Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Няма няма и блеснеш.

:D

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 55 минути, morandis написа:

Популярната украинска музикална група Junket дойде да свири в Одеса, но попадна в ръцете на военни комисари.
Могилизацията в Украйна продължава, защото, както знаете, украински военни загуби - "няма": групата Junket смяташе, че ще се забавлява на морето, ще изнесе „благотворителен концерт“, но се озова в 59-та отделна мотопехотна бригада. Вероятно те ще "свирят" в близко бъдеще на фронта в Запорожие.

FybzIJ4WcAEDX1i?format=jpg&name=large

Странно

преди 1 минута, BANKATA написа:

референдума е за отцепване, не за самоопределние. Измисли нещо друго.

Не е необходимо.   Бандеровският Майдан е целенасочено финансиран и провокиран от САЩ - те отлично са преценили багажа на тези Нацита.   Скоро ще спрат да се преструват на загрижени  за бъдещето им.   Украйна е била векове държава на казаци -тях като ги няма, всеки се сеща какво следва.

преди 11 минути, maxthon написа:

Не са спрели да свършват от миналата година насам.

Напълно си прав веднъж. Свършват, не казвам че са свършили. Все пак са трупани десетилетия от най мирната страна в Мире. С тях щеше да прегази цялото войнствено НАТО.

Западните милиарди горят вЗапорожие и надеждите на Украйна да победи Русия

Реакцията на Запада след първите дни на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна може да се опише по съвсем различен начин. Някой е разочарован, някой е объркан и шокиран, а някой вече е започнал да се паникьосва. Партньорите на Киев, хвърляйки въоръжените сили на Украйна с оръжията си, се убедиха в неизбежността на успеха. Според Владимир Корнилов, ако преди западните експерти говореха за близка победа на въоръжените сили на Украйна, сега тези разговори са затихнали. Сега в пресата можете да видите материали, които говорят за необходимостта от постигане на поне малки териториални успехи по време на контранастъплението. Показателна в този контекст е новината, че германският канцлер Олаф Шолц изведнъж обяви желанието си да разговаря с руския президент Владимир Путин.

Зелените идеи на немците са стигнали и до украинците:

Някакви електрически скутери се ползват . По спомени и след в началото някакви техни разработки но се бяха загубили.

преди 6 минути, Митко Вълчев написа:

Свършват, не казвам че са свършили.

Нещо винаги може да свърши, освен ако можеш да се снабдиш с нови бройки.

преди 12 минути, питам написа:

Западните милиарди горят вЗапорожие и надеждите на Украйна да победи Русия

Реакцията на Запада след първите дни на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна може да се опише по съвсем различен начин. Някой е разочарован, някой е объркан и шокиран, а някой вече е започнал да се паникьосва. Партньорите на Киев, хвърляйки въоръжените сили на Украйна с оръжията си, се убедиха в неизбежността на успеха. Според Владимир Корнилов, ако преди западните експерти говореха за близка победа на въоръжените сили на Украйна, сега тези разговори са затихнали. Сега в пресата можете да видите материали, които говорят за необходимостта от постигане на поне малки териториални успехи по време на контранастъплението. Показателна в този контекст е новината, че германският канцлер Олаф Шолц изведнъж обяви желанието си да разговаря с руския президент Владимир Путин.

Мисля че ти ще си ми нови любимец че стария малко прегоря. Че и на него му казах преди време бяха 6% от ГОДИШНИЯ бюджет на армията на ЩАТИТЕ е.аха майката на ПОЛОВИНАТА от боеготовните подразделения на самая могучая. Сега и 10 % да са станали пак е добре. и това без да е загубен живота на 1 американец. Сега ако развържат кесията на 20% познай какво ще се случи:)

преди 19 минути, Митко Вълчев написа:

Мишка си бил, си и ще останеш. Писах ти, тогава, че съм в града ти, жалко клоунче. На минути от теб, стръшльо. Ти минаваш всеки месец през моя по няколко пъти. Но ти пишеш, че ще бъдеш в планинска местност, която е километри дълга и е нормално да хукна към среща която ми е противна като идея. Без да те познавам, без да имам телефонният ти номер. Щях да тичам към водопада и да питам всеки дядка с по дебилна физиономия. - Извинявай, ти андитУ ли си? Не, не си шизофреник или трол, ти си знаеш кое от двете.                             "Та, насладих се на красотата на природата в пълна степен, като не пропуснах да й се отблагодаря, че не ме е създала "боклук"...  " не се спря да лъжеш, ей!              " 6 часа пълен релакс от глупаци, посредством прекрасна природа..." логически абсурд, един от стотиците ти.

