Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, crazy katon написа:

Напред към Трети етап!

Третия ...не успя. Четвъртия ще успее!

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 42 минути, NewRedDragon написа:

За пореден път - Джо Баъдън е ДЕМОКРАТ - т.е няма ка да съм гласувал за него. Да, пионка на Големите е. Ако беше сега ЧОВЕк, като някой като 40, 41 рия - истински националисти - расия нямаше да съществува вече

Ахам, и един един таксиджия щеше да завива мормоти в шоколад нали... мдам...:whist:

преди 1 минута, crazy katon написа:

а тези в буча бяха само малка част от избитите от укрите мирни жители на напуснатите от руснаците територии

Не това констатираха  след отстъплението на рашистите. Освен труповете по улиците, още една камара завързани и разстреляни по мазетата, масови гробове и т.н. И то в дните когато там са били рашистките окупатори.

Другото което пропускате, че Буча която най много се говори, беше само началото. Всеки ден откриват далеч повече жертви от окупаторите.

Може би най ужасно е в Мариупол, но след като е под рашистки контрол, там скоро няма да се разбере. Първото което ще направят е да заличат всякакви следи за зверствата си .

преди 38 минути, BANKATA написа:

Не ви ли е срам да подкрепяте убийци бе, срам нямате.

Ми да, затова и не подкрепяме укронацистите и наглосаксите....мдам.... 

А ти ги подкрепяш, значи подкрепяш убийци.... 

току-що, andiay написа:

Лизърдче, аз монетаризирам акъла и уменията си, някогашната ми биография ми е помогнала единствено за това, да мога да замина да уча там, за където ти мечтаеш.

Ми да не си учил, а да си работил, бе каун. Изобщо не ми пука какво, колко и защо. Аз нали съм добре, кво ми пука, че тебе ти е кофти, а? По нагоре съм във веригата от тебе

преди 1 минута, Moriati написа:

Ахам, и един един таксиджия щеше да завива мормоти в шоколад нали... мдам...:whist:

Прекалил си със оранжевото!

преди 27 минути, andiay написа:

Мимче, нъл ти казах да се занимаваш с нещо друго.

Своите заучени опорки и епитети можеш да си декларираш пред дечицата, а не пред мен.

Нито си по-голям антикомунист от мен, нито аз съм по-голям путинист от теб.

Разликата е, че аз съм изявил своя антикомунизъм тогава, когато това е било нужно, а не като теб сега, когато е безопасно.

Мелодраматичните похвати нямат място в един обективен политически анализ, те са на място в пропагандните послания и то в тези от най-нисък клас, ориентирани към таргет-групата на сапунки и риалити шоута.

Както казах, ако наистина си платен трол, то ти си най-големият късметлия.

Лично аз не бих ти дал дори и нискоквалифицирана работа.

Ходи си търси парцел под кенефа на твоя идол и не ме занимавай с глупостите си.

П.С. Ако проблема е в парите, може да успея да помогна.

За условията ша са разберем.

Нещо ли каза или само някаква дрисня "Миро това Миро онова... " .... :getout:

преди 3 минути, Moriati написа:

Мдааа - разликат е, че на мен 2ма ми завиват по 35 лв всяка сутрин. С пенсийката - събуждам се с 100 кинта под дупето на буля :) 

преди 1 час, NewRedDragon написа:

В сочи (територия на бивша расия) ходих 2 години поред за стартовете на F1, Единствения език, който се говори там е "евро" у тебя има ли... или нещо такова плещеха местните. Но си беше скъпичко - почти като на Спа в Белгия....

Пак за парички пишеш. Докато само мечтаеш за тях, те няма да дойдат при теб, бедний Комплексарчо. 

току-що, NewRedDragon написа:

Ми да не си учил, а да си работил, бе каун. Изобщо не ми пука какво, колко и защо. Аз нали съм добре, кво ми пука, че тебе ти е кофти, а? По нагоре съм във веригата от тебе

Това, че твоята глава прилича на презрял пъпеш, не означава, че всички са "кауни" като теб.

Учил съм, а после съм монетаризирал наученото.

А ти не си добре, и то не само в материален аспект..

