Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителят Петър Дънов

Featured Replies

Ми не беше ли той човека, на който дъновистите издухали мозъка на сестра му?

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 273,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Г-н ПАРА, преди всичко от тези неонови цветове, с които изпъстряш постовете си ме заболяват очите, затова бъди така добър да ги използваш по-малко, ако искаш да чета какво си написал. А ти си написал

• Въпросът е дали това, което се е именувало Бяло е наистина бяло, щото се сещам и за едно друго бяло братство от арийци. Точно. Всъщност аз не виждам какви чак толкова удивителни премъдрости се

• "Символ е кръстът. ... вие всички сте кръстове... вие сте живите кръстове... Човек е кръст. Вие сега туряте кръста вън от себе си. Вие сте, които клеймите кръста, вие сте, които го чистите. Живееш доб

Публикувани изображения

преди 40 минути, rurk написа:

Учителят Беинса Дуно е Велик Човек!

Велик Дух!

Дал е изключително много на съществата, при това без даже да повиши тон.

Спасил е хиляди животи! Помогнал е на стотици хиляди да встъпят и да устояват в Пътя.

Съсъд Божи.

Мечо е много свестен човек и практикуващ!

Благодаря ти, брате за целия ти самоотвержен труд!

Господ да те Благослови! Той те е!

Сила и Любов, Любов и Сила

Рурк, в ръцете си държа книгата "Раджа Йога" от Свами Викененанда и Елеазар Хараш. Какво пише в частта "Златните Закони на Раджа Йога"?

142. Всяка обида е един дух, който идва, за да обере вашата храна.

Благодаря ти за темата за Йога, която наскоро пусна и всички разяснения в нея. Не позволявай на никой да разрушава вътрешния ти мир. 

преди 5 минути, sound написа:

Ми не беше ли той човека, на който дъновистите издухали мозъка на сестра му?

Тя сама си стана сектантка  от тяхната секта - така нареченото бяло братство.  Лошото е, че от години аз нямам нормална сестра. Стана и вегетарианка - сега сади в градината грах и бакла - не смея нищо да и кажа.   Защото пак с месеци ще ми мълчи.  Това живот ли е?

Ма тя при теб ли живее сега - нали беше в сектата, доколкото помня?

Живее със съпруга си, който също е бял брат. Съвсем нищо от сектантството им не възприемам -за мен те са умни заблудени хора. Нека поне са живи и здрави!    Лично аз съм атеист и отношението ми е лошо по наследство спрямо всякакви религиозни заблуди.

преди 1 час, mecholari написа:

Рурк, в ръцете си държа книгата "Раджа Йога" от Свами Викененанда и Елеазар Хараш. Какво пише в частта "Златните Закони на Раджа Йога"?

142. Всяка обида е един дух, който идва, за да обере вашата храна.

Благодаря ти за темата за Йога, която наскоро пусна и всички разяснения в нея. Не позволявай на никой да разрушава вътрешния ти мир. 

Точно разглеждах новия превод на Хатха Йога прадипика от БФЙ, хихи! Явно някакво съвпадение това с книгите.
Добра работа на Анна относно книгата.
Колкото до Вътрешнтия Мир - Тат Твам Аси!

преди 4 минути, rurk написа:

Точно разглеждах новия превод на Хатха Йога прадипика от БФЙ, хихи! Явно някакво съвпадение това с книгите.
Добра работа на Анна относно книгата.
Колкото до Вътрешнтия Мир - Тат Твам Аси!

Исая 26:3

Ще опазиш в съвършен мир Непоколебимия ум, Защото на Тебе уповава.

Евреи 12 глава

28 За това, понеже приимаме царство което се не колебае, требва да имаме благодатта чрез която да служим Богу благоприятно с почест и благоговение;

Йоан 14:27
Мир ви оставям; Моя мир ви давам; Аз не ви давам както светът дава. Да се не смущава сърцето ви, нито да се бои.

Галатяни 5:22
А плодът на Духа е: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милосърдие, вярност,

23 кротост, себеобуздание; против такива неща няма закон.

Мислех в темата за Йога да препиша краткото изложение на Раджа Йога, но прецених, че ти си с по-голям опит и е редно само да чета. Изобщо, на мнение съм, че ако влезеш в една стая, и там си най-умния и способния, просто , сбъркал си стаята.  Има едно непрестанно учене, и ето в горните малко думи и извадки, съзирам Христовото съзнание, без което никой не отива при Бога.

преди 13 минути, rurk написа:

ЗЦЛС;

В . щ . С.

