Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусии: Любовни романи Част 1

Featured Replies

Някой може ли да каже нещо за Даниел Стийл щото гледам че има доста книжки на английски та се чудех дали да купя нещо нейно.

Не мога да не се съглася с Пепи и с Яна, книжките й са доста драматични, но пък са хубави.

Ще ти разкажа, три от книгите й, за които имам най-силни спомени, но ако си решила да я четеш и не обичаш да знаеш какво става, не чети надолу.

Любимата ми е "Скъпоценности", в нея действието започва в началото на 20 век, главната е американка и се жени за един мухльо, ама нещата не потръгват, разделят се и тя заминава за Европа. Там среща главния, който ако не се лъжа бе французин с някакви титли, и по-възрастен от нея, много се влюбиха, живяха си щастливо,бяха ми много сладинки, ама взе че избухна втората световна война и всичко се развали. Главния замина да се бие, а наща остана да живее в огромния замък. Беше вече в напреднала бременност, когато замъка беше окупиран от немците, цял щаб й се настани в къщата, като цяло не й правеха проблеми защото командира им беше много свестен и си я беше харесал, и не я тероризираше. В края на войната, главната нямаше вести от главния, мислеха че е загинал и командира й се обясни в любов, предложи й да заминат заедно, но тя му отказа, много го обичаше главния и не се примири че е умрял. И той наистина не беше, върна се, ама в инвалидна количка, и имаха малко проблеми, докато той свикне с новото положение, ама си заживяха щастливо. Минаха години, те имаха сумати деца, и действието го дават вече след примерно 16-17 години. Тогава имаха проблеми с най-малката им дъщеря(разбеснувал се тинейджър), и нали главния е по-възрастен, да кажем той на 70 тя на 50 (не си спомням вече, отдавна не съм я чела), главния почина, тя много тежко го прие, не й се живееше. Голяма любов беше тяхното, голяма! И в края се появява господин немския командир, и главната си доживя старините с него. Това е в общи линии.

Другата от по-старите й книги, която харесвам е "Звезда", действието се развиваше след втората световна война в Америка. Главните се запознаха на едно празненство, тя 17-18 годишна, с прекрасен глас, мечтаеше да стане певица, а главния адвокат. Харесаха се много, и оттам като се почна една, мътна и кървава. Главната я изнасилиха и ако не се лъжа беше брата на сестра й, тя го обвини ама никой не й повярва, освен малкото й братче, и кой го погна с пушката зетя не помня, ама в крайна сметка почина този който не трябваше. Така главната замина за големия град, започна работа в едно заведение като сервитьорка, а по-късно започна да пее там, чу я продоцент и я направиха звезда. Започна да издава плочи и да се снима във филми. В същото време главния много напредна в кариерата, ожени се за една коза, обаче имаха няколко срещи с главната, много се обичаха, ама все нещо им пречеше да са заедно. Даже си спомням тамън решиха да се събират и избухна войната с Корея и нашия го пратиха войник и пак не стана работата. И така минаха още няколко годинки. Наща ходеше с продуцента си, и като пожела да го напусне той почна да я терори, тя избега от него, обаче въпросния чичко го гръмнаха и го лепнаха на нея. Главния нали е адвокат успя да я отърве, и тя си стегна куфарите и си замина за ранчото. А главния реши да прави кариера в политиката, мъчи се една-две години без нея и накрая заряза всичко и хукна за ранчото, където заживяха щастливо.

И една от по-новите й книжки - "Сестри", тя ми беше направо лековата за четене в сравнение с по-старите й книги. Както може да се разбере от заглавието става въпрос за 4 сестри, който за всеки ден на благодарността се прибират у дома при родителите си, защото само тогава могат да се съберат, и 4 водят много забързан живот и освен по телефона, не успяват да контактуват. Най-голямата е адвокат, много печен при това, по бракоръзводни дела и има дългогодишна връзка с друг адвокат (който беше страхотен сладур). Втората беше филмов продуцент и живееш в Ел Ей. Третата беше художничка и живееше в някакво село в Италия с един нехранимайко, а четвъртата - манекенка, много известна при това.

