Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Шофьорските умения?

Featured Replies

Защо GOLF e най-бързата кола?
  • Отговори 58
  • Прегледи 13,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ...ти каза "Голфаджиите". Щом двойкарите не сме в списъка съм спокоен. ОпраЙ се с жените.

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Абе вече 2 часа пиша по темата и все не мога да напиша нищо! Първо ми го изтриха, незнайно защо, после проблеми некви ... Ай ся пиша за 3 път и дано да има нещо общо с предишното Голфаджиите? Ра

• Има много истина в тия приказки за голфаджиите!! 80% от тях са точно такива!

...Щот не си бил с Голфче:wors:

Имаш право, бях със ЗАЗ 968М, звяр голям, бих си го взел пред невзрачния голф. В Запорожеца би се загледал всеки ( не само във външния вид, а и в неописуемия тътен бълващ от V-образното сърце, скрито не къде да е, а на място, където очакваш да видиш огнената фурия на Порше 968! - не случайно и дяволския номер е същия!). В Запорожеца можеш да извикаш: Ейййй ВИЖТЕ НИ! Докато в голфа същия рев би изглеждал като писък на травестит!

А като гледам и сега вьв всяка учебна кола е жена бате,мьже невиждам.Тоя свят отива кьм самоунищожение.

Колко си прав само, днес за малко да направя беля заради жена в учебна кола - не и беше мястото там определено, по скоро малко след Дунав Мост :wors: То там и 130 килограмови има( който не вярва, да заповяда), ама поне никой не им обръща внимание.

Има ясно открояваща се тревожна тенденция за обратна пропорционалност между възрастта на шофьора (неразривно свързана с опита му като такъв) и цената на возилото, което кара.

Освен с вродена глупост или нещо от сорта и задължителна липса на шофьорски умения, по друг начин не бих могъл да си обясна поведението на съвсем млади, често невръстни хлапета, надуващи с бясна скорост по улиците, и то в най-пиковите часове на деня.

Марката и моделът на колата не са от значение в ръцете на неопитен шофьор, лудото препускане с над 100 км/ч по оживени улици превръщат автоматично водача в потенциален убиец. Разчита на рефлекса си ли? Това е тъпо, кой може да ти гарантира незабавната реакция, освен рутината, с която новакът не разполага. Разчита на яките си спирачки? Кой рутиниран шофьор разчита на спирачките си? Те отказват обикновено само веднъж, точно когато не трябва.

Има и по-възрастни авантюристи, разбира се, но със сигурност са по-малката част. Улегналият с годините човек е склонен да предприема по-малко излишни рискове.

Интересно е това за рефлекса и спирачките. Като млад шофьор съм се въртял, но не защото разчитах на рефлекса си, а защото не знаех, че завой с обратен наклон на току що завалял сняг не може да се вземе с повече от 30! Толкова ниска ми се стори скоростта, а направих пирует!. Спирачките... е тука ще призная, че приятелката ми кара без спирачки в Родопите( :wors: ) Който разчита на спирачките, далече не стига.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор
Ти и свиркаш да бяга от платното,а тя се обьрне да те види кой си angry.gif

аууу Бацка утрепа ме, просто така не съм се смяла на пост тука от много време biggrin.gifbiggrin.gif аз обещавам да не изкарвам книжка :wors:

Има ясно открояваща се тревожна тенденция за обратна пропорционалност между възрастта на шофьора (неразривно свързана с опита му като такъв) и цената на возилото, което кара.

Ето това може би обяснява защо Голфчета им е излязло лошо име, води се гъзарска количка и много младежи с неустановени умения и желание за показност си я купуват, ама айде все пак да не поставяме всички под общ знаменател. Тук присъстващите собственици на Голф 3 се изключват biggrin.gif

П.П. Нашто е голф 3 комби, да се считам ли засегната от онуй за писъка на травестита или не? Да знам дали да наточа копието да гони комплексари на тема Голф biggrin.gif:wors:

• 2 месеца по-късно...
WV Golf - Легенди и митологии

Голф 2

==================================

Голф 2 е аристократичен модел на шведската фирма Ауди, първоначално създаден да докаже или отхвърли Специалната Теория на Относителноста на Айнщайн или с други думи - да провери дали е възможно телата да се движат със скорост по голяма от тази на светлината.

Съществуват и други мнения - например според известния учен-дисидент Александър Бойчев, Голф 2, не е автомобил, а е истинско социално явление (също като Дявола).

Среща се предимно в провинцията и обратното.

