Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителят Петър Дънов

Featured Replies

преди 5 часа, mecholari написа:

Това не е достатъчно. Трябва да придобиеш Неговата нагласа, състояние на съзнанието, в момента, когато са се гаврили с Него, и приковали на кръста. Иначе това ,което казваш е много лесно и елементарно. 

Питай разбойника на разпънат на кръст до Исус каква е била  "Неговата нагласа, състояние на съзнанието," . Колкото и невероято да ти звучи, да  елементарно е, защото НЕ АЗ САМ СЕ ПАСЯВАМ, А БОГ МЕ СПАСЯВА, ПО МИЛОСТ, БЕЗ ДА ГО ЗАСЛУЖАВАМ. НЕ ГО ЗАСЛУЖАВАШЕ И РАБОЙНИКА НА КРЪСТТА, НО ПОВЯРВА В ИСУС И ТОЙ МУ ОБЕЩА, ЧЕ ЩЕ БЪДЕ В РАЯ. ИСУС  КАЗВА: Матей  19:25-26  „А учениците, като чуха това, зачудиха се твърде много и думаха: Като е тъй, кой може да се спаси?       26 А Исус ги погледна и рече им: За човеците това е невъзможно; но за Бога всичко е възможно."   Разликата между мен и теб, че аз вярвам в Исус това, което е казал и обещал, а ти вярваш в Дънов и това, което е казал. Аз вярвам, че Бог ще покаже милост към мен, защото вярвам в Исус, който умря на кръста, където понесе моите грехове, а ти вярваш, че можеш да се спасиш сам, чрез промяна на ума и съзнанието  си т.е. да се спасиш сам. Но Исус казва, че това е невъзможно, защото "нашата праведност е като омърсена дреха".  Ако хората можеха да се спасят сами , ако беше възможно, Бог няма ше да изпрати Исус. Исус направи спасението възможно, достъпно за всики. Спасението е Негово дело, а не наше.

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 273,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Г-н ПАРА, преди всичко от тези неонови цветове, с които изпъстряш постовете си ме заболяват очите, затова бъди така добър да ги използваш по-малко, ако искаш да чета какво си написал. А ти си написал

• Въпросът е дали това, което се е именувало Бяло е наистина бяло, щото се сещам и за едно друго бяло братство от арийци. Точно. Всъщност аз не виждам какви чак толкова удивителни премъдрости се

• "Символ е кръстът. ... вие всички сте кръстове... вие сте живите кръстове... Човек е кръст. Вие сега туряте кръста вън от себе си. Вие сте, които клеймите кръста, вие сте, които го чистите. Живееш доб

Публикувани изображения

преди 12 минути, realno написа:

Аз вярвам, че Бог ще покаже милост към мен, защото вярвам в Исус, който умря на кръста, където понесе моите грехове, а ти вярва, че можеш да се спасиш сам, чрез промяна на ума и съзнанието  си т.е. да се спасиш сам. 

Йоан 17:23
Аз в тях, и Ти в мене, за да бъдат съвършени в единство;

И как разбираш тези горни думи. Съзнанието ти осъзнава ли Го като се случи?  

Това те питах преди а ти не ми отговори. Омръзна ми да ми пишеш глупости, да ти отговарям на изкривяванията за образа, който си създаваш за мен и Учителя. Няма да ти попълвам пропуските и да се занимавам с тебе. Това беше.

преди 1 час, mecholari написа:

Това не е достатъчно. Трябва да придобиеш Неговата нагласа, състояние на съзнанието, в момента, когато са се гаврили с Него, и приковали на кръста. Иначе това ,което казваш е много лесно и елементарно. 

Между другото, ако не си прочел цялата молитва на Исус, прочетия. Там също се говори за спасението, за истината. Не  става въпрос за нещо мистично.

