Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Music Idol тръгва (отново) по bTV

Featured Replies

За истинското пеене трябват истински преживявания в песента. Текста дори чалгаджийски да е, да можеш да го пречупиш през

твоите низки желания (ако е чалга), през своите терзания, ако е тежък, любовен, през твоите житейски спомени и моменти.

В такъв случай големите певци и изпълнители казват, че ако успееш да постигнеш такова преживяване на сцената, дори

не ти трябва да можеш да пееш. Ти просто ще пееш.

Мдаа...и истината е каква?Че никой от таз годишното шоу(то направо бразилски сериал стана)неможе да пее..някой(Тома,Нора,Деница)имат известен талант..но просто като видях за какви таланти става на въпрос в чуждите версии на Мюзик Айдол..наште имат боб да ядат до скъсване...и съм сигурна,че има много хора,в нашата мила страна които наистина могат да пеят,но по някаква причина нямат желание да се изявят..

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 160,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Слави е новият стар участник в Мюзик Айдъл 4 Новият „Мюзик Айдъл” ще представлява балкански проект и евентуално ще носи наименованието „Балкански Мюзик Айдъл”. Тъй като такова е било винаги

Публикувани изображения

Хаххах гледахте ли го това : http://www.zazz.bg/play:e369c517 biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Егати сценката.... Ама и тия "Айдъли" не са чак такива идоли за подражание. Чакам коментарите ви :P

biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Тоя е голям простак...Много тънкообиден нещо biggrin.gif

Кво очаква всички да му се възищават ли laugh.gif

elizabet,

така е и наистина си права, че в другите, чуждите издания хората знаят какво е талантлив, но и не спират

надарените хора. В Англия Пол Пот, във франция Жосеф (който е бойтбоксър и не е певец)...

Няма защоо да изброявам. Тук нащо не може да бъде такова, защото първо изобщо нямаме НИКАКВА

музикална индустрия. А тя се прави с концерти на нашите си изпълнители.

Има хора които могат да пеят и носят музиката си, но те обикновено нямат никакъв стимул да "се състезават".

Защото това ги отдалечава от изкуството. А то НЕ Е състезание, а вътрешно изживяване, което трябва да

можеш да предадеш и на публиката.

Както и при конкурсите за красота. Там не ходят НАИСТИНА красивите момичета, които в България са неизброимо много,

а само такива, които искат след това да бъдат употребени по предназначение. А това последното изобщо не се нрави

на огромната част от хубавите момичета, защото те в голямата си част са наистина добри като жени.

Това са шоута за пари от реклами. Ако някой си мисли, че Невена Цонева (победителката от миналото издание на шоуто),

ще започне да прави турнета през ден или през два в продължение на няколко сезона, както прави една истинска

музикална индустрия от изпълнителите си, жестоко се лъже.

---------------------------------------------------------------------------------

И ще се отрека от думите си само при положение, че някой ми покаже, че не се случва така.

Редактирано от adXok (преглед на промените)

И аз съм тъй с едно разместване: отлично - Ясен, много добре - Тома (малко повече очаквах от него в собствения му стил, по едно време се поиздъни).

А не е ли редно да си зададем въпроса, как така на седмия голям концерт (т. е. в средата) на МА има категория "супер зле". Миналата година точно на този концерт "злетата" вече ги нямаше. Бяха останали само класни певци.

Мда, май има нещо такова sad.gif Миналата година всеки път надминаваха себе си дори. А тази почват да се връщат назад (според мен Нора го прави). Гледах й изпълението вчера, ами хич не ми хареса sad.gif

Не знам, ама Ясен напоследък ми пълни душата. Може някой да не вижда нищо в него. Но аз в него виждам човек, който пее с душа и вече го показва и се кефи на музиката. Е, аз това искам да виждам :)

Не ги познавам лично с изключение на Ана, но пък никога не съм имал мнение за нея, че като пее - пее.

Те в НАТФИЗ всички имат изпит и по пеене, така че не е нещо по-различно от останалите колеги по отношение на пеенето.

Тома доста се опитва да се докара на рокаджия. Той е типичният средно-статистически рок-метъл фен:

дългата косица (отдавна демоде... моята беше два пъти по-дълга и е три пъти по-гъста от неговата, но я клъцнах

още в първата година на новото 3-то хилядолетие и от 7 години вече съм както на аватара си).

