Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Най-страшното наследство на тоталитарните режими е мисленето, което оставят. Вече няма ДС, но хората продължават да се спотайват, сякаш някой непрестанно ги дебне. Няма институции, които цензурират, нито за различно мнение се отива в пандиза, но въпрек това малцина са онези, които говорят открито и без притеснение. Страхообразуването е дълбоко вкоренено. ДС си отиде с режима, оттече се, но от нас няма как да се оттече. Драматична е останалата след соца фрапантна липса на характери. На това се дължи и вихрещата се корупция - всеки с нещо е крив и това държи статуквото.

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 243,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

Колко време е необходимо, за да се проумее, че оправданията с миналото не са решение за настоящето... Всяка минута от вторачването ни назад губи вниманието ни за случващото се сега, а през това време настоящето се превръща в минало... Така сами ще се превърнем във виновните за някой друг от бъдещето...

http://mejdu-redovete.com/demokraciq-po-balgarski-sled-nas-i-potop/

Всяка минута от вторачването ни назад губи вниманието ни за случващото се сега,

Но статията, която цитираш е точно това. Просто е взиране в по-близко минало. Както и цялата тая тема всъщност.Миналото е минало, няма да се върне (за добро или зло) паралелите с него очевидно не са продуктивни. Дайте да мислим за настоящето.

Но статията, която цитираш е точно това. Просто е взиране в по-близко минало. Както и цялата тая тема всъщност.Миналото е минало, няма да се върне (за добро или зло) паралелите с него очевидно не са продуктивни. Дайте да мислим за настоящето.

Статията също е вторачване. И за това я давам за пример. Всяко вторачване превръща вторачващия се в сгрешилия от гледна точка на човека от бъдещето.

• 2 седмици по-късно...

Днес, 09.09. попаднах на това стихотворение, което не бях чела.

Добрият празник*
Цветан Ангелов

Девети септември ми купи палтенце
И каза: Честито, честито, момченце!
Девети септември ми купи сандалки.
-Да припкат - заръча - краченцата малки!
А после ми сложи в ръката геврече
-Хапни си! - Девети септември ми рече.
Накрая, дечица, каква изненада!
И знаменце даде ми той за парада.
Изтичах при баба, разказах й всичко.
А баба въздъхна: -Ех, внуче, добричко.
Такъв е, такъв е ни е празникът - харен.
И всеки го среща сега благодарен.
Той дава на всинца дрешки, закуски
и розово слага по детските бузки.
А старият дядо, засмян, се обади:
Девети септември и младост ни даде.
- - - - - -
* "Народна младеж", София, 1969

:)

мавзолеят беше отвратително грозен и не на място.

по-добре, че го няма.

виж Будзлуджа си е с готина архутектура.

но туристи ?

какви туристи там ?

Док, ти си "стар кадър" и да приказваш на "готино" поне на възрастта не ти прилича и като става въпрос за история и туристически атракции, неща като мода, кеф( и лично естетическо чувство) не вървят, хората идват да видят това което е било, такова какво то е било.

Ха, ха! Социализъма, комунизъма- ха, ха не се забравят!  Нали съм един от пациентите на тоя социиализъм, комунизъм. Ужас и пак ужас. Селският тарикат от Правец и неговото сегашно копие-недоразумение Б. Борисов просто са без аналог. Колкото по-прости и неуки, толкова по-неистово е желанието им да властват и да се разпореждат. Буда не приказва нищо повече от това да е премиер. Само, че добре си спомням как преди година и половина си хвърли оставката за по-малко от 24 ч., защото му беше наредено от "задкулисието". Гледаш Буда и получаваш Т.Ж. Това е положението. В резултат на нагласения "преход" се озовахме в изходна позиция. Ни повече, ни по-малко. Загубени последни 25 години точно както и ония 45! Срам, просто срам.

Колега, сигурен ли си, че още не си пациент..или поне клиент?!

Док, ти си "стар кадър" и да приказваш на "готино" поне на възрастта не ти прилича и като става въпрос за история и туристически атракции, неща като мода, кеф( и лично естетическо чувство) не вървят, хората идват да видят това което е било, такова какво то е било.

"готино" е дума от моето поколение.

Младежта сега казва за подобно нещо думички като  "куул" , "лайк" , "фъни"  и подобни, които ние, 40 годишните не употребяваме.

Всяко поколение със жаргона си.