преди 52 минути, mecholari написа:

Йоан 17:23
Аз в тях, и Ти в мене, за да бъдат съвършени в единство;

И как разбираш тези горни думи. Съзнанието ти осъзнава ли Го като се случи?  

Това те питах преди а ти не ми отговори. Омръзна ми да ми пишеш глупости, да ти отговарям на изкривяванията за образа, който си създаваш за мен и Учителя. Няма да ти попълвам пропуските и да се занимавам с тебе. Това беше.

Тук не става въпрос за някакво мистично единство. Когато Исус се моли, той се моли вярващите да бъдат единни, сплотени, да се обичат, да имат една цел, да вървят в една посока с любов. Дава пример със Себе си и Отец. макар да са различни личности, те са в хармония. Така желае и ние да имаме същите взаимоотношения. Единство още означава, да няма разделение, партизанства тем подобни. Но искам да ти препоръчам нещо полезно. Ако искаш да разбереш нещо правилно , не се хващай за една думичка или стих от глава или книга, а разгледай контекста и така по правилно  и лесно  ше разбереш смисъла на казаното. Още нещо, ако не си прочел тази молитва на Исус, прочетия цялата, защото в нея се говори за спасението , за истината, за словото. Има много важна и полезна информация. Щях да пропусна. Ако искаш да знаеш кой ще ни направи единни: Ефесяни 4:3 „и се стараете в свръзката на мира да опазите единството в Духа.“ Само и единствено когато се покоряваме на Духа ще бъдем единни , а не разделени. Библията казва: по това ще ви познаят, че сте Христови ученици, ако имате любов помежду си. Отново се говори за единство и разбирателство, защото където има любов има и единство. Един от плодовете на Духа е ЛЮБОВ.

Аз произнасям неизречени слова

Вие чували ли сте как говоря на Себе Си? То е Слово! И това Слово само Аз го чувам. Когато говоря на вас, това е обикновена реч, но когато говоря на Себе Си, тогава да Ме чуете! Когато говоря на Себе Си, не говоря много, съкращавам беседата Си, говоря най-много 5-10 минути и едва издържам този говор. Досега съм достигнал до 10 минути най-много. Щом си говоря 10 минути, казвам: Стига толкова, доволен съм от Своята реч. Защо? Защото тя е Божествена в себе си.

Когато говоря на Себе Си, Аз произнасям неизречени слова. С тези слова Аз влизам в най-дълбоката Древност. С тези слова Аз живея в Необятното. А когато изричам словата си към вас, то е само въведение. То е, защото искам да ви въведа в Моята велика Необятност.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1

Псалми 19 глава

За първия певец. Давидов псалом.

1 Небесата разказват славата Божия, И просторът известява делото на ръцете Му.

2 Ден на ден казва слово; И нощ на нощ изявява знание.

3 Без говорене, без думи, Без да се чуе гласът им,

Беседа  Единствената връзка

Утринно Слово от Учителя, държано на 20 февруари 1938 г., София, Изгрев.

http://www.beinsa.bg/beseda_s.php?s_type=phrase&id=2863&status=1&high=учени

Вижда в невидимото

Хубавао, какво е доказала вашата наука? Колко пъти увеличава вашият микроскоп? Най-много 3000 пъти. Добре, Аз пък имам един микроскоп, с който се увеличава няколко милиарда пъти, и с този микроскоп може да се видят много невидими работи. Той увеличава толкова пъти, че могат да се видят и най-отдалечените слънца.

Колко можете да видите с 3000 пъти увеличение? Нищо не можета да видите. Аз имам микроскоп, който увеличава с милиарди пъти. Той прониква до дъното на нещата. Имам и друг таен микроскоп. Той вижда в невидимото. Този, който Ме е разбрал, ще хвърли външните микроскопи.

