Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителят Петър Дънов

Featured Replies

преди 43 минути, mecholari написа:

Сега се заражда противоречие, какво е писано в Библията. Всеки може да оспорва, какво е писано в тази Библия. Смешно, нищо не е писано в тази Библия. Много малко работи са писани. Има една друга голяма Библия, за която трябват най-малко десетина хиляди години да прочетем само половината от нея. Трябват 20 хиляди години да я прочетеш цялата Библия. Има и картини вътре. Всичките тия епохи са описани с картини и ти трябва най-малко няколко милиона години да изучиш и да се опознаеш. Сега някой прочел Библията и дошъл до Откровението. До Откровението дошъл, друга манджа не яде. Казва: „Слънцето ще потъмнее, луната ще потъмнее“. Слънцето е емблема на държавата, на светската власт. Когато се казва, че слънцето ще потъмнее, значи властта на всичките държави ще потъмнее. Кога се казва, че луната ще потъмнее, значи всичките религиозни вярвания, ще потъмнеят. Когато се говори, че всички звезди ще паднат от небето, това са великите хора, които ще паднат. Това са уподобления. Онези звезди, които падат, те са велики слънца. Де ще паднат, на кое място ще паднат? – Простите хора казват – звездите падат. Падат тия малките парчета, но изгарят.

Та казвам: Тепърва ние имаме една епоха, в която човек трябва да учи и то с Любов. Ако учи другояче, то е товар.

https://triangle.bg/books/1941-09-28-10.1998/1942-03-29-10.html

Отново отговаряш странно. Зададох ти конкретни въпроси, на които не ми отговори. Но разбирам,че се опитваш да поставиш под съмнение божито слово, както го направи змията , която измами Адам И Ева. Змията каза: Бития 3:1 "А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: ИСТИНА ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината?" Тя постави под съмнение думите на Бог, както ти правиш сега.     В Новия Завет е писано: 2 Коринтяни 11:3-4 „Но боя се да не би, както змията измами Ева с хитростта си, да се разврати умът ви и отпадне от простотата и чистотата, която дължите на Христа. 4 Защото, ако дойде някой и ви проповядва друг Исус, когото ние не сме проповядвали, или ако получите друг дух, когото не сте получили, или друго благовестие, което не сте приели, вие лесно го търпите.“ Това не е всичко, но Святия Дух продължава с предупрежденията като казва: Галатяни 1:6-9 „Чудя се как вие оставяте Онзи, Който ви призова чрез Христовата благодат, и така скоро преминавате към друго благовестие;       7 което не е друго благовестие, но е дело на неколцината, които ви смущават и искат да изопачат Христовото благовестие. 8 Но ако и сами ние, или ангел от небето ви проповядва друго благовестие освен онова, което ви проповядвахме, нека бъде проклет. 9 Както ей сега казахме, така пък го казвам: Ако някой ви проповядва друго благовестие освен онова, което приехте, нека бъде проклет.“  Който променя и изопачава библията е под ПРОКЛЕТИЯ. В момента правиш точно това подведен от Дънов.               Освен това  виждам, че Дънов претендира, че познава Бог, но чуй какво казва същия този Бог и да ли учителя ви наистина Го познава: 1 Йоаново 2:4 „Който казва: Познавам Го, а заповедите Му не пази, лъжец е, и истината не е в него.“   Още едно предупреждение : 2 Коринтяни 13-15 „Защото такива човеци са лъжеапостоли, лукави работници, които се преправят на Христови апостоли. 14 И не е чудно; защото сам сатана се преправя на светъл ангел; 15 тъй че, не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата. Но тяхната сетнина ще бъде според делата им.“    Замисли се. Моли се не Дънов, а Бог да ти открие истината, защото тя е най важна.  Исус казва: " Аз съм истината..."                                    И последно,  ако Святия Дух  изобличава теб и Дънов, как казвате, че говорите водени от Него?

