Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителят Петър Дънов

Featured Replies

Аз говоря пред Бога

Аз говоря пред Бога. Аз не говоря за човешките общества.

Аз виждам Бога всякога пред Мен. Аз виждам Бога постоянно пред Мен. Само когато човек вижда и осъзнава Бога пред себе си, знае какво да говори. Аз не говоря на човешкото общество, защото то не е реално. Бог е единствената реалност. Аз и Бог сме една реалност.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 273,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Г-н ПАРА, преди всичко от тези неонови цветове, с които изпъстряш постовете си ме заболяват очите, затова бъди така добър да ги използваш по-малко, ако искаш да чета какво си написал. А ти си написал

• Въпросът е дали това, което се е именувало Бяло е наистина бяло, щото се сещам и за едно друго бяло братство от арийци. Точно. Всъщност аз не виждам какви чак толкова удивителни премъдрости се

• "Символ е кръстът. ... вие всички сте кръстове... вие сте живите кръстове... Човек е кръст. Вие сега туряте кръста вън от себе си. Вие сте, които клеймите кръста, вие сте, които го чистите. Живееш доб

Публикувани изображения

Наука, по-дълбока от света

Аз казвам, че на слънцето, в неговия огън вътре, живеят същества... Казвате: Това науката не е доказала. – Казвам: Моята наука е доказала, че в слънцето живеят същества. Казвате: Това е от 1001 нощ. – Аз казвам: Това е книга на 1002 нощи. Аз имам книга на 1003 нощи, на 1004, на 1005 нощи.

Аз имам в Себе Си наука, по-дълбока от света. На това основание казвам, че във вътрешността на слънцето живеят древните богове. А още по-навътре, в най-скрития център на слънцето, живеят Ахадарите. Това са прадревните и неизповедими същества. Докато за древните богове може много да се говори, то за Ахадарите каквото и да се каже, всяка реч потъмнява, защото кой може да обясни същността на прадревните очи – очи, които виждат отвъд огъня и вселената.

Тази свещена стая

Казвам си: Не Ме гледайте в тази стая. Елате да Ме видите в онази херметическа стая, която е направена от стъкло и за която Мойсей казва: „Събуй си обущата!“. Когато дойде някой, който Ме обича и когото обичам, ще го въведа в тази свещена стая.

Тази свещена стая е нашето древно Сърце. То струи като жив кристал. В това наше древно Сърце ние познаваме себе си. В този струящ кристал Бог съхранява Своята Тайна. Тази свещена стая е нашата неведомост.

Аз превръщам лъчите

Аз проектирам известни лъчи, но тази светлина иде от друго място.

Аз превръщам лъчите в свещени думи, но тези думи идват от древно място. Аз превръщам лъчите в идеи, но тези идеи идват от древно място. Свещените думи са свещени идеи . Не можеш да ги видиш, не можеш да ги докоснеш, защото те идват от необитаемо място. Необитаемото място е мястото на Произхода.

Аман от бунаци- дето не си знаят необитаемото място на произхода - нека не се вманиачват в абсурдности и да се радват на хубавото в живота, че той е кратък

Мястото на Изобилието

...Говоря от изобилието, в което живея.

Мястото на изобилието е неописуемо. Изобилието идва от Извора, а Изворът идва от скрит Център. Може да наблюдаваш Извора, но не можеш да видиш Центъра му. Можеш да му се възхищаваш, но не можеш да видиш Тайната му. Има Тайни, които всякога остават неразкрити.

Аз нося цялата земя

Не Ме бутай, защото Аз нося цялата земя, от Мен зависи вашето щастие.

Всеки, който служи на Бога, носи бремето на земята върху себе си. Земята е същество с тежка участ. Но Аз съм тук, за да я направя да свети. Земята си има и светла страна и аз съм скрит зад тази светла страна.

Ще стане лека и светла

В Писанието е казано, че Господ държал всички светове в шепата Си, а Аз казвам, че нося земята на гърба си. Господ държи земята в ръката Си, а Аз – на гърба Си.

Бог държи световете в ръката Си, сиреч във волята Си. Аз държа земята на гърба Си, сиреч в сърцето Си. На Бог Му е леко, на Мене ми е тежко. Но после Аз ще дам  тежестта си на Бога, а Той ще ми даде Своята лекота. Така земята ще стане лека и светла и ще се завърне в ръката на Бога. А Аз ще се скрия в Бога, сякаш никога не съм бил на земята.

