Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вегетарианец или не?

Вегетарианец ли сте? 335 гласували потребители

1. 1. Вегетарианец ли сте?

• Да
      14%
      48
    • Не
      85%
      274

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 22 минути, ostavime написа:

Живи не са така вкусни, иначе... ;) 

:lol6:
мбаси, шъ съ пръсна ут смех

• Отговори 3,3k
  • Прегледи 286,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ужасно обичам плодове и зеленчуци, но няма как да стана вегетарианец по неволя. Ако някога изчезне или забранят месото, почвам да се изхранвам с вегетарианци

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Признаха вегетарианците за психично болни novini.bg Мнозинството вегетарианци в целия свят са в шок от новината, че експерти от Световната здравна организация ги смятат за психически болни,

• Един виц по темата: Веганите не ядат животни! Те ги подяждат.

Публикувани изображения

преди 37 минути, Aumi написа:

Аз съм родител, уважаващ свободният избор на децата си.
Едното ми дете обича да яде месо, и аз по никакъв начин не го спирам.
Другото - не иска да яде, и аз никога не бих го насилила да яде нещо против волята му.
Така че, уважавам правото и на единия, и на другия!  Както и на съпругът ми, който също яде месо.:)
Както виждаш, съвсем не налагам моето виждане  и идеи на другите. :D
Всеки е свободен да прави това което му харесва. Така че, не виждам какво толкова ужасяващо виждаш в отказа на хората да ядат убити животни?!

Подкрепям те, и  все пак смятам, че изключването на месото от менюто крие сериозни здравословни рискове, освен ако педантично (това изисква и познания и режим) не се преследват всички онези негови заместители в растителен еквивалент. В концепцията да се ограничаваш от разнообразието, което организмът ти ползва за добив на енергия и здраве, има нещо порочно. Изключвам здравословните проблеми. Аз пък имам алергии към ядки и мед, но би ми се искало да ги нямам.

ПП: Ако убийството е проблема, да разбирам ли, че нямаш нищо против консумацията на мърша?

преди 2 часа, ostavime написа:

Живи не са така вкусни, иначе... ;) 

Остаи тва, ми и ше избягат. Аха да го хапнеш и то се дръпне... си умреш гладен деа...

преди 9 часа, аm-аm написа:

ПП: Ако убийството е проблема, да разбирам ли, че нямаш нищо против консумацията на мърша?

Звучи отвратително! :huh:

Ти би ли ял мърша?

преди 21 часа, аm-аm написа:

Eternal Life, това че подминаваш писаното от останалите би трябвало достатъчно да те излага. Вместо да се червиш и да се чудиш как да смениш темата, признай, че живота ти е стартирал с кърма и нищо по-ценно не е открито още на планетата.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

След като очевидно живееш във времето след Потопа, и безпрекословно вярваш на написаното в Библията, като предадени думи на Бог, значи подкрепяш безусловно консумацията на месо. Защо тогава отричаш Библията и думите на своя Бог? Не те ли е срам, страх нямаш ли?

А, ти am-am не подминаваш ли написането от мен и @Aumi , по скоро ти се излагаш , а не аз! ;)  Извърташ нещата ,така , както си искаш и правиш хората глупави! ;) На всеки живота му е стартирал с кърма ,че е ценно ,ценно е! Та какво искаше да кажеш с това?!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

След като очевидно живея във времето след потопа , съм очевидец на това което е по - добро за човешкото здраве , което отново е написано в Библията и подкрепям именно него ,споменах го по - горе , но както винаги така ти е удобно и си го подминал!

Цитат

Първоначалната диета дадена от Бог си остава най - добрата за човека , другото е брътвежи на хора със замъглено виждане и разбиране!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

преди 20 часа, valkiria1 написа:

Какъв е тоя начин на дискусия в която зачертаваш  мнението на опонента ?

Смисъл?! Това ли имаш в предвид?!

6T8f1gD.jpg

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

преди 9 часа, сянка написа:

Остаи тва, ми и ше избягат. Аха да го хапнеш и то се дръпне... си умреш гладен деа...

аве, кът са дръпне, шъ го фанеш, ама кът почне да квичи, ша та разбере цялата маалъ, че дъфчиш пърджолъ
:no-no:

преди 1 час, Aumi написа:

Ти би ли ял мърша?

