Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Библията - въпроси, отговори, тълкувания

Featured Replies

Какво означава инквизиция и какво е добро?

Добро нещо в инквизицията може да бъде например саможертвата на някой за да спаси някой друг. Всеки път когато можем да направим нещо безусловно за друг, без да очакваме нищо в замяна, това е следваща крачка към просветление. Инквизицията е провокирала да се случат много лоши неща, така е била причина да се проявят много добри.

А сега открий нещо добро в демографското разширение на мюсулманската общност.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 134,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е н

• Сестро, Докато търсиш в Библията, къде Исус е казаи - Аз съм Бог! - би ли ни запознала, според Исляма - Аллах една личнист ли е или Елохим - по своята същност съдържа в ли в себе си повече от една л

• мерси,Бог да ти дава само добро и да те възнагради за труда,амин! Много ми беше приятно да прочета хадисите. Мене обаче Християнството много ме засяга,защото съм била християнка Противно на по

Публикувани изображения

Добро и лошо са относителни понятия.

Няма дърво само с добри плодове и няма дърво само с лоши плодове

А сега открий нещо добро в демографското разширение на мюсулманската общност.

Каква е връзката с темата за Библията?

И последно, как би коментирала следното: http://blogs.telegraph.co.uk/culture/stephenhough/100006425/pope-john-paul-ii-whipped-himself-does-that-change-the-way-you-think-about-him/

http://www.disinfo.com/2010/01/pope-john-paul-ii-self-flagellated-to-get-closer-to-jesus/

http://www.cnn.com/2010/WORLD/europe/01/27/pope.flagellate/index.html?iref=allsearch

С две думи, Папа Йоан Павел II се е самобичувал и самонаказвал в продължение на няколко деситилетия като част от религиозната си практика. Това приемливо ли е според теб от христянска гл.т. Знам, че не си католичка, но мнението ми е интересно. Все пак това е главата на римокатолическата църква, а не някой религиозен фанатик.

Папата не само е главата на католическата църква, според някои сведения, той не е пръв между равни, а самият заместник на бога, жив бог с една дума.Напълно естествено е да върши тогава божествени дела. :);)

Е, ти пък?Нали в Библията някъде беше казано-"плодете се и се множете" :) Мюсулманите следват Библията- Логос доказа че се християни, ама те са и евреи, с една дума черешката на тортата.А и исляма е харна религия, няма нужда от много усилия, можеш да си избираш само това което ти харесва и само него да правиш и пак си праведен.;)

Аз мисля, че може да се отиде отвъд любовта и омразата.

Е, моето мнение е, че емоциите и чувствата са ни дар.

Дар ни е и разумът.

Имаме избор.

Това което казах е "доколкото съм запознат" а не че знам какво пише в Библията. Точно в част от твоя цитат от Библията пише: "11 И тъй, ако вие, които сте зли, знаете да давате блага на чадата си, колко повече Отец ви, Който е на небесата, ще даде добри неща на тия, които искат от Него!"

Символично казано - Необятността.

Абсолютната любов е природата ни, както и мъдростта и радостта.

Въпросът е може ли да Библията да се редактира за да бъде по-близка до съвременността и за да се махнат разни идеи за гневен и ревнив Бог, за "око за око" и други подобни.

Предлагаш редакция на човешката история, ли? :nono:

Това е добро пожелание, но според мен са необходими и практически средства за да стане начин на живот. Подсъзнателния навик да съдим и да слагаме всичко в категории "харесва ми", "не ми харесва" е много, много силен и с прочитането на един текст няма да изчезне.

Разбира се, че само с четене не става. :)

но с разбиране и практическо приложение става

Какво означава да не се месим в чужд живот?

Да гледаме себе си, Вало, това означава. Да драскаме минута след минута по гредата в нашите очи, току виж сме успели да я махнем и да прогледнем. :)

Папата не само е главата на католическата църква, според някои сведения, той не е пръв между равни, а самият заместник на бога, жив бог с една дума.Напълно естествено е да върши тогава божествени дела. :):nono:

Искаш да кажеш, че се е самоистезавал, за да изкупи нашите грехове? За това ти мнение църквата ще те канонизира. Свети Нео :) Добре звучи, нали?

