Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Нямам време да чета цялата тема, но: "Магазините бяха пълни с еднакви неща" - за сметка на това евтини и качествени (говоря за храната предимно). "Връзки за книги,за банани и портокали,връзки за кока-кола и швепс." - да, редял съм се на огромни опашки за книги, НО книгите струваха жълти стотинки и хората четяха много повече. Тогава, като ученик, всеки месец съм си купувал по 2-3 книги. Сега - в годината 2-3... - за бананите и портокалите... - да, но ябълките и черешите бяха направо без пари. "И въпреки това детството ни беше щастливо. С двете заплати на родителите ми от по 150 лева цялото семейство (4-членно) всяка година сме ходили на 2 почивки. На море-юни месец и после на планина през август. Отделно спестяваха в спестовните книжки. И хладилника винаги беше пълен с месо,шпеков салам и т.н. Родена съм и съм израснала по това Тошово време. И не съжалявам. Защото съм възпитана на труд и на честност и на много стойностни неща. Щях да забравя да ви кажа-тогава нямаше решетки по прозорците.И си оставяхме ключовете под изтривалките на апартаментите" - Абсолютно съм съгласен с теб! Е, нашите взимаха значително повече (150 лв. мисля, че беше горе-долу минимума) Натрупан външен дълг - вярно, но за всяка държава това са нормални неща, а и имахме производство, държавата печелеше по милиард на година от оръжейната промишленост, по милиард от туризъм, кой знае колко от износ за СССР и страните от СИВ, от препродажба на руски петрол и т.н. Цялата пътна мрежа, АЕЦ "Козлодуй", заводи за милиарди, кога са построени? Да, чакаше се с години за панелен апартамент, но апартаментите струваха по 7-15 хиляди и над 95% имаха собствено жилище. По-голямата част от днешните милиардери в България, станаха такива именно благодарение на граденото едно време. И продължават да ни ограбват... 17 години се разграбва държавата и все пак още има. Аз за тези години демокрация, не видях едно нещо да се построи. Може би единствено няколко километра магистрала и няколко спирки на метрото... Държавната администрация беше в пъти по-малка. Народните представители се събираха четири пъти в годината, а през останалото време Държавния съвет (24 човека) имаше законодателната власт - според мен, много по-ефективна с/ма на управление. Престъпност не че нямаше, но престъпността беше в пъти по-малко и престъпниците влизаха в затвора. Крадеше се, но на дребно. Имаше проституция и наркомания, но може ли да се сравни с днешната? В момента имам чувството, че всяко второ момиче проституира, а почти всеки младеж е наркоман. За времето в което сме живели, едва ли е имало по-разумен политик от Тодор Живков. Последните години на неговото управление много неща се промениха. В целия свят. Перестройка и т.н. За съжаление е вярно и това, че огромна част от бившата номенклатура ограбиха и ограбват държавата. Но ограбването според мен, го направиха след 10 ноември, а не преди това. Сегашната номенклатура е още по-"овълчена" и нагла. Има приемственост.

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 243,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

Може да си припомните БАЙ ТОШО, след като хвърлите едно око на следния видео материал: Download

А моето мнение за човека - някой друг път Публикувано изображение

Колкото до темата - да помня го. Всичко. Все пак по голямата част от живота ми е минала през онова време. Към младите - не е онова което си мислите или гледате по телевизията. За икономиката - работеше се. Къде повече, къде по малко ефективно. Безработни нямаше и всички получаваха заплата. Приблизително по равно и съобразено с потребностите. Стигаше да се храниш нормално, да си позволяваш някои глезотийки, да ходиш 2 пъти в годината на почивка и за 20 години да спестиш за НОВИ кола и жилище от поне 3 стаи. Което сега не става и не може да стане сега дори и ако имаш доход 3 средни заплати (колкото са на хартия депутатските и министерските). Народно събрание се събираше на сесии няколко пъти в годината да гласува законите. Народните представители работеха някъде и за сесиите имаха служебен отпуск. Служебни автомобили не ползваха. На директор на голямо предприятие - Лада. На окръжен шеф и министри - Волга. Имаше и 20-тина Чайки за политбюро и делегации от други държави. За външния дълг. 1986 беше 4,3 млрд $. Тогава почна да се разпада системата и започна ограбването. Дотогава ако някой нещо е крадял - то е било съвсем на дребно и "кокошкарско". Не като сега. Та поне половината от оня дълг е натрупан за технологии, а останалото за машини. За строежи беше отклонен и значителна част от пенсионния фонд. Но много нещо беше построено. И се разграбва вече 17 години. И още има. А благодарение на "демократичното" управление външния дълг надмина 20 милиарда$. За вътрешния дълг пък не говоря.

