Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изкуплението

Featured Replies

преди 1 час, Гражданин написа:

След като крайните материалисти ще блокират

Написах, че е много вероятно. Хайде спри постоянно да изопачаваш написаното. Освен това дадох материалистите само като пример. С всеки неприемащ реалността може да се случи същото.

• Отговори 632
  • Прегледи 35,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами, не. Става въпрос за живота на личността и животът на духа. Отказът от този на лимността, който е илюзорен, води до живот в духа, който е истински. Стремежът да се задържи животът на личността так

• Дадох отговор. Човек отговаря пред закона за неспазването му. Така е и с човешките закони. Не знам защо търсите да изкарате човека нечия собственост. Изкуплението е със собствени усилия и стремеж, но

• Само така изглежда. Проблемът е, че когато се касае за обща логика, винаги тя среща несъответствие с религиозната й форма. Всяко описание изглежда логично само в своите рамки от постулати. Общат

Публикувани изображения

преди 2 часа, Търсещ истини написа:

Да, като има написано "това е божествено слово", има по- голям авторитет пред блажените, а всяка групировка е със свои виждания.

Доказателствата , за наличие на ,, духовен свят " са много . Например след силни молитви или изпълнение на определени има чудодейни изцеления , които противоречат на диагнозите на лекарите за близък фатален край , но изцелените си продължават да живеят много след страшните диагнози. Отделно има много хора , които след посещение и богослужение са излекували тежки пороци и зависимости. 

Ти наричаш духовните течения - групировки , но това не е правилно , защото те са общности с обща цел - одухотворяване при ,което се търси изцеление , мир и насока за това ,какво да се прави за да се живее вечно в блаженство , без болести и проблеми. Духовните общности обещават точно това  - щастлива вечност след смъртта , след някои постъпки в земният живот . Духовните общности още придават един висш  смисъл на човешкият живот. Разликите в това ,което предлагат духовните общности след смъртта се дължат на това ,че има различни хора с различни свръхестествени преживявания , и описват различни вечности , но общото е че трябва да се прави добро .

преди 1 час, Гражданин написа:

Да, питах дали е лична представа като взаимстване от сбор от книги и опит или конкретна вяра от някоя религия. Т.е. ти си съчетал множество неща и си ги напаснал за свое удобство по този начин. Имаш ли още нещо по-интересно, с което би обосновал представата си като правдоподобна?

Представата е винаги лична. Щом преразкажеш нещо, то вече е изменено. Остава цитирането, но и тогава четящият ще си разбере каквото и както може.

А дали нещо ми е удобно, в случая ти няма как да знаеш.

преди 3 минути, Just a Stranger написа:

Представата е винаги лична.

И какво я прави истина, когато е лична или т.е. само ти я преживяваш? Всеки вярва в различни неща, ти описваш своята представа, дори се засягаш на въпроси, които те карат да я обясниш, което значи че си наясно с това, че е лична представа и си остава такава без да има с какво да я докажеш.

преди 8 минути, Just a Stranger написа:

Щом преразкажеш нещо, то вече е изменено. Остава цитирането, но и тогава четящият ще си разбере каквото и както може.

Ами разкажи го само ти, за да не се измени и се постарай да стане ясно.

А дали нещо ми е удобно, в случая ти няма как да знаеш.

Ами удобно подминаваш малко по-сложните въпроси, които могат да разклатят твърденията ти за "сферите на съществуване". Това може и да е така, може и да си прав, че няма как да знам, ами нещо друго те тормози. Но засега само толкова мога да кажа на базата на прочетеното какво мислиш. 

преди 46 минути, Гражданин написа:

Допотопно е, защото интелектът тук на земята е предназначен за допотопни взаимодействия в материалния свят. Това колко си напълнен с информация приживе за живота тук, с какво може да те подготви за "живота после", освен ако и той не една допотопна представа за "следващо ниво" с още от същото? Какво има там? Разкажи.

Интелектът не е толкова информация, колкото способността да я пазбираш и да боравиш с нея. Така че той помага навсякъде и то много.