Най-бързият модел в София

След дълго проучване на марката и собствениците по средно статистичестко изчисление, базирано на Неделното Гаусово разпределение и Съботното Шофиране в полутрезво състояние, се оказа, че най-бързият модел в София е Golf II 2.0 GTI 16V черен металик отговарящ на всички описани tuning points по-горе и със регистрация PK.

"Забелязва се отдалеч. За жалост аз не го видях и отблизо."

- споделя Ахмед Мерчев след Катастрофата на светофара на МЕИ-то.

Най-бързата кола в страните членки на ЕС

След 2007 година Golf II с перничка регистрация ще бъде най-бързата кола в страните членки на Европейския Съюз.

Разпознаване на членовете

Тъй като Голфаджиите са много задружен народ помежду си и те се поздравяват по кръстовищата, магистралите, тесните улици, планинските пътеки и паланките по следния начин (степенуването на крясъците и виковете е задлъжително до момента в който колегата не реагира):

1. Спиране на ръчна зад колегата.

2. Светкане, свиркане и ръкомахане към предния.

3. Отваряне на прозореца и усилване на музиката. Същевременно псуване на бакшиша отстрани.

4. Потропване отгоре по покрива с лявата ръка.

5. Жест "наздраве" - с празна ръка.

6. Сваляне и вдигане на сенника - левия или десния.

7. Среден пръст. За да се отличава от обидния жест - показва се с двете ръце едновременно през преден ляв прозорец. За да сме сигурни в съпричасността си може да се вика силно и продължително: "УУУУУУУУУ".

8. Изкъртване на ръчната и махане с нея през левия прозорец на Голфарата.

9. Вдигане на колата 4 пъти на крик. Два пъти бързо и два пъти бавно.

10. Изваждане на помпата и надуване на презервативи.

Голф 2 е престижна марка, която е привилегия, а не право.

Голф 3

Генерален ъпгрейд на Голф 2. Новата версия на прословутото возило съчетава в себе си, освен 3-та космическа скорост, и миловиден дизайн тип "овца във вълча кожа".

Особености

Новият модел се отличава и с куп нови екстри: поставка за чаша пред CD плейъра, по-висок километраж, бели калъфчета за седалки с фирмената марка и атрактивна по-висока цена. Освен всички нововъведения, окачването остава все така твърдо, за да гарантира, че колата ще издържи на огромното натоварване от силата на аудио системата

Конспирацията

Съществува теория, според която Те са навсякъде.

Golf-a не е модел на VW. За нашата действителност това определено си е диагноза.

Golf III е модел на Pernik Heavy Industries, по-точно на секретния му отдел, който се занимава със слънчевото притегляне и отблъскване.

Поради нуждата от повишаване на мощността на мотора по заявка на редовните потребители, от PHI са се отказали от двигателя със студен водороден синтез, заменяйки го с малко по-неикономичния, но значително по-мощен термоядрен micro point агрегат.

Решението на инженерите на фирмата да махнат радиационната и биологична защита в спортния му вариант придава още повече агресивност на колата, естествено безопасността на водача не е тотално пренебрегната - за това са се погрижили специалистите от "Росатомекспортстрой", като са монтирали в седалките вложки от специален материал "C-arton", чиито технически данни за сега се пазят в тайна.

Говори се само, че са използвани за конструктивен елемент в руските ракети "Столичная" и "Мягкая серебряная". И в двата модела - спортния и градския - има интегриран софтуер на фирмата за навигационни продукти "Hanzel und Grattel GMBH", с които моментално можете да си намерите километража, дори и да се е търкулнал под седалката.

В градския модел е предвидено място за малка торбичка с покупки вдясно от голямата бас туба на задната седалка.

За феновете вече е пуснат в продажба и новият модел Голф 4.

А за още по-големите фенове, Голф 5 предлага груба сила от 850 коня - на практика се оказва най-бързата кола на планетата, дава ускорение от 0 до 100 км за рекордните 2.2 секунди. Разход на гориво 5-6 на 100. Цената й варира от 20000 Eur до 26000 Еur в зависимост от мястото на закупуванe. От 1-ви април официално ще се предлага и у нас.

Голф 4

Най-накрая новият модел е разсекретен!

Както беше известно, немският концерн беше обединил усилията си с NASA за взаимопомощ в разработването на Голф 4. Налице е първото земно превозно средство, оптимизирано за пласмент и на други планети. Возилото е проектирано за изместване на класическия луноход на NASA в т.н. лунобег, който през следващите лунни мисии ще превърне повърхността на Луната в Голф игрище.

Използвани технологии

Само малка част от разсекретените технологии:

Отразителна дъбилна боя

Новият модел Голф се доставя със сребриста отразяваща боя, която служи за предпазване от слънчевото лъчение, което на Луната не се филтрира от атмосфера.