Аз светя като Тайната

Няма човек в България, който да проповядва Любовта по-добре от Мене. Няма човек в България, който да свети повече от Мене. Мислите ли, че има някой друг, това е заблуждение. Аз мога да светя като Христа, не повече от Христа. Аз мога да светя като Бога, не повече от Бога. И като казвам, че светя като Христа, Аз се радвам, защото това е Божията светлина.

Когато светя като Христа, Аз светя като Вечността. Когато светя като Бога, Аз светя като Тайната. Тези две светлини Аз ги имам в Себе Си. С вечната светлина в Себе Си Аз ще ви направя истински хора. С тайната светлина в Себе Си Аз ще ви направя невидими. Само тогава ще познаете, че сте по-дълбоки от сътвореното и несътвореното. Но засега никой не познава напълно тайната Ми светлина. За сега тя е разрушителна и тя е скрита. Тя е в резерв.

преди 5 часа, mecholari написа:

Аз светя като Тайната

Няма човек в България, който да проповядва Любовта по-добре от Мене. Няма човек в България, който да свети повече от Мене. Мислите ли, че има някой друг, това е заблуждение. Аз мога да светя като Христа, не повече от Христа. Аз мога да светя като Бога, не повече от Бога. И като казвам, че светя като Христа, Аз се радвам, защото това е Божията светлина.

Когато светя като Христа, Аз светя като Вечността. Когато светя като Бога, Аз светя като Тайната. Тези две светлини Аз ги имам в Себе Си. С вечната светлина в Себе Си Аз ще ви направя истински хора. С тайната светлина в Себе Си Аз ще ви направя невидими. Само тогава ще познаете, че сте по-дълбоки от сътвореното и несътвореното. Но засега никой не познава напълно тайната Ми светлина. За сега тя е разрушителна и тя е скрита. Тя е в резерв.

2 Кор 11:13-15 „Защото такива човеци са лъжеапостоли, лукави работници, които се преправят на Христови апостоли. 14 И не е чудно; защото сам сатана се преправя на светъл ангел;     15 тъй че, не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата. Но тяхната сетнина ще бъде според делата им.“                                                                    Библията изобличава Дънов. Лъжеучителя Дънов е изобличен точно от Исус, който той цитира. Следователно Дънов не свети като Исус, а е тъмнина като Сатана. Библията ни насърчава да изобличаваме делата на тъмнината, а учението на Дънов е тъмнина, а не светлина. 

Това е записано в Укипедия за Всемирно бяло братство.  Окултно учение на Всемирното бяло братство, Окултна школа на Всемирното бяло братство e учение и школа създадено от Петър Дънов в България през 1897 г. Първоначално се е наричало Синархическа верига, а от 1922 г. – Окултна школа Всемирно бяло братство. В разговорния език е най-известно като дъновизъм. Според самия Дънов то представлява „учение за развитието на душата, ума и сърцето... носи спокойствие на сърцето, носи светлина на ума, обнова на душата и сила на духа“[1].

В част от учението на Бялото братство са залегнали различни псевдонаучни идеи. Някои от тях:

• Астрология – за Дънов астрологията е важна част от учението му, като самият той е инструктирал последователите си, че „главна задача на човек е да се синхронизира с ритъма на звездите“ 
  • Нумерология – Скрит смисъл в числата и в буквите според числовите им значения. 
  • Френология и Хиромантия – Изводи за личността на човека по формата на черепа и по линиите на дланта.
  • Графология – Изводи за личността на човека по почерка. 

От гледна точка на Християнското богословие, това учение се различава от Християнството по някои основополагащи характеристики:

• Христос се смята за окултен учител, а не син Божий.
  • Бог губи личностните си свойства и се преобразява в безлична пантеистична същност.
  • отрича се учението за Св. Троица
  • поява на окултизъм, окултни практики, астрология

mecholari, ако наистина търсиш спасение и светлина, търси ги на правилното място в ЧИСТИЯ извор на библията и САМО при Исус.  Всичко различно от Библията или Исус е тъмнина и заблуда. 

