Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изкуплението

Featured Replies

преди 14 минути, Just a Stranger написа:

Ако си добър защото Бог така иска и още повече, ако се страхуваш от гнева Му, значи не си добър. Още по-малко пък Го познаваш

Отново с невежеството и примитивния си романтизъм зачеркна като добродетелни онези миряни, които се самоопределят като "богобоязливи". :)

какво взаимно разбиране... ти дори нямаш пълнеж за това понятие, а си го ползваш популярно, като че си на пазара или хоримага.

Ти няма как да имаш разбиране относно друго, освен личната ти нагласация. Двамата с "префърцунения самонадъхан будист" и няколкото още изтрещели, сред форума сте говорители на личните си делюзии. И само това има значение за вас, под маската че само това имало значение... Всъщност от вашата си призма само това има значение, защото е точно по механизма на ОКР и в ролята на компулсии е дрънкането на всеки неговата си лична фикция.

• Отговори 632
  • Прегледи 36,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами, не. Става въпрос за живота на личността и животът на духа. Отказът от този на лимността, който е илюзорен, води до живот в духа, който е истински. Стремежът да се задържи животът на личността так

• Дадох отговор. Човек отговаря пред закона за неспазването му. Така е и с човешките закони. Не знам защо търсите да изкарате човека нечия собственост. Изкуплението е със собствени усилия и стремеж, но

• Само така изглежда. Проблемът е, че когато се касае за обща логика, винаги тя среща несъответствие с религиозната й форма. Всяко описание изглежда логично само в своите рамки от постулати. Общат

Публикувани изображения

Сред богобоязливите хора може да има и добри, но това не означава, че богобоязливостта е добро.

преди 58 минути, Just a Stranger написа:

но това не означава, че богобоязливостта е добро.

Ти няма как да си този, който определя кое е добро и кой е добър. Ти си никой - един виртуален призрак, витаещ сред комплексирано момче, заспало насред духовните си сънища.

И като написа толкова пъти възхвали и го пишеше с 'главна буква' сега се изплю на буквата и името... МУ. Защото реши че си по-важен от "него", че знаеш повече от него... че си нещо повече от обикновена малка прашинка, сънуваща се сред някакъв си свободен форум колко е велика, значима, добра, знаеща, мъдра...

Ти не си този, който определя кое и какво е закон, кое, защо и как се случва, кой кой е и какъв е. Сънищата ти са просто едно голямо/малко нищо и си ги стискаш само заради личната си заблуда и по причина че няма друг начин да избягаш от чернилката от която смяташ че си се откопчил и го играеш на 'спасен'. И само заради това да си толкова арогантен, че да пишеш "кое какво означавало", сред съня на "даст ин дъ уинд".

Дотам стигат самозаблудените и лицемерни ароганти, дето иначе се маскират на възвишени защитници на вярващите и на "говорители и обяснители" на бог - но във версията че бил "някакъв си местен, с ограничени права, отредени му за някаква си микроскопична вселенска провинция.

Дотам стига лицемерието... просто нарциса наднича зад празната душа и жадува за реванш, жадува да е все пак "нещо"... Вече си "паднал по сферите"... дано да е наоколо да види владиката колко надолу можеш да паднеш.

Опитвам се да се усмихна на всичките ти глупости, но вече не ми идва отвътре и затова няма нито един усмихнат емотикон. Все повече ме напира съжалението и се чудя защо да се мъча да го спра...

преди 4 минути, _ramus_ написа:

Ти няма как да си този, който определя кое е добро и кой е добър. Ти си никой - един виртуален призрак, витаеш сред комплексирано момче, заспало насред духовните си сънища.

Но пък ти определяш смело какъв съм аз. 

преди 5 минути, _ramus_ написа:

И като написа толкова пъти възхвали и го пишеше с 'главна буква' сега се изплю на буквата и името... МУ

Лъжеш (се), но вероятно много ти се иска да е така, щом го правиш. Вменяваш ми какво ли не в опит да ме представиш по желаният от теб начин. При това доста упорито. 

