Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Курск отбелязва деня на санитарната зона:

Пряко от санитарната зона

Самоубийствата в окопите вече са ежедневие.

Както и идиотите с лопата срещу дрон. Това да не вие Ф-117, бе безаналогови

Ей скоро не съм радвал бъдито :

@maxthon кога ще спрат тия с ПВО-то да правят такива работи най-накрая. Що не оставят да си летят там за където са си .. Не е нужно да отговоряш че знаеш имам и такива с паднали върху къщи, дупки в покриви а ти тея не ги обичаш че са ти висока топка

Хайде на чушкопеците

И на единственото в света ешалонирано ПВО

Значи за токова нещо в Северна Корея направо разстрелват..

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 7 часа, Gift написа:

Zaщо си с деменция

Кирка ко стана с козата

Кокич се е умълчал ,  може да е намерил козата и сега да я дои в Мосейково!?   

преди 24 минути, attj написа:

Кокич се е умълчал ,  може да е намерил козата и сега да я дои в Мосейково!?   

Папагала в главата говори ли ти

току-що, Gift написа:

Папагала в главата говори ли ти

Вече се издоил козата?   

току-що, attj написа:

Вече се издоил козата?   

Кусай млякото и заспивай

"Напомням вежливо, че вторият въпрос, след "Защо НИКОЙ не отива да живее на хубавото в Ебанария, а всичкият им "елит" също черпи с пълни шепи от прогнилия запад?", при който рашистките отрепки у нас (и не само) дават заето и сменят темата, е:

Защо най-близките партньори на свръхдържавата и световна сила, са именно Иран и Северна Корея?

Любимо им е да "броят" в сметката на съюзници и Китай, Индия, и Бразилия, макар че и от трите нацитатата не получават нищо смислено, а даже напротив:"

https://economictimes.indiatimes.com/news/defence/india-us-advance-talks-on-joint-production-of-stryker-armoured-combat-vehicles/articleshow/111055729.cms?from=mdr

Мадяр ( мир на праха му ) паркира дрон на непозволено място

преди 14 минути, kosyo написа:

Мадяр ( мир на праха му ) паркира дрон на непозволено място

Къде е Кирката, притеснявам се за него, да не се е загубил по баирите

Ми той затри държавата май месец, спря им парите (пак май месец), утрепа Мадяр с 6 патрона ( май месец), онзи ден уволни и Кулеба ( тук вече юни). Направо ни остави без работа и теми за дебат вече. Петилетката за 2 месеца направи Кирето..

Пряко от снимачната площадка.

Енергетиците пак са го отнесли

Давам точната локация ако някой се чуди къде го е паркирал

Гледам Кирето гледа - да го зарадвам малко

Денацификацията продължава с пълна сила

Малко грубо но продължава още

Освен грубост и някаква масовка са заформили

Последното е за любителите на другата гледна точка.

Още един неправилно паркирал

И процеса на паркиране в реално време

преди 15 часа, petie1 написа:

Аха за потъналата гемия  БСП

А вашите днес не успяха да съставят правителство, нито да вземат шефското място в парламента. Мутрафона бесен и изнервен, а а свинката станала още повече свинка.:giggle1::lol6::popcorn2:

Тоз град видяхте ли го? Едно време какви градове имаше..развалиха я тая държава

преди 14 минути, Gift написа:

Хората се обичат

Може да бъде изображение с 2 души и текстово съобщение

Това е по-добро

GQcfEeXWoAA0xiY?format=jpg&name=medium

преди 36 минути, Anneliese написа:

А вашите днес не успяха да съставят правителство, нито да вземат шефското място в парламента. Мутрафона бесен и изнервен, а а свинката станала още повече свинка.:giggle1::lol6::popcorn2:

Те моите неща си вървят идеално твоите гемии се потъват и в политиката и в науката се си с потънали гемии  :) Е, за политиката не се интересувам много много

преди 7 минути, kosyo написа:

Това е по-добро

Имат различно послание. Няма по-добро. До вчера путя подкрепяше санкциите срещу С Корея сега им е пръв "приятел" 

преди 12 минути, kosyo написа:

Това е по-добро

Нещо от Роскосмос Такси няма ли? Че от месец два са се умълчали?