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 273,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Г-н ПАРА, преди всичко от тези неонови цветове, с които изпъстряш постовете си ме заболяват очите, затова бъди така добър да ги използваш по-малко, ако искаш да чета какво си написал. А ти си написал

• Въпросът е дали това, което се е именувало Бяло е наистина бяло, щото се сещам и за едно друго бяло братство от арийци. Точно. Всъщност аз не виждам какви чак толкова удивителни премъдрости се

• "Символ е кръстът. ... вие всички сте кръстове... вие сте живите кръстове... Човек е кръст. Вие сега туряте кръста вън от себе си. Вие сте, които клеймите кръста, вие сте, които го чистите. Живееш доб

Публикувани изображения

преди 9 часа, mecholari написа:

Йоан 17:23
Аз в тях, и Ти в мене, за да бъдат съвършени в единство;

И как разбираш тези горни думи. Съзнанието ти осъзнава ли Го като се случи?  

Реално? Ти нямаш критерий за Истината. А ето какво аз съм споделил преди 11 години:

на ‎11‎/‎9‎/‎2007 в 22:33, mecholari написа:

" Публикувано от Кристиян в www.beisadouno.com: ....................... С написаните неща е съвсем същото- ето, аз употребих един израз, като ни най-малко имах предвид неговото буквално разбиране, а и Христос, както можем да прочетем в някои евангелия, често е завършвал притчите с израза "Уши който има, нека слуша"...Под слух се разбира състояние на покой, в което възприемателните възможности на човек нарастват, за да може да "чуе", човек трябва да може да пази "тишина" вътре в самия себе си, защото от всичко що може да се чуе, гласът на Бог, който говори вътре в нас, е най-тих....Никакъв шум не трябва да се вдига- нито една мисъл, нито една емоция не трябва да смущават този покой, в който човек заема позицията на "възприемащ", "чуващ", освен това, под "чуване" се разбира онова състояние на "разумение", в което независимо дали чете или слуша чисто физически и т.н., човек разумява същината на това, което възприема, независимо дали е притча, песен, човешка или природна музика...

Това наричам Христово съзнание, до което не си достигнал, защото не ти е било позволено. По същество, то е Мир, Покой и Пълнота. И разкрива истинската същност на човека. Откриваш себе си и своя Учител.

И какво като си го споделил това глупаво нещо  преди 11 години - като гледам си станал още по-голяма будала спрямо тогава...

преди 3 часа, attj написа:

И какво като си го споделил това глупаво нещо  преди 11 години - като гледам си станал още по-голяма будала спрямо тогава...

Някои казват, че "будала" идва от Буда и Аллах. И го приемат за голям комплимент. Но аз ти благодаря, че ме наричаше идиот, шизофреник и психопат. Малоумник и други подобни. Примерно шизофреникът е човек, който чува гласове и им се подчинява, и прави неестествени неща в очите на хората. Но какво може да поиска един шизофреник, освен Тишина и Безмълвие? Всъщност ,това е най-могъщото учение. Това е лекарството.

Какво лекуваш?  Аз все се стремя никога никой да не обиждам!  Бъди здрав и пробвай да ми обясниш.   Като умреш все ще е тишина и безмълвие....Това за всички ни е валидно.

преди 2 часа, attj написа:

Какво лекуваш?  Аз все се стремя никога никой да не обиждам!  Бъди здрав и пробвай да ми обясниш.   Като умреш все ще е тишина и безмълвие....Това за всички ни е валидно.

Като умреш идват демоните и дяволите да те ограбят, тези, които живееш заедно с тях и ти внушават да обиждаш хората, например. Първо трябва да си платиш за всеки, който си наранил. Те идват и се гаврят жестоко, и всеки си получава заслуженото. Така е и с тези, които ти се радват  като обиждаш, и го допускат, защото всеки си получава заслуженото. Колкото повече те бавят, толкова е по-страшно. Щото бил си им инструмент, имали са полза от тебе, но тогава трябва да бъдеш изцицан без остатък. Нямаш ли Любов в себе си, можеш да останеш там много, много време.  Ако имаш Любов и Бог влезе в тебе, минаваш леко и приятно. Не са без значение молитвите и чистия живот. Не е без значение да бдиш над всяка своя мисъл, дума ,дело, чувство и постъпка. Така че, те чака брутално осъзнаване.  Но късно.