2F2F система за ускорение

2 Fast 2 Furious системата за ускорение служи е специална разработка на БАН (патентен номер 22-7684-13), по-известна на български като Фифи. Тя служи за фокусиране на тягата на Бас тубите към пропелера.

Армагедон краш тестинг

Специален краш тестинг разработен от Ахмед Мерчев за Голф 4. Тестът е специален. На предните седалки се тества с 2 Кибертрон кукли, а на задната със секс кукли.

GuZaR система

Специална система за защита при катастрофа. В седалката има специални активни магнити "Д-р Ливайн", които придържат поцинкования ланец на шофьора при сблъсък и го предпазват от камшичен удар. Поставката за чаша пък се прибира, като така се елиминира риска за панталона на шофьора. На мястото на белите калъфки на седалките са монтирани специални ортопедични калъфки с NASA светлинни и звукови ефекти.

Блиц-крик система

Специална система за въртене на гуми. Скрито монтиран под колелата крик повдига колата за по-добро въртене на гумите на едно място.

Дроп-стоп система

Специална система са спиране, която намалява спирачния път под 1 метър за 100 км/ч. При активиране на системата колата автоматично се насочва към най-близкия водоем, река, дере или море, в което да падне колата.

Поглед в бъдещето

За VW Голф Слънчевата система е тясна. Очаквайте скоро по главната в Перник, а след това и в други галактики още по-зашеметяващия модел Голф 5, базиран на съчетание от космически технологии с промишлен шпионаж в завода в Рюселсхайм (поточната линия на Опел Астра ІІІ).

• 6 месеца по-късно...

Някой да е срещал ръждясал Голф II ? Тия колички продължават да ме учудват. Те почти не се карат, но постоянно се ремонтират. Колегата голфаджия сега и накладки ще сменя. Халогените му изгоряха 2 часа след поставянето, сега новите все още не са се стопили след първия сренощен експеримент :laughing5: Това чудовище Голф II ми напомня за моя ЗАЗ 968М, който рядко се караше, но често ремонтираше :clap: Разбира се, ремонтирах го в пека почти гол, само по бермудки, заради млaдата комшийка, която разкарваше кучето си по улицата , за да се изпикае :beer: и понеже имах страхотни рамене, много ми прилягаше да надуя перките си под капака на двигателя ;)

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Това за голфовете което чета са пълни смехории.Все едно аз да напиша ,че тука са се събрали няколко голфо-мразци и нарочно пишат против тази марка.Според шофъора ли си вадите мнение за един автомобил?

Чувал съм ,че човек за да придобие що годе нормални навици и поведение на пътя са му необходими около 50-60 хиляди километра опит.

А това разделение на половете жени/мъже шофъори КОГА ще го надживете ?Кой бил по-добър в това и т.н.Който има желание ще се усъвършенства с времето.След няколко леки катастрофи взех да се замислям за думичката отговорност.....За мен няма никакво значение марката от гледна точка на умението да управляваш автомобил.Ако карам Mercedes това по-добър шофъор ли ме прави ????

Е, аз нямам нищо против голфаджиите, защото и те са хора като всички нас. Просто самата количка Голф 2 не ми хареса още първия път, когато я видях - 1982 май беше, ако не греша, в списание "Наука и техника за младежта". Тогава колата си беше противна, сега още по-вече, защото такива под път и над път. Цялата еуфория идва от Костенурката, на която немците се мъчиха да намерят заместник и видяха най-накрая такъв в лицето на Голф 2, защото им бе омръзнало да чакат нещо хубаво немско да се появи :rolleyes:

Това за жените не ми се понрави cool.gif

Не зависи от колата, още по-малко от пола. Или имаш качества (те уменията се придобиват с практиката) или нямаш. Както каза Иво, има хора дето от 30 години шофират и пак не са се научили, тъй чеч си зависи от човека.

Ама на добър шофьор, хубави коли му отиват ;)

• 1 месец по-късно...

Аеае, недейте така да обиждате голфчето... На мен ми е много миличко. С голфче направих първите си 5 метра напред-назад преди 6 години...На много неща съм се научила в голфчето :)

Иначе жените-шофьори поне не се доказваме една на друга и не се пъчим по улиците (хахха, току-що на някой му звънна GSM-а отвън с мелодийката Аз съм Сънчо, ида от горица.... смех).

