Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 9 часа, N1K17Y написа:

В действителност ? Тоест първоначалните ти думи, дори не са били действителни, а си ги измисли ? :D 

Едното е личен разговор с някой в миналото, а другото е статия по темата. И?! 

Явно си джендър, след като в главата ти все джендъри ти се привиждат ... :) 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 33 минути, Hristo52 написа:

Е и? Ще си разплета чорапите ОВЦО! Яд ли те е? Друг аргумент да имаш? Явно не! Похвали се с нещо де? А да видим колко си "майстор"?

дори и децата ти казват - че запада е по добър от Русия

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Като си го изкарваш сам, що не можа тука да си го изкараш ами избега ? :giggle1: Що не отидеш в Русия да си го изкараш ? Там май не можеш, а ? Усещаш ли как се затапваш сам. Мдаа, развито здравеопазване, добра инфраструктура, образовано население и още и още, всичкото сам, с двете си ръце го изкара и създаде :) 

Айде спирам с тебе, че само в кръг ще се въртим да повтаряш едно и също. Kaкво е постигнало английското общество и какво е постигнало руското, сами виждаме. 

Мее мее мее, ти явно не знаеш изобщо какво е английското общество, че да го сравняваш с руското....  като поживееш тука поне няколко годинки, тогава ми говори, както и за руското...  чело агънце книжки, и взело че станало русо, ба си... :hush:  образовано било населението тука, направо преобразовано хахахахаха ...а другаде не било....мдаам, смях в залата

А аз къде какво съм можел, не ти решаваш къде да отида, и защо...  или защо не съм останал в БГ.... 

току-що, Moriati написа:

я кажи някога бил ли си в Русия и не само за седмица - а като се казва в закона " уседналост" - минимум 6 месеца

преди 9 минути, Moriati написа:

Мименце русо, тъпинкото ми то, цоцкат такива като теб само, и то от чучури кожени обикновенно , останалите  си изкарваме  благинките и живеем без да цоцкаме нищо, а даже давайки дори на такива паразити руси като теб  ... мхм ...

Смешниците сте вие тука, дето блеете и пееете един и същи рефрен до припадък.... а уж бъкате от факти и доводи... мхм... Да не са закрили Некста нещо, или са ударили ЦСПО -то в Укропия :newspaper:

Пак ли с обидите бе моме. Нали си наясно в един дебат кога започват обидите. Когато започнеш да губиш.

преди 7 минути, Без умствен капацитет написа:

дори и децата ти казват - че запада е по добър от Русия

Ами върви си в запад като ти харесва бе ОВЦО. Само че там търсят кадърни хора. А ти не знаеш даже правопис. И стига дрънка като празна тенджера. Похвали се нещо? Какво си направил в живота благодарение на Запада а? Нищо естествено. УВЦА с токчета и жартиери! :giggle1:

преди 12 минути, dioib написа:

Едното е личен разговор с някой в миналото, а другото е статия по темата. И?! 

Явно си джендър, след като в главата ти все джендъри ти се привиждат ... :) 

Ми отговори ми с директно цитиране, предположих, че още говорим за "едното". По темата, "Русия каза", има стойност по-малко от всичко друго.

току-що, N1K17Y написа:

Ми отговори ми с директно цитиране, предположих, че още говорим за "едното". По темата, "Русия каза", има стойност по-малко от всичко друго.

Пале, оставям ви да си лафите ... :) То се вижда, че сте джендъри и ръсите локуми ... :) 

преди 1 минута, N1K17Y написа:

Пак ли пиянките не ти начесаха егото достатъчно, че се нуждаеш и аз да ти обърна внимание ? 

Айде малко благотворителност към психично болните, избери си произвлоен сектор и да сравняваме заплати в различните общества. После обясни, как най-умеещата медицинска сестра в България, взима по-малко от най-некадърната у Великобританията ;) 

Мее ме, остана ти само да мучиш, като осъзнаеш какъв си смешник. Мрази Запада, цял живот ще цоца от благинките му. И след време пак ще ти запея същата песен, като тръгнеш да се отваряш кой бил алчен лицемер, да се погледнеш и себе си ;) 

Трипио, не обществото плаща заплати бре.

Плаща ги работодателя, въз основа на заработеното от работника и на база собствената си печалба.

На "запад" добавената стойност на производството е по-голяма, съответно нормата на печалба също, съответно заплатите също.

