Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 час, BANKATA написа:

Да бе. Америка е провокирала импераките амбиции на путьо.

Именно. Виж как знаеш. Русия вижда примера на хАмерика че ако някой е по-силен, може да си взима каквото и от когото си поиска и го прилага на практика. 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 час, ДзВяРа! написа:

1. Защото никой не може да му каже и копче! След като свали Руския самолет, вдигна телефона и каза на Путин, извинявай че ти свалих самолета.

2. Ердоган е единствения който каза на Зеленски, още утру ще ти изпратя 200 000 армия за защита, но ние сме член на НАТО и нямаме право.

3. Ердоган купи Ц 400 от Русия въпреки, че е член на НАТО! И Американците нищо не можаха да му кажат.

4. Ердоган продаде хиляди дронове "БАЙРАКТАР" на Украйна, със тези дронове изпърдяха повече от половината руски танкове, които отиваха към Киев. Че и още много други.

5. Ердоган извика и Руснаците и Украинците и ги помоли да се разберат за мир.

Чшш, леко с и ти с белото, почваш да преувеличаваш кат сиганин на битпазара в Хова Загора... :hush:

Ердоган нищо не е казвал на Зиленски, ако не си в час, дори при посещението за подписване на взаимното военно сътрудничество, което и беше сделката за байрактари, той дори не го удостои с поглед на пресконференцията, дори ръката му не стисна .. Видеата са в тубата... 

Хиляди продал хахахах, милиони още малко нали   :biggrin:  Момо първоначалната бройка бе 48, с увеличение на още към толкова втора партида, която и се довърши вече в процеса на военната операция на Русия срещу нацистохохлите ...

Ердоган се опитва да го изграе помирител... и не ги е викал, а ги покани ....явно и ти нещо прихващаш от стила на краварите и наглосаксите дето са свикнали да привикват, ама вече никой дори от уж третия свят не им цепи басма :whist:

П.С А ето видеото , Зеленски гледа кат насрван, навярно си вика, ба си, кака ме наеваха сега....А султана просто го игнорва, дори не го поглежда...

преди 3 минути, ncl написа:
преди 25 минути, NewRedDragon написа:

Но Алианса не може да се намеси, заради Чл. 5 - за сега.

Въобще не се намесва. Само пращат оръжия, инструктори и неофициално наемници. А и Украйна не е част от НАТО, какъв чл.5 какви 5 лева...

Бас държа че на янките ще им се дръпнат фашкиите при един пряк сблъсък с Русия, и ще забравят за този член с дължина 5 сънтима. Твърде е малък за Путлер.🤣

преди 2 минути, ncl написа:

Въобще не се намесва. Само пращат оръжия, инструктори и неофициално наемници. А и Украйна не е част от НАТО, какъв чл.5 какви 5 лева...

5 лева за тебе - 5 по милиони за хората! Естествено, че ще праща оръжие - рано или късно това оръжие ще се плати - от репарациите! Наемниците са на заплата - бизнес, като всеки друг - който има мерак - ходи. Мен ме устройва (за сега) войната. Другото не е важно

Ама то тук и ракия ли се ползва? Оставям ви, щото аз съм въздържател.(това сериозно го съобщавам и дори някои, които ме познават тук, могат да потвърдят)

Назад по страниците има написано за турските дронове. Има дори един два клипа, ако все още не са ги премахнали.

преди 2 часа, ДзВяРа! написа:

Ти май си в децката градина, мислиш ли че Украйна няма ядрено оръжие?

Защо мислиш, че само Русия разполага със такова оръжие?

Ахам, така си и мислех, белото намали ей, белото.. Укропския режим ако имаше ядрено оръжие щеше да го използва поне за заплаха бе момо ..  Дори Кимчо го ползва за да плаши Байдъна слабоумен, а наркомана Еленски мислиш нямаше да го направи ли,  оланколуу

Ба си, откъде се пръкнаха тука все такива велики специалисти по белото и Укропия да го ева.... направо тъпомера бие всички рекорди, ба си центаджиите и просто значи :biggrin: прости като всушници и азовци взети заедно , ба си...

преди 6 минути, Moriati написа:

Гоя, пак си спал с отвити крака, и сънувал като кокошките просо май.... 

