Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кое е най-красивото нещо за вас ?

Featured Replies

Най-красивото нещо, жената!

• Отговори 204
  • Прегледи 29,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Красотата,любовта,омразата,желанията,страстите и всичко си е вътре в нас. Красотата-това сме ние,нашите чувства,мисли,желания,копнежи и прочие.Не човека отсреща е най-красивия на света,не очите му,

Естествено , че Българската жена е най - красивото нещо ... ;)

Иначе ... много се кефя на изгрева и залеза . Както и на природата през есента ... :)

Чета темата и започвам да си мисля, че повечето от хората тук живеят в евтин латиноамерикански сериал. То не бяха изгреви, залези, любов, сълзи, музика, море, планини, небе, гълъби, стихове, поеми, песни и т.н. все атрибути от сапунените сериали. От толкова сладникави изказвания почна да ми горчи в устата. Да ви върна все пак на земята какво ще кажете.

За мен едно от най-красивите неща напоследък е новата ми кредитна карта. Една такава хубава, гладка.... На светлина блести във всички цветове на дъгата. На пипане е една мека и гладка. Изобщо красота от всякъде :) Най-интересното е, че открих че кредитната ми карта е красива не само за мен. Когато я показвам в магазина, в ресторанта, и навсякъде другаде, тя прави хората щастливи. По лицата им се изписват усмивки и ме гледат с благодарност и уважение. Явно всички я намират за много красива и изискана каквато си е. Понеже жените имат по-добро чувство за красота мисля, че те наистина я оценят колко е красива. До сега не съм срещнал жена която при вида на кредитната ми карта да не се зарадва или най-малкото да видя радостни искрици в очите й. Мисля че всички жени я намират за особено красива. Една от най-големите й почитателки и ценителки на красотата й е собствената ми съпруга. Всеки пък когато я извадя от портфейла си тя носи голяма радост около мен. Всички хора които са я виждали неизменно се възхищават на красотата й и на непреходната й ценност. Сигурен съм, че огромна част от жените тук също ще останат възхитени от красотата и обаянието й. ;)

Истински красив е мига на щастие, мимолетен, миг откъснат от вечността.

А споменът за този миг - може да породи както приятна емоция, така и противоположните на нея чувства:

Ето какво е казал поетът:

Мимолетен господар

Не можеш

красотата на света да събереш

в един едничък миг, в една едничка шепа.

И подир тебе ще забожда своите иглички по

стъклата скреж.

И подир тебе ще се спуска от дърветата

по стълбите на клоните

невидим шепот.

И подир тебе

вятърът ще носи на гърдите си червени ордени листа,

и подир теб, наметнал своя шлейф, невидим ще се движи

със едри крачки царствени от утринта към вечерта,

понесъл върху своя гръб

човешките мечти,

тревоги,

грижи.

Каква е тази жажда твоя ненаситна, зла?

Какъв е този жребий твой на тежко неудовлетворение?

Защо въртиш ти хоризонтните огромни колела

над теб

с такава страст

с такова напрежение?

И подир теб

със всеки удар на часовника, със всеки вик

на птица в тъмните гори, със всяко трепване на светлината

ще тръгва по една жена във този свят с изящество на миг

неповторим,

но ти не можеш

всяка красота да имаш

на земята.

Затуй

върви през нея като мимолетен господар

на подарени мигове,

на подарени часове,

на подарени чувства.

Без алчност, без ненаситност, без амбиции високи

живей живота като дар

и си иди от този свят,

тъй както избледнява фреска,

тъй както стих заглъхва,

тъй както отзвучава звук...

Това е то

голямото изкуство.

Вътьо Раковски

Редактирано от proletsearch (преглед на промените)

Чета темата и започвам да си мисля, че повечето от хората тук живеят в евтин латиноамерикански сериал. То не бяха изгреви, залези, любов, сълзи, музика, море, планини, небе, гълъби, стихове, поеми, песни и т.н. все атрибути от сапунените сериали. От толкова сладникави изказвания почна да ми горчи в устата. Да ви върна все пак на земята какво ще кажете.

За мен едно от най-красивите неща напоследък е новата ми кредитна карта. Една такава хубава, гладка.... На светлина блести във всички цветове на дъгата. На пипане е една мека и гладка. Изобщо красота от всякъде :) Най-интересното е, че открих че кредитната ми карта е красива не само за мен. Когато я показвам в магазина, в ресторанта, и навсякъде другаде, тя прави хората щастливи. По лицата им се изписват усмивки и ме гледат с благодарност и уважение. Явно всички я намират за много красива и изискана каквато си е. Понеже жените имат по-добро чувство за красота мисля, че те наистина я оценят колко е красива. До сега не съм срещнал жена която при вида на кредитната ми карта да не се зарадва или най-малкото да видя радостни искрици в очите й. Мисля че всички жени я намират за особено красива. Една от най-големите й почитателки и ценителки на красотата й е собствената ми съпруга. Всеки пък когато я извадя от портфейла си тя носи голяма радост около мен. Всички хора които са я виждали неизменно се възхищават на красотата й и на непреходната й ценност. Сигурен съм, че огромна част от жените тук също ще останат възхитени от красотата и обаянието й. ;)

Дам.