преди 6 минути, Гражданин написа:

И какво я прави истина, когато е лична или т.е. само ти я преживяваш? Всеки вярва в различни неща, ти описваш своята представа, дори се засягаш на въпроси, които те карат да я обясниш, което значи че си наясно с това, че е лична представа и си остава такава без да има с какво да я докажеш

Хайде пак се почна с искането на доказателство. Ако щеш приемай написаното или си ги потърси сам. Разбиранията и опита са винаги само индивидуални. Не могат да се прехвърлят на друг. Ти искаш да ги обясня нещо, до което съм стигнал с дълго търсене, подробно и с очакване всичко да ти стане ясно. Но знанието е безкрайно. Винаги ще изникват все нови и нови въпроси.

преди 31 минути, Гражданин написа:

Допотопно е, защото интелектът тук на земята е предназначен за допотопни взаимодействия в материалния свят. Това колко си напълнен с информация приживе за живота тук, с какво може да те подготви за "живота после", освен ако и той не една допотопна представа за "следващо ниво" с още от същото? Какво има там? Разкажи.

Не , не са допотопни взаимодействията , всяко действие има цел и значение . Основно всичко е разделено на ,, удоволствия и неудоволствия , и щастие и нещастие ". Когато се чувстваш щастлив се усещаш добре и това е ,което може да изпитваш за вечността ако си правил добро и принципно ако правиш добро още в земният живот ти се връща ( примерно : има един просяк на когото , като ми изпроси една цигара и му дам , и след това много ми върви . Но като му откажа денят се скапва . И всички ,които му отказват им се скапва деня . Та този просяк като заговори все казва някакви пророчески неща , и понякога направо предсказва бъдещето ...)  ....

Информацията с която трябва да си напълнен е следната - правиш добро - отиваш в рая за вечни времена и живееш вечно добре , другото е много и подробности .

преди 19 минути, Гражданин написа:

Ами удобно подминаваш малко по-сложните въпроси, които могат да разклатят

Защото изискват по-добро познание на състоянията след смъртта от твоето. Да, някои изискват повече и от моето. Знанията ми не са безкрайни, но ти тука очакваш едва ли не да ме ползваш като енциклопедия.

преди 24 минути, Just a Stranger написа:

. Но знанието е безкрайно. Винаги ще изникват все нови и нови въпроси.

И като се има предвид ,че човекът е склонен да забравя , дори нещо ,което му е попадало навремето , пак трябва да го прочете . То повечето излязат отпуска за 20 дена и след това все едно не са работили , затова не може да се очаква да се води форумен диалог  без повторения . Нагледен е примерът че тук нещо написано преди години , хората питат за него , при условие че са го чели преди време , но като го забравят пак питат.

преди 2 часа, Just a Stranger написа:

Защото изискват по-добро познание на състоянията след смъртта от твоето. Да, някои изискват повече и от моето. Знанията ми не са безкрайни, но ти тука очакваш едва ли не да ме ползваш като енциклопедия.

Ти имаш ли по-добро познание на състоянията след смъртта? От къде го придоби и как?

преди 2 часа, Just a Stranger написа:

Хайде пак се почна с искането на доказателство. Ако щеш приемай написаното или си ги потърси сам. Разбиранията и опита са винаги само индивидуални. Не могат да се прехвърлят на друг. Ти искаш да ги обясня нещо, до което съм стигнал с дълго търсене, подробно и с очакване всичко да ти стане ясно. Но знанието е безкрайно. Винаги ще изникват все нови и нови въпроси.

Ами аз те питам, а ти ако желаеш да обясниш ще обясниш. Не е грешката в мен. Казваш, че имаш повече знание по темата, съвсем закономерно е такова парадиране да накара някой любопитен да те попита повече.

преди 4 часа, Just a Stranger написа:

С всеки неприемащ реалността може да се случи същото.

ъъъ - чия реалност? Нали имаше разлика между "реалност" и "действителност" и много често "хората ги били бъркали"... :)

Значи щом някой "не приема нещо си, наречено "РЕАЛНОСТТА" от фантастични измишльотини", които даже не са и твои, а са микс от езотерични отживелици, значи че той в общ смисъл "не приемал РЕАЛНОСТТА... и заради това с "тия Неприемащи" би се случило нещо си, те биха били някакви си...

Ти си толкова арогантен че да я наречеш "РЕАЛНОСТТА" - :) егати фанатичната проповедническа шушумига, дето си.

преди 2 часа, Гражданин написа:

Ти имаш ли по-добро познание на състоянията след смъртта? От къде го придоби

Що не спреш с тъпите въпроси. Ама от къде знам, каква опитност имам - това са лични въпроси. Нито си ми близък, нито интересът ти е искрен за да онговарям. Нито тук е мястото пред толкова хора.

