Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изкуплението

Featured Replies

Да, да. Само псетата лаят качествено. Затова продължавай да лаеш. Не спирай.

• Отговори 632
  • Прегледи 36,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами, не. Става въпрос за живота на личността и животът на духа. Отказът от този на лимността, който е илюзорен, води до живот в духа, който е истински. Стремежът да се задържи животът на личността так

• Дадох отговор. Човек отговаря пред закона за неспазването му. Така е и с човешките закони. Не знам защо търсите да изкарате човека нечия собственост. Изкуплението е със собствени усилия и стремеж, но

• Само така изглежда. Проблемът е, че когато се касае за обща логика, винаги тя среща несъответствие с религиозната й форма. Всяко описание изглежда логично само в своите рамки от постулати. Общат

Публикувани изображения

Няма ли модератори да му бият едно Успокоително на психоРамуса!?

на 27.12.2023 г. в 23:14, Гражданин написа:

Защо да не съществува отвъдното? То трябва да е толкова реално колкото "енергийните същества", които според теб си имат устройство и то "доста сложно".

енергийните същества стоят тук  в това  пространство (в тази вселена), така че никакво "отвъдно" няма, като умреш дядо ти Господ ли  ще ти отвори един  пространствен  проход към отвъдното и ще те прати там ха ха, голям  майтап и къде ще отидеш, в някакво друго измерение ли, това са тъпизми все как  отвъдното е в някакво друго измерение,

хората  също са енергийни същества и също имат доста сложно устройство, но животните не са чак като хората, но и те могат да мислят и то не лошо ...................

преди 2 часа, some_spirit написа:

енергийните същества стоят тук  в това  пространство (в тази вселена), така че никакво "отвъдно" няма, като умреш дядо ти Господ ли  ще ти отвори един  пространствен  проход към отвъдното и ще те прати там ха ха, голям  майтап и къде ще отидеш, в някакво друго измерение ли, това са тъпизми все как  отвъдното е в някакво друго измерение,

хората  също са енергийни същества и също имат доста сложно устройство, но животните не са чак като хората, но и те могат да мислят и то не лошо ...................

И от къде знаеш, че има енергийни същества? Какво са те, как изглеждат, кой ги е създал, какви закони управляват техните дела, имат ли и те ДНК, еволюират ли или винаги ги е имало?

преди 54 минути, Гражданин написа:

И от къде знаеш, че има енергийни същества? Какво са те, как изглеждат, кой ги е създал, какви закони управляват техните дела, имат ли и те ДНК, еволюират ли или винаги ги е имало?

е  че намери си отговорите на тези въпроси сам, щом съм написал че има енергийни същества значи има, аз съм нещо  като обективната (реалната) истина по някои въпроси, това което съм написал е доста вярно

мен лично  никакво ДНК не ме интересува, интересува ме това което ми е в главата и с него мога да  мисля, биологичното  тяло  и мозъка имащи  някакво устройство на ДНК, не ме интересуват  изобщо,

преди 12 минути, some_spirit написа:

е  че намери си отговорите на тези въпроси сам, щом съм написал че има енергийни същества значи има, аз съм нещо  като обективната (реалната) истина по някои въпроси, това което съм написал е доста вярно

На базата на какво ти си "нещо като обективната (реалната) истина по някои въпроси"? Кои са тези въпроси?

преди 12 минути, some_spirit написа:

мен лично  никакво ДНК не ме интересува, интересува ме това което ми е в главата и с него мога да  мисля, биологичното  тяло  и мозъка имащи  някакво устройство на ДНК, не ме интересуват  изобщо,

Защо не те интересува ДНК-то? 

преди 5 часа, Гражданин написа:

На базата на какво ти си "нещо като обективната (реалната) истина по някои въпроси"? Кои са тези въпроси?

не разпознаваш ли признаците на изтрещелост? :) Те направо ще изскочат от буквичките - толкова са отчетливи.