метълската тениска (лощо няма, но е детско някакси: "Е, я ме вижте пък мен какво слушам!")

нахакано гласче (тия неща ги спряхме още в началото на 90-те години на миналия век)

хрипавото пеене (типичната емблема на подражане още от времето на Елвис Пресли)

Тома се престарава отвсякъде да докаже образа си именно на рок-метъл фен. Подходящ тип за сценария по нещо минало,

от младите години на Дони, Лечев, бенда на шоуто, журито и т.н..

Деница има типичният хипарски глас. Всичко пее по един и същ начин, което не е лошо, ако е певица със стил.

Но стилът се ражда едва, когато забравиш какво и как си пял досега.

Ясен и до сега не мога да разбера какво прави на сцената като певец!? Аз пеене от него не съм чувал... само подобие на такова.

Нора е типичната учебна постановка. Можеш дори по начинът и на пеене да прецениш докъде е стигнала в учебния материал.

Скучно пеене, до болка познати маниери и похвати на пеене. Но няма как, тя все още се учи, както и Деница (колежки са).

Денислав... някаква шега в избора на продуцентите и Дони е това момче. За цвят, с дрешки и обувки става. Ама за пеене... не!

Шанел, момичето може да пее, разбира се все още се учи и внимава как да го прави, което е далеко от пеенето.

След 10 години или ще трябва да е уникална певица или ще е като Нора и Деница след 2-3 години.

Ана е в шоуто по колегиална линия, така че пеенето изобщо не оказва влияние, пък и нейното е игра на сцена, а не пеене.

За истинското пеене трябват истински преживявания в песента. Текста дори чалгаджийски да е, да можеш да го пречупиш през

твоите низки желания (ако е чалга), през своите терзания, ако е тежък, любовен, през твоите житейски спомени и моменти.

В такъв случай големите певци и изпълнители казват, че ако успееш да постигнеш такова преживяване на сцената, дори

не ти трябва да можеш да пееш. Ти просто ще пееш.

това мнение казва всичко

аз да добавя негативизъм към Тома малко

1. грозен е, вероятно за метъл това е добре, ама проблемът ми е че не ми понася да го гледам, гледката е ужасна и ми бърка в червата

2. едностилен, едно си знае баба едно си бае, не е артист, не е професионалист - фен аматьор

3. викане с дрезгав глас това му е пеенето, опитва се да го докарва по-високо и по-силно, но гласът му очевидно не е толкова силен, направо все едно ражда на сцената такива мъки преживява с пъненето си че да го съжалиш, разбира се ако не беше толкова грозен

4. налага типичния образ за изпаднал метъл - онези с дългите сплъстени коси, избелели "черни" тениски, стари кожени якета кубинки и мешка космати нечистоплътници, заради тази паплач много хора ги е гнус и от музиката

5. злобар, ама от гадните злобари

6. на сапун

4. налага типичния образ за изпаднал метъл - онези с дългите сплъстени коси, избелели "черни" тениски, стари кожени якета кубинки и мешка космати нечистоплътници, заради тази паплач много хора ги е гнус и от музиката-

до се га не го видях със спластена коса, и по принцип никой не видях с такава.

6. на сапун-

как ли ще е и ти да си на сапун, както се пениш , ще си много ефикасен.

това-

Дата на регистрация: 17.10.2005г.

От: добрите

Потребител # 18 740

май не ти отговря на поста

Редактирано от foty (преглед на промените)

Всеки има право и най - вече adXok. Затова на седмия поред концерт има "супер зле" (подчертавам, че това е лично мнение и не ангажирам никого с него).

Това, което не ми харесва в Шанел е, че прекалено много иска да се докаже. В едно свое интервю тя каза, че иска да "надскочи/надхвърли" (не съм сигурна за точния цитат) годините си. Доста амбициозно и прибързано желание. Това може да стане едва след известно време, когато е създала нещо свое, постигнала е значителни успехи. Чак тогава може да бъде призната (и то от компетенти хора) за "детето чудо".

В Денислав не ми харесва, че оправдава неуспеха си си това, че задачата не му е по вкуса (както понякого прави и Шанел).

Ана - не разбирам от музика, но според мен тя е човекът, при когото липсва пеене. При нея има крещене.