Иначе ,има методи да се срещнеш с тях и приживе, да знаеш как да се справиш. Но без помощ не става. 

Кой те излъга, че не става?   Аз съм атеист по наследство и всичко около мен е любов и разбирателство.Не ми трябва ничия помощ за да съм добре.   Заблуденяците Исус и Дънов за съвсем нищо не са ми притрябвали.   В моите очи те са никому ненужни боклуци. Бъдете здрави!!!

В корените и в клоните

Съберат се някои хора и Ми казват: Ти (не) си на правата посока. – Хубаво, Ако Аз живея едновременно и на земята, и на небето, и в корените, и в клонищата и познавам кое е право и кое не е, тогава на себе си ли да вярвам или на тия хора, които казват, че не съм на правата посока? Те казват: Нищо не виждаш! – Аз казвам: Всичко виждам !

Аз съм едновременно в корените и в клоните. В корените е тъмнината, в клоните е светлината. В корените работя, в клоните живея. В корените съм скрит, в клоните съм видим. Така и корените, и клоните ме виждат. И тъмнината, и светлината ме виждат. Но те не Ме познават. Само знаят, че съм техен приятел.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1

Като кьорав си и съвсем нищо не виждаш.  Вие сте заблудени до умопомрачаване. Жалки сте и сте за съжаление.    

преди 15 часа, mecholari написа:

Реално? Ти нямаш критерий за Истината. А ето какво аз съм споделил преди 11 години:

Това наричам Христово съзнание, до което не си достигнал, защото не ти е било позволено. По същество, то е Мир, Покой и Пълнота. И разкрива истинската същност на човека. Откриваш себе си и своя Учител.

В голяма заблуда си. Ще използвам твоя любим израз "Христово съзнание".  Да имаш "Христова съзнание", не означава просто да си ЧУЛ Божия глас, а да го ПРИЕМЕШ  И ЖИВЕЕШ, СЛЕД КАТО СИ ГО ЧУЛ. Ще ти кажа, че нито Дънов, нито ти познавате Исус, защото не приемате слвото Му библията.  Освен това ми казваш: "Ти нямаш критерий за Истината ". Ако твоя критерий е Дънов и неговите размишления , то моя критерий е Исус и библията, Неговото слово.  Казваш нещо друго, което е странно и плашещо. Цитирам: " шизофреникът е човек, който чува гласове и им се подчинява, и прави неестествени неща в очите на хората. Но какво може да поиска един шизофреник, освен Тишина и Безмълвие? Всъщност ,това е най-могъщото учение. Това е лекарството"  Ако наистина мислиш така, започвам да си мисля, че Дънов е бил болен, който и имал нужда от лечение в психиатрия, а не да  бъде приеман като учител. Казваш, че:  "че "будала" идва от Буда и Аллах. И го приемат за голям комплимент".  Ще ти кажя, че в главата ти е голяма каша. Защото пътя за спасение е само един и се кава Исус. Исус казва : Аз ъм Пътя и Истината и Живота'. Ако търсиш истината, можеш да я намериш САМО в Исус. Ако търсиш вечен Живот, отново можеш да го намериш САМО В Исус. Ако Дънов заблуждава хорат, че всяка религия  е път към Бог, това е лъжа от ада. Пътя е ЕДИН, ИСУС. Ще ти препоръчам, вместо да четеш глупостите на Лъжеучителя Дънов, чети словото на Истинския Учител и Спасител, Исус. 

Аз пък Ви препоръчвам да си живеете живота и да не се занимавате с глупости и с безсмислици.

От философска гледна точка има три вида истина – субективна, обективна и абсолютна. Първата принадлежи на субекта – човек който изповядва ред заблуждения, изкривявания, собствени интерпретации, които на изток се наричат Мая. За да бъде коригиран, за да се развива и еволюира, на него му е необходима обективната истина. Абсолюта в своето могъщество се е ограничил до Бог, Който ни познава, негова е тази работа да ни коригира. Той отнема заблужденията ни малко по малко, когато сме готови ,за да издържиме. И така всички пророци  са на различно ниво на съзнанието. И ако за някой е валидно да продаде жена си за стадо кози, защото иначе е много красива и ще го убият за да му я отнемат, само и само да оцелее, това не е валидно за мъчениците на вярата, които са последвали Христовия път. Това са различни нива на съзнанието, които пред Бога и Абсолюта са степени на невежеството.

