Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 41 минути, glen написа:

Украинската армия очевидно е в много лошо състояние, тъй като изтласква едва обучени военнослужещи на фронтовата линия, където руската артилерия ще ги изяде. Това, че е в такова състояние обаче не е учудващо.

Офицерът от швейцарското военно разузнаване Жак Бо е работил в Украйна и е писал за настоящата война . Той описва жалкото състояние, в което украинските военни са били от самото начало :

Украинската армия е в плачевно състояние.  Главният украински военен прокурор Анатолий Матиос заяви, че Украйна е загубила 2700 души в Донбас: 891 от болести, 318 от пътни инциденти, 177 от други злополуки, 175 от отравяния (алкохол, наркотици), 172 от небрежно боравене с оръжие, 101 от нарушения на правилата за сигурност, 228 от убийства и 615 от самоубийства.

Щом руснаците не могат да победят една армия "в плачебно състояние" не ми се мисли, какво ще правят срещу американската :giggle1:

преди 2 минути, M.Николов написа:

Да, Реджепов, Куба е независима от 1902г. тоест 4 години след края на американо-испанската война.

С някои подробности обаче!

"Испания загубва войната и по силата на испано-американския мирен договор от 1898 г., сключен в Париж, Куба преминава в сферата на влияние на САЩ.

През 1902 г. Куба става независима република. Приета е обаче така наречената Декларация Плат, съгласно която САЩ имат право да се намесват във вътрешните работи на Куба „с цел запазване на нейните стабилност и суверенитет“. Декларацията Плат е отменена чак през 1934 г., тогава Куба възвръща и de facto пълния си суверенитет. "

Не Гледай към мене, Абсурдката не вярва, че САЩ са освободили Куба от испанско робство.

Аз току що ти казах точно това, което ми цитираш в момента.

Николов, нали ако САЩ не са ги освободили, някой трябва да ги е освободил от САЩ.

Ей, туй българския чугун е най корав, и с най голяма петолъчка на челото.

преди 1 минута, N1K17Y написа:

Щом руснаците не могат да победят една армия "в плачебно състояние" не ми се мисли, какво ще правят срещу американската :giggle1:

Плачевно, плачевно.........школник!

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Не Гледай към мене, Абсурдката не вярва, че САЩ са освободили Куба от испанско робство.

Николов, нали ако САЩ не са ги освободили, някой трябва да ги е освободил от САЩ.

Я сподели каква е съдбата на другите бивши колонии на Испания попаднали под опеката на САЩ след войната?

току-що, bulljo написа:

Я виж, Песков се сети, че не могат да победят без всеобща мобилизация.

Става интересно, като дадат калашници на ура патриотите от дивана в хола, те към Киев ли ще тръгнат или към Кремъл ?

Имаме мелене в Украйна. Изглежда бавно и методично напредък се постига. Там, където се извършва по-голямата част от некинетичната работа, е възстановяването и нормализирането на по-малки градове, които руснаците освобождават. Това, което се съобщава, е, че руските мениджъри сега рутинно се довеждат на място в тези градове, за да установят ред и нормално гражданско функциониране.

Те възстановяват руската телевизия и интернет, извършват почистване, започват възстановяване, разминиране и осигуряват спешни хранителни запаси, за да продължи нормалният живот.

В цялата мрежа се носят слухове, че статутът на Донеск и Луганск скоро ще се промени по-официално с руско влияние. Не можем да спекулираме и ще трябва да изчакаме, за да видим, но това, което е ясно е, че денацификацията е в пълен ход.

Бавно и методично ? Но дали е така? Разгледайте днешния доклад за руския мод и огромния размер на пълната демилитаризация: 

https://t.me/mod_russia_en/1329

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Ми, не е така, бе, Реджепе! Чети, че ми писна от тъпотии! Куба е открита от испанците и е испанска територия, присъединена към Испания. Никакво испанско робство няма, а типичното за всички останали народи, включително и американския в един момент, желание за самоопределяне като независима държава. Това, че американците използват момента на революционната борба, за да обявят война на Испания, че да й гушнат територията, е световно известно. Не случайно са всичките врътки, които позволяват на Куба да стане уж независима 4 години по- късно, но я държат на каишка до 1934г.  