Единственото за което трябва да сме му благодарни е че,той изпусна парата от котела.Много правилно се оказа това че организира голямата екскурзия и поразчисти България от турците.Ако бяха останали в същия си брой сега щяхме да имаме проблемите на Кипър,Сърбия,Македония и др.Колкото и сега да се отрича тази негова постъпка мисля че това спаси целостта на България.

Да, спомням си го много добре това време когато билетчето за транспорт беше 6 ст., и се редяхме на опашки за банани и кока-кола! Супер си беше и шоколадчето Кума Лиса и портокалите на нова година, направо си бяха "Чудесни", нещо вълшебно очаквано цяла година! За мен това са вълшебни години!

Да, спомням си го много добре това време когато билетчето за транспорт беше 6 ст., и се редяхме на опашки за банани и кока-кола!

Супер си беше и шоколадчето Кума Лиса и портокалите на нова година, направо си бяха "Чудесни", нещо вълшебно очаквано цяла година! За мен това са вълшебни години!

Ех,шоколадчето Кума Лиса :P беше страхотно ;)

То и фин млечен имаше.

И бонбони Дипломат-с брат ми все искахме дъвчащите най-напред.

Нямаше голям асортимент както сега.

Но за сметка на това всичко беше много,много вкусно и качествено.

Имаше си контрол.Казваше се ОТК :angry:

Не като сега боклуци всякакви,не стига дето че пари нямат хората ами и да купуват некачествено.

За техниката същото важи.

Имам хладилник МРАЗ и печка РАХОВЕЦ купени 1988 година.

18 години си бачкат като нови.

Още не са ходили на ремонт ;)

Аз смътно си спомням онова време, но определено си го спомням с добро! Хората можеха да си позволят повече неща и не се чудеха чак как да оцеляват. Спомням си, че поничките бяха по 7 стотинки. Спомням си и шоколадите Кума Лиса естествено :P Спомням си Кореком, а също така колко исках да ми купуват от шоколадовите яица Киндер Сюрприз:) Спомням си дъвки Турбо и Идеал (все още си пазим колекциите картинки с брат ми), както и много други лакомства за деца. Спомням си и самия бай Тошо, макар и бегло. Имаше един негов лаф: "Няма лабаво" Публикувано изображение и какви ли още не изцепки :) Еех...детство, детство. Всичко беше доста по-различно тогава - по-чисти и инстински отношения, повече здрави семейства, по-добро финансово състояние на българите, по-качествена храна, по-голямо спокойствие...и хората бяха по-щастливи. Това си спомням от бай Тошово време аз!

Никнеймът на бай Тошо бе Янко.Hаправил се на партизанин няколко дни преди 9.IX.1944 и слязъл от гората, за да започне кариера на партиен функционер.Като доказан гламар е завидно умението му да се удържи 33 години на кормилото и да осуети преврат подобен на унгарския и пражкия, а така също атентат в града на Пенев.Там е бил зареден камион зил с миньорски взрив.Два пъти опити за присъединяване България към СССР и добре, че алкажа Брежнев не приел под претекст, че ще загуби глас в някогашната ООН.Плодовете на бай Тошо "вкусиха" поколенията на '60 и '70, като показаха червен картон на България в посока запад.Колко лицемерно от негова страна да изучи своите деца и внуци по Швейцария, а не в Северна Корея, като доказан бастион на комунизма.Най-голямата шитня, която изфабрикуваха гъзолизците му бе филмa "Човек от народа".Пародия на Чарли Чаплин ще се стори на сегашното поколение нямащо идея от онова време.Самото обръщение "бай" станало нарицателно за неговата особа на мен ми довява асоциация с бай Х.

