Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 25 минути, andiay написа:

Миними, колкото и пъти да ти се обясни нещо, файда никаква....

Не аз, а ти ползваш "мачкането на нещичкото вгащите" като основен мотив в "творчеството" си.....

Нямам такъв девиз и никога не съм казвал, че имам....

Казах, че "статистиката е единствената наука, която може да лъже, казвайки истината"....

И ти го доказах....

Е, успява да лъже неграмотници като теб....

Да, заставам зад всяка дума в това свое твърдение....

И всичко това е известно от много години в науката....

И разбираемо е непонятно за такива като теб....

Достатъчно грамотен, достатъчно нормален....

За разлика от теб...

Забавно е материализиран герой на Доньо Донев да коментира нормалност, а още повече мислене...

Всичко е от значение Миними, просто такива като теб не могат да го схванат....

Но... от индивиди с КИ под 70, нимой да се очаква друго...

Така те искам Жмуньо, преливането от пусто в празно и прозвището Нищонеказващ си иска усилия. Вярно без да се напъваш. Разбира се, но лъже в някаква степен. Както на  твърдението ми, че Русия е по зле по сума ти основни показатели от САЩ, успя да докажеш , че само по един, само за последните две-три години откакто се води статистика, абортите са еднакво зле. Нормален ще схване същественото, такъв като тебе ще мисли че ме е оборил.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 минути, maxthon написа:

Дефинирай истинска медия?

Гаварит Масква и всичите и разклонения ! Начи ти не вярваш на Масква !  Намирисва ми на раздяла с спонсорите

преди 22 минути, maxthon написа:

Дефинирай истинска медия? Дано да става дума за медия успяваща сама да се финансира....

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Медия, която когато напише, подкрепящо наративите ви. Цялото ви войнство да я ретранслира във всякакви ресурси. Освен Вашингтон пост, Ройтерс също, хайде за третата я открий ти, че губя време с Жмунката.

https://zonanews.bg/ikonomika/katastrofalniyat-idiotizam-na-putin-gazprom-predostavi-oshte-edno-dokazatelstvo Вашингтон поуст, Ройтерс и Файненшъл Таймс. Тези за три минути, гаранция има оше. Истински, нормални медии не прокремълска пропаганда за малоумни.

Малко междинни итоги :

All in all, the last 4 weeks, but even more the last 8 months have shown us that even under best fighting conditions Russians perform abysmally low. They have the numbers, the shells, the air planes, their industry completely set for war and, most of all, the Ukrainian shell drought. Yet, despite this huge advantage, the results regarding territorial gains are extremely meager, at best. When nothing changes and when comparing those meager results with the huge resources Russians have allocated and eventually squandered, then we can easily call this a strategic Russian defeat. Seriously, Russians cannot even take Vovchans'k, a city merely 3 miles behind their own border. Just keep this in mind and try not to laugh. Ukrainians severely degraded Russian manpower and resources. They performed exceptionally well, despite the harsh conditions and in the process exposed Russia's weakness over and over, again. It is latest episode for the fact that Russia can be defeated.

:yanim:

преди 6 минути, Митко Вълчев написа:

Така тр искам Жмуньо, преливането от пусто в празно и прозвището Нищонеказващ си иска усилия. Вярно без да се напъваш. Разбира се, но лъже в някаква степе. Както на  твърдението ми, че Русия е по зле по сума ти основни показатели от САЩ, успя да докажеш , че само по един, за последните две-три години откакто се води статистика, абортите са еднакво зле. Нормален ще схване същественото, такъв като тебе ще мосли че ме е оборил.

Заекваш ли?

Или са изнерви, та натискаш бутона три пъти?

Или и двете в комбинация?

Миними, някога ти бе посочил статия, която уж "анализираше" и сравняваше статистически данни....

Ползвайки стари такива, при това без изравнени отправни критерии...

Естествено, един неграмотник като теб я е възприел за 100%-ва истина....

А тя е чисто манипулативна, от лошия вид манипулация, целяща постигане на користни цели...

Пропаганда насочена към такива като теб....

Истината се оказа, че по почти всички показатели изброени в статията, Русия и САЩ имат сходни резултати, като единствено в БВП САЩ изпреварват с много....

При това ти показах актуалните към момента данни, взети от престижен платен сайт с изградена достоверна база от статистически данни...

Глупостта не може да бъде оборена...

Тя може само да бъде посочвана, което и правя в твоят случай....

За моя изненада, от статистическите данни се оказа, че за последните 20 години, Русия бележи значителен напредък по всеки един показател....

Подобрението е в пъти....

А това е заявка за устойчив тренд и правилно провеждана вътрешна политика....

А ме изненада, защото никога не ме е интересувало състоянието на Русия...