Ето защо за мен има "горе-долу" и "супер зле"представили се участници.

Всичко се корени в индустрията, в традицията на музиката ако щете.

Нашата от около почти 20 години вече е само мазни маанета и гюбеци по кръчми и таверни.

Това ли е музиката?! Това ли ни е индустрията или това са вкусовете на повечето момчета с "дебели вратове".

Забележете какво става. Уж бяхме руски подлоги, но някакси чудно братушките нямат чалга: турско-сръбско-гръцко-циганска

музика. Румънците като наши съседи отдавна имат ДОКАЗАНИ изпълнители като започнем от Enigma и свършим с Activ.

Сърбите винаги са държели на своята типично сръбска популярна музика, каквато я знаем от десетилетия и тя не е чалга.

Турците дори нямат чалга. Напротив, имат си типичната тяхна музика по аналогия със сръбската.

Гърците пък винаги са имали тяхната музика, каквато я помня от малък.

А нашата народна музика си остана в читалищата, художествените самодейности и Котел.

Къде е индустрията?! Че наистина нашата народна музика е най-трудната от изброените за усвояване е така!

Не спорим. Това я прави трудно смилаема дори за самите българи.

По лесно е да се върти задник, да се друсат гърди и да се щракат пръсти в равномерен такт. Това и циганите го могат.

Аз от времето на "Камъните падат", та като стигнем до сега с Азис и Галена, ей богу, никаква разлика не виждам.

Помня като много малък как Тодор Колев правеше иронични цигании като търгашен образ и всички взеха, че му повярваха.

Дай му на човек да си мисли, че е свободен от някакви окови и го остави на пиянство и раврат и

получаваме родната картинка на 20 годишния Преход.

Можеш да си купиш разголена чалгаджийка върху тетрадка в детска книжарница, а в будката до нея и последния

брой на хард-еротично списание точно до списание "Мики Маус"!?

Ама чакайте, има свобода вече, няма да правим пак соц-цензури я!? Е, като няма правила, става свободия.

Хората в онези страни отдавна, сигурно откакто е открито електричеството са започнали да създават образа на

съвременната музикална индустрия, а при някои тя си я има още от времето на пътуващите музиканти и трубадурите с цирковете.

Странно защо все си спомням приказката за "Бременските музиканти". Тя каква е, циганска, турска или чалгарска!?

Ами не... братя Грим, германски писатели. А тази приказка е за животни-музиканти.

Тук ми се струва, че приказката е за "музиканти"-животни. Каквато е цялата разгонена чалга зоологическа градина.

Ей тоя Денислав най-накрая си тръгна biggrin.gif

Ама може и да се върне.

НАли разбрахте - ще връщат един от изгонените досега (без айтос-айдъла) след кратка, но епична и най-важното доходоносна SMS-битка.

Има ли правила изобщо в този Мюзик айдъл. Първо пуснаха музикалните недоразумения Милен и НЕшко на театралните кастинги, после сътвориха тринадесети финалист, от двама участниците във войната на гласовете станаха трима. Сега пък ще връщаме изгонен.

И питам се - нали водят по рейтинг, СМС-ите били до небето в сравнение с миналата година. ЗА какво са им тия пи-ар хватки. ЧЕ и автомобил разиграват. Не знам, но на мен вече ми заприлича на цирк. Всъщност защо да обиждам цирка, той си е изкуство и то доста сериозно. Прилича на селски панаир. Жалко за талантливите момичета и момчета, които трябва да им играят по гайдата.

Редактирано от Sessily (преглед на промените)

Доволна съм, че изгониха най-после Дениславчо и се надявам да върнат Мария.

Ама може и да се върне.

НАли разбрахте - ще връщат един от изгонените досега (без айтос-айдъла) след кратка, но епична и най-важното доходоносна SMS-битка.

Има ли правила изобщо в този Мюзик айдъл. Първо пуснаха музикалните недоразумения Милен и НЕшко на театралните кастинги, после сътвориха тринадесети финалист, от двама участниците във войната на гласовете станаха трима. Сега пък ще връщаме изгонен.

И питам се - нали водят по рейтинг, СМС-ите били до небето в сравнение с миналата година. ЗА какво са им тия пи-ар хватки. ЧЕ и автомобил разиграват. Не знам, но на мен вече ми заприлича на цирк. Всъщност защо да обиждам цирка, той си е изкуство и то доста сериозно. Прилича на селски панаир. Жалко за талантливите момичета и момчета, които трябва да им играят по гайдата.