така нареченото "отлежаване" на месо от дивеч 
:giggle1:

Медицински факт е, че вегетарианците имат 3 метра черва повече, за да побират некалоричната храна, с която си мислят , че се хранят. По-лошото обаче е, че в основата на тази нагласа стои психическо отклонение , с което те се раждат (нещо, като да харесваш Линукс, при положение, че можеш да имаш Уиндоус). Достатъчно е да бъде разгледана храносмилателната система на човека, резултат от милион години еволюция, за да се види, че той е предимно месоядно същество. А на тези, които не ядат месо по разни етични подбуди , да отидат в някоя кланица и да видят какво и как се прави, за да има пържолки в магазините. Веднага ще разберат колко не са в час с подобни милозливи дивотии. Целият биологичен свят, без изключение, е устроен на принципа " Убиваш или те убиват "(за да те изядат). За радост, човекът стои най-отгоре на тази пирамида, иначе ние щяхме да сме в тавите в магазина, а , примерно ,прасетата щяха да ни купуват . И не на последно място-дайте на един лъв или тигър да яде спанак и му разправяйте колко е полезен...

Всичко е полезно за ядене, ако не се прекалява.

Редактирано от B3M2W0 (преглед на промените)

преди 4 часа, valkiria1 написа:

В такъв случай ти също готвиш мърша с която се храни половината ти семейство-тогава ,за какво ни поучаваш, след като не можеш да убедиш своите си в това , което натрапваш тук ?

Не, вкъщи не се яде и не се готви готви месо.

преди 7 часа, valkiria1 написа:

Това имам предвид. Защо зачертаваш мнението на участника в дискусията и едновременно му отговаряш ?

Не само че не е  учтиво, но и е против правилата на форумна дискусия. Май забравяш , че всеки има право да си изкаже мнението свободно, стига да не нарушава правилата . В качеството си на какъв му отнемаш това право ?

Може и да не е учтиво , но и те на са учтиви с мен! Иначе не е против правилата на форумната дискусия да зачертавам дадено мнение (чел съм правилата)! ;)

Не , нищо не съм забравил и на никой не съм попречил да се изказва свободно! Не съм отнел правото на никой , не ми вменявай вина , защото не е коректно от твоя страна! ;)

Аз днес взех важно решение - ставам ектремен веган! Вече ще ям единствено сурови растения. При това само такива, починали от естествена смърт! :lol6:А понеже обичам да ходя за риба, ще престана да закачам стръв на кукичките. И ще ги държа на минимум един метър над водата. Ако някоя риба реши да скочи един метър във въздуха и да налапа гола кукичка, това си е обмислен опит за самоубийство, който няма да натовари кармата ми :D

Редактирано от Win_user (преглед на промените)

преди 35 минути, valkiria1 написа:

аха . Значи едното ти дете и мъжът ти ядат месо навън ,  а в къщи не, защото ти нямаш против техните вкусови предпочитания, но не допускаш това да се случва в домът ви. И защо ми разправяш, че имат свободна воля, тогава ?:lol6:

Може да ти се струва странно или смешно, но вкъщи наистина никой не желае да се яде месо.
Те осъзнават, че моите идеи са правилни, но на този етап все още не са готови да се откажат. Също така уважават отказа и на другото ни дете.
Затова когато им се яде месо, го ядат навън, извън дома ни.

А може би си чувала и за идеята делничен вегетарианец?

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

преди 9 минути, Aumi написа:

А може би си чувала и за идеята делничен вегетарианец?

То половин България са "делнични вегетарианци". Щото с тия заплати месо могат да си позволят само за празниците... :D

преди 45 минути, valkiria1 написа:

Задавам ти въпрос  като участник в темата, не те модерирам.Не видях досега, някой да зачертава твое написано мнение. Как разбираш ти, нечия неучтивост е отделен въпрос , но е факт ,че нечия  евентуална такава, не се изразява в действието , което извършваш ти. Втози смисъл ви е дадена възможност и да се оплачете , ако се чувствате засегнати.