Високи заплати в производството водят и до по-високи заплати и в другите сектори, иначе не би имало кой да работи в тях.

А примерът с мед. сестрите е поредното доказтелство, че ползваш думи, но не разбираш смисъла им.

Ко ше рече най-можеща и най-некадърна мед. сестра?

Питай Мориати колко дава за здравна осигуровка, колко пъти е успял да се срещне очи в очи с лекар-специалист, а не джи пи, колко време се чака за подобен преглед, колко струва подобен преглед, ако иска да си плати и т.н. и т.н.

Е, ето затова и мед. сестрата там взима в пъти повече от мед. сестрата тук.

Но и техните мед. работници са недоволни и бегат предимно в Канада и САЩ., щото там пък е в пъти повече от Великата Британия, мхм.

Манталитета на преобладаващата част от обществото е формирал обществените взаимоотношения, но не обществото определя нивото на заплатите, а икономическото състояние.

Ако си там и лежиш на гърба на социалната им система, тогава се възползваш от благата създадени от обществото им наготово.

Ако обаче работиш там и получаваш заплащане за труда си, плащаш си всички данъци и осигуровки, ти допринасяш за обществото там, а не се възползваш от него.

По-лаишки не ми е възможно да ти го обясня, за да се провре през ситото на окастрения ти софтуер, мда.

То ти за пиенките и седенките още не мойш да вденеш, ко ли остава за нещо друго.

преди 15 минути, N1K17Y написа:

Като си го изкарваш сам, що не можа тука да си го изкараш ами избега ? :giggle1: Що не отидеш в Русия да си го изкараш ? Там май не можеш, а ? Усещаш ли как се затапваш сам. Мдаа, развито здравеопазване, добра инфраструктура, образовано население и още и още, всичкото сам, с двете си ръце го изкара и създаде :) 

Айде спирам с тебе, че само в кръг ще се въртим да повтаряш едно и също. Kaкво е постигнало английското общество и какво е постигнало руското, сами виждаме. 

Къде са тия развитите работи? В Русия? В Русия единственото развито нещо е алкохолизма. Дори пословичната им корупция не го вдига, пред митичното денонощно наливане... с квото има. В крайни случаи- одеколон, шампоан, технически спирт, антифриз...

С тези редове ще се опитам да обрисувам (с акварел) фундаменталната разлика между културата на потреблението и културата на духа…според мен. Тия дни особено ясно се виждат проявленията и на двете…По отношението им към ВСВ.

Либералите - евроатлантици, както и да го въртят и сучат, винаги стигат до това, че основното предимство на европееца (и въобще жителят на демократичния свят) е във възможността за неограничено потребление. Забележете, винаги говорят възторжено за възможността като такава, а не за реалния достъп до потреблението.. който става с пари…ако и когато ги имаш. За по-разпространения вариант – нямането, в техните филипики не се говори. Свободният духом човек винаги ще се снабди с пари. Я ще обере някой апартамент, я банка ще ограби, я ще тресне у тиквето някоя зазяпала се бабичка и ще й отмъкне парите…Варианти в свободния свят - бол...

За възможностите и правото на изява на индивидуалността пък като такава не искам и да говоря, защото неминуемо ще стигнем до това на какво отгоре се преследват серийните убийци. Ами, това искат те, това ги тика отвътре и… се изявяват…Педофилите и те…и те изявяват същността си, не нещо друго…Канибалите също...Нейсе!

Нашите родни яростни (както си му е редът отколе в България) либерали-европейци например винаги първо питат подигравателно „какъв ти е компютъра, каква ти е колата, какъв ти е телевизора…А-а-а, не са руски, значи, а…Че как може да уважаваш тези диви азиатци, бе, нещастник?! Едно хубаво нещо (б.а.-винаги имат предвид нещо материално, предмет) не е дошло от тях…Докато аз, ако поискам, всичко мога да имам…като европейците…щото също съм европеец…”

А вчера, в Москва, на процесията „Безсмертний полк”, репортери попитаха едно малко дете, с пилотка: ”Ти ще можеш ли – ако се наложи - да повториш подвига на прадядо си?”.А то отговори: „Смогу-у-у. Я тоже… русский”….Да-а-а…

Ей за това ги уважавам…

И ей за това точно либералите-евроатлантици ги ненавиждат. Защото, ако се наложи, някои от тези сега деца (не всички, ама не и малко) май действително ще могат…

А нашите дечица мили, възпитани в духа на индивидуализма и ”потреблението над всичко,” при тотален „културен” фон от турски и американски сериали (абе, сигурно французи, белгийци, германци, италианци, сърби, румънци и други са спрели производството на този продукт…ха-ха-ха…) със сигурност няма да могат.

