Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изкуплението

Featured Replies

преди 3 часа, _ramus_ написа:

комплексарите са хора, които отвътре са още 'малки'. А това пък подава в тях импулс да притеглят определени условия и обстоятелства, с които да преживеят "колко са големи

Точно това правиш тук. Вижда се колко безпристрастно следваш изписаните по-горе цели. Пак превключи на дежурните си думички, оценки и квалификации. Винаги се стига до тях при "комуникацията" ти с т.нар. деца и изявленията, че търсиш нещо друго са несериозни.

• Отговори 632
  • Прегледи 35,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами, не. Става въпрос за живота на личността и животът на духа. Отказът от този на лимността, който е илюзорен, води до живот в духа, който е истински. Стремежът да се задържи животът на личността так

• Дадох отговор. Човек отговаря пред закона за неспазването му. Така е и с човешките закони. Не знам защо търсите да изкарате човека нечия собственост. Изкуплението е със собствени усилия и стремеж, но

• Само така изглежда. Проблемът е, че когато се касае за обща логика, винаги тя среща несъответствие с религиозната й форма. Всяко описание изглежда логично само в своите рамки от постулати. Общат

Публикувани изображения

преди 7 минути, Just a Stranger написа:

Точно това правиш тук.

:)

преди 7 минути, Just a Stranger написа:

Вижда се

колко безпристрастно следваш

изписаните по-горе цели.

Благодаря, че оцени моята "безпристрастност". :lol6:

Забележи сам, колко си смотан - виж си думичките, виж си смисъла колко е куц?

Как може да се следва "безпристрастно" нещо си - каквото и да е? Следването изисква условието на задължително пристрастие, харесване, проекция с привиждане на нещо свое, на предпочитание, иначе няма как да е налице мотивацията за следване.

Да допълня и това, че описаното от цитираните ми думи не са и не могат да са "ЦЕЛи"...

А нали знаеш при кои условия дадено изразяване му липсва смисловата и когнитивната стойност, а остава една съвсем друга? :)

на 2.01.2024 г. в 16:25, Just a Stranger написа:

Що не спреш с тъпите въпроси. Ама от къде знам, каква опитност имам - това са лични въпроси. Нито си ми близък, нито интересът ти е искрен за да онговарям. Нито тук е мястото пред толкова хора.

Не са тъпи въпроси. Изведнъж ти станаха тъпи, когато ти прегря механизма и си каза "абе яяя". Ама иначе не ви пречи като пишете някой да ви дописва и после вие да дописвате и така на свободни съчинения да си играем в този раздел. Когато аз ви "дописвах" ми лайквахте коментарите. Вече като задавам въпроси "ама какво ако, защо и как" и изведнъж нацупване като децата и "що не спреш с тъпите въпроси".

преди 58 минути, _ramus_ написа:

да, много ми е трудно... Даа! :min01:

Въобще тотален баламурник...

Съжалявам за състоянието ти , но не съм класифициран за да ти помагам, защото си много тежък случай .

преди 15 минути, Гражданин написа:

нацупване като децата

е как... той е спокоен, балансиран де - сигурно нещо си в грешка. :) 

И между другото много внимателно и с точните думи ти го е написал... - както винаги. Героят му е духовен йога - затова.

преди 1 минута, Anzhel Dimitrov написа:

но не съм класифициран за да ти помагам

не си КЛАСИФИЦИРАН ли? :lol6:

Единия изтрещел пише за 'безпристрастно следване на цели", а другия - за класификация, вместо квалификация.

Горкия бог, горкия създател... Голяма грешка, голяма! :lol6:Таман - двамцата баламурници да се спишете сами кои сте.

преди 2 часа, Гражданин написа:

Не са тъпи въпроси. Изведнъж ти станаха тъпи, когато ти прегря механизма и си каза "абе яяя". Ама иначе не ви пречи като пишете някой да ви дописва и после вие да дописвате и така на свободни съчинения да си играем в този раздел. Когато аз ви "дописвах" ми лайквахте коментарите. Вече като задавам въпроси "ама какво ако, защо и как" и изведнъж нацупване като децата и "що не спреш с тъпите въпроси".

Тъпи са. Не знам за какъв се имаш, но виждам, че като онзи "изследовател" почваш да даваш оценки за всичко, което не ти изнася. 