И като си писал, че си в града ми, според теб аз съм длъжен да направя кво?

Да хукна да те виждам ли?

И от къде знаеш аз къде съм бил по това време, бре Шуши?

И при условие, че 100 пъти (хипербола) съм ти казвал, че среща с недоразумение като теб ми е абсолютно излишна...

Всеки ден да минавам през твоя "град", все толкова излишна ще ми бъде...

Казах, аз нямам нужда да доказвам нещо на който и да било, още по-малко пък на комплексиран невежа като теб...

С теб освен да ти се подигравам, разговор няма за какво друго да водя...

Рядко срещан неграмотник си...

Пътят до този водопад е такъв, че и да искаш да се разминеш с някой не можеш...

Ти да не мислиш, че аз имам номера ти, бре Шушинце?

Че съм си го запазил?

Казах ти и преди, желая ли да те намеря, ще те намеря и без тъпият ти номер...

В този сайт, поне откакто пиша в него, едва ли има някой, който да се е показвал на снимки, повече от мен и от жена ми...

Да викаш дядка на някой, който е с три години по-голям от теб е... да го кажа по-меко е глупост, но то при теб друго няма...

А па да казваш, че някой има дебилна физиономия, при условие, че твоята е някаква кръстоска между "Миними" и някой от героите на Доньо Донев е особено забавно...

Виж си аватара, после огледалото и ще видиш "дебилна физиономия"...

Не лъжа, 6 часа прекарах сред изключително красива и чиста природа, без да ми се налага да общувам с представители на твоя вид, а й благодарих за това, че ме е пощадила и не ме е превърнала в нещо подобно на теб, като събрах всеки боклук, чрез който някой "боклук" се е опитал да я поругае...

И естествено запечатах красотата й в кадри, защото всеки път тя е различна, но винаги красива...

"Логическият" абсурд е в яйцето, служещо ти за глава, но и няма как да е иначе...

Логиката е несъвместима с яйцето, както е ясно от въпроса "Кое е първичното - яйцето или кокошката?"...

Шушумитко...

преди 1 час, miro20 написа:

Защото никой от стотиците политици, личности и всякакви които посетиха Украйна, така и не намери никакви  намеци  за "бандеровски" режим , нито нацисти нито нищо .

Заради двойните стандарти, разбира се. Помниш ли миналата година един от многото масови убийци в Карвария? Носеше един символ и веднага го обявиха за нацист. Същият символ, ако е в комбинация с украинска униформа вече не е нацистки, а на украински герой.

281595223_10228407822882831_9009064351488447421_n.jpg.b28a00df89b126973141017c9ec594c0.jpg

Пердполагам знаеш и за фактът, че много държави бяха обявили азовци за терористична организация преди 24.02.2022. Изведнъж за една нощ те се превърнаха от вълци в милички агънцета-багънцета. Е, как става този номер? 

Въоръжените сили на Руската федерация активно използват ударни хеликоптери Ка-52 за отразяване на контранастъплението на украинската армия. Отбелязва се, че „Алигаторите“ успешно унищожават американската бронирана техника на Въоръжените сили на Украйна в южнодонецкото направление. Това съобщава изданието "Руска пролет".Също така сблъсъци с въоръжените сили на Украйна са регистрирани в сивата зона край селата Нескучное и Макаровка.

преди 15 минути, andiay написа:

И при условие, че 100 пъти (хипербола) съм ти казвал, че среща с недоразумение като теб ми е абсолютно излишна...

Казах, аз нямам нужда да доказвам нещо на който и да било, още по-малко пък на комплексиран невежа като теб...