Аз имам 4 такива, при вида на които ти би подскочил от радост - следвам твоята логика.

Неизвестно защо обаче тяхната прехвалена красота ми се вижда фалшива.Онзи блясък...онази гладкост...карат те да присвиваш очи най - вече на една определена дата, когато трябва да внасяш кредита с лихвите.Е тогава красотата на картата никаква я няма.Измамница бе...вкарва те в капан, от който много често няма измъкване.Особено ако се влюбиш в нея...и ако стане незаменима част за портфейла ти.И ако постоянно искаш да я пипаш, да я показваш...да се дуеш с нея хахаха.И да я ползваш редовно.

Та така...за мен тя не е никак красива.Няма и незаменима стойност.И пак се връщам към простичката красота на някое обикновено, едноцветно, без никакъв блясък...полско растение...

Поздрави :P

Дам.

Аз имам 4 такива, при вида на които ти би подскочил от радост - следвам твоята логика.

Неизвестно защо обаче тяхната прехвалена красота ми се вижда фалшива.Онзи блясък...онази гладкост...карат те да присвиваш очи най - вече на една определена дата, когато трябва да внасяш кредита с лихвите.Е тогава красотата на картата никаква я няма.Измамница бе...вкарва те в капан, от който много често няма измъкване.Особено ако се влюбиш в нея...и ако стане незаменима част за портфейла ти.И ако постоянно искаш да я пипаш, да я показваш...да се дуеш с нея хахаха.И да я ползваш редовно.

Та така...за мен тя не е никак красива.Няма и незаменима стойност.И пак се връщам към простичката красота на някое обикновено, едноцветно, без никакъв блясък...полско растение...

Ти пък Безкрайна от къде у теб тази прагматика? Полското цвете и за салата не става! Всъщност се сещам. Смисълът на живота не е в едното ядене, а в яденето три пъти дневно! И в картите, лъскави, меки - с определена линия. С тях можеш да си купиш ядене... и салата... и меко легло... И приятели. Това са най-скъпите приятели - купените, защото си плащаш за тях. И емоции. Купени емоции - от нямане време да бъдат създадени. Да не забравим и якото клатене. Когато си плащаш, клати се яко, за да изклатиш до последното пени. За това е клатене - ама на кревата. Кой клати тогава? Мъжът, картата или жената? А иначе гладка е и е красавица, но не притежава топлината на простото щастие. Е знам ли, за другиго може да е там красотата...

Редактирано от darkterminal (преглед на промените)

Дам.

Дам. На една определена дата и на мен не ми е особено красива, но поддържам мнението че е красива за хората около мен. Като се замисля, твоите кредитни карти наистина ще бъдат много красиви за мен :P Май, че колкото е по-чужда картата, толкова е по-красива. Най-красива е чуждата кредитна карта. Това е извода :)

Ти пък Безкрайна от къде у теб тази прагматика? Полското цвете и за салата не става! Всеъщност се сещам. Смисълът на живота не е в едното ядене, а в яденето три пъти дневно! И в картите, лъскави меки - с определена линия. С тях можеш да си купиш ядене... и салата... и меко легло... И приятели. Това са най-скъпите приятели - купените, защото си плащаш за тях. И емоции. Купени емоции - от нямане време да бъдат създадени. Да не забравим и якото клатене. Когато си плащаш клати се яко, за да изклатиш до последното пени. За това е клатене - ама на кревата. Кой клати тогава? Мъжът, каратата или жената? А иначе гладка и е красавица, но не притежава топлината на простото щастие. Е знам ли, за другиго може да е там красотата...

Ако беше продължил с още малко разсъждения щеше и ти да стигнеш до полското цвете ама...нейсе biggrin.gif

Ако беше продължил с още малко разсъждения щеше и ти да стигнеш до полското цвете ама...нейсе biggrin.gif

От там тръгнах, но май не стигнах до него - не ми се щеше да го нарежа на салата с кредитната ти карта... Нека си седи там където е порастнало. Там то раздава красота си...

Редактирано от darkterminal (преглед на промените)

Най-красивото нещо са усмивките на приятелите! Мога да им се радвам отстрани с часове! Независимо от причината за тези усмивки (любов, подкрепа, новина, навик..)те все ще ме радват! Също така много ми допадат и съкзите от щастие..как да не се усмихнеш и ти когато видиш някои толкова щаслив?!

Трябва да откриваме красотата във всичко...така може и да повярваме че светът е по хубав от колкото всъщност...и какво лошо?! Тогава красотата не само ще е навсякъде около нас, но и ще и се радваме!

:P

• Автор
Най-хубавият ден

Майка Тереза

Най-хубавият ден – днешният.

Най-голямата спънка – страхът.

Най-лесното нещо – да се заблудиш.

Коренът на всички злини – егоизмът.

Най-хубавото развлечение – работата.

Най-лошото поражение – отчаянието.

Най-добрите учители – децата.