22. И Петър, като Го взе настрана, захвана да Му възразява: милостив Бог към Тебе, Господи! това няма да стане с Тебе.

23. А Той се обърна и рече Петру: махни се от Мене, сатана! Ти Ми си съблазън! защото мислиш не за това, що е Божие, а за онова, що е човешко.

24. Тогава Иисус рече на учениците Си: ако някой иска да върви след Мене, нека се отрече от себе си, да вземе кръста си и Ме последва;

Дори и в най-прав текст, означава, че няма богоизбрани. Че е човешка заблуда това, че някому е дадено повече и че всеки носи неговия си кръст и че много по-лек ще му се струва кръста, ако осъзнае колко всичко е преходно.

Но най-любопитно ми е да ми разкриеш значението на следното:

46. а около деветия час Иисус извика с висок глас: Или! Или! лама савахтани? сиреч, Боже Мой, Боже Мой! Защо си Ме оставил?

1 За първия певец по "Кошутата на зората". Давидов псалом. Боже мой, Боже мой, защо си ме оставил? Защо стоиш далеч и не ми помагаш, Нито внимаваш на думите на охкането ми?

2 Боже мой, викам денем, но не отговаряш, И нощем, но нямам отдих.

3 Но Ти си Светият, Който си възцарен между Израилевите хваления.

4 На Тебе уповаваха бащите ни Уповаваха, и Ти ги избави,

5 Към Тебе извикаха, и бяха избавени; На Тебе уповаваха, и не се посрамиха.

6 А аз съм червей, а не човек, Укоряван от човеците, и презиран от людете.

7 Всички, които ме гледат, ругаят ме, Отварят устните си, кимват с глава и казват:

8 Той упова на Господа: нека го избави; Нека го избави понеже има благоволение в него.

9 Но Ти си, Който си ме извадил из утробата; Ти си ме научил да уповавам като бях на майчините си гърди,

10 На Тебе бях оставен от рождението си; От утробата на майка ми Ти си мой Бог.

11 Да се не отдалечиш от мене; защото скръбта е близо, Понеже няма помощник.

12 Много юнци ме обиколиха; Силни васански бикове ме окръжиха.

13 Отвориха срещу мене устата си, Като лъв, който граби и реве.

14 Разлях се като вода, И разглобиха се всичките ми кости; Сърцето ми стана като восък, Разтопява се всред вътрешностите ми.

15 Силата ми изсъхна като черепка, И езикът ми прилепна за челюстите ми; И Ти си ме свел в пръстта на смъртта.

16 Защото кучета ме обиколиха; Тълпа от злодейци ме окръжи; Прободоха ръцете ми и нозете ми.

17 Мога да преброя всичките си кости, Хората се взират в мене и ме гледат.

18 Разделиха си дрехите ми, И за облеклото ми хвърлиха жребие.

19 Но Ти, Господи, да се не отдалечиш; Ти, сило моя, побързай да ми помогнеш.

20 Избави от меч душата ми, Живота ми от силата на кучето.

21 Избави ме от устата на лъва И от роговете на дивите волове. Ти си ме послушал!

22 Ще възвестявам името Ти на братята си; Всред събранието ще Те хваля.

23 Вие, които се боите от Господа, хвалете Го; Цяло Яковово потомство славете Го; И бойте Му се, всички вие от Израилевото потомство.

24 Защото не е презрял и не се е отвращавал от скръбта на оскърбения, Нито е скрил лицето Си от него; Но послуша, когато извика той към Него.

25 От Тебе е гдето принасям хваление в голямото събрание; Ще изпълня обреците си пред ония, които Му се боят.

26 Смирените ще ядат и ще се наситят; Ще хвалят Господа ония, които Го търсят; Сърцето ви нека живее вечно.