преди 2 часа, _ramus_ написа:

Забележи сам, колко си смотан

Ами ето го потвърждението как "изследваш". Ти сериозно ли мислиш, че нормален човек ще се върже на увъртанията ти относно участието ти тук. А ако сам си вярнаш, то очевидно си много, много зле. Фактите са налице. Ето показвам ти ги. Но рамус си фантазира нещо длуго.

преди 1 минута, Just a Stranger написа:

Тъпи са. Не знам за какъв се имаш, но виждам, че като онзи "изследовател" почваш да даваш оценки за всичко, което не ти изнася. 

На базата на какво са ти тъпи? Аз те питах изключително важни и интересни неща необходими, за да развържем разговора, а ти взе да бягаш като ощипана мома.

преди 2 часа, _ramus_ написа:

Как може да се следва "безпристрастно" нещо си - каквото и да е? Следването изисква условието на задължително пристрастие, харесване, проекция с привиждане на нещо свое, на предпочитание, иначе няма как да е налице мотивацията за следване

Привиждането на нещо свое и харесването не са пристрастие. Последното включва непредубеденост, да се абстрахираш от всякакви предпочитания когато правиш изводи и оценяш... И ти претендираш за научен подход...

преди 4 минути, Just a Stranger написа:

Ами ето го потвърждението как "изследваш".

e, да - някакво дежавю, с някакво "потвърждение". :)

Байдъуей - ти класифициран ли си да го потвърдиш? :lol6:

преди 1 минута, Just a Stranger написа:

Привиждането на нещо свое и харесването не са пристрастие.

отново е фейк. Пълен... Вероятно е от класифицираните 'потвърждения' и "безпристрастното следване''.

преди 4 минути, _ramus_ написа:

e, да - някакво дежавю, с някакво "потвърждение". :)

Байдъуей - ти класифициран ли си да го потвърдиш? :lol6:

отново е фейк. Пълен... Вероятно е от класифицираните 'потвърждения' и "безпристрастното следване''.

Празни приказки. Отново. Нищо като аргументи или логическо извеждане... Но освен всичко друго се вижда, че си и емоционално нестабилен. Да, то какво друго ти остава освен да отречеш невежеството и зависимостта си. А те днес просто заливат темата.

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

Какво толкова ?

ам, нищо. :) Що да не оставиш телефона да ти пише думичките? Със сигурност е по-смарт от теб. Може и дори да схване на кого написах за "двете висши", докато си доставиш нов спирт за мозъчните си клетки.

Апропо - там на клипчето ти в тубата коментираха че си надигал някво ПВЦ-бутилка честичко и вида ти бил като напушен, заедно със завалянето на думите и тоталните глупости, дето си редил пак...

Бог ли така (те) разпореди или така си си по принцип?

преди 1 час, Just a Stranger написа:

Да, то какво друго ти остава

ето това - :min01:И да - на дежурните ти папагалски простотийки, друго "не ми остава".

преди 1 час, Just a Stranger написа:

освен да отречеш невежеството и зависимостта си.

класифицирано ли, или като "безпристрастно преследване на цели"?  :lol6:

С новата година все по-възвишен, умен, балансиран ставаш и демонстрираш невероятно ниво на духовна култура и изтънченост. Засилваш се към "скока" - тц,тц,тц? :) Ако мерна владиката ще те похваля - още повече че горе се изпусна че си бил "из-тормозен".

Как живееш бе човек - толкова драма, толкова мъка. Наистина си герой, толкова кУрав, толкова у-ВЕРЕН. При нивото на когнитивната нищета си направо един истински духовен ... папагал.

преди 17 часа, Търсещ истини написа:

От разказа на Данте, в ада са мнозина папи

Това, че християнството го свързваш Данте и католицизма е достатъчен, за да се види, че си невеж. :) 

Скачай си ти!!! :) => Не ми пречиш. :) 

преди 7 часа, _ramus_ написа:

ам, нищо. :) Що да не оставиш телефона да ти пише думичките? Със сигурност е по-смарт от теб. Може и дори да схване на кого написах за "двете висши", докато си доставиш нов спирт за мозъчните си клетки.

Апропо - там на клипчето ти в тубата коментираха че си надигал някво ПВЦ-бутилка честичко и вида ти бил като напушен, заедно със завалянето на думите и тоталните глупости, дето си редил пак...

Бог ли така (те) разпореди или така си си по принцип?