БАЩИТЕ СА ГОЛЯМ ФЕНОМЕН. На мен примерно ми писна да ми повтаря как трябва да придобивам опит. Е как като почти не ми се дава колата от родителското тяло, защото виждаш ли ОЩЕ НЯМАМ ОПИТ. Аз още не съм седнала зад волана и се почва : направи си седалката, само да оцелиш една дупка и те свалям, не пипай радиото, свали си очилата....брррр...Карам си най-примерно аз с 90км/ч и "Защо се влачиш сега", вдигам наааай-много до 100км/ч и следва "намалииии"... Рефлексите ни били заб(р)авени, дрън-дрън...Ееее, КАКВО ИСКАТ БАЩИТЕ?

Вярвай ми има, пак не искам да обиждам никой, но има един лаф тия години - "Всеки селянин си мечтае за Golf 3, а всеки селянин с Golf 3 си мечтае за BMW 3". И аз съм карал Голфче, но нямам честа да притежавам. Не знам дали си и обръщала внимание и дали си се возила при притежатели на този модел, но това са хора с голямо желание и необяснимата за мен идея за безсмъртие... та може да няма значение каква е колата, но има значение дали е Golf 3 или каквато и да е друга кола

angry.gifangry.gifangry.gifangry.gif

Много съм разочарован от вас ама много. Приемам всичко като лична обида. Това че имам голф3 или голф4 означава ли че съм селянин??????? Мислих дълго и като видях, че живея в най - голямото село в България реших да се примиря със съдбата си на селянин.

Разбира се че няма общо,има жени и мъже добри шофьори и с различни коли.По-скоро лафа за голфаджиите е друг,всички са бивши лададжии

Тука нещо да не би да долавям негативно отношение към шофьорите на лади???? Нещо против ладите ли? Аз лично си я предпочитам и си я карам нея. Няма по добра кола от нея ( не говоря за екстри и висока скорост. какво като не дигам 220 ама карам със 140 без проблеми и стигам жив ;) карам на места дето като мине джипа на един френд и после го събирам, карам каквото искам в нея то не бе риба и глигани, а колко зайци хваща не е работа.)

и не е вярно, че всички лададжии караме голфове :rolleyes: .

Има много истина в тия приказки за голфаджиите!! 80% от тях са точно такива!

аз съм от останалите 20%, които опровергават историята

Шофер сьм от 11 години,и като видя жена да управлява автомобил се забьрквам от рефлекси.

В такива ситуаций сьм попадал с жени зад волана че ви е бедна фантазията.А сьщо и като пешеходци са доста опасни,особено по вьзрастните жени - няма такива овци ..

Ти и свиркаш да бяга от платното,а тя се обьрне да те види кой си

А като гледам и сега вьв всяка учебна кола е жена бате,мьже невиждам.Тоя свят отива кьм самоунищожение.Сигорно има внимателни "шоферки", но при повечето случаи карането на жена си личи отдалеч - то е или много бавно заради вниманието, или заради говоренето,или незнае на чий хора е.

Така че жената според мен е най-опасното нещо на пьтното платно,дупките се класират на 2-ро място.

Моля жените да ме извинят,но това ми е мнението като водач на МПС.

Забравих да добавя:

Огледалата в автомобила не са за ориентир,те са за да си види прическата,червилото,и други такива екстри.

С това мнение съм съгласен на 110%.

и в подкрепа на това ще ви дам една история:

Това е една история на един мъж , който се сблъсква с предизвикателството да гледа как една жена шофира !!!

1. Като начало, надявам се, че вече се нагласи и гримира достатъчно, че иначе никъде не можем да отидем.

2. Не, не... по-добре си остави новите италиански обувки с 13 сантиметров ток вкъщи

3. Добре де, ще си мълча, но все пак си вземи и едни за преобуване.

4. Супер, сега отключи вратата и влез в колата.

5. От страната на шофьора.

6. Вратата до волана.

7. Виждаш ли това кръглото ? Това е волана.

8. Преобуй се.

9. Първо, не можеш да си обуеш платформите. Второ – отиди вземи от вкъщи нещо по приемливо

10. Не, и тези не стават.

11. Не ми изброявай всичките си обувки. Просто си вземи маратонките.

12. Повтори точки от 4 до 8.

13. Добре, сега постави ключа в дупката под волана и го завърти.

14. Нормално е да се върне малко назад, не чупи запалването.

15. Остави обратно пожарогасителя, запалване не е това, което си мислиш

16. Сега престани да натискаш газта – това не е съединител.

17. Имаш автоматик, тук няма трети педал, просто премести ръчката в положение D

18. Не сядай отзад, автоматик не означава, че ще се кара сама. Седни зад волана, моля те.

19. Махни ръчната спирачка.

20. Ръчката между двете седалки

21. Не, това не е „мръснишки лост”, това е ръчната спирачка.