Това е един от форумните "психично-болни". А това са неговите делюзии и така е поредния от тях, който се опитва да си делегира делюзиите като "действителни", и разбира се - вселенски истини.

Толкова да му личи, и е толкова дълбоко в киреча, от толкова много години, че въобще дори не го забелязвам. Това са психиатрични случаи, а не за терапия...

преди 52 минути, _ramus_ написа:

не разпознаваш ли признаците на изтрещелост? :) Те направо ще изскочат от буквичките - толкова са отчетливи.

Това е един от форумните "психично-болни". А това са неговите делюзии и така е поредния от тях, който се опитва да си делегира делюзиите като "действителни", и разбира се - вселенски истини.

Толкова да му личи, и е толкова дълбоко в киреча, от толкова много години, че въобще дори не го забелязвам. Това са психиатрични случаи, а не за терапия...

още един заблуден концлагерист, ама какво да се прави мисловно (телепатично) управление, каквото му налеят в главата това пише .............

но с превзети телепатично хора (от врага) не се спори, защото няма смисъл то е ясно защо ха ха

• Автор

Още един светски поглед за Изкуплението.

От тукашни злобарски коментари стигам до извода, че у мнозина човеци има достатъчно лични защити, че изкупление няма. За направеното чрез думи зло, наистина няма наказание и изкупление, когато човек не смята, че щастието и нещастието в личния живот НЕ са еднакво разпределени и след едното не иде непременно другото.

Това ще рече, че ако човек в себе си оправдава правенето на зло (с дела и думи), той може да си живее дълго и прекрасно, подобно злобен разбойник или маркграф по отношение на "селяните" (във всякакъв смисъл).

Този проблем е съществувал и преди, но лесно са го решавали със заклинанието "Той бог види".

преди 6 минути, Търсещ истини написа:

Още един светски поглед за Изкуплението.

От тукашни злобарски коментари стигам до извода, че у мнозина човеци има достатъчно лични защити, че изкупление няма. За направеното чрез думи зло, наистина няма наказание и изкупление, когато човек не смята, че щастието и нещастието в личния живот НЕ са еднакво разпределени и след едното не иде непременно другото.

Това ще рече, че ако човек в себе си оправдава правенето на зло (с дела и думи), той може да си живее дълго и прекрасно, подобно злобен разбойник или маркграф по отношение на "селяните" (във всякакъв смисъл).

Този проблем е съществувал и преди, но лесно са го решавали със заклинанието "Той бог види".

Тогава защо лоши неща се случват и на добрите хора?

• Автор
преди 16 минути, Гражданин написа:

Не разбирам. Кога е това "тогава", за което пишеш? 

Мога да ти напиша моето мнение:
Лоши неща
е случват Случайно (усещаш ли един и същ корен на думите) или
Преднамерено: Добрите хора са открити, предвидими, не очакват зло, а това ги прави по- лесна плячка на злите, прикритите, долните.

преди 9 минути, Търсещ истини написа:

Не разбирам. Кога е това "тогава", за което пишеш? 

Как така не разбираш? Въпросът беше много лесен за разбиране.

преди 9 минути, Търсещ истини написа:

Мога да ти напиша моето мнение:
Лоши неща
е случват Случайно (усещаш ли един и същ корен на думите) или
Преднамерено: Добрите хора са открити, предвидими, не очакват зло, а това ги прави по- лесна плячка на злите, прикритите, долните.

Да, случайността няма нужда от обяснения. 

• Автор
преди 1 час, Гражданин написа:

Как така не разбираш? Въпросът беше много лесен за разбиране.

Моля, повтори го под друга форма. Не е необичайно нещо да не бъде разбрано. За кога "тогава" питаш?

преди 10 часа, Гражданин написа:

Кой определя кои неща са "лоши" и кои хора "добри"? Аз мога да ги оценя не като теб. Мога да видя нещо недобро и то крайно недобро в добрия за теб човек и обратно. Мога да видя и полза от лошите случки, която добрите не биха могли да дадат. 

