Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Ма казвайте му и на Тошев докъде са стигнали, че му е неудобно, когато лъже.

За кое излъгах? Питах те кой от нас е по-близо до истината, а ти избяга по тъча с някакъв си кораб и не ми отговори на въпроса. Не знам дали знаеш, но понякога и липсата на отговор е отговор.

Все пак може и да не си видял въпроса, та отново ще ти го задам:

преди 2 часа, ivottoshev написа:

Кой е по-близо до истината, този който твърди че след Азовско, укрите ще изгубят излаз и до Черно море, или този, който твърди че азовци щели да боядисват Кремъл в жълто и синьо?

Руснаците ли са на прага на черноморието, или укрите са пред портите на Москва, м? Кое е вярното?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 24 минути, absurt написа:

Какво общо виждаш с Крим и Севастопол? 

Бази на чужда територия, които са уж на армия освободителка. За Гуантанамо е истина, докато за Севастопол е само гола руска претенция, но с руснаците винаги е така. Те и сега асвабаждават Украинците от самите тях си.

Гуантанамо е базата на кубинско - американската дружба. Даже и коктейл има "Куба либре" (ром с кока кола). И песен "Гуантанамера". Пеят я навсякъде. Пееха я навсякъде и по времето на Кастро. Аз съм ходил в Куба три пъти. По времето на Кастро и след него.. Никога не си е помислял, никой кубински политик, да я забрани да се пее.

Лъжа е, че базата в Гуантанамо е като базите в България.

САЩ никога не са освобождавали България и никога не са воювали  с оръжие в ръка за свободата на България.

Тошев, мисленето май не ти е силната страна.

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Това, че ти не можеш да отговориш на мой съвсем простичък въпрос а бягаш по тъча, доказва кой колко може да мисли.

преди 16 минути, ivottoshev написа:

а ти избяга по тъча

Не съм такъв човек. Казах, че Украйна ще победи Русия в тази война и ще си върне Крим и Донбас. Крим заедно със Севастопол разбира се. Това е истина.

Ти каза, че Русия ще окупира черноморското крайбрежие на Украйна, което е лъжа. Русия няма ресурси, за да спечели войната срещу Украйна.

Не само няма да окупира черноморското крайбрежие, ами ще върне и азовското.

преди 3 часа, Реджеп Иведик написа:

Фейк

Ти си тотал фейк. И като няма какво да кажеш пускаш някакви тъпи песнички.

Хайде кажи какви са хакерите, дето сръчкаха гръцките пощи, а и нашите с искания за откуп. То при нас си беше направо държавния "облак".

На Русия и трябва сухопътен коридор за заобикаляне на откровено враждебните Полша и Украйна, които слугуват на пиндосите. И ще го имат през населяваната предимно с етнически българи област на запад от Одеса. Молдова няма да я атакуват, но ще спрат врътката за внос на чуждо оръжие през територията и. Бавната работа е смяната на талигите на вагоните и през Молдова се избягва няколко часовата процедура, когато целия товар е уязвим.

А на Украйна ще и махнат излаза на море и натовската база там. 

преди 7 минути, Реджеп Иведик написа:

Не съм такъв човек. Казах, че Украйна ще победи Русия в тази война и ще си върне Крим и Донбас.

Ке видим, ма друг път Ага ... :) = Ай ще си говорим след 30 години ... :) 

п.п. Да бе инвестирал в титан, а не в злато ... :) 

преди 6 минути, Филипов написа:

Ти си тотал фейк.

Как не те е срам бе ?

На мене, където ми е устата, там са ми и парите.

На каква сума да се обзаложим, кой ще победи ?

преди 18 минути, Реджеп Иведик написа:

Гуантанамо е базата на кубинско - американската дружба. Даже и коктейл има "Куба либре" (ром с кока кола). И песен "Гуантанамера". Пеят я навсякъде. Пееха я навсякъде и по времето на Кастро. Аз съм ходил в Куба три пъти. По времето на Кастро и след него.. Никога не си е помислял, никой кубински политик, да я забрани да се пее.

Баси комедията си!

:giggle1:

„Гуантанамера“ (на испански: Guantanamera – жителка на Гуантанамо, гуантанамка) е много известна кубинска песен."

"В текста на песента се разказва за жена от град Гуантанамо, която е изоставила героя, след романтични отношения (или поне негови романтични чувства към нея). Съществува мнение, че този герой е самият Фернандес. "

https://bg.wikipedia.org/wiki/Гуантанамера

Какви американци, какви пет лева!

:lol6:

преди 10 минути, Реджеп Иведик написа:

Бази на чужда територия, които са уж на армия освободителка. За Гуантанамо е истина, докато за Севастопол е само гола руска претенция, но с руснаците винаги е така. Те и сега асвабаждават Украинците от самите тях си.

Лъжа е, че базата в Гуантанамо е като базите в България.

САЩ никога не са освобождавали България и никога не са воювали  с оръжие в ръка за свободата на България.