22. Натисни копчето и свали ръчката надолу

23. Престани да се мръщиш, това всеки ден го правят хиляди шофьори по света, включителни и мъже.

24. Лекичко натисни газта.

25. Разбира се, че няма да тръгне – свали „бастуна” против крадци.

26. И от волана също.

27. Включи левия мигач.

28. На волана има лостче – натисни го надолу

29. Не, колата ти не е толкова готина, че мигачите да са на предното стъкло. Изключи чистачките и натисни надолу другото лостче.

30. Добре, тръгнахме

31. Според мен не беше съвсем нужно да отнасяш бронята на този Трабант

32. Наистина, красиво дръвче.

33. Беше

34. Така, движим се – това е плюс

35. Какво си мисли за теб симпатичния младеж зад волана на съседната кола и защо така загадъчно те гледа въобще няма значение.

36. Престани да му намигаш

37. Не е грубиян, предупреждавах те.

38. А ти какво искаш от човек, който за малко не влезе под Зил-а заради теб ?

39. Карай внимателно, не зяпай витрините

40. Добре, ако искаш да влезеш в магазина – паркирай

41. Включи десен мигач.

42. Изключи чистачките и натисни нагоре другото лостче

43. Мини вдясно.

44. СЯДАЙ ОБРАТНО ЗАД ВОЛАНА !!!!

45. Уффффф

46. Погледни в огледалото за обратно виждане и постепенно намали скоростта, като минеш в дясната лента.

47. Е, този моторист вече нищо не може да го спаси.

48. И велосипедиста също.

49. Живи са – имат каски.

50. Внимателно паркирай до тротоара

51. Не, това не е „подскачащ клоун” – това е пешеходец, на който си прегазила крака.

52. Спокойно – първо, не ти е нацапал гумите, и второ – повече никъде няма да ходи, камо ли по тротоара.

53. Излез отново на пътя и паркирай нормално.

54. Не, този пешеходец сам си беше виновен.

55. Удивително, как може дребничка девойка като теб да носи толкова чанти и торби от магазина.

56. Продължаваме нататък, пусни левия мигач, погледни в огледалото и напред.

57. В огледалото, мила, се гледа не дали не ти се е разтекъл грима и дали червилото ти си е на място, а дали няма да попречиш на някой, като излизаш на пътя.

58. Не, не е ветропоказател, това е КАТаджия

59. С палката ти маха на теб – паркирай.

60. Не, не е глухоням, просто премести колата от крака му.

61. И от другия.

62. И задната гума.

63. Да, той и преди си куцаше. Просто излез от колата.

64. Не, не си изпусна палката, просто вратата трябва да се отваря по-нежно.

65. Я по-добре ти стой тук, а аз ще поговоря с него.

66. Повярвай ми, СЪВСЕМ НЯМА ДА ТИ Е ИНТЕРЕСНО КАКВО КАЗА ТОЙ !!

67. Права си, по-добре аз да карам по-нататък.

ЗАБЕЛЕЖКА : Не мога да благодаря на авторът не защото не искам ,а на знам кой е ? Въпреки това му благодаря , че ме разсмя до сълзи ! Историята е по действителен случай ! Качих тази история , за можете и вие да се посмеете !

laugh.giflaugh.giflaugh.gif

Извинявам се че спамих толкова и Ви занимавах с това! Това мнение не цели заяждане и провокиране! ;)

Редактирано от lidera (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Жени не се обиждайте, но наистина на повечето просто си ви личи на пътя. Няма проблем дали карате бързо, бавно или както и да карате. Тревожи ме това, че отдалече си личи, че сте неуверени в действията и преценките си.

//говоря, за повечето жени ... НО не за всички

Иначе коя мацка спомена по-рано за това, че не се доказвате една на друга ... е да ама знаеш ли как ми е писнало от тъпи русалки в джипове и мерцедеси, които се държат все едно пътя е техен, а не знаят дори мигача къде им е.

Редактирано от Shogi (преглед на промените)

Жени не се обиждайте, но наистина на повечето просто си ви личи на пътя. Няма проблем дали карате бързо, бавно или както и да карате. Тревожи ме това, че отдалече си личи, че сте неуверени в действията и преценките си.

Иначе коя мацка спомена по-рано за това, че не се доказвате една на друга ... е да ама знаеш ли как ми е писнало от тъпи русалки в джипове и мерцедеси, които се държат все едно пътя е техен, а не знаят дори мигача къде им е.