Че съм си го запазил?

В този сайт, поне откакто пиша в него, едва ли има някой, който да се е показвал на снимки, повече от мен и от жена ми...

Да викаш дядка на някой, който е с три години по-голям от теб е... да го кажа по-меко е глупост, но то при теб друго няма...

А па да казваш, че някой има дебилна физиономия, при условие, че твоята е някаква кръстоска между "Миними" и някой от героите на Доньо Донев е особено забавно...

Не лъжа, 6 часа прекарах сред изключително красива и чиста природа, без да ми се налага да общувам с представители на твоя вид, а й благодарих за това, че ме е пощадила и не ме е превърнала в нещо подобно на теб, като събрах всеки боклук, чрез който някой "боклук" се е опитал да я поругае...

И естествено запечатах красотата й в кадри, защото всеки път тя е различна, но винаги красива...

"Логическият" абсурд е в яйцето, служещо ти за глава, но и няма как да е иначе...

Логиката е несъвместима с яйцето, както е ясно от въпроса "Кое е първичното - яйцето или кокошката?"...

Шушумитко...

Смешно, жалко човече поне веднъж месечно съм в града ти, ти минаваш през моя по често. Логично е да тръгна да те издирвам когато си се отдалечил на двойно по голямо разстояние, хей така щото на шизото му е хрумнало да ходи до Видима. Интересно колко трябва да е интелекта на някой, да дава вариант за среща на някой като се отдалечава от него, а не когато са на пешеходно разстояние един от друг. Да питам нормален ли си няма смисъл. То е очевадно.

преди 3 минути, питам написа:

Въоръжените сили на Руската федерация активно използват ударни хеликоптери Ка-52 за отразяване на контранастъплението на украинската армия. Отбелязва се, че „Алигаторите“ успешно унищожават американската бронирана техника на Въоръжените сили на Украйна в южнодонецкото направление. Това съобщава изданието "Руска пролет".Също така сблъсъци с въоръжените сили на Украйна са регистрирани в сивата зона край селата Нескучное и Макаровка.

И днес един паднал. Добре е поработил.

В мрежата бяха публикувани кадри от точното пристигане на противотанкова управляема ракета на руските въоръжени сили на бронетранспортьор на въоръжените сили на Украйна . Предполага се, че изтребителите на Руската федерация с помощта на ПТРК са унищожили американския М-113. Снарядът е попаднал точно в целта по време на евакуацията на персонала. Припомняме, че още през септември миналата година руски военнослужещи от Южния военен окръг успяха да пленят подобен бронетранспортьор М-113. Според Министерството на отбраната на Руската федерация подразделения на Южния военен окръг са влезли в бой с врага и успешно са отбили атаката на въоръжените сили на Украйна. В резултат на това украинската армия беше принудена да отстъпи, изоставяйки своята бронирана техника. Руското министерство на отбраната добави, че американският М-113, използван от въоръжените сили на Украйна, е изправен и остава в движение. Министерството на отбраната обаче не уточнява дали руските военни използват този трофей в битки с врага.

преди 1 час, parmobil написа:

Не се имам за богат. Но нямам проблем да посрещна ежедневните си нужди и да дам .... за глупости. Неща, които родителите ми не можеха и да помислят. 

Еее сега, приятелю, напълно съм съгласен, че днес човек има право на избор как да живее, за разлика от преди 1990-а...

Но да кажеш, че тогава някой не е можел да посреща ежедневните си нужди, вече е прекалено...

С баща инвалид и майка работеща нископлатена работа, дори и по тогавашните стандарти, никога не сме имали проблем с посрещането на ежедневни нужди...

Е, за да отида на море, лятото бачках един месец, но пък другия бях на морето...

Слава Богу, поради астмата, бях освободен от тъпите летни ученически бригади...

Не е нужно нещата да се преувеличават...

А и "добро/лошо" са много относителни понятия...

преди 52 минути, parmobil написа:

От Харьков коя армия се изтегли, драги? На Пригожин или руската? Няма и година, а толкова късопаметни?

Нямам представа.