Истината е най-сладкото нещо

Някои казват: Истината е много горчива. – Според Мен горчива Истина няма. Аз зная, че Истината е най-сладкото нещо от всички други неща.

За този, който се е отделил от Истината, за него Истината е горчива. За този, който се е отказал от Истината, за него Истината е строга. За този, който е тръгнал по пътя на Истината, за него Истината е сладка. За този, който се е слял с Истината, за него Истината е блажена. Само за Мен Истината е нещо друго. За Мен блаженството е нещо изговоримо. Аз съм избрал неизговоримата част.

Аз говоря чрез Неведомото

...За Мен това са велики Истини, които Аз зная. Аз като казвам за Мен, подразбирам безличното, това, което е без обекти, Божественото.

Когато говоря, Аз говоря чрез Неведомото в Себе Си. За вас то още не е Истина, но за Мен то е Извор. Аз изхождам от него. Аз не говоря от името на чешмата, нито от името на реката, нито от името на морето. Аз съм извор, който изхожда от самия себе си. И всеки, който търси собствената си Истина, ще Ме открие в себе си. Що е изворът? Вечно нова, искряща вода. Ето ще е Неведомото.

В Мен съществува само скритият Бог

Казвате си: Какво ли мисли нашият Учител? – Вашят Учител мисли това, което и Бог мисли.

В Мен не съществува нито този свят, нито отвъдният. В Мен съществува само скритият Бог, Неназовимият. Понеже не мисля, Той мисли в Мен. Понеже Той мисли в Мен, и Аз мисля като Него. И понеже мисля като Него, Той се е превърнал в Моята мисъл.

И Мохамеде претендирал, че виждал Бог. Друг са претендирали, че дори  Исус. Трябва ли да вярваме на всеки, който се появи и каже нещо свързано с Бог. Не се заблуждавайте. Има Един, който е Спасител и това е Господ Исус Христос. Всички прочества се сбъдват в Него, живота Му,  чудесата, които е върщил, свидетелстват, че Спасителя на света, а не някой друг. И не на последно място празния Му гроб, защото Исус възкръсна. Пиша това, защото Исус е не само по велик Учител от вашия учител, но стана изкупителна жертва за всички хора. Библията казва, че ще има само едно име ч рез което трябва да се спасим и това не е имато на някой човек или земен учител, а чрез името на Исус. 

преди 9 часа, realno написа:

И Аллах е претендирал, че виждал Бог. Друг са претендирали, че дори  Исус. Трябва ли да вярваме на всеки, който се появи и каже нещо свързано с Бог. Не се заблуждавайте. Има Един, който е Спасител и това е Господ Исус Христос. Всички прочества се сбъдват в Него, живота Му,  чудесата, които е върщил, свидетелстват, че Спасителя на света, а не някой друг. И не на последно място празния Му гроб, защото Исус възкръсна. Пиша това, защото Исус е не само по велик Учител от вашия учител, но стана изкупителна жертва за всички хора. Библията казва, че ще има само едно име чрез което трябва да се спасим и това не е имато на някой човек или земен учител, а чрез името на Исус. 

Многознайко, Христос е състояние на съзнанието, в което Духът на Истината те напътва да разпознаеш що е Истина. Като не разпознаваш Истината в думите на Учителя, няма как да си свързан с Христос.. Те толко си спасен от Спасителя.

Аз правя особени наблюдения

Питат Ме: Ами Ти какво правиш? – Аз гледам какво прави Господ и се уча от Него.

Аз правя особени наблюдения. Аз следя действията и намеренията на Бога в Себе Си. Аз обучавам Себе Си на Неговите действия. Когато Моето действие съвпадне с Неговото действие, ние се сливаме, ние съвпадаме, защото сме имали едно и също намерение. Що е това намерение? Това е една от най-дълбоките думи в свещения български език. Намерение – това означава да Го намериш. На това основание казвам: намерението е по-дълбоко от вселената.

Велики думи

Аз се занимавам с други работи, с които хората не се занимават, размишлявам върху великите Божии думи в света.

Аз имам думи, чрез които влизам във връзка със съществата. Аз имам думи, чрез които мога да влизам във връзка със световете. Аз имам думи, чрез които влизам във връзка с боговете. Но има и велики думи, те са ключ към самия Бог. Аз имам и дума, чрез която съм заживял завинаги в Бога и Той в Мен. Много се иска, за да узнаеш тази дума. Заради тази дума трябва да изоставиш всичко друго.

