Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли религия, която да поставя жената наравно с мъжа

Featured Replies

Човек не е способен да обича така всеобхватно, както ни се иска.

Той е спосоен да приема другия, да се грижи за него но не и да го обича, а още по малко да изпитва любов.

В най-добрия случай това ще да е привързаност или някаква зависимост.

Всеки от нас е способен да обича само себе си, другото е благородна самозаблуда.

• Отговори 332
  • Прегледи 27,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Едно от доказателствата, жената пали шамаша, шабатната свещ. Документа,който показах по-горе се нарича ктуба. Това е задължителният брачен договор, който се сключва и който гарантира изцяло правата на

• Не се изказвай неподготвен, цървул.   Нямах никакво съмнение,че ако, някой се опита да отговори,това ще си ти. 🥰 Брачната церемония при нас минава през три етапа. Толкова  е

• Ти си функционален неграмотник. Първо- не можеш да разбереш какво пишеш, затова правиш ялови опити да се измъкнеш, като се изпърдиш шумно: Второто е,че си силно ограничен на тема езици и затова

Публикувани изображения

Няма такава религия, нито пък такава социална система.

Което на мен ми е съвсем безразлично.

Ако се задълбочим в проблема, нещата стават доста сложни и то на всички нива - от по-ниското заплащане на женския труд, до сексуалните издевателства. Ако самите жени не се борят за правата си, никой няма да им каже - йок, бите шойн, светът е твой. Е, светът не нито мой, нито твой, нито само на жената, нито само на мъжа. Общ е, поне засега:-)))

Но дали всички го разбират? Едва ли.

Той е спосоен да приема другия, да се грижи за него но не и да го обича, а още по малко да изпитва любов.

В най-добрия случай това ще да е привързаност или някаква зависимост.

Всеки от нас е способен да обича само себе си, другото е благородна самозаблуда.

Но може да опитва, или да избере да опитва. Ако всичко бе постижимо, за какво щеше да ни е Рая biggrin.gif

Любов и любов. Моите възприятия не я ограничават до партньорски отношения. Будистите биха нарекли подобно състояние - спонтанна радост, състояние на щастие. Аз избрах да го наричам любов. До степен да е единствената религия, която приемам, и която не разделя жените от мъжете......

Любов и любов.

Човек и човек.

Къде сме ние.

Дали Херакъл е успял да убие брат си и да припознае родителите си?

Редактирано от Gothica (преглед на промените)

Той е спосоен да приема другия, да се грижи за него

Да. Но аз говоря за всички. За абсолютно всички...

Възможно е единствено с любов.

Един безкраен процес само на даване.....

Щом ти можеш да обичаш всички аз не мога.

Това е против природата ми, не мога да посрещам всичкис усмивка и разтворени обятия.

Това е убииствено, изчерпващо, изморително.

Да правя компромис със себе си е цена, която не бих направил за всичката вселенска любов.

Извинявам се, че се намесвам, но да питам: Как да приемеш, като дори не виждаш?

Авицена:

"От небето при теб се спусна гълъб прекрасен,

но не ще го видят ни мъдри, ни силни,

макар нескрит да е и с образ ясен.

И си спомня за рая, и лее сълзи обилни,

като за преизгубено родно селение.

Но пустинният вятър ще дари му полет,

клетката ще стопи, ще открие вселени,

безбрежни и вечни - на властваща пролет."

Това е против природата ми, не мога да посрещам всичкис усмивка и разтворени обятия.

Да правя компромис със себе си е цена, която не бих направил за всичката вселенска любов.

Но аз не намесвам вселенската любов... Gothica... нито мисля, че са необходими компромиси.

Вярвам, че за да бъде постигната вътрешна хармония/единствения път към онази любов, за която говоря/, е необходимо не да се отричат негативните емоции и злото в нас, а да се приемат, смелят, филтрират, преработят.

Какви ограничения са думите...

Хармонията в твоето сърце, с теб самия, само това е необходимо... Останалото се случва само.

Хармонията в твоето сърце, с теб самия, само това е необходимо... Останалото се случва само.

Това имам предвид.

Обичай(центрирай се) първо себе си, после всички останали(стават част от теб, но това е все още красива идея).

Това имам предвид.

Обичай(центрирай се) първо себе си, после всички останали(стават част от теб, но това е все още красива идея).

А според някои не е само идея...