И защо да не се случват лоши неща и на добрите хора. Никой не е застрахован. Поне не тук. След смъртта в т.нар. рай не може да се случи нищо лошо, но и това състояние е доста илюзорно и егоистично, и не носи особена полза, а само радост. А и то е също временно. Вече съм засягал въпроса около християнската "вечност", която е неправилен превод на гръцкото "еон".

• Автор
преди 2 часа, bioid написа:

Ето ти го под друга форма: В такъв случай, защо се случват лоши неща и на добрите хора?

Щом това е въпросът, мисля, че отговорих по същество.

Весело посрещане на Новата!

преди 35 минути, Just a Stranger написа:

И защо да не се случват лоши неща и на добрите хора. Никой не е застрахован.

Това потвърждава, че "праведния живот", вкл. по каноните на Буда или Ведите не е гаранция за щастие на земята. Заради това евреите във вавилонски плен измислили Оня свят, където има компенсация за праведно живеещите тук несретници, или поне въобразяващите си, че живеят праведно.

Весело посрещане на Новата!

преди 7 минути, Търсещ истини написа:

Това потвърждава, че "праведния живот", вкл. по каноните на Буда или Ведите не е гаранция за щастие на земята. Заради това евреите във вавилонски плен измислили Оня свят, където има компенсация за праведно живеещите тук несретници, или поне въобразяващите си, че живеят праведно.

Весело посрещане на Новата

"Оня свят" присъства във всички религии, доста преди евреите. Освен това човек сам се наказва. Не е нужно някой друг да го прави. В един по-малко груб свят, където материята е различна, нисшите страсти и стремежи просто няма как да бъдат удовлетворени. Но психически те се усилват, пак поради това, че няма груба материя, която да ги заглушава. Това предизвиква страдания, които продължават докато пораждащите ги груби желания не се изчерпят. Това е истинското изкупление или т.нар. чистилище. После пречистен човек отива в т.нар. рай (не всеки, да не забравяме за ада). В рая се реализират всички добри и чисти стремежи. Т.е. изживяването се определя от желанията на човека. Законите в тези светове са такива, че всеки привлича желаното (или нежеланото), а материята е податлива на въздействие от ума.

Хайде на връх Нова Година, аз си чакам Снежанка...............салатата😀.

Изкуплението..................няма нужда от такова, никой не е  задължен да изкупва каквото и да е. Просто над човек не съществува никакъв <небесен репресивен апарат> който да въдвори персоналното съзнание , самата персона приживе в Изкупление.Всеки може да прави каквото пожелае , стига да има голямата вероятност да го направи. Избегне ли <човешките закони> , остава в ръцете на своята <психика> , ако сам не се накаже и потърси изкупление, пречистване, няма какво отвън да го накара да го стори. Биологичната смърт за сега занулява всичко и няма <дългове> . До тук с Изкуплението, за мен няма да има такова , не съм <добър човек>, и по важното , Не искам да бъда добър човек.......... , но пък и не съм търсил да чупя рекорди по <Гадост>🙂

преди 1 час, Just a Stranger написа:

Кой определя кои неща са "лоши" и кои хора "добри"? Аз мога да ги оценя не като теб. Мога да видя нещо недобро и то крайно недобро в добрия за теб човек и обратно. Мога да видя и полза от лошите случки, която добрите не биха могли да дадат. 

Да, има неща които някой друг ти ги определя като "лоши" и "добри", например в конкретен исторически контекст жертвоприношенията са се разглеждали като "добри". Но за мен по-скоро доброто и лошото са различими и без такива да са налагани от някой друг. Все пак всеки има емпатия, която е еволюционен механизъм. Ако на някого причиняваш болка и страдание, това е лошо. Ако помагаш на някого да преодолее болка и страдание, това е добро. Добро е защото и за теб е хубаво емпатията да работи и в останалите около теб, ако се наложи някой ден да имаш нужда от помощ. Хубаво е емпатията да не стане като апандисита и е добре всеки да я ползва. А полза от лошите случки има и тя е единствено за изграждане на характера. Но понякога една лоша случка може да ти се повтори. Безмислено е да се търси оправдание като "от първата не си се научил достатъчно и затова е втората".