Шьн е Profruit но пък на мен обръщението "бай" ми навява точно противоположни чувства и спомени.

"бай".Това е обръщението куъм твоят наставник,към "човека-тарикат",към човека,който е прецакал другите и е заслужил това обръщение.А Тодор Живков е (беше) точно такъв човек.

Човек,който е прецакал всички,и само той е изплувал над тинята.

Замислете се-точно така си е.Дали това заслужава възхищението ни или не-това е друг въпрос.Фактите са си факти.Той беше един плужек,изпълзял от никъде и запътен за никъде.Обаче беше на власт 33 години.

Най-дълго царувалият български монарх.

Само този факт заслужава моето възхищение.И моето (пък и на всички нас) падение.Защото-Тодор Живков беше квинтесенцията на българите.Той живее във всички нас.

И ще пребъде.

Колкото и да ни е мъчно, и да се опитваме да го изтрием от съзнанието ни.Той е в нас.И ние,родените преди 1990 година,сме в него.

Аз бях точно на 19 когато настъпиха промените,по Тошево време влязох в казарма,и в началото на "демокрацията" излязох,няма смисъл да ви казвам колко бях объркан. Наскоро ми хареса едно сравнение,но не помня по коя телевизия го гледах.Беше нещо от сорта на това: "При Бай Тошо бяхме като животните в злологическата градина,в клетки но всеки си получаваше дажбата,сега сме като в джунглата,пълна свобода,ти можеш да изядеш някой,но и теб могат да хапнат." И до ден днешен миризмата на портокал поражда предновогодишни настроения в мен. Тогавашното време си имаше свойте кусури,но и сегашното време има свойте...

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Шьн е Profruit но пък на мен обръщението "бай" ми навява точно противоположни чувства и спомени.

"бай".Това е обръщението куъм твоят наставник,към "човека-тарикат",към човека,който е прецакал другите и е заслужил това обръщение.А Тодор Живков е (беше) точно такъв човек.

Човек,който е прецакал всички,и само той е изплувал над тинята.

Замислете се-точно така си е.Дали това заслужава възхищението ни или не-това е друг въпрос.Фактите са си факти.Той беше един плужек,изпълзял от никъде и запътен за никъде.Обаче беше на власт 33 години.

Най-дълго царувалият български монарх.

Само този факт заслужава моето възхищение.И моето (пък и на всички нас) падение.Защото-Тодор Живков беше квинтесенцията на българите.Той живее във всички нас.

И ще пребъде.

Колкото и да ни е мъчно, и да се опитваме да го изтрием от съзнанието ни.Той е в нас.И ние,родените преди 1990 година,сме в него.

Винаги съм мислил, че бай Ганьо и бай Тошо са много сходни (не само заради "бай"-я), почти идентични. Такива хора винаги ги е имало и ще ги има - не трябва да им се дава да вземат власта. После не можеш да ги разкараш..... :yanim:

Не знам колко от Вас са ходили в страните от бившия соц.лагер по бай Тошово време,но тези които са ходили знаят че там нямаше доста от стоките и свободата която имаше у нас,единствено по-добре беше в бившата ГДР като витрина на социализма.А нека не забравяме че човекът така си и умря в държавната вила на ул.Секвоя и така и не построи палати за деца и внуци,не са негови нито голяма част от Драгалевци нито част от центъра на София.А колкото до това че уредил децата си да учат,ами той все пак беше държавен глава,нали.Все пак спазваше част от правилата които беше създал,за разлика от всички днешни баш демократи.

И аз пропътувах 300 км Публикувано изображение за да си купя портативен "Юность" - черно-бял с диагонал на екрана 31 см. Беше голям зор навремето да се снабдиш с такъв.

И като студент чаках един цял мразовит януарски ден сутринта от 4.30 вечерта до 20.30 за да получа талонче за ред за закупуване на цветен телевизор "Велико Търново" за баща ми... :)

Който телевизор купихме четири месеца по-късно в края на април... :)

А опашките за бензин и газ???