Ми, не, Гуантанамо е дадена под наем в 1903г. и от 1959, след идването на Кастро, Куба се опитва да си я върне. Градчето Гуантанамо не е населено с американци, нито с американоговорящи. Защо не се запознаеш с историята на Куба и тогава да пишеш?

Кога американците са освобождавали Куба и от кого?

Ето ти малко факти:

"Конфликтът между революционери и метрополия ескалира, след като се намесват САЩ и революцията прераства в Испано-американската война. Повод за това е взривяването на американския кораб Мейн на 15 февруари 1898 г. в пристанището на Хавана, при който загива над 2/3 от екипажа.

Испания загубва войната и по силата на испано-американския мирен договор от 1898 г., сключен в Париж, Куба преминава в сферата на влияние на САЩ.

През 1902 г. Куба става независима република. Приета е обаче така наречената Декларация Плат, съгласно която САЩ имат право да се намесват във вътрешните работи на Куба „с цел запазване на нейните стабилност и суверенитет“. Декларацията Плат е отменена чак през 1934 г., тогава Куба възвръща и de facto пълния си суверенитет."

Чети и нататък, сбито е, няма да ти отнеме много време.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Куба

преди 2 минути, M.Николов написа:

Какви американци, какви пет лева!

Песента се пее във връзка с освободителната война. Както "Червона калина" се пее като химн на украинските стрелци. Името "Остров на свободата", е също свързано с тази освободителна война.

Гуантанамера е кубинската Червона калина.

Но се пее в чест на кубинския писател и революционер Хосе Марти, който е написал и текста.

Няма нищо общо с твоята теория за кубинско-американска дружба.

:hush:

преди 18 минути, Реджеп Иведик написа:

Не съм такъв човек. Казах, че Украйна ще победи Русия в тази война и ще си върне Крим и Донбас. Крим заедно със Севастопол разбира се. Това е истина.

Ти каза, че Русия ще окупира черноморското крайбрежие на Украйна, което е лъжа. Русия няма ресурси, за да спечели войната срещу Украйна.

Не само няма да окупира черноморското крайбрежие, ами ще върне и азовското.

И какво ще направи Украйна, ако отново и отнемат  и Херсон, Запорожие, Николаев и Одеса? Там може и нова държава Новорусия да бъде създадена.  При подобен вариант Украйна губи излаз на море и остава без пристанища.    На кого ще се оплакват властниците в Киев?  Ами ако цялата Украйна бъде отново прибрана в Руската Федерация?  

преди 1 минута, absurt написа:

след идването на Кастро, Куба се опитва да си я върне

Не споря, но не виждам от какъв зор. Не казвам, че лъжеш. Тошев е по тая част. Ако имаш линк към официални документи, а не към Нова или БТВ, ще съм ти благодарен. Човек цял живот се учи.

Само базата ползват САЩ. А Русия анексира цял Крим.

Путлер не го интересува базата бе. Как не стоплихте. Той иска да анексира цяла Украйна.

Искаше. Ся като яде козлодуя, иска само Донбас. После ще се моли барем Крим да не му вземат.

Помни ми думата.

Руската армия като беше на 15 километра от Киев, ви казах, че Украйна ще победи.

И от тогава не съм се отмятал от думата си. Всъщност, казах, че Украйна ще победи, още в самото начало на войната, с нахлуването на рашистите на украинска земя.

преди 5 минути, M.Николов написа:

Но се пее в чест на кубинския писател и революционер Хосе Марти, който е написал и текста.

Това не е вярно. Пее се в чест на национално-освободителната борба на кубинския народ.

Ти хубаво си видял в Уикипедия, кой е написал текста, ама акъла ти толкоз. Никой автор не пише песен, която да се пее в негова чест, с изключение на Пушкин, Александър Сергеевич, но да не забравяме, че той е рашист.

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Не споря, но не виждам от какъв зор. Не казвам, че лъжеш. Тошев е по тая част. Ако имаш линк към официални документи, а не към Нова или БТВ, ще съм ти благодарен. Човек цял живот се учи.

Само базата ползват САЩ. А Русия анексира цял Крим.

Путлер не го интересува базата бе. Как не стоплихте. Той иска да анексира цяла Украйна.

Искаше. Ся като яде козлодуя, иска само Донбас. После ще се моли барем Крим да не му вземат.

Помни ми думата.

Руската армия като беше на 15 километра от Киев, ви казах, че Украйна ще победи.

И от тогава не съм се отмятал от думата си. Всъщност, казах, че Украйна ще победи, още в самото начало на войната, с нахлуването на рашистите на украинска земя.

Виж, ще се опитам по- меко да ти го кажа. Ти си живееш в някакъв твой свят, в който си си построил една теория за всичко- от това какво мисли Путин във всяка една минута, през историята на страните, свързани със САЩ и Русия, до това какво ще стане накрая. И си вярваш, което е твое право, но е малко несериозно да тропаш с краче и да убеждаваш всички, че каквито и факти да ти дадат, те не са верни и твоята истина е последната инстанция.

