telegram канал ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров. „Свален вражески хеликоптер, самолет, голям брой унищожени вражески огневи точки - това е само малка част от работата, извършена от бойците на Север-Ахматския полк на Министерството на отбраната на Руската федерация в посока Мариински. Постигнатите резултати мотивират момчетата за по-нататъшни успехи“, написа Кадиров. По-специално, ръководителят на региона добави, че бойците от Север-Ахматския полк имат мотивацията и необходимите умения, всичко това ще им позволи да изпълнят задачата си. Според Кадиров това подразделение е обезпечено с всички необходими средства и ресурси. И украинските военнослужещи също разбират това.

Ръководителят на Чечения добави, че в Мариинско направление врагът действа максимално внимателно и с изключителна предпазливост. Такъв „страшен подход“ от страна на врага, както подчертава Кадиров, депресира бойците от Север-Ахмат, които абсолютно не са против да се измъкнат от въоръжените сили на Украйна в близък бой.

„Но засега те трябва да проследят украинските бойци, които винаги се крият, и да ги неутрализират стъпка по стъпка“, обобщи Кадиров.

И аз имам в къщи джобна подводница, ама е в къщи . Така и твойта работа. Много приказки ама никакви доказателства.

Знаете вица дето украинците си пожелали Китай да им обяви война, щото на идване и на връщане щял да мине през Русия. https://www.actualno.com/europe/ruska-propagandistka-poiska-kitajskata-armija-da-idva-na-pomosht-video-news_1990328.html

преди 26 минути, kosyo написа:

Мисля че ти ще си ми нови любимец че стария малко прегоря. Че и на него му казах преди време бяха 6% от ГОДИШНИЯ бюджет на армията на ЩАТИТЕ е.аха майката на ПОЛОВИНАТА от боеготовните подразделения на самая могучая. Сега и 10 % да са станали пак е добре. и това без да е загубен живота на 1 американец. Сега ако развържат кесията на 20% познай какво ще се случи:)

Да не ви свършат само процентите че и те не са вечни

На 12 юни въоръжените сили на Руската федерация започнаха контранастъпателни операции в района на изгубената част от Времевския перваз в Запорожка област. Отбелязва се, че в тези действия участват военнослужещи от 127-ма дивизия на въоръжените сили на Русия, съобщава вестник „Русская весна“. Според RV руските въоръжени сили действат с подкрепата на авиация, която помага на наземни части, които нокаутират врага от Макаровка. Освен това оръдията и реактивната артилерия допринасят за унищожаването на живата сила на украинската армия. Преди това се появи информация, че руската армия уж е влязла в битката в покрайнините на Старомлиновка. Въпреки това, както подчертава Русская весна, тези слухове са фалшиви, тъй като врагът е далеч от това селище. Това съобщават бойци от този участък от линията на съприкосновение.

преди 4 минути, Митко Вълчев написа:

Разбира се. Руската икономика цъфти, санкциите не работят. Всичко по план.

Руската икономика не цъфти, но си видяха грешките и вече няма да чакат други да им произвеждат стоки и те да си ги купуват. 

Санкциите работят и то как. Питай германците ако не вярваш. Към края на годината ще питаш и американците как я карат без долара :)

Така че наистина всичко е по плана на най-добрия стратег - Путин.

преди 2 минути, andiay написа:

Шуши, неграмотно Шушинце...

Кое от това не разбра- "Среща с природно недоразумение като теб, за мен е нещо безсмислено", буквално го казвам, няма метафори, хиперболи, алюзии, които включват блендера в яйцето, което ти служи за глава...

Ходя където и когато си поискам и се срещам с който и когато пожелая...

Ти не си сред приоритетите ми....

Казах ти, ти си нормален и това е добрата новина, а лошата за теб е, че за глупостта лечение няма...

Жалко страхливо нищожество, за мен с тебе също. Но разликата ми с тебе е , че мен не ме притеснява такава. Аз не определям опция за среща с човек, отдалечавайки се от него. След като действията ти са явна шизофрения, ти какъв да си? Измислен задклавиатурен герой, карикатура на интелектуалец и дори на обикновен мислещ човек.

преди 1 минута, vpvelev написа:

Руската икономика не цъфти, но си видяха грешките и вече няма да чакат други да им произвеждат стоки и те да си ги купуват. 