И сто пъти да кажеш, че си по-нагоре във веригата, това няма да стане истина.

Все ще си останеш незначителен представител на семейство влечуги.

Единствената полза от такива като теб е, че стават интересни снимки с вас.

Бегай си мечтай за седмото Джони, явно тази вечер си возил некви роми.

току-що, ivottoshev написа:

Пак за парички пишеш. Докато само мечтаеш за тях, те няма да дойдат при теб, бедний Комплексарчо. 

А за какво? АЗ ако не ме устройва вашата територия..... за йъф съм тука. Паричките, носят позитиви, одобено, ако си бачкал за тях - идва време те да бачкат за теб. Мене не ме мисли - АЗ с 5-6 к се оправям - даже - обещавам - ще почба и малко данъци да ви плащам, че ме налазига едни..... ама само обещавам - едва ли ще ми направят нещо

преди 8 минути, miro20 написа:

Миме, осъзнай най-накрая, че мирисът на одрискано е при теб бе.

Ама то в канализацията е така, явно.

преди 36 минути, Тhе Monstеr написа:

Бе мен кьорав не може да ме обиди. Ма ти ми се виждаш доста раздвоен между Аллах Акбар и за Сталину, за Родину. Бойния дух... или некъв друг дух, ти идва доста в повече.

Изобщо, заплахите с ядрено оръжие, взха да не хващат декиш... Путя е бита карта- адски се надцени джуджака и няма с какво да плаши вече. Освен децата с треперещите си ръце и крака. Следващия който ще се самоунищожи е ислямиста Ердоган. Или Турция ще трябва да се преименува на Гания, Ердония или нещо подобно. Може и Реджепия...И пак ще се осере. Защото, изчезне ли руската заплаха, Турция става излишна с ислямист начело. Ердоган усеща това и се мъчи да шикалкави, ама шанса е нулев...За САЩ Европа е много по- важна. Там са мозъците.

Титан си ти Ахилесов, титан си, ама не на мисълта.

Интересно ми е, колко пъти ще успееш да си подобриш рекорда.

преди 1 час, Moriati написа:

Турция се страхувала от ИзСраел

Без майтап, Израел са сериозна работа. Научили са се от библейската легенда как да се бият, когато Давид макар и с малкият си размер, е победил Голиат. Та така и те, с малък размер са но бият яко. Едно време и ние бяхме нещо подобно, ни турчеля ни гръковизантийци не можеха да ни се опънат. Сега сме подлога за западни ла?на и ще си ядем ла?ната още дълго. Извинявам се за цинизмите.😔

преди 5 часа, ДзВяРа! написа:

Глупости!

Точно те ще ни помогнат срещу русите или който и да е там.

А бе стига пиянски истории.Защо поне малко не прочетете, да се осведомите?

Как например НАТО предпази кипърските гърци при кипърския въпрос?

И Гърция, и Турция, и Великобритания са членове на НАТО и въпреки това турците правят каквото решат на територия с гръцка юрисдиксия.Как им попречи НАТО да си създадат своя република там. 

преди 1 минута, badr написа:

А бе стига пиянски истории.Защо поне малко не прочетете, да се осведомите?

Как например НАТО предпази кипърските гърци при кипърския въпрос?

И Гърция, и Турция, и Великобритания са членове на НАТО и въпреки това турците правят каквото решат на територия с гръцка юрисдиксия.Как им попречи НАТО да си създадат своя република там. 

Че кога Гърция е поискала помощ от НАТО??????????

Май ти си пиян!

Русия не може да каже нищо на Турция, свалиха им самолет. САЩ не може да каже нищо на Турция, купиха С400 от Русия.

преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

Май ти си пиян!

А бе момче.Да си неосведомен не е престъление, но да се гордееш с това е признак на глупост.Нали въпроса е, че ченуването в една и съща организация - НАТО е гаранция за неприкосновенност.

Как същото НАТО предпази Гърция в този казус? И Гърция не просто е искала, а хилади пъти е искала помощ от другите страни в НАТО по този повод.   

преди 8 минути, ДзВяРа! написа:

Май ти си пиян!

Русия не може да каже нищо на Турция, свалиха им самолет. САЩ не може да каже нищо на Турция, купиха С400 от Русия.