Какво казва Учителя?

Аз гледам на нещата от един Абсолютен Център

Някои пророци са писали, че Господ се гневи, но Аз оспорвам това. Казал ли е някъде Господ за Себе Си, че се гневи?

Аз казвам, че това, което пророците са писали в Библията, не произтича от Абсолютната Истина. Ако претегля на Моя кантар колко е вярното от написаното в Библията, остават всичко на всичко 8%. Аз гледам на нещата от един Абсолютен Център. Но ако библейските думи се тълкуват правилно чрез метода на Мъдростта, тогава те могат да подобрят живота на човека. Така неправилният превод ще придобие Светлината си. А Светлината, която произхожда от Абсолютния Център, е тази, която носи истинския живот. Има две неща: едното – неправилно преведени, но правилно изтълкувани стихове – в този смисъл правилното тълкуване възвръща Светлината; второто – правилно преведени, но неправилно изтълкувани стихове – тогава Светлината се изгубва и животът се материализира и огрубява. Това означава, че не преводът е важен, а този, който го тълкува. Ако едно Същество на Истината тълкува превода, думите нямат особено значение, защото Истината превъзхожда всяка дума и всяко слово.

Така, учението на Учителя подготвя учениците за навлизане в Абсолютната Истина. Това може да отнеме милиарди години, безброй години, а може да се случи и някъде извън времето.

Аз имам любими молитви от Учителя. Ето една от тях:

Молитва на Учителя

Аз се обръщам към Господа с думите:

Господи, никаква лъжа няма да излезе от моята уста, ще говоря само истината! Ще изпълнявам това, което Ти искаш, за нищо няма да пощадя живота си. Всичко, което искаш, ще го направя доброволно. Ще Те следвам, не защото си направил небето и земята, но защото само Ти си единствен, безграничен, безначален, който обхващаш всичко в себе си.

Амин.

И така, който нарича Учителя Лъжеучител, няма място в живота ми, даже и в тази тема.

"От философска гледна точка има три вида истина – субективна, обективна и абсолютна." А от Божия гледна точка има САМО една истина, когато става въпрос за спасението на човека и тя се казва Исус. Ако твоята съвършена истина се казва Дънов, то моята се казва Исус. Ако твоята съвършена книга е учението на Дънов, то моята е библията. Ако искаш вярвай на "дървените" философи между, които е и Дънов, а съм избрал да вярвам на Исус. Доказа е чрез живота си, че може да му се има доверие. Дънов с какво е доказал , че може да му се има такова доверие? Освен, че е казал нещо, какво е направил? Някакво чудо, като да изцелява, възкресява или изгонва демони? Да е възкръснал? Или да е се е възнесъл? 

преди 9 минути, realno написа:

Доказа е чрез живота си, че може да му се има доверие. Дънов с какво е доказал , че може да му се има такова доверие? Освен, че е казал нещо, какво е направил? Някакво чудо, като да изцелява, възкресява или изгонва демони? Да е възкръснал? Или да е се е възнесъл? 

После това ли ще ми цитираш?

Марк 13:22
защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци, които ще покажат знамения и чудеса, за да подмамят, ако е възможно и избраните.

преди 1 час, mecholari написа:

После това ли ще ми цитираш?

Марк 13:22
защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци, които ще покажат знамения и чудеса, за да подмамят, ако е възможно и избраните.

Без малко да познаеш. Матей 7:15-16 „Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас с овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители.16 От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи?“   Ако следваш чудесата може да бъдеш залуден, защото сатана също е способен на чудеса. Ако следваш думите на някого, пак може да бъдеш заблуден, защото сатана също говори красиво и увлекателно. Но делата или плодовете разкриват същността. 