Аааааа... и Голф 5 и Голф 5 :)))) Ей една такава уфсъ без видимост ни напред, ни назад, на пешеходна пътека и с две НЕПРЕКЪСНАТИ линии прави обратен завой ( не точно, щото Голфа голям за обратен) пред мен , който съм със светнати фарове, появявам се с 30 км/ч от завоя, тя има предостатъчно време да ме види, но не го прави, защото или е блондинка( такава си беше) или се е гледала в тоя момент в огледалото :) Аз естествено знам, че такива маневри се правят само от жени, затова си намалявам спокойно и чакам достатъчно дълго, за да си оправи прическата в огледалото. Таксиджиите и те ги правят тия номера, но те са пъргави и по това им личи. Затова и рядко можеш да ги засечеш, за разлика от жените. Когато возя някой до мен, винаги се обзалагам, че тоя пред мен е жена и винаги печеля :) Просто не знам, защо жените нямат почти никаква ориентация. Предполагам, това е физически обусловено.

.... Опаааа .... Жена ми е истинска блондинка , но бас държа , че шофира по-добре от теб , и че знае частите на автомобила по-добре и от теб ! Случвало се е няколко пъти да ме "извозва" до в къщи /никога не шофирам след употреба на алкохол/ и никога не съм имал проблем с нейното управление на автомобила . Върти "геврека" по-добре и от повечето мъже !

Съвременните младежи си мислят , че като вземат книжка и вече са Богове на пътя . До вчера дърпаха юздите на конете и магаретата , а сега вече .... Газ и гуми ... пътя е асфалт ! biggrin.gif

Редактирано от maicky (преглед на промените)

.... Опаааа .... Жена ми е истинска блондинка , но бас държа , че шофира по-добре от теб , и че знае частите на автомобила по-добре и от теб ! Случвало се е няколко пъти да ме "извозва" до в къщи /никога не шофирам след употреба на алкохол/ и никога не съм имал проблем с нейното управление на автомобила . Върти "геврека" по-добре и от повечето мъже !

Съвременните младежи си мислят , че като вземат книжка и вече са Богове на пътя . До вчера дърпаха юздите на конете и магаретата , а сега вече .... Газ и гуми ... пътя е асфалт ! biggrin.gif

Майк, да не би жена ти да е роднина на Китаеца? Говорим за мъже и жени, а не за младежи и девойки. Съжалявам, но един мъж и една жена на еднаква възраст и с еднакъв стаж зад волана не могат да се сравняват. Разбира се, ако мъжът е Азис, а жената Жана Д'арк, спорът е излишен ;)

При жените наистина 1 на 100 (може и повече) се оказва що-годе свестен шофьор.

Една моя приятелка преди 2 години катастрофира, вместо да набие спирачки - обърка педала на спирачката с газта и се натресе челно в един с пълна газ ;) помля ново ауди. След това не се е качвала да кара (от уплах) дори и до сега.

От Варна съм и тези, които са от моя край знаят Генералите край Окръжна болница - е на излизане на една от улиците - аз за десен завой а отсреща се задава една рунтава тиква за ляв завой. Естествено уличката, от която излизах бе с две ленти, но едната от лентите бе заета изцяло от паркирали коли и си беше свободна само моята. Аз вече почти бях излязал на улицата към чието движение смятах да се включа (никой не ми идваше по лентата) и в момента в които вече излизах - въпросната жена за ляв завой ми влезе в лентата и ако не й бях свирнал щеше да ме помете челно!

Една друга - преди седмица -> на катедралата съм застанал на кръстовището за ляв завой (по дясната лента, идвам от полиграфията), в най-лявата лента една спря и тя за ляв завой. Светна си светофара, тръгнахме, и оная така хубаво ми пресече пътя, че имах 2 варианта: 1. да вляз в подлеза отсреща или да набия рязко спирачки (избрах втори вариант естествено, като и добавих обилна доза попръжни по нейн адрес).

Който каквото иска да ми разправя за по-добрите жени шофьори - няма да успее да ме убеди в гледната си точка. Това е само малка част от случките ми с жени шофьори на пътя. Не знам мразят ли ме, че все искат да ме газят ... или какво но ние мъжете сме изчезващ вид на пътя...

(една тема за размисъл - представете си останат само жени шофьори - на какво ли ще приличат колите и в какви цветове ще са biggrin.gif )

При жените наистина 1 на 100 (може и повече) се оказва що-годе свестен шофьор.

Една моя приятелка преди 2 години катастрофира, вместо да набие спирачки - обърка педала на спирачката с газта и се натресе челно в един с пълна газ :speak: помля ново ауди. След това не се е качвала да кара (от уплах) дори и до сега.