преди 1 час, Just a Stranger написа:

И защо да не се случват лоши неща и на добрите хора. Никой не е застрахован. Поне не тук. След смъртта в т.нар. рай не може да се случи нищо лошо, но и това състояние е доста илюзорно и егоистично, и не носи особена полза, а само радост. А и то е също временно. Вече съм засягал въпроса около християнската "вечност", която е неправилен превод на гръцкото "еон".

Какво е състоянието след смъртта? И как си представяш рая?

преди 1 час, Търсещ истини написа:

вкл. по каноните на Буда или Ведите не е гаранция за щастие на земята. 

Гаранция за щастие тук на земята е ,, ум , работа , собствено жилище , семейство, придобивки , сигурно бъдеще , за мъжете - красива и можеща жена и да възпитава деца  , за жените - красив ,можеш ,и богат мъж " - това е . Духовността е отделен раздел , който може да помогне за гаранцията за щастие .

преди 1 минута, Anzhel Dimitrov написа:

Гаранция за щастие тук на земята е ,, ум , работа , собствено жилище , семейство, придобивки , сигурно бъдеще , за мъжете - красива и можеща жена и да възпитава деца  , за жените - красив ,можеш ,и богат мъж " - това е . Духовността е отделен раздел , който може да помогне за гаранцията за щастие .

Гаранция-Франция !😀

Щастието е станало като Целта на Живота при човекиживотните....................защо пропаднахте толкова ниско!?

преди 4 минути, laplandetza написа:

Хайде на връх Нова Година, аз си чакам Снежанка...............салатата😀.

Ние ще сме на руска. 

преди 4 минути, Гражданин написа:

Какво е състоянието след смъртта? И как си представяш рая?

Според това, което съм изградил като представа, състоянията са доста различни и зависят от съзнанието и стремежите на човека. Примерно много хора ще са в полусъзнателно съзнание с не много ясен ум и доста зависима воля. Други ще са в пълно съзнание, а развитата им мисъл ще им даде възможности неосъществими на земята.

Раят е илюзорно състояние. Като щастлив сън в който ти се сбъдват всички желания и всичко негативно е изключено. Но думата "сън" е подвеждаща. Осъзнаването е по-наситено от земния живот. Такова състояние е ясно, че е далеч от действителността. Но като награда и почивка е ок.

преди 1 минута, Just a Stranger написа:

...... Примерно много хора ще са в полусъзнателно съзнание с не много ясен ум и доста зависима воля......

Хахах😃

Прижеве, сега в момента над 85-90 процента от животнонаселението са в такова състояние..................., значи Нивото на река Съзнание, Преди и След - Без Промяна!. Няма Промяна, Това е Адът !- Вечно <константно> съществуване !

преди 1 час, laplandetza написа:

защо пропаднахте толкова ниско!?

именно :)

И защо ти се изключваш? -

Вижте се, обикновен ситуативен разбор - няколко самотници, всеки потънал сред делюзиите си, се напъва да си 'споделя' на сладки приказки личните си делюзии, защото извън виртуала нито им е възможно, нито биха били.

Мохабета има вид на интелектуален, но е само имитация, защото ... нито е систематизиран, нито структуриран, нито има цел, понятията всеки си пляска по него си...

Единствената мотивация определя и резултата - просто игри на споделяния, при положение че зад всичко стои обиковен емоционализъм и нужда от каквато и да е рефлексия, във вид на социална неформална конекция.

Иначе - всеки се вживява в личната си митология, и така нито е възможно, нито се получава същинска интелигентна комуниакция. А претенциите на всеки... - като на кръчмата...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.