Йоан 5:36 „Но Аз имам свидетелство по-голямо от Иоановото; защото делата, които Отец Ми е дал да извърша, самите дела, които върша, свидетелствуват за Мене, че Отец Ме е пратил.“

Йоан 14:11 „Вярвайте Ме, че Аз съм в Отца и че Отец е в Мене; или пък вярвайте Ме поради самите дела.“                                       Въпрос ако може, защо трябва да вярвам на Дънов? И ако Исус казва, че е изпратен от Отец, а Дънов отхвърля Словото Му, тогава Дънов от  кого е изпратен? 

Всъщност, Учителя дава като метод за работа, всеки ден да се четат по десет стиха от Евангелието на Йоан. И така да се изчете цялото и да се размишлява. Също, 14 глава от това Евангелие се чете задължително при наряд за починали близки, даден от Учителя.

Лично аз харесвам нещо от Лука:

Лука 24:45
Тогава им отвори ума, за да разберат писанията.

И така, ума е важен, неслучайно глава на Църквата е Христос. И пак стигаме до личния критерий на разумение на истината, който ако липсва, някой ако е бил по времето на Христос е възможно да бъде фарисей и да го разпне. А сега си има книга, призната, не от всички евреи,  но се предоверяваме на книгите. И кучето си гони опашката, едно и също, едно и също, омагьосан кръг.

В една душа Бог е написал много повече от всички религиозни книги и учения. 

преди 17 минути, mecholari написа:

Всъщност, Учителя дава като метод за работа, всеки ден да се четат по десет стиха от Евангелието на Йоан. И така да се изчете цялото и да се размишлява. Също, 14 глава от това Евангелие се чете задължително при наряд за починали близки, даден от Учителя.

Лично за харесвам нещо от Лука:

Лука 24:45
Тогава им отвори ума, за да разберат писанията.

И така, ума е важен, неслучайно глава на Църквата е Христос. И пак стигаме до личния критерий на разумение на истината, който ако липсва, някой ако е бил по времето на Христос е възможно да бъде фарисей и да го разпне. А сега си има книга, призната, не от всички евреи,  но се предоверяваме на книгите. И кучето си гони опашката, едно и също, едно и също, омагьосан кръг.

В една душа Бог е написал много повече от всички религиозни книги и учения. 

Лука 24:44 „И рече им: Тия са думите, които ви говорих, когато бях още с вас, че трябва да се изпълни всичко, което е писано за Мене в Моисеевия закон, в пророците и в псалмите.45 Тогава им отвори ума, за да разберат писанията.  46 И рече им: Така е писано, че Христос трябва да пострада и да възкръсне от мъртвите в третия ден“                                                    Ти цитира подчертания стих. Но виж контекста. В предния 44 стих Исус подтвърждава истинността на Стария Завет. А Дънов отрича истинността както на Стария така и на Новия Завет. Сам казваш, че истината в библията е 8%, а лъжата 92%. Има противоречие между твоя учител и Исус. Според Исус библията е истина на 100%. На кого да вярваме? Ако Стария Завет е лъжа, според Дънов и теб, Исус защо ще отваря умовете на слушателите си точно за написаното  от Стария Завет според 45 стих?  Аз не разбирам, дано имаш обяснение. 

на ‎2‎/‎13‎/‎2018 в 11:31, realno написа:

Аз имам в Себе Си наука, по-дълбока от света. На това основание казвам, че във вътрешността на слънцето живеят древните богове. А още по-навътре, в най-скрития център на слънцето, живеят Ахадарите. Това са прадревните и неизповедими същества. Докато за древните богове може много да се говори, то за Ахадарите каквото и да се каже, всяка реч потъмнява, защото кой може да обясни същността на прадревните очи – очи, които виждат отвъд огъня и вселената.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1

Има само един Бог и това Триединния Бог, Бог Отец, Син и Святия Дух. 1 Коринтяни 8:6 „...има само един Бог, Отец, от Когото е всичко, и ние за Него, и един Господ, Исус Христос, чрез Когото е всичко, и ние чрез Него.“    Това което ви учи ващия учител е едновременно богохулство, противоречащо на здравия разум и науката. 

Тука се издъни. Толкова си щял да познаеш и Христос, като ти каже нещо истинно.  От къде знаеш, че това не е нещо от Абсолютната Истина? Имаш ли критерий? Не.