Аз имам същество на древната Божия Тайна

Аз светя като Бога. Защо? Защото Бог е вътре в Мене.

Аз светя като слънцето, но не като това външното слънце. Говоря за друго, неуловимо слънце, което е скрито в Мен. Аз мога да осветя и най-мрачното място в света. Аз мога да осветя и най-тъмното кътче във вселената. Защото Аз съм същество на древната Божия Тайна.

Аз ръководя Тайните

Ако ме питате защо съм дошъл на земята, Аз ще ви кажа защо съм дошъл.

Аз съм дошъл на земята, за да я превърна в слънце. Ако земята разбере Моето Слово, тя постепенно ще се превърне в слънце. А ако тези, които съм избрал, разберат Моето мълчание, те ще се превърнат в същества на Тайните. Тайните ръководят света, а Аз ръководя Тайните.

Зад Мен седи скрита Божия Тайна

Като Ме слушате да говоря така, някои ще кажат: Този човек говори така, защото зад него има нещо друго. – Да, зад Мене има нещо, но какво? Зад Мене седи Господ, зад Мене седи Истината, зад Мене седят ангелите, зад Мене седят идеите на всички добри хора.

Зад Мене седи скрита Божия Тайна. Тези, които Ме познаят, ще станат същества на първата светлина. Тези, които не Ме познаят и Ме отричат, те ще си останат във втората светлина – сътворената светлина. До тях Словото Ми няма да стигне, защото те са се отдалечили от Бога, Който е скрит в Мен. За тях в бъдеще ще се създават други времена, за да се учат.

преди 6 часа, mecholari написа:

Аз имам същество на древната Божия Тайна

Аз светя като Бога. Защо? Защото Бог е вътре в Мене.

Аз светя като слънцето, но не като това външното слънце. Говоря за друго, неуловимо слънце, което е скрито в Мен. Аз мога да осветя и най-мрачното място в света. Аз мога да осветя и най-тъмното кътче във вселената. Защото Аз съм същество на древната Божия Тайна.

Аз ръководя Тайните

Ако ме питате защо съм дошъл на земята, Аз ще ви кажа защо съм дошъл.

Аз съм дошъл на земята, за да я превърна в слънце. Ако земята разбере Моето Слово, тя постепенно ще се превърне в слънце. А ако тези, които съм избрал, разберат Моето мълчание, те ще се превърнат в същества на Тайните. Тайните ръководят света, а Аз ръководя Тайните.

Зад Мен седи скрита Божия Тайна

Като Ме слушате да говоря така, някои ще кажат: Този човек говори така, защото зад него има нещо друго. – Да, зад Мене има нещо, но какво? Зад Мене седи Господ, зад Мене седи Истината, зад Мене седят ангелите, зад Мене седят идеите на всички добри хора.

Зад Мене седи скрита Божия Тайна. Тези, които Ме познаят, ще станат същества на първата светлина. Тези, които не Ме познаят и Ме отричат, те ще си останат във втората светлина – сътворената светлина. До тях Словото Ми няма да стигне, защото те са се отдалечили от Бога, Който е скрит в Мен. За тях в бъдеще ще се създават други времена, за да се учат.

Празни думи, които не казват нищо съществено, а само добри пожелания и празни обещания. Празни, защото са изговорени от човек, занимащ се окултизъм и вярващ, във всико ще се нарича бог. Това се нарича още идолопоклонничество. 

2 Петрово 2:18 Защото, като говорят с надуто празнословие, те с разтленността подмамват в плътските страсти ония, които едвам избягват от живеещите в заблуда.  

Ефесяни 4:14 за да не бъдем вече деца, блъскани и завличани от всеки вятър на учение, чрез човешката заблуда, в лукавство, по измамителни хитрости;

1 Йоаново 4:6 Ние сме от Бога; който познава Бога, нас слуша; който не е от Бога, не ни слуша. По това разпознаваме духа на истината и духа на заблудата.