преди 10 минути, _ramus_ написа:

Защото реши че си по-важен от "него", че знаеш повече от него

Като това и още редица твои твърдения в последните три мнения, и в стотици преди това, някои изказани уж между другото... Все едно., какво ще ми припишеш. И да, не ме е страх от Бог, защото няма от какво да ме е страх. Това от което "се страхувам" е моето несъвършенство и слабости, но пък гледам да не им давам власт над себе си. А пък ти помисли за себе си, защото с анализи над другите няма да избягаш от сериозните проблеми, които имаш.

преди 4 минути, Just a Stranger написа:

Лъжеш (се), но вероятно много ти се иска да е така,

Не ме карай да ти търся думичките, защото са написани и ти си ги писал, бебчо! като ги намеря с какво ще се изплъзваш - не ми се занимава с лицемери, лузъри и празнофантазници...

Ти затова си тук - защото празните думички ти служат само за нужната маскировка и от тях нищо не зависи. Празни думички, за празни хора - сега едни, друг път - други...

Няма кой да те вземе насериозно и нямаше начин да не стигнеш дъното ( а както виждам май още имаш да дълбаеш) - минава време и еднаквия театър отдавна вече няма публика, освен тоя в отражението на екрана (ти). Падна до евтиното ниво на бакшиша, дето бил като исус - един от пратениците на бог, да възвестява... 

преди 11 минути, Just a Stranger написа:

но пък гледам да не им давам власт над себе си.

лууз... гледаш, ама не виждаш. Теб те няма - превърнат си в обикновен говорител на заблудите си. И не че ми пука, нито пък на някой друг...

Но е тъжно да сме свидетели на някой, който се фантазира как лети с такъв патос, докато е стигнал тинестото дъно, но напира и да го дълбае, щото не му е достатъчно "пропаднало".

преди 2 минути, _ramus_ написа:

Не ме карай да ти търся думичките

Ко речи, ти нямаш думи ли??? :) 

Видно е, че си ограничен!!! :) 

преди 5 минути, _ramus_ написа:

Не ме карай да ти търся думичките, защото са написани и ти си ги писал, бебчо! като ги намеря с какво ще се изплъзваш - не ми се занимава с лицемери, лузъри и празнофантазници

Намери ги де. И виж колко лесно губиш рамновесие и преминаваш в режим "епитети". Ето това е елементарна психична реакция. Та, вземи си я анализирай.

преди 9 минути, Just a Stranger написа:

губиш рамновесие и преминаваш в режим "епитети".

Падението не заслужава друго, бебчо, освен съжаление. Съжалението въобще не е "губене на раМновесие", но ти няма как да ги познаваш тия работи с инфантилни фантазирания.

До отвращение не съм стигнал, но когато на моменти падат маските на виртуалните геройчета надниква зад маската ти малкия ранен сополанко. А е толкова празен отвътре, колкото се опитва да се изиграе на възвишен, на умен, опитен, успял. Вдъхновението не е надъхвация, бебчо, и няма как второто да замести първото. Но затова пък има театри и мегдан за свободен показ.

преди 4 минути, _ramus_ написа:

Падението не заслужава друго, бебчо, освен съжаление. Съжалението въобще не е "губене на равновесие", но ти няма как да ги познаваш тия работи с инфантилни фантазирания.

До отвращение не съм стигнал, но когато на моменти падат маските на виртуалните геройчета надниква зад маската малкия ранен сополанко.

Психарчо, кога ши одиш на протест пред Алйошата,  там ги събират от Диспансера разни наследници <реститутки> и  пишмамИнтИлигенти одещи на <моноспектакли>  при белите манти😀

преди 8 минути, _ramus_ написа:

До отвращение не съм стигнал

Сериозно ли??? :) 

Ай да не издавам ... :) 

преди 1 минута, laplandetza написа:

Психарчо

Всеки е такъв!!! Не съди!!!