Псалм 82

1 Асафов псалом. Бог стои в Божия събор, Съди всред боговете.
6.Аз рекох: Богове сте вие; Всички сте синове на Всевишния.

Йоан 10 глава

31 Юдеите пак взеха камъни за да Го убият.

32 Исус им отговори: Много добри дела ви показах от Отца; за кое от тия дела искате да Ме убиете с камъни?

33 Юдеите Му отговориха: Не за добро дело искаме да Те убием с камъни, а за богохулство, и защото Ти, бидейки човек, правиш Себе Си Бог.

34 Исус им отговори: Не е ли писано във вашия закон: "Аз рекох, богове сте вие"?

35 Ако са наречени богове ония, към които дойде Божието слово, (и написаното не може да се наруши),

36 то на Този, Когото Бог освети и прати на света, казвате ли, богохулствуваш, защото рекох, Аз съм Божий Син?

И ето, според Библията и на Земята има богове. Писани са с малки букви, като боговете за които Учителя говори на Слънцето. Докато Бог се пише с главна буква. Защо на Слънцето да не може да има богове?

Ако съберете любовта на цялото човечество, на всички светии, добри и праведни хора, на всички ангели и богове на небето, едва ли тяхната любов ще съставя микроскопична част от Любовта на Бога.

http://petardanov.com/beseda_s.php?s_type=all&id=1114&status=1&high=богове#result_start

Подъ богове не разбирамъ Единния Богъ, но висшитѣ чинове отъ ангелската йерархия.

http://petardanov.com/beseda_s.php?s_type=all&id=144&status=1&high=богове#result_start

на ‎2‎/‎13‎/‎2018 в 13:23, realno написа:

Mecholari, как се спасява човек? 

на ‎2‎/‎13‎/‎2018 в 13:44, realno написа:

Не ми отговори на въпроса. Как се спасява човек? Къде е мястото на Исус и къде е мястото на Дънов? Къде е мястото на неговото учение? Къде е мястото на библията? Кажи ми ясно с две прикзки , без поезия.

Какво става сега? Да взема аз да ти кажа нещо, щото се замълча. Искаш с две думи да ти отговоря а аз съм пуснал цяла тема, която ти препоръчвам да изчетеш от край до край. Там от някои постове ще разбереш кой е лукавия, че Учителя му е голям враг. И като съм ти дал метод и критерий за познаване на истината, в това Христово съзнание, тази нагласа на безмълвие, тишина, мир и покой е метод да не те ядат дяволи, демони, паразити и вампири.

Лука 2:27
И по внушението на Духа той дойде в храма;

Не само Духа действа с внушение. Задача на ученика е да различава от кой източник идват мислите. Така изработва своето спасение. А дали им се поддава е друго на ръка.

Аз съм в Бога и Бог е в Мене

Божественото е един импулс, който се проявява във всички моменти в живота Ми при каквото и положение да се намирам.

Ако Божественото живее в Мене, мислите ли , че Аз съм в този или онзи свят? Не, Аз съм в Бога и Бог е в Мене. Ако Божественото е в Мене, мислите ли, че Аз съм в живота или в смъртта? Не, Аз съм в Бога и Бог е в Мене. Щом Бог е в Мене, и животът е живот, и смъртта е живот. Но Бог е нещо повече от живота и смъртта. Аз също съм повече от живота и смъртта. Аз само ги навестявам.

За да се прояви един велик Учител

За да се прояви един велик Учител, трябва всички разумни души да се съберат в него.

За да се прояви един велик Учител, в него заживяват знайни и незнайни същества. Знайните образуват светостта на Словото му. Незнайните образуват в него древната бяла Светлина. В тази Светлина е скрит Централният Извор на живота. Кой познава тази древна Светлина? Само този, който е преодолял собствената си светлина и собствения си мрак. Той се е завърнал в Окото на Древността.

Преди този и онзи свят

Тази Любов я нося от памтивека. Тази Любов е съществувала преди този и онзи свят. Преди да беше този свят, Аз бях – нищо повече.