на 18.06.2024 г. в 20:28, miro20 написа:
на 18.06.2024 г. в 14:25, Flashback написа:

Брилянтно интервю на Джефри Сакс пред Тъкър Карлсън:

Джефри Сакс: 500 хил. украинци умряха заради глупостта и арогантността на САЩ

"брилянтни " глупости.

Ма мола ти се, кой си ти, и кой е Джефри Сакс!

😄

преди 3 часа, Gift написа:

На задна са ватенките

Кой те е взел на задна?😄

преди 22 часа, Митко Вълчев написа:

Извинявай. Много извинявай. Тръгнах да ти отговарям. Но на всяко твб

Както ти написах - незнанието не може да бъде извинение, както и неразбирането. А ти нито разбираш, какво четеш, нито разбираш, какво пишеш, нито пък притежаваш минимума знания необходими, за да промениш това. Манипулациите ги правиш ти, изопачавайки и моите думи, и дори собствените си.

Ако го правиш съзнателно - значи си лукав във смисъла на тази дума да извършваш нещо подло с цел изгода, прибягвайки то подвеждащи хитрини. Ако го правиш несъзнателно, то значи си изключително глупав.

Колкото мога по накратко , войната я започна путин, когато бе готов и прецени че ще му се получи, е, не се.

Конкретната война я започна Русия поради причини, които вече съм изброявал многократно, защо е избран точно този момент е въпрос по който може само да се спекулира, не се получи постигането на главната цел толкова бързо, колкото се е очаквало поради една проста причина - решението на Запада да позволи ескалирането на войната с идеята да принуди Русия да се откаже от претенциите си Украйна да остане неутрален буфер, чрез налагане на икономически санкции и финансова и военна подкрепа за Украйна - не се получи и няма вероятност да се получи. Основната цел на Русия - Украйна да не стане член на НАТО със сигурност ще се получи, макар и на доста висока цена.

Русия е агресора и също е с абсолютна сигурност губеща. Това ти признаваш многократно, тогава защо под ягодите руснаците ручаха жабетата.

Всяка страна нападаща друга е агресор, независимо от причините довели до тази агресия. Русия е една от губещите от тази война, при това съвсем не най-губещата, основната й цел ще бъде постигната. Това е , което аз казвам.

Има разлика между "Русия е губещата" и "Всички замесени са губещи".

За Украйна е ясно, че претърпя огромни щети за поне дестилетия. За военна победа, връщане суверенните граници на Украйна, категорично не може да се говори

Щетите за Украйна са невъзвратими, при това без срещу тях да постигне, каквото и да е, а даже напротив Е защо Украйна ручи жабетата след април 2022? Иначе е добре, че най-накрая признаваш, че връщането към старите граници е немислимо, а беше през април 2022 изключая Крим.

Кой каквото сам си направи, никой не може да му направи.

Всичко зависи от волята на украинците да воюват и от волята на подкрепящите ги, да им дадат оръжия способни да обърнат войната.

И веднага след признаването на един неоспорим факт, следва пропагандното клише.

Какво точно означава обръщане на войната?

"Крилатата" мисъл на руския ресурс, който по съвместителство ни е президент, е част от наратива, "абе не бяха прави руснаците, но нека да оставим Русия да вземе каквото пожелае и да си караме по старому(пък като посъберат сили, да си вземат следващата територия с безумни обяснения). 

Я посочи кое изказване на Радев те е насочило към това "крилато заключение"?

Израза му, който определих като крилата фраза е - "Русия ще спечели войната, но ще загуби мира", т.е. "Русия дори печелейки войната, ще загуби повече последствие", което напълно се припокрива напълно и с твоето "Това не означава, че Украйна няма да загуби , а че Русия ще понесе огромни негативи в дългосрочен план."

Иначе Радев е ресурс, но съвсем не руски, но това вече не касае конкретната тема.

