Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Norton/Symantec - Antivirus, Security, 360 и др. чст-1

Featured Replies

Пише се, че използването на паметта от 300 MB е паднало на 100 и че е станала по-лека и бърза, кой знае...

Да ............................. само че изискванията и все така вълчи:

300MHz or higher processor

256 MB of RAM

200 MB of available hard disk space

200 MB да дам на една програма , да бе да . Моя пакет за сигурност , в момента , изисква само 27 Mb дисково пространство и не повече от 40 MB рам памет ... NIS няма да изяде цели 256 Mb RAM , но все пак доста.

Освен всичко друго , не знам дали сте забелязали , но v2009 на Norton изисква активна интернет връзка , за да се инсталира , което е адски неудобно и обвързва потребители с интернет .

Редактирано от funky33 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 1,3k
  • Прегледи 137,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Тц.....ПРОДУКТИТЕ НА "КАСПЕРСКИ ЛАБ" СА ТЕЖКИ, и това се знае от всеки! Тежестта се усеща особено силно при сканиране и при обновяване на базите! При сканиране компютъра губи пълна производителност за

• НЕ му се връзвай да му пращаш и показваш каквото и да било и да му се обясняваш!

• Версиите ви няма да се обновят,щом до сега не са се обновили,единственото което можете да направите е като излезе EXE файла с новата версия да си го изтеглите и да унинсталирате старата и слагате нова

Публикувани изображения

Да ............................. само че изискванията и все така вълчи:

300MHz or higher processor

256 MB of RAM

200 MB of available hard disk space

Нещо не си в час приятел!

Това са съвсем нормални изисквания за антивирус,за сравнение ще кажа,че Касперски иска Intel Pentium 300 MHz or higher (or equivalent)

256 MB available RAM за XP и Intel Pentium 800 MHz 32 bit (x86) / 64 bit (x64) or higher (or equivalent)

512 MB available RAM за Виста.Технологийте напревдат за разлика от домашния ви ъпгрейд,запомнете го най-после.

200 MB да дам на една програма , да бе да.

... NIS няма да изяде цели 256 Mb RAM , но все пак доста.

Противоречиш си!

Редактирано от 3SSS (преглед на промените)

2008 безупречен !!! Страхотен направо не му правя реклама !!! Просто го исталвайте и перкаите мноо добро !!!

2008 безупречен !!! Страхотен направо не му правя реклама !!! Просто го исталвайте и перкаите мноо добро !!!

Понеже не съм ползвал тази програма,може ли да се аргументираш относно поста си.Бих искал да знам с какво точно те е впечатлила програмата.

Благодаря!

Това са съвсем нормални изисквания за антивирус,за сравнение ще кажа,че Касперски иска Intel Pentium 300 MHz or higher (or equivalent)

256 MB available RAM за XP и Intel Pentium 800 MHz 32 bit (x86) / 64 bit (x64) or higher (or equivalent)

512 MB available RAM за Виста.Технологийте напревдат за разлика от домашния ви ъпгрейд,запомнете го най-после.

Не знам кой е изостанал , приятел , но някои използваме софтуер от ново поколение , нещо , което малцина продукти предлагат. Домашния и корпоративния са ми добре ъгпрейднати.

Не ме интересуват слонските изисквания на Symantec и Kaspersky щом други могат да ме опазят с пъти по-добре само с 20 Mb оперативна памет и с около 40 Mb заемано пространтво на диска .

post-172776-1217707973_thumb.png

Адски е близо до истината http://symantec-sucks.blogspot.com/ <= доказано Norton 2005 , 2006 , 2007 , 2008

Редактирано от funky33 (преглед на промените)

Публикувано изображениеhttp://www.symantec.com/norton-beta/

В Norton Internet Security 2009 и Norton AntiVirus 2009 применяется технология Norton Insight, которая исключает потребность в сканировании некоторых файлов. Эта технология, использующая данные миллионов членов сообщества Norton Community, позволяет продукту Norton не сканировать те файлы, которые используются в большинстве компьютеров и статистически надежны.

Новые версии снабжены некоторыми функциями, гарантирующими пользователям оптимальное удобство. Например, геймеры оценят новый «бесшумный» режим, в котором предупредительные сообщения и обновления отключены во избежание прерывания или замедления работы системы во время игры или воспроизведения кинофильма.

