Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изкуплението

Featured Replies

преди 5 минути, Just a Stranger написа:

Това е внушение,

това е така само за фантазната ти главица, пълна с комплекси.

• Отговори 632
  • Прегледи 36,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами, не. Става въпрос за живота на личността и животът на духа. Отказът от този на лимността, който е илюзорен, води до живот в духа, който е истински. Стремежът да се задържи животът на личността так

• Дадох отговор. Човек отговаря пред закона за неспазването му. Така е и с човешките закони. Не знам защо търсите да изкарате човека нечия собственост. Изкуплението е със собствени усилия и стремеж, но

• Само така изглежда. Проблемът е, че когато се касае за обща логика, винаги тя среща несъответствие с религиозната й форма. Всяко описание изглежда логично само в своите рамки от постулати. Общат

Публикувани изображения

преди 8 часа, _ramus_ написа:

личните преживявания не са потвърждение за каквото и да било. Така е устроен мозъка и личните сънища никога не са "доказателство" за каквото и да било.

Познанието не се съставя от личните преживелици и заблуди на всеки, а от това, което е отвъд тях.

Хората на познанието не са тия,, дето си споделят и си обменят лични преживянки, а способните да различават кое е тяхна измислица и кое е отвъд нея и на последното да фиксират приоритета.

и как ще разбереш кое е заблуда и кое е отвъд тях, тоест кое е истина

всеки човек и всеки който може да мисли съществува единствено чрез личните си преживявания (може да изследваш  околния свят, може да гледаш личните преживявания на друг човек, но всичко това го правиш със собственото си мислене), какво правим тогава

• Автор
преди 9 часа, Just a Stranger написа:

Ами не. Не е отказ. Духовното развитие става в земния живот, в материята. Та е част от съществуването и то съществена.

Разбирам, че личното духовно развитие става в живота и е следствие от този живот, чиято част е и смъртта. Разбирам също, че животът на някои по- влиятелни и изявени личности е запомняща се история и поука за хората, пример за поведение. Харесва ми, ако смяташ, че отсъства мистична връзка между смъртта на Исус и някакво непосредствено повлияване на миналото на хората. Убеден съм, че такава мистична връзка не съществува и изкуплението във вида "Вие сте откупени от владеенето на баща ми" е нереално, измислица, фикция. Кръстната смърт на Исус не е повлияла непосредствено върху морала на хората. Повлиял е разказът, словото за живота и смъртта на митологичния герой, то съдържа полезна поука, че може дори с риск от обвинение и екзекуция да се води добродетелен и прощаващ живот.

преди 8 часа, some_spirit написа:

не знам къде е това нещо наречено "отвъдно", нито как се отива там, защото такова нещо не съществува

енергийните същества са направени все пак от нещо, имат си устройство и то доста сложно и е много ясно, че това от което са направени е доста различно от материята, която ни заобикаля

Защо да не съществува отвъдното? То трябва да е толкова реално колкото "енергийните същества", които според теб си имат устройство и то "доста сложно". По същество и двете неща не са взаимоизключващи се, защото енергийни същества би трябвало да има в някаква степен и в едно такова място като "отвъдното".

преди 8 часа, Just a Stranger написа:

Напротив. Приписваш ми вяра, че съм по-различен от другите тук. Това е внушение, ако не е подкрепено от примери.

Добре, нямам конкретни такива примери. Просто става въпрос, че и на теб някои мнения ти харесват повече от други и това показва в каква посока мислиш да кажем. 

преди 6 часа, Гражданин написа:

Просто става въпрос

:offtopic_s:, че някои са тук, за да превличат вниманието. = За тях лоша реклама няма!!! = За тях е по-важно да се говори за тях.

Живеем във времена на откровения. Друг е въпроса до колко някои са искрени. 

Все пак тук е виртуално и никой не може да знае какъв е човека от другата страна на "огледалото". = Някои се оглеждат, други търсят, а трети излагат истини. 

Тук няма въпроси, а тематики. Всеки гледа да я привлече в своята си "плоскост". 

преди 11 часа, Търсещ истини написа:

Разбирам

Не, не ти е потребно това. :) Важното е "маймуните" да скачат, :) А, ти да се изявяваш като велика дресьорка. :)  

преди 11 часа, Гражданин написа:

Добре, нямам конкретни такива примери.

е как да няма - :) всяко изтрещяване в ролята на проповедник, посланик и медиатор на духовното - означава че се възприема за по-различен от другите. Ако си еднакъв с друг - няма какво да му предаваш, нито с какво да го поучаваш.... Това е елементарно.

