Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Явно с вас двамата сме живели в различни Българии ми се струва ....

Явно.

И без това някои обичат да казват, че София не е България. :D

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 243,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

Явно.

И без това някои обичат да казват, че София не е България. :D

за щастие никога - и преди, и сега не съм имал нищо общо със София :)

за щастие никога - и преди, и сега не съм имал нищо общо със София :)

Жалко, че преди не си имал, но се радвай, че сега нямаш. :D

Пълна лудница, пълна с индобългари!

Жалко, че преди не си имал, но се радвай, че сега нямаш. :D

Пълна лудница, пълна с индобългари!

Щото не си идвала по нашия, Северозападния край ...

Явно с вас двамата сме живели в различни Българии ми се струва ....

Има някаква вероятност :)  Само ще спомена, че не сме имали личен автомобил и не сме харчили съответните средства за такъв. Не че не беше нужен въобще, но практически нуждата се свеждаше тогава до няколко пъти годишно за преместване на кошери(тогава основно дядото се занимаваше с тях, аз и бабата само помагахме, а бащата поради алергията си към пчелната огрова рядко се мяркаше на пчелина) + няколкото пъти когато се събираше реколтата от мед. Тези няколко пъти годишно ползувахме превоз на един роднина с неговият Москвич. Така че сме спестили този доста голям за времето си разход за закупуването на кола(поддръжката и средствата за използуването не бяха толкова съществен разход като покупката). За сметка на което, се възползувахме на широко от масовият градски и междуселищен обществен транспорт, което беше не само евтино, но и изключетелно удобно, предвид много повечето рейсове(рейс е пътуване по маршрут на автобус, не е името на машината както не малко хора още се бъркат, пишейки или казвайки "качихме се на рейса") Нямаме и не сме купували и апартаменти и не се е налагало да ползуваме квартира(поне по времето от което имам спомени. Всички тези разходи, особено взети заедно, са доста тежки и може това да е била поне част от причината да не живеете в охолство. Но всеки с нуждите си, който е искал повече, така както и сега, се е налагало да се бърка повече дори да степен да се лишава от основни потребности..Въпрос на личен избор, който и тогава не беше ограничаван особено.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

За едно поне бихме ли постигнали компромис и съгласие с теб и Sliderun ?

-личното ми мнение е , че днес не друго, ами несправедливостта се е увеличила и , че ножицата между крайно бедни и крайно богати се разтваря все повече?

Има някаква вероятност :)  Само ще спомена, че не сме имали личен автомобил и не сме харчили съответните средства за такъв. ....

ние също нямахме.

единият ми дядо имаше жигула, а другия - запорожец, който след като се уволних от казармата стана мой :)

но едно време си бяха техни и даваха на баща ми да кара само в извънредни случаи.

ние се движехме пеша или с тролея.6 ст. билетчето.

че ножицата между крайно бедни и крайно богати се разтваря все повече?

Мда. Така е. И което е по-лошо, текущата икономическа система само ще уголемява тази разлика, защото този който има повече пари има по-голяма възможност да спечели още.

Е, имаме съвпадение, относно "ножицата" сега.

Ми никой не е казвал че сегашната система е идеална. Всъщност, аз съм на мнение, че нито една досега ползвана не е наистина работеща (т.е. да може да поддържа стабилно положение на обществото).

Ми никой не е казвал че сегашната система е идеална. Всъщност, аз съм на мнение, че нито една досега ползвана не е наистина работеща (т.е. да може да поддържа стабилно положение на обществото).

Най- дълго се е задържал робовладелския строй :)

Най- дълго се е задържал робовладелския строй :)

Ми липса на свободна комуникация между хората. Горе-долу същата причина е държала и още държи определени строеве в определени държави. Ако не могат да общуват, не могат да се разберат да се бунтуват, нали?

Ми липса на свободна комуникация между хората. Горе-долу същата причина е държала и още държи определени строеве в определени държави. Ако не могат да общуват, не могат да се разберат да се бунтуват, нали?

Същото е както и преди 1989 година, когато имаше доносници навсякъде, телефоните се подслушваха и границите бяха затворени, и  сега - с поголовното подслушване на телефони, следене на трафика в нет-а и дискредитиране на всички несъгласни с властимащите.

Аз лично разлика не виждам в начините за контрол над населението.

Същото е както и преди 1989 година, когато имаше доносници навсякъде, телефоните се подслушваха и границите бяха затворени, и  сега - с поголовното подслушване на телефони, следене на трафика в нет-а и дискредитиране на всички несъгласни с властимащите.

Аз лично разлика не виждам в начините за контрол над населението.

Може да подслушваш, но не можеш да спреш. Има разлика. Отделно необходимия ресурс е друг. Преди количеството разговори беше ограничено. Днес за една минута се провеждат разговори, колкото преди за седмица. Преди всяко домакинство имаше телефон в къщи. Сега всеки има телефон със себе си. Преди само телефони и писма. Сега няколко социални мрежи, безброй форуми, блогове, мобилни оператори, телевизии... Контрол има естествено, но не можеш да го сравниш с робовладелския строй, където всеки съвсем директно и публично са му рязали езика, ако каже нещо и то преди да е стигнало до повече от 20ина чифта уши. А на тия в харема на султана и други неща са им рязали.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Може да подслушваш, но не можеш да спреш. Има разлика. Отделно необходимия ресурс е друг. Преди количеството разговори беше ограничено. Днес за една минута се провеждат разговори, колкото преди за седмица. Преди всяко домакинство имаше телефон в къщи. Сега всеки има телефон със себе си. Преди само телефони и писма. Сега няколко социални мрежи, безброй форуми, блогове, мобилни оператори, телевизии... Контрол има естествено, но не можеш да го сравниш с робовладелския строй, където всеки съвсем директно и публично са му рязали езика, ако каже нещо и то преди да е стигнало до повече от 20ина чифта уши. А на тия в харема на султана и други неща са им рязали.