И събраха се те за празника, всички весели и щастливи, и третата сестра и майка й отидоха на пазар, по пътя стана катастрофа като сцена от "Последен изход", майката почина, а сестрата остана сляпа. И за да помагат са сляпата си сестра, останалите три, решиха да се съберат и да заживеят заедно 4 за да й помагат. И общо взето сюжета се въртеше, около това, как всяка от тях свиква с новия си живот, в определен момент от романа една от сестрите беше на по-преден план. Като изключим катастрофата, нямаше други катаклизми, и книгата свърши много хубаво, като всяка от сестрите срещна мъжа на живота си.

"Сестри" я планувам, скоро да я сканирам, само да съм малко по-свободна.

Чела съм и други нейни книги, обаче много се бъркам с филмите по романите й, който съм гледала, пък и съм ги чела в ранна тинейджърска възраст, когато обичах да си изплача очите на някоя книга, демек преди 7-8 години.

Ако все пак се престрашиш да почваш нещо нейно, да разкажеш после, а аз се точа на една от последните й книги - "Опасни мъже".

• Отговори 8,4k
  • Прегледи 1,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Категорично - НЕ! Като я искаш - можеш да си я закупиш било от книжарниците, било чрез директна поръчка! При положение, че този форум вдъхнови собственичките на издателството да я преведат и пусна

• Ясно,разбрах че тук няма да стане,ама аз ще си я намеря някъде,все някой ще я сканира!!! А мислех че тук всичко има ,и се изпълняват заявките

• От Розмари съм чела "Игра на любов" и "Среднощна красавица" - и двете ми харесаха. Вчера си изтеглих и останалите 6 нейни книжки, и, напук на всеобщото мнение, че били гадни, мисля да ги прочета вси

Публикувани изображения

Романите на Даниел Стийл на мен лично ми приличат на "сапунена опера". Идеята е страхотна, финала щастлив, но самото действие ... разтеглено до безкрай. Много драма, много сълзи и в един момент забравям, както се е случило преди това.

При мен на дневен ред за сканиране са две нейни книги Домът на надеждата и Съпруга на конци по желание на avrora83. Скоро ще ги опукам. Искам само да допълня, че Даниел пише за семейството и за любовта. За любовта на две души, на родителите към децата, на децата към родителите, между братя и сестри, за изгубването на една любов и намирането на друга. Не бих казала, че действието в книгите й е разтеглено докрай, но... вкусове. Не всички нейни книги са тухли. А и често разказва за съдбите на няколко персонажа наведнъж. Особено ви препоръчвам едната, която ще сканирам и дори е тъничка - 250 стр. - Домът на надеждата. Баща на 5 деца е убит в навечерието на Коледа и майката и децата се опитват да се справят с трагедията. Почти година след това майката се влюбва отново, но новият й любим не е приет радушно от 2-3 от децата, които решават, че майка им е забравила баща им и категорично са против. Двамата скъсват, но... това не е края. Невероятна история!

Редактирано от ganinka (преглед на промените)

Романите на Даниел Стийл на мен лично ми приличат на "сапунена опера". Идеята е страхотна, финала щастлив, но самото действие ... разтеглено до безкрай. Много драма, много сълзи и в един момент забравям, както се е случило преди това.

Горе-долу и аз съм така, още повече,че споменатите по-горе книги "Скъпоценности" и "Звезда" първо ги видях филмирани-айде първата биваше ,но другата-о, ужасССССССС

Ау,"Звезда",нейн ли е?Ужас и май бяха две книги.

Аз пък четох една дето се оказа,че главния преспал в деня преди сватбата с друга и я забременил.После се оженил и всичко е на 6.Ама след години детето(син) идва да учи в училището дето е учител.С жена си имаха проблеми,а пък синът му май тръгна да сваля дъщеря му,та истината излезе на яве.И стана една...