И да им поиска, дали ще получи е въпроса.

преди 1 минута, badr написа:

А бе момче.Да си неосведомен не е престъление, но да се гордееш с това е признак на глупост.Нали въпроса е, че ченуването в една и съща организация - НАТО е гаранция за неприкосновенност.

Как същото НАТО предпази Гърция в този казус? И Гърция не просто е искала, а хилади пъти е искала помощ от другите страни в НАТО по този повод.   

НАТО е просто ИЗМАМА, на свръхбогаташите от цял свят. организация която е създадена след 45 година, с цел запада да се консолидира против заплахата от СССР. Сега НАТО даже не е и НАТО, а някаква мимикрия.

преди 55 минути, N1K17Y написа:

От автора на "чешмата в Габрово има по-дълга история от САЩ". Дали пък САЩ не са гледали какви прецеденти е поставяла Русия ? :giggle1:

List_of_wars_involving_Russia

Да ти го напиша и на теб: Колко тъп аргумент е това ли ? Колкото да кажеш на съдията "виновна е мафията, че аз откраднах, видях че на тях им се разминава, значи и на мен трябва".

Още по-тъпо е, да си мислиш, че огромна държава като Русия, която от векове си има имперските амбиции (доказано с.... вековна история) е щяла да се кротне, обаче видиш ли, американците правили войни и затова Русия също нападна Украйна. Това съм сигурен, че и ти не го вярваш де, но като няма как да се оправдвае Русия, ще дрънкаш подобни жалки глупости.

Чакай бе Тошев, какви прецеденти, нали нацистите дерибействащи в Донбас бяха причината. Аа не, НАТО беше, искаше да се разширява. Аа, ама то приказките за НАТО почнаха след като Путин вече вкара войски и си взе Крим през 2014-та. Значи, виновен беше преврата на американците. Ще спреш ли да сменяш опорките, всеки път като видиш, че се пукат ? 

Ако съдията е честен и най-важното - безпристрастен и веднъж вече си е затворил очите, би трябвало пак да си затвори очите. Само че не се случва това, нали? Това означава че не е точно съдия, а е пародия на съдия.

Русия се беше кротнала цели 30 години. Ако я нямаше цветната революция в Украйна, сигурно още щеше да си е мирна и тиха. Няма как обаче да седи и да гледа как от всякъде я обграждат краварски бази и тя да е "пас" И ти да си на мястото на Путин, и ти щеше да вземеш мерки.

Да, нацистите в Донбас бяха поводът. След като едните не са наказвани за УЖ "химическото оръжие" на Ирак, УЖ "геноцида" в Либия и военната подкрепа за терористите от АОК в Косово, защо сега всички гракнаха срещу другите, които имат доста по-истински повод да раздрънкат оръжие в чужда държава?

Приказките за НАТО ги е имало още през 2008-ма. След преврата, Русия вкара войски и си взе Крим иначе  хАмериканските подлоги в Киев като нищо щяха да превърнат главната база на руският черноморски флот в НАТО-вска база. Съгласи се че това е недопустимо от руска гледна точка.

преди 1 час, andiay написа:
преди 1 час, miro20 написа:

Миме, осъзнай най-накрая, че мирисът на одрискано е при теб бе.

Аз пак не разбрах каза ли нещо по темата, с нещо обори ли ме, или сееш офтопик дриснята си с по една педя алабалистики ?

преди 1 час, N1K17Y написа:

Много интересно, как единствено САЩ са виновните на всеки путинофил. Как пък ЕДИН ПЪТ, не съм видял, ЕДИН путинофил, да оправдва Русия с нещо различно от САЩ. Как един път не написаха за Франция, как не се оправдаха с Великобритания, които са участвали в куп войни след 45-та в (бившите) колонии си ? :) 

Как става това  ? Дали не е, защото "независимите" им мнения, всъщност тръгват от руските тролове и са просто пропаганда. Как пък тия "инакомислещите" все САМОСТОЯТЕЛНО стигат до същите заключения, каквито пропагандира Русия. 

Помниш ли когато Държавният департамент на САЩ разреши на Полша да предостави самолетите си на Украйна?