Хммм....

не е точно така, защото виждаш резултата от организираните през социални мрежи и форуми протести - ефектът е никакъв.

отиват не повече от 10 % от записалите се, а там като се сложат няколко провокатора и се арестуват активните - протестите спират.

единствените , които продължават са разрешените от властта, а те са само прах в очите.

Тъй беше и преди 1989 година - разрешени и даже толерирани бяха протестите против атомните бомби, против американския империализъм, против "враговете с партиен билет". А всичко друго беше туширано в зародиш. Изключение беше Екогласност и протестите против обгазяването на Русе, но това вече беше на финала, малко преди целият режим да се срути.

В реда на мисли на последният коментар. Тогава никой не беше спиран да протестира...Против САЩ. Сега никой не е спиран да протестира...Против Русия :D

Хммм....

не е точно така, защото виждаш резултата от организираните през социални мрежи и форуми протести - ефектът е никакъв.

отиват не повече от 10 % от записалите се, а там като се сложат няколко провокатора и се арестуват активните - протестите спират.

единствените , които продължават са разрешените от властта, а те са само прах в очите.

Тъй беше и преди 1989 година - разрешени и даже толерирани бяха протестите против атомните бомби, против американския империализъм, против "враговете с партиен билет". А всичко друго беше туширано в зародиш. Изключение беше Екогласност и протестите против обгазяването на Русе, но това вече беше на финала, малко преди целият режим да се срути.

ами ако на това, че две правителства паднаха за година и нещо му викаш "никакъв ефект".

В реда на мисли на последният коментар. Тогава никой не беше спиран да протестира...Против САЩ. Сега никой не е спиран да протестира...Против Русия :D

Ок, обаче в духа на конспирацията трябва да кажеш кой промени на 180 градуса работата в такъв кратък период...

ами ако на това, че две правителства паднаха за година и нещо му викаш "никакъв ефект".

Ок, обаче в духа на конспирацията трябва да кажеш кой промени на 180 градуса работата в такъв кратък период...

1. Никой не е паднал. или по скоро "паднаха" в полза  на себе си.

2. В пряка зависимост от 1., защото на практика властта е в ръцете на едни и същи паразити, които са се пребоядисаха в различни разцветки след `89г.

П.П. И понеже спомена конспирацията...Е, ами смениха си господарите от чужбина, или по-скоро от приятелско сътрудничество с един велик народ, станаха роби на терорист №1 в историята на цивилизацията.

1. Никой не е паднал. или по скоро "паднаха" в полза  на себе си.

2. В пряка зависимост от 1., защото на практика властта е в ръцете на едни и същи паразити, които са се пребоядисаха в различни разцветки след `89г.

П.П. И понеже спомена конспирацията...Е, ами смениха си господарите от чужбина, или по-скоро от приятелско сътрудничество с един велик народ, станаха роби на терорист №1 в историята на цивилизацията.

Чакай че се обърках. властта в чии ръце е - в "паразитите" или в господарите им от чужбина?

И защо се сменят тогава, че и толкова често, като са едни и същи? Щото ако кажеш, че е за да замажат очите на хората, значи все пак същите тия хора имат някаква власт над другите. Контраст - великата държава, която споменаваш, където съвсем едни и същи управляват вече 15години, без изобщо да се опитват да го крият и замаскират.

Чакай че се обърках. властта в чии ръце е - в "паразитите" или в господарите им от чужбина?

И защо се сменят тогава, че и толкова често, като са едни и същи? Щото ако кажеш, че е за да замажат очите на хората, значи все пак същите тия хора имат някаква власт над другите. Контраст - великата държава, която споменаваш, където съвсем едни и същи управляват вече 15години, без изобщо да се опитват да го крият и замаскират.

Стълбата мой човек. Не си чел за стълбата. Нас ни управляват "нашите" тях("нашите") ги управляват външните. Нещо като голяма фирма...Ти може да си работник в регионален клон и този клон да си има регионален директор...Ама фирмата си има главен директор и регионалните са роби на главния. Което не пречи регионалният да може да си прави с теб каквото си иска.

И да искаме и да не искаме - винаги ще си спомняме за Бай Тошо и за социализЪма.

Да няма как да не помним пионерските лагери,лагерите на смърта. Четох книгата на Стефан Цaнев ,,Български хроники,, том 4,направо съм потресен, какви са ги вършили от 09.44г. до 10.89г.. Ако имате време прочетете я.

Редактирано от balki65 (преглед на промените)

Нещо си се объркал малко с фамилията, ма лошо няма. Освен че въпросният е съучастник на М.Балева, в удобното преиначаване(удобно на всички околни народи, но не и за българският народ), на нашата история.

По

Нещо си се объркал малко с фамилията, ма лошо няма. Освен че въпросният е съучастник на М.Балева, в удобното преиначаване(удобно на всички околни народи, но не и за българският народ), на нашата история.

Редактирано,Поздрави.

Имаше хорица, които в ранни зори заминаваха на полето и се прибираха по тъмно в къщи. Те, същите грухаха по десет часа с мотиката за 50 стотинки надник в ТКЗС-то. За тях тези два лева си бяха химера, както и да го погледнеш.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.