Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изкуплението

Featured Replies

преди 8 минути, _ramus_ написа:

сигурно, но иронизирането няма как да замете изтрещяването ти.

Иначе опитваш... напъваш се... ама бог не помага, нито тия жалки напъни.

А всички ни е ясно защо духовния наставник се опитва да ти се прави на защитник - защото той се привижда през теб... и веднага му се пораждат комплексите и оттях - компенсациите им да "помага" на "съратник".

Не знам. Днес видях смъртта на едно малко котенце. За твоята смърт няма да съжалявам толкова...

• Отговори 632
  • Прегледи 35,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами, не. Става въпрос за живота на личността и животът на духа. Отказът от този на лимността, който е илюзорен, води до живот в духа, който е истински. Стремежът да се задържи животът на личността так

• Дадох отговор. Човек отговаря пред закона за неспазването му. Така е и с човешките закони. Не знам защо търсите да изкарате човека нечия собственост. Изкуплението е със собствени усилия и стремеж, но

• Само така изглежда. Проблемът е, че когато се касае за обща логика, винаги тя среща несъответствие с религиозната й форма. Всяко описание изглежда логично само в своите рамки от постулати. Общат

Публикувани изображения

преди 3 минути, bioid написа:

За твоята смърт няма да съжалявам толкова...

и кой го интересува? Щото мен - не. Едва ли и някой друг, но може да ги питаш... :)

Има други теми за лични признания и продукти на изтрещявания - не ти ли стигат вече две?

===========

Само да ти опримеря - съвсем просто те натискам по "болни места". Без да искаш разкри нещо от емоционалния си свят, и то нещо, което е съвсем елементарно. Веднага импулсивно почваш да скриваш дисонанса, аз правя нужното за да не го скриеш лесно... и се налага да опитваш по различни начини. Те ми говорят доста за теб - много повече отколкото евтиния заучен театър, който играеш тук с 'божествени' патерички....

Не се радвам на това - но е чудесно възможност за да се забележи нивото на театъра как е призвано да крие психичните проблеми.

преди 3 минути, bioid написа:

Тогава вече ще се заинтересуваш...

пророкуваш ли? :) Или са думи на пророк Илия?

Модела е точно като на духовния йогин - все едно че на конвейр са ви чипосали защитите.

преди 46 минути, _ramus_ написа:

Не е задоволство, а е разкритие. напъваш се... ама бог не помага, нито тия жалки напъни.

Как да ти помогне Бога като ти не вярваш в Него . Нищо аз ще се опитам да ти помогна - пийни разхлабително , и ако не помогне хапни развалена майонеза - салмонелата ще те държи 2 дни , но затова пък ще се освободиш от напъните 😅😅😅😅😅

преди 1 час, _ramus_ написа:

може би са израз на интелектуален проблясък? :)

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

хапни развалена майонеза

ти от това ли беше "в кома" ? :lol6:

И пак ли така - по "съвет на добри, благородни и божествени помагачи"?

Сигурен ли си че с "този последния съвет" си показал божествената доброта с която бог ти е обещал вечността?

Просто се забавлявам с простотията и носителите й. Ако простотията можеше да плува, щеше да си като воден джет. Никой не ти обръща внимание на глупостите, но ти си натискаш с повторенията и с тях имитираш участие някакво, пък и да си "общуваш", дори и простеейки. То и какво друго да ти остава...

Кофти, че бог те е дарил единствено и само с възможността да си обикновен и сив папагал... докато не си пиеш хапченцата редовно.

преди 7 минути, _ramus_ написа:

Сигурен ли си че с "този последния съвет" си показал божествената доброта с която бог ти е обещал вечността

Да.

преди 12 часа, Anzhel Dimitrov написа:

За да бъдеш Божи човек , трябват опитност и практика наред и не на последно място правене на добро .

Това те прави човек. Едно с Бог може да те направи само осъзнаването, че духът ти не е твой, а от Бог и едно с Бог.Когато се говори за Бог Отец, то се има предвид Отец на всичко живо, имащо Дух в себе си. 

Слънцето може да се отрази безброй пъти във водата и всеки да приеме дадено отражение за отделно слънце -  своя дух за отделен дух. Но Слънцето зад всичките е едно.

преди 10 часа, _ramus_ написа:

.....