Я кажи кои източници четеш че да се посмея и аз с такива инфота за уволнения и прочие... :biggrin:

Сега видях поста и затова цитирам теб. Начи, щурмовика е добро оръжие, ако противника ти няма ВВС или ПВО. При актуалните ВВС и ПВО на Турция, дори най- добрия щурмовик на земята, ще е нещо близко до неподвижна мишена. Изтребител би свършил много повече работа, но руснаците нямат Ф 22 за целта. Освен ако не са си народили поне 100 Су 57. Фантастика. За 10 години 5 не можаха...

преди 24 минути, BANKATA написа:

В Украйна има единици от тях. Не твърдя че участват масово във войната.

Единици????  На цял батальон му викаш единици? Абе ти изобщо в армията бил ли си? май не така като ти гледам познанията и елементарните глупости ....

преди 13 минути, Тhе Monstеr написа:

Американците не са особено впечатлени, а по- скоро разочаровани. Мислят че Путин им се подиграва с тази допотопна ракета. Обидени са.

Допотопна е на баба ти кюлотите ... но продължавай да се самонадъхваш де , то си е за теб ...

току-що, Moriati написа:

Единици????  На цял батальон му викаш единици? Абе ти изобщо в армията бил ли си? май не така като ти гледам познанията и елементарните глупости ....

За кадировците ли ми говориш или за други чеченци?

Че нещо май за различни неща пишем.

преди 7 минути, G_A_G_O_V_69 написа:

Братчед, ти на колко си ракии

Не зная на колко ракии е и дали обича да си пийва ..... Но писанията му много ми напомнят за един форумен герой , който се хвалеше как всички жени му се натискат , колко бройки е минал всяка година и как му се хвърлят в краката и не може да се отърве от тях . Е , този самохвалко вече не е сред живите . Все пак всички сме смъртни и сме на тази земя само временно .   :cheers:

преди 13 минути, miro20 написа:

Да, вкара войски , стисна батьката за топките , оня даде мило и драго само и само да остане режима му на власт, и готово . 

И това според вашата путинска клика е добре ???

Затова и в съседната тема има толкова мемове и колажи с абсурдните лафове на батьката. :) 

Лъжа. Така нагласиха нещата фейк пропагандата, червеното задкулисие и мафия в лицето на оня мухльо с юмручето, плюс парите на Черепа с агитките да не забравяме.

Останалото направиха нагласените мадуровски машини, чийто резултат бе в разрез със всичкис оциологически агенции, дори червени. :hush:

комунетата винаги вкарвате злите хАмериканци когато стане въпрос за недоволство на някой народ.

Хайде представете си например че САЩ ги няма въобще на планетата.

Защо стремежа на един народ в една независима държава към реформи , стремеж към по добър стандарт , към по високи заплати, към приобщаване с Европа, по изгодни търговски отношения с по развитите страни, стремеж към борба с корумпираната олигархия, към промени и т.н и т.н.  всичко това за което бе Майдана в Украйна , защо аджеба трябва да го оправдавате и зачерквате с някакви измишльотини за  диктовка от САЩ.

Защо приемате че един самозабравил се окопал се режим  , каквито определено са и в РФ , и в Беларус, превърнали се отдавна в репресивен диктат , се нещо нормално и е добре за една държава  ???

И трети аспект - Защо подкрепата от други държави, било то от Европа, от САЩ, от България дори, и одобрението за тези реформи и борба срещу самозабравилите се режими, е ЛОШО ???

Хайде малко мислете преди да говорите постоянно тези глупости "ама в хамерика пък бият негрите"  и "Нюланд плаща за Майдани " ... :hit:

Мимче, нъл ти казах да се занимаваш с нещо друго.

Своите заучени опорки и епитети можеш да си декларираш пред дечицата, а не пред мен.

Нито си по-голям антикомунист от мен, нито аз съм по-голям путинист от теб.

Разликата е, че аз съм изявил своя антикомунизъм тогава, когато това е било нужно, а не като теб сега, когато е безопасно.

Мелодраматичните похвати нямат място в един обективен политически анализ, те са на място в пропагандните послания и то в тези от най-нисък клас, ориентирани към таргет-групата на сапунки и риалити шоута.

Както казах, ако наистина си платен трол, то ти си най-големият късметлия.

Лично аз не бих ти дал дори и нискоквалифицирана работа.

Ходи си търси парцел под кенефа на твоя идол и не ме занимавай с глупостите си.