Типично за теб - нищо , ама сносно или смислено , думички за ,които трябва да проверяваш в интернет за значението им . Нищо - естествено,  че от човек като теб само нищото е възможно.

За двете ти висши ,които си превърнал в тоалетна хартия стана ясно на всички. Само не ми е ясно делюзията ти ,че другите пият спирт на какво се дължи ? Или чакай да позная на социалната ти среда в ,която живееш и си се ограничил до социален живот сред пиячи на одеколон , но какво да се прави като поведението ти е типично за алкохолно петно паднало върху основа от комплекси за малоценност поради ниският статус в обществото.

И кой го е коментирал , или това са част от твоите фантазии и нискостойностно мнение на човек фантазиращ че е доктор психолог , че и с две висшета ,. Или коментарите на личностите ,които живеят в теб , по скоро хейтърите , които дори не знаят поговорката за ,камък върху камък.

Е, той поне не е изкукал толкова, че да си прави клипове в които да пие пред аудиторията ракия от шише от кока кола и да ги пуска в Ютуб! :lol6:

преди 14 часа, Anzhel Dimitrov написа:

.... По добре иди на психолог , ако имаш средства за професионална помощ .

Да иде.............. не на психолог-няма да помогне. Да търси Стадо Психиатри в некой читав Диспансер. Пловдивския от десетки годин не го бива.

преди 1 час, _Aumi_ написа:

Е, той поне не е изкукал толкова, че да си прави клипове в които да пие пред аудиторията ракия от шише от кока кола и да ги пуска в Ютуб! :lol6:

Ахаа, клипове нямам, поне нямам спомен, ма аз си пия от <шишето> , направо дори от Дамаджаната, естественно не пия вода!, нито кокакола. Под надзор и лечение на др. Радева.😋

преди 11 часа, _ramus_ написа:

отново е фейк. Пълен... 

Целият ти животец е един пълен Фейк, блейк.
  Форумният ПсихоПрофесор Биболй ПилчеФФ🙂

преди 11 минути, laplandetza написа:

Ахаа, клипове нямам, поне нямам спомен, ма аз си пия от <шишето> , направо дори от Дамаджаната, естественно не пия вода!, нито кокакола. Под надзор и лечение на др. Радева.😋

Изглежда алкохолът те отнася направо в рая! 

преди 6 часа, _Aumi_ написа:

Е, той поне не е изкукал толкова, че да си прави клипове в които да пие пред аудиторията ракия от шише от кока кола и да ги пуска в Ютуб

защо не намериш клипчето му и сама не видиш... какво пие, как изглежда... и каква подигравка е всичкия този религиозен и божествен цирк.

Ето това е въпроса - хем дори помежду си всеки си разбира чудесно каква е играта на другия, а въпреки това все едно нищо... нищо! :)

Много добре от години всички си знаеха за "будиста", дори и духовния му стожер и дежурен бърборилник си го знаеше... Не само това - един друг чудесно са се преценили за толкова години... Толкова други минаваха, правиха намеци - нищо.

И сега - духовния йогин  всички си го виждат какъв хал е. Революционера - също е толкова очевиден, Божественика - пак е така и не един или двама му намекват.

Щото никой не забелязва лудетината с "гласа от нейното ДНК", или изтрещелия с "астралите и енергийните същества"... или няколкото други изтррещели клоуна. Но - нищо. Всеки си гледа цирковете им и предпочита да си мълчи, още повече че цирковете на зрителите им са подобни и именно това е сделката между вас си.

Няма значение за какво се говори - една договорка за обикновен цирк, в който само няколко се вживяват като на сериозно, докато многото други не ги интересува особено и предпочитат да са просто зрители на клоуните...

преди 6 часа, _Aumi_ написа:

И ти нещо по слухове говориш , без да си видяла за ,какво иде реч . Това беше клипът с ледената вода в жегите . И клиповете ги изтрих , защото подадох молба за партньорската програма , но те като ги прегледаха не ги одобриха , защото имаше цигари на всички клипове . Както и да е , вие с Рамус , не можете да гледате успешни хора , и затова ви се привиждат разни несъществуващи неща.   Измисляте си ,и изопачавате всичко в името на хейтърство , което изопачаване  е предизвикано от рухналите ви мечти и очаквания. Разочарованието от самите вас си се предава в постовете ви , даже направо струи ,като скъсана язовирна стена .