Най-голямото щастие – да си полезен на другите.

Най-неприятният недостатък – лошото настроение.

Най-красивият подарък – прошката.

Най-добрата защита – усмивката.

Най-доброто лекарство – оптимизмът.

Най-мощната сила на света – вярата.

Най-стимулиращият дар – надеждата.

Единствената реалност – любовта

• Автор

А споменът за този миг - може да породи както приятна емоция, така и противоположните на нея чувства:

Ето какво е казал поетът:

Мимолетен господар

Не можеш

красотата на света да събереш

в един едничък миг, в една едничка шепа.

И подир тебе ще забожда своите иглички по

стъклата скреж.

И подир тебе ще се спуска от дърветата

по стълбите на клоните

невидим шепот.

И подир тебе

вятърът ще носи на гърдите си червени ордени листа,

и подир теб, наметнал своя шлейф, невидим ще се движи

със едри крачки царствени от утринта към вечерта,

понесъл върху своя гръб

човешките мечти,

тревоги,

грижи.

Каква е тази жажда твоя ненаситна, зла?

Какъв е този жребий твой на тежко неудовлетворение?

Защо въртиш ти хоризонтните огромни колела

над теб

с такава страст

с такова напрежение?

И подир теб

със всеки удар на часовника, със всеки вик

на птица в тъмните гори, със всяко трепване на светлината

ще тръгва по една жена във този свят с изящество на миг

неповторим,

но ти не можеш

всяка красота да имаш

на земята.

Затуй

върви през нея като мимолетен господар

на подарени мигове,

на подарени часове,

на подарени чувства.

Без алчност, без ненаситност, без амбиции високи

живей живота като дар

и си иди от този свят,

тъй както избледнява фреска,

тъй както стих заглъхва,

тъй както отзвучава звук...

Това е то

голямото изкуство.

Вътьо Раковски

Благодаря proletsearch за прекрасните думи докосващи душата. <ahttps://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_smile.gif' alt=':)'>

• 3 месеца по-късно...

Уморената усмивка на майката, поглеждаща с обич току-що родената си рожба.

Сънят на любимия човек.

Танцът на хора, които отдавна са заедно. Безмълвната хармония на движенията им.

Съвършената графика на заскрежените рисунки по замръзналия прозорец.

Стремежът на децата да разберат света. (на възрастните светът им е ясен и обикновено са нещастни, че светът не ги разбира)

Да подадеш глава навън, докато пътуваш и вятърът да затвори очите ти.

Котката на съседите, която влизаше през отворения ми прозорец и внимателно стъпваше между изписаните листи.

Милувката, пълна с грижа. Пътят към сърцето на Любимия.

Човешкото тяло – с цялата му сложност, грация и уникални способности.

Моментите, когато те осенява усещането, че всичко има смисъл.

Детската усмивка. Може би защото е искрена.

Най-красивото нещо за мен?

То се крие в малките неща, обикновенните хора, малките жестове.

Това е един вид изкуство - изкуството да живеем, а в живота има много красота, която набива на очи, но ние трудно я виждаме.

• Автор

Много красиви думи, чак ми се доплаква...

Най-красивото нещо, което скоро открих е душата на човек и добротата в нея...

• 2 седмици по-късно...

Най-красивото нещо за мен е ЛЮБОВТА. Няма нищо по-красиво от това просто да обичаш, без да очакваш нещо в замяна. ЛЮБОВТА СЪЗИЖДА КРАСОТА!

• Автор
Най-красивото нещо за мен е ЛЮБОВТА. Няма нищо по-красиво от това просто да обичаш, без да очакваш нещо в замяна. ЛЮБОВТА СЪЗИЖДА КРАСОТА!

Много красиво казано... :hush:

Животът,вселената и всичко останало... :)

Това е въпрос на вътрешна настройка.Нещата не са красиви или грозни,ние самите ги правим такива чрез нашите оценки.Но ако истински обичаме живота и се наслаждаваме на всяка минута,прекарана тук,и живеем пълноценно и щастливо,тогава всичко става красиво. laugh.gif

• Автор
Животът,вселената и всичко останало... :blink:

Това е въпрос на вътрешна настройка.Нещата не са красиви или грозни,ние самите ги правим такива чрез нашите оценки.Но ако истински обичаме живота и се наслаждаваме на всяка минута,прекарана тук,и живеем пълноценно и щастливо,тогава всичко става красиво. laugh.gif

Да, почти съм съгласна с теб, но винаги има и друга гледна точка, не забравяй това ...и това е доброто, че всички нямаме един и същи мироглед или гледна точка...това също е красиво...

Най красивото нещо за мене са моите родители и роднини... и може би карането на скейт ;)

• Автор
Най -красивото нещо за мене са моите родители и роднини... и може би карането на скейт :lol6:

Супер :lol6:

Де да можех и аз да карам скейт!!! :angry:

Усмивките на близките ми и щастливия поглед на любимия... :angry:

Супер :clap:

Де да можех и аз да карам скейт!!! :rolleyes:

Ако си бързосхватлив човек... ще ти е лесно ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.