27 Ще си спомнят и ще се обърнат към Господа Всичките земни краища, И ще се поклонят пред Тебе Всичките племена на народите;

28 Защото царството е на Господа, И Той владее над народите.

29 Ще ядат и ще се поклонят всичките богати на земята; Пред Него ще се преклонят всички, които слизат в пръстта; А онзи, който не може да запази живота си,

30 Неговото потомство ще Му слугува; Ще се приказва за Господа на идното поколение.

31 Ще дойдат и ще известят правдата Му На люде, които ще се родят, казвайки, че Той е сторил това.

Псалм 22

Този псалм е писан приблизително 800 години преди разпъването на Христос.

Вади си сам заключение защо Иисус е изрекъл тези думи на кръста, преди да издъхне.

С две думи, Папа Йоан Павел II се е самобичувал и самонаказвал в продължение на няколко деситилетия като част от религиозната си практика. Това приемливо ли е според теб от христянска гл.т. Знам, че не си католичка, но мнението ми е интересно. Все пак това е главата на римокатолическата църква, а не някой религиозен фанатик.

Трябва някой религизен да ти отговори.

Не ми е цел да се лустросам в името на това да изглеждам светец.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Този псалм е писан приблизително 800 години преди разпъването на Христос.

Вади си сам заключение защо Иисус е изрекъл тези думи на кръста, преди да издъхне.

Защото е чел псалма :angry22: Бе ти като ме питаш нещо за будизма, аз така ли ти отговарям? Давам ти цитат от някоя сутра и ти казвам сама да си правиш изводите :cool:

Коментарът ти към Матея:23 (махни се от Мене, сатана! Ти Ми си съблазън), означава ли, че за теб Исус е обикновен човек, който може да бъде съблазнен от злото? Или има двойна природа (човешка и божествена)? Или застъпваш възгледа на гностиците?

Е, моето мнение е, че емоциите и чувствата са ни дар.

Дар ни е и разумът.

Имаме избор.

Отиване отвъд не означава аскетизъм на емоции, чувства или разум.

Символично казано - Необятността.
Според теб защо не е записано така, а е записано като някой, който е на небесата, което определено не показва пълното единство на човека и Бог.

Нел, ако Бог е в сърцето ти, ти Бог ли си? Всеки човек Бог ли е? Ако да, защо има нужда от две думи? Ако не с какво Бог в сърцето ти е по малък от Бог отвън?

Предлагаш редакция на човешката история, ли? :angry22:

Само питам дали тези части от духовните учения, които са причина за разделение и нетолерантност между хората може да бъдат редактирани.

Да гледаме себе си, Вало, това означава. Да драскаме минута след минута по гредата в нашите очи, току виж сме успели да я махнем и да прогледнем. :cool:
Това не пречи да правим смислени неща за другите, въпреки че е намеса в живота им. Това не пречи да направим нещо ако виждаме, че някой е нетолерантен към други, въпреки че е намеса в живота му.

Защото е чел псалма ;) Бе ти като ме питаш нещо за будизма, аз така ли ти отговарям? Давам ти цитат от някоя сутра и ти казвам сама да си правиш изводите ;)

ами не искам да ти вменявам личното си мнение

Коментарът ти към Матея:23 (махни се от Мене, сатана! Ти Ми си съблазън)

Прочети още веднъж 22 стих.

означава ли, че за теб Исус е обикновен човек, който може да бъде съблазнен от злото? Или има двойна природа (човешка и божествена)? Или застъпваш възгледа на гностиците?

:) Знаеш ли... идеята за хрононавтите никак не ми е чужда. Хронавтите са нашите бъдещи наследници, открили начин да се връщат назад във времето и да помагат на човечеството по пътя, който трябва да бъде извървян.

Така че... Христос би могъл и хрононавт да е.

Четях много фантастика в младите си години, но има въпроси, които отдавна не си задавам и съответно не ме интересуват и вероятните им отговори.