НАТО нали УЖ бяха с колективно управление, а не бащиния на краварите. К'ви са те за да "разрешават" или да "не разрешават" еднолично каквото и да е? Е да, ама не! Оказа се че те колят, бесят и "разрешават".

Евала на поляците че се усетиха навреме да не дразнят сами мечката и казаха че ще предоставят самолетите си на краварите та те да си чупят главите. Естествено "великите кравари" отказаха веднага. Не можаха да прецакат поляците и се скатаха.

преди 9 минути, ivottoshev написа:

Ако съдията е честен и най-важното - безпристрастен и веднъж вече си е затворил очите, би трябвало пак да си затвори очите. Само че не се случва това, нали? Това означава че не е точно съдия, а е пародия на съдия.

Русия се беше кротнала цели 30 години. Ако я нямаше цветната революция в Украйна, сигурно още щеше да си е мирна и тиха. Няма как обаче да седи и да гледа как от всякъде я обграждат краварски бази и тя да е "пас" И ти да си на мястото на Путин, и ти щеше да вземеш мерки.

Да, нацистите в Донбас бяха поводът. След като едните не са наказвани за УЖ "химическото оръжие" на Ирак, УЖ "геноцида" в Либия и военната подкрепа за терористите от АОК в Косово, защо сега всички гракнаха срещу другите, които имат доста по-истински повод да раздрънкат оръжие в чужда държава?

Приказките за НАТО ги е имало още през 2008-ма. След преврата, Русия вкара войски и си взе Крим иначе  хАмериканските подлоги в Киев като нищо щяха да превърнат главната база на руският черноморски флот в НАТО-вска база. Съгласи се че това е недопустимо от руска гледна точка.

Какви 30 години бе, ти нормален ли си :lol6:

Отвори линкчето, което ти пратих и гледай от 90-те насам колко са "мирни". Мислех си, че поне с теб има смисъл да се говори, но ти верно си бил сляпо путинофилче.

преди 6 минути, ivottoshev написа:

Помниш ли когато Държавният департамент на САЩ разреши на Полша да предостави самолетите си на Украйна?

НАТО нали УЖ бяха с колективно управление, а не бащиния на краварите. К'ви са те за да "разрешават" или да "не разрешават" еднолично каквото и да е? Е да, ама не! Оказа се че те колят, бесят и "разрешават".

Остана да обясниш и какво общо има коментара ти с моя, който цитираш. Или ако не схващаш, какво общо има НАТО с... Алжирската война например. Тошееееев, Тошев, само НАТО и САЩ ти е в главата и не знаеш какво коментираш дори. Намали я тая руска пропаганда, че ще ти изпие мозъка и ще станеш като другите шизофреници тука. Или по-лошо, ще гласуваш за Копейкин.

преди 1 час, andiay написа:

Черното Джони е приоритет и мечта за ромите.

Поне да бе казал кафяв Гленфидих.

Е, той вместо да ни се похвали че се храни примерно в Панорамата на Японския, акъла му стигна само да спомене "Мръвката" в Студентски. Що си решил че въобще знае за съществуването на  кафяв Гленфидих?

преди 10 минути, G_A_G_O_V_69 написа:

НАТО е просто ИЗМАМА

НАТО е инструмент на САЩ за налагане на интересите им без значени на останалите.И сегашната война е пример.

Какви оръжия предоствя НАТО на Украйна - всякакви ненужни болуци.Защо не им предоставят самолети например ф16 или Раптор  или....

Ами просто е.Самолетите струват маса пари, поне по 50млн$ парчето.Ще просъществуват час/два и С400...

В резултат  солидна сума изчезва.А така с тия джавелин и други дрън, дрън си пласират остаряло и ненужно оръжие, а после военно-промишления комплекс на САЩ ще произведе какво им е "необходимо" на останалите съюзници.Разбира се на десетократна цена.Пример са и нашите платени чертежи.

Така и за помачи се пишат, и солидно заработват за сметка своите съюзници.И нефт те ще им продават.И газ чиято цена е в пъти по-голяма.......Чудя се на акъла на тукашните им фенове, но тя... по гората не ходи.   

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.