Може ли някой да светне точно какво имат впредвид с това?Май мирише на пълен контрол :)

Ето и различни мнения за Norton Internet Security 2009 във форума на Касперски Лаб http://forum.kaspersky.com/index.php?showt...=77698&st=0

Май мирише на пълен контрол :)

Бях споменал веднъж,че защитните програми(интегрираните пакети най- вече) имат вече ново лице,започна с Кис 2009 ,да не мислиш,че и при нея ще е по различно :)

Бях споменал веднъж,че защитните програми имат вече ново лице,започна с Кис 2009 ,да не мислиш,че при нея ще е по различно. :)

Мдааа но все пак ако остане време след F-Secure Internet Security 2008 ще я пробвам.От 2004 не съм слагал Нортън

Не знам кой е изостанал , приятел , но някои използваме софтуер от ново поколение , нещо , което малцина продукти предлагат.

Какъв софтуер от ново поколение бе?Един съвет от мен-многото време прекарано във форума на Eset.bg вреди сериозно на здравето и може да има необратими последствия.Бъди внимателен ;)

Адски е близо до истината http://symantec-sucks.blogspot.com/ <= доказано Norton 2005 , 2006 , 2007 , 2008

Така и не разбрах с какво цел даде линк към този глупав блог Публикувано изображение .

Било доказано,кое бе бате,някаква тъпа антиреклама на един от най-реномираните продукти за защита!

Вие мижави фенчета на нод4ето,стойте си във форумчето,утешавайте се един друг колко VB100 има софтуерното ви недоразумение и оставете грандове като Саймантек и Касперски да си вършат работата!

Редактирано от 3SSS (преглед на промените)

Понеже не съм ползвал тази програма,може ли да се аргументираш относно поста си.Бих искал да знам с какво точно те е впечатлила програмата.

Благодаря!

Супер бърза , сканира мноого бързо , старта на компа не се едно няма нортон, когато работя с някакво приложение с 2006 беше мъъка сега хвърчи та се къса... Откри дребни проосотии който 2006-7 не успяха-- И доста други неща общо зето слагай и ще видиш....

Присъединявам се към мнението на stalkin11.От няколко дни съм с NIS2008 и съм очарован,направо забравих за него.Сканира по-бързо от всеки друг път,не усещам никакво забавяне на системата нито при стартиране,нито при изключване.Наистина доста са се постарали от Саймантек ;)

Бих допълнил установеното автоматично ненатрапчиво функциониране - можеби имат за цел дори ползвател-първокласник да му е трудно нещо да сгреши... Нормално е най-продаваният и най-предпочитаният в световен план гранд да се развива... Поздрави

Е като се е развил Нортън, сега повече ли хваща?

Нима някой може да даде точна оценка за това,не само за Нортън,а за който и да било анти-вирус!Нещата са мнооого относителни и зависят най-вече от животното пред компютъра.Е виж според Вирус Бюлетин Есет газят,слагай нода и бъди спокоен Публикувано изображение

Темата за тестовете осигурява известна представа - но доста от тях са прозрачни поръчкови мероприятия .... Поздрави

Страхотен размер има NIS2008 но абсолютно съм доволен от него,след д ъ л г о чакане,тесване на Panda Internet Security,Symantec Endpoint Protection,найпосле си го инсталирах.

Редактирано от lemberger (преглед на промените)

Е като се е развил Нортън, сега повече ли хваща?

Какво очакваш да хваща? Едва ли има по-добър вариант от това компютърът да е чист от зарази и защитата да няма какво да лови.

Не ми е нужна защитна програма, която да хваща каквото и да било в компютъра ми, вместо да го спира още на входа. В момента съм с KIS 2009, осигуряваща супер защита във всяко отношение, но ако ми хване каквото и да е, което е пропуснала да направи на входа, то още в следващата минута ще я изчистя из основи.

По темата: след като отзивите за Norton 2008 (варианти NIS и NAV) са толкова положителни, което аз сам подкрепям, то защо се пренебрегва най-пълния вариант на Symantec - Norton 360? Ето и съпоставка между продуктите.

Какво очакваш да хваща? Едва ли има по-добър вариант от това компютърът да е чист от зарази и защитата да няма какво да лови.

Не ми е нужна защитна програма, която да хваща каквото и да било в компютъра ми, вместо да го спира още на входа. В момента съм с KIS 2009, осигуряваща супер защита във всяко отношение, но ако ми хване каквото и да е, което е пропуснала да направи на входа, то още в следващата минута ще я изчистя из основи.

По темата: след като отзивите за Norton 2008 (варианти NIS и NAV) са толкова положителни, което аз сам подкрепям, то защо се пренебрегва най-пълния вариант на Symantec - Norton 360? Ето и съпоставка между продуктите.

Днес инсталирах Norton Internet Security 2009 releases Бета версия е още,но направо ме учуди,как хвърка компа.Чудя се тези които пишат,че е тежка дали не са ползвали друго :ph34r: Днес и следващата седмица ще я тествам да видя как ще се представи.