И съм близо до разбиранията на гностиците, но и съм доста далеч ;)

Божественото в нас са сърцата ни. А как ще разполагаме с тази си Божественост... въпрос на избор.

Приела съм философията "изживей тази радостна тишина".

Отиване отвъд не означава аскетизъм на емоции, чувства или разум.

Именно. Според мен означава пълен контрол върху тях.

Според теб защо не е записано така, а е записано като някой, който е на небесата, което определено не показва пълното единство на човека и Бог.

Защото ние сме творението, а не Творецът.

Не сме богове, но можем да стигнем до Божията мъдрост.

Само питам дали тези части от духовните учения, които са причина за разделение и нетолерантност между хората може да бъдат редактирани.

Вероятно това е огънят, през който трябва да премине човечеството, за да осъзнае единността си. Многое лета :) имат да минават дотогава.

Това не пречи да правим смислени неща за другите, въпреки че е намеса в живота им. Това не пречи да направим нещо ако виждаме, че някой е нетолерантен към други, въпреки че е намеса в живота му.

Има неща, които бихме могли да направим и други, които изобщо не трябва да правим, независимо в каква идея обличаме действията си. Трудничко се различават, но не е невъзможно да бъдат различени.

Защото ние сме творението, а не Творецът.

Не сме богове, но можем да стигнем до Божията мъдрост.

Това е основната разлика между твоят възглед и будисткия възглед.

Разликите според мен не са причина за страдание, те са причина за радост.

Искам да кажа (още веднъж), че различните учения имат различни обяснения, различни методи и различни цели. Какво по-хубаво от това? Те са подходящи за светоусещането на различните хора.

Толерантността е наше дело, от нас зависи дали можем да приемаме и разбираме хората с различно мислене.

Не е необходимо да сме толерантни към нетолерантността.

А как приемаш хиндуистките идеи за много Богове? Много творци?

А защо в мъжки род - Творецът?

Къде свършва Творецът и къде започва Творението?

Ако Творецът и Творението са едно, какво е сътворил Творецът?

Именно. Според мен означава пълен контрол върху тях.

Не става въпрос и за контрол.

Редактирано от Вало (преглед на промените)

Така че... Христос би могъл и хрононавт да е.

:) Но това означава, че е човек, макар и еволюирал.

"Който знае, не говори.

Който говори, не знае."

(Дао Дъ Дзин)

Който говори без да знае, не знае. Който говори, когато знае, знае :)

Това е основната разлика между твоят възглед и будисткия възглед.

Разликите според мен не са причина за страдание, те са причина за радост.

Искам да кажа (още веднъж), че различните учения имат различни обяснения, различни методи и различни цели. Какво по-хубаво от това? Те са подходящи за светоусещането на различните хора.

Моят възглед е комбинация от възгледи. Както каза Дагпо, упорито магаре съм и се опитвам да влезна през "малката врата".

Да. Радвам се, че сме различни, Вало. Иначе... голяма скука ще да е. Само си представи да повтаряме едно и също нещо всички, така поне го изрзяваме с различни думи :)

Толерантността е наше дело, от нас зависи дали можем да приемаме и разбираме хората с различно мислене.

Не е необходимо да сме толерантни към нетолерантността.

Да. Стига да не сме я предизвикали тази нетолерантност с наша нетолерантност.

Най-трудно е да усетим горделивостта си, Вало.

Его-то де :)

А как приемаш хиндуистките идеи за много Богове? Много творци?

А защо в мъжки род - Творецът?

Къде свършва Творецът и къде започва Творението?

Ако Творецът и Творението са едно, какво е сътворил Творецът?

Смятам, че в много от легендите и от там и в релгиите, се говори за извънземни, които тогавашните хора са приели за Богове. Наистина възниква въпросът: кой пък е техния създател?

:) Но това означава, че е човек, макар и еволюирал.

Позна. Вярвам в безсмъртието на човешкия дух и в доброто начало у хората, така че това (че е еволюирал човек) напълно покрива вярата ми.