От Варна съм и тези, които са от моя край знаят Генералите край Окръжна болница - е на излизане на една от улиците - аз за десен завой а отсреща се задава една рунтава тиква за ляв завой. Естествено уличката, от която излизах бе с две ленти, но едната от лентите бе заета изцяло от паркирали коли и си беше свободна само моята. Аз вече почти бях излязал на улицата към чието движение смятах да се включа (никой не ми идваше по лентата) и в момента в които вече излизах - въпросната жена за ляв завой ми влезе в лентата и ако не й бях свирнал щеше да ме помете челно!

Една друга - преди седмица -> на катедралата съм застанал на кръстовището за ляв завой (по дясната лента, идвам от полиграфията), в най-лявата лента една спря и тя за ляв завой. Светна си светофара, тръгнахме, и оная така хубаво ми пресече пътя, че имах 2 варианта: 1. да вляз в подлеза отсреща или да набия рязко спирачки (избрах втори вариант естествено, като и добавих обилна доза попръжни по нейн адрес).

Който каквото иска да ми разправя за по-добрите жени шофьори - няма да успее да ме убеди в гледната си точка. Това е само малка част от случките ми с жени шофьори на пътя. Не знам мразят ли ме, че все искат да ме газят ... или какво но ние мъжете сме изчезващ вид на пътя...

(една тема за размисъл - представете си останат само жени шофьори - на какво ли ще приличат колите и в какви цветове ще са biggrin.gif )

напълно те подкепям аз за моя 14 годишен живот съм ставал свидетел на много такива случки например вчера трябва да приберем колата ни в гаража който е май 2 метра а колата ни е 1.80 широка става въпрос и сестра ми която кара шофйорски курсове което едва ли не означава че вече е взела книжка се опита първо тя да я вкара но след като счупи единственото огледало което беше здраво аз и викам слизаи от колата щото щеше да я направи на нищо и аз я прибрах такаче и мен никои не може да ме обеди че жените като цяло са добри шофйори може да има една две на 100 не не и всички

Да, т'ва е самата истина независимо дали на жените им харесва или не...

Както се каза по-горе- има добри жени шофьори, но не са много.

Дразня се когато някоя започне да се превзема колко добра шофьорка била и да си вярва.

Те жените са си такива.. винаги си мислят, че са над нас /м./, но ние си знаем истината :lol6: нека да ги оставим да си вярват, че иначе ще е кофти :P

Някой замислял ли се е дали наистина е добър шофьор (ако се мисли за такъв без значение мъж или жена)? Защо катастрофите и жертвите са толкова много? -Защото само "велики" шофьори ги правят тея неща. Някой от вас (не и аз, защото не съм правоспособен водач на мпс,когато стана такъв.. ще видим в коя графа ще съм) може да си мисли, че е добър шофьор, винаги преценя правилно ситуациата, спазва правила и т.н. но не е така (има естествено добри шофьори, но и те са на изчезване)... такава е културата на нас българите по пътищата.

пс: Arkanzas, не винаги може да се тълкува по паркирането кой е добър и кой е лош шофьор.

Всичко това са мои лични наблюдения и може и да греша в някои от тях.

Някой да е срещал ръждясал Голф II ? Тия колички продължават да ме учудват. Те почти не се карат, но постоянно се ремонтират.

Голф II??? :lol6: май нещо лекинко си се заблУдил...да не би да имаш впредвид Форд? laugh.gif Голф II и Мерцедес 124 са известни още като най големите грешки на немското автомобилостроене...понеже нямат чупене тия коли...следователно няма приходи от продажбата на авточасти laugh.gif

Аз съм имал Голф 3 и не се срамувам, готина количка е, а и доста надеждна, затова е и една от най-разпространените. А тъпаци на колела винаги е имало и ще има. На Максим Стависки му дадоха "Хъмър" и той кво?! Напил се задника му смотан и прегази две коли, с поне един убит, ако не се лъжа. sad.gif А Стависки ако не се лъжа от горе на всичко беше лице на рекламна кампания против пияните шофьори. Супер перверзна история. sad.gif

Така че шофьорските умения не са до марката.