И мен малко ме дразнят тези игрички,но това им е работата на хората.Да си направят предаването по-гледаемо,по-интересно.Все пак това е бизнес,никой не се е захванал да прави предаване,реалити или както щете го наречете,за удоволствиие.Всичко е борба за оцеляване и с основна цел-пари.А талантливите момчета и момичета...ами като са се хванали на хорото,ще го играят.И те са там с цел изгода,не са отишли заради черните очи на Иван и Андрей.

Ааа забравих. Не знам защо, но тази идея за връщането на някой от изгонените не ми хареса. Докога ще ги връщат? Нали трябвяа да намаляват вече? Или почнаха да се чудят как да има колкото се може повече смс-и... :rap:

Ааа забравих. Не знам защо, но тази идея за връщането на някой от изгонените не ми хареса. Докога ще ги връщат? Нали трябвяа да намаляват вече? Или почнаха да се чудят как да има колкото се може повече смс-и... :rap:

Разбира се,че е заради СМС-ите.Цялото шоу е точно това - машина за пари.Затова,не се учудвайте,че някой си не можел да пее.В предишното издание като можеха да пеят,сега къде са?Някой чувал ли ги е?Аз лично съм виждал някой от тях на един предизборен концерт и това е.Всичко е заради смс-ите,рекламите и рейтинга.След това ги оставят дапотънат в забрава и именно заради това,кадърните и можещите хора ги няма.

Редактирано от Features (преглед на промените)

Абе на Нора големи ли са и гърдите или само така ми се струва?

Между нея и Тома трябва да бъде финала. Иначе и Ясен започва да ми харесва.

Абе на Нора големи ли са и гърдите или само така ми се струва?

Между нея и Тома трябва да бъде финала. Иначе и Ясен започва да ми харесва.

:rap:

Мисля,че не само на теб ти се е сторило така.Явно са си ;) големички!

хехехе, абе той си ме кефеше, ама сега ми харесва дори повече в представянето си. И теб те кефи, ама мен повече ме кефят Норето (не само заради гърдите де ахахахах) и Тома. Има хъс в него, енергия, желание. Пя и чалга, и латино и рок. Абе харесва ми.

За мен някой от тях тримата трябва да е новия идол. Но да видим де. Все пак хората гласуват. Те решават.

Това с връщането е интересно. Все пак вкарват още напрежение. Беше ясно, още когато казаха, че има изненада, вкараха изгонените и т.н. Естествено Пламена и Пернишки бяха заети да се гушкат.

И мен малко ме дразнят тези игрички,но това им е работата на хората.Да си направят предаването по-гледаемо,по-интересно.Все пак това е бизнес,никой не се е захванал да прави предаване,реалити или както щете го наречете,за удоволствиие.Всичко е борба за оцеляване и с основна цел-пари.А талантливите момчета и момичета...ами като са се хванали на хорото,ще го играят.И те са там с цел изгода,не са отишли заради черните очи на Иван и Андрей.

Абе то така, ама... има една приказка "прекаления светец и богу не е драг". Тия вече го прекалиха, съвсем забравиха мярката. Разбирам ги - трябва да е интересно, съответно гледаемо, да има шоу. Имат опита от миналата година, когато денят на елиминациите беше направо скучен, а и по едно време и концертите взеха да стават еднотипни (шоуто го носеха именно двамцата+журито). ЗАтова изкараха на сцената цялата тази какафония от ментори, музикален продуцент, в деня на елиминациите застъпници, досущ като Брадъра (и преди съм казвала, че цялата тая многотия не ми харесва). Но сега изкуственото връщане на отпаднал в играта вече е прекалено.

НО щом пък така са решили - искам Елена да се върне, тя беше най-интересна от момичетата, жалко, че остана недооценена от зрителите.

Доволна съм, че изгониха най-после Дениславчо и се надявам да върнат Мария.

Абсолютно споделям мнението ти. Радвам се, че изгониха тоя Денислав, представянето му снощи беше под всякаква критика. Браво на Ана, все повече започва да ми харесва това момиче. Страхотно се представи вчера. А журито отново показа пристрастност, единствено Фънки е напълно обективен.