Това е Моята реалност

Туй, което е реално за Мене, не е реално и за вас.

Вие казвате: Светът е реален. Вие казвате: Времето е реално. Вие казвате: Вселената е реална. Аз казвам: Всички те са нереални. Реален е само Бог. За Мен нито светлината, нито тъмнината са реални. За мен нито животът, нито смъртта са реални. За Мен реалното е отвъд живота и смъртта. То не е обвързано с тях. Има една реалност, скрита от погледа на света. Тази реалност нито тъмнината я познава, нито светлината. Това е Моята реалност. Неведома е тя.

Апостол Павел пророкува в :2Тим 4:3-4  „3 Защото ще дойде време, когато няма да търпят здравото учение; но, понеже ги сърбят ушите, ще си натрупат учители по своите страсти, 4 и, като отвърнат ушите си от истината, ще се обърнат към басните.“

Йоан 5:43-44 "Аз дойдох в името на Отца Си, и не Ме приемате; ако дойде друг в свое име, него ще приемете. 44 Как можете да повярвате вие, които приемате слава един от друг, а не търсите славата, която е от единия Бог.””

Осъзнай се и не се заблуждавай. Ако търсиш наистина спасение на душата си има само един Спасител и Той е направил достатъчно за това. А относно Святия Дух, Той има едно служение и то е да ПРОСЛАВЯ ИСУС, А НЕ ДРУГ.  Исус казва: Йоан16:14 Той Мене ще прослави, защото от Моето ще взема и ще ви известява.“ 

Като не разпознаваш Истината в думите на Учителя, няма как да си свързан с Христос. Освен това не е нужно да познавам Дънов и учението му, че за познавам Исус и да имам връзка с Него. Искаш да ми кажеш, че апостолите, и всички вярващи в Исус преди Дънов са били невежи и неспасени. Осъзнай се.  Библията казва,че има един ПОСРЕДНИК между хората и Бог и това Исус, а не Дънов или някой друг. 

Радвам се, че търсиш спасението, но с любов ти казвам, че го търсиш на грешното място. Иначе думите на Дънов красиво звучат, говори за любов също като думите на Мохамед или някои източни религиозни водачи, но са заблуда. Това е истината. 

Аз имам в Себе Си наука, по-дълбока от света. На това основание казвам, че във вътрешността на слънцето живеят древните богове. А още по-навътре, в най-скрития център на слънцето, живеят Ахадарите. Това са прадревните и неизповедими същества. Докато за древните богове може много да се говори, то за Ахадарите каквото и да се каже, всяка реч потъмнява, защото кой може да обясни същността на прадревните очи – очи, които виждат отвъд огъня и вселената.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1

Има само един Бог и това Триединния Бог, Бог Отец, Син и Святия Дух. 1 Коринтяни 8:6 „...има само един Бог, Отец, от Когото е всичко, и ние за Него, и един Господ, Исус Христос, чрез Когото е всичко, и ние чрез Него.“    Това което ви учи ващия учител е едновременно богохулство, противоречащо на здравия разум и науката. 

Какъв учител?  Какво богохулство?   Според здравия разум и науката няма и никога не е имало някакъв си бог...Има някакви  задръстеняци и заблуденяци ....  до безкрайност   лъжещи  някакви   наивно вярващи.   

Многознайко, Христос е състояние на съзнанието, в което Духът на Истината те напътва да разпознаеш що е Истина. Като не разпознаваш Истината в думите на Учителя, няма как да си свързан с Христос.. Те толко си спасен от Спасителя.

Не знам кой е многознайко, но библията изобличава лъжата на дявола, която си записал, като казва: 2 Йоаново 1:7 „Защото много измамници излязоха в света, които не изповядват дохождането на Исуса Христа в ПЛЪТ. Такъв човек е измамник и антихрист.“  Исус не е състояние на съзнанието, а личност и Бог, дошла в плът на земята, умря, възкръсна и се възнесе на Небето.  Там ТОЙ /НЕ ДЪНОВ, / ходатайства за всички хора, включително и за теб.

преди 8 минути, attj написа:

Какъв учител?  Какво богохулство?   Според здравия разум и науката няма и никога не е имало някакъв си бог...Има някакви  задръстеняци и заблуденяци ....  до безкрайност   лъжещи  някакви   наивно вярващи.   