Еремия 51:18 Суета са те, дело на заблуда; Във времето на наказанието си ще загинат.

Аз живея и в двата свята

- Съществуват ли ангели? – За Мене, който живея едновременно и в този, и в други свят, те съществуват, защото Аз ги виждам и се разговарям с тях.

Аз живея и в двата свята. Освен в тях има още много светове. Всички те се намират в Моето съзнание. Щом Аз съм в единство с Бога, всички светове са в единство с Мене. Всички те Ми говорят. Щом имам съзнание за всички светове, Бог работи в Мен.

Скрит в Своята Необятност

Мнозина говорят за Учителя, но какво е Учителят, не външно, а като вътрешна възможност, не знаят.

Учителят е Тайна. Той не е външно явление. В един по-дълбок смисъл Той не е и вътрешно явление. Той живее външно, проявява се вътрешно, но си остава скрит в Своята Необятност. Външното и вътрешното са само Негови проявления. Учителят в този свят е едно отражение, а в същността Си Той е по-дълбок и от светлината. Кое е това, което е зад светлината? Това е въпросът, който ученикът трябва да разреши, за да се срещне със своя Учител.

Част от самата Древност

Ще каже някой, че Учителят е обикновен човек като другите хора. Външно Учителят е като всички: яде, спи, облича се, но какви възможности носи в Себе Си, никой не знае. Какви сили крие в Себе Си, никой не подозира.

Всеки истински Учител е част от самия Бог и част от самата Древност. Той е пребродил Древността, Той е обходил световете. Учителят може да разговаря със същността на нещата. Ако Учителят се обърне към камъка, и камъкът Му проговаря. Учителят живее в света, обитава Вечността, а е скрит в Необятното.

Може да намери своя Учител

Само онзи може да намери Учителя, който има Любов. Само той ще Го познае и разбере.

Който има Любов, има Вечността. Който има Вечността, може да намери своя Учител. Учителят учи вечното, а не временното и преходното. Ученикът е вечното. Ученикът е преди всичко вътрешно явление, вътрешно същество. Ученикът е явление на Вечността.

Учителят изучава Тайните на Бога

Мислите ли, че Учителят като слезе на земята и се облече в плът, не учи? И Той учи нещо ново, което не е знаел... Казвате: Учителят знае всичко. – Не е така. Аз се радвам, че човек всякога има какво да учи.

И ученикът, и Учителят се учат. Ученикът изучава Тайните на Вечността. Учителят изучава Тайните на Бога. Той изучава това, което е отвъд Вечността. Ученикът изучава потънкостите на пътя. Учителят е преодолял пътя. Той изучава това, което е отвъд пътя.

Когато се ограничавам

Радвам се, когато се ограничавам и слизам долу; радвам се, когато съм свободен и се качвам горе.

Радвам се, когато се ограничавам, т.е. когато слизам в света. След всяко ограничение, което правя заради Бога, следва голямо разширение. В ограничението е скрита свободата. Красиво е ограничението, велика е свободата. Красиво е ограничението на смъртта, защото от смъртта Аз изтръгнах Очите на безпределния живот. Смъртта е създателят на свободата. Това е само за този, който разбира.

Аз съм преминал

Аз не се стремя да стана философ, светия или ангел – отдавна съм такъв.

Аз съм преминал състоянието на философа, светията и ангела. Състоянието на философа не решава въпросите. Светията, това е само едно състояние. Ангелът, то е друго светло състояние. Ученикът трябва да преодолее тия три състояния. И когато дойде при Мене, Аз ще му кажа следващите три състояния. Има неща, които вселената не знае.

Учителят се определя от Истината

Истински Учител е само оня, чието слово изразява абсолютната Истина.

