Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 2

Featured Replies

Доста се почудих къде да я напиша тая команда, ама нали ходихме малко на Cisco, спретнахме един HyperTerminal и готово:

> cat /proc/cpuinfo

system type : RTA230

processor : 0

cpu model : BCM6345 V0.0

BogoMIPS : 92.97

wait instruction : no

microsecond timers : yes

tlb_entries : 32

extra interrupt vector : no

hardware watchpoint : no

VCED exceptions : not available

VCEI exceptions : not available

Че с каква ОС си? Пишеш едно telnet <ip_address> и на това което се появи....Ама си се справил де. :P

Искай смяна! Нямаш възможност за ADSL2+...

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 263,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Въй, че моята е номер 3299, а от сряда си стои със статус "Приети".

В общи линии няма значение, може някой който е подал след теб, вече да е с новите скорости. Днеска ходих до БТК центъра и питах, казаха че става до 14 работни дни, това са 3 седмици. Ако си подал заявка на 18 март и още не са ти сменили скоростта, вече имаш основание да се оплачеш на номер "0800 100". Както се очертава може би ще чакам още 2 седмици, но в крайна сметка не съм единствения, който чака.

Моля някой с новите скорости да направи тест с Internet Download Manager и да даде резултатите.Това е наи обективният тест за скорост на сваляне.Аз също съм от чакащите-в околностите на Плевен още няма раздвижване по въпроса.

Един съсед също е на ADSL и си купи лаптоп и ме беше попита, горе-долу с колко децибела предава този модем. Той живее на 2-рия етаж, а в самият блок има вградени гаражи. Въпросът е дали ще може да преодолее 2-ри етаж, 1-ви етаж и тогава да стигне до гаража, като най-вероятно, сигнала ще се предава по диагонал и ще има и смущение от стените.

Един съсед също е на ADSL и си купи лаптоп и ме беше попита, горе-долу с колко децибела предава този модем. Той живее на 2-рия етаж, а в самият блок има вградени гаражи. Въпросът е дали ще може да преодолее 2-ри етаж, 1-ви етаж и тогава да стигне до гаража, като най-вероятно, сигнала ще се предава по диагонал и ще има и смущение от стените.

Не! Има малка възможност за корекция на мощноста на излъчване, но две стоманобетонни плочи не са по силите му. Пробвано!

Е, значи аз на есен (мисля да подаря лаптоп на сестра ми) мога да си взема едно wi-fi от БТК и няма да имам проблеми -> във вила на два етажа, стените са от тухли, камък и циментови блокчета. :)

kerat кога си пусна заявката?

Ами в БТК центъра я пуснах миналата сряда и ми бяха обещали че до петък ще имам новата скорост. Вчера ги набрах по телефона и снощи всичко беше на шест :)

Днес врътнах шайбата до хелпдеска. От там ме увериха, че до ден or два ще съм на новите скорости. Имам съмнения относно линията ми, та ако някой може да ми каже дали е наред всичко? м? "Attainable Line Rate 4908" мъ притиснявъ. Push da Tempo or not push da Tempo?!

post-46672-1207681539_thumb.jpg

Редактирано от EckoPratt (преглед на промените)

С основание се притесняваш. Огледай си инсталацията у вас добре, защото сега при тези нови скорости най-добре си проличават SELF INSTALL - а cool.gif

Сигурно още поне седмица ще чакам за новите скорости, обаче искам преждевременно да им звънна и да поискам нов модем. И въпросът ми е на хелпа ли да звънна, или да отида в някой център? Нужно ли е да се обоснова или просто трябва да занеса стария си модем и да получа нов? Благодаря ви!

С основание се притесняваш. Огледай си инсталацията у вас добре, защото сега при тези нови скорости най-добре си проличават SELF INSTALL - а cool.gif

За какво да гледам...? От стената до модема са не повече от 4м кабел хмм... Ако може да ми кажете какво означава "Attainable Line Rate 4908". Рабирам го като 5Мbps без малко може да издържи линията ми, но Noise Margin е добре.

Редактирано от EckoPratt (преглед на промените)

Сигурно още поне седмица ще чакам за новите скорости, обаче искам преждевременно да им звънна и да поискам нов модем. И въпросът ми е на хелпа ли да звънна, или да отида в някой център? Нужно ли е да се обоснова или просто трябва да занеса стария си модем и да получа нов? Благодаря ви!