Лично аз бях учуден като ми се говори направо с абревиатури : "OMG, видя ли колко фъни беше тоя ?!", или за една дискотека - "Ей, тая дупка си е направо кочина WTF, направо си казах, сириъсли, баси дислайка!"

Та тъй де :)

Всяко нещо с времето си.

Аз си употребявам езика на моето време, младежите - на тяхното си.

А мавзолеят си беше глупост невиждана и ТРЯБВАШЕ да изчезне. Да вдигаме Мавзолей и да държим вътре мумия на един християнин, който изрично е казал приживе къде да бъде погребан само за да лижем задника на Големия Брат ?

Айде, няма нужда.

Заедно със всичко, което напомня за ония 45 години соц-реализъм, но все още търпим грандоманските изцепки на тогавашното партийно и държавно ръководство.

Добре, че скоро време ще махнат Седмокрилият Пето**йник пред НДК, че ми се повръща, като го видя.И като беше нов -пак ми се повръщаше, и сега-отново.  Следващото, което задължително0 трябва да изчезне от пейзажа на София е Паметника на Съветската Армия ;)

И не, не трябва да се виждат от никого - това са срамни неща, които трябва по-скоро да погре**м - по същия начин ,както след 1945 в Германия премахнаха всички паметници, сгради , бункери и вили -  всичко, което напомня за Хитлер.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Док, както си започнал режи. Нали избори идат. Режи ма*муна му млада. Само да не се събудиш обрязан. Щото малко на изток от нас, ма не на северо, а на югоизток много ти се радват на акъла, с който  им уйдисваш превъзходно. Ти не си кой знае колко по-възрастен от мен. Определено "готино" не е приказка нормална за времето си тук в България, освен сред жалките подражатели и имитатори на западняшките хипи-мипи движения, повечето от които шоп...сойфиенци де и в другите големи "села" :D Там у столицето винаги нещо е мирисало на загнило. И сега и преди.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Док, както си започнал режи. Нали избори идат. Режи ма*муна му млада. Само да не се събудиш обрязан. Щото малко на изток от нас, ма не на северо, а на югоизток много ти се радват на акъла, с който  им уйдисваш превъзходно. Ти не си кой знае колко по-възрастен от мен. Определено "готино" не е приказка нормална за времето си тук в България, освен сред жалките подражатели и имитатори на западняшките хипи-мипи движения, повечето от които шоп...сойфиенци де и в другите големи "села" :D Там у столицето винаги нещо е мирисало на загнило. И сега и преди.

Не виждам какво се насочваш към Анадола - там в момента си имат много повече ядове, за да се занимават с нас, ама щом те влече - нямам нищо против ...... 

Даже колко се може повече комунисти, социалисти, крадци и всякакви други индобългари (роми, както обичат да им викат)   да изселим към южната граница - още по-добре :)

Опасността за нас днес , както и преди 100 години идва от североизток - от руснаците.

И не знам кога ще се събудим отново окупирани, както на днешния ден преди 69 години ;)

Не виждам какво се насочваш към Анадола - там в момента си имат много повече ядове, за да се занимават с нас, ама щом те влече - нямам нищо против ...... 

Даже колко се може повече комунисти, социалисти, крадци и всякакви други индобългари (роми, както обичат да им викат)   да изселим към южната граница - още по-добре :)

Опасността за нас днес , както и преди 100 години идва от североизток - от руснаците.

И не знам кога ще се събудим отново окупирани, както на днешния ден преди 69 години ;)

Док това с изселването... верно ли го мислиш?  Ако да, някак си не мога да те различа от хората провели навремето възродителният процес, с всичките последствия от него. Разбирам, че си възбуден по някаква причина, но ще се наложи да се самонакажеш за написаното по-горе :D

Док това с изселването... верно ли го мислиш?  Ако да, някак си не мога да те различа от хората провели навремето възродителният процес, с всичките последствия от него. Разбирам, че си възбуден по някаква причина, но ще се наложи да се самонакажеш за написаното по-горе :D

Е, и ти трябва , като ме нарече

......Определено "готино" не е приказка нормална за времето си тук в България, освен сред жалките подражатели и имитатори на западняшките хипи-мипи движения, повечето от които шоп...сойфиенци де и в другите големи "села" :D Там у столицето винаги нещо е мирисало на загнило. И сега и преди.

че съм : Ненормален, жалък, шоп от големо "село" 

мхм.

то, не че не е вярно, ама поне шоп не съм и се обиждам.