Всяко нещо при теб е преливане от пусто в празно...

Дължи се на КИ под 70 и характерното за такива индивиди пълна функционална неграмотност и липса на елементарни базови познания....

преди 2 минути, M.Николов написа:

Не усещаш ли, че преливаш от пусто в празно?

Ку йе към мен това, то аз не се и опитвам да преливам...

Не се виждам като Дон Кихот....

Просто посочвам глупостта....

преди 18 минути, andiay написа:

Заекваш ли?

Или са изнерви, та натискаш бутона три пъти?

Или и двете в комбинация?

Миними, някога ти бе посочил статия, която уж "анализираше" и сравняваше статистически данни....

Ползвайки стари такива, при това без изравнени отправни критерии...

Естествено, един неграмотник като теб я е възприел за 100%-ва истина....

А тя е чисто манипулативна, от лошия вид манипулация, целяща постигане на користни цели...

Пропаганда насочена към такива като теб....

Истината се оказа, че по почти всички показатели изброени в статията, Русия и САЩ имат сходни резултати, като единствено в БВП САЩ изпреварват с много....

При това ти показах актуалните към момента данни, взети от престижен платен сайт с изградена достоверна база от статистически данни...

За моя изненада, от статистическите данни се оказа, че за последните 20 години, Русия бележи значителен напредък по всеки един показател....

Дължи се на КИ под 70 и характерното за такива индивиди пълна функционална неграмотност и липса на елементарни базови познания....

Много съм нервен, Жмунка, много. Я бе неилитерата , прочети с разбиране. Ако не можеш викни булката, белким тя вдене "Ти си избрал да подражаваш на малоумниците илитерати от отбора ви, просто  си челия такъв." Пита се в задачата за дебилчета, какво е имал предвид автора? 1. Че жмуньо е илитерат? 2. Че е малоумен? В твоя случай очевадно броят книги не е променил другото.     "Истината се оказа, че по почти всички показатели изброени в статията, Русия и САЩ имат сходни резултати, като единствено в БВП САЩ изпреварват с много...." Ама почти по всички, нал тъй? И същественото, слагайки евфемизма на "лъжещия дори когато казва истината" имат СХОДНИ, ама са по зле в Русия, но пък са сходни. Евтин, хлъзгащ се нисък левъл трол, който прикрива този факт с порой Нищонеказване и откровени лъжи. Русия е по зле от САЩ и от ЕС. Лошата пропаганда я използва нещото (нещата) за което е нормално, да си лукав по рождение и да го развиваш.

преди 19 минути, andiay написа:

Ку йе към мен това, то аз не се и опитвам да преливам...

Не се виждам като Дон Кихот....

В нея си наистина специалист. Не по начина по който (си) го представяш, но левъла си е левъл. 

преди 2 часа, Flashback написа:

Дружинката "Козяк" не повтаряше ли мантрата как Русия щяла да умре от глад?!

Е, оказва се, че през 2023 г. Русия е изнесла селскостопанска продукция и храни на обща стойност 43,5 милиарда долара, исторически рекорд.

Това в допълнение, че Русия си произвежда 80% от агрохраните за собствения си пазар от 150 милиона души, само това дето не вирее на нейна територия - се внася.

България е точно обратния случай - внася 80% от плодовете и зеленчуците и 50% от месото. 

Изнасят, щот нямат кинти, а ние щото ги имаме внасяме селскостопанска продукция и храни. ;)

преди 1 час, andiay написа:

Дали ще се изненадаш че си много кух и жертва именно на собствената си глупост ?

Държава която получава приходи за последните 20 години от цоцане  на природни ресурси и продажбата им в размер от 500млн$ до над 1 млрд$ на ДЕН, живее  масово със стандарт по нисък и от нашия.

Как си го обясняваш това  при такива потоци подарени от недрата на Земята , пари и доходи ?

С "правилна провеждана вътрешна политика " ?

:)

За икономически свободи, за фрапиращите диспропорции между многото милиардери и милионери от путинските кръгове олигарси и останалите 99.999% мизерстващи , няма да споменавам.

Нито за липсата на опозиция, о там и колосалната корупция на световно ниво , рейтингите по които рашистан е на нво Габон, Судан и т.н. също няма да споменавам....

Но ... ти си "изненадан" .... от собствената простотия, мислещ се  за супер прозрял мъдрец :) 

А да.. за потоците мигранти към мечтаната обетовена земя - рашистан да питам ли колко са ?