Ако ги попитат ще могат ли да повторят подвизите на прадедите си при Сливница, Булаир, Одрин и Шипка(не че такъв въпрос ще хрумне на български репортер), ще отговорят „Бе, кви са тез глупости?!Да не сме луди..А и тия времена отдавна минаха…”…Даже и през акъла им май няма да мине да се противопоставят на появила се с претенции към тази територия евентуална чужда сила..Еле па ако „чуждата сила” се окаже достатъчно умна да им остави колите, телевизорите, лапачката, пиячката, секс шоповете, ЛГБТ парадите и т.н...

Схващате ли разликата? Разбирате ли защо стотици хора, като Ал. Андреев (Deutsche Welle) например, се опитват от известно време да внушат на аудиторията, че подвигът и саможертвата са отживели понятия, които в 21 век са загубили значението си. Че сега главната цел в живота на един човек е самият той.И че нищо друго няма значение…

Идеята, на която служат тези другари, уважаеми дами и господа, е човечеството да стане аморфна маса от индивиди, всеки от които се интересува само от себе си и поставя своите желания и интереси над всичко…Желе от амеби…И мислите, че няма да има вече хищници ли? Ха-ха-ха…

Това е идеалната среда за узурпиране на властта от по-решителни индивиди, които пък виждат своя живот именно в това да трепят и тъпчат другите...Да живее демокрацията прочее…

преди 10 минути, Hristo52 написа:

Ами върви си в запад като ти харесва бе ОВЦО. Само че там търсят кадърни хора. А ти не знаеш даже правопис. И стига дрънка като празна тенджера. Похвали се нещо? Какво си направил в живота благодарение на Запада а? Нищо естествено. УВЦА с токчета и жартиери! :giggle1:

аз съм си в запада - но както гледам и ти си в него, че и щерка ти - а изобщо имаш ли твои роднини в Русия

преди 11 минути, Hristo52 написа:

Ретроградният меркурии не прощава на никой днес. 

преди 32 минути, N1K17Y написа:

Абе бате, пий ги тия хапчета и осъзнай, че разговарям с някой друг и го питам личен въпрос, да отговаряш вместо него, не върви. 

Да ти обяснявам ли пак за разликата между форум и ЛС?

преди 2 минути, Тhе Monstеr написа:

Къде са тия развитите работи? В Русия? В Русия единственото развито нещо е алкохолизма. Дори пословичната им корупция не го вдига, пред митичното денонощно наливане... с квото има. В крайни случаи- одеколон, шампоан, технически спирт, антифриз...

За Англосаксонията говоря, където се е заврял върлия русофил. 

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

аз съм си в запада - но както гледам и ти си в него, че и щерка ти - а изобщо имаш ли твои роднини в Русия

Бафмааму, откога Бургас стана Запад?

преди 6 минути, dioib написа:

Пале, оставям ви да си лафите ... :) То се вижда, че сте джендъри и ръсите локуми ... :) 

То и ти си джендър. Я си погледни международния паспорт. Пише- gender- male

току-що, Без умствен капацитет написа:

България е в ЕС

Е, и?

Туй прай ли Бургас "запад"?

Или па България "запад"?

А на изток по-зле ли е от българския "запад"?

Примерно в Япония?

преди 4 минути, N1K17Y написа:

За Англосаксонията говоря, където се е заврял върлия русофил. 

И там алкохолизма е добре развит, но поне не го смятат за богоугодно дело. А Синбадчо, е доста противоречиво създание на майката природа- не е отчайващо тъп, но работи по въпроса.

преди 1 минута, andiay написа:

Е, и?

Туй прай ли Бургас "запад"?

Или па България "запад"?

А на изток по-зле ли е от българския "запад"?

Примерно в Япония?

вонаги ще има по зли, и по добре - а ти имаш ли роднини в Русия

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Това е достаъчно....бахти кратуните сте.... Ама....нема лошо - един копейкин ви остана

Я, кой па са появи между две кирии...

1554708984_1.jpg

Туй безплатното ВиФи гоуема работа, а!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.