П . Р . н . Г . И . Х . С . Б.

:emoji_smiley-05:

Ще направа превод.

Завета на Цветните лъчи на Светлината

Винаги ще съм предан раб на Господа Исуса Христа Сина Божи.

Аз виждам друго слънце

Ако ви кажа, че Аз виждам друго слънце, какво ще кажете вие?

Аз виждам друго слънце и зад него – друго. Във всички неща виждам нещо друго. Моят метод е да виждам неизвесността. Така Ме е учила Моята скрита Древност. Но аз имам и друг още по-дълбок метод, за който мълча.

Откъде идвам

Който иска да знае отде ида, да отиде там, отдето и Аз дойдох; ако пък иска да знае къде отивам, да дойде с Мене.

Който иска да знае откъде идвам, да отиде и да провери това място. Е, Аз знам, че ако той отиде, това ще му отнеме милиарди години, защото далечно е това място и Древността му е голяма. Някой може да каже, че съм произлязъл от Свещено място. Това място е Бездна страшна. Дори и Свещеното ако го види, ще се уплаши и ще изпадне в ужас. Но Свещеното може бавно да се подготвя за това място.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1

преди 19 часа, rurk написа:

Учителят Беинса Дуно е Велик Човек!

Велик Дух!

Дал е изключително много на съществата, при това без даже да повиши тон.

Спасил е хиляди животи! Помогнал е на стотици хиляди да встъпят и да устояват в Пътя.

Съсъд Божи.

Мечо е много свестен човек и практикуващ!

Благодаря ти, брате за целия ти самоотвержен труд!

Господ да те Благослови! Той те е!

Сила и Любов, Любов и Сила

И в това ли вярваш? 

преди 9 часа, realno написа:

И в това ли вярваш? 

Не вярвам, а знам. Това са все факти.

Аз обичам само чистото

Идват някои при Мен и ми казват: Учителю, Ти трябва да ни обичаш. – Аз казвам: Аз мога да обичам само онези хора, които са чисти, идеални.

Аз обичам само чистото, защото чистото ще стане съвършено. Нечистото всякога става несъвършено, защото то не може да се развива. За Мен ученикът е ученик, когато започва от чистотата. Така Аз знам, че той ще стигне до Мен. Щом имам чист ученик, имам какво да дам на Бога.

Аз пиша по свещен начин

Аз съм от онези, които пиша Свещената книга, но пиша тъй, както пише светлината. Моето писание не се отпечатва, но събужда, то е живо слово.

Аз пиша по свещен начин. Аз не изнасям лекции. Аз ви говоря за несътвореното и неназовимото. Това не може да се вкара в лекции, това може да влезе само в душата на ученика и тайнството на неговия дух. Който Ме разбере, става свещен ученик, а не просто ученик. Свещеният става вечен. Вечният става неопределим. Неопределимият става цялостен. Цялостният става потаен. Потайният става мистичен. Мистичният тръгва на ново пътешествие. Само той може да Ме познае – мистичният ученик. Той тръгва на път, за да Ме познае напълно. Той осъзнава, че вечността му е само подготовка за Мене. Аз живея в плашещата безкрайност, но мистичният ученик Ме издирва.

Нозете на един велик Учител

Какво означават нозете на един велик Учител? Да седи човек при нозете на своя Учител, това е символ, който показва, че в душата на този човек трябва да се зароди онази възвишена, велика мисъл, той да бъде абсолютно добродетелен... Нозете изразяват добродетелта в онзи истински мъдър живот.

Що са нозете на един велик и мъдър Учител? Нозете, това са добродетелите. Що са добродетелите? Стихията на човека. Що са небесата? Храмът. До този Храм ученикът е седнал и иска да се учи.

За да Ме разберете

За да Ме разберете, вие трябва да гледате на Бога тъй, както Аз гледам Неговото Лице.

Ти не можеш да Ме разбереш, защото не виждаш Бога така, както Аз Го виждам. Някой може да Ме попита: - Ама Ти как виждаш Бога? – За Мен Бог не е свелина, нито пък тъмнина. Той само се крие зад тях и ги използва. Казвам: Бог е друга светлина – скрита, неизявена. Ако Ме пита някой как виждам Бога, Аз ще му кажа, че първо Го живея и тогава е всичко останало. Аз познавам другата светлина, древната, защото от там съм дошъл.

Щом Господ заживее в Мене

Има един идеал за Мене: Господ живее в Мен и Аз живея в Него.