преди 7 минути, Реджеп Иведик написа:

Става интересно, като дадат калашници на ура патриотите от дивана в хола, те към Киев ли ще тръгнат или към Кремъл ?

Още ли не си разбрал колко са облъчени в Русия?

В Москва и Петербург едва ли ще им мине номера, ама из пущинака на Сибир ще си направят мобилизация като ""стой та гледай"

Азовстал:

Има съобщения (както от командир на LDNR, така и от някакъв паникьосан командир на Ukie), че е имало пробив в Азовстал. Лидерът на "Азов" каза, че войските на Русия и ДНР са пробили вчера до "Азовстал", има тежки битки, а ситуацията е критична:

Ето го и паникьосаният командир на Азов:  - https://t.me/intelslava/27893

Азовстал все още е обект на яростни ракети и бомбардировки, но през деня хуманитарните коридори са отворени.

Обсадата (където никоя муха не може да влезе или да напусне –чичко Путин), сега достигна смъртоносна критична маса за всеки или каквото и да се крие отдолу.

Екстремистите предлагат да обменят цивилни за храна и лекарства и никой няма да има право да напусне, освен в замяна.

„Вячеслав Володин: 66,6 кг за живота на човек. Както стана известно, бойците в Азовстал предложиха да обменят цивилни, които са там, за храна и лекарства. Посочените условия на сделката са петнадесет заложници на тон храна, както и лекарства. ”

Какво ще кажат сега тези, които защитаваха тези изроди?

И накрая, изглежда , че руското МО е решило всеки самолет на САЩ/НАТО, който доставя оръжие на Украйна, ще се счита за „законна цел“ от руските военни. Имаме нужда от повече информация тук.

преди 18 минути, N1K17Y написа:

Аз даже не знаех, че Украйна има армия. Сигурно и те сега са разбрали. :giggle1:

преди 3 минути, absurt написа:

Ми, не е така, бе, Реджепе! Чети, че ми писна от тъпотии! Куба е открита от испанците и е испанска територия, присъединена към Испания. Никакво испанско робство няма, а типичното за всички останали народи, включително и американския в един момент, желание за самоопределяне като независима държава. Това, че американците използват момента на революционната борба, за да обявят война на Испания, че да й гушнат територията, е световно известно. Не случайно са всичките врътки, които позволяват на Куба да стане уж независима 4 години по- късно, но я държат на каишка до 1934г.  

Питай го и защо във Филипините се води 13 годишна война.

"Между 1898 и 1911 г. – период, в който продължава Филипино-американската война, един милион филипинци са убити в борбата си да сложат край на американската окупация на островите предвождана от генерал Артър Макартър. Войната започнала, когато филипинците, след победата над Испания, не получили обещаната от САЩ независимост."

преди 1 минута, BANKATA написа:

Още ли не си разбрал колко са облъчени в Русия?

В Москва и Петербург едва ли ще им мине номера, ама из пущинака на Сибир ще си направят мобилизация като ""стой та гледай"

В Русия не са по- облъчени от американоподложните. В Русия знаят, че срещу тях е НАТО, САЩ и ЕС. Затова и ще си направят мобилизацията- наясно са, че играят "ва банк". За тях е важно да не станат просто територия под "влиянието" на янките. Ние, дребните, които винаги са целували задниците на големите братя, няма как да го схванем. Схващали са го дедите ни, когато не са позволявали българско знаме да бъде пленено и затова сме се разпростирали на 3 морета. Само че, този ген безнадеждно е изгубен. 

Това е вчерашната карта на Readovka.

Тя е индикатор за случилото се в миналото и със сигурност не са кристална топка за бъдещето.

Това е визуално „усещане“ за това къде стоят нещата, а не абсолютно точно. Картите Readovka  са проектирани да изглеждат ефектно.

spacer.png

преди 10 минути, Тhе Monstеr написа:

Аз даже не знаех, че Украйна има армия. Сигурно и те сега са разбрали. :giggle1:

Според някои данни в началото са разполагали с 250 000 армия.

преди 5 минути, M.Николов написа:

250 000 какво?

https://www.168chasa.bg/article/11507564

За расъждение.

преди 30 минути, Реджеп Иведик написа:

Но трябва да кажат вместо спец.операция  война. А  ще се арестуват ли тогава , нали е забранено да се казва война . ХА,ХА!

преди 12 минути, M.Николов написа:

https://www.168chasa.bg/article/11507564

чети

Ето най-новото от руското МО:
05.05.2022
Брифинг на руското министерство на отбраната
Въоръжените сили на Руската федерация продължават специалната военна операция в Украйна.

Високоточни ракети с въздушно базиране на въздушно-космическите сили на Русия унищожиха авиационна техника на военното летище Канатово край Кировоград, 1 голям склад за боеприпаси в Николаев и 1 хранилище за гориво за украинска военна техника край Жовтневое, Николаевска област.

Освен това е ударен предният команден пункт на 17-та отделна танкова бригада на украинските въоръжени сили, 4 района за концентрация на жива сила и военна техника, както и 2 склада с военна техника на военно летище край Краматорск.

Оперативно-тактическата и армейската авиация на въздушно-космическите сили на Русия са поразили 93 района на украинска концентрация на жива сила и военна техника.

Ракетните войски са поразили през нощта 2 командни пункта на ВВС, 1 артилерийска батарея на огнева позиция, както и 2 пускови установки и 1 транспортно-товарна машина от тактическия ракетен комплекс "Точка-У".

Артилерийските части са поразили 32 командни пункта, 5 склада с боеприпаси, 403 крепости, зони за концентрация на жива сила и военна техника и 51 позиции на украинската артилерия.

Атаките са довели до елиминирането на до 600 националисти, както и 61 единици оръжие и военна техника.

Руските средства за противовъздушна отбрана са свалили 3 украински самолета във въздуха: 1 Су-24 близо до остров Змейний, 1 Су-27 близо до Ингулец, Херсонска област и 1 Су-25 близо до Кошевое, Днепропетровска област.

Освен това 14 украински безпилотни летателни апарата са свалени през нощта край Вербовка, Великая Камышеваха, Бражковка, Веселое, Перемога, Болши проходи в Харковска област, Барвинок в Херсонска област, Авдеевка, Доля, Каменка в Донецката народна република, Северодонецк. Република, включително 1 Bayraktar-TB2 близо до остров Змейний.

Освен това във въздуха в района на Тарасовка и Василиевка са свалени 2 залпови ракети Смерч.

Общо 149 самолета и 112 хеликоптера, 726 безпилотни летателни апарати, 288 зенитно-ракетни системи, 2834 танка и други бойни бронирани машини, 325 реактивни системи за множествен изстрел, 1306 полеви артилерии и минохвъргачки, както и 2,64 специални военни части. от въоръжените сили на Украйна са унищожени по време на операцията.

преди 25 минути, bigiadri написа:

Четох го преди малко, този път не съм съгласен с Найденов.

Мисля, че греши.

Какво значи лошо въоръжена армия?

При условие, че имаш над 13 000 "Джавелини" и подобни.

При условие, че имаш хиляди "Стингъри".

При условие, че постоянно те снабдяват с нови оръжия.

При условие, че ти помагат с разузнавателна информация събирана чрез дронове, спътници и т.н.

Я сравни с нашата армия, тогава ние сме в плачевно състояние.

Току-що слушах Невзоров при Гордон. Невзоров обясни, че руска армия вече практически няма, че върховният главнокомандващ (Путин) е всъщност мъртвец, генералният щаб на ВС на РФ(колкото са останали живи, де!) всеки момент ще се разбяга от страх... и тем подобни...На въпроса до какво би довела евентуална мобилизация в РФ Невзоров весело отвърна, че това ще усложни извънредно много процеса на храненето на украинските бойци по бойните полета, тъй като от трупната воня ще им се повръща...А, да...Каза и че са си купили нови микрофони за студиото...Та така...усмихваха се и двамата. Струеше оптимизъм и весело настроение...Чудя се ако се обяви мобилизация в България, колко ли юнаци ще се съберат? Защото съм сигурен че ще излязат много инвалиди, педа...да. А и по майчинство.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.