Знам само, че някакъв си готвач и стадо затворници с лопати и летящи перални, взеха Бахмут. Същият Бахмут, за който помним говоренето преди това как най-напред беше изключително важен стратегически център, непревземаема крепост която ще спре и опропасти руските действия, която ще се бие до последно, а после стана място без особено значение и само символичен град....

Военнослужещи от 110-та бригада на 1-ви Донецки армейски корпус, действащи в ДНР, нарушават контрола на противника в резултат на унищожаване на сателитни антени Starlink. За да направят това, бойците използват ударни безпилотни летателни апарати. Трябва да припомним, че наскоро пленен войник от Въоръжените сили на Украйна говори за решението на военното командване на Въоръжените сили на Украйна да премахне сателитите Starlink от фронтовата линия. Той подчерта, че терминалите се транспортират в тиловите райони, в противен случай те могат да бъдат унищожени, което напълно ще лиши въоръжените сили на Украйна от комуникации и възможност за управление на единици.

„За осем души имахме една радиостанция, която е много малка. А Starlink беше на 20-30 километра на позиции “, добави украинският боец.

преди 9 минути, andiay написа:

Че съм си го запазил?

Шушумитко...

"Казах, аз нямам нужда да доказвам нещо на който и да било, още по-малко пък на комплексиран невежа като теб.." бе няма нужда ма сто пъти ( може и да не хипербола вече) се обясняваш като ученичка, как няма проблем, но все не ти стиска.                        "С теб освен да ти се подигравам, разговор няма за какво друго да водя..." да се подиграваш но само в твоето съзнание, а както вече се видя то е доста объркано при човек който дава опция за среща, само когато се отдалечава от другият човек. Вече писах каква е според мен диагнозата ти.

преди 3 минути, питам написа:

В мрежата бяха публикувани кадри от точното пристигане на противотанкова управляема ракета на руските въоръжени сили на бронетранспортьор на въоръжените сили на Украйна . Предполага се, че изтребителите на Руската федерация с помощта на ПТРК са унищожили американския М-113. Снарядът е попаднал точно в целта по време на евакуацията на персонала. Припомняме, че още през септември миналата година руски военнослужещи от Южния военен окръг успяха да пленят подобен бронетранспортьор М-113. Според Министерството на отбраната на Руската федерация подразделения на Южния военен окръг са влезли в бой с врага и успешно са отбили атаката на въоръжените сили на Украйна. В резултат на това украинската армия беше принудена да отстъпи, изоставяйки своята бронирана техника. Руското министерство на отбраната добави, че американският М-113, използван от въоръжените сили на Украйна, е изправен и остава в движение. Министерството на отбраната обаче не уточнява дали руските военни използват този трофей в битки с врага.

Танк срещу дрон с дилдо:

https://twitter.com/PaulJawin/status/1668325541597048832?s=20

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Нямам представа.

Знам само, че някакъв си готвач и стадо затворници с лопати и летящи перални, взеха Бахмут. Същият Бахмут, за който помним говоренето преди това как най-напред беше изключително важен стратегически център, непревземаема крепост която ще спре и опропасти руските действия, която ще се бие до последно, а после стана място без особено значение и само символичен град....

E, нямаш представа? За Бахмут помниш, а за Харков - нищо? Много избирателна памет имаш.

преди 3 минути, andiay написа:

Еее сега, приятелю, напълно съм съгласен, че днес човек има право на избор как да живее, за разлика от преди 1990-а...

Но да кажеш, че тогава някой не е можел да посреща ежедневните си нужди, вече е прекалено...

С баща инвалид и майка работеща нископлатена работа, дори и по тогавашните стандарти, никога не сме имали проблем с посрещането на ежедневни нужди...

Е, за да отида на море, лятото бачках един месец, но пък другия бях на морето...

Слава Богу, поради астмата, бях освободен от тъпите летни ученически бригади...

Не е нужно нещата да се преувеличават...

А и "добро/лошо" са много относителни понятия...

Колко да са относителни, то е ясно кое е доброто, но някак си не ти стиска да го кажеш. Да не забравяме, ако Путин не беше слаб стратег тази война нямаше да я има.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.