Щом Господ живее в Мене, не съм ли Аз Храмът? Щом Господ заживее в Мене, не е ли това решението на всички въпроси? Щом Господ заживее в Мене, има ли значение какви събития се случват? Господ в Мен е по-дълбок от всички събития. Ето защо Аз съм Му дал място в Себе Си.

" Божественото е същественото в живота. То не се проявява в човека, докато той се дразни, докато се съмнява, докато живее в заблуждения и противоречия. Докато не мине през изпитания, изкушения и противоречия, човек е далеч от истината, далеч от Царството Божие.
Ако мисли, че може да избегне този път, той се лъже. Ще правиш усилия, ще страдаш, ще се раждаш и прераждаш, докато най-после влезеш в пътя на реалността. Само така ще постигнеш въжделенията на своето сърце, въжделенията на своя ум, най-после, и въжделенията на своята душа.
Три неща иска да постигне човек: свобода, любов и знание. Щом ги постигне, той е реализирал въжделенията на своята душа."
Беинса Дуно "Въжделенията на душата" 1933 г.

Аз бях наблюдател в рая

Аз пък ви казвам, че когато падаше Адам, Аз бях в рая. Ще кажете: – Ами какво търсиш тук? – Дойдох да ви видя.

Когато Адам падаше, Аз бях наблюдател в рая. Сега наблюдавам света и неговото непрекъснатао падение. Но Аз не съм дошъл заради света, а заради вас. И ако вие познаете своя Учител и изберете Неговия път, раят ще бъде възстановен, свободата ви ще се върне. Всеки ученик, който е възвърнал свободата си, се е върнал в рая. И затова дойдох да ви видя, защото завръщането в свободата е завръщане в Бога. Още от рая Аз наблюдавам Своите ученици.

За Мен са реалност

Има много слънчеви и други системи далеч от нас, които се интересуват за нас и за всички други същества на земята. Например млечният път е една от тези системи. Вие ще кажете: Това са предположения! – Да, за вас са предположения, но за Мен са реалност.

Има много напреднали същества от други слънчеви системи. Някои от тях проникват много дълбоко в хората и ги изучават. От това изучаване те създават в себе си голяма дълбочина, която ги отвежда в Тайни, които не подозираме. За Мен тези същества са реалност. Аз също ги наблюдавам и проучавам. Понякога те знаят, че прониквам в тях, понякога не знаят.

Аз прониквам в съзнанията

Може да мислите за Мене каквото искате, но казвам ви: Аз разбирам съзнанието на растенията, Аз разбирам съзнанието на кристалите, Аз разбирам съзнанието на животните – на всички риби, на всички птици – и най-после разбирам съзнанието на всички хора.

Аз прониквам в съзнанията на всички същества – от кристалите и мравките до съзнанието на Бога. Казвам: Величествено е съзнанието на Бога. То е тайно и явно. Който стигне до това съзнание, той е решил всичките си въпроси. Моето съзнание и съзнанието на Бога са едно съзнание.

Много начини да изразява Истината

Да говорим Истината, не значи всякога да говорим с думи. Щом те видя, това значи, че Аз ти говоря вече.

Един Учител има много начини да изразява Истината. Единият начин е с думи. Думите са загатвания. Понеже Той познава Истината, може да я загатва. Вторият начин е с мълчание, то е упътване. Така Учителят говори на душата на ученика. Третият начин е най-дълбок. Понеже Истината е безмълвие, безмълвието се явява мистерията, която споделя с духа на човека. Тук нищо не се казва. Тук се споделя и в това споделяне е сливането. Първият начин на говоренето с думите се отнася до сърцето. Вторият начин на говорене с мълчанието се отнася до душата. Третият начин се отнася до Избраните. Само те разбират безмълвието на Истината.

Аз съм най-богатият човек в света

Казвам: Едно нещо трябва да знаете: Аз съм най-богатия човек в света...

Аз съм най-богатият човек в света, защото Бог живее в Мене. Бог е Моето богатство. При това условие питам: Може ли Америка или Русия да ми дадат нещо? Искам и вие да имате Бог в себе си. Искам и вие да имате истинско познание за Бога. Това нетленно богатство превъзхожда света.

Определени още от 8000 години

Тези хора, на които Аз трябва да проповядвам, са определени още от 8000 години и те ще дойдат.

Моите ученици са определени отпреди хиляди години. Те ще идват постепенно при вас – едни по-рано, други по-късно. Едно е нужно да знаете – когато съм ги изпратил при вас, Аз съм ги изпратил при Себе Си, а не при вас. Аз събирам учениците и Аз ги разделям, защото познавам замисъла на Бога.