Имам чувството,че някои днешни журналисти са слушали лекции при него как да пишат... :wors:

Опашките за бензин бяха след като го смениха,а газта тогава не бече популярна като гориво,ако имаш предвит автомобилите пък въобще нямаше такива на газ,защото бензина беше 50 стотинки.Талоните за бензин бяха зимата на 1990-1991 год.

Редактирано от ivo.gran4arov (преглед на промените)

А бе гледам доста различни мнения.

Казвам пак 85 набор съм и говоря к'вото съм чул и не съм видял.

Големи материалисти се извъдиха хората. Нямало тва, нямало онова. Ми са нема български ябълки на пазара(аз ония пласмасовите от турция не ги ям), няма едно свестно вино в магазина, почти няма качествен кашкавал и сирене. Колко пъти ви се е случвало да си купите нещо от магазина с изтекъл срок на годнос? На мен доста пъти. Вероятно сега като са пълни магазините нещо пак не е в ред.

И това със национализирането на толкова много земя е глупост - в България никои е нямал повече от 300дк земя, щото без трактор не можеш да я гледаш. Винаги смяната на общественият строй води до някакви репресии. Но те не са били по времето на Живков а преди него.

Доколкото виждам тези които са видяли повече от това време са доволни. Мен в сегашното време ме дразни едно единствено нещо - всички са материалисти. Неможете ли да оцените дребните радости които вероятно по Татово време са били по-култови. Преди месец се качих на въртележка. Не се бях качвал от доста отдавна. Купих си захарен памук. Струваше ми 2 лева всичко. Такава радост не ме беше изпълвала даже като ми подариха колата.

Единодушно със съквартирантите ми решихме че е доста кофти че не сме ходили на лагер и бригада. Сплотяването на колектива е хубаво нещо. Иска ми се хората и сега да бяха по-земни. Да не ми се надуват че имат нещо повече а аз да им завиждам. Да. Няма пречки и аз да го имам. Нали го има по магазините. Да ама mp3-плеарът му е 300 кинта. Пък колелото му е 500. От де да ги взема? За коли да не говорим. Пък съседката не говори с мен щото некъв я возил в мерцедеса. Пък съквартирантката и завижда за тва и тя си търси батко с мерцедес. И аз седа на сухо. Седя и мечтая да съм на лагер със всичките ми съученички. Дето нема пари, мп-3 плеари, колела и мерцедеси. Тя ме гледа какъв съм и тва и харесва. И да не се чудя с кви пари да я изкарам на кръчма и дискотека.

И работя ся. И къв е смисъла като не мога да си позволя нищо. Пък всички за това работят - да преживяват някак си. Които иска да има нещо бачка по-яко. Ама фаида като нямаш време да му се насладиш. Така че моля господа и дами не ми викаите колко е кофти комунизма и Тато. Оставете ми тая илиюзия поне, да си мечтая на воля че съм живял тогава.......

Браво напълно съм съгласен с теб :)

Браво напълно съм съгласен с теб :)

Айде стига сте говорили глупости - и тогава материализЪма си бе на почит, беше си партийна линия. И тогава се гледаше какви дрехи носиш, какви цигари пушиш, каква кола караш, какъв апартамент и каква вила имаш. Вярно, всичко беше много по-тайно, но го имаше. Знаеше се при кого да отидеш и колко да си платиш. Всичко можеше да се купи, както сега - стига да имаш финикийски знаци. Сега те гледат по мп3 плеарът - тогава те гледаха дали имаш уокмен.

А това за бригадите беше голям майтап - там наистина беше голям кеф, но и там се гледаше с какво си "подплатен". Най-добре и бързо се "харчеха" тези с добрата "подплата".

Времената се промениха, другарки и другари, ама нравите са си същите. Публикувано изображение

Честит 8-ми март скъпи Български студенти ! Публикувано изображение:wors:

Айде стига сте говорили глупости - и тогава материализЪма си бе на почит, беше си партийна линия. И тогава се гледаше какви дрехи носиш, какви цигари пушиш, каква кола караш, какъв апартамент и каква вила имаш. Вярно, всичко беше много по-тайно, но го имаше. Знаеше се при кого да отидеш и колко да си платиш.