П.С. Ако проблема е в парите, може да успея да помогна.

За условията ша са разберем.

преди 30 минути, Profruit написа:

Много просто. Ердоган се страхува от Израел.

В Близкия изток държавата с най-голям въздушен военен флот е Израел. Израел е в годишните топ-класации по продажба и по покупка на оръжие.Турските безпилотници са примитивно копие точно на израелски такива. Израел бе първата държава извън САЩ получила F-35. Mалък нюанс. Израел модифицира електрониката на самолетите. Всеки един е преработен, включително F-35. Израел притежава 4 атомни подводници и очаква пета. Израел произвежда танкове. Израел изпита лазерна артилерийска система за прихващане на реактивни снаряди, безпилотници и крилати ракети. Израел не разчита на patriot, a на своя разработка наречена тръбата на Давид, плюс известната железен купол.

Ердоган ненавижда Израел по негови си мотиви и Израел натисна САЩ да спре продажбата за Турция.  Ердоган се вижда по-слаб на този фон, затова и купи С-400, в надежда, че при вероятен конфликт ще неутрализира еврейските самолети. Това бе и причина молдованския дебил Либерман, да се изцепи, че внимателно ще изучава руската С-400 в Сирия и ако му падне пердето ще я хакне. На свой ред путин пусна слух, че ще монтира С-500 и с едно щракване на пръсти ще блокира всичкото средиземноморие.

Днес на свой ред Израел изпитва тревога от Иран. САЩ  се изнесоха от региона, а Иран е на крачка от Хирошима и люто се кълнят, че ще им я  метнат. Но ето, че путин атакува и обърка логиката на пасианса. Това накара САЩ, да търси под дърво и камък заместител на руските въглеводороди и ще кандиса пред Иран. А Иран това чака и ще забие нож в гърба на русия. Гладен иска кинти. Излиза, че Ердоган ще изпусне баницата и завъртя гъзягата точно на 180'. Смени риториката към Израел и заговори за общи хъбове на газ и нефт. Така или иначе синът му върти търговия с камиларите от СА и ОАЕ през морския порт на Хайфа.

В общи линии така успях да го сдъвкам. Благодаря за вниманието!

:biggrin::biggrin::biggrin:

Турция се страхувала от ИзСраел , хубав виц гоя , хубав ...  А гъза извъртя Изсраел, когато видя че тръбата няма как да мине без разрешение от Турция, и първа притича на червеното килимче в Анкара , а Турция умее да прави и търговия, и политика, както и оръжие собствено, а това кара феликите гои да им треперят гащите, затова и Кедми дори се пенеше че Турция е основен враг на Изсраел, а не Иран...  да не говорим за генералите на Нетеняху :newspaper:

Свободно, почеши понито  без да бързаш... с пинцета може тоже...

А ето отговора дето някои тука ореваха орталъка защо Турция може да удря ПКК в Ирак, и копче да не и кажат,а срещу Русия оревават орталъка.... 

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Не всички чугуни с петолъчка на челото са путлеристи.

И к'ва стана сега тази работа? Всеки, който не споделя бъртвежите ти е "чугун с петолъчка"? А знаеш ли, че ако всички карат срещу теб, най вероятно ти си в насрещното, а не те?

229861048_4861582283888944_3710720476920858692_n.jpg.52bd256345b4c6296ab70daf4651cdf0.jpg

преди 7 минути, BANKATA написа:

За кадировците ли ми говориш или за други чеченци?

Че нещо май за различни неща пишем.

За батальон Джохар Дудаев, ти не четеш ли, това са тези чието име не можа да се сетиш, и които викаш че са единици, проукропските чеченци...

преди 3 минути, andiay написа:

Разликата е, че аз съм изявил своя антикомунизъм тогава, когато това е било нужно, а не като теб сега, когато е безопасно.

Ама явно само си заявил - монетизирането е друга тема - май...нещо, нищо....

Така казах АЗ! 

ПС: На 5-6 черни съм:lol6:

преди 1 минута, Moriati написа:

За батальон Джохар Дудаев, ти не четеш ли, това са тези чието име не можа да се сетиш, и които викаш че са единици, проукропските чеченци...

Шейх Мансур.