Тайно да работя върху вас

За да се въплъти една Моя проповед в плът и кръв, Аз трябва да я прекарам пра 10 степени още... Моята проповед още не е разработена у вас. Сега като се върна у дома си, Аз трябва да работя още върху вас, да прекарам тази моя проповед през 10 степени още.

Още много имам да ви проповядвам. И още много имам тайно да работя върху вас, защото трябва да минете през десет степени на съзнание. Първата степен е обръщане към Бога завинаги – това е началото. Последната степен е пълнотата, осъщественото учение. Малцина са тези, които са превърнали учението Ми в свой начин на живот. Всеки може да чете и да размишлява върху Моите проповеди. Но само учениците от десетата степен Ме познават, те са истинските ученици. Коя е мярката на десетата степен? Пълнота при всички условия. Светът може да се преобърне, но тази пълнота не може да бъде докосната.

Минал съм през милиони форми

Аз обаче съм опитал Любовта във всички нейни форми.

Минал съм през милиони форми. Човек е длъжен да узнае същността на Любовта. Ангелът е ангел, когато узнае същността на Любовта като светлина.  Същността на Любовта при пчелата е самият мед. Същността на делфина е в това, когато той узнава тайните на морето. Същността на човека е в това, когато стигне до себепознание. Аз съм преминал през всичко това и съм се отказал от всичко това. За Мен същността е в познаването на Бога. Любовта е най-великата и най-опасната дълбочина. Не всеки може да преплува през нейната същност. Аз успях да я преплувам и затова сега ви говоря. Любовта е космическият кръг на вселената. Всеки трябва да я изстрада и да я преплува, за да се завърне при Мен. Това се иска от Моите ученици.

Моите думи са свещени

Моите думи са свещени и всички вие можете да ги опитате. Ако българският народ един ден се намери в затруднено положение, само Моите думи ще го спасят.

Моите думи изтичат от Бога. Който използва правилно Моите думи и който ги живее правилно, той си изработва сърце, устойчиво като скала, и дух, мощен като древен вятър. С това сърце и с този дух думите ще бъдат неговата сила. Тази сила е свещена. Такъв човек ще се завърне при Бога и там ще се срещнем.

Моите думи са тайна наука

Вие можете да преустроите живота си само върху Моите думи. Това е наука!...Това, което ви говоря, е нещо Божествено, нещо велико.

Моите думи са тайна наука. Моите слова са два вида: изречени и неизречени. Който узнае изречените Ми слова, той става Тайна и за себе си, и за другите. Той ще стане ученик. Който узнае неизречените ми слова, той ще стигне до дъното, той ще влезе в Моята Мистерия. Той вече няма да умира, той вече няма да живее. Той ще съществува, но без живот. Това е състояние по-дълбоко от живота. Той ще се завърне в първичното състояние. Това първично състояние е скрито в Моето неизречено слово.

Харира Алама

Аз говоря за България, за вас, не говоря за Себе Си, понеже не мисля да живея в България. Аз не мисля да живея даже и на земята. Един ден ще се върна в своето отечество и от друго място ще ви гледам.

Абсолютната родина, това е потайното, скритото в Тайната. Тайната можеш да я откриеш, но потайното остава скрито. Някой може да попита къде живея Аз. Аз не живея в тайното, но в потайното. Аз живея там, където живее скритият Отец. Това място го познават само Старците. То не е известно. То е неизвестното 14-то Небе. Наречено е Харира Алама.

Аз съм бил в тази реторта

И тъй всички ще минете през ретортата. Аз съм бил в тази реторта, пръв съм влязъл в нея, зная какво нещо е тя.

Има два вида реторта: едната е малка, другата е голяма. При малката реторта минаваш през мрака, който те просветлява. При малката реторта ставаш истински човек, завръщаш се в себе си. Който е минал през малката реторта, е влязъл във вечността. Голямата реторта е Мистерия. Тя те изважда от вечността. Тя те изважда от самия тебе. При тази реторта напускаш истинския човек в себе си. Тази реторта е Мистерия. Тя те прави подобен на безконечността. Само Старците познават тази реторта. Само те познават това, което е по-дълбоко от Истината.

Моето име е неизразимо

Като се върна на небето, там ще напишат Моето име. То ще бъде името на Любовта!

Моето име е неизразимо. То принадлежи на едно древно състояние. Това състояние може да се изрази, но същността му е непознаваема. Външно това име е наречено Любовта, но вътрешно не може да се  изрече. Само този, който е придобил истинска и тайна Любов към Мене, само той може да влезе в Моята бездна.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.