Библията говори и за такива, които отричат Бог. Записано е: Псалми 14:1 „Безумният рече в сърцето си: Няма Бог. Поквариха се; сториха развалени дела...“ Обърни внимание на подчертаната думичка. Такова е мнението на Бог за хората, които Го отричат. Те се мислят за умнини в собствените си очи, но грешат. 

МОЛИТВА НА БРАТСТВОТО

Господи, благослови Всемирното Бяло Братство, Което сега присъства между българите и славян­ството. Укрепи Духа му. Дай вяра, упование и надежда в Теб на тия, които следват Твоя път, да се съвземат и да Те славят през всичките векове на бъдещето.

Стори, Господи. Боже наш, това заради великото Си име, с Което си знаен през всичките векове горе на Небето и долу на Земята. Направи да се освети името Ти пред всички ония, които спъват Твоето свято Дело и да знаят, че Ти си само Един, в Когото няма измяна и Който си всякога силен да помагаш и да избавяш.

Разпръсни враговете на Твоето Царство, Господи, от пред Лицето Си и ние ще Те славим с чисто сър­це. когато ни помогнеш да превъзмогнем и прогоним лукавите духове на ада, които искат да развалят Твоето свято Дело.

Ти, Господи, сам действувай сега с крепката Си ръка. Стори това заради Господа нащего Иисуса Христа, чрез Което име Ти си благоволил да Те призоваваме.

Нека управляващите в този народ да познаят, че няма друг Господ и Бог освен Тебе. Ти си само Един.

Амин

МОЛИТВА НА ДУХА СВЯТ

Господи, Боже мой,

Душата ми на Теб уповава. Послушай молбата ми и дай внимание на молението ми. Повдигни духа ми и дай утеха на сърцето ми. Покажи ми виделината на Твоето лице. Господи, заради милостта Си подкрепи ме с присъствието на Твоя свят Дух. Господи, да дойде Твоето Царс­тво, да възлезе Твоята Правда, да възсияе Твоята Истина, да се въдвори Твоята Любов и да се вселиш Ти, Господи Иисусе Христе. Единият Син на Бога Живаго, в пълнотата Си в моята душа.

И да бъде слава на Господа, Бога Отца, изявен в Духа на Своето Слово през всичките векове.

Амин.

МОЛИТВА НА ТРИЕДИННИЯ БОГ

I. (1) Господи, да дойде Твоят благ Дух върху моя дух. (2) Да изпълни сърцето ми и душата ми с Твоето присъствие. (3) И да укрепи нозете ми във всяка прав­да. (4) Покланям се пред Вечната канара, от която съм отсечен. (5) Благословено е Твоето име, Господи. Укрепи ме и въздигни ме, за да Ти служа с веселие.

II. (1) Господи, Боже мой, да дойде Твоят Дух и да просвети ума ми. (2) Да освети сърцето ми и да изпълни душата ми с всяка радост и веселие. (3) По­кланям се пред Теб. Вечния извор, Който всякога ме е поил. (4) Умий нозете ми, измий сърцето ми, избели душата ми, за да съм чист и свят пред Тебе. (5) Благо­словен си Ти, Господи, Боже мой!

III. (1) Господи, Боже мой, да дойде Твоето благословение върху моя дух. (2) Да изпълни сърцето ми и душата ми с благите плодове на Духа Ти. (3) Да ут­върди нозете ми със силата на Твоето присъствие. (4) Покланям се пред Твоя Вечен Дух, Който ме оживява и възкресява из мъртвите. (5) Пази ме, Гос­поди, със святото Си име и укрепи ме, за да Ти служа с радост и веселие и да бъда едно с Теб. Господи Иисусе Христе, както Ти - с Отца.

Амин.

ЛОЗИНКА*

Дадена на 11 август, понеделник, 1914 г., в 15:З0 ч., при годишната среща на Веригата.

Първо: За прославлението и осветяването името на Господа Бога нашего на Земята между человеците и верующите, и избраните от Веригата на Господа на Словото - Спасител, Покровител, Който въздига и възкресява мъртвите и туря всичко в ред и порядък навсякъде; и да се благослови името на Господа Иисуса Христа, изявеното Слово Божие, и с Него всички, които Го любят.

Второ: За идването на Царството Божие на Земята между человеците и в сърцата на верующите, и в душите на избраните; и да се тури в действие всяка Правда, всяка Доброта, всяка Любов, всяка Мъдрост и всяка Истина; и да се възцари Господ Бог наш и да се изпълнят думите на Господа: "Отец е благоволил да ви даде Царство"; и да се всели Духът на Господа Иисуса Христа между нас и да се изпълни предвечното намерение на Отца нашего на светлините и на Светлите духове, Комуто да бъде слава и чест, и поклон сега и всякога, и през всичките векове.