преди 23 часа, Митко Вълчев написа:

МОЯТА мисъл, която не е само моя е, максимална помощ за украинците и решенията дали да воюват, е САМО и единствено тяхно. Бих казал , че има голямо разминаване между моята и на радвв.

Твоя мисъл няма и няма как да има. Цитирах точните думи и на Радев, и твоите - разминаване няма.

"Това, което ти наричаш "деволюция" е продукт не на некви имперски амбиции, а изцяло плод на стратегическата грешка на Запада, който с арогантността и високомерието си избута напред тази част от руския елит, която всячески търсеше разделяне от Запада...."

има си хас Запада да не е виновен, за всички глупости сътворени от Русия и путин.

И кога съм посочвал виновен или невинен?

Изобщо няма други варианти на твойте трактовки, като например че едни по сериозни санкции 2008 и 2014, щяха да възпрат безумието 2022.

Санкции заради какво?

Безумието днес можеше да бъде спряно само по два начина - през 1995-а Украйна да не бе притисната да се лиши от ядрения си арсенал и през 2008-а към Украйна и Грузия да не бе отправена покана за членство в НАТО.

Грешки има и винаги, от дистанцията на времето, може да се твърди че е имало по добър избор. Но защо държиш гарез на грешките на Запада, а оправдаваш всячески малоумните действия на Кремъл.

Който не живее, той не греши. Грешките даже са полезни - интелигентните хора се учат от тях, както от чуждите, така и от своите. Най-голямата грешка на Кремъл я направи Горбачов ненастоявайки да бъде оформено в писмен вид обещанието на Запада НАТО да не пристъпи и милиметър на изток, а да го приеме на доверие.

Сам признаваш, че Миършаймър и колегата му, са предвиждали вариант на агресия на Русия срещу Украйна. Не са били само двамата.

Първо - проф. Миършаймър и Джордж Кенън не са колеги, единият е академичен учен, другият е дипломат.

Второ - я ме цитирай къде съм "признал", че двамата предвиждат агресия на Русия срещу Украйна?

Трето - двамата независимо един от друг, посочват две различни причини, които са предпоставка за неизбежен конфликт в бъдеще между Русия и Украйна.

Четвърто - посочи кои са тези други, които ги имало, като не забравяш и че требе да са твърдели нещо преди 2008-а.

Защо руснаците, които притежават огромни ресурси, не успяха да си направят държавата модел за подражание на украинците, които манталитетно са близко до тях и да ги убедят да стоят в тяхната сфера на влияние? Все пак голям процент от украинците са етнически руснаци, платени петоколонници на Кремъл също не липсват.   

И защо им е да го правят?

на 18.06.2024 г. в 13:15, Митко Вълчев написа:

'Досега не съм попадал на "защитници" или "неутрално подкрепящи", които обясняват, че Русия е по-по-най, но е напълно възможно и да има.....

Аз със сигурност не смятам така и нееднократно съм го ПОДЧЕРТАВАЛ"

пълно е в социалните мрежи, и освен явно платени има искрено вярващи го. Мога да ти напиша групи във фейсбук, където идеята, че Русия и путин не са най ги тригърва масово.     

Ето отново пример за манипулация, първото изречение си го повторил два път, докато от второто си изтрил думата в края му - подчертавал, а тя е съществена част от изречението.

Какво има в социалните мрежи е въпрос, който по никакъв начин не ме засяга - не ги ползвам. Както е казал акад. Сендов "Компютърът е удължител на човешкия мозък - умните прави по-умни, глупавите прави по-глупави." А в групите се събират винаги подобни един на друг, а глупостта е заразна и със сигурност има групи съставени от такива като теб, където пък сляпо вярват, че Русия е преродения Съветски съюз, решил да разпространи "руският мир" из цял свят, че Путин е прероденият Хитлер, че "колективният Запад" е единствения гарант това да не се случи, че е "модел за подражание" за всеки и прочее простотии, както със сигурност има и групи на "плоскоземците", на кемтрейлсите" и т.н., и т.н.