Така е,тогава просто всичко беше по скрито,тези неща винаги ги е имало,но сега е времето на позйорщинта,и всеки иска да покаже какво има.

Ми са нема български ябълки на пазара(аз ония пласмасовите от турция не ги ям), няма едно свестно вино в магазина, почти няма качествен кашкавал и сирене. Колко пъти ви се е случвало да си купите нещо от магазина с изтекъл срок на годнос? На мен доста пъти. Вероятно сега като са пълни магазините нещо пак не е в ред.

Ами сега пазара е пълен с ментета и боклуци,защото с демокрацията се създадоха предпоставки да виреят такива като "Цар Киро" и др. звезди в бранша.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Ами сега пазара е пълен с ментета и боклуци,защото с демокрацията се създадоха предпоставки да виреят такива като "Цар Киро" и др. звезди.

За каква демокрация става дума? :) Такова животно отдавна не е стъпвало в България, а и няма да стъпи скоро. За демокрация се иска интелегентност, закони и разум. :wors:

Редактирано от bigalex (преглед на промените)

За каква демокрация става дума? ;) Такова животно отдавна не е стъпвало в България, а и няма да стъпи скоро. За демокрация се иска интелегентност, закони и разум. :)

Сега съм в демокрация - див капитализъм!

Зле е! И ще бъдем така докато не сме измисли нещо по добро от демокрацията - Наложително е!!!

Мислете хора - мислете за нов строй, щото така и ще си заминем!

Богатия - по - богат, бедния - в калта и ла*ната!!! :baby:

...още си спомням,че през 1989 година,тогавашният френски президент-Франсоа Митеран, награди г-н Живков с Ордена на почетният легион-нещо,което се премълчава последните 17 години,и упорито се крие !

Това беше причина,за доста конфузна ситуация в Софийският университет,при която,студентите запитаха Митеран,какъв е критерият за този орден ! Публикувано изображение

...,а газта тогава не бече популярна като гориво,ако имаш предвит автомобилите пък въобще нямаше такива на газ,защото бензина беше 50 стотинки.

Автомобилите на газ бяха рядкост по други причини, газовата инсталация беше скъпа и дефицитна. Още си спомням как се пулехме когато някакъв бургазлия разправяше колко е по-изгодно на газ. Бяхме живо олицетворение на поговорката "Селско, па не виждало". А талони за бензин имаше и по онова време, а и бензина за държавните коли беше оцветен.

...още си спомням,че през 1989 година,тогавашният френски президент-Франсоа Митеран, награди г-н Живков с Ордена на почетният легион-нещо,което се премълчава последните 17 години,и упорито се крие !

Какво се учудваш, Сакскобурготски също има такова орденче.

Сега съм в демокрация - див капитализъм!

;) Това сегашното не е демокрация - това е беззаконие, свободия и простащина. Виж само какви хора са на "върховете" - селяндури и тъпаци, които не могат да кажат две средно сложни изречения едно след друго. Камо ли да ръководят държава... :rolleyes:

Бедни и богати винаги е имало и ще има, нищо ново.

И по-добре да мислим кого и защо избираме на власт - щото ние сме си ги избрали (без значение дали и за кого сме гласували).

Питам се колко още на българина трябва да му съдират г-за от е---е за да му трепне нещо и да вземе нещата в свои ръце. И тук, както винаги, идва приказката за зелника....

Зле е! И ще бъдем така докато не сме измисли нещо по добро от демокрацията - Наложително е!!!