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

Много съм нервен, Жмунка, много. Я бе неилитерата , прочети с разбиране. Ако не можеш викни булката, белким тя вдене "Ти си избрал да подражаваш на малоумниците илитерати от отбора ви, просто  си челия такъв." Пита се в задачата за дебилчета, какво е имал предвид автора? 1. Че жмуньо е илитерат? 2. Че е малоумен? В твоя случай очевадно броят книги не е променил другото.     "Истината се оказа, че по почти всички показатели изброени в статията, Русия и САЩ имат сходни резултати, като единствено в БВП САЩ изпреварват с много...." Ама почти по всички, нал тъй? И същественото, слагайки евфемизма на "лъжещия дори когато казва истината" имат СХОДНИ, ама са по зле в Русия, но пък са сходни. Евтин, хлъзгащ се нисък левъл трол, който прикрива този факт с порой Нищонеказване и откровени лъжи. Русия е по зле от САЩ и от ЕС. Лошата пропаганда я използва нещото (нещата) за което е нормално, да си лукав по рождение и да го развиваш.

Миними, дали се отнася за малоумен или илитерат (които думички в некои случаи са синоними) прилагателното челият, прикрепено към която и да е от тях е абсолютен оксиморон....

"Челият малоумник" или "челият илитерат" може да бъде използвано само от "автор" който е малоумен илитерат (хипербола)....

Нормално е материализираният герой на Доньо Донев да търси отделни думички за които да се хване, при условие, че умствените му способности не позволяват да асимилира цял текст, нито да схване същността му...

Акцента в онзи пропаганден пасквил и който ти бе посочил като "аргумент" бе, че Русия е В ПЪТИ ПО-ЗЛЕ  от САЩ по ВСЕКИ показател, което очеизвадно се оказа пропаганда лъжа, на която обяснимо неук неграмотник се е хванал.....

Сравни се сравняват по статистически показатели не само към актуалния момент, а и спрямо предходни моменти, за да се наблюдава тренда....

Онова в статията е било актуално преди 20-ет години....

Тренда в развитието по изброените статистически показатели ясно показва, че Русия за този период успешно е съкратила дистанцията, като по някои показатели дори е изпреварила САЩ, а по повечето вече е на едно ниво със САЩ.....

По тези данни единственото, което може да се твърди със сигурност е, че към 2022-а в Русия положението се е подобрило в пъти, в сравнение към 2000-та година....

Което показва, както споменах, провеждането на достатъчно добра вътрешна политика....

Естествено, това касае само и единствено живеещите в Русия....

Мен не ме касае по никакъв начин...

Никога не съм посочвал къде се живее по-добре или по-зле....

Това са субективни емоционални критерии....

Нормално е, че подобни елементарни анализи не са по твоите крайно ограничени възможности и затова се хващаш за отделни думи напълно извадени от контекста....

Просто си... материализирал се герой от творчеството на Доньо Донев....

Доскоро се чудех кой от тримата си, но вече клоня към мнението, че си материализирала се хиперболизирана събирателна еманация и на тримата....

Никой не е лукав по рождение.....

Лукавството е сред първите умения, които всички хора усвояват още като бебета....

преди 56 минути, andiay написа:

Собствената.

Удава ти се.

Собствената.
Удава ти се.

Май като гледам и теб ти се удава.... Седнал да обяснява как другите са по-кухи и от него. И по-глупави също....

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

току-що, miro20 написа:

Дали ще се изненадаш че си много кух и жертва именно на собствената си глупост ?

Държава която получава приходи за последните 20 години от цоцане  на природни ресурси и продажбата им в размер от 500млн$ до над 1 млрд$ на ДЕН, живее  масово със стандарт по нисък и от нашия.

Как си го обясняваш това  при такива потоци подарени от недрата на Земята , пари и доходи ?

С "правилна провеждана вътрешна политика " ?

За икономически свободи, за фрапиращите диспропорции между многото милиардери и милионери от путинските кръгове олигарси и останалите 99.999% мизерстващи , няма да споменавам.

Нито за липсата на опозиция, о там и колосалната корупция на световно ниво , рейтингите по които рашистан е на нво Габон, Судан и т.н. също няма да споменавам....

Но ... ти си "изненадан" .... от собствената простотия, мислещ се  за супер прозрял мъдрец :) 

А да.. за потоците мигранти към мечтаната обетовена земя - рашистан да питам ли колко са ?

Миме, тоз въпрос сме го "обсъждали" вече бре...

Това, което на теб ти се струва неква огромна сума, за държава като Русия е капка....

Особено като се има предвид стартовата позиция.....

"Добра вътрешна политика" използвам спрямо онези статистически сравнения....

Дали може по-добре?

Сигурно....

Дали е по-добре отколкото преди 20 години?

Със сигурност....

По всеки един от изброените показатели....