Това какво общо има с моята гледна точка, та го ползваш като некъв "аргумент"?

"Точно както някога не си искал да видиш истинската соц. реалност, а си бил горд, че са те напрайли комсомолски секретар..."

всъщност ми беше досадно и против желанието, но ти няма начин да незнаеш по добре от мен, как съм го приемал. Дружинен също бях или там как се казваше за ръководител пионерите.   

Със сигурност за една година откъслечна "комуникация" съм научил повече за теб, отколкото ти си в състояние да научиш за себе си, дори и да доживееш до 200 години. Самият факт, че си приел да бъдеш такъв е повече от показателен за личността ти. Както и обяснява поведението ти днес. А това за "беше ми против желанието" го разправяй на някой, който не е живял по онова време.

"Ти си типичният пример за попаднал под властта й, представяйки дори и най-налудничавите й послания като "аргументи"...."

налудничави на фона на руската? Шегаджия си тии. Та тея в Кремъл, още не са определили окончателно  причините и целите на СВО. 

Руската не е достигала до мен, но съм убеден, че и в нея има също толкова налудничави послания, каквито ползваш и ти като "аргументи" от западната.

Причините и целите на т.н. "СВО" са ясни за всеки, който има глава на раменете си и достатъчно знания в нея. Затова и на такива хора не им е нужно някой да им казва кои са тези причини и цели.

"И между другото "международно призната статистика" е безсмислен израз и показва пълната ти профанщина.....

Всички статистически данни са "международно признати" стига да е посочена методологията на събирането им....

Всяка официална национална статистика е автоматично "международно призната"...",

безсмислен израз, но всяка официална национална статистика е международно призната. Тоест нищо грешно не съм написал, но ти трябва да го поправиш и да размиеш още повече нещата с възможно най много текст, уж казвайки нещо.       

Да, безсмислен израз е и затова е поставен в кавички от мен, а това че дори след като си го прочел не осъзнаваш, че си написал не само нещо грешно, а абсурдно глупаво, доказва че освен пълен профан си и тотално функционално неграмотен.

Хайде да пробваме по друг начин - Щом има "международно призната" статистика, както твърдиш ти, значи има и "международно непризната" статистика. Та би ли дал пример за такваз?

"Посоката Запад не е по причина, че всеки харесва или припознава западното общество като свое..

Посоката Запад не е САМО по причина, че всеки харесва и припознава.

Тогава защо ползваш като "аргумент" миграцията?

А истината е, че е незначителен броят на мигрантите, които са избрали посоката Запад заради вида общество.

Истината е, че на мен ми харесва и припознавам.  Особено на фона на руското общество, там нещата са еднозначни.

Това, че нещо ти харесва на теб, а друго не ти харесва, не може да бъде ползвано като аргумент по който и да е въпрос.

А голата истина е, че харесваш нещо и не харесваш друго, без да имаш и грам понятие, какво представляват едното или другото, а предпочитанията ти са изцяло базирани на чужди впечатления и описания. Реално се "припознаваш" в някаква своя фантазия.

"Каза, че за теб абортите са важен показател, а по тях Русия е категорично с по-добри показатели от САЩ и някои европейски страни, което за мен е без значение и лично аз не бих го счел за предимство."

Колко категорично,? Ти сам писа, според единия начин на отчитане, пък според другия. Някои? Колко отбвсичките в ЕС? Усреднена статистика спрямо средното за ЕС?

Два пъти по-добри показатели за Русия, спрямо САЩ (при това в САЩ има значителен брой щати, където аборта е извън закона), три пъти по-добри показатели спрямо Швеция, която пък за мен е най-доброто тип общество от тези три. "Осреднена статистика спрямо средното за ЕС"?!? Колко пъти да ти се казва, че не требе да пишеш за неща, от които нямаш и грам понятие? Обществата вътре в ЕС са различни бре, а по отношение на абортите пък съвсем. Може ли да сравняваш Скандинавските с примерно Полша или Ирландия?