Не ги слушай "колегите ти" от отделението - лъжат, те така си екзистенцират - измислят си и се вживяват че е "истинско". Затова сте заедно даже и сред КАЛДАТА.

преди 5 минути, laplandetza написа:

кога ши одиш на протест пред Алйошата

когато дедовите ти демони минат голи и къпани от там и си направят пикник на главата на войнишкия камък.

преди 6 минути, dioib написа:

,,,

Всеки е такъв!!! Не съди!!!

Този не е всеки ,а начетен психар-полуИнтАлигент !😀

когато дедовите ти демони минат голи и къпани от там и си направят пикник на главата на войнишкия камък.

Област Сливен - Sabori.bg

Сериозно ли въ??? :) 

Не ги слушай "колегите ти"

Теб не те слуша "главата"!!! Замисли се сериозно за психиатър!!! :) 

преди 4 минути, laplandetza написа:

Този не е всеки ,а начетен психар-полуИнтАлигент !😀

По-мир Но! ;) 

п.п. Остави нещата на знаещи!!! :) 

преди 4 минути, dioib написа:

...

п.п. Остави нещата на знаещи!!! :) 

Аха, колегите от Диапнсера са го изпуснали..............или тва е техния <таен> протест срещу <световното положение>😀

преди 7 минути, laplandetza написа:

Аха, колегите от Диапнсера са го изпуснали..............или тва е техния <таен> протест срещу <световното положение>😀

Той е от Пловдив, т.е. там няма колеги!!! :) Има п... в повече ... :) Както в Плевен хвърчат! :) 

В Руси ... пък са разведени ... щото все чакат Иван! :) Или се правят на дами от мала Виена! :) 

594.

...

И просят: „Подай, Господи” като просяци пред църкви тези, които Нарекох синове божи. Именно като роби очакват подаяние или наказание.Кой ги е научил на този ужас? Царят на природата – човекът  -  се влачи в прахта, измолвайки милости и подаяния от Небето. И това тогава, когато може да вземе по право. Но правото трябва да се осъзнае и да се освободят от робската психология. Настъпва векът на свободата. Роби не са нужни. Никакви: нито божии, нито човешки. Векът на робство свърши на всички видове. Нужни са не роби, а сътрудници. Ето, човекът е извършил постъпка, несъвместима с достойнството на духа. И отново се гърчи в пароксизма на страха, угризенията или разкаянието. И отново жадува за прошка. Кой ще прощава? Човек носи в себе си, в своята аура и наградата, и наказанието, тъй като сам е творец и на едното, и на другото. Сам себе си наказва и награждава. Кой може да го прости, ако неговият микрокосмос е наситен с енергиите на извършеното? Кого моли? За какво? В неговите ръце са всички нишки, всички лостове, всичко, което той поиска. Време е да се разбере и своята власт, и своята отговорност. Отдавна е казано: всеки има съдията в себе си. Изслушали са, кимнали са с глава и са забравили. Но времето е дошло. Трябва да си спомните, тъй като дверите на еволюцията ще останат затворени за затъпялото съзнание.

/Грани Агни Йоги 1952 г./

преди 56 минути, Just a Stranger написа:

И просят: „Подай, Господи” като просяци пред църкви тези, които Нарекох синове божи. Именно като роби очакват подаяние или наказание.Кой ги е научил на този ужас? Царят на природата – човекът  -  се влачи в прахта, измолвайки милости и подаяния от Небето. И това тогава, когато може да вземе по право. Но правото трябва да се осъзнае и да се освободят от робската психология. Настъпва векът на свободата. Роби не са нужни. Никакви: нито божии, нито човешки. Векът на робство свърши на всички видове. Нужни са не роби, а сътрудници. Ето, човекът е извършил постъпка, несъвместима с достойнството на духа. И отново се гърчи в пароксизма на страха, угризенията или разкаянието. И отново жадува за прошка. Кой ще прощава? Човек носи в себе си, в своята аура и наградата, и наказанието, тъй като сам е творец и на едното, и на другото. Сам себе си наказва и награждава. Кой може да го прости, ако неговият микрокосмос е наситен с енергиите на извършеното? Кого моли? За какво?