И можем да разберем това. Желания.

Самият факт, че си задаваме тези въпроси, мислим по този начин, търсим отговори означава че е възможно.

Инфинити както виждаш, каквато и религия да изповядваме ние с теб, никога няма да сме равни.

Различни сме какато във възгледи, така и в идейно възприятие.

Инфинити както виждаш, каквато и религия да изповядваме ние с теб, никога няма да сме равни.

Различни сме какато във възгледи, така и в идейно възприятие.

Значи има какво да разменим.

Можем да обичаме всички когато забравим за себе си. Това дава огромна неизчерпаема енергия.

Егото консумира много.

пп

А по темата: Жените са по-добрата, по-нежната, по-красивата и по-мъдра част от човечеството.

Аз пък да те подкрепя, като изключим последния ред. Иначе са ти ясни нещата, дето ги говорят, но когато то е цел, значи е измама. С култивиране на любовта се стига до... Същото място, където сме сега - и така, до края на света.

Обаче друго е, когато любовта е самата ти природа. Всъщност, това е единствения начин да съществува любов, а останалото е ... колко често използвам тази дума - лицемерие. И на думи е лесно, дори на дела, щом са показни. А всичко в този свят е показно. И привързвайки се към етикета "любов" срутваме моста към същината, понеже той наистина е отвъд нашите личности, а ние с тях я търсим и с тях се опитваме да се самозблуждаваме, че нещо от нея сме намерили. Но Любовта е точно обратното на личността.

личност ............... любов

... v .......................... ^

.. >< ....................... <>

... ^ .......................... v

Редактирано от венци (преглед на промените)

Можем да обичаме всички когато забравим за себе си. Това дава огромна неизчерпаема енергия.

Егото консумира много.

пп

А по темата: Жените са по-добрата, по-нежната, по-красивата и по-мъдра част от човечеството.

Необходимо ли е религията да поставя наравно жената с мъжа.Ако се замислим всяка религия

дава насока за разбирателство,любов.Бог е любов-всичко е любов!Будизма като религия дава

възможност за равновесие и съвършенство.В словата на Буда -Джаммапада има едно стихотворение

"Беседа за щастието".Хареса ми,че уж простичките неща да се раздаваш,да създадеш дом,да работиш

това,което ти харесва-това е ЩАСТИЕ.За да можем да обичаме безрезервно трябва ЕГОТО да не бъде

голямо,нашето Аз да не ни пречи да обичаме и да бъдем равни.Красотата ще спаси света...

А какво е жената-нежност,красота.Жената любима,майка.Май сме по-добрата половина,но закъде сме

без мъжете.

post-120008-1193249487.jpg

.....................

личност ............... любов

... v .......................... ^

.. >< ....................... <>

... ^ .......................... v

Ане мислиш ли,че схемата ти не е верна ,когато става дума за любовта към самия себе си,или когато става дума за майчината любов към детето?

Тогава всички знаци ще бъдат идентични.

Не те разбирам много добре, но схемата е вярна. Не говоря за привързаности, не за земна обич, макар майчината да е най-близката земна проекция на любовта.

Личност е проста думичка, замисли се над нея. Любовта и тя е проста, но е същност само на Бог. Тя не може да произлезе от личността, но когато нея я няма, тя провожда божественото през нас.

Редактирано от венци (преглед на промените)

Не те разбирам много добре, но схемата е вярна. Не говоря за привързаности, не за земна обич, макар майчината да е най-близката земна проекция на любовта.

Личност е проста думичка, замисли се над нея. Любовта и тя е проста, но е същност само на Бог. Тя не може да произлезе от личността, но когато нея я няма, тя провожда божественото през нас.

Според нещата, в които вярвам, ако има бог, то бог е всичко около мен, и бог е аз, и ние, и аз съм бог, и ние сме бог. Предпочитам да го наричам любов. И ние произлизаме от бог, както бог произлиза от личността ни. Божествена и земна обич е едно. Нашата същност е любов, земна и божествена.

Тогава, според нещата, в които вярваш, бих ти отвърнал, че имаш две същности - една скрита и една още по-скрита.

Според нещата, в които вярвам, ако има бог, то бог е всичко около мен, и бог е аз, и ние, и аз съм бог, и ние сме бог.

Вселената се приема за най-великата аватара на Ишвара.

• 2 месеца по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.