;)

Голф II??? ;) май нещо лекинко си се заблУдил...да не би да имаш впредвид Форд? laugh.gif Голф II и Мерцедес 124 са известни още като най големите грешки на немското автомобилостроене...понеже нямат чупене тия коли...следователно няма приходи от продажбата на авточасти laugh.gif

Разсмя ме :) Голф II наистина се чупят доста в момента. Може да са били здравички преди годинки, но сега... А за Мерцедес. Да, не се чупи, щото кой ще признае, че се чупи, след като е наринал толкова пари? Преди 3-4 години се возих в една 124-ка и говорих с шофьора за проблемите му. Уж няма такива, но парното му и вентилатора не работели. Представям си колко ще струва ремонта, след като един ключ за светлини на по-стария модел струва 400 лева, а на 190-ката над 300!!!!!!!! какво означава това? Ще карам без светлини ли? Колегата си има Мерцедесче и търси съвет каквио да прави и ще отиде явно на запояване на проблемния контакт, ако успее де :) За Голф II наистина не ми се говори, защото и той се чупи доста като всяка по-стара кола. Пак преди 6-7 години няма да забравя, друг колега, който ме води при селския доктор по спешност, как не му работеше парното през зимата и как беше отворил прозореца, за да гледа пътя :) Страхотна картинка беше :) Още много мога да говоря за Голф II и неволите на собствениците му. Както казах, единственото което е хубаво на тая кола е, че не ръждясва. И както казах, понеже немците не можаха да намерят хубава кола собствено производство, набедиха по неволя Голф II за такава! Форд може и да е калпава кола, но не е по-калпава от конкурентите си!

:)

Разсмя ме :yanim: Голф II наистина се чупят доста в момента. Може да са били здравички преди годинки, но сега...

Тия коли не си знаят годините и километрите...ти какво очакваш и една крушчица ли да не изгори. Ти ако искаш колата ти да е като нова и да е на 20г. няма да стане :) Така като почнете да говорите "компетентно"...то не е само да кажеш "много се разваля", а да направиш сравнение с останалите и да се обосновеш.

Форд може и да е калпава кола, но не е по-калпава от конкурентите си!

Но дааа...как да си признаеш колко много си се прецакал като си си купил форд biggrin.gif

:speak:

Разсмя ме :speak: Голф II наистина се чупят доста в момента. Може да са били здравички преди годинки, но сега... А за Мерцедес. Да, не се чупи, щото кой ще признае, че се чупи, след като е наринал толкова пари? Преди 3-4 години се возих в една 124-ка и говорих с шофьора за проблемите му. Уж няма такива, но парното му и вентилатора не работели. Представям си колко ще струва ремонта, след като един ключ за светлини на по-стария модел струва 400 лева, а на 190-ката над 300!!!!!!!! какво означава това? Ще карам без светлини ли? Колегата си има Мерцедесче и търси съвет каквио да прави и ще отиде явно на запояване на проблемния контакт, ако успее де :speak: За Голф II наистина не ми се говори, защото и той се чупи доста като всяка по-стара кола. Пак преди 6-7 години няма да забравя, друг колега, който ме води при селския доктор по спешност, как не му работеше парното през зимата и как беше отворил прозореца, за да гледа пътя ;) Страхотна картинка беше :clap: Още много мога да говоря за Голф II и неволите на собствениците му. Както казах, единственото което е хубаво на тая кола е, че не ръждясва. И както казах, понеже немците не можаха да намерят хубава кола собствено производство, набедиха по неволя Голф II за такава! Форд може и да е калпава кола, но не е по-калпава от конкурентите си!

Блажени са верващите ,че форд може да се сравнява с VW още повече с голф ;) Както знаете приликата меджу форд и циганин е ,че не боледуват ,а мрът от веднъж ;) Голфа по издържливост е къде къде по на ниво от некъв си Форд. Човек като имаш форд незначи ,че е най-издържливият.Пък и като почнете: Еее моята кола 5 години я карам и нищо не съм праил по нея" и като питам колко км си изминал за тия 5 години и той: ми 5000км .Е голфа е изминал досега по километраж 540 000км ,но стопроцента е поне 1 милион.Вие кво мислите ,че вашите нов внос коли са по-добри от тези които кретат по българските пътища.Всички се връщат с няколко хиляди км надолу :P :P Айде сравни чупещите се фордове с голфа и им сравни и частите .И 2те неща голфа излиза по-ефтино.Иначе защо дори сега се продават голфове по 4000 лв ,а сдуханите ескортове и ориони се продават по 1000-2000 макс :wow:

• 2 месеца по-късно...

О, български форумни спецове, кога ще поумнеете. Първо голфа от алпака ли е, че не ръждясва? То и на тате старата Лада не ръждясва, защо ли? Форд Орион е доста калпава кола, но да кажеш това за ескорта???!!!!?? Мерцедесите са по големи гнилочи от него (доста гният в действителност) Всъщност лидерът по гниене и чупене си е Опел - на пръсти се броят читавите модели. А първият наистина читав Голф е четворката. То вие всички ли сте от Петрич тук? Голфа това, Голфа онова...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.