Да се наричаш раб божий е привилегия.Мухаммад е наричал себе си "абд уа расул  ул лах".В превод означава "раб и пратеник Божий". А и другите пророци наричаха себе си първо "раб божий и едва тогава друго.

Царят на природата по силата на кое право е цар? Създавал ли е човек  света и всичко в него.Властва ли човек над творението? Ако да, то тогава цар е.Властването е царска черта, но властва над всичко  самият Бог.

Бе и аз се чувствам пратеник божи, но като няма бог, съм просто прав и истинен.

Не, не ща да ми се кланяте, кланяйте се на истината.

преди 6 минути, badr написа:

Да се наричаш раб божий е привилегия.Мухаммад е наричал себе си "абд уа расул  ул лах".В превод означава "раб и пратеник Божий". А и другите пророци наричаха себе си първо "раб божий и едва тогава друго

"Раб" не е "роб". Първият изпълнява висшата повеля доброволно и с разбиране, споделяйки нейната цел. Освен това в цитата визираното робство не е към Бог, а към собственото невежество и предразсъдъци. "Помогни си сам, за са ти помогне и Господ". Т.е. човек първо трябва да направи зависещото от него.

преди 13 минути, badr написа:

Царят на природата по силата на кое право е цар? Създавал ли е човек  света и всичко в него.Властва ли човек над творението? Ако да, то тогава цар е.Властването е царска черта, но властва над всичко  самият Бог

"26 И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята" /Битие 1/

преди 4 часа, badr написа:

Да се наричаш раб божий е привилегия

това не са негови думички. Той си налива от свещената си книжка, щото от нея си е направил повярванките си.

Според мен няма нужда да се коментират нечии художествени слова, освен в литературна тема. Списаното сред цитатите е просто спасителните идеализации на някой си анонимен автор.

Подобни емоционално-заредени послания са за точно определен таргет, който му реагира. Нито носят общочовешки смисъл, нито философски, нито рационален. Те са като поезия - все едно да се интерпретира философски и езотерично стиховете на Петя Дубарова...

Просто никакъв си текст, но той си налива защото с тия думички му текат проекциите и така ги преживява като истински.

"Каквото посееш, това и ще пожънеш" - просто е. Има го в будизма, има го в Библията, очевидно е и като пример от природата (също произтичаща от Бог). Но се очаква нещо друго - най-вече от надяващите се, че могат да избягат от отговорност. Но как долният човек може да избяга от себе си? То, долното, е в психиката, в съзнанието му. Той е това. Кой ще го спаси и как  - ще го промени с магическа пръчка? Но това вече няма да е той. 

Хората грешим. Нормално е, когато не е преднамерено. Има си някаква граница, която е приемлива поради човешкото невежество. В определен момент обаче, тази граница бива премината и връщането към нормалността (да, точно към нормалността) става изключително трудно. "Изкупление" означава човек да пожъне посятото такова каквото е и да посее нови (по-)добри семена. Когато човек разбира и не се съпротивлява на процеса, е по-лесно и в името на целта много трудности ще се усетят като по-леки и оправдани. Това не е малко, даже напротив. Тук е приложима и поговорката: "Бог помага, но в кошара не вкарва". Хората обичаме да търсим сложни и неестествени решения, но в основата на сложното е простото и логичното.

преди 1 час, Just a Stranger написа:

"Каквото посееш, това и ще пожънеш" - просто е. Има го в будизма, има го в Библията, очевидно е и като пример от природата (също произтичаща от Бог). Но се очаква нещо друго - най-вече от надяващите се, че могат да избягат от отговорност. Но как долният човек може да избяга от себе си? То, долното, е в психиката, в съзнанието му. Той е това. Кой ще го спаси и как  - ще го промени с магическа пръчка? Но това вече няма да е той. 