тъй че сме квит :giggle1:

Не съм адвокат нито на социализЪма , нито пък на така наречената Демокрация .

Всяко си има както добрите , така и лошите страни .

Противник съм на демонизацията !

Защото !

Все повече ми се струва , че и този път "избрахме" Грешната Империя .

А може и да е комунистически заговор срещу САЩ и Европа - който ни е превзел , хаир не е видял ! Карма ! Още доста от преди Христа !  :lol6:

Те и онея , от Югоизтока , не са си взели поука от историята....! :)  

А тези от Североизтока - кой знае ?!  :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

а и не съм казал да се изселят "отвъд южната граница", а "към  южната граница"

има разлика.

не искам да отиват в турско, ами просто да са там, като буфер далеч от нас.

Ако "югоизтокът "влезе в Европа....тежко ни и горко....без значение какъв ни е "буфера".....И като продължение на мисълта на

by_chechi май ние сме "буфера" на някой друг.....

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

"готино" е дума от моето поколение.

А мавзолеят си беше глупост невиждана и ТРЯБВАШЕ да изчезне. Да вдигаме Мавзолей и да държим вътре мумия на един християнин, който изрично е казал приживе къде да бъде погребан само за да лижем задника на Големия Брат ?

може да е от нашето - но не ни беше разрешено да я употребяваме и други такива подобни ако не си спомняш

няма да забравя как майка ми я привикаха в училище защото съм говорила на жаргон

а за мавзолея никъде не съм казала да се държи мумията вътре

ама дай да рушим - то нещо да съградим няма ама за рушене сме велики мда

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

Ако "югоизтокът "влезе в Европа....тежко ни и горко....без значение какъв ни е "буфера".....И като продължение на мисълта на

by_chechi май ние сме "буфера" на някой друг.....

той рано или късно ще се опита да "влезе".

всичко говори за това, ами дано дълго време очите на турците са обърнати към техния юг, че иначе ....

а за мавзолея никъде не съм казала да се държи мумията вътре

ама дай да рушим - то нещо да съградим няма ама за рушене сме велики мда

Точно този ли "градеж" реши,ч е е най-ценен ?

Дай да запазим за поколенията тогава всичкия мутро-барок по морето, а ?  Той нали също е "съграден" ......

Точно този ли "градеж" реши,ч е е най-ценен ?

Дай да запазим за поколенията тогава всичкия мутро-барок по морето, а ?  Той нали също е "съграден" ......

мутробарока няма нищо общо с историята ни

ама нищо

мутробарока няма нищо общо с историята ни

ама нищо

А мавзолеят каква връзка имаше ?

Сграда, несъвместима с християнството, поникнала на пъпа на столицата за да възвеличае председателя на една партия и да съхранява трупа му ?!

Ами дай да издигнем на всеки който е бил председател на някоя партия по един мавзолей - ето ти на Бойко например като умре ? Или на Тодор Живков ? Или на Ахмед Доган , а ?

А може цял пантеон да им се издигне -Пантеон на председателите на партиите, които са управлявали БЪлгария от 1989 година насам.

А мавзолеят каква връзка имаше ?

Георги Димитров е част от историята ни, колкото и да не ти е приятно.

Руснаците  имат мавзолей на Ленин, турците имат мавзолей на Ататюрк, корейците имат на Ким Ир Сен...

Да са ги разрушили ?

мявзолеят беше ценен с това което беше под него!заради което много хора се разделиха с живота ти!включително и невинни!!!

Я кажи какво е имало под него, че аз съм малък и доста неща съм пропуснал(за добро или зло).

Иначе, ето ви един прекрасен сайт, където ще намерите много, много интересни неща, свързани с историята, включително това - Abandoned Communits Party Headquarters in Bulgaria.

.

.......

Искам , а не знам какво да напиша !

Истина е ! (не е монтаж за многознайковци)

Който не го е живял , той не знае !

А на политиците - ма`ната им !

На днешните - три пъти !

Алчни и ненаситни олигофрени....

(за утешение - не всичките)

Земя създадена от Бога за Човеците - съсипаха я !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Гледам клипа и се замислям - дали пък този ликьор от рози не е "бащата" на днешният, така разпространен алкохолен туризъм.

Гледам клипа и се замислям - дали пък този ликьор от рози не е "бащата" на днешният, така разпространен алкохолен туризъм.

Ако това ти е дерта (първа грижа) - заслужаваш си го !

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.