Директно ти посочвам и правилото , което вече два пъти нарушаваш в тази тема, а именно:

1.1 Форумът на kaldata.com има за цел да предоставя възможност на всеки да сподели своите мисли и опит, както и да общува с останалите потребители – информацията трябва да е за всички и всички са добре дошли да я споделят; да се срещнат хора с общи интереси; да има ползотворни материали и дискусии и да се отсее в тях истината.

Отделен е въпроса ,защо досега не си предупреден от модератора на раздела за това .

Мисля , че бях изчерпателен в своите отговори!!! А , това , че не ме модерирате са само заблуждения  (опитвате се по един тънък , деликатен начин)! Това , че някой не ми е зачертал мнението цитирайки ме си е негов личен проблем! Всеки сам решава какво да прави и аз не бих му се разсърдил! "Действията" ми не са в разрез с правилата! А , ако вие @valkiria1 част от екипа на kaldata.com се чувствате засегната по някакъв начин се оплачете на по висша инстанция на някой с  по висок ранг от екипа на kaldata.com , например на някой глобален модератор , или администратор! Успех! ;)

Това , което сте упоменала  като нарушаване на правило , няма нищо общо с мен , не заблуждавайте останалите! ;) 

За какво да съм предупреден , затова че не са ви удобни моите мнения ли?!

Същото правите и с @Aumi , та дори й се подигравате! ;)

преди 12 минути, valkiria1 написа:

мдаа . Как няколко жаби ,могат да  направят някого  норвежки гражданин. Не се напъвай да мислиш и да ми отговаряш. Ще спестиш на темата още няколко поста словесна логорея.

Простотията ходи по хората, затова обичам животните... и не ям месо! ;)

“Дванайсет гласа крещяха гневно и всички си приличаха. Сега стана ясно какво се е случило с муцуните на прасетата. Животните отвън се взираха от прасе към човек, от човек към прасе и отново от прасе към човек; но вече беше невъзможно да се каже кой какъв е.”

из "Фермата на животните" на Оруел

преди 12 часа, Aumi написа:

Ти би ли ял мърша?

Мършата е противна с разложителните процеси в нея, които могат да бъдат и отровни. За това ни предупреждава и зловонието ѝ. Такива има и в стомасите ни, но това е друга тема. И все пак оставам с впечатлението, че ако едно дърво е паднало върху еленче, ти няма да имаш моралната дилема подкрепяш ли убийството на животни похапвайки си филенце от него, или греша?

Редактирано от аm-аm (преглед на промените)

преди 49 минути, valkiria1 написа:

Стана ми ясно. Благодаря за отговорите.

Радвам се,  че най-после ти е станало ясно. :yanim::lol6:

преди 10 часа, Eternal Life написа:

На всеки живота му е стартирал с кърма ,че е ценно ,ценно е! Та какво искаше да кажеш с това?!

Че се правиш на нещо, което не си.

преди 8 минути, аm-аm написа:

Мършата е противна с разложителните процеси в нея, които могат да бъдат и отровни. За това ни предупреждава и зловонието ѝ. Такива има и в стомасите ни, но това е друга тема. И все пак оставам с впечатлението, че ако едно дърво е паднало върху еленче, ти няма да имаш моралната дилема подкрепяш ли убийството на животни похапвайки си филенце от него, или греша?

Разбира се че грешиш!
Никой веган или вегетарианец, не би ял умряло животно, без значение по какъв начин е умряло.

преди 10 часа, Eternal Life написа:

След като очевидно живея във времето след потопа , съм очевидец на това което е по - добро за човешкото здраве , което отново е написано в Библията и подкрепям именно него ,споменах го по - горе , но както винаги така ти е удобно и си го подминал!

Е, значи богохулничиш. Отричаш част от Библията и ползваш спрели да важат парадигми. Сам/а каза, че всичко в Библията е истина, но ти подменяш казаното в два различни периода - преди и след Потопа.

Разбира се че грешиш!
Никой веган или вегетарианец, не би ял умряло животно, без значение по какъв начин е умряло.

Е нали обяснява досега, че причина е че не искаш да си причина за страданието на животните. В случая ти няма как да бъдеш причина за това, за разлика от това да беше вегетарианка, което те прави масов убиец, както изчерпателно описах как и колко.

Какъв сега е проблема?