Хората грешим. Нормално е, когато не е преднамерено. Има си някаква граница, която е приемлива поради човешкото невежество. В определен момент обаче, тази граница бива премината и връщането към нормалността (да, точно към нормалността) става изключително трудно. "Изкупление" означава човек да пожъне посятото такова каквото е и да посее нови (по-)добри семена. Когато човек разбира и не се съпротивлява на процеса, е по-лесно и в името на целта много трудности ще се усетят като по-леки и оправдани. Това не е малко, даже напротив. Тук е приложима и поговорката: "Бог помага, но в кошара не вкарва". Хората обичаме да търсим сложни и неестествени решения, но в основата на сложното е простото и логичното.

Аха, ето ти един <божий кошмар>

Намерил съм начин и избивам Цялото Човечество, абсолщтно всички хора осве Мен. Унищожавам и всяка генетична следа от хората, няма нищо останало.

Бог остава с пръст в уста - Генерал без армия , аз съм Абсолютното зло................ или Бог, докато съм жив.  Това което съм извършил дали е нещо Долно или е нещо Горно? - Няма кой да ти каже !😀 Всички религии и богове са затрити - за винаги !

преди 6 минути, laplandetza написа:

Аха, ето ти един <божий кошмар>

Намерил съм начин и избивам Цялото Човечество, абсолщтно всички хора осве Мен. Унищожавам и всяка генетична следа от хората, няма нищо останало.

Бог остава с пръст в уста - Генерал без армия , аз съм Абсолютното зло................ или Бог, докато съм жив.  Това което съм извършил дали е нещо Долно или е нещо Горно? - Няма кой да ти каже !😀 Всички религии и богове са затрити - за винаги !

Нищо ново не можеш да намериш. Подобно знание можеш само да получиш. Знанието се дава на този, който може да си го вземе, т.е. го е заслужил. Изобретения, открития - тях си ги има и човек по-скоро ги постига.

Но да се абстрахираме от горното, което е тнърде непривично и повечето няма да приемат. Но как си представяш Бог да не е предвидил описаната от теб възможност и да не е взел предохранителни мерки?

• Автор
преди 2 часа, Just a Stranger написа:

"Изкупление" означава човек да пожъне посятото такова каквото е и да посее нови (по-)добри семена. Когато човек разбира и не се съпротивлява на процеса, е по-лесно и в името на целта много трудности ще се усетят като по-леки и оправдани.

Разбирам, че съществува идеята за изкупление и наказание в прераждането и кармата, а човек трябва да води живота си така, че да не предизвиква съпротивление от околните и природата. Така нещата ще вървят естествено и леко. Обаче всяко ново нещо предизвиква съпротива. Дори буквалните "семена" усещат съпротивата на земята, тревите и поповото прасе :) . Нови способности и качества трудно се отглеждат. Ето една форма на съпротива- ако някой има повече умения в една дейност, става конкуренция и другите се обединяват срещу него. Ако един син твърде помага на жена си, можа да получи бащин упрек, че жената трябва да е заета за да не мисли за глупости, а ако е в работата, че разглезва другите, като им върши работата. Тогава несъпротивлението и живот по старому дали е праведен или кармата ще го прероди в далит (?слуга)- да слугува, докато му дойде ума?

преди 29 минути, Just a Stranger написа:

Нищо ново не можеш да намериш. Подобно знание можеш само да получиш. Знанието се дава на този, който може да си го вземе, т.е. го е заслужил. Изобретения, открития - тях си ги има и човек по-скоро ги постига.

Прав си, новото не се намира. Новото се изобретява. Това е защото са различни намирането, откриването- като да намериш старинна монета или да откриеш Америка. Тези неща си съществуват, заради това могат да бъдат открити, намерени. Обаче парна машина не съществува преди. Тя не може да бъде намерена, трябва да бъде изобретена, т.е. сътворена. В този смисъл възразявам на твоята идея за изобретенията. Тях ги няма. Те биват сътворени, а не открити. Има физически закони, те могат да бъдат открити, но парна машина преди Уат- не. Има норми за добро и зло- откриват се. А дали има и несъществуващи, които се сътворяват?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.