Санкциите работят и то как. Питай германците ако не вярваш. Към края на годината ще питаш и американците как я карат без долара :)

Така че наистина всичко е по плана на най-добрия стратег - Путин.

Те грешките си ги виждат и поправят поне от 1917. Без резултат. Когато са имали някакъв напредък, то е щото Запада им е подавал ръка. Това за долара е отпреди да се родиш.

Да не ви свършат само процентите че и те не са вечни

На 12 юни въоръжените сили на Руската федерация започнаха контранастъпателни операции в района на изгубената част от Времевския перваз в Запорожка област. Отбелязва се, че в тези действия участват военнослужещи от 127-ма дивизия на въоръжените сили на Русия, съобщава вестник „Русская весна“. Според RV руските въоръжени сили действат с подкрепата на авиация, която помага на наземни части, които нокаутират врага от Макаровка. Освен това оръдията и реактивната артилерия допринасят за унищожаването на живата сила на украинската армия. Преди това се появи информация, че руската армия уж е влязла в битката в покрайнините на Старомлиновка. Въпреки това, както подчертава Русская весна, тези слухове са фалшиви, тъй като врагът е далеч от това селище. Това съобщават бойци от този участък от линията на съприкосновение.

Много е важно да не си показваш голия г.з на евро-гейския запад. На лошо е (+21):

Spoiler

Fycg885WYAoarXt?format=jpg&name=900x900

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

Жалко страхливо нищожество, за мен с тебе също. Но разликата ми с тебе е , че мен не ме притеснява такава. Аз не определям опция за среща с човек, отдалечавайки се от него. След като действията ти са явна шизофрения, ти какъв да си? Измислен задклавиатурен герой, карикатура на интелектуалец и дори на обикновен мислещ човек.

А бе вие накрая ще плеснете с ръце и ще се целунете :)

Пореден успех на славата руZка армия срещу САУ. Има един много тънък момент обаче . Отговора в нишката :

С малко тел и е обратно в строя. Е и малко боя ще трябва.

преди 9 минути, vpvelev написа:

Не мога да го дишам. Дори към вас обикновените ватници изпитвам съжаление понякога, не и към него. Г-н, не съм за никого НО, материалното благополучие не е ценност в едно общество и десетки други дебилизми.

преди 1 час, ivottoshev написа:

Странното е че един готвач, заедно със затворниците въоръжени с лопати и летящи перални, наритаха най-добрата и въоръжена част на НАТО - украинската армия

Странното е, че колкото повече всичко върви по план, толкова по-абсурдни лъжи почвате да ръсите руските тролове. 

преди 1 час, ivottoshev написа:

А от какво се изплашиха финландци и шведи та изтърчаха веднага да се скрият под полата на НАТО?!? Та нали те са с едни от най-високотехнологичните и добре оборудвани армии в света? К'во ги бърка някакъв си "проскубан надут балон"?

Къде са изтърчали да се крият бре, те ракетите им винаги са били насочени към Москва. Да те пратя да питаш експерта по темата ? 

преди 4 минути, Митко Вълчев написа:

Те грешките си ги виждат и поправят поне от 1917.

И ти ли като Реджепа? Според него руската армия била слаба, защото японците ги победили 1905-а година.

преди 6 минути, Митко Вълчев написа:

Когато са имали някакъв напредък, то е щото Запада им е подавал ръка. Това за долара е отпреди да се родиш.

Когато не виждаш или не се ориентираш в новите събития, които се случват пред очите ни, а даваш примери от хилядо девитстотин и балканската, нищо няма да ти е ясно какво и защо се случва сега.

преди 3 минути, Митко Вълчев написа:

Това за долара е отпреди да се родиш.

В БРИКС е над 50 % от света, при само 10 %  в НАТО.   Това преди не е било така.   Сега им е трудно да се споразумеят за резервната световна валута и го подкараха в своите си валути, само да не е все в долари. САЩ губи световното финансиране на дълг над 32 трилиона долара и се чудят как да не фалират.   ЕС все сме най-заспали.    

Днес е Ден 8 от „Голямата контраофанзива“ на Украйна и всичко, което трябва да покажат за това, са няколко полета и повече войски, заседнали в месомелачки.