Просто се забавлявам с простотията и носителите й. Ако простотията можеше да плува, щеше...

Еха, щеще да задушиш биоса в Световния океан, плувайки отгоре като мазно петно капиталистически нефтен прпдукт.😀

Ти сложен ли си? , защо ти поне тук демонстрираш подкрепа към Държавната и Глобална Власт.? , защо подкрепяш <наратива> в Световния ред, ................. не искаш ли твои наследници или твоите <братя> българи да се радват на Слънцето в един Нов Свят, извън отровата на Глобалния капитал?

• 3 седмици по-късно...
на 25.12.2023 г. в 7:37, bioid написа:

Спокойно. Не си духовен...

че аз нали написах, че не искам да съм духовен, ти да не си сляп ........

написал съм, че който иска (или си мисли че е такъв) да е духовен, всъщност е духовен идиот, то е едно и също нещо

преди 5 минути, some_spirit написа:

написал съм, че който иска (или си мисли че е такъв) да е духовен, всъщност е духовен идиот, то е едно и също нещо

Аз съм единственият идиот тук!!! = Не слагай на други тази оценка! Моля!!! :) 

п.п. Или и теб да уча какво е идиот = безумец!! :) = Малоумен!!! :) 

преди 7 часа, dioib написа:

Аз съм единственият идиот тук!!! = Не слагай на други тази оценка! Моля!!! :) 

п.п. Или и теб да уча какво е идиот = безумец!! :) = Малоумен!!! :) 

Другия котарак да не ти е брат?

преди 6 часа, shishmanovp861 написа:

Другия котарак да не ти е брат?

Малоумието не е свързано с гените. Отделно тук не е метох. 

Самият жаргон ползван в обращението към друг от типа брат/сестро е между еднакво изповядващи християнската религия. Няма как да знам дали другия "котарак" е християнин. 

Отделно, че контекста е за духовен идиот. = Спрямо @some_spirit е малоумие да се вярва в Бог. Не мисля, че другият "котарак" вяра в Бог. За него всеки е някакъв дух, а не че в някои е СветияТ Дух или ТъмнияТ, т.е. той счита, че  който борави с крайностите е с малко ум. За такива като него духовния живот е само и единствено в ума им. Извън това не може да има духовност. 

преди 6 часа, dioib написа:

Спрямо @some_spirit е малоумие да се вярва в Бог.

който вярва (особено  сляпо) в Бог е религиозен глупак и то заблуден

преди 6 часа, dioib написа:

За такива като него духовния живот е само и единствено в ума им.

и какво е според теб "духовен живот" .......

преди 3 часа, some_spirit написа:

А като какъв може да се определи човек, който твърди такава глупост?

преди 3 часа, some_spirit написа:

Значи 96% от хората са религиозни глупаци и то заблудени - дали е така ? 😃

преди 15 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Може би близки до тези проценти са хората, които имат Надежда за Нещоси след Края си. Някои се надяват на задгробния, други на някакъв душевен обмен и принос към общото с някакво запазване от себе си други пък на прераждане, трети на многото измерения, на холограмата в програмата , мултивселенския симетризъм и мултиплициране на <информацията> , други са си религиозни, някои си мислят , че са в експеримента и някъде ще бъдат <записани. и увековечени  и пр.
 Истински религиозните са доста по малък процент, вероятно до към половината от хората на Земята.

Такива хора са зблудени и в някаква степен глупави, глуповати, простовати, ограничени от страха си и нестабилни психически без   Пазители от Свръх, Надестественното, от <нематериалния свят>. 

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

сигурен ли си, че 96% от хората са религиозни, аз нещо не съм, аз покрай мен не познавам и един религиозен .......

преди 5 часа, some_spirit написа:

сигурен ли си, че 96% от хората са религиозни, аз нещо не съм, аз покрай мен не познавам и един религиозен .......

Е добре де , неправилно съм се изразил - 96% от хората допускат че има живот след смъртта . Религиозните ,които изповядват някоя от големите религии са 56 % за 2023 , като за 2013 са били 67 %. 

Някъде около 35% следват някое езотерично учение и практики , като този процент се увеличил последните години. 

преди 15 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Е добре де , неправилно съм се изразил - 96% от хората допускат че има живот след смъртта .

и това май не е вярно, само 4% да са атеисти, ха ха

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.