Позна. Вярвам в безсмъртието на човешкия дух и в доброто начало у хората, така че това (че е еволюирал човек) напълно покрива вярата ми.

Как да дефинираме този възглед? Креационен еволюизъм, съчетан с гностицизъм, Дзен и суфизъм. А, щях да пропусна SF. По-простичко - Ню-Ейдж.

Нали не се сърдиш, но ти започна :hush:

Как да дефинираме този възглед? Креационен еволюизъм, съчетан с гностицизъм, Дзен и суфизъм. А, щях да пропусна SF. По-простичко - Ню-Ейдж.

Нали не се сърдиш, но ти започна ;)

Да ти се сърдя ли?! :hush:;) Обичам хората, Дагпо!

Ако гониш дефиниции... дефинирай. Пиши ме "диване" и бъди сигурен, че си ми стоплил сърчицето.

4 Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее,

5 не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло,

6 не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината,

1 Коринтяни 13 глава

за всички, които четат тук

Диване :)

:;

Забелязвал съм "будистки" съзнания, които имат претенции за недуалност, да "ограничават злото". Но те го правят без да се усещат.

Добро и лошо са относителни понятия.

Няма дърво само с добри плодове и няма дърво само с лоши плодове

Вало, в природата има дървета с отровни плодове. Като ги ядеш умираш. Дали това е добро?

"Аз съм и пътят, и Истината, и Животът". Христос.

Вало, в природата има дървета с отровни плодове. Като ги ядеш умираш. Дали това е добро?

От същите тези отровни плодове се правят лекарства, които спасяват живот.

Искаш да кажеш, че се е самоистезавал, за да изкупи нашите грехове? За това ти мнение църквата ще те канонизира. Свети Нео :speak: Добре звучи, нали?

Църквата не е фактор от който нещо зависи при католиците,Дагпо!Папата ако реши, няма лабаво- Свети Нео ще изгрее, без никакво съмнение.Сега скоро ще стане ясно дали съм прав. Разни гласове се правят на обидени, че папата/Новия/ е решил да канонизира папата, дето уж не бил попречил на "холокоста"?Та чакам с нетърпение резултата,от него ще се разбере кой кара влака.

От същите тези отровни плодове се правят лекарства, които спасяват живот.

Радвам, че можеш да трансформираш злото в добро. Тогава, дуализма остава в християнското светоусещане, може би.

Диване :speak:

1 Ето, хубава си, любезна моя; ето хубава си; Очите ти под булото са като гълъбови; Косите ти са като стадо кози Налягали по Галаадската планина;

2 Зъбите ти са като стадо ново-стрижени овце Възлизащи от къпането; Те са всички като близнета, И не липсва ни един между тях;

3 Устните ти са като червена прежда, И устата ти прекрасни; Челото ти под булото е Като част от нар;

4 Шията ти е като Давидова кула Съградена за оръжейница, Гдето висят хиляда щитчета. - Всички щитове на силни мъже;

5 Двете ти гърди са като две сърнета близнета, Които пасат между кремовете.

6 Догде повее дневният хладен ветрец и побягнат сенките Аз ще отида в планините на смирната и в хълма на ливана.

7 Ти си все красива, любезна моя; И недостатък няма в тебе.

8 Дойди с мене от Ливан, невесто, С мене от Ливан; Погледни от върха на Амана, От върха на Санир и на Ермон, От леговищата на лъвовете, от планините на рисовете.

9 Пленила си сърцето ми, сестро моя, невесто, Пленила си сърцето ми с един поглед от очите си, С една огърлица на шията си.

10 Колко е хубава твоята любов, сестро моя, невесто! Колко по-добра е от виното твоята любов, И благоуханието на твоите масла от всякакъв вид аромати!

11 От устните ти, невесто, капе мед като от пита; Мед и мляко има под езика ти; И благоуханието на дрехите ти е като миризмата на Ливан.

12 Градина затворена е сестра ми, невестата, Извор затворен, източник запечатан.

