Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Не е! Но пък наистина капиталистическите барантии и в онези времена, са си били капиталистически барантии и са се оглеждали наляво и надясно, за страни където няма ограничения за количество потребяван алкохол и където цената на сервирания алкохол по заведенията не е колкото в техните страни. Примерно в престижен ресторант  в Англия, цените започват от 2.30 паунда за 25 милилитра от най-евтиния твърд алкохол...и стигат до около 15 паунда, че и отгоре. За коктейлите цената може да е Х3 даже.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 249,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

Народа го обичаше.

А ми кажете сега кого обичате

10551508_716792808357077_618905471718965

http://www.socbg.com/2014/09/12.html

Народа го обичаше.

http://www.socbg.com/2014/09/12.html

Той, като човек от народа, отдавна беше забелязал какво се занимава народа  - "пълен обрат на 360 градуса".

Ох бях го гледала и аз това клипче - смях голям. Най-ми е драг лозунга над розоварната: "Ние сме за пълно и всеобщо разоръжаване" и розоберачките като от кутиите с локум. В моята лична класация брането на рози е на първо място като най-мръсния робски труд, някога упражняван предимно от емнати на бригада служители и работници от военния завод. И до днес не можеш да видиш селянин, който е с всичкия си, да бере рози срещу 0,50ст. за кг. от преди изгрев кален, мокър до кости, изподран, нажилен от пчели и бягащ от змии и борсуци из подбалканските джунгли, наречени "страна на щастието".

Ооо, чистичката и неопетнена девстена дама се обади. Да не пипне викаш човек нещо по-сериозно като работа. Ми купи си негри Кате и ги експлоатирай тях. Аз оставам с впечатление, че гониш някаква аристократичност вече.

Ооо, чистичката и неопетнена девстена дама се обади. Да не пипне викаш човек нещо по-сериозно като работа. Ми купи си негри Кате и ги експлоатирай тях. Аз оставам с впечатление, че гониш някаква аристократичност вече.

Вече? Че аз съм си аристократ по природа. Ти да не би да си брал рози с кошница? :D Като японски турист.

Дамата е пример за това, какво става, ако човек предозира духовната храна. ;) 

Дамата е пример за това, какво става, ако човек предозира духовната храна. ;)

Има нещо такова. И преди десети, и сега, има опасност да се препитаваш с рози - на чай, сладко и в сурово състояние. Рози, рози, навсякъде рози. Под прозорците ми посадиха последните месеци 5-10 броя общински, междувременно за целта изсякоха черешите и липите и изровиха основите на къщата, за да се наводнява по-добре. Европроекти, какво да се прави.

Народа го обичаше.

Обичал го народа... Пикаса, я ми кажи ти обичаше ли го или се присмиваше на щуротиите му?

Защото(признавам си) нито съм го обичала, нито ме е кефил, нито той, нито който и да е от тях - от предишните, от сегашните... що не оставите тези приказки за народната любов(дето ръжда не хващала), пък и като гледам обкръжението на снимката... то и сега подобни лелеят за онези времена. Лелеят... а дори не се змислят, че няма как да стане, няма как да бъде... просто няма как...

Уит, забрави комсомолските и ученическите бригади... Не съм брала рози, но берях ягоди, домати за косерва и грозде докато запръска сняг... Не че е лошо човек да се учи от млад на труд, но ни учиха и, че трудът едва ли не е безплатен. Та така...

Не разбирам какво толкова му харесвате на социализЪма и това си е!  :D 

Уит, забрави комсомолските и ученическите бригади... Не съм брала рози, но берях ягоди, домати за косерва и грозде докато запръска сняг... Не че е лошо човек да се учи от млад на труд, но ни учиха и, че трудът едва ли не е безплатен. Та така...

Не разбирам какво толкова му харесвате на социализЪма и това си е!  :D

Розите са ми от капитализЪма, по ония времена берях кайсии в масивите от по 4000 декара край Силистра, а Първият Феодал на БКП на окръга лично наглеждаше с отрядниците някой да не си изнесе някой и друг килограм, това си го спомням.

И памид под Карлово, обаче тогава вече повече ядяхме и пиехме, и лежахме като преядем с грозде до една рекичка под военния завод в Сопот, да я гледаме как през пет минути си сменя цвета - млечнобяла, златна, синя и розова. Романтика.

А пък по времето на социализЪма имаше 4 сезона  :D  :tease:

По времето на капитализЪма станАха по-малко.

Те затова не обичам капитализЪма! :P

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

А пък по времето на социализЪма имаше 4 годишни сезона  :D  :tease:

Било е заради ръководната линия на Партията. Сега ще имаме два, дъждовен и сух, като в страните с Ебола.

Редактирано от witness (преглед на промените)

Било е заради ръководната линия на Партията. Сега ще имаме два, дъждовен и сух, като в страните с Ебола.

Както е тръгнало, скоро ще имаме само дъждовен и студен.

Обичал го народа... Пикаса, я ми кажи ти обичаше ли го или се присмиваше на щуротиите му?

Много го обичах.

Винаги ще го обичам.

аз то заобичах откак го няма! :)

виж колко ти лесно нали - само един

аз се чудя как да заобичам толкоз много мискини ако се махнат

Много го обичах.

Винаги ще го обичам.

Неведоми са пътищата любовни! :D

Няма лошо, Пикаса, в повечето случаи не можем да отговорим на въпроса: "Защо обичаш еди кой си?!" Но дори и да можем, това едва ли ще накара другите да споделят нашата обич.

Както и да е...

И понеже все пак се захвана темата за селското стопанство, то няма как да не призная заслугата на партията и личната заслуга на другаря Т.Ж., човекът от село, които обезлюдиха селата ни като възнаграждаваха селските труженици с най-малките заплати и пенсии.