„Контраофанзивата“ е затънала – силно – и срещата на НАТО във Вилнюс, Литва, предстои бързо. Това е срещата, на която Украйна трябва да покаже на НАТО, че е постигнала реален напредък с контранастъплението, или бъдещата помощ от НАТО ще бъде изложена на голяма опасност .

Колкото и да си струва, до Ден 8 Украйна __трябваше__ да  почисти Мелитопол, трябваше да отреже Мариупол, като застане на брега на АЗОВ, и трябваше да започне атаката срещу Крим.

Нищо не върви по план. Украйна понася огромни загуби и дори не успя да стигне до Първата отбранителна линия на руснаците - никъде!!!!

преди 19 минути, питам написа:

И аз питам - какво копираш и публикуваш? glen, ти ли си?

Вече става много скучно. Ама много.

преди 1 минута, N1K17Y написа:

Странното е, че колкото повече всичко върви по план, толкова по-абсурдни лъжи почвате да ръсите руските тролове. 

Колкото по мокро им става под насраните г'зове,толкова повече абсурди плямпат и само пищят... - не сме се осрали не смееее всичко вървипо плаааанн , Путлю е велиииик стратег :) :)

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

"Казах, аз нямам нужда да доказвам нещо на който и да било, още по-малко пък на комплексиран невежа като теб.." бе няма нужда ма сто пъти ( може и да не хипербола вече) се обясняваш като ученичка, как няма проблем, но все не ти стиска.                        "С теб освен да ти се подигравам, разговор няма за какво друго да водя..." да се подиграваш но само в твоето съзнание, а както вече се видя то е доста объркано при човек който дава опция за среща, само когато се отдалечава от другият човек. Вече писах каква е според мен диагнозата ти.

Шуши, да ти го кажа в прав текст, буквално - с теб само се гъбаркам и подигравам...

Честно, рядко срещано природно недоразумение си, колкото невежо и неграмотно, толкова агресивно да се хвали с тези си качества...

"Опцията за среща" бе подиграване бре Шушинце, па ти чак провери колко ти дава GPS-а до там...

Каза го сто пъти (хипербола), към момента среща с теб не влиза в плановете ми, не защото има от какво да се притеснявам, а защото не откривам и грам смисъл в нея...

И ако ще трябва да се "прежаля", то поне да стане така, че да ти се подиграя и със самата среща...

Ако бе дошъл във Видима, щеше да ме видиш и това хич не ме притеснява, но пък щеше така очарователно да се подиграеш сам себе си...

Самият факт, че си проверил GPS-а, вече е доволна подигравка....

Какво толкова се надяваш, че ще успееш да ми докажеш при среща?

За какво аз бих могъл да разговарям с някой като теб?

Дай ми разумна причина, и ако не тази седмица, то другата ще те посетя в "града" ти...

Ей го, па ти давам шанс...

преди 1 минута, vpvelev написа:

И ти ли като Реджепа? Според него руската армия била слаба, защото японците ги победили 1905-а година.

Когато не виждаш или не се ориентираш в новите събития, които се случват пред очите ни, а даваш примери от хилядо девитстотин и балканската, нищо няма да ти е ясно какво и защо се случва сега.

Да повторим пак. Кога Русия е била по добро място за живот от Запада? Коя война Русия спечели сама след 1900 година срещу държава с повече от двадесет процента население от нейното?

преди 1 минута, andiay написа:

Дай ми разумна причина, и ако не тази седмица, то другата ще те посетя в "града" ти...

Видя ли бе Митко. Ще се целувате:

преди 10 минути, vpvelev написа:

преди 2 минути, glen написа:

Колкото и да си струва, до Ден 8 Украйна __трябваше__ да  почисти Мелитопол, трябваше да отреже Мариупол, като застане на брега на АЗОВ, и трябваше да започне атаката срещу Крим.

Нищо не върви по план. Украйна понася огромни загуби и дори не успя да стигне до Първата отбранителна линия на руснаците - никъде!!!!

Виждам че това рашистите сте детайлно запознати със всички секретни украински планове за контранастъплението :)

Вече толкова бълнувате че и целите знаете и изпълнението им , че и накрая провала... :) 

хехехе :)  А украинците реално още нищо не са започвали, нито са задействали големи сили  където и да е....  :)  

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.