Учителят се определя от Истината. Истината, това е Неговото дълбоко място. Истината не е във времето. Във вечността тя има само следи. Истината е по-дълбока от времето и вечността. Тези следи, които са оставени във вечността – по тях Учителят на Истината ще дойде и ще вземе Своите ученици и ще ги издигне там, където вечността не може да ги улови.

Не съм нито тъжен, нито радостен

Гледам сериозно на живота, но никога не съм нито тъжен, нито радостен.

Нямам в Себе Си радост или тъга. Разглеждам живота от позицията на Тайната. В тази Тайна липсва призракът на тъгата и радостта. В тази Тайна е запечатано едно древно състояние. То блика при всички условия. Но тази Тайна не може да бъде споделена. Това е Тайна, която е заключена в самата себе си. Аз само ви упътвам към нея.

Никога не умира

Често ви питат: Като умре Учителят ви, кой ще Го замести? – Това е неразбиране на нещата. Никой не може да Ме замести.

Един истински Учител никога не умира. Той само се скрива. Той става невидим. Но ако ученикът Го призове с Любов, невидимото става видимо. Учителят може да живее и в света и пак да е невидим за много хора.

Аз се завръщам в дълбочината Си

Като умра, ще бъда като Бога – нищо повече.

Когато умра, Аз се връщам в дълбочината Си. Когато умра, Аз се завръщам в Себе Си. Когато се завръщам в дълбочината Си, това е мястото на Бога. Казвам: При това положение умрял ли е Учителят? Казвам: Смъртта е най-голямото заблуждение. Тя показва, че човекът няма дълбочина.

Дълбоко в Себе Си

И Аз като наблюдавам живота, правя Своите опити. При всеки даден случай търся Истината.

Учителят е същество на Истината. Във всеки даден случай Аз търся Истината. Къде търся Истината? Дълбоко в Себе Си. Дълбоко в Себе Си Аз имам три вида архиви – архивите на света, архивите на вселената и архивите, които са преди света и вселената.

За да е оправен светът

Аз съм бил на мястото, дето Бог оправя света и зная как го оправя. Веднъж съм бил на това място и втори път не искам да отида. Зная вече как Бог оправя света.

За да е оправен светът, Аз трябва да съм оправен. Има дарове от Бога, които оправят човека завинаги. Тези дарове са страшни и велики изпитания. Тези изпитания са разкъсващи и благоговейни. Тези изпитания разкъсват твоето древно минало още преди да е бил светът. И на това разкъсаното място се заражда Бог в нас. Така ние узнаваме това, което е било преди световете, преди сътворяванията.

Великите Учители

Великите Учители изобщо не се учат на земята. Някои от тях ходят може би само за 5-6 години на Слънцето да се учат и после идват на земята.

Великите Учители се учат главно от три места: от Тайните на Слънцето, от Тайните на Бога и от Мистериите на Бездната. От Тайните на Слънцето те придобиват яснотата. От Тайните на Бога те извличат дълбоката същност, дълбоката духовност. А от Мистерията на Бездната те придобиват това, което не може да се изрече.

Ако произнеса думата Любов

Ако бях произнесъл думата Любов както трябва, знаете ли какво щеше да стане с вас? Най-първо от вас ще почне да се дига дим, всичко у вас ще изгори и ще останете голи. Като произнеса втори път думата Любов, тялото ви ще почне да се нажежава, от него надалече ще се разнася една топлина, но не като обикновената, а като произнеса трети път думата Любов, вие ще светнете, ще станете светящи същества и ще се облечете в ангелски форми.

Любовта е ключът на живота. Ако произнеса думата Любов както трябва, в нея ще се завихрят цели светове. Ако произнеса думата Любов на най-високо ниво, тогава във вас няма да остане нищо човешко. Тогава ще остане само първичното. Но вие не сте готови за тази среща – срещата с изначалното състояние.

Беседа от Учителя "Гняв и страх"

.........