Ето и два шота - някой може ли да ми каже къде е процесът на Нортъна ?

https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2

Results from scan of ports: 0-1055

0 Ports Open

0 Ports Closed

1056 Ports Stealth

---------------------

1056 Ports Tested

ALL PORTS tested were found to be: STEALTH.

TruStealth: PASSED - ALL tested ports were STEALTH,

- NO unsolicited packets were received,

- NO Ping reply (ICMP Echo) was received.

Your system has achieved a perfect "TruStealth" rating. Not a single packet — solicited or otherwise — was received from your system as a result of our security probing tests. Your system ignored and refused to reply to repeated Pings (ICMP Echo Requests). From the standpoint of the passing probes of any hacker, this machine does not exist on the Internet. Some questionable personal security systems expose their users by attempting to "counter-probe the prober", thus revealing themselves. But your system wisely remained silent in every way. Very nice.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Е, недей така, все пак идват постоянно нови ъпдейти. :ph34r:

Norton 360 го пробвах още в бета версия,със слаба машина бях тогава,тормоз!това мисля е не само защита,а и куп други неща.Много поздрави от Украйна!

Редактирано от lemberger (преглед на промените)

Е, недей така, все пак идват постоянно нови ъпдейти. :)

Въпросът не опира само до антивирусни дефиниции, а и до реакция към непознат обект. Но не се притеснявам особено, от последния вирус минаха сума ти и години, при това бе при Windows 2000...

nikssi, явно наистина са поработили здраво от Symantec, защото двата процеса на програмата в таск менажера ти – ccsvchst.exe показват бих казал „мизерна” консумация.

Въпросът не опира само до антивирусни дефиниции, а и до реакция към непознат обект. Но не се притеснявам особено, от последния вирус минаха сума ти и години, при това бе при Windows 2000...

nikssi, явно наистина са поработили здраво от Symantec, защото двата процеса на програмата в таск менажера ти – ccsvchst.exe показват бих казал „мизерна” консумация.

Да поработили са Янките.Сега правя пълен скан на системата и съм отворил 5 прозореца и не усещам забавяне. :eek:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Днес и следващата седмица ще я тествам да видя как ще се представи.

Само на се предоверявай на тестовете на Gibson => аз ги минавах и без защитна стена...Писах ти и за странното поведение на Outpost, че даже някой път след повторна проверка оставя два порта отворени...(80, 443) и незнам дали е било бъг в стената (не ми се е вярвало да оставят такава пробойна) или Skype-a е бил виновен, но благодарение на prwvu да премахна отметките за използването от Skype на тези портове, този проблем се оправи.Странно преди без стена как е минавало всичко на 6...може би по време на теста Skype не е бил включен...Иначе наистина май са поработили доста върху отрочето на Symantec ! Ще чакаме да споделиш интересни резултати за времето през което ще използваш продукта. Публикувано изображение

Само на се предоверявай на тестовете на Gibson => аз ги минавах и без защитна стена...Писах ти и за странното поведение на Outpost, че даже някой път след повторна проверка оставя два порта отворени...(80, 443) и незнам дали е било бъг в стената (не ми се е вярвало да оставят такава пробойна) или Skype-a е бил виновен, но благодарение на prwvu да премахна отметките за използването от Skype на тези портове, този проблем се оправи.Странно преди без стена как е минавало всичко на 6...може би по време на теста Skype не е бил включен...Иначе наистина май са поработили доста върху отрочето на Symantec ! Ще чакаме да споделиш интересни резултати за времето през което ще използваш продукта. Публикувано изображение

Да ще споделя,две седмици е периода през който мога да ползвам програмата ;) Все още не се справих из дебрите по настройките за създаване на правилата.Наистина много е шик интерфейса но Outpost е по удобен.Тук като гледам както казват братушките "лечить или удалиь" Публикувано изображение Относно тестовете...пробвах като ми каза но не видях такъв проблем при мене,нали ти пратих фото от това кои портове ползва скайпа при мене.

Тук къде ли е всичко това Публикувано изображение Наистина прав е Мишев на крачка сме от FULLCONTROL във всяко едно отношение.

Пуснах пълна проверка.Завърши за по малко от час,че и намери някои неща :angry: може би остатъци от бразуването с Нортъна-бяха в кеша на Лисицата и други "полезни неща"...НО и един истински троянец Публикувано изображение Жалко,че го делнах отвсякъде можеше да се поразгледа.Но нали си помня къде ходих :baby:

Давай и Вие линкове да се трепя :clap:

FULLCONTROL във всяко едно отношение- Михнев се усъмни за Касперски , а аз за Twister ... САЩ - Русия - Китай - дали и това е естествено развитие ? А пробва ли виетнамския линк ? Поздрави

Редактирано от TNN (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.