Аз също се надявам да върнат Мария :rolleyes:

Браво на Ана, все повече започва да ми харесва това момиче. Страхотно се представи вчера. А журито отново показа пристрастност, единствено Фънки е напълно обективен.

Аз също се надявам да върнат Мария :wow:

ohmy.gif Какво толкова й харесвате на тая Ана. Тя не пее, тя само вика (от време на време се усеща и не крещи толкоз, но тези моменти са рядкост) Мария ме кефеше в началото, но не знам защо започна и тя да ни показва колко силно може да пее. Аз не искам да ме стряскат докато слушам музика :rolleyes:

ohmy.gif Какво толкова й харесвате на тая Ана. Тя не пее, тя само вика (от време на време се усеща и не крещи толкоз, но тези моменти са рядкост) Мария ме кефеше в началото, но не знам защо започна и тя да ни показва колко силно може да пее. Аз не искам да ме стряскат докато слушам музика :wow:

И двете пеят невероятно, това си е мое мнение и не ангажирам никого с него. Просто не знам глухи ли сте, та не чухте изпълненията снощи :wow: . Денислав изобщо не искам да го коментирам, то неговото изпълнение изобщо не приличаше на песен :lol6: (както каза Буги Барабата - "Аз тази песен за пръв път я чух" biggrin.gif ) А относно прехвалената Шанел - тя май прекалено си повярва, че е голяма звезда и явно не си беше направила труда да научи песента за "Войната на гласовете" (явно си е мислела, че няма да е сред "номинираните" за изгонване :P ). Ужасно изпълнение, фалшивееше през цялото време :rolleyes:

..... Просто не знам глухи ли сте, та не чухте изпълненията снощи :P . ..... А относно прехвалената Шанел - тя май прекалено си повярва, че е голяма звезда и явно не си беше направила труда да научи песента за "Войната на гласовете" (явно си е мислела, че няма да е сред "номинираните" за изгонване :P ). Ужасно изпълнение, фалшивееше през цялото време :)

Аз също няма да коментирам Денислав-изказала съм се за него?

Имам един въпрос- ние един и същи сезон на Music idol ли гледаме? Шанел не изпя добре I love rock'n'roll ,но, ако кажеш, че вчера Ана изпя по-добре What`s going on от Шанел, значи не си добре със слуха. Защото Ана отново се разкряка. Да, има песни, в които е хубаво да чуеш силен глас, но тя го прави с всяка една песен. Ще ме извиняваш, но тя е актриса, не и добра певица.

А Шанел, ако се пообработи още малко, ще стане ненадмината ;) Нора също малко трябва да поработи, че от време на време и тя тъпче на едно място. А Деница малко се позабрави, но пак се справя добре. Тома също е готин. Единствено при Ясен виждам растеж ;)

Аз също няма да коментирам Денислав-изказала съм се за него?

Имам един въпрос- ние един и същи сезон на Music idol ли гледаме? Шанел не изпя добре I love rock'n'roll ,но, ако кажеш, че вчера Ана изпя по-добре What`s going on от Шанел, значи не си добре със слуха. Защото Ана отново се разкряка. Да, има песни, в които е хубаво да чуеш силен глас, но тя го прави с всяка една песен. Ще ме извиняваш, но тя е актриса, не и добра певица.

А Шанел, ако се пообработи още малко, ще стане ненадмината ;) Нора също малко трябва да поработи, че от време на време и тя тъпче на едно място. А Деница малко се позабрави, но пак се справя добре. Тома също е готин. Единствено при Ясен виждам растеж ;)

Ха-ха, естествено че Ана изпя по-добре песента, изпя я точно като 4 NON Blondes -

:)

И стига с това "тя е актриса", не намесвайте професията и, какво общо има. Всъщност това и помага на сцената, но за пристрастното жури това е проблем - прекалено артистична била (като няма за какво да се заядат). С Мария пък беше обратното - нямала присъствие на сцената, не била артистична. Е тия хора какво искат в крайна сметка?

Относно Деница и Нора - харесват ми, и двете пеят супер. За Ясен какво да кажа - не ми харесва, прекалено лигав. Добре, че е Вили Казасян да го лансира постоянно, иначе досега да си е отишъл 100 пъти :P

ПП: Песента на 4 Non Blondes се казва What's Up, а не What`s going on :P

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.