преди 16 минути, Реджеп Иведик написа:

Това не е вярно. Пее се в чест на национално-освободителната борба на кубинския народ.

Ти хубаво си видял в Уикипедия, кой е написал текста, ама акъла ти толкоз. Никой автор не пише песен, която да се пее в негова чест, с изключение на Пушкин, Александър Сергеевич, но да не забравяме, че той е рашист.

Пак не си разбрал, естествено, че не се пее само за Хосе Марти, а за всички участвали в освободителното движение.

И не, Хосе Марти не е написал песен, а поема, по която по-късно е създадена песента.

:hush:

преди 16 минути, attj написа:

И какво ще направи Украйна, ако отново и отнемат  и Херсон, Запорожие, Николаев и Одеса?

1. Не вярвай на Кремъл

2. Не се страхувай на Кремъл.

Ще и ги отнемат като цъфнат налъмите !!!

Аз хем ви казах.

Но стига ми тая награда, да кажете нявга, прав беше Реджеп Ага, опитваше се да ни отвори широко затворените очи.

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Но стига ми тая награда, да кажете нявга, прав беше Реджеп Ага, опитваше се да ни отвори широко затворените очи.

По-вероятно е, отново да станеш за смях.:giggle1:

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

Всъщност, казах, че Украйна ще победи, още в самото начало на войната, с нахлуването на рашистите на украинска земя.

Та там си живееха над 15 милиона руснаци. Не е много населената предимно с украинци земя. Това може да наложи нови граници на държавата им.  Какво е мнението на бандеровците в Киев вече кой се интересува?  

преди 15 минути, absurt написа:

И си вярваш, което е твое право, но е малко несериозно да тропаш с краче и да убеждаваш всички, че каквито и факти да ти дадат, те не са верни и твоята истина е последната инстанция.

Като завърши войната с победа на Украйна, ще ти напомня това, което каза.

Аз думата си на две не цепя. Щом съм казал, че Украйна ще победи, Украйна ще победи.

Ако намекваш, че не съм се аргументирал, не е вярно. Аргументирах се като военен експерт. Вие ми се присмяхте.

Ся ко очаквате, като сте свикнали да продавате на краставичари краставици, трябва да сте свикнали да се оказвате изненадващо на грешната страна.

преди 6 минути, attj написа:

Какво е мнението на бандеровците в Киев вече кой се интересува?

Целия свят. Даже Макрон се облече неглиже като Зеленски с цел да повиши резултата си на изборите.

А напротив, никой не се интересува, кога Касапина Путлер е станал с дирника нагоре, и какво е избълнувал.

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Целия свят. 

НАТО имаш предвид вероятно. Светът е многократно по-голям.  

преди 11 минути, Реджеп Иведик написа:

А напротив, никой не се интересува, кога Касапина Путлер е станал с дирника нагоре, и какво е избълнувал.

Даже много се интересуват....мнооого!

Един руски мем, който е много близо до истината. 

Зе към Макрон: Искам да видя Путин в затвора.

Макрон: Невъзможно е, той няма да ви посети там. 

spacer.png

преди 47 минути, absurt написа:

Градчето Гуантанамо не е населено с американци, нито с американоговорящи.

Малии тази дивотия, как съм я пропуснал.

Градчето си е на Куба. Никой не го е анексирал. Нали това е идеята, че като имаш такива отношения с една държава, която ти е разрешила да построиш база на нейна територия, гледаш да си ги запазиш тези отношения, а не и анексираш територията.

Това с анексиите е патент на Русия и ще и се случи случка.

А, и испанския е национален език в САЩ.

преди 5 минути, M.Николов написа:

Даже много се интересуват....мнооого!

Тогава Макрон що не се облече като Путлер преди изборите, ми избра да подражава на Зеленски.

Интересуваха се, докато ги беше страх да не фърли атомни бомби. Ся като го видяха, че се е обосрал до ушите от страх, никой на запад не се страхува вече от Путлер и всички доставят оръжие на Украйна.

Войната за „отслабване на Русия“ върви зле за „запада“ и САЩ не могат да направят дори нещо малко, за да променят това. Междинните избори вероятно ще доведат до огромна загуба за демократите. Те се нуждаят от емоционален проблем, за да стимулират своите избиратели да отидат до урните. Правата на аборт могат да направят това за определена група избиратели.
Демократите: Войната в Украйна приключи. Да поговорим за правата на аборта.
На 69-ия ден войната в Украйна падна от горната част на новинарските страници.

spacer.png

Един  от великите беше казал:

Историята се повтаря първо като трагедия, а след това като фарс.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

В началото казваше, че укрите ще боядисват Кремъл в жълто и синьо, даже пусна и клипче с анимационни украинци маршируващи на Червения площад. Сравнително от скоро намали прогнозите/фантазиите си само до Крим и Донбас. Има време. Лека-полека и връщането на Крим ще отпадне от репертоара ти, както отпадна боядисването на Кремъл.

Това е истината!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.