Самото използване на емотикони говори за вас ,че сте в детските си години. 

Вие с Рамус страдате от детския синдром на пясъчният замък , защото не можете да съградите нещо , минавате и рушите съграденото от другите , само и само да причините болка и страдание , на които сте подложени . 

Съжалявам ви, защото сте си за съжаление . Не сте направили нищо градивно освен да се присмивате на неща ,които не разбирате , защото не можете дори да осъзнаете значението на думи ,които включват в себе си цели томове и това ви подтиска . Примерно думичката ,, Вечност " ти и Рамус ,перманентно питате за обяснението и през няколко месеца и все не разбрали .

Но в последно време и ви се привиждат ракии и спиртове , което е показателно за вашите вътрешни копнежи и начин на живот .

преди 40 минути, _ramus_ написа:

защо не намериш клипчето му и сама не видиш... какво пие, как изглежда... и каква подигравка е всичкия този религиозен и божествен цирк.

В канала ми нямаше нито един религиозен клип , а за божествения цирк ,щом божествено ти се струват биохакове , ясен си ми , та ти дори нямаш хладилник с камера , и не знаеш какво е ледена вода през жегите , другата пък и се привиждат ракии . Абе ясни сте  ми двамцата с нещата ,които ви се привиждат .

преди 14 минути, Anzhel Dimitrov написа:

значението на думи ,които включват в себе си цели томове

:lol6:Та ти не можеш да четеш, какви томове. Детски книжки и популизми като за емоционари и малоумници - това ли са ти "томовете". Ти в главата си, си още хлапак. Всеки бот на средно ниво, е по-интелигентен от теб. Не си само ти - от време на време поредния си изтрещява и по време на криза става наивен и примитивен като бебе. И става така, заради невронния натиск на бъговете отвътре. 

Ти дори и не можа да схванеш за кого се отнасяха думичките ми за 'двете висши'... и че въобще нямах предвид себе си. А това е просто форум и ти дори това не можеш да четеш.

Написа един огромен куп от лъжи и измишльотини - също толкова наивни, колкото си и ти. И останалите клоуни го правят непрекъснато - ако не го правят няма кой да им обърне внимание, няма да направят впечатление на никого, при положение че повечето са като тях, идват преди всичко за същото, със същите нужди и потребности.

Но само няколко са толкова потънали в героите си, че се играят "насериозно" и толкова се потапят че потъват в делюзиите си.

На кого мислиш че ще ти минат номерата... въобще не знам и не ме интересува. Просто няма да минат... и това е. Никой не ти обръща внимание и не те взима сериозно - ползват те само за забава и да им минава времето. Тук-там те иронизират и ти пускат фитили - те и извън виртуала са си пак така.

Ако някой трябваше да ти обърне сериозно внимание, това е само психиатъра, но те не се занимават с форуми и виртуални клоуни, въпреки че диагнозите са толкова очевидни. Все пак тази точно диагноза се взимат мерки само за тежките форми, а за останалото - да се оправят.

И ти - се "оправяш" както свариш, както върви по сценария, като за целта ползваш далаверката на калдата, щото "кво му плащаш"...

И понеже преди всичко са шумни и мотивирани именно най-изтрещелите, в театъра им се шири заблудата че "са само те" и теква състезание кой, за кое и какво да си изтрещи... ей така, заради слободията и облекчението.

преди 6 минути, _ramus_ написа:

....И останалите клоуни...

Въх , професорЯ, Професор Биболь Пилчев, побратим на професорЯ Вучков-светламу памет, братчед на Героя от Спонджс Боб -Сепия Пипала.......... интИлИгйент Снобар, умен той скобар..........

Аз съм Клоуна Отмъстител...........бич за корумпираните и герой на Народа !
😀

преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

защото не можете да съградите нещо ,

Ти откъде си сигурен, че не сме съградили нищо?! Може би сме съградили много повече от твоите фантазии от Отвъдното, за които мечтаеш.

Това беше клипът с ледената вода

Ледена вода в бутилка от кока кола! :laughing5: Не можа ли да си купиш едно шише минерална вода!

Но в последно време и ви се привиждат ракии и спиртове

Самото ти поведение в клипа, говореше в какво състояние си!

Чудя се дали и другите божии "пророци" в които вярват хората, са били неадекватни като теб!