Що не спреш с тъпите въпроси.

а така - айдеееее - и тоя само се заяжда :lol6:

- хем не е искрен, хем не ти е близък, хем и тук пред толкова хора - няма да ти гледаме срамотиите я. То бисери... то прасета...

преди 55 минути, _ramus_ написа:

ъъъ - чия реалност? Нали имаше разлика между "реалност" и "действителност" и много често "хората ги били бъркали

От гледна точка на възприемащия. Много на място съм използвал думата "реалност".

преди 4 минути, Just a Stranger написа:

Много на място съм използвал думата "реалност".

Ми не. :) просто си невеж - затова си я и "използваш" според налудностите си.

Непрекъснато си с някакви уверения как "ти мислиш, точно на място си, точната дума е, правилно е"... При толкова фейк как въобще успяваш да се заблудиш колко си ок и как са ти ок тия глупости дето ги снасяш?

преди 57 минути, _ramus_ написа:

Значи щом някой "не приема нещо си, наречено "РЕАЛНОСТТА" от фантастични измишльотини", които даже не са и твои, а са микс от езотерични отживелици, значи че той в общ смисъл "не приемал РЕАЛНОСТТА... и заради това с "тия Неприемащи" би се случило нещо си, те биха били някакви си...

И да увърташ и изопачаваш, все тая. И сега си жалък, а после... ще видиш.

Ми жалък... щото нямам "бисери".:min01:Тука сред калдата никой не ги заслужава твоите ценности, прешъси...

Толкова си смотан, че... само се забавлявам. Сега и през новата година обещава забава.

Плоска и елементарна - но с такъв матрял, това може.

преди 2 минути, _ramus_ написа:

Ми жалък... щото нямам "бисери".:min01:Тука сред калдата никой не ги заслужава твоите ценности, прешъси...

Толкова си смотан, че... само се забавлявам. Сега и през новата година обещава забава.

Плоска и елементарна - но с такъв матрял, това може.

Да, добре. Ти си неспасяем. 

току-що, shishmanovp861 написа:

Що бре тука си имаме раздел изповеди.

Ами изповядвай се като искаш.

преди 58 минути, Just a Stranger написа:

Ти си неспасяем. 

така ли ... :)  Ако можеше да ме спасиш трябваше ли да ти казвам 'спасителю'... :wub:

Малко ме интересуват долни псета.

То тъпото видя, че няма модератори и стана още по-нагло. Ама друго освен лаене няма да излезе.

преди 12 минути, Just a Stranger написа:

долни псета.

Ти "горно псе" ли си, с някакво "горно лаене"? :min01:

Аа, верно - то висшите сфери вероятно изискват като условие всичко да ти е 'горно, с висши вибрации".

преди 12 минути, _ramus_ написа:

Ти "горно псе" ли си, с някакво "горно лаене"? :min01:

Аа, верно - то висшите сфери вероятно изискват като условие всичко да ти е 'горно, с висши вибрации".

Ти си единственото псе тук.

• Автор
преди 9 часа, Anzhel Dimitrov написа:

след силни молитви или изпълнение на определени има чудодейни изцеления , които противоречат на диагнозите на лекарите за близък фатален край , но изцелените си продължават да живеят много след страшните диагнози. Отделно има много хора , които след посещение и богослужение са излекували тежки пороци и зависимости. 

Не е необходимо мистично обяснение. Молитвите се извършват в присъствие на нуждаещия се, той разбира, че много хора му симпатизират, става оптимистичен и не се предава. Молитви, заклинания и проклятия в отсъствието на повлияния нямат сила. Той ТРЯБВА да знае. Това, че не знаем точно как действат социалните влияния, не значи, че има чудо. Има взаимоотношения между хора. При едно изследване се установява, че ако именит лекар и стажант използват едни и същи думи и едно и също лекарство, пациентите на именития лекар се излекуват по- бързо и успешно. Влияе им името, доверяват му се и гледат на болестта си оптимистично.

преди 1 час, Just a Stranger написа:

Ти си единственото псе тук.

Моля, измисли и сподели, кое според теб може да изкупи злобарското поведение на _ramus_ . Просто дай идея.Тук или в отвъдното.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.