Зависи какъв модем ще поискаш. Ако искаш WIFI носиш стария модем във БТК център подписваш новия договор и си тръгваш със нов модем. А ако искаш от другите мисля ,че трябва да се обосновеш което не е чак толкова трудно. :wors:

Редактирано от milenataa (преглед на промените)

Само от 070017111 могат да ти пратят техници и да сменят модема. Дори и с гръмнал модем да отидеш в БТК център пак не могат да ти го сменят.

Моля някой с новите скорости да направи тест с Internet Download Manager и да даде резултатите.Това е наи обективният тест за скорост на сваляне.Аз също съм от чакащите-в околностите на Плевен още няма раздвижване по въпроса.

от кой сайт искаш,аз досега не съм виждал сайт да тегля с такава голяма скорост от него.data.bg имат ограничения за бтк макс.500,от българските тракери арена,аватар,замунда се достига 1500 без никакъв проблем,от файловия им сървър на арена- 4storing макс.1000kb/s

За какво да гледам...? От стената до модема са не повече от 4м кабел хмм... Ако може да ми кажете какво означава "Attainable Line Rate 4908". Рабирам го като 5Мbps без малко може да издържи линията ми, но Noise Margin е добре.

и кабела от стената до модема има значение, както и от сплитера до модема

добре е да не е много дълъг ако няма нужда

и кабела от стената до модема има значение, както и от сплитера до модема

добре е да не е много дълъг ако няма нужда

Дължината на кабела е общо толкова, а тези от сплитера до модема на съм ги сменял. Разпределителната кутия за телефоните е на стената на къщата, като глеам колко кабел е опънат до съседите... при мен връзката би трябвало да е най-добре. Тук се сещам, че в мазето има телефон който така и не се ползва. Възможно ли е от него да се влияе връзката?

От време на време рестартирам модема, за да видя дали са ми пуснали новите скорости. И ми е интересно там където пише Attainable Line Rate 10112Kbps, ще пише ли на Line Rate 13xxxKbps? biggrin.gif

Дължината на кабела е общо толкова, а тези от сплитера до модема на съм ги сменял. Разпределителната кутия за телефоните е на стената на къщата, като глеам колко кабел е опънат до съседите... при мен връзката би трябвало да е най-добре. Тук се сещам, че в мазето има телефон който така и не се ползва. Възможно ли е от него да се влияе връзката?

:):clap: :clap: Еврика! Значи все пак разбра какво съм имал вредвид като ти казах да си огледаш инсталацията. Разбира се, че може да е отнего проблема. Махай го нацяло щом не го ползваш. За пореден път се убеждавам, че никой не чете упътванията за "Инсталирай сам" или не разбират какво пише ;) Айде успех !!!

Редактирано от icemans (преглед на промените)

adsl.jpg

Ще требе ли да се сменя това нещо? Ако да, къде да се обадя и какво точно да кажа?

adsl.jpg

Ще требе ли да се сменя това нещо? Ако да, къде да се обадя и какво точно да кажа?

не знам дали ще помогне смяна на модема, по-скоро е нужна смяна на линията

това мисля са добри данни, не знам само как ще е на новата скорост

Line Rate 4736 Kbps 384 Kbps

Attainable Line Rate 10848 Kbps 1408 Kbps

Noise Margin 30.3 dB 30.0 dB

Line Attenuation 7.5 dB 6.0 dB

Output Power 9.9 dBm 15.8 dBm

adsl.jpg

Имаш много голямо затихване. Сигурно си далеч от централата. Искай проверка на линията!

Еми не знам... живея на 10 минути от центъра на Варна. Според мене не е нормално това в разни кварталчета на майната си да има условия, тук да няма. Някой би ли ми дал точен номер, на който да се обадя?

Statistics Downstream Upstream

Line Rate 10976 Kbps 1152 Kbps

Attainable Line Rate 12224 Kbps 1348 Kbps

Noise Margin 10.4 dB 9.0 dB

Line Attenuation 11.5 dB 8.5 dB

Output Power 12.2 dBm 19.8 dBm

Моите са такива но парадокса е в това че тегля с 60к ,а ка4вам с 120к. Ще ми го оправят ли или нещо трябва да направя. Мерси предварително.

Няма начин. Колкото и да се в тоя хелпдеск сега с тия скорости кой знае колко народ им звъни. Явно не могат да смогват...

Oт другата седмица тръгва BTC ADSL VOICE

телефонна услуга за 8,90 лв. на месец и 60 часа национални разговори.

Повече инфо на 0800100

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.