преди 9 минути, аm-аm написа:

Е нали обяснява досега, че причина е че не искаш да си причина за страданието на животните. В случая ти няма как да бъдеш причина за това, за разлика от това да беше вегетарианка, което те прави масов убиец, както изчерпателно описах как и колко.

Какъв сега е проблема?

Проблем няма!
Вече ти отговорих, че не бих яла месо, без значение от какво животно е, как е умряло и т.н.
Просто нямам нужда от месо, за да го ям.
Но ти разбира се, тъй-като не можеш да си представиш да живееш без месо, се чудиш какви въпроси да ми задаваш.
Е, мисля, че вече отговорих на всички.

преди 3 часа, Aumi написа:

Не, вкъщи не се яде и не се готви готви месо.

И на Нова година една луканка ли не им резваш? love-food-crazy-rabbit-emoticon.gif?1292

Между другото, искам да отбележа, че съм много приятно изненадан за възпитания и търпелив начин по който общуваш. Удоволствие е да се спори с теб. И аз уважавам твоя избор, независимо, че за мен сама ощетяваш себе си, без да имаш физическа причина за това.

Редактирано от аm-аm (преглед на промените)

преди 9 минути, аm-аm написа:

Че се правиш на нещо, което не си.

Няма такова нещо! ;)

Е, значи богохулничиш. Отричаш част от Библията и ползваш спрели да важат парадигми. Сам/а каза, че всичко в Библията е истина, но ти подменяш казаното в два различни периода - преди и след Потопа.

Виж какво не си изобщо наясно с Библията , затова спри да парадираш с нея, много си малък в това отношение и нямаш никакви познания , така че повече не се изцепвай!

Нищо не съм подменил и двата периода са валидни в Библията! В случая аз съм избрал по - доброто , за разлика от теб! ;)

П.П.

Не ползвай понятия , които не разбираш и не знаеш! Обясни ми какво е "Богохулство" ?!

Просто нямам нужда от месо, за да го ям.

Би ли описала за каква нужда говориш. Примерно каква е нуждата ти да се храниш с растения?

... тъй-като не можеш да си представиш да живееш без месо, се чудиш какви въпроси да ми задаваш.

Е, чак пък да се чудя. Израснал съм в бедно семейство, ако може да се нарече семейство, и месото на трапезата беше лукс. Знам какво е да не опиташ месо с месеци, не е нужно да си го представям.

Би ли описала за каква нужда говориш. Примерно каква е нуждата ти да се храниш с растения?

Е, чак пък да се чудя. Израснал съм в бедно семейство, ако може да се нарече семейство, и месото на трапезата беше лукс. Знам какво е да не опиташ месо с месеци, не е нужно да си го представям.

Мислех разговора за приключен, но на теб май ти е приятно и затова продължаваш с въпросите. :)
Да си призная, темата ми омръзна. Но ще ти отговоря.

Нямам нужда от месо, поради причината, че не чувствам никакво привличане и не гледам на месото като на храна.
Хората които са се отказали от неговата консумация, или не го ядат от деца, могат да ти кажат същото. Просто не гледаш на месото като на храна, или като го гледаш не виждаш храна, а животно.  Когато  видиш месо, веднага си представяш животното, а не пържолата или нейния вкус.
Когато дълго време не ядеш месо, не защото не можеш да си го купиш, а защото съвсем съзнателно си се отказал от консумацията му, то ти мирише ужасно. Извинявам се, че мога по този начин да засегна тези които все още ядат, но това е факт. Според мен никой не трябва да се зарича в нищо и да казва категорично, че никога не би се отказал, защото не се знае след време какви метаморфози могат да се случат с него.

Е, аз приемам, че мога да се откажа. Примерно по здравословни причини, защото аз се тъпча с мазно месо, защото е най-евтино и ми осигурява най-много енергия, а аз работя много и тя ми трябва. Нямам паласки, между другото, и не боледувам. За мен въпросът е не какво ядеш, а колко изразходваш. Но съзнавам, че артериите ми един ден ще се затлачат и пестенето на пари ще ми излезе през носа. Отделен е въпросът, че и на мен понякога месото ми е неприятно на вкус, но да не се повтарям. Аз мога да осъждам само стереотип на поведение, какъвто има Eternal Life - изхождайки от Егото. Даже в постъпването спрямо емоциите не виждам нещо кой знае колко лошо.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.