13 Твоите издънки са рай от нарове С отборни плодове, кипър с нард,

14 Нард и шафран, тръстика и канела, С всичките дървета доставящи благоухания като ливан, Смирна и алой, с всичките най-изрядни аромати.

15 Градински извор си ти, Кладенец с текуща вода, и поточета от Ливан.

16 Събуди се, северни ветре, и дойди южни, Повей в градината ми, за да потекат ароматите й. Нека дойде възлюбеният ми в градината си И яде изрядните си плодове.

Песен на песните - 4 глава

Много специално за Дагпо и Вало.

Много специално за Дагпо и Вало.

Il nome della rosa: Някогашната роза остана само в името; ние запазваме само името

Благодаря ти, прекрасно е :speak: В "Името на розата" Умберто Еко и е посветил цяла глава.

Ето един тест (всъщност псевдотест,но е забавен). Преди да четеш нататък, просто виж анимацията

http://bglog.net/psychology/14936

Счита се,че танцьорката сменя посоката на въртенето си, в зависимост от това, дали лявото рационално или дясното интуитивно мозъчно полукълбо на гледащия има превес. Като се поупражняваш малко ще можеш да променяш посоката на въртене съзнателно. Напр. фокусирай се върху опрния крак или гледай в ляво и дясно.

Забелязвал съм "будистки" съзнания, които имат претенции за недуалност, да "ограничават злото". Но те го правят без да се усещат.

Това с "диването" си е закачка между мен и Нел, т.е. не схващаш контекста, така че не коментирай, моля ;)

Умът има два аспекта: на тибетски – йеше и намше. Йеше е измерение на мъдростта, на ясното мислене, което разпознава само себе си и което осъзнава чувствата като част от себе си.

Намше е съзнание, което е ограничено и работи в дуалистичен режим. Сега се намирам (за теб не знам) в това състояние, което е изпълнено с объркване и смущения. Да съм казвал някъде, че съм Буда?

Та чакам с нетърпение резултата,от него ще се разбере кой кара влака.

Не е папата. Бих могъл да кажа нещо по въпроса кой кара влака, но темата е за Библията, а не за световната конспирация :(

Редактирано от dagpo (преглед на промените)

Това с "диването" си е закачка между мен и Нел, т.е. не схващаш контекста, така че не коментирай, моля :)

Въпреки, че с много малко приближение, понякога схващаш част от контекса на въпросите, можеш да коментираш Библията.

Намше е съзнание, което е ограничено и работи в дуалистичен режим. Сега се намирам (за теб не знам) в това състояние, което е изпълнено с объркване и смущения. Да съм казвал някъде, че съм Буда?

Това напълно се съчетава с интерпретациите ти по Библията. Виждаш в нея това, което представляваш.

Не е папата. Бих могъл да кажа нещо по въпроса кой кара влака, но темата е за Библията, а не за световната конспирация :)

Еднократното споменаване на името на Книгата в един умърлушен пост, не те прави да си по темата, така, че трябваше да обърнеш внимание на твоят въпрос, след "диване". Подчертава, че изявяваш претенции, на които самия не можеш да отговориш. Не даваш личен пример. Но видно е, че не можа да се усетиш.

Христос дава личен пример като начин на поведение. Плодовете му са неговите действия. И няма по-светъл пример от този. Нито Буда, нито Моххамед, нито който и да е друг.

Като се поупражняваш малко ще можеш да променяш посоката на въртене съзнателно. Напр. фокусирай се върху опрния крак или гледай в ляво и дясно.

:) Как мислиш?! Дали ми трябваха упражнения или си я въртя и в двете посоки без проблеми?!

Благодаря ти, много е забавно?!

Христос дава личен пример като начин на поведение. Плодовете му са неговите действия.

Напълно съм съгласна с теб, Мечолари.

Много хора хвъргат силите си да мислят, да ровят, да знаят... а пропускат най-важнто(според мен)

Христос е символ на Човека! Онзи човек, открил Бог(атството) вътре в себе си.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.