Поучаващият - е роля, която се подражава и усвоява още от детството - от родителите, от други идеални образи от които се усвоява социален опит, с които се поддържа емоционален обмен...

Първообраза на авторитетите - са родителите. Самата идея за "бог" следва, и е израз на, тази схема в описанията на вярващите. Идеализацията на родителския образ... е първообраза на "създателя" и нуждата да се обяснят обикновени и житейски положения чрез схемата - мен са ме създали - значи всичко друго/други - са създадени...

И още много подобно, щото не ми се обяснява като за първолаци...

Представните възможности са израз на първични схеми, с които започваме живота си - всеки един. С лекота може да се използва за лакмус кой, докъде е в развитието си, като сподели, опише или изрази представите и обясненията си за живота (си)... Заимстването и подражанието, цитирането, последването - дават още по-добро позициониране Кой-Кой е и докъде е и са доста ясен отпечатък за общите положения и особености при възпитанието и социалното опитомяване.

преди 14 часа, bioid написа:

Нищо не разбираш...

да, да - важното е, че ти "разбираш" кой от какво и от кое "разбира"...

Апропо - ти от кое и какво точно "разбираш"? Да споделиш така своите велики мисли и... разбирания... Щото с тия къси изрази само се заявяваш, но ситуативно си просто аналог на празен балон, дето се надува и се усеща някакво "налягане" за към нещо си...

Псето пак лае. То и какво друго да направи? Човърка го отвътре - непоносимо му е. Как да го превъзмогне? Мисли си, че е от разумното, питомното в него, а то бяс, от дивата му природа. Кучешка му работа.

преди 20 минути, Just a Stranger написа:

Човърка го отвътре - непоносимо му е

:lol6:Ахаа - и кво другоооо?

Кефи ме духовния ти герой... как с лекота мигрира до обикновен битов примитивизъм. С това, разбира се, ти добавяш скорост за скока си към висшите сфери... и духовно извисяване. :) Голяяяяям скок...

Разбира се - ти въобще "не се отличаваш от другите"... само дето "даваш предложения, насоки и съвети" за духовно извисяване и вселенски духовни решения за живота... :lol6:Докато си така... зад екрана на монитора или телефона

преди 28 минути, Just a Stranger написа:

Бау- бау, бау-бау, бау-бау

гладничко ли си, не плачи - виж мама да ти даде паничка да си хапнеш духовна храница... :giggle1:

Точно така, псе. Продължавай да лаеш. Изкарай всичко кучешко навън. Имаш много за вадене.

ПсихоБиболя пак се е разпенил и притърча из темите.......булйо,булйо,булйо.............санитарите! , няма здравеопазване тука!🙂

преди 12 минути, laplandetza написа:

ПсихоБиболя пак се е разпенил и притърча из темите.......булйо,булйо,булйо.............санитарите! , няма здравеопазване тука!🙂

То от години няма санитари. То иначе ще може ли психото да се вихри така. Освен ако и ония не са същите психота.

преди 25 минути, Just a Stranger написа:

Изкарай всичко кучешко навън. Имаш много за вадене.

:min01:Просто се забавлявам от духовните геройски драми... дето няколкото изтрещели си сънуват.

Стана моделно повторение изтрещелите да се вживяват на психиатри , на духовни и вселенски дракони или революционери, на будисти, просветлени или божествени мисионери -  докато комплексарчетата се сънуват над клавиатурите и монитора. :)

Повторението идва от диагнозата и синдромите... и няма мърдане. Иначе секи си сънува негов си сън, но разликите са повече художествени, а не по същество, цел или значение

Не става, Мурджо. Кого ще заблудиш. Или ти хваща шизофренията.

Лай си тям като псе и не се прави на такъв какъвто не си. Знам, че последното ти е трудно, ама поне опитай 

преди 15 минути, Just a Stranger написа:

Знам, че

цър-църрррр :ass:

преди 15 минути, Just a Stranger написа:

Лай си тям като псе и не се прави на такъв какъвто не си.

да, бебчо. :lol6:Ти не търпиш конКУРенция и поне си си точно такъв, какъвто си.

Явно имаш много да изкупуваш... тежка съдба, ей - да му кажеш на владиката да забърза нещата и да осигури подскока към висшите сфери... че калдата страда напразно от изтрещели духовни позьори.

Давай, излай си всичко. Знам, че ще продължи много дълго. Ама ти не се отказвай. Може и да успееш. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.