Преди да е бил този свят, Аз съм бил. Преди да е бил животът, Аз съм бил. Аз никога не съм губил Своя Произход. Аз дори не идвам и не заминавам. Аз живея чрез Произхода. Аз нито съм слизал, нито съм се качвал, защото в Произхода няма горе и долу. Произходът е Център. Произходът е Окото на Древността. С това Око ви наблюдавам.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1

преди 12 часа, mecholari написа:

Какво става сега? Да взема аз да ти кажа нещо, щото се замълча. Искаш с две думи да ти отговоря а аз съм пуснал цяла тема, която ти препоръчвам да изчетеш от край до край. Там от някои постове ще разбереш кой е лукавия, че Учителя му е голям враг. И като съм ти дал метод и критерий за познаване на истината, в това Христово съзнание, тази нагласа на безмълвие, тишина, мир и покой е метод да не те ядат дяволи, демони, паразити и вампири.

Лука 2:27
И по внушението на Духа той дойде в храма;

Задача на ученика е да различава от кой източник идват мислите. Така изработва своето спасение. А дали им се поддава е друго на ръка.

Замълчах се, защото пишеш много неясно и двусмислено. Дано и ти се разбирш, че за мен много трудно. Но както и да е.                                                                                  Казваш: "Не само Духа действа с внушение." Вярно е и нечистите духове също.                                                                                                                                                                     Казваш: "  Задача на ученика е да различава от кой източник идват мислите. "  За да различаваш, кое истина или лъжа трябва да имаш  както казваш критерий по който да сравняваш и да разпознаваш истината от лъжата. Моя критерий е Исус и библията, за която казвате ти и Дънов, че 92% е лъжа, а всъщото време не спираш да ми я цитираш, а твоя критерий е Дънов и учението му. Ти ми кажи сега  простичко, че да го разбера, има ли база на сравнвние между двамата?  Ако Исус е Господ и Бог според цитатите на библията, които ми цитираш, предполагам че щом като ги цитираш, те са от тези 8% истина, а Дънов е просто човек  на кого  трябва да вярвам?  На Господ Исус или човека Дънов?  Единия казва истината, а другия, лъже. Само не ми казвай и на двамата, защото според думите на Исус, Дънов е Лъжеучител, колкото и да не ти се вярва.  Не е коректно да цитираш Исус, а да приемаш словто Му избирателено.   Или го приемаш цялото или не. Представиси една везна, ако поставиш на единия й край Исус, а на другия Дънов, кой ще натежи повече според теб? Благодаря предварително за простичкия и ясен отговор.

Аз ти да дадох да четеш, но няма как да ме разбереш ако между теб и мен има два вагона книги. А ти си чел само Библията.

И постепенно ти отговарям на въпросите.

НО след като аз ти отговарям и ти дадох да четеш, отговори ми ти как те спасява Исус Христос? Какво е твоето спасение?

преди 42 минути, mecholari написа:

Аз ти да дадох да четеш, но няма как да ме разбереш ако между теб и мен има два вагона книги. А ти си чел само Библията.

И постепенно ти отговарям на въпросите.

НО след като аз ти отговарям и ти дадох да четеш, отговори ми ти как те спасява Исус Христос? Какво е твоето спасение?

Римляни 10:9-11 „Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш 10 Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява. 11 Защото писанието казва: "Никой, който вярва в Него, не ще се посрами".“                                                           Така се спасява всеки християнин, чрез вяра в Исус и делото Му. Сега е твой ред. Кажи ми как ти  ще се спасиш? В кого е твоята надежда?  Ако някой на смъртно легло, два вагона книги ли трябва да прочете, че да се паси? Какво ще кажеш на такъв човек? Кажи го на мен, че да разбера.

току-що, realno написа:

Римляни 10:9-11 „Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш 10 Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява. 11 Защото писанието казва: "Никой, който вярва в Него, не ще се посрами".“                                                                                                   Така се спасява всеки християнин, чрез вяра в Исус и делото Му. Сега е твой ред. Кажи ми как се спасяваш? В кого е твоята надежда? 

Това не е достатъчно. Трябва да придобиеш Неговата нагласа, състояние на съзнанието, в момента, когато са се гаврили с Него, и приковали на кръста. Иначе това ,което казваш е много лесно и елементарно. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.