Един учен българин ми разправяше резултатите от един метод, който приложил върху себе си. Той свършил два факултета в странство и като се върнал в България, преди да се залови за каквато и да е работа, запитал се дали ще може да се прояви като истински човек в живота или не. За тази цел той избрал следния метод: намира един хамалин и го помолва да му говори най-лошите думи, които пожелае, за което ще му заплати добре. Започва този хамалин да го ругае, да му изрежда най-лошите епитети, а той слушал, слушал, докато разбрал най-после дали ще може да издържа на ударите в живота, дали ще стане човек или не и му казва: Достатъчно вече! И наистина, опитът излязъл много сполучлив. Вие често се натъквате на такива хамали в живота си, които ви услужват без пари, но сте недоволни. Този пример, който ви дадох, е действителен, но това могат да направят само хора с морална стабилност. Този опит не може да го направи всеки. И действително, всички велики хора в света всякога са били подлагани на такава дисциплина. Проследете живота на който и да е от великите хора, ще видите, че всички са били подлагани на хули, на гонения, носили се най-лоши думи по техен адрес, за да се види дали ще могат да издържат. „Този, който може да издържи, той е човекът, на когото може да се възложи някаква мисия.“ Някои от вас, като ученици на Окултната школа, ще минат под такава дисциплина, затова повдигам този въпрос. Не можете да избегнете този път. Дали ще минете тази дисциплина като ученици на школата или вън от нея, безразлично е, но важното е, че всички ще я минете.

https://triangle.bg/books/1923-10-21-19.1995/1923-11-18-19.html

Това, което ви говоря сега

Това, което ви говоря сега, не е човешко, то е Божествено, било е някога.

Аз ви говоря по законите на Духа. На малките говоря по законите на душата. На напредналите говоря по законите на Бога. А тези, които са по-големи от напредналите, за тях ще им говоря по друг начин – по законите на скритата Древност.

Третият език

Ако можем да развием в една теза, какво нещо е свободата, мога да ви говоря за третия език, но вие трябва да бъдете изпразнени шишета и да чувствувате, че без Мене не можете да живеете.

Ако вие умирате за Истината, и Аз умирам за вас. Само така се ражда свободата. Ако вие умирате за Мене, и Аз умирам за вас. Който умира за Мене, ще живее, той ще бъде свободен. Който умира за Мене, той е умрял за Истината. Той ще стане свободен. Езикът на Истината, това е третият език. Които не го разбират, ще живеят в човешките езици. Човешките езици са езиците на смъртта.

Какво съм Аз всъщност

Не е важно какво вие можете да мислите заради Мене в дадения случай, важно е какво съм Аз всъщност. Какво съм Аз, това зная.

Аз съм роден от Незнайното, но сърцевината Ми е на друго място. Аз съм роден от Несътвореното, но тайното Ми ядро е на друго място. Който Ме е познал, той вече не принадлежи на световете.

Учителят Беинса Дуно е Велик Човек!

Велик Дух!

Дал е изключително много на съществата, при това без даже да повиши тон.

Спасил е хиляди животи! Помогнал е на стотици хиляди да встъпят и да устояват в Пътя.

Съсъд Божи.

Мечо е много свестен човек и практикуващ!

Благодаря ти, брате за целия ти самоотвержен труд!

Господ да те Благослови! Той те е!

Сила и Любов, Любов и Сила

Нормално ли е хилядите излъгани да се считат за спасени? И от какво са спасени?  Един идиот се обгражда с психопати и твърди, че всичко му е наред!     Хора, вземайте мерки и се лекувайте навреме!

преди 6 минути, attj написа:

Нормално ли е хилядите излъгани да се считат за спасени? И от какво са спасени?  Един идиот се обгражда с психопати и твърди, че всичко му е наред!     Хора, вземайте мерки и се лекувайте навреме!

Това твоето пък какво е? Демонстрация на добронамереност? Защо изобщо се хабиш? Отдавна се разбра отношението ти към темата.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.