А ти описах как без да се уеднаквят методологиите ти се подхвърлят голи цифри и по този начин те лъжат. Изравнят ли се методологиите няма разлика в резултата който посочих.

За мен, Русия няма предимството което твърдиш, пред Запада.

Което е валидно само за теб и не може да бъде аргумент, а не аз твърдя, че статистическите данни за абортите могат да бъдат предимство и съм го подчертал, а ти даже си го цитирал. Иначе по въпроса за абортите и не само, статистически Саудитска Арабия е с по-добри показатели май от целия Запад, значи ли това, че тамошното общество е по-добро и ти се "припознаваш" с него?

"Друг показател по който Русия е по-добре от САЩ е тежките престъпления срещу личността, което за мен също е без значение, но ти каза, че за теб е."

незнам коя статистика визираш, но убийствата в САЩ 6 на 100000, в Русия 10.8 . В България 1.8, средното за ЕС ЕДНО (1). Пак греда, с оглед над десет пъти с ЕС, бих казал голяма. 

Хем ти дадох и линк някога бре, при това ти даже призна, че в ония пасквил, чиито данни пак ми цитираш са "сбъркали". Искаш ли да те цитирам?

В САЩ - 6,4, в Русия - 3,7, това са актуалните  коректни данни за 2022, за страните от ЕС не знам, а и ме мързи да проверявам. Предполагам, че е напълно възможно да са такива, а в някои страни от ЕС и значително по-ниски. 

Но... спрямо САЩ, по което и да е произволно посочено тежко престъпление против личността резултатите са содни.

"Трети показател по който Русия изпреварва САЩ е изоставените деца, също без никаква тежест за мен, но важно за теб....

статистика? А в ЕС как стоят нещата?

Човече, всичко това вече сме го "обсъждали" и съм ти дал и линкове. Нещо повече, САЩ  са с по-лоши показатели от Русия и по престъпления срещу деца, рекордьори са и по затваряне на деца в изправителни заведения.

Хайде сега съпостави САЩ и ЕС,, кое общество е "по-добро"?

Иначе: продължителност на живота, индекс на корупция, коефициент на Джини, сила на паспорта, БВП на глава от населението , дял от световната икономика като процент от световните ресурси които притежават, предпочитани държави за емиграция. Демография, много по зле сравнена със САЩ, но съпоставима с тази на ЕС . Най много хероинови наркомани изобщо. Самоубийства в Европа отстъпва само на бивша съветска република. Това е прима виста.

Доколкото помня държеше на ЕДНО предимство. Аз ти посочих три, които са важни за теб, а не за мен, на Русия пред САЩ, като хегемона от Запада.

"не бих искал да нямам право да му кажа "Моето момче" или "Моето момиче", не бих искал да нямам право да му кажа, че полата, роклите и куклите са за момичета, а панталонките и багерчетата са за момченца"

забрана за нищо от това няма, никъде. Идеята на Запада, не е забрани, а права, там където не са нарушени на другите. Ако някой тръгне да принуждава детето ми да сменя насилствено пола си, бих отишъл да живея с него и в северна Корея, но такъв случай, дори намек за такъв в ЕС държавата ни, не ми е известен.

Което пак доказва пълната ти неосведоменост за света. "Забрани" вече има, дори и в ЕС, макар и все още в меката форма - "препоръчително е....", "не е в рамките на добрият тон" и т.н., в Калифорния въведоха изискване към големите магазини да имат "полово неопределени" щандове за детски стоки, в Испания разрешиха смяна на пола от деца над 16 години без съдебно решение, а за по-малки със съдебно решение, в Германия на официален правителствен сайт за деца имаше списък с препоръчителни хормонално потискащи  препарати, които детето да приема, ако все още не било "сигурно за пола си", като изрично се акцентираше, че то само трябва да реши какво е, в Италия в личните карти вместо майка и баща, вече пише "Родител 1" и "Родител 2" и т.н., примери да искаш....

Правата на всички хора са еднакви без значение на пол, възраст, социално положение, религия, сексуална ориентация, а даването на някакви допълнителни права по койяо и да е от тези категории, нарушава вече правата на другите.