преди 3 часа, absurt написа:

Що така се газира, Аглайка? Та, ти сто пъти само на мен ми заяви, че одобрявам Путин, щото изтъквам че прави като янките. Янките се опитват от 20 години да заобиколят отвсякъде, от където могат, Русия с оръжия и войски, като последно напълниха Украйна и с оръжия, и с "инструктори", и с лаборатории, въпреки възраженията на Путин. И ти се опитваш да ги изкараш САЩ невинни агънца? Не се учудвам- опорките не прощават, когато са задължителни.

Не го одобряваш. Оправдаваш го :)

Съвсем ясно написа (и ще продължаваш да го пишеш) "Русия гледала САЩ как воюва и затова им следват примера". Значи не е виновна Русия, че влезе в Украйна, ами САЩ са виновни, защото са били за пример. Колко тъп аргумент е това ли ? Колкото да кажеш на съдията "виновна е мафията, че аз откраднах, видях че на тях им се разминава, значи и на мен трябва". Да го одобравяш не знам, оправдаваш го. И докато все така продължаваш да ме обвиняваш какъв съм американски соросоид, все така никога няма да намериш мой коментар, да оправдавам войните на САЩ с някой друг :) Я гледай, и Тошев дрънка същата опорка долу.
Като си почнала да говориш за американски оръжия в Украйна, кога ги вкараха ? Дали не е след 2014-та, когато Путлер видя, че на украинците им писна от руски марионетки и искаха Европа, затова влезе да си вземе Крим ? И приказките за НАТО бяха спрели дотогава. Путлер ги възобнови през 2014-та.

преди 3 часа, ivottoshev написа:

САЩ създадоха безброй прецеденти на които светът не обърна никакво внимание. Сега Русия реши да направи същото и всички хАмерикански подлоги се разпищяха. Ако ги нямаше прецедентите, или ако хАмериканците бяха поставени на мястото им, сега нямаше да го има т'ва в Украйна. 

Колко пъти да ти казвам, че не всеки който е против хАмерика и двойните стандарти е путинофил? 

От автора на "чешмата в Габрово има по-дълга история от САЩ". Дали пък САЩ не са гледали какви прецеденти е поставяла Русия ? :giggle1:

List_of_wars_involving_Russia

Да ти го напиша и на теб: Колко тъп аргумент е това ли ? Колкото да кажеш на съдията "виновна е мафията, че аз откраднах, видях че на тях им се разминава, значи и на мен трябва".

Още по-тъпо е, да си мислиш, че огромна държава като Русия, която от векове си има имперските амбиции (доказано с.... вековна история) е щяла да се кротне, обаче видиш ли, американците правили войни и затова Русия също нападна Украйна. Това съм сигурен, че и ти не го вярваш де, но като няма как да се оправдвае Русия, ще дрънкаш подобни жалки глупости.

Чакай бе Тошев, какви прецеденти, нали нацистите дерибействащи в Донбас бяха причината. Аа не, НАТО беше, искаше да се разширява. Аа, ама то приказките за НАТО почнаха след като Путин вече вкара войски и си взе Крим през 2014-та. Значи, виновен беше преврата на американците. Ще спреш ли да сменяш опорките, всеки път като видиш, че се пукат ? 

преди 15 минути, Moriati написа:

Чшш, леко с и ти с белото, почваш да преувеличаваш кат сиганин на битпазара в Хова Загора...

На кое викаш "белото"?

преди 18 минути, Moriati написа:

Ахам, така си и мислех, белото намали ей, белото.. Укропския режим ако имаше ядрено оръжие щеше да го използва поне за заплаха бе момо ..  Дори Кимчо го ползва за да плаши Байдъна слабоумен, а наркомана Еленски мислиш нямаше да го направи ли,  оланколуу

Ба си, откъде се пръкнаха тука все такива велики специалисти по белото и Укропия да го ева.... направо тъпомера бие всички рекорди, ба си центаджиите и просто значи :biggrin: прости като всушници и азовци взети заедно , ба си...

Баси, какво е "белото"?

преди 2 минути, Moriati написа:

Допотопна е на баба ти кюлотите ... но продължавай да се самонадъхваш де , то си е за теб ...

Бе мен кьорав не може да ме обиди. Ма ти ми се виждаш доста раздвоен между Аллах Акбар и за Сталину, за Родину. Бойния дух... или некъв друг дух, ти идва доста в повече.

Изобщо, заплахите с ядрено оръжие, взха да не хващат декиш... Путя е бита карта- адски се надцени джуджака и няма с какво да плаши вече. Освен децата с треперещите си ръце и крака. Следващия който ще се самоунищожи е ислямиста Ердоган. Или Турция ще трябва да се преименува на Гания, Ердония или нещо подобно. Може и Реджепия...И пак ще се осере. Защото, изчезне ли руската заплаха, Турция става излишна с ислямист начело. Ердоган усеща това и се мъчи да шикалкави, ама шанса е нулев...За САЩ Европа е много по- важна. Там са мозъците.

преди 6 минути, BANKATA написа:

Шейх Мансур.

Ясно, тези не бях ги чувал ... Стават 2 , Дудаев и Мансур ... И викаш са единици , минимум 1000-1200 души... ако са по пълен щат ...

преди 44 минути, miro20 написа:

комунетата винаги вкарвате злите хАмериканци когато стане въпрос за недоволство на някой народ.

Много интересно, как единствено САЩ са виновните на всеки путинофил. Как пък ЕДИН ПЪТ, не съм видял, ЕДИН путинофил, да оправдва Русия с нещо различно от САЩ. Как един път не написаха за Франция, как не се оправдаха с Великобритания, които са участвали в куп войни след 45-та в (бившите) колонии си ? :) 

Как става това  ? Дали не е, защото "независимите" им мнения, всъщност тръгват от руските тролове и са просто пропаганда. Как пък тия "инакомислещите" все САМОСТОЯТЕЛНО стигат до същите заключения, каквито пропагандира Русия. 

преди 10 часа, Белгиеца написа:

Подробно на руски от ТАСС до къде ще стигнат руснаците в Южна Украйна

https://tass.ru/armiya-i-opk/14446141?utm_source=yandex.by&utm_medium=organic&utm_campaign=yandex.by&utm_referrer=yandex.by

"Не мы начинали эту войну, но мы ее закончим", - сказал Миннекаев.

Това е за втория етап, а за третия, четвъртия и т.н. Явно някои на запад и в крайна се размечтаха и вярват, че могат да победят, затова мисля, че етапите ще следват един след друг, което не изключва в някой от тях да се осигури сухопътен достъп до Калининград, а после нататък, но не трябва да напускат завзети територии, защото:

преди 6 часа, Inana.. написа:

Невинните ги избиха самите НАЦИСТИ !!!  ТАА ОПОРКА Я ПРЕДЛАГАЙ НА МАЛОУМНИ !!!

Нямаш представа колко си права, а тези в буча бяха само малка част от избитите от укрите мирни жители на напуснатите от руснаците територии и изобщо в цяла крайна. Ето защо руснаците не трябва да напускат. Да, нека украинците (не укропитеците) сами си изберат кой да ги управлява, но сред тях не трябва да са сегашните. С тях трябва да се постъпи като с нацистките престъпници и символи - съд и забрана. И мир с това ръководство е не само поражение, но и предателство спрямо загиналите руски войници.

Напред към Трети етап!

току-що, NewRedDragon написа:

Ама явно само си заявил - монетизирането е друга тема - май...нещо, нищо....

Така казах АЗ! 

ПС: На 5-6 черни съм:lol6:

Лизърдче, аз монетаризирам акъла и уменията си, някогашната ми биография ми е помогнала единствено за това, да мога да замина да уча там, за където ти мечтаеш.

От там насетне всичко съм постигал сам - и успехите си и грешките си.

А какво казваш ти, това е нещо от което, убеден съм и жена ти не се интересува.

Черното Джони е приоритет и мечта за ромите.

Поне да бе казал кафяв Гленфидих.

И Джони имат качествени, но за тях ще трябва да продадеш таксито.

Както казах, ти не само не си богаташ, за какъвто се опитваш да се представиш, но и никога не си имал шанса да контактуваш с истински богати хора.

По всичките ти приказки личи, че твоят идол за богаташ е дребна махленска мутричка.

Вчера ти отправих оферта за вариант да изкараш реални пари.

В сила ще бъде само още един ден.

Избора е твой!

П.С. Явно кавала те е преметнал за кирията до Кавала.

Кавал, кавал, ма и той ти се е подиграл.

П.П.С. Да ти пратя поне един Глен, да опиташ веднъж нещо по-така?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.