Аз съм изненадан, защото никога не съм се интересувал от вътрешното състояние на Русия, а представата ми за него бе доста близка до твоята, изцяло базирана на емоционални предубеждения....

Никога не съм крил, че Путин за мен е слаб политик, който дори и диктатор не може да бъде....

Но... определено под негово (а може и да е въпреки него) управление Русия е постигнала значителен и непрекъснат напредък....

Опозиция в Русия има, просто няма избиратели за тази опозиция....

Диспропорциите днес са много по-малки от диспропорциите преди 20 години....

Мизерия има навсякъде по света, дори и в най-развитите страни, а в Русия определено не е 99,99%...

Корупцията е нещо нормално в този регион и корените й нямат нищо общо с политическото управление...

Което е видно и в България, еле па при твоя вожд.....

Потоците мигранти винаги се насочват към страни, които или имат добра социална политика, или предлагат лесна реализация....

Русия в никакъв случай не е нито едно от двете и е нормално да липсват такива потоци....

Което от друга гледна точка, може да се приеме също като добра вътрешна политика....

преди 21 минути, miro20 написа:

Собствената.

Удава ти се.

Не съди за другите по себе си бре....

преди 3 часа, Т.Христов написа:

22.thumb.jpg.b57eea2cb5223483a4d6124cdbe02e63.jpg

Тоя педофл ви е любим за рашистката пропаганда :)

Ето малко по сериозен анализ :

https://zonanews.bg/mnenia-i-analizi/za-ubitite-rusnatsi-ot-iztarvana-replika-na-putin-i-drugi-smayvashti-tvardeniya

преди 5 часа, M.Николов написа:

Този експерт от путинския клуб Валдай ли ми цитираш ? :giggle1:

https://valdaiclub.com/about/experts/207/

преди 9 часа, Мечо Хубавеца написа:

Тия с руското гражданство колко рубли данък са внесли в бюджета на Русия? Заради тия се обвзкарвява Русия, страдаме и ние заради глупостта на Запада...

Не говорят за преговори,  а без такива продължават военни действия    https://epicenter.bg/article/Bloomberg--NATO-namalyava-ambitsiite-si-za-pomosht-na-Ukrayna-sled-saprotiva-na-darzhavite-chlenki/352487/7/0 

преди 10 часа, bigiadri написа:
преди 14 часа, Мечо Хубавеца написа:

Не ги питат искат или не, мобилизират ги. Ако бях украинец, щях да си проклинам държавата...

Ми то е защото си страхливец ,НЕ хубавец.Ако русия/ Сърбия/ нападне БГ сигурно ще проклинаш България или ще ходиш да ги псрещаш с китки.

Аз им викам националнокастрирани путинисти.

Да бяха обикноенни продажници, ама те си мразят и прокклинат дори безплатно държавата и Родината.

И "злия Запад" разбира се,  възпозлвайки се обаче от всички привилегии и защита на човешките им права  в тоя "зъл Запад и зла демокрация" , като едновременно никога не биха живели в режимите които боготворят.

преди 20 минути, attj написа:

Не говорят за преговори,  а без такива продължават военни действия    https://epicenter.bg/article/Bloomberg--NATO-namalyava-ambitsiite-si-za-pomosht-na-Ukrayna-sled-saprotiva-na-darzhavite-chlenki/352487/7/0 

Изтеглете си рашистките уроди военопрестъпници от Украйна  и ще има преговори.

За изплащане на репарации, възстановяване под международен контрол на всичко което рашистите унищожиха буквално в окупираните територии.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Добро утро, второстепенна тълпа и бъдеща радиоактивна пепел!

Нищо не става от тия дрончета..

Ммммм Миро пак е бранил опорки от 90-те.

Както са ти написали - било някога. И непреставащия избор на Путин изразява желанието на руснаците да не се връщат в 1996 когато Майкъл Чорни (поредното хитри еврейче) купи комбинат с размерите на София и язовир за 31 милиона долара взети от съмнителна институция в Тел авив.

А сегашния ден на храбрите и смели укри започна с тази гледка.

ПП

Любимия ми Косьо. Продължавай да лееш рядка боза скъпи.

IMG_20240609_061437_001.jpg

току-що, Киро Н. написа:

Ммммм Миро пак е бранил опорки от 90-те.

Както са ти написали - било някога. И непреставащия избор на Путин изразява желанието на руснаците да не се връщат в 1996 когато Майкъл Чорни (поредното хитри еврейче) купи комбинат с размерите на София и язовир за 31 милиона долара взети от съмнителна институция в Тел авив.

А сегашния ден на храбрите и смели укри започна с тази гледка.

IMG_20240609_061437_001.jpg

Кире, стига вече ти казах. За умрелия или добро или нищо. Имай уважение някакво към покойника.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.