Някой от вас влизал ли е в онези години в селски магазин или сладкарница?

Сега, чакай малко! Сега, Нел ще я нарисува :)

И цветната река потече...

Тъй партията нареди!

А вождът рече:

Пъстрата вода, другари,

подарък е за млади и стари

от партията - майчица народна-

в държавата ни мирна и  свободна,

И не забравяйте, другари и другарки,

носете си новите дрехи... и паламарки

СоциализЪма строим на равна нога,

вие на "тръстиката", а ние във чертога.

Слай, каква романика, братче?! :(

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Неведоми са пътищата любовни! :D

Няма лошо, Пикаса, в повечето случаи не можем да отговорим на въпроса: "Защо обичаш еди кой си?!"

отговарям ти веднага - защото тогава живеех по-добре

Някой от вас влизал ли е в онези години в селски магазин или сладкарница?

Да, влизах всеки ден, когато бях при баба и дядо през ваканцията, имаше всичко.

По това време "дивият северозапад" беше рогът на изобилието.

В селото имаше богата библиотека, модерен киносалон, фурна, в която правеха най-вкусния хляб, който съм яла някога, шивашко ателие, два магазина за промишлени стоки, които бяха препълнени, сладкарница, в която имаше всичко.

Селцето беше едно от най-малките в окръга, но за сметка на това нямаше неграмотни и мързеливи хора и цигани.

Каквито са хората в едно населено място, такова е и това място. :)

Тогава имаше контрол !

Вярно , партиен самоконтрол , но все пак някакъв .

Даже областния секретар на Партията - да открадне , колко да открадне ?

Най-много втора къща да си вдигне ....защото иначе започват да търсят отговори , отговори на Партийно ниво...!

Повечето хора и през най-тъмни доби не си заключваха къщите.

И в най-тъмната гора да замръкнеш , нямаше опасност от бандити...

Сега няма никакъв контрол !

Всеки е свободен да бие , лъже и краде колкото може , даже и от глад !!!

За "по-големите" и дума не отварям. Те  не го правят от глад !

Бандитизъм има , но пък съд и прокуратура няма .

И сега има здравеопазване , и образование има , ама е платено (не дай Боже по-сериозно да заболееш!).

И транспорт има , ама на цени по 10 !

И нови коли има , ама на по 10 години....

И ток има колкото искаш , ама на половин до цяла заплата !

И нова къща можеш да си построиш , ама за два живота....

И заплати има , ама като старите , но на нови цени . Ако въобще има къде да ги заработиш...

И стоки има колкото искаш , даже и ментета всякакви , ама с какво да ги купиш истинските...

........Говоря за обикновения народ ! 

Другите не ги мисля ! Те и преди , и сега се оправят....!

Нека да не мрънкат тука ! :) 

И един важен фактор който следва да се отбележи !

Е , тогава нямаше GSM-ми и компютри , единият колкото цялата изчислителна мощ  , че даже и повече от тази на МЕИ да кажем тогава....Не , че ги е имало и другаде ! Хората с един "Ейпъл" като "Правец 8"(по-късничко , след `82г  и у нас го имаше) , чак на луната стигнаха....  :) 

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

По това време "дивият северозапад" беше рогът на изобилието.

В селото имаше богата библиотека, модерен киносалон, фурна, в която правеха най-вкусния хляб, който съм яла някога, шивашко ателие, два магазина за промишлени стоки, които бяха препълнени, сладкарница, в която имаше всичко.

Селцето беше едно от най-малките в окръга, но за сметка на това нямаше неграмотни и мързеливи хора и цигани.

Каквито са хората в едно населено място, такова е и това място. :)

за да се види кое нещо,без значение какво, е по добро от друго обикновенно човек сравнява !е в тоя случай няма място за сравнение!преди месец-два по повод закона всеки клошар с фирма статистиката показа ,че на  шестотин хиляди наши сънародници единствениде доходи са от контейнерите за смет!какво да сравняваме!?ние дори не може да посочиме друга държава,която е по зле от нас!!!

за да се види кое нещо,без значение какво, е по добро от друго обикновенно човек сравнява !е в тоя случай няма място за сравнение!преди месец-два по повод закона всеки клошар с фирма статистиката показа ,че на  шестотин хиляди наши сънародници единствениде доходи са от контейнерите за смет!какво да сравняваме!?ние дори не може да посочиме друга държава,която е по зле от нас!!!

Ми сравнявай с 3-те милиона (официална бройка, неофициалната незнам колко е слуховете спрягат от Х2 до Х4) клошари в САЩ. Не можело било.

Ми сравнявай с 3-те милиона (официална бройка, неофициалната незнам колко е слуховете спрягат от Х2 до Х4) клошари в САЩ. Не можело било.

(sigma/sqrt(n))*sqrt(1-n/N)където sigma е стандартното отклонение на параметъра (средната аритметична), n е обемът на извадката, а N - обемът на генералната съвкупност.

смятай го ти!

Аз пък бих заменил основната стойност от популацията, като бих оставил само тези граждани в САЩ, които според мен са хора. Практически остават в сметката само бездомниците...Те затова са и навън . Останалото е от пумияр, през вълк, та до дявол, подредено всеки в своята ниша на хищничество.

Учудва ме твърдението ти.

Моите спомени за "имането" са други. Хората ходеха до града, за да си купят траен или малотраен колбас, кайма, шоколад или шоколадови бонбони и куп още неща, които в селските магазини рядко(или никога) не се намираха.

Колкото до циганите... около 1960 година в северна България партията разселва(внася) калдераши и далари с цел подпомагане на селското стопанство...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.