Трето: За изпълнението на Волята на Господа Бога нашего на Земята, както е горе на Небето между светлите Ангелски ликове; и да се въдвори законът на Истината, Любовта и Правдата, за да бъдем всички в едно тяло и в един дух; и да се въдвори ред и съзвучие, и хваление, да ни се даде знание да Го славим и да се радваме всички на Господа и Неговите дела; и да се весели Той в нашия живот и в делото на ръцете ни. Да даде живот и здраве, и дългоденствие на всички, които Нему уповават, и да ги избави от всички напасти на злото и лукавия, да внесе мир в душите им, да им даде изобилие на Своите благости; да спомни Господ Бог наш Своите обещания, да се смили над всички страдующи, да благослови всички верующи, да укрепи своите избрани, да им даде сила и знание, мъдрост и любов, да побеждават заради Него и Неговото Свято име. Да ни даде победа над всичките ни врагове, да победим докрай и да послужим на Господа с радост и веселие през всичките дни на нашия живот. Да ни озари с виделината на Своето лице, да ни направи силни и крепки да творим добрата Му Воля; умни и незлобливи да ходим пред Него с пълнота. Да изцели всичките наши страдующи братя и сестри, да благослови домовете им и децата им с тях наедно, да благослови всичките им добри начинания на душата и духа и така да се въздигне Господ Бог наш в нас, както е горе в Небето.

Амин.

МОЛИТВА АГНЕЦ БОЖИЙ

Господи Иисусе, Агнец Божий, нека Твоята благо­дат да бъде над мен ден и нощ. Господи, Ти си моята пълнота. В Теб моята душа намира сила да се крепи. Без Теб животът чезне, духът се губи. Господи, на­дежда моя на всяко време, в тая безводна и пуста Земя, в която духът ми се угнетява, казал си, че надеющите се на Тебе за тях и в пустинята ще проте­че вода на живот. Господи, да видя Лицето Ти в тая Земя и да се възрадва духът ми за Твоята благост. Облечи душата ми в Твоята сила и в Твоето присъс­твие. Господи, Ти всякога си ми помагал и всякога си изливал Твоята благост върху ми и всякога си ме кре­пил с присъствието на Твоя Дух. Ти ще ме послушаш и пак ще ми отговориш, за да познаят, че Ти си Бог мой. Който си ме проводил да върша Волята Ти.
Амин.

.........................

Реално? Ти си поредния, който не се е задълбочил и малко да се запознае с учението на Учителя. Не ЗАБРАВЯЙ, че се намираш в неговата тема и тука се говори за Неговата гледна точка. 

Йоан 17:23
Аз в тях, и Ти в мене, за да бъдат съвършени в единство;

И как разбираш тези горни думи. Съзнанието ти осъзнава ли Го като се случи?  

Кръв

Такава сила е кръвта,

шуртяща по дървото на живота.

Разпънат в тъмното вървях,

преди да срещна те ,...Любов.

И бях вода , нечиста кал,

и давех се в душевната помия...

И толко мразех те, животе…,

преди кръвта Му да отпия.

Тогава малка част от мен,сълза вода,

превърна се във глътка вино.

Венеца трънен Той взема,

с Духа ,плътта си, нахрани ме.

И вече имам с Него дял,

взема нозете Той уми ми...

Духа в кошмарите заспал,

събуди Той, щом грешките прости ми.

О, Христе!

Получих твоята Любов,

от друго нямам нищо нужда!

Сега обичам го живота мой ,

Любовта ми както Теб Възкръсна!

Е така се спасява.

А така се покланя:

Звезда

Една звезда родена от вълшебна,

по-силна от приказна любов.

Едно сърце туптящо във вълшебна

по-силна от приказна любов...

Една съдба, света, която жегна

с по-силна от приказна любов.

Един е Tози, който жертва всичко

в по-силна от приказна любов.

Изгря звезда но поглед свеждам,

не виждам нощното небе...

Със приказна любов обгръщам,

целувам кървави нозе.

Не ми отговори на въпроса. Как се спасява човек? Къде е мястото на Исус и къде е мястото на Дънов? Къде е мястото на неговото учение? Къде е мястото на библията? Кажи ми ясно с две прикзки , без поезия.