Тя, където я има, си работи много добре..... :hush:

То, благодаря за темата, но няма как да помня Тодор Живков, не и управлението му....Била съм малка, за да знам каквото и да било за него....Не мисля, да има доволни от управлението му освен нашите баби и дядовци...За някой от нас Тодор Живков е Дядо за други прадядо Публикувано изображение за някой може и пра- прадядо да е... :P

Според мен няма никаква промяна в управлението ни до сега...който крал пак краде, който гладен пак гладен е...така е демокрация също няма Има само Анархия и безредие, корупция която всеки ден се вижда на всяко ниво и така много важно, кой управлява Държавата става все по-зле и който може напуска България...е, това е на действителността колкото и грозна да е...това сме си ние българите не желаем да се променяме искаме да си живуркаме и това е никой за нищо не протестира, всеки се примирява и така ще продължи....та се питам какъв ли ще ни е края?! :speak:

И как ще ги навърши тези 95 години ми е много интересно като не е сред живите.... :clap:

Основната разлика е в темповете на крадене. Т.Ж. не остави почти нищо на деца и внуци, както правят всички сега. Тогава да са крали 1000 човека, сега крадат 100000. Всеки, който се докопа до някъкъв пост. Да се отблагодари за назмначението по партийна линия, че иначе нищо не става от него. Тогава гладни нямаше. Всички задължително работеха. Който киснеше по кафенетата и беше лентяй му намираха работа. С надзиратели. Не помня някой да се е ровил по кофите и да има умрели от глад и от студ.

Основната разлика е в темповете на крадене. Т.Ж. не остави почти нищо на деца и внуци, както правят всички сега. Тогава да са крали 1000 човека, сега крадат 100000.

Това е, което са ти позволили да знаеш. Публикувано изображение

Видеото е заснето край Панчаревското езеро и в дома на певицата, който й е подарък от Тодор Живков.

Това обаче не е единственият подарък от бившия държавен глава, който също ще цъфне в клипа. Тя носи и сребърна огърлица уникат, подарена й след поредния правителствен концерт.

http://www.dnes.bg/article.php?id=30285

Всеки, който се докопа до някъкъв пост. Да се отблагодари за назмначението по партийна линия, че иначе нищо не става от него.

Същата ситуация беше и тогава - некъдърниците не идват от демокрацията :wors: , те са наследство от комунизЪма.

Тогава гладни нямаше. Всички задължително работеха. Който киснеше по кафенетата и беше лентяй му намираха работа. С надзиратели. Не помня някой да се е ровил по кофите и да има умрели от глад и от студ.

Но имаше умрели за разправяне на вицове, затворени за носене на къси поли, бити за слушане на западна музика, заточени и т.н. ;)

Трудно е да се бориш за да оцелееш и е много лесно да живееш в измислен свят, откъснат от реалноста..... :ph34r:

Това е, което са ти позволили да знаеш. Публикувано изображение

Същата ситуация беше и тогава - некъдърниците не идват от демокрацията :nono: , те са наследство от комунизЪма.

Но имаше умрели за разправяне на вицове, затворени за носене на къси поли, бити за слушане на западна музика, заточени и т.н. :hush:

Трудно е да се бориш за да оцелееш и е много лесно да живееш в измислен свят, откъснат от реалноста..... :whist:

Тогава такава беше реалността ни.

Аз чак до заточение не стигнах,но ми намаляваха 2 пъти поведението.

Първият път беше понеже излязох по време на филма"Закон за защита на държавата",който се гледаше от цялото училище.

Ами като не ми беше интересен Публикувано изображение

Имах си по-важни задачи-да проверя какви нови книги и плочи са пуснали :wors:

Вторият път ме сгепиха дежурните учители по дънки и яке да се фръцкам.

А беше задължителна униформата ни по всяко време.

Айде пак ми го намалиха поведението.

После се викат родители,пък те порицават пред целия клас Публикувано изображение

И това че съм родена и израснала по това време не значи че съм некадърница :nono:

Точно обратното-възпитана съм в стойностни неща и в добродетели,които отдавна вече не се ценят.

Естествено, че и тогава, и сега нищо не е идеално. Винаги си има и плюсове, и мунуси. Обаче по бай Тошево време имаше много по-голям морал, по-голяма дисциплина, по-други ценности...Според мен в думата "комунизъм" няма нищо лошо или срамно. Сега като копираме американците много ли ни е добре? Това не е демокрация, а анархия. :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.