преди 3 часа, _ramus_ написа:

Не ми се рови да го търся. Но си спомням, че беше пълна пародия!

преди 36 минути, _Aumi_ написа:

Но си спомням, че беше пълна пародия!

Е... такава е цялата постановка. И всички го виждате, нали - след като е съвсем очевидно. Пародия е, дори е подигравка с думичките, с интелигентността - заради евтините и невежи имитации и смешните опити за подражание - точно като за малоумни. Нима не виждате при запитване какви идиотизми се представят - при това толкова сериозно и артистично, колкото позволява наивинитета му.

Виждате го, но никой не пише директно това, което е очевидно. Всеки си трайка и така се оставят точно най-изтрещелите да вършеят свободно и да пълнят темите с психотизмите си, под предлога че били "алтернативни истини", както и "мнения".

Това не е проблем на изтрещелите, а е проблем на тия, които не са като тях. Затова всеки предпочита да си замълчи, да се оттегли и да си чете наготово нещо, което да му достави "интересно", докато няколкото мушмороци се надпреварват кой каква по-голяма идиотщина ще изпише. И всеки си измислил и си нагласил свои типове защитни нагласации - спрямо една или друга вметка, въпроси - всичко е нагиздено точно като за "бал с маски"...

Например духовния хитрец и будиста се крият зад общоприети социални религии, в които мимикрират с техни си лични нагласации и микс от популизми и социални идеали. Но именно така, чрез популистките си послания разчитат че "ги четат жадни и будни за техните възвишени истини" малки, объркани и страхливи дечица - каквото всъщност са те самите в душите си и повтарят тази рефлексия вече през театъра си сякаш за 'другите се отнася'.

И се стига до това че именно изтрещелите тарикатчета стават най-активните и дори агресивни с упоритостта и непрекъснатото облъчване. И си е естествено защото те са най-заинтересовани да изразяват непрекъснато фантазиите си, за да изиграят рефлексии че са нещо повече от техни делюзии.  Това доставя допълнително привлекателност на други като тях...

Това е явление, което не е само тук в КАЛДАТА. Може да се забележи навсякъде по виртуалните комуникации.

преди 36 минути, _Aumi_ написа:

Чудя се дали и другите божии "пророци" в които вярват хората

а кой определя "божия пророк" за такъв" - той самия ли се определя или точно "ония, за които е нужно да е такъв"? В дъното на ползите е една неистова потребност... и тя поражда и образът на "спасителя" и разрешителя на проблема...

Мита за "пророците" е продължение на "шаманизма" и от него черпи основните си постановки и елементи. Оттам идва и удобството на "отвъдния свят" - вече мимикрирал във все по-съвременни нагласации, само и само да остане за да служи за патерички на "бебчовците" в развитието.

Това са прости положения още от пещерняческите етапи и ако тогава това е било единственото възможно, идва въпроса - защо след толкова хилядолетия, толкова много ХОМО продължават по тази пързалка - все едно че не са минали хилядолетия.

И пак - оня ми каза, чудесата, изцеленията, имало потвърждения... бляновете на малките и обърканите деца продължават да управляват, докато ТЕ СА ДЕЦА. Ето това е казусът - кога и дали ще пораснете,, защото когато тръгне израстването - всичко се променя по своята естественост, в посоката на развитието. И нито повярванките, нито мераците или бляновете, нито мечтите  или самозаблудите...

Други механизми започват да имат значение, когато етапите се сменят. И тия детски събрания в които се превръща всяка масова говорилня няма да са това, което са сега.

преди 40 минути, _Aumi_ написа:

Не можа ли да си купиш едно шише минерална вода!

това коментираха тогава и останалите дето се забавляваха на това "примитивно шоу". Коментираха и отвеяния му вид, завалянето на думите и... цигарата...

Божественика и пророка на отвъдното ... е с цигара на клипчето си, предназначено да е нещо като "встъпителна проповед за "Анджелизма" - вероятно заради бог и вечността.

Това е пародията... но и това е мат'ряла.

преди 54 минути, _Aumi_ написа:

Ти откъде си сигурен, че не сме съградили нищо?! Може би сме съградили много повече от твоите фантазии от Отвъдното, за които мечтаеш.

Сигурен съм , защото не изпълвате с нищо освен с хейт и нямате никакви опитности и практики.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.