И къде съм споменал "насилствена смяна на пола" бре неориентираний?

Твоето е експлоатиране на страхове, създавани от кремълската пропаганда. Най ниско ниво тролеж, не очаквах ти да го ползваш.

Аз пък напълно очаквах точно този отговор от теб.

В стотици спорове, след като не откриваха нито ЕДНО предимство на Русия пред Запада, русофили и "неутрални" се хващаха за либерасти и евроджендърите.

Какво си спорил и с кой ваобще не ме валнува. Аз не споря с никой. Казвам кое е предимството на Русия пред Запада ЗА МЕН. Единственото й предимство.

Всъщност в Русия има най много болни от СПИН извън Африка, тази статистика говори много

Какво говори бре "статистико"?

И преди ти казах, че огромния % болни от СПИН в Русия е от хероинови наркомани и техните семейства, %-ът на заразените хомосексуалисти е нищожен, което говори за ниска медицинска култура сред наркоманите - ползват едни и същи спринцовки. В САЩ е тъкмо обратното - огромният % заразени с ХИВ вируса са хомосексуални мъже, а сред наркоманите е незначителен, но и в САЩ други наркотици са на мода, а не венозните.

Ама хайде и от фейса. https://www.facebook.com/share/p/9DVncUg5rRj4kx1A/ .

Не ползвам Сураттефтер и не ме интересува кой и кво пише там.

В общи линии кремълските внушения за опасногейския Запад, наистина са за най ниското ниво Полезни. Не съм срещал изследване, за по малко гей хора реално в Русия, това че заради "адекватното"  им общество, част се боят да се признаят

И кой ти говори за гейове бре?

А това кво си срещал и кво не си, па отдавна се оказа, че няма никакво значение. % хора с хомосексуални наклонности по природа е приблизително еднакъв навсякъде по света. В Русия въпросът е уреден по възможно най-приемливият за всички начин - всеки има право да бъде какъвто си иска, но няма право да го пропагандира и да настоява за допълнителни права. Абсолютно забранено е пропаганда на тази тема сред подрастващи. Хомосексуалните в Русия нямат орязани права, нито са подлагани на гонения заради сексуалните си предпочитания, за да ги е страх да си признаели. Всичко това говори, че руското общество е напълно адекватно по този въпрос и всичко по него е уредено цивилизовано.

Но... аз говорих за друго, което няма нищо общо с хомосексуализма. Кой, с кого и какво прави в спалнята си не ме засяга.

Ставаше въпрос за гаврата с природата чрез половете, а те няма как да са повече от два, нито може да сменяш този с който си се родил когато и поради каквото ти скимне. И това е биологичен закон - мъж с присадени гърди и вагина пак остава мъж, жена с присаден пенис, пак си остава жена и е лесно доказуемо научно.

. Не вярвам, че изразяваш сериозно притеснение, че твой близък или потомък, ще бъде убеждаван, принуждаван, задължен да промени сексуалната си ориентация.

Пак да попитам - кога съм казал, че някой " ще бъде убеждаван, принуждаван, задължен да промени сексуалната си ориентация."?

Научи се да разбираш какво четеш. И въобще не става дума за сексуална ориентация, а за пол.

Хайде. Доскуча ми. Но когато ти се прииска да се забавляваш , пиши.

Глупостта е забавна, но аз съм човек, който намира начин ида се забавлява и без да "общува" с глупаци. Никога не ми е скучно. Както казах - аз просто отговарям на това, което се пише към мен. А ти по-добре се ориентирай към фейса, там ще се слееш с общата тълпа и нема да личи колко неук си...

П.С. Ако не бе толкоз неук и поне разбираше кво четеш, то немаше да се налага и аз да пиша "фермани", за да ти обяснявам елементарни неща...

По-добре си избери една "точка" по която смяташ, че разбираш поне нещичко и обсъждай нея, а не да се налага да ти се обяснява едно и също нещо по няколко пъти, по всяка една точка.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.