Aуу и аз съм чела "Домът на надеждата" на Даниел Стийл. Наистина беше драматична, молко ми е тежка книгата. Иначе са хубави книгите но преди да почна да чета се нагласям за драмата иначе ще пускам сълзи. В последно време ги избягвам нейните книги предпочитам по романтични за двама човека само а не за деца и тем подобни. :eek:

Наистина романите на Даниел Стийл са тежички, но имат хубав край или поне звучат оптимистично / като "Паломино"/. Май си падам мазохистка, защото зная, че ще плача, но пак ги чета. Много от книгите и са филмирани, но както обикновенно се случва, филма бледнее пред книгата. А за "Звезда" не искам и да си спомням. Книгата беше много хубава, а филма...ужасен. Не само заради артистката, която игреше ролята на Кристъл, а и според мен в желанието да се обхване по-голяма част от сюжета във времето на един филм.

Според мен, момичета, няма да сгрешите ако, ей така за разнообразие прочитате и по един роман на Даниел Стийл. Препоръчвам "Сезон на страстта". Не се лъжете по заглавието, много рядко в романите на тази авторка ще намерите такива "горещи" сцени както у други познати нам.

Леле каква дискусия се заформи за авторката, чак не вярвам, и искам да попитам за една нейна книга, по която само филма съм гледала - "Хубави неща", мисля че беше заглавието, и ставаше въпрос за няколко различни герои и техните бебета. Едната двойка много искаха бебе, ама не можеха да си имат, и осиновиха бебока от едни разпасани младежи, които впоследствие им разгониха фамилията, другият герой беше стерилен и беше хванал жена си в крачка, напусна я и се гаджоса с една мадама с детенце и след като се ожениха, осиновиха едно момченце. Третата двойка бяха по-възрастни, дъщерята на мъжа беше бременна, когато и жена му забременя с близнаци (нещо като "Бащата на булката" 2), ама по време на раждането стана издънка и едното бебенце почина. Та въпроса ми е някой чел ли я е и дали е със същото заглавие като филма?

Струва ми се, че филма за който пишеш се казва "Радост и болка". До сега не съм срещала разминаване между името на филма и книгата, по която е направен. Погледни тук..http://www.telemaniac.com/forum/index.php?topic=4522.0

Струва ми се, че филма за който пишеш се казва "Радост и болка". До сега не съм срещала разминаване между името на филма и книгата, по която е направен. Погледни тук..http://www.telemaniac.com/forum/index.php?topic=4522.0

Книгата е "Mixed blessings" - "Радост и болка", a филма са го превели като "Смесена благословия"

Погледнах, объркала съм заглавията, филма се казва "Смесена благословия", познах актьорите, значи книгата се казва "Радост и болка", записвам си, мерси за информацията.

Сега като прегледах филмографията, излиза че май съм по-напред с филмите отколкото с книгите, и между другото аз харесвам филмите по романите й, вярно че не са върха в американското кино, но в сравнение с ония германски дивотии на Розамунд Пилхе или както се казва там, са направо страхотни - "No Greater Love", главната толкова препати милата, така съм ревала за нея, както и "Jewels" и имаше още един, в който се разказваше за една писателка, чието момченце е глухонямо, и още един за една жена, която се разболя от рак (не можа да го пребори и филма завърши как пишеше писмо до нероденото си детенце и до дъщеря си, които да прочетат като порастнат-така съм плакала, че щеше да ми се пръсне сърцето), и си харесах за гледане "Пръстенът" и "Зоя" - само как обичам филми за любов, докато се вихри втората световна война, отплеснах се, определено авторката трябва де се чете само когато ви се иска да си поплачете на воля!

И тъй като очевидно сме на темата...

Даниел Стийл - Домът на надеждата

Оказа се, че съм я сканирала още преди да зачекнете темата и ми се стори идеален момент да я кача. Може да благодарите за книжката на Gael, която ми я предостави за обработка. :blink:

Приятно четене!

Леле мерси момичета колко много информация ми дадохте. Общо взето мисля че си заслужава да се прочете нещо нейно. Нямам нищо против драмата стига да е с хубав край, защото навремето се излагах да прочета 2 книги на Арчибалд Кронин и много съжалявах, много кофти край. Щом има запланувани нейни книги за скан ще изчакам първо да видя дали ще ми хареса да не се мъча на английски, ако не ми хареса.

И тъй като очевидно сме на темата...

Даниел Стийл - Домът на надеждата

Оказа се, че съм я сканирала още преди да зачекнете темата и ми се стори идеален момент да я кача. Може да благодарите за книжката на Gael, която ми я предостави за обработка. :eek:

Приятно четене!

Ехеее много мерси Тихчо, точно навреме се включваш :blink:

Михаела благодаря, че я споделяш с нас!

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

Благодаря и на двечките за книгата на Даниел Стийл. Тя е една от малкото, които не съм чела, но сега си я свалям и започвам. Дано да няма много... хлип, хлип

Благодаря и на двечките за книгата на Даниел Стийл. Тя е една от малкото, които не съм чела, но сега си я свалям и започвам. Дано да няма много... хлип, хлип

Амиииииииииииии, за всеки случай е добре кърпичките да са наблизо, макар че доколкото си спомням, тази е от по-леките й книги.

Много се ядосвам, че в сайтовете на българските издателства няма никаква информация за издаваните от тях книги. Аз сега си правя списък с любовни романи издавани от издателство Слово и направо ударих на камък. Единствената ми информация е от личната ми библиотека. Много ще се радвам ако някой се навие да скенира някоя книжка от поредиците:Любовни романи с имена на мъже, с имена на жени , Екзотика, MADE IN USA.

Между другото Петето спомена книгата на Даниел Стийл "Хубави неща" и се сетих, че това е най-хубавата книга която съм чела от нея. Въпреки, че както обикновенно не изневерява на стила си и по едно време доста салфетки изхабих но пък свършва добре.

Много се ядосвам, че в сайтовете на българските издателства няма никаква информация за издаваните от тях книги. Аз сега си правя списък с любовни романи издавани от издателство Слово и направо ударих на камък. Единствената ми информация е от личната ми библиотека. Много ще се радвам ако някой се навие да скенира някоя книжка от поредиците:Любовни романи с имена на мъже, с имена на жени , Екзотика, MADE IN USA.

Аз съм ги запланувала за блога, така че ще можем да обменим информация.

хубави неща е единствената нейна книга която се престраших да прочета,иначе много ми хареса,ямаше големи локуми

За онези,които искат драма,книга повдигаща въпроси горещо препоръчвам Карма на Сали Боумън

но няма хубав край-винаги съм искала "да вляза" в действието и да го променя.В един труден период от живота ми тази и книгата "Шаман" (не си спомням автора) са ме провокирали едва ли не да ги пренапиша.

Здравейте,искам да попитам ,от къде мога да си изтегля любовни романи от поредицата"ВРЕМЕ ЗА ЛЮБОВ" на издателство "КАЛПАЗАНОВ".ПРЕДВАРИТЕЛНО,БЛАГОДАРЯ !

Здравейте,искам да попитам ,от къде мога да си изтегля любовни романи от поредицата"ВРЕМЕ ЗА ЛЮБОВ" на издателство "КАЛПАЗАНОВ".ПРЕДВАРИТЕЛНО,БЛАГОДАРЯ !

Аз лично имам първите три книги издадени от поредицата и не знам дали има още след тях. Тук са качени съобтветно номер 2 и 3. Номер 1 ("Време да обичаш отново" - Флора Спиър), доколкото ми е известно, не е сканирана.

Ето линковете:

2. Елизабет Крейн - Незабравимо време

3. Меган Даниел - Любов завинаги

Ако не си чела "Тес" на Ейми Фетцър, я препоръчвам. Тя също е с пътуване във времето. ;)

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

Много благодаря за бързия отговор ! Книга 3 съм я чела,но с удоволствие ще прочета тази на Елизабет Крейн.

Аз лично имам първите три книги издадени от поредицата и не знам дали има още след тях. Тук са качени съобтветно номер 2 и 3. Номер 1 ("Време да обичаш отново" - Флора Спиър), доколкото ми е известно, не е сканирана.

"Време да обичаш отново" на Флора Спиър я имам и мога да я включа в списъка ми за сканиране. :yanim: Надявам се - в най-скоро време да я изтипосам тук :clap:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.