Виждам, че се радваш на вниманието, което ти обръщам. Ще бъде съвсем още малко. 

В Библията има около 8% истина, но ако се приложи би подобрила живота на хората. За това, Учителя е събрал "Завета на цветните лъчи на светлината", което е най-силното ,есенцията от Библията.  Иначе почти всяка беседа започва с цитат от Библията, върху  който Учителя разсъждава, и организира около него своята беседа. Има книги "Учителя за Библията", два тома, ако се интересуваш, можеш да ги намериш и в електронен вариант..

За мястото на Учителя, колкото повече чета, толкова по-голяма Тайна е Той.

Тайните са безмерни в заблудите на вярващите.  И кога най-накрая Исус или Дънов ще Ви разрешат някакъв житейски проблем?  Мястото и на двамата е единствено в болните мозъци на вярващите.   Те не съществуват извън глупостта на неразумните хора.

преди 37 минути, mecholari написа:

Виждам, че се радваш на вниманието, което ти обръщам. Ще бъде съвсем още малко. 

В библията има около 8% истина, но ако се приложи би подобрила живота на хората. За това, Учителя е събрал "Завета на цветните лъчи на светлината", което е най-силното ,есенцията от библията. Иначе почти всяка беседа започва с цитат от библията, върху  който Учителя разсъждава, и организира около него своята беседа. Има книги "Учителя за библията", два тома, ако се интересуваш, можеш да ги намериш и в електронен вариант..

За мястото на Учителя, колкото повече чета, толкова по-голяма Тайна е Той.

От отговора ти разбирам, че учението на Дънов, е по важно от учението на библията. По важно е какво казва Дънов от това, което казва Бог.  Но чул какво казва  ап. Павел ,чрез  Святия Дух. 2 Тимотей 3:16,17 „Всичкото писание е боговдъхновено и полезно за поука, за изобличение, за поправление, за наставление в правдата; 17 за да бъде Божият човек усъвършенствуван, съвършено приготвен за всяко добро дело.“  Това означава, че библията е БОЖИЕ СЛОВО. БОЖИЕТО СЛОВО НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЯРНО НА 8%., А 92% ЛЪЖА.  Хората, които са участвали в написването на библията са били ръководени от Святия Дух: 2 Петрово 1:21 „... но [светите] човеци са говорили от Бога; движими от Светия Дух.“ Ако наистина вярвате в Духа, а не просто да говорите за него, ще вярвате и това което е говорил на святите хора. Виждам, че говориш и за Исус като Господ, но виж какво е казал: В  Йоан 14:15 „Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди.“

В  Йоан 14:15 „Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди.“ Колко много един човек обича Исус проличава от това колко на сериозно взема словото Му. Не е нормално да казваш, че обичаш Исус, а да казваш, че словото му на 92 % е лъжа. Да разбирам ли, че Бог лъже? Ако Бог лъже , този същия Бог ще говори истината чрез Дънов? Ако само 8% от библията според теб са истина, как Дънов е разбрал, кои са тези 8%? 

Сега се заражда противоречие, какво е писано в Библията. Всеки може да оспорва, какво е писано в тази Библия. Смешно, нищо не е писано в тази Библия. Много малко работи са писани. Има една друга голяма Библия, за която трябват най-малко десетина хиляди години да прочетем само половината от нея. Трябват 20 хиляди години да я прочетеш цялата Библия. Има и картини вътре. Всичките тия епохи са описани с картини и ти трябва най-малко няколко милиона години да изучиш и да се опознаеш. Сега някой прочел Библията и дошъл до Откровението. До Откровението дошъл, друга манджа не яде. Казва: „Слънцето ще потъмнее, луната ще потъмнее“. Слънцето е емблема на държавата, на светската власт. Когато се казва, че слънцето ще потъмнее, значи властта на всичките държави ще потъмнее. Кога се казва, че луната ще потъмнее, значи всичките религиозни вярвания, ще потъмнеят. Когато се говори, че всички звезди ще паднат от небето, това са великите хора, които ще паднат. Това са уподобления. Онези звезди, които падат, те са велики слънца. Де ще паднат, на кое място ще паднат? – Простите хора казват – звездите падат. Падат тия малките парчета, но изгарят.

Та казвам: Тепърва ние имаме една епоха, в която човек трябва да учи и то с Любов. Ако учи другояче, то е товар.

https://triangle.